FLANDERS YACHTING INTERNATIONAL CONSORTIUM, AFGEKORT : FYIC

Association sans but lucratif


Dénomination : FLANDERS YACHTING INTERNATIONAL CONSORTIUM, AFGEKORT : FYIC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.714.035

Publication

22/12/2011
ÿþ MOQ 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



megol

BRUSSEL

DEC

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming :

(voluit) : «Flanders Yachting International Consortium»

(verkort) : «FYIC"

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 1950 Kraainem, Koningin Astridlaan 492 bus 1

Voorwerp akte : OPRICHTING VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Uittreksel uit een akte verleden voor Meester Johan KIEBOOMS, geassocieerd Notaris te Antwerpen, op zes: december tweeduizend en elf.

1. De identiteit van de natuurlijke _personen of van de rechtspersonen die de oprichtingsakte hebben ondertekend of uit wier naam zij werd ondertekend:

1. De heer VAN MARCKE Jan Eugène Adriaan, geboren te Wilrijk op 21 maart 1948, wonend te 2100 Antwerpen, Van den Hautelei 226.

2. De heer DEMYTTENAERE Peter Edmond Michel, geboren te Knokke op 4 juli 1956, wonend te 8300 Knokke-Heist, Maaiken 6.

3. De heer LAMMERS Evert Jan, geboren te Amsterdam op 03 september 1959, wonend te 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, Marie Josélaan 50.

2. a) Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk

b) Naam: "Flanders Yachting international Consortium", afgekort "FYIC"

3. Doel en activiteiten:

Doel

De vereniging heeft tot doel : het mogelijk maken van de promotie en de ontwikkeling van de Vlaamse

innovatie in de scheeps- en jachtbouw in Vlaanderen en daarbuiten, en met name

(i) de promotie en ontwikkeling van waterstofpropulsie, van antifouling- en coatingonderzoek en research,

(ii) het stimuleren en promoten van toekomstige innovatieve ontwikkelingen in de energiesector die in de scheeps- en jachtbouw kunnen worden aangewend , en

(iii) de promotie en ontwikkeling van financial engineering voor de scheeps- en de jachtbouw.

Activiteiten

De vereniging kan alle activiteiten ontplooien en alle maatregelen en initiatieven nemen, alle activiteiten uitvoeren of doen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen.

De vereniging enkel bijkomstige commerciële en/of winstgevende activiteiten ondernemen, binnen het wettelijk kader. De opbrengsten van deze activiteiten zullen te allen tijde volledig worden bestemd voor de verwezenlijking van haar ideële niet-winstgevende doelstellingen.

De vereniging mag al de middelen in werking stellen, die haar toelaten haar maatschappelijk doel te verwezenlij ken.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

4. Zetel: 1950 Kraainem, Koningin Astridlaan 492 bus 1, in het gerechtelijk arrondissement Brussel

5. Duur: De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd.

6. Aantal leden: Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Het minimum wordt vastgesteld op drie. De oprichters zijn de eerste leden.

7. a) Toetreding

Elke natuurlijke of rechtspersoon die belang heeft bij de verwezenlijking van het doel van de vereniging, kan lid worden van de vereniging. De aanvraag tot toetreding, die het onvoorwaardelijk akkoord met de statuten en reglementen van de vereniging impliceert, moet schriftelijk gericht worden aan de voorzitter van de raad van bestuur, De beslissing tot aanvaarding van de toetreding wordt genomen door de raad

4 . f)4(7, 0 2.s-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

1

Luik B - Vervolg

van bestuur, die beslist met een meerderheid van drie vierden van de stemmen. Deze beslissing is soeverein en hoeft niet te worden verantwoord.

b) Ontslag- uitsluiting - overlijden

Het lidmaatschap eindigt indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur, of indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten. Deze beslissing tot uitsluiting wordt genomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid. Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de erfgenamen of rechthebbenden van het overleden lid, hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen geen staat, noch rekeningopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen.

8. Bijdrage

De leden betalen geen statutaire bijdrage.

9. a) Bevoegdheden van de raad van bestuur

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten voor het bestuur van de vereniging. Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de statuten of door de wet zijn toegekend aan de algemene vergadering, komen toe aan de raad van bestuur.

b) Vertegenwoordiging

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig verbonden door twee (2) gezamenlijk handelende bestuurders. De raad van bestuur kan bijzondere gevolmachtigden aanduiden die de vereniging, binnen de perken van de hun verleende volmacht, kunnen verbinden.

10. a) Algemene vergadering:

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden van de vereniging. Ieder lid van de vereniging kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet lid van de vereniging. Een lasthebber kan slechts één enkel lid vertegenwoordigen. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de raad van bestuur. De voorzitter stelt een secretaris aan, die buiten de leden mag worden gekozen; de vergadering kiest één of twee stemopnemers. De Voorzitter, de secretaris en de stemopnemer(s) vormen het bureau.

b) Stemrecht : Op de algemene ledenvergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht.

11. Boekjaar:

één januari  éénendertig december van elk jaar, en voor de eerste maal op éénendertig december

tweeduizend en twaalf (2012).

12. Benoeming van bestuurders:

Aantal: twee (2)

Werden tot dit ambt benoemd:

1. De heer VAN MARCKE Jan Eugène Adriaan, geboren te Wilrijk op 21 maart 1948, wonend te 2100 Antwerpen, Van den Hautelei 226.

2. De heer DEMYTTENAERE Peter Edmond Michel, geboren te Knokke op 4 juli 1956, wonend te 8300 Knokke-Heist, Maaiken 6.

Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarlijkse algemene vergadering van tweeduizend veertien (2014).

13. Bijzondere volmacht

Voor zover als nodig werd bijzondere volmacht met recht van indeplaatsstelling verleend aan de vennootschap onder firma "ADMINISTRATIE, SECRETARIAAT & CONSULTING", afgekort "AS&C", gevestigd te 2100 Deurne (Antwerpen), Dascottelei 9 bus 6, vertegenwoordigd door Mevrouw Simonne MOYAERT, wonend te 2100 Deurne (Antwerpen), Dascottelei 9 bus 6, teneinde alle formaliteiten te vervullen om inschrijving te vorderen van de vereniging in het rechtspersonenregister van de Kruispuntbank van Ondernemingen.

- VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL -- Johan Kiebooms, Geassocieerd Notaris, -

Hiermede tegelijk neergelegd : Afschrift van de oprichtingsakte

dd. 6 december 2011, met in bijlage : uittreksel.

Uittreksel zonder registratlerelaas uitgereikt met het enige doel te worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FLANDERS YACHTING INTERNATIONAL CONSORTIUM, …

Adresse
KONINGIN ASTRIDLAAN 492, BUS 1 1950 KRAAINEM

Code postal : 1950
Localité : KRAAINEM
Commune : KRAAINEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande