HARMOLUX

Société en commandite simple


Dénomination : HARMOLUX
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 832.838.040

Publication

27/01/2011
ÿþMot! 2.1



Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



IUiiuiiiiuuiu 111

Vc behc

aan

Belt Staal

sen

etleJAN24111

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : HARMOLUX

Rechtsvoren : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : TERLINDENSTRAAT 12, 1790 AFFLIGEM

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een onderhandse akte dd 30/12/2010 blijkt dat werd overgegaan tot de oprichting van een handelsvennootschap onder de rechtsvorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap.

De beherend vennoot is de heer Van De Gucht Kim, wonende te Terlindenstraat 12 1790 Affligem.

De vennoten zijn al hun verplichtingen nagekomen bij de oprichting van de vennootschap.

Deel Il  STATUTEN

Artikel 1: Rechtsvorm  Benaming

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de rechtsvorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap, haar naam luidt "HARMOLUX". Behoudens uitdrukkelijk afwijkende bepalingen in deze statuten wordt de vennootschap beheerst door de bepalingen van artikel 18 tot en met 45 en artikel 201 tot en met artikel 209 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 2: Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1790 Affligem, Terlindenstraat 12. De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad bij besluit van de zaakvoerder(s). De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een door de zaakvoerder(s) ondertekende verklaring, samen met een afschrift ter bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Bij beslissing van de zaakvoerder(s) mag de vennootschap bedrijfszetels vestigen op andere plaatsen in België en in het buitenland.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland:

- het vervaardigen van aluminiumramen, - deuren, - veranda's, enz.

- het vervaardigen van allerhande aluminiumconstructies.

- de montage van buiten - en binnenschrijnwerk in aluminium: deuren, vensters, kozijnen, trappen,

muurkasten, inbouwkeukens, winkelinrichting, enz.

- het opmeten en plaatsen van ramen en deuren, veranda's en pergola's, sectionaalpoorten, vliegenramen

en  deuren, balustrades in aluminium, enz

- het laten vervaardigen en laten herstellen van het voorgaande evenals alle werkzaamheden die hiermee

rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden.

- de aankoop, de verkoop, de verbouwing, de huur, de onderhuur, de financieringshuur, de leasing, de

concessie en de uitbating, onder gelijk welke vorm, van alle roerende en onroerende goederen, die

rechtstreeks

of onrechtstreeks betrekking hebben op de bedrijvigheid van de vennootschap;

- het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, know-how en aanverwante

immateriële duurzame activa;

- het beheren,, beleggen en exploiteren van de roerende en onroerende activa van de vennootschap;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

2)3 otio

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge

- het oprichten van en het samenwerken met ondernemingen en vennootschappen, de ondernemingen, waarvan het doel gelijkaardig of verwant is met de doelstellingen hierboven bepaald of van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen, en in financiële vennootschappen; de financiering van zulke vennootschappen of ondernemingen door leningen, borgstellingen of onder gelijk welke andere vorm; de deelneming als lid van de raad van bestuur of van ieder ander gelijkaardig orgaan aan het bestuur en de waarneming van de functie van vereffenaar van hoger genoemde vennootschappen;

- het uitvoeren van alle werken, studies en managementdiensten van administratieve, technische, commerciële en financiële aard, voor rekening van ondernemingen waarvan zij aandeelhouder is of voor rekening van derden.

De vennootschap mag in het algemeen, in België en in het buitenland, voor eigen rekening en voor rekening van derden, alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende verrichtingen verwezenlijken die rechtstreeks of onrechtstreeks haar onderneming kunnen uitbreiden of bevorderen.

Artikel 4: Duur

De vennootschap wordt met ingang van 15/01/2011 voor onbepaalde tijd aangegaan.

Artikel 5: Kapitaal  aandelen

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt 3.000,00 EUR. Het is verdeeld in 100 aandelen op naam, elk met een nominale waarde van 30,00 EUR.

Artikel 6: Aard van de aandelen  register van aandelen

De aandelen zijn altijd op naam. ln de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden. Elke vennoot of belanghebbende kan van dat register inzage nemen. De inschrijving in het register geldt als eigendomstitel.

Het register bevat:

1) De nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hemlhaar toebehorende aandelen.

2) De gedane stortingen.

3) De overdrachten en overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de ovememer (of hun gevolmachtigden), in geval van overdracht onder de levenden; door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden, in geval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Artikel 7: Overdracht aandelen

Geen enkele vennoot mag gedurende de duur van de vennootschap zijn aandelen afstaan, aan wie dan ook, dan mits instemming van minstens de helft van de vennoten.

Bij overlijden van één van de vennoten hebben de overblijvende vennoten het voorrecht op diens aandelen. De erfgenamen van een overleden vennoot hebben enkel recht op de tegenwaarde van de aandelen, zoals die blijkt uit de laatste jaarrekening opgesteld voor het overlijden. In afwijking van artikel 39, 3° van het Wetboek van Vennootschappen stelt overlijden bijgevolg geen einde aan de vennootschap.

Voorgaande regeling bij overlijden vindt tevens toepassing bij fysische of morele onbekwaamheid van één der vennoten, waardoor deze in de onmogelijkheid gesteld wordt zicht met de zaken van de vennootschap bezig te houden, gedurende meer dan 6 maanden.

Artikel 8: Zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, al dan niet vennoten.

De zaakvoerder wordt benoemd door de algemene vergadering, voor een periode te bepalen door de algemene vergadering en is door haar afzetbaar bij beslissing met meerderheid van stemmen. Tenzij anders bepaald door de algemene vergadering, wordt de opdracht van zaakvoerder onbezoldigd uitgeoefend.

Artikel 9: Bestuur

De zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

Artikel 10: Vertegenwoordiging

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, zullen zij hetzij alleen, hetzij gezamenlijk optreden, zoals bepaald door de algemene vergadering van vennoten.

Artikel 11: Toezicht

Iedere vennoot heeft onbeperkt recht van inzage in de boekhouding van de vennootschap. Hij kan zich laten bijstaan door een accountant. Zijn inzage- en controlebevoegdheden hebben betrekking op al de documenten van de vennootschap.

Artikel 12: Algemene vergadering

De gewone jaarlijkse vergadering van al de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt gehouden op de derde vrijdag van de maand juni om 20u. Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden worden. De vergadering komt samen op de maatschappelijke zetel of een andere plaats vermeld in de oproeping. De bijeenroeping geschiedt bij gewone brief, die wordt verzonden, tenminste 15 dagen voor de vergadering, aan al de vennoten. De uitnodiging vermeldt de agenda. Een buitengewone algemene vergadering kan door iedere vennoot belegd worden. De oudste vennoot is voorzitter van de vergadering.

Artikel 13: Bevoegdheid van de algemene vergadering

De volgende beslissingen behoren tot de exclusieve bevoegdheid van de algemene vergadering:

1.Goedkeuring van de jaarrekening

2.Bestemming en verdeling van de beschikbare winst

3.Vaststelling van de bezoldiging van de zaakvoerder(s)

4.Statutenwijziging

5.Afzetting en benoeming van de zaakvoerders)

6.Ontbinding van de vennootschap

7.Vermogensverdeling bij vereffening

Artikel 14: Besluitvorming

Elk aandeel geeft recht op één stem. Behoudens ingeval de wet en/of de statuten een andere meerderheid bepalen, worden alle beslissingen van de algemene vergadering bij gewone meerderheid genomen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt.

Artikel 15: Wijze van stemmen  Vertegenwoordiging

Elke vennoot kan zijn stem uitbrengen, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber, al dan niet vennoot, houder van een schriftelijke volmacht. De volmachten moeten worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering. Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht, naast elk punt van de agenda, de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of 'verworpen", gevolgd door de handtekening. Deze brief wordt aangetekend aan de vennootschap toegezonden en moet ten laatste voor de vergadering op de zetel besteld zijn.

Artikel 16: Besluiten buiten de agenda

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december.

Op het einde van het boekjaar maakt de zaakvoerder een inventaris op, alsook een jaarrekening, die

bestaat uit een balans, een resultatenrekening en de toelichting, en vormt een geheel.

Artikel 17: Ontbinding

Onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding of ingeval van rechterlijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, genomen met eenparigheid van stemmen.

Artikel 39, 3", 39, 5", en 43 van het Wetboek van Vennootschappen zijn niet van toepassing.

Artikel 18: Vereffening en verdeling

in geval van ontbinding van de vennootschap zal er tot vereffening overgegaan worden door de zorgen van de vennoten. Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, worden de netto-activa onder de vennoten verdeeld, in verhouding met het deel van het kapitaal, door hun aandelen vertegenwoordigd.

Artikel 19: Geschillen  Bevoegdheid

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Voor alle geschillen tussen de vennootschap, haar vennoten, haar zaakvoerders en vereffenaars met betrekking tot zaken van de vennootschap en de uitvoering van onderhavige statuten, zijn alleen de rechtbanken van het arrondissement van de maatschappelijke zetel bevoegd, tenzij de vennootschap er uitdrukkelijk van afziet.

Deel III  Slotbepalingen

Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar van de vennootschap begint op 15 januari 2011 en eindigt op 31 december 2011.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in juni 2012.

Zaakvoerder(s)

Wordt benoemd tot zaakvoerder, zonder beperking van duur, de heer Van De Gucht Kim.

Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd.

Aldus overeengekomen en opgesteld te 1790 Afftigem, Terlindenstraat 12 op 30/12/2010 in 6 exemplaren waarvan één voor elk van de oprichters, één te bewaren op de zetel van de vennootschap en de anderen zijn bestemd voor de registratie, de neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel en de aanvraag van een BTW-nummer.

Ondergetekend,

Van De Gucht Kim

Zaakvoerder  Beherend Vennoot

Tesamen hiermee neergelegd:

-geregistreerd exemplaar oprichtingsakte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HARMOLUX

Adresse
TERLINDENSTRAAT 12 1790 AFFLIGEM

Code postal : 1790
Localité : AFFLIGEM
Commune : AFFLIGEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande