GRACES & PARTNER

Société en commandite simple


Dénomination : GRACES & PARTNER
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 566.934.019

Publication

31/10/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

De vennootschap heeft als doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België:

- het geven van seminaries, training, cursussen en opleiding met betrekking tot financiële, fiscale en boekhoudkundige aangelegenheden.

- administratief en boekhoudkundig advies.

- het publiceren van wetenschappelijke literatuur onder de vorm van artikelen, nota s, schriftelijke commentaren, boeken en syllabi, met betrekking tot financiële, fiscale en boekhoudkundige aangelegenheden. - de vennootschap mag beschikbare gelden beleggen in onroerende en roerende goederen.

Artikel 4 - Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering volgens

de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5 - Kapitaal/vertegenwoordiging

Artikel 6 - Opgave beherende en stille vennoten

Artikel 7 - Bestuur van de vennootschap

Artikel 8 - Overdracht van aandelen

Artikel 9 - Overlijden

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt duizend vijfhonderd euro (1.500,00 EUR) vertegenwoordigd door 150 aandelen zonder nominale waarde, elk met een fractiewaarde van één/honderdste (1/150ste) van het kapitaal.

Het kapitaal is volledig geplaatst en volstort.

De heer Davy Graces is beherend vennoot en staat bijgevolg hoofdelijk en onbeperkt in voor alle verbintenissen

van de vennootschap.

Mevrouw De Kegel Kelly is Stille vennoot en is bijgevolg enkel aansprakelijk voor haar inbreng in het kapitaal.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere beherende vennoten, die de titel van zaakvoerder dragen, benoemd door de algemene vergadering, die de duur van hun opdracht en hun eventuele bezoldiging vaststelt. De zaakvoerder beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen.

Het kapitaal kan worden verhoogd onder de wettelijk bepaalde vormen en voorwaarden.

Samen honderdvijftig (150) aandelen, wat de totaliteit omvat van alle uitgegeven en ingeschreven aandelen.

De aandelen luiden op naam.

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van alle vennoten.

Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap.

Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht hun deel op te eisen, dat overeenstemt met het aandeel van de overledene in het eigen vermogen van de vennootschap.

De erfgenamen of legatarissen, schuldeisers en rechthebbenden ten aanzien van alle aandelen van een vennoot kunnen onder geen enkel voorwendsel de goederen of waarden van de vennootschap laten verzegelen, noch vragen een gerechtelijke inventaris te laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Zij moeten zich voor de uitoefening van hun rechten beroepen op de balansen en de boekhouding van de vennootschap en op de besluiten van de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Artikel 10 - Vereffening  ontbinding

Bij invereffeningstelling van de vennootschap, om welke reden ook, gebeurt de vereffening van de vennootschap door de in functie zijnde zaakvoerder(s) of, bij dier ontstentenis, door één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Deze laatste beslist over hun aantal, bevoegdheden en vergoeding.

Na de verwezenlijking van het actief en de aanzuivering van het passief of de consignatie van de daartoe nodige gelden wordt het saldo onder de vennoten verdeeld naar verhouding van de aandelen die zij bezitten, nadat een evenwicht tussen de stortingen tot stand is gekomen.

Artikel 11 - Toetreding, uittreding en afzetting van vennoten

Andere vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle mede-vennoten toetreden. Zij moeten steeds de vereiste kwalificaties hebben om met de overige vennoten aan de gezamelijke beroepsuitoefening deel te nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12 - Jaarvergadering  Bijzondere of buitengewone algemene vergadering

Artikel 13 - Boekjaar

Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten per aangetekend schrijven aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking zes maanden na de datum van verzending van dit schrijven. Hetzelfde bij ontslag, uitsluiting en professionele (tuchtrechtelijke) afzetting van een vennoot, na goedkeuring door de overige vennoten.

De oproepingen vermelden de agenda en worden aan de vennoten ten minste vijftien volle dagen vóór de vergadering toegezonden.

Wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn, moet geen bewijs worden geleverd van de oproepingswijze.

Elk aandeel geeft recht op één stem. De vergadering beraadslaagt rechtsgeldig ongeacht het deel van het vertegenwoordigde kapitaal. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behoudens voor de beslissingen waarvoor een andere meerderheid vereist is in het Wetboek van Vennootschappen of onderhavige statuten.

De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle vennoten overdragen of afstaan, en uitsluitend aan collega s die deelnemen of zullen deelnemen aan de gezamelijke beroepsuitoefening. De gevolgen bij overlijden van een vennoot, worden geregeld zoals bepaald in artikel 9

Iedere vennoot kan zich laten vertegenwoordigen door een bijzondere volmachtdrager. Hij kan zijn stem uitbrengen per brief of zelfs door elk technisch communicatiemiddel dat door een schriftelijk document wordt ondersteund.

De jaarvergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel, op de tweede vrijdag van de maand juni om 17u00, of indien die dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag.

Iedere vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van vennoten bijeenroepen. Daartoe moet hij alle medevennoten uitnodigen per aangetekend schrijven.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Het eerste boekjaar zal starten op 01 oktober van 2014 en eindigen op 31 december van 2015.

Artikel 14 - Winstverdeling

De algemene vergadering beslist, na de verplichte voorafnemingen, over de bestemming van de nettowinst. Onder geen beding mag winst worden uitgekeerd indien op de datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief van de vennootschap, zoals het blijkt uit de financiële staten, ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder nettoactief moet worden verstaan, het totaal van het actief zoals het blijkt uit de balans, na aftrek van de voorzieningen en de schulden. Van het nettoactief zijn uitgesloten, het nog niet afgeschreven bedrag van de oprichtingskosten en, behoudens uitzonderlijke gevallen, het nog niet afgeschreven bedrag van de onderzoeks-en ontwikkelingskosten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Artikel 15 - Overgangsbepalingen

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen, gesteld voor de vennootschap en de oprichters tot heden, door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting, bekrachtigt en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt, en dit te rekenen vanaf 01 oktober 2014 onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door neerlegging van de oprichtingsakte of het uittreksel daaruit op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De voornoemde gecommanditeerde venno(o)t(en) verklaren allen hun mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Wordt benoemd tot zaakvoerder van de vennootschap, voor de duur van de vennootschap, en met volledige externe vertegenwoordigheidsbevoegdheid, overeenkomstig artikel 7 van onderhavige statuten, de heer Davy Graces, geboren te Vilvoorde op 27 november 1984, wonende Brusselsesteenweg 73 te 1980 Zemst, voornoemd, die dit mandaat aanvaard.

Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op 31 december 2015.

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden op de tweede vrijdag van de maand juni 2015 om

zeventien uur.

De voornoemde gecommanditeerde venno(o)t(en) verklaren allen hun mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Davy Graces

Oprichter - zaakvoerder

Kelly De Kegel Oprichter

Na voorlezing van deze statuten hebben de comparanten deze akte ondertekend.

Coordonnées
GRACES & PARTNER

Adresse
BRUSSELSESTEENWEG 73 1980 ZEMST

Code postal : 1980
Localité : ZEMST
Commune : ZEMST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande