FRANCOIS

Société en commandite simple


Dénomination : FRANCOIS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 630.970.350

Publication

03/06/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

OVEREENGEKOMEN:

Op heden een handelsvennootschap op te richten onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap (Comm.V) onder de naam  François , met zetel te 3300 Tienen, Oplintersesteenweg 219A en dit voor onbepaalde duur ;

Met als kapitaal 1.000,00 euro dewelke als volgt wordt voldaan:

Murielle Puttemans 950,00 euro door inbreng in speciën waarvoor haar 95 aandelen zonder vermelding van nominale waarde worden toegekend

Vanherwegen Melanie 50,00 euro door inbreng in speciën waarvoor haar 5 aandelen zonder vermelding van nominale waarde worden toegekend.

De oprichters verklaren tevens dat de vennootschap overeenkomstig art. 60 Wetboek Vennootschapen alle verbintenissen overneemt die tot op heden in haar naam en voor haar rekening werden aangegaan sinds 1 januari 2015.

Artikel 1 : Naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap onder de naam  François .

Artikel 2 : Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3300 Tienen, Oplintersesteenweg 219A. Hij kan, zonder statutenwijziging, door een beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandstalige taalgebied of het tweetalige gebied Brussel Hoofdstad.

Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel:

Alle activiteiten in verband met lichaamsontwikkeling, bewegingsmethodiek, ontspanning en sportbeoefening, in

het bijzonder de danssport zonder enige beperking in stijl, de propaganda ervan op alle gebied en het

verstrekken van het onderricht erin ;

Het inrichten of het ondersteunen van choreografische voorstellingen, lessen, stages, voordrachten en

Op heden 2 mei 2015

Zijn de partijen:

Mevrouw Puttemans Murielle, NN 67.05.09-140.62, wonende te 3300 Tienen, Oplintersesteenweg 219A;

Mevrouw Vanherwegen Melanie, NN 96.07.03-412.11, wonende te 3300 Tienen, Oplintersesteenweg 219A

Met volgende statuten :

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : François

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Oplintersesteenweg 219 A

*15309062*

Luik B

3300

België

0630970350

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Tienen

Griffie

Neergelegd

01-06-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

opvoeringen ;

Het verlenen van bijstand en advies aan ondernemingen op het vlak van management, organisatie, geschreven

communicatie, publiciteit en marketing ;

De aan- en verkoop van dans- en sportkleding en  materiaal.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zich zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de handelszaak.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 : Beherende en stille vennoten

Mevrouw Murielle Puttemans is als enige hoofdelijk aansprakelijke vennoot en wordt voortaan de beherende vennoot genoemd. Zij is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. Mevrouw Melanie Vanherwegen is stille vennoot. Zij komt niet tussen in het beheer van de vennootschap en is slechts aansprakelijk tot beloop van haar inbreng.

Artikel 5 : Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt duizend euro (1.000 ~); Het is vertegenwoordigd door 100 aandelen

op naam zonder vermelding van de nominale waarde.

Artikel 6 : Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor een onbepaalde duur vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte bij de Rechtbank van Koophandel. De oprichters verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting werden aangegaan sedert 1 januari 2015.

Artikel 7 : Overdracht van aandelen/overlijden

Een aandeel van de vennootschap mag op straffe van nietigheid slechts worden overgedragen onder de

levenden mits de goedkeuring van alle vennoten.

Ingeval van overlijden van een vennoot, zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch

voortgezet worden door de erfgenamen.

Artikel 8 : Bestuur

Er kunnen een of meerdere zaakvoerders, beherende vennoten, benoemd worden binnen de vennootschap. Heden wordt mevrouw Murielle Puttemans aangesteld als niet-statutaire zaakvoerder voor de duur van de vennootschap. De zaakvoerder is bevoegd alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap mits zij niet behoren tot de specifieke bevoegdheden van de algemene vergadering. Het mandaat kan bezoldigd worden.

Artikel 9 : Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt ieder jaar bijeengeroepen op de maatschappelijke zetel op de laatste vrijdag van juni om 19 uur. Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten. De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap. De oproeping met vermelding van de agenda geschiedt bij gewone brief of per e-mail, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering.

De algemene vergadering van de vennoten omvat zowel de beherende als de stille vennoten. Een algemene vergadering kan slechts geldig tot besluit komen indien tenminste de meerderheid van zowel de beherende als de stille vennoten aanwezig of vertegenwoordigd is. Vertegenwoordiging is geoorloofd doch alleen mogelijk mits de volmacht schriftelijk is gegeven aan een medevennoot en een vennoot niet meer dan één andere medevennoot vertegenwoordigt.

Artikel 10 : Besluitvorming  notulen

Elke vennoot heeft recht op één stem per aandeel. Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen.

Wanneer een beslissing betrekking heeft op een wijziging van de statuten is de unanimiteit van alle vennoten vereist. Behoudens andersluidende statutaire bepaling, worden in de andere gevallen de besluiten van de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige vennoten.

Artikel 11 : Boekjaar - jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap loopt van 1 januari tot 31 december. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten, en maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening. Het eerste boekjaar neemt een aanvang op heden en eindigt voor de eerste maal op 31 december 2015.

Artikel 12 : Bestemming van de winst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Het saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen afgetrokken zijn, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Artikel 13 : Ontbinding  Vereffening

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. De vereffenaar is bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in het Wetboek Vennootschappen.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet volstort zijn, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijk terugbetalingen te doen in het voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Aldus opgemaakt te Tienen in drie originelen waarvan elke partij erkent er een ontvangen te hebben en een bestemd is voor registratie.

Volmacht: aan de BVBA Fiburo, Waversesteenweg 126, 3360 Bierbeek, vertegenwoordigd door Bram Libotte, Klein-Heidestraat 38, 3370 Boutersem, om alle administratieve formaliteiten te verwezenlijken in verband met het bekomen van het ondernemingsnummer, de inschrijving bij een ondernemingsloket en bij de Administratie van de B.T.W. en hiervoor alle documenten te ondertekenen en in het algemeen datgene te doen wat noodzakelijk of nuttig zal zijn voor het bekomen ervan, zelfs niet uitdrukkelijk in deze vermeld.

Hetgeen niet uitdrukkelijk werd opgenomen in de statuten wordt geregeld door de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Coordonnées
FRANCOIS

Adresse
OPLINTERSESTEENWEG 219, BUS A 3300 TIENEN

Code postal : 3300
Localité : Oplinter
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande