FLORISTISCHE WERKGROEPEN, AFGEKORT : FLO.WER

Association sans but lucratif


Dénomination : FLORISTISCHE WERKGROEPEN, AFGEKORT : FLO.WER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 456.616.711

Publication

12/12/2014
ÿþM0D 22

Ondernemingsnr : 4566.16.711

Benaming

(voluit) : Floristische Werkgroepen vzw

(verkort) : Flo.Wer

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Agentschap Plantentuin Meise, Nieuwelaan 38 te 1860 Meise, België

Onderwerp akte :

Titel I.  Benaming, maatschappelijke zetel, duur_

Art 1. De naam van de vereniging luidt "Floristische Werkgroepen", vereniging zonder winstoogmerk, met als

logo "FLO.WER".

Art 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te B-1860 Meise, Agentschap Plantentuin

Meise, Nieuwelaan 38. (Gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde)

Art 3. De duur van de vereniging is onbeperkt.

Titel Il. Doel

Art4. De doelstellingen van de verenigingen zijn:

-De voortzetting van de doelstellingen en van het floristisch inventarisatiewerk van het Instituut voor de

Floristiek van België en Luxemburg vzw (LF.B.L.), in concreto:

°het bijeenbrengen, beheren en publiceren van floristische informatie betreffende het Vlaamse en het

Brussels Hoofdstedelijk Gewest;

°het coordineren van floristische activiteiten op fokaal tot gewestelijke schaal;

°het stimuleren van contacten tussen individuen, verenigingen en instituten betrokken met de floristiek;

"het verwerken van floristische informatie ten behoeve van de floristiek, de fytogeografie, de ecologie, het,

natuurbehoud en het natuurbeheer;

°het vertegenwoordigen en verdedigen van de belangen van de leden in de Stichting Florabank

Titel I! L  Leden.

Art 5. De vereniging bestaat uit effectieve leden, ereleden en beschermde leden. Het minimum aantal' effectieve leden wordt bepaald op tien. Kandidaat-leden stellen hun kandidatuur bij een bestuurslid, over hun toetreding wordt door de raad van bestuur beslist. Leden kunnen op elk ogenblik hun lidmaatschap opzeggen door middel van een gewone brief gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Effectieve leden zijn deze die hun lidgeld hebben betaald.

Ereleden zijn leden die zich speciaal verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging en worden op voorstel van het bestuur of van gewone !eden aangenomen door de algemene vergadering.

Beschermde leden zijn leden die door de algemene vergadering als dusdanig worden aangenomen.

Art 6. De bijdrage voor het volgende werkjaar wordt bepaald door de raad van bestuur. De bijdrage van een gewoon lid mag niet hoger zijn dan 25 EUR. Ereleden betalen geen bijdrage en de beschermde [eden betalen een vrij gekozen bedrag dat ten minste vijf maal zo groot is als de gewone ledenbijdrage.

Art 7. De leden gaan geen enkele persoonlijk verplichting aan met betrekking tot de verbintenissen van de vereniging, maar verbinden zich ertoe de vereniging generlei nadeel te berokkenen, op straffe van uitsluiting, Hun enige verplichting is het betalen van de ledenbijdragen en het eerbiedigen van de statuten.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers, en erfgenamen van overleden leden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Art 8. leder lid heeft het volle recht zich onmiddellijk terug te trekken uit de vereniging door middel van een aan de voorzitter gerichte ontslagbrief, Het niet betalen van de bijdrage gedurende twee opeenvolgende werkingsjaren heeft na aanmaning uitsluiting tot gevolg. Leden die administratief niet in orde zijn hebben geen stemrecht

Art 9. Aile aan de vereniging overhandigde floristisohe documenten behoren tot het materiële bezit van de vereniging, die er vrijelijk over kan beschikken bij het nastreven van haar specifieke doeleinden, Het bewaren van alle materiële dragers van floristische gegevens (streeplijsten, losse aantekeningen, elektronische dragers, enz.) gebeurt op de maatschappelijke zetel. Bij het wetenschappel jke_en ander gebruik van gegevens van haar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akteier neeyg iegd/ontvangen op

0 3 DEC. 2014

ter griffie van de Nederlandstalige ifkuM K ,via IS5eireit1454 1 Rrpgg'el

Voor-

behoude

aan het

Belgiscl

Staatsbla

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

tlnrrn " A1eem on hnnAkn4nninn

e MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge leden vermeldt de vereniging steeds de auteurs van de gegevens. Hierop kan een uitzondering gemaakt worden bij korte algemene publicaties.

Titel IV.  Raad van bestuur,

Art 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens 4 leden, waaronder de voorzitter, de administratieve secretaris, de floristische secretaris en de penningmeester. De bestuursleden worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te aile tijde door deze afzetbaar met twee derde meerderheid van stemmen, Ze kunnen ontslag nemen bij middel van een gewone brief gericht aan de voorzitter of aan de administratieve secretaris . De bevoegdheid voor de financiële verrichtingen warden door de penningmeester, en/of de voorzitter of de administratieve secretaris uitgeoefend.

Ar t4t -- Een mandaat in de raad van bestuur duurt drie jaar. Eenzelfde persoon kan maximaal driemaal opeenvolgend het mandaat van voorzitter, administratief secretaris of penningmeester uitoefenen.

Ar t12.  De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de -eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuursleden, Elk lid dat administratief in orde is heeft één stem. Ereleden hebben geen stem. Bij staking der stemmen beslist de voorzitter .

Art 13.- De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden uitgezonderd de bevoegdheden die door de wet de statuten aan de algemene vergadering zijn toegewezen.

Ar t14. Een bestuursmandaat verschaft geen recht op financiële vergoeding.

Art 15.  De raad van bestuur wordt ten minste tweemaal per jaar door de voorzitter en de administratieve secretaris of op initiatief van minstens twee bestuursleden bijeengeroepen.

Art 16. -- De vereniging wordt rechtsgeldig aansprakelijk gesteld t.o.v, derden door de handtekening van twee bestuursleden, waaronder ten minste deze van de voorzitter of de administratieve secretaris, behalve in geval van speciale, door het bestuur verleende volmacht.

Art 17.  De bestuursleden zijn gemeenrechtelijk aansprakelijk voor alle tijdens de uitoefening van hun functie gemaakte fouten en vergissingen. Zij nemen, in verband met de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich aangaande de verbintenissen van de vereniging.

Titel V  Algemene vergadering..

Ar t18.  Ieder lid heeft het recht de algemene vergadering bij te wonen en beschikt over één stem. Hij of zij kan zich door een mandataris laten vertegenwoordigen. Ieder lid mag slechts houder zijn van één volmacht

Ari1-9. -- Er moet ieder kalenderjaar minstens één algemene vergadering gehouden worden, in de loop van de maand februari. De vereniging kan op ieder ogenblik in buitengewone algemene vergadering samengeroepen worden op beslissing van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van de leden. ledere vergadering zal gehouden worden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de uitnodiging.

Ar t20.  Het bestuur roept de algemene vergadering samen bij middel van een e-mail of gewone brief gericht aan ieder lid, minstens veertien dagen voor de vergadering, en ondertekend door de administratieve secretaris, in haar naam, De agenda wordt in de uitnodiging vermeld.

Ar 21.  De dagorde van de algemene vergadering wordt opgemaakt door het bestuur. Het bestuur is verplicht ieder punt op de dagorde te plaatsen dat ondertekend werd door minstens vijf procent van het aantal leden -dat voorkomt op de ledenlijst van het voorbije werkingsjaar. De algemene vergadering kan alleen beslissingen nemen aangaande in de dagorde opgenomen onderwerpen. Alleen de algemene vergadering beoordeelt of punten in de rubriek 'varia' behandeld worden, Deze punten mogen geen onderwerpen bevatten die in art22zijn opgenomen,

Ar t22. -- De bevoegdheden van de algemene vergadering worden bepaald door de wet, zijnde: het wijzigen van de statuten, het benoemen en afzetten van bestuurders, de kwijting aan debestuurders, het goedkeuren van .de rekeningen en de begrotingen, het uitsluiten van effectieve leden, het ontbinden van de vereniging, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk. Daarnaast is de algemene vergadering bevoegd voor het samenstellen van de Stuurgroep, het aanduiden van afgevaardigden in instanties waarmee FLO.WER verbintenissen heeft aangegaan, zoals in de Stichting Florabank, en het aanduiden van ereleden.

Art 23.- Met uitzondering van de punten opgenomen in de Wet op de vzw's van 27 juni 1921 (gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002) worden de beslissingen van de. Algemene vergadering genomen met de eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden. Elk lid dat administratief in orde is heeft één stem, Ereleden hebben geen stem. Bij staking der stemmen beslist de voorzitter

Art 24.  De beslissingen van de algemene vergadering worden geregistreerd in een daarvoor bestemd register ter maatschappelijke zetel. Dit register is voor alle leden en belanghebbende ter inzage beschikbaar. Titel VI,  Ontbinding, vereffening.

Art -25, Bij iedere vrijwillige of gerechtelijke ontbinding zullen alle materiële dragers van floristische informatie, die in het bezit zijn van FLO.WER, overgedragen worden aan de Nationale Plantentuin van België, op voorwaarde dat deze instelling zich garant stelt voor de goede bewaring ervan en de blijvende mogelijkheid tot consultatie, De overige bezittingen van de vereniging zullen worden overgedragen aan één of meer, door de algemene vergadering aan te wijzen, verenigingen met gelijkaardig doel,

Art 26.  Al wat niet voorzien wordt door de onderhavige statuten of de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, op de verenigingen zonder winstoogmerk, wordt geregeld door het huishoudelijk reglement.

Getekend: VAN IANDUYT, Wouter (Voorzitter) en VAN DE DUCHT, Daniël (Administratief secretaris)

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur werd tijdens de algemene vergadering van 23 februari 2014 als volgt bekrachtigd:

Voorzitter

-Van Landuyt, Wouter

Huidevetterken 4

9000 Gent

Administratief secretaris

-Van De Gucht, Daniël

Brusselbaan 298

1600 Sint-Pieters-Leeuw

Floristisch secretaris

-Van Landuyt, Wouter

Huidevetterken 4

9000 Gent

Penningmeester

-De Caluwe, Marie-Christine

Petrus Dewildestraat 60

1651 Beersel (Lot)

Bestuursleden:

-Hendrickx Pieter

Herkkantstraat 43

3512 Stevoort  Hasselt

-Ronse Anne

Vierbunderstraat 105

9255 Opdorp

-Steeman Roosmarijn

Bist 66

2500 Lier.

" Voo-r-

e`behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MoD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FLORISTISCHE WERKGROEPEN, AFGEKORT : FLO.WER

Adresse
NIEUWELAAN 38 - APM 1860 MEISE

Code postal : 1860
Localité : MEISE
Commune : MEISE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande