GHISRO

Société en commandite simple


Dénomination : GHISRO
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 536.553.718

Publication

20/11/2014 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...
18/07/2013
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

IIII

3111197*

Vo beha aan Baie Staat

0. 9 ,~IUII.. 2013

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2013 - Annexes du Moniteur belge Ondernemingsnr: 53G 551 . "Mg-

Benaming

(voluit) : Ghisro

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Mieregemstraat 36, 1785 Merchtem

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting

TITEL I : OPRICHTING

Tussen ondertekende partijen werd op 18 juni 2013 een handelsvennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap opgericht. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 6.000,00 EUR en wordt vertegenwoordigd door 600 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde.

I, ONDERTEKENENDE PARTIJEN

1. De heer Cools Robert wonende te Mieregemstraat 36 1785 Merchtem;

Hierna genoemd de "beherende vennoot" enerzijds en

2. Mevrouw De Baerdemaeker Ghisele wonende te Mieregemstraat 361785 Merchtem;

Hierna genoemd de "stille vennoot" anderzijds

Il. INBRENG EN AFBETALING

Op het kapitaal wordt ingeschreven als volgt :

 door sub 1, op 500 aandelen hetzij voor een bedrag van 5.000,00 EUR;

 door sub 2, op 100 aandelen hetzij voor een bedrag van 1.000,00 EUR;.

Elk aandeel werd door zijn respectievelijke inschrijvers in specien afbetaald ten belope van

zijn totaliteit, zodoende het bedrag van 6.000,00 ¬

TITEL 11 : STATUTEN

Artikel 1 Naam

De vennootschap is een handelsvennootschap die de rechtsvorm van een gewone

commanditaire vennootschap heeft met als naam "Ghisro".

Artikel 2 Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Mieregemstraat 36 1785 Merchtem.

Het bestuursorgaan kan de zetel binnen het Vlaamse Gewest en het Brussels Gewest

verplaatsen en waar dan ook bijkantoren en andere centra van werkzaamheden oprichten.

Artikel 3 Doel

Het doel van de vennootschap is:

1. transport van producten met een maximum gewicht van 500 kg per lading

2, personenvervoer anders dan taxi

3, bedrukken van allerhande producten met diverse drukprocedés

4. verkoop in klein- en groothandel, rechtstreeks en online van allerhande producten

5. fabricatie van gadgets in de ruimste zin van het woord en verkoop hiervan rechtstreeks en online

6. aanbieden van allerhande diensten rechtstreeks en online

7. Het kopen, verkopen en in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow, brevetten en aanverwante immateriële duurzame activa.

8. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen, waaronder ook gronden, en onroerende zakelijke rechten zoals onder meer erfpacht- en opstalrechten en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen en verkopen zowel in voile eigendom ais in vruchtgebruik en/of blote eigendom, ruilen, doen bouwen, doen verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

.

.

,

ti wr wu

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

uitbaten van onroerende goederen, de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen.

9. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend

patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

10. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of

particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten.

11. De vennootschap mag alle verrichtingen uitvoeren in het kader van dit doel, behoudens deze wettelijk voorbehouden aan spaar- en depositobanken en aan vennootschappen voor vermogensbeheer en beleggingsadvies.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij kan deelnemen of zich op andere wijze interesseren in allerhande vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen, zij mag zich borgstellen en aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor aile derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Artikel 4 Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur.

Artikel 5 Kapitaal  Aandelen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 6000,00 EUR en wordt vertegenwoordigd door 600 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde.

Artikel 6 Kapitaalverhoging

Tot verhoging van het kapitaal wordt besloten door de algemene vergadering volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten.

Op aandelen waarop niet wordt ingeschreven zoals bepaald in de tweede alinea, kan slechts worden ingeschreven door de andere vennoten en de personen die overeenkomstig artikel 9,10 en 11 van de statuten worden toegelaten als vennoot.

Artikel 7 Kapitaalvermindering

Tot een vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts worden besloten door de algemene vergadering op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten, waarbij de vennoten die zich in gelijke omstandigheden bevinden gelijk behandeld worden. In de oproeping tot de algemene vergadering die over een vermindering van het kapitaal moet beslissen, wordt het doel van de vermindering en de voor de verwezenlijking ervan te volgen werkwijze vermeld.

Artikel 8 Aandelen

De aandelen zijn op naam. Zij zijn voorzien van een volgnummer.

De eigendom van de aandelen wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen.

De aandelen zijn ondeelbaar, Ingeval er verschillende rechthebbenden zijn omtrent hetzelfde aandeel, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat een enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als vertegenwoordiger van het aandeel is aangewezen.

Indien aandelen opgesplitst zouden zijn in blote eigendom en vruchtgebruik, komen de rechten, behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, toe aan de vruchtgebruiker, met uitzondering van het stemrecht ingeval van fusie of met fusie gelijkgestelde verrichting, splitsing, partiële splitsing, inbreng of verkoop van een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

algemeenheid, ontbinding, kapitaalverhoging en kapitaalvermindering, het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging, alsook in die gevallen waar deze statuten het anders regelen of er dwingende wetsbepalingen bestaan die hiervan afwijken.

Artikel 9 Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van alle andere vennoten. Elke overdracht zal bekend worden gemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 10 Voorkooprecht tot overname

De vennoten genieten van een voorkooprecht tot overname van de over te dragen aandelen op basis van de prijs vastgesteld door de vorige jaarvergadering of, bij gebreke daaraan, voor de waarde vastgesteld door één of meerdere experts aangesteld op verzoek van de meest gerede partij door de betrokkenen zelf of, bij gebrek aan overeenkomst, door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is; waardevaststelling die imperatief zal gelden als basis voor de overname, zonder enige verhaalmogelijkheid.

Dit voorkooprecht zal kunnen uitgeoefend worden in verhouding tot het aantal aandelen dat ieder van de andere vennoten, die geïnteresseerd zijn in de verwerving, bezit, tenzij onder hen éénstemmig een andere verhouding is overeengekomen; de mededeling van het gebruikmaken van het voorkooprecht tot aankoop zal per aangetekende brief moeten worden gedaan respectievelijk aan de erfgenamen en de kandidaat-afstanddoener binnen de drie maanden na de mededeling van het overlijden of na de vraag om toelating tot afstand aan derden.

De termijn van betaling is één jaar zonder dat rente verschuldigd is,

Gezegde mededeling van overlijden of vraag tot afstand aan derden moet per aangetekend schrijven geschieden, gericht aan de vennootschap waarin de volledige identiteit, beroep en woonplaats van de erfgenamen of voorgestelde overnemers worden opgegeven en het aantal betrokken aandelen en in voorkomend geval de prijs.

Artikel 11 Overlijden

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. De

erfgenamen en legatarissen van een overleden vennoot aan wie de aandelen van de overledene toekomen, worden vennoot mits goedkeuring van alle andere vennoten. Bij overlijden van een vennoot zullen de erfgenamen of legataris de zaakvoerder op de hoogte brengen. Deze zal onverwijld een algemene vergadering samenroepen overeenkomstig de bepalingen van de statuten. Deze algemene vergadering zal als dagorde hebben het toelaten van de erfgenamen en legatarissen als zaakvoerder.

Bij weigering van de toestemming, zijn de bepalingen van art. 252 W Venn van toepassing. Artikel 12 Aansprakelijkheid beherende en stille vennoten

Elke beherende vennoot is onbeperkt hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, ook al heeft een enkele vennoot getekend, mits dit namens de vennootschap geschied is.

Wanneer er twee of meer beherende vennoten zijn, is de vennootschap een vennootschap onder firma ten aanzien van hen en een gewone commanditaire vennootschap ten aan zien van de stille vennoten.

De stille vennoot staat voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot het bedrag dat hij beloofd heeft in de vennootschap te zullen inbrengen.

De stille vennoot kan door derden worden verplicht de hem uitgekeerde rente en

dividenden terug te betalen, indien ze niet genomen zijn uit de werkelijk winst van de venootschap, en is er in dat geval bedrog, kwade trouw of grove nalatigheid van de zaakvoerder, dan kan de stille vennoot hem vervolgen tot betaling van wat hij heeft moeten teruggeven.

De stille vennoot mag geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens een volmacht.

Adviezen en raadgevingen, daden van controle, alsmede machtigingen aan zaakvoerders gegeven voor handelingen die buiten hun bevoegdheid liggen, verbinden de stille vennoot niet.

Een stille vennoot is ten aanzien van derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, waaraan hij heeft meegewerkt met overtreding van de verbodsbepaling met betrekking tot daden van bestuur.

Hij is ook voor verbintenissen waaraan hij niet heeft meegewerkt, hoofdelijk aansprakelijk jegens derden, indien hij er een gewoonte van gemaakt heeft de zaken van de vennootschap waar te nemen of indien zijn naam in de naam van de vennootschap voorkomt.

Artikel 13 Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot zaakvoerder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen, Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Artikel 14 Bevoegdheden

Het bestuur heeft de meest uitgebreide machten om in alle omstandigheden namens de vennootschap alle handelingen te verriohten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Taakverdeling tussen diverse zaakvoerders evenmin als kwalitatieve of kwantitatieve bevoegdheidsbeperkingen die de algemene vergadering bij de benoeming zou opleggen zijn niet tegenwerpelijk aan of door derden.

Artikel 15 Vertegenwoordigingsmacht

ledere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder; ook indien er verschillende zaakvoerders worden aangesteld, hebben zij het vermogen om ieder afzonderlijk op te treden voor alle handelingen.

Het bestuur mag zijn machten voor bepaalde handelingen overdragen.

Het mandaat van zaakvoerder zal onbezoldigd zijn, tenzij bij de benoeming of nadien anders wordt beslist,

Artikel 16 Aansprakelijkheid zaakvoerder

De zaakvoerders van een vennootschap onder firma en een gewone commanditaire vennootschap waarvan alle onbeperkt aansprakelijke vennoten naamloze vennootschappen, commanditaire vennootschappen op aandelen of besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid zijn, zijn jegens de vennootschap hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van overtreding van de bepalingen vervat in boek IV, titel VI van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 17 Jaarvergadering  Bijzondere algemene vergaderingen

De algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten.

Er zijn geen voorwaarden voor de toelating tot de algemene vergaderingen en voor de uitoefening van het stemrecht.

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft plaats de tweede vrijdag van juni om 14:00 uur; indien deze dag een wettelijke feestdag is op de eraan voorafgaande werkdag, zelfde uur.

De jaarvergadering wordt gehouden, behoudens andersluidende bijeenroeping, op de zetel van de vennootschap.

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken; afschriften voor derden worden ondertekend door een zaakvoerder.

Iedere vennoot kan steeds een bijzondere algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen. Daartoe moet zij al de medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die ten laatste vijftien dagen véér de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. Deze brief moet de dagorde vermelden. De vergadering zal worden voorgezeten door de zaakvoerder. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel, behoudens andersluidende bijeenroeping,

Artikel 18 Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 19 Wijze van uitoefening van het stemrecht

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging kan elke vennoot zich op een vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet vennoot. De vennoten mogen hun stem niet schriftelijk uitbrengen,

Artikel 20 Meerderheden Bevoegdheden

Alle beslissingen van de algemene vergadering vereisen de instemming van alle vennoten, tenzij anders bepaald werd in onderhavige statuten,

De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van stemmen over

 het benoemen en ontslaan van de zaakvoerder(s);

 de goedkeuring van de jaarrekening;

 alle verwervingen en vervreemdingen van onroerende goederen door de vennootschap;

-- het aangaan van leningen en borgstellingen door de vennootschap.

Artikel 21 Eénparige en schriftelijke besluiten

De vennoten kunnen éénparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid

van de algemene vergadering behoren met uitzondering van statutenwijzigingen,

Vser-

VbehoUden

aan het

Belgisch

Staatsblad

, . f

Artikel 22 Boekjaar

Het boekjaar gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar. Op

het einde van ieder boekjaar zal het bestuur de inventaris opmaken en op de

jaarvergadering desgevallend het jaarverslag en de jaarrekeningen aan de goedkeuring van

de vennoten onderwerpen.

Artikel 23 Winstverdeling

De zuivere winst blijkt uit de balans na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen,

waarover de vennoten bij eenvoudige meerderheid kunnen beslissen. Zij wordt

verdeeld evenredig het aandelenbezit, De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld

worden volgens dezelfde verhouding. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille

vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

De vennoten mogen bij eenvoudige meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds

te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten, Zij zullen eveneens, bij

eenvoudige meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de

vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het

afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 24 Ontbinding -- Vereffening

Wordt de vennootschap ontbonden, dan zal de vereffening geschieden door de zorgen van

één of meer vereffenaars; zij worden aangesteld door de algemene vergadering die ook hun

machten zal bepalen. Indien er meerdere vereffenaars zijn, vormen zij een college.

Tenzij bij hun aanstelling anders bepaald, beschikken de vereffenaars over alle machten als

voorzien in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen.

Elk aandeel geeft een gelijk recht bij de verdeling van het overschot na vereffening.

TiTEL III OVERGANGSBEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar gaat in vanaf heden en zal afgesloten worden op 3111212014,

2. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2015.

3. De oprichters, vertegenwoordigd ais gezegd, stellen aan als niet-statutaire zaakvoerder voor onbepaalde termijn, op elk ogenblik herroepbaar: de heer Cools Robert, voornoemd, die, vertegenwoordigd als gezegd, verklaart zijn opdracht te aanvaarden en bevestigt dat hij niet getroffen is door een maatregel die zich hiertegen verzet.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd.

4. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen ter zake, wordt beslist thans geen commissaris te benoemen.

5. De oprichters verklaren dat de vennootschap met ingang van 01/06/2013 alle verbintenissen die overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen tot op heden door hen werden aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting, bekrachtigt en overneemt en aile verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt onder de opschortende voorwaarde van neerlegging overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

6. Tot bijzondere volmachtdragers voor het vervullen van de formaliteiten bij de kruispuntbank ondernemingen en de BTW worden aangesteld:

- de burgerlijke vennootschap onder de handelsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Aramis", met zetel te Keulsebaan 65 2243 Pulle, en haar aangestelden, mandatarissen en lasthebbers;

Cools Robert

zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/05/2015 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
GHISRO

Adresse
MIEREGEMSTRAAT 36 1785 MERCHTEM

Code postal : 1785
Localité : MERCHTEM
Commune : MERCHTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande