HEEMKUNDIGE KRING HET GLAZEN DORP, AFGEKORT : HET GLAZEN DORP

Association sans but lucratif


Dénomination : HEEMKUNDIGE KRING HET GLAZEN DORP, AFGEKORT : HET GLAZEN DORP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 432.484.891

Publication

27/08/2014
ÿþM002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblagetencl te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie i&ele.gc//

%van

ci/ 0P

Voor-

behoude aan ha Belgiscl

StaatsbIÉ

11

1 111111,EVI

Ondernemingsnr : 432.484.891 Benaming

(voluit)

18 Aile 2014

ter griftle van ore Nederlads

rechtbank van koophande/ntalige Sirtrge/ Griffie

Heemkundige Kring Het Glazen Dorp

1111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) : Kon. H.K. Het Glazen Dorp

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Gemeentehuis, Jan van Ruusbroecpark, 1560 Hoeilaart

Onderwerp akte : Wijziging van de naam - aanpassing statuten

Uittreksel uit het proces-verbaal van de algemene vergadering van 19 maart 2014

Bij beslissing van de algemene vergadering wordt het artikel 1 van de statuten als volgt gewijzigd:

De vereniging krijgt de volgende benaming: Koninklijke Heemkundige Kring "Het Glazen Dorp", afgekort "Kon. H.K. Het Glazen Dorp"

De statuten zien er vanaf heden als volgt uit:

TITEL I Benaming, maatschappelijke zetel, voorwerp

Artikel 1. De vereniging krijgt de volgende benaming: Koninklijke Heemkundige Kring "Het Glazen Dorp", , , afgekort "Kon. H,K. Het Glazen Dorp"

Artikel 2 De maatschappelijke zetel wordt gevestigd te Hoeilaart, ten gemeentehuize, Jan van Ruusbroecpark, 1560 Hoeilaart., De vereniging ressorteert aldus onder het gerechtelijk

arrondissement Brussel,

De maatschappelijke zetel mag overgebracht worden bij beslissing van de raad van bestuur in ieder ander lokaal van deze gemeente. ledere wijziging van de maatschappelijke zetel moet binnen de maand na deze wijziging in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

Artikel 3 De vereniging Heemkundige Kring "Het Glazen Dorp", heeft tot doel het verleden van Hoeilaart steeds beter op te helderen, te doen herleven en bekend te maken, ondermeer door: het aanmoedigen en bevorderen van aile opzoekingen, zowel op gebied van folklore als op gebied van geschiedenis, natuurgeschiedenis, kunst, cultuur in het algemeen, ambacht, nijverheid;

- het aanmoedigen en bevorderen van aile verzamelingen van documenten, waardevolle stukken met , betrekking hierop en meer bijzonder door het inrichten en in stand houden van een plaatselijk museum, ter vrijwaring van dit kunst-, historisch en het cultureel erfgoed van de streek;

- het beschermen van het historisch, natuurhistorisch, cultureel, architecturaal, landschappelijk patrimonium

van de gemeente en de streek;

- allerhande publicaties, lezingen, inrichtingen die dit erfgoed, ook buiten de streek, open stelt,

De vereniging mag alle daden en handelingen stellen welke rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij mag ondermeer haar medewerking verlenen en zich interesseren aan aile met haar doel gelijkstrevende activiteiten, verenigingen, groeperingen, instellingen, vennootschappen. Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom , te houden of er het gebruik van te hebben.

TITEL li De leden

Artikel 4 De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit toegetreden leden. Het getal van de leden is niet beperkt. Het aantal van de effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan zes.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

MOD 22

Artikel 5 De effectieve leden zijn

1) de leden die de aanpassing van deze statuten goedgekeurd hebben

2) de personen die bij besluit van de algemene vergadering als effectief lid aanvaard worden.

Artikel 6 Toegetreden leden zijn leden die een jaarlijkse ledenbijdrage betalen zonder evenwel uitdrukkelijk aan de algemene vergadering te vragen om effectief lid te worden.

Artikel 7 De effectieve en toegetreden leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur.

Het effectieve lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de twee maand na de herinnering die hem bij ter post aangetekende bief werd toegezonden, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

'Flet toegetreden !id dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de twee maand na de herinnering die hem per brief werd toegezonden, wordt geacht ontsiagnemend te zijn.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

De uitsluiting van een toegetreden lid wordt uitgesproken door de raad van bestuur bij gewone meerderheid. Beide uitsluitingen zijn soeverein en dienen niet gemotiveerd te worden.

TITEL Ili Het lidgeld

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 8 Zowel de effectieve als toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage, bepaald door de algemene vergadering. Het bedrag van de bijdrage mag niet hoger zijn dan twintig euro.

Zowel de effectieve als toegetreden leden kunnen daar bovenop een vrijwillige bijdrage storten, die beschouwd wordt als een bijzondere steun voor de vereniging..

TITEL IV De algemene vergadering

Artikel G De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden en staat onder het voorzitterschap van de voorzitter van de raad van bestuur of van zijn gevolmachtigde medebestuurder of plaatsvervanger.

De toegetreden leden mogen deelnemen aan de algemene vergadering en hun advies uitbrengen over de agendapunten. Zij kunnen door de voorzitter van de raad van bestuur of zijn plaatsvervanger daartoe uitgenodigd worden hetzij door omzendbrief, hetzij door publicatie in het ledenblad. Zij beschikken echter over geen stemrecht.

Artikel 10 De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de bevoegdheden die haar zijn toegekend door de wet en door onderhavige statuten. Behoren inzonderheid hiertoe:

1. de wijzigingen van de statuten;

2. de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval deze wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. het aanvaarden en uitsluiten van een effectief lid;

8. de omzetting van de V.Z.W. in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 11 De effectieve leden worden op de algemene vergadering uitgenodigd door de voorzitter van de raad van bestuur, zijn plaatsvervanger of gevolmachtigde. Zij mogen er zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Zij worden uitgenodigd bij eenvoudige brief of e-mail, de dagorde inhoudende en minstens acht dagen voor bewuste vergadering gepost

Artikel 12 Indien minstens één vijfde van de effectieve leden het aanvraagt, moet de raad van bestuur de algemene vergadering samenroepen en dit binnen de maand na het verzoek aan de voorzitter of zijn plaatsvervanger gericht. leder voorstel, ondertekend door minstens één tiende van de effectieve leden, moet insgelijks op de agenda gebracht worden.

Artikel 13 ln de algemene vergadering hebben aile effectieve leden een gelijk stemrecht. leder effectief lid kan slechts volmacht krijgen van één ander effectief lid. Deze volmachten dienen schriftelijk gegeven te worden, bij het begin van de vergadering overhandigd te worden aan de voorzitter en gevoegd bij de notulen. De beslissingen in de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in die gevallen waarin de wet voorziet in een bijzondere meerderheid. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of zijn vervanger de doorslag.

Artikel 14 De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een daartoe bestemd register der notulen, getekend door de voorzitter en een bestuurder of door drie bestuurders. Dit register wordt op de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

maatschappelijke zetel bewaard, waar aile effectieve leden er, zonder verplaatsing van het register, kennis kunnen van nemen.

Deze beslissingen kunnen ter kennis van belanghebbende derden gebracht worden bij eenvoudige brief, per e-mail of via het verenigingsblad. ledere wijziging van de statuten, alsook iedere benoeming, ieder aftreden of iedere herroeping (afzetting) van bestuurder dient in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden gepubliceerd, binnen de maand de beslissing.

TITEL V De raad van bestuur

Artikel 15 De vereniging wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit minstens vijf en hoogstens tien bestuurders. De bestuurders worden onder de effectieve leden gekozen. Zij worden benoemd en kunnen worden afgezet door de algemene vergadering. Van zodra minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig is, beraadslaagt en beslist de raad op een geldige wijze.

Artikel 16 De bestuurders worden voor een periode van vijf jaar benoemd; ze zijn herverkiesbaar. Bij een ontslag, voor het einde van de benoemingstermijn, kan de algemene vergadering een vervanger aanstellen voor de resterende tijd. Ais overgangsregeling wordt de mandaatsduur van de bestuurders die op 17-3-2009 (publicatie op 13-5-2009) en op 15-3-2011 (publicatie op 28-4-2011) benoemd werden, verlengd tot de algemene vergadering van 2017. Alle bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 17 De raad verkiest in zijn midden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Wanneer de voorzitter belet is, zal zijn gevolmachtigde (tevens noodzakelijk lid van de raad van bestuur) of de ondervoorzitter en, bij ontstentenis, de oudste van de aanwezige bestuurders zijn ambt waarnemen.

Artikel 18 De raad beslist bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. ledere aanwezige bestuurder mag slechts één andere niet aanwezige medebestuurder vertegenwoordigen. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diens gemachtigde of plaatsvervanger doorslaggevend.

Artikel 19 De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide machten voor het bestuur en de dagelijkse zaakvoering van de vereniging. Hij kan aile rechtshandelingen stellen en aile daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of strijdig zijn met de wet,

Artikel 20 De akten en handelingen die de vereniging verbinden, worden, behoudens lastgeving door de raad, ondertekend door twee bestuurders. Dezen zullen hun machten ten overstaan van derden niet moeten verantwoorden. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden In rechte.Voor financiële verrichtingen tot maximum 600,00 euro volstaat de handtekening van de penningmeester of een andere bestuurder,

Artikel 21 De bestuurders gaan niet de minste persoonlijke verbintenis aan omwille van hun ambt en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

TITEL VI Begrotingen en rekeningen

Artikel 22 Het boekjaar van de vereniging vangt aan op één januari en sluit af op éértenclertig december van hetzelfde jaar.

Bij het einde van het boekjaar worden op voorstel van de penningmeester door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en worden de inventaris en de staat van uitgaven en ontvangsten opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering voorgelegd in de loop van de maand maart.

De rekeningen en begroting worden toegevoegd aan de uitnodiging voor de algemene vergadering gericht aan de effectieve leden van de algemene vergadering. Deze uitnodiging wordt minstens acht kalenderdagen voor deze vergadering gepost. De effectieve leden kunnen alsdan inzage vragen van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begrotingen gebaseerd zijn.

Artikel 23 Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VII Inwendig réglement

Artikel 24 Een inwendig reglement kan door de raad van bestuur voorgelegd worden aan de algemene vergadering, welke er zal over beslissen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezigen of vertegenwoordigden. De algemene vergadering zal er op dezelfde wijze beslissende, steeds mogen wijzigingen aanbrengen, hetzij op eigen initiatief (voorstellen van een effectief !id), hetzij op voorstel van een toegetreden lid.

Luik6 -1)ervolg TITEL VIII Ontbinding  vereffening MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 25 ln geval van ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering twee vereffenaars , aanduiden, hun machten bepalen en de bestemming aanduiden welke aan het nettoaktief van het ; maatschappelijk vermogen dient gegeven te worden. in ieder geval zal dit nettoaktief, waarvan hierboven : sprake, verprichtend moeten overgemaakt worden aan een werk van heemkundige, historische of culturele ; aard. Dit werk of deze vereniging aan wie het nettoaktief wordt toegekend situeert zich bij voorkeur op het grondgebied van de gemeente Hoeilaart, zonlet op het grondgebied van de gemeenten Overijse, Tervuren, Huldenberg (Druivenstreek). Het mag ook worden toegekend aan een openbare administratie of een van haar diensten.

Hoeilaart, 19 maart 2014

Michel Erkens Beatrijs Dhont

Voorzitter Ondervoorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

12/04/2012
ÿþJ1 MOD 2.2

(D, ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

3 0 -03- 2012

Griffie

alii uu iii iminu H

*12072579*

n

be

3

Sta

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondememingsnr: 432.484.891

Benaming

(voiuit): Heemkundige Kring Het Glazen Dorp

(verkort) : Het Glazen Dorp

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gemeentehuis, Jan van Ruusbroecpark, 1560 Hoeilaart

Onderwerp akte : Raad van bestuur - aanpassing statuten

Uittreksel uit het proces-verbaal van de algemene vergadering van 21 maart 2012

Bij beslissing van de algemene vergadering:

1° Wordt herbenoemd als lid van de raad van bestuur:

Laureys, Louis, Georges, Marcel, Marie, Waversesteenweg 180, 1560 Hoeilaart

2° Wordt aanvaard als effectief lid en benoemd als lid van de raad van bestuur.

Rosseels, Caroline, Patrick, Bernadette, Vanderweydendreef 15, 3090 Overijse, geboren op 21-05-1988 te

Ukkel.

3° Worden de artikels 15 en 16 van de statuten als volgt gewijzigd:

Artikel 15

De vereniging wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit minstens vijf en hoogstens tien bestuurders.

De bestuurders worden onder de effectieve leden gekozen. Zij worden benoemd en kunnen worden afgezet

door de algemene vergadering. Van zodra minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig is,

beraadslaagt en beslist de raad op een geldige wijze.

Artikel 16

De bestuurders worden voor een periode van vijf jaar benoemd; ze zijn herverkiesbaar.

Bij een ontslag, voor het einde van de benoemingstermijn, kan de algemene vergadering een vervanger

aanstellen voor resterende tijd. Als overgangsregeling wordt de mandaatsduur van de bestuurders die op 17-

3-2009 (publicatie op 13-5-2009) en op 15-3-2011 (publicatie op 28-4-2011) benoemd werden, verlengd tot de

algemene vergadering van 2017.

Alle bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De statuten zien er vanaf heden als volgt uit:

TITEL. I Benaming, maatschappelijke zetel, voorwerp

Artikel 1. De vereniging krijgt de volgende benaming: Heemkundige Kring "Het Glazen Dorp", afgekort "Het Glazen Dorp"

Artikel 2 De maatschappelijke zetel wordt gevestigd te Hoeilaart, ten gemeentehuize, Jan van Ruusbroecpark, 1560 Hoeilaart., De vereniging ressorteert aldus onder het gerechtelijk

arrondissement Brussel.

De maatschappelijke zetel mag overgebracht worden bij beslissing van de raad van bestuur in ieder ander lokaal van deze gemeente. Iedere wijziging van de maatschappelijke zetel moet binnen de maand na deze wijziging in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

Artikel 3 De vereniging Heemkundige Kring "Het Glazen Dorp", heeft tot doel het verleden van Hoeilaart steeds beter op te helderen, te doen herleven en bekend te maken, ondermeer door

- het aanmoedigen en bevorderen van alle opzoekingen, zowel op gebied van folklore als op gebied van geschiedenis, natuurgeschiedenis, kunst, cultuur in het algemeen, ambacht, nijverheid;

- het aanmoedigen en bevorderen van aile verzamelingen van documenten, waardevolle stukken met betrekking hierop en meer bijzonder door het inrichten en in stand houden van een plaatselijk museum, ter vrijwaring van dit kunst-, historisoh en het cultureel erfgoed van de streek;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

- het beschermen van het historisch, natuurhistorisch, cultureel, architecturaal, landschappelijk patrimonium

van de gemeente en de streek;

- allerhande publicaties, lezingen, inrichtingen die dit erfgoed, ook buiten de streek, open stelt.

De vereniging mag alle daden en handelingen stellen welke rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden niet haar doel. Zij mag ondermeer haar medewerking verlenen en zich interesseren aan alle met haar doel gelijkstrevende activiteiten, verenigingen, groeperingen, instellingen, vennootschappen. Zij is bevoegd om aile roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben,

TITEL it De leden

Artikel 4 De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit toegetreden leden, Het getal van de leden is niet beperkt. Het aantal van de effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan zes.

Artikel 5 De effectieve leden zijn

1) de leden die de aanpassing van deze statuten goedgekeurd hebben

2) de personen die bij besluit van de algemene vergadering ais effectief lid aanvaard worden.

Artikel 6 Toegetreden leden zijn leden die een jaarlijkse ledenbijdrage betalen zonder evenwel uitdrukkelijk aan de algemene vergadering te vragen om effectief lid te worden.

Artikel 7 De effectieve en toegetreden leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur.

Het effectieve lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de twee maand na de herinnering die hem bij ter post aangetekende brief werd toegezonden, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Het toegetreden lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de twee maand na de herinnering die hem per brief werd toegezonden, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

De uitsluiting van een toegetreden lid wordt uitgesproken door de raad van bestuur bij gewone meerderheid. Beide uitsluitingen zijn soeverein en dienen niet gemotiveerd te worden.

TITEL II I Het lidgeld

Artikel 8 Zowel de effectieve als toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage, bepaald door de algemene vergadering, Het bedrag van de bijdrage mag niet hoger zijn dan twintig euro.

Zowel de effectieve als toegetreden leden kunnen daar bovenop een vrijwillige bijdrage storten, die beschouwd wordt als een bijzondere steun voor de vereniging.

TITEL IV De algemene vergadering

Artikel 9 De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en staat onder het voorzitterschap van de voorzitter van de raad van bestuur of van zijn gevolmachtigde medebestuurder of plaatsvervanger.

De toegetreden leden mogen deelnemen aan de algemene vergadering en hun advies uitbrengen over de agendapunten. Zij kunnen door de voorzitter van de raad van bestuur of zijn plaatsvervanger daartoe uitgenodigd worden hetzij door omzendbrief, hetzij door publicatie in het ledenblad. Zij beschikken echter over geen stemrecht.

Artikel 10 De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de bevoegdheden die haar zijn toegekend door de wet en door onderhavige statuten. Behoren inzonderheid hiertoe:

1. de wijzigingen van de statuten;

2. de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval deze wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. het aanvaarden en uitsluiten van een effectief lid;

8, de omzetting van de V.Z.W. in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 11 De effectieve leden worden op de algemene vergadering uitgenodigd door de voorzitter van de raad van bestuur, zijn plaatsvervanger of gevolmachtigde. Zij mogen er zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Zij worden uitgenodigd bij eenvoudige brief of e-mail, de dagorde inhoudende en minstens acht dagen voor bewuste vergadering gepost.

MOE) 2.2

. .

Artikel 12 Indien minstens één vijfde van de effectieve leden het aanvraagt, moet de raad van bestuur de algemene vergadering samenroepen en dit binnen de maand na het verzoek aan de voorzitter of zijn plaatsvervanger gericht. Ieder voorstel, ondertekend door minstens één tiende van de effectieve leden, meet tnsgetijks op de agenda gebracht worden.

Artikel 13 ln de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht. leder effectief lid kan slechts volmacht krijgen van één ander effectief fid. Deze volmachten dienen schriftelijk gegeven te worden, bij het begin van de vergadering overhandigd te worden aan de voorzitter en gevoegd bij de notulen. De beslissingen in de algemene vergadering warden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in die gevallen waarin de wet voorziet in een bijzondere meerderheid. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of zijn vervanger de doorslag.

Artikel 14 De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een daartoe bestemd register der notulen, getekend door de voorzitter en een bestuurder of door drie bestuurders. Dit register wordt op de maatschappelijke zetel bewaard, waar alle effectieve leden er, zonder verplaatsing van het register, kennis kunnen van nemen.

Deze beslissingen kunnen ter kennis van belanghebbende derden gebracht worden bij eenvoudige brief, per e-mail of via het verenigingsblad. ledere wijziging van de statuten, alsook iedere benoeming, ieder aftreden of iedere herroeping (afzetting) van bestuurder dient in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden gepubliceerd, binnen de maand de beslissing.

TITEL V De raad van bestuur

Artikel 15 De vereniging wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit minstens vijf en hoogstens tien bestuurders, De bestuurders worden onder de effectieve leden gekozen. Zij worden benoemd en kunnen worden afgezet door de algemene vergadering. Van zodra minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig is, beraadslaagt en beslist de raad op een geldige wijze.

Artikel 16 De bestuurders worden voor een periode van vijfjaar benoemd; ze zijn herverkiesbaar.

Bij een ontslag, voor het einde van de benoemingstermijn, kan de algemene vergadering een vervanger aanstellen voor de resterende tijd. Als overgangsregeling wordt de mandaatsduur van de bestuurders die op 173-2009 (publicatie op 13-5-2009) en op 154-2011 (publicatie op 28-4-2011) benoemd werden, verlengd tot de algemene vergadering van 2017.

Alle bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 17 De raad verkiest in zijn midden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Wanneer de voorzitter belet is, zal zijn gevolmachtigde (tevens noodzakelijk lid van de raad van bestuur) of de ondervoorzitter en, bij ontstentenis, de oudste van de aanwezige bestuurders zijn ambt waarnemen.

Artikel 18 De raad beslist bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Iedere aanwezige bestuurder mag slechts één andere niet aanwezige medebestuurder vertegenwoordigen. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diens gemachtigde of plaatsvervanger doorslaggevend.

Artikel 19 De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide machten voor het bestuur en de dagelijkse zaakvoering van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en aile daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of strijdig zijn met de wet.

Artikel 20 De akten en handelingen die de vereniging verbinden, worden, behoudens lastgeving door de raad, ondertekend door twee bestuurders, Dezen zullen hun machten ten overstaan van derden niet moeten verantwoorden. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.Voor financiële verrichtingen tot maximum 600,00 euro volstaat de handtekening van de penningmeester of een andere bestuurder,

Artikel 21 De bestuurders gaan niet de minste persoonlijke verbintenis aan omwille van hun ambt en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

TITEL VI Begrotingen en rekeningen

Artikel 22 Het boekjaar van de vereniging vangt aan op één januari en sluit af op éénendertig december van hetzelfde jaar,

Bij het einde van het boekjaar worden op voorstel van de penningmeester door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en worden de inventaris en de staat van uitgaven en ontvangsten opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering voorgelegd in de loop van de maand maart.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Mop 2,2

Luik B - Vervolg

be rekeningen en begroting worden toegevoegd aan de uitnodiging voor de algemene vergadering gericht aan de effectieve leden van de algemene vergadering. Deze uitnodiging wordt minstens acht kalenderdagen voor deze vergadering gepost. De effectieve leden kunnen alsdan inzage vragen van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begrotingen gebaseerd zijn,

Artikel 23 Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VII Inwendig reglement

Artikel 24 Een inwendig reglement kan door de raad van bestuur voorgelegd worden aan de algemene vergadering, welke er zal over beslissen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezigen of vertegenwoordigden. De algemene vergadering zal er op dezelfde wijze beslissende, steeds mogen wijzigingen aanbrengen, hetzij op eigen initiatief (voorstellen van een effectief lid), hetzij op voorstel van een toegetreden lid.

TITEL VIII Ontbinding  vereffening

Artikel 25 ln geval van ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering twee vereffenaars aanduiden, hun machten bepalen en de bestemming aanduiden welke aan het nettoaktief van het maatschappelijk vermogen dient gegeven te worden. In ieder geval zal dit nettoaktief, waarvan hierboven sprake, verplichtend moeten overgemaakt warden aan een werk van heemkundige, historische of culturele aard. Dit werk of deze vereniging aan wie het nettoaktief wordt toegekend situeert zich bij voorkeur op het grondgebied van de gemeente Hoeilaart, zoniet op het grondgebied van de gemeenten Overijse, Tervuren, Huldenberg (Druivenstreek). Het mag ook worden toegekend aan een openbare administratie of een van haar diensten.

Erkens Michel Dhont Beatrijs

Voorzitter Ondervoorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/04/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Illitfil.111111111!11111

Ondememingsnr : 432.484.891

Benaming

(voluit) : Heemkundige Kring Het Glazen Dorp

(verkort) : Het Glazen Dorp

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gemeentehuis, Jan van Ruusbroecpark, 1560 Hoeilaart

Onderwerp akte : Herverkiezing bestuursleden

Uittreksel uit het proces-verbaal van de algemene vergadering van 15 maart 20112

Het mandaat van de volgende bestuursleden verloopt in 2010: Stefaan Boekstal, Beatrijs Dhont, Michel'

Erkens, Frieda Timmermans, André Vandenput en Robert Walkiers.

Ieder bestuurslid wenst zijn mandaat te vernieuwen.

De algemene vergadering stemt hierin toe.

Erkens Michel Dhont Beatrijs

Voorzitter Ondervoorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HEEMKUNDIGE KRING HET GLAZEN DORP, AFGEKORT …

Adresse
GEMEENTEHUIS, JAN VAN RUUSBROECPARK 1560 HOEILAART

Code postal : 1560
Localité : HOEILAART
Commune : HOEILAART
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande