FOURTH MILLENNIUM FUND, AFGEKORT : FMF

Association sans but lucratif


Dénomination : FOURTH MILLENNIUM FUND, AFGEKORT : FMF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.278.363

Publication

07/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 1llUll l 1111 1111 iII b

behouden *11103307*

aan het

Belgisch

Staatsblad





Neergelegd ter griffie de .

Rechtbank van Koophan

te Leuven, de 2 7 JURA 2011 DE (F!ER,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011- Annexes du Moniteur belge

" Ondernemingsnr: Benaming

(voluit) : Fourth Millennium Fund vzw

(verkort) : FMF vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : E.Remyvest 26 bus 1, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Oprichting

Leuven, 24 juni 2011,

tussen:

Frederik Ceyssens, ingenieur, wonende te E.Remyvest 2611, 3000 Leuven, België, Belg.

Maarten Driesen , ingenieur,wonende te Kerkevetd 19, 3550 Neusden-Zolder, België, Belg.

Kristof Wouters , ingenieur, wonende te Hamerstraat 11, 2230 Ramsel, België, Belg.

Pieter-Jan Ceyssens, gentechnoloog, wonende te Nerviërsstraat 47, 3000 Leuven, België, Belg.

Lianggong Wen, ingenieur, wonende te Jan Mulsstraat 21, 1853 Grimbergen, België , Chinees onderdaan.

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt worden bepaald :

HOOFDSTUK I. -- Naam, zetel, doel en duur van de vereniging.

1) De vereniging draagt als naam : "Fourth Millennium Fund", afgekort FMF.

2) Doel van de vereniging

Het doel van de vereniging is het mogelijk maken van uitzonderlijk grote niet-commerciële, zeer lange'

termijn projecten met betrekking tot:

- het zoeken van nieuw leven, of plaatsen waar leven mogelijk is in de buiten de aarde gelegen ruimte.

- ruimte-exploratie en -kolonisatieprojecten met als uiteindelijk doel een tweede thuisplaneet voor de mens

en de rest van het leven op aarde

- het ontwikkelen van technologie voor deze doeleinden

Concreet zal de vereniging een kapitaal trachten te vergaren door het zoeken naar donateurs en het' zodanig beleggen of investeren van het al verzamelde kapitaal dat het sneller aangroeit dan de inflatie. Wanneer er voldoende kapitaal verzameld is zal het gebruikt worden voor de bovengenoemde ruimtevaartprojecten beheerd of gesteund door de vereniging.

3) De vereniging heeft haar zetel te 3000 Leuven, E.Remyvest 26 bus 1 (gerechtelijk arrondissement Leuven). De zetel mag naar elk ander adres worden gebracht bij eenvoudige beslissing van de raad van, bestuur. Deze beslissing moet in het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd

4) De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Het doel van de vereniging en deze paragraaf kunnen niet gewijzigd worden.

HOOFDSTUK Il. -- Leden van de vereniging

5) De vereniging telt gewone leden en steunende leden.

6)Gewone leden hebben stemrecht op en maken deel uit van de algemene vergadering. Men wordt gewoon lid na kandidaatstelling door zichzelf op de algemene vergadering, en na akkoord van 2/3 (naar boven

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

. 1 MOD2.2

afgerond) van de leden van de raad van bestuur. Een gewoon lid is verplicht dezelfde bijdrage als steunende leden te betalen.

7) Steunende leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. Men wordt steunend lid naar betaling van een door de algemene vergadering bepaalde, jaarlijks hernieuwbare bijdrage. Bij oprichting bedraagt deze 10 euro. Steunende leden hebben het recht aanwezig te zijn en te spreken op de algemene vergadering. Het steunend lidmaatschap staat voor iedereen open.

8) Men houdt op gewoon lid te zijn door vrijwillig ontslag, schriftelijk ter kennis gebracht aan de raad van bestuur. Het lidmaatschap houdt eveneens op door uitsluiting, waartoe besloten wordt door een meerderheid van twee derden (naar boven afgerond) van de algemene vergadering en nadat de betrokkene ter zitting van de algemene vergadering zijn standpunt heeft kunnen uiteenzetten.

9) De raad van bestuur telt minstens drie leden.

Hoofdstuk III Algemene vergadering.

10) De algemene vergadering is samengesteld uit alle gewone leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de secretaris of door de penningmeester. Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen, door middel van een schriftelijke volmacht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011- Annexes du Moniteur belge 11) De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de leden van de raad van bestuur, het vastleggen van eventuele bezoldigingen of onkostenvergoedingen voor de raad van bestuur, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, uitsluiten van een lid conform de artikels 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 en de expliciet in de statuten vermelde besluitvorming.

12) De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. Zij moet eveneens worden samengeroepen wanneer één vijfde van de gewone leden hiertoe een schriftelijk verzoek richt aan de raad van bestuur. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

13) De oproepingen tot de algemene vergadering moeten verzonden door zij die rechtmatig de algemene vergadering mogen samenroepen. Alle gewone leden moeten schriftelijk worden opgeroepen, ten minste 1209600 seconden (14 dagen) voor de vergadering. De oproep moet ook openbaar gemaakt worden, zodat ook de steunende leden plaats en tijd van de vergadering kunnen kennen.

14) De oproepingsmededeling, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van de gewone of steunende leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door hen ondertekend zijn en ten minste vijftien kalenderdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.

15) De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen indien de meerderheid van haar gewone leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. De besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, tenzij anders bepaald. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit. Wanneer er geen meerderheid van de stemgerechtigden komt opdagen, is zal een tweede algemene vergadering belegd worden, ten minste 1209600 seconden na de eerste. Op deze vergadering kunnen geldige beslissingen genomen worden zonder dat een meerderheid van de stemgerechtigden aanwezig dient te zijn. Elk relevant tweerichtings communicatiemiddel kan gebruikt worden als substituut voor lijfelijke aanwezigheid op de vergadering.

16) Een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien. Ook is een twee derde meerderheid van de aanwezigen nodig voor het wijzigen van de statuten.

17) Van elke vergadering worden verslagen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. De verslagen kunnen worden ingezien door alle gewone en steunende leden of belanghebbende derden op de maatschappelijke zetel.

Hoofstuk IV. -- Raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

18) De dagelijkse leiding van de vereniging is in handen van de raad van bestuur. Deze bestaat uit minstens drie bestuurders, aangeduid door de algemene vergadering.

19) De opdracht van een bestuurder eindigt bij overlijden of ontslag.

20) De algemene vergadering verkiest binnen de leden van de raad van bestuur een voorzitter. De voorzitter kiest daarop een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

21) De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee beheerders. Uitnodigingen worden tenminste De voorzitter zit de vergaderingen voor, bij zijn afwezigheid de secretaris. Is deze laatste belet of afwezig, dan treedt de oudste benoemde, of na hem de oudste bestuurder op als voorzitter.

22) De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid aanwezig is. Alle beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezigen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend. Elk relevant tweerichtings communicatiemiddel kan gebruikt worden als substituut voor lijfelijke aanwezigheid op de vergadering.

23) De verslagen worden opgesteld door de secretaris en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze beheerders kunnen twee andere beheerders deze documenten geldig ondertekenen.

De raad van bestuur doet de statuten naleven en beslist in laatste aanleg over de zaken die niet zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

24) De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging met het oog op het verwezelijken van het doel van de vereniging, en vertegenwoordigt deze naar buitenuit.

Aldus kan de raad onder meer alle handelingen van bestuur verrichten in verband met organisatie, ontplooiing van activiteiten en benoeming en bezoldiging van personeel. Verder kan hij daden van beschikking stellen, waaronder : het aanvaarden van gelden, koop, verkoop of ruil van roerende en onroerende goederen, huur- en verhuurovereenkomsten afsluiten en alle andere overeenkomsten, minnelijke schikkingen, dadingen en arbitrages aangaan.

De raad moet jaarlijks de rekeningen afsluiten en de begroting voor het volgend jaar opmaken. Beide moeten ter goedkeuring voorgelegd worden aan de algemene vergadering.

25) De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van projecten en deelwerkingen opdragen aan één of meer beheerders, of zelfs aan andere personen, al dan niet lid van de vereniging, die alleen of gezamenlijk kan/kunnen optreden.

27) Alle geschriften die de vereniging binden dienen, behalve in het geval van specifieke volmachten, ondertekend te worden door de voorzitter en de secretaris, die tegenover derden geen bewijs moeten leveren van hun bevoegdheid terzake. In rechtsgedingen wordt de raad van bestuur vertegenwoordigd door zijn voorzitter of door een hiertoe door de raad aangeduide beheerder.

Hoofstuk V - Varia

28)Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

29) De procedure van ontbinding van de vereniging is gelijk aan die van het wijzigen van de statuten.

30) Bij vrijwillige ontbinding wordt het patrimonium, op voorstel van de raad van bestuur, overgedragen aan één of meer verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven.

Hoofdstuk V -- Algemene principes van de vereniging

31) De vereniging zal met een zo groot mogelijke transparantie naar gewone en steunende leden toe beheerd worden. De boekhouding van de vereniging moet op eenvoudig verzoek door welk lid dan ook in te kijken vallen.

32) Teneinde het bereiken van het doel van de vereniging niet in gevaar te brengen zal de vereniging zuinig beheerd worden. Verder kan slechts een door de algemene vergadering bepaald percentage van de inkomsten uit giften en kapitaal per jaar voor de werkingskosten gebruikt worden. De startwaarde van dit percentage is 25%. Uit vorige jaren opgespaard kapitaal kan niet voor gewone werking (administratie, fondsenwerving etc.) gebruikt worden, enkel voor de beoogde ruimtevaartgerelateerde projecten.

Voor- behouden

aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

33) Het is aan de algemene vergadering om te bepalen wanneer er genoeg fondsen geworven zijn om met het steunen van concrete projecten te beginnen. Voor elk project zal de toestemming van een meerderheid van de gewone en steunende leden gezocht worden.

De als ontwerp overhandigde statuten worden gelezen en met eenparigheid van stemmen goedgekeurd

De hierna genoemde personen en rechtspersonen worden bij de oprichting benoemd in de raad van bestuur:

Op de laatste blz. van Luik l3 vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Billagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorzitter: Frederik Ceyssens, ingenieur, wonende te E.Remyvest 2611, 3000 Leuven, België Penningmeester: Maarten Driesen , ingenieur,wonende te Kerkeveld 19, 3550 Heusden-Zolder, België Secretaris: Kristof Wouters , ingenieur, wonende te Hamerstraat 11, 2230 Ramsel, België Pieter-Jan Ceyssens, gentechnoloog, wonende te IVerviërsstraat 47, 3000 Leuven, België

Door ondertekening van dit verslag door de stichtende leden en goedkeuring van de statuten, wordt

onderhavig document tevens beschouwd als oprichtingsakte.

(Volgen de handtekeningen.)

Coordonnées
FOURTH MILLENNIUM FUND, AFGEKORT : FMF

Adresse
E. REMYVEST 26, BUS 1 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande