HEIDEMOLEN

Association sans but lucratif


Dénomination : HEIDEMOLEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.433.869

Publication

01/06/2011
ÿþ MoD 2.2

t e G] In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



BRUSSEL

2 2011

Griffie









" 11082599





: Ondernemingsnr : f 3 t; .1/3; y6î

; Benaming

(voluit) : Heidemolen

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Molenheide 27, 1840 Malderen-Londerzeel

Onderwerp akte : Oprichting algemene vergadering 16 februari 2011

" Oprichtingsstatuten

"

Naam, zetel

_Artikel 1. De vereniging wordt genoemd " Heidemolen ", hierna genoemd de vereniging.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in 1840 t-onderzeel, Molenheide 27. De vereniging. ressorteert onder het gerechtlijk arrondissement Brussel. De Algemene Vergadering kan de zetel van de:

" vereniging bij beslissing naar een adres in het Vlaamse Gewest overbrengen en is voorwerp van statutenwijziging.

Artikel 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Doel en werkingsgebied

Artikel 4; De vereniging heeft volgende doelen bepaald:

- ondersteuning en ontwikkeling op economisch en sociaal-economisch vlak van het platteland.

- focus op behoud van de bestaande werkgelegenheid en verdere ontwikkeling met aandacht voor de.

eigenheid van de regio.

" - aanzetten tot landbouwverbreding en innovatie in land-en tuinbouw

- verbrede tewerkstelling voor zowel in de landbouw en haar aanverwante sectoren, waarbij plaatselijke landbouwers bijkomende en/of vervangende tewerkstelling kunnen réaliseren

- verhogen en verbreden van het lokaal ondernemerschap

- ontwikkeling van sociaal-economische initiatieven, gericht tot plattelandsontwikkeling in de private en collectieve dienstverlening

- meewerken aan de verdere uitbouw van flets- en wandelroutes die ontwikkeld worden in de regio in en buiten het concept knooppuntennetwerk, waarbij wordt samengewerkt met verschillende gemeenten op een geintegreeerde en multisectorale wijze ter bevordering van de vernieuwing van het platteland

- maximaliseren van de karakteristieke troeven van de streek zoals ondermeer hoeve-en streekproducten, de lokale plattelandswinkel, de locale horeca en gastronomie, landschap, natuur, monumenten en erfgoed/cultuur

- concrete realisaties verwezenlijken die het europees plattelands- en landbouwbeleid, ASII op het terrein ondersteunen.

- het coordineren en opzetten van educatieve en recreatieve acties inzake natuur, landbouw, platteland en, lokale economie.

Artikel 5. Het werkingsgebied van de vereniging behelst het Vlaamse en Brusselse Gewest. Leden- Algemene Vergadering

Artikel 6. De vereniging telt twee soorten leden: de werkelijke leden en de toegetreden leden Voor de werkelijke leden geldt het volgende:

Op de laatste blz. van l_uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- Het aantal leden mag niet minder bedragen dan drie en.kan bestaan uit natuurlijke en rechtspersonen, vertegenwoordigers van gemeente of lokale overheid.

- Feitelijke verenigingen en verenigingen met rechtspersoonlijkheid die lid wensen te worden moeten statutair dezelfde doelstellingen of minstens een aantal deeldoelstellingen gemeenschappelijk hebben met de doelstellingen van de vereniging. Personen, feitelijke verenigingen en verenigingen met rechtspersoonlijkheid die lid wensen te worden, moeten de doelstellingen van de vereniging en vooral de gelijkwaardigheid van de doelstellingen in de werking van de vereniging en vooral de gelijkwaardigheid van de doelstellingen in de werking van de vereniging expliciet onderschrijven

- Personen, lokale overheden, feitelijke verenigingen en verenigingen met rechtspersoonlijkheid kunnen hun kandidatuur stellen bij de voorzitter door middel van een gewoon schrijven per adres van de maatschappelijke zetel. Elke lokale overheid , feitelijke vereniging en vereniging met rechtspersoonlijkheid heeft slechts recht op één mandaat in de Algemene Vergadering.

- De Algemene Vergadering beslist tot aanvaarding van deze leden met een eenvoudige meerderheid.

-Het stemmenaantal van de aanvaarde leden bedraagt minstens de helft plus één van het totaal aantal

stemmen vertegenwoordigd in de Algemene Vergadering.

- De Algemene Vergadering kan met tweederde meerderheid beslissen tot uitsluiting van de leden. Vooraleer de Algemene Vergadering hiertoe kan besluiten heeft het betrokken lid de kans gehoord te worden door de Algemene Vergadering. Stichtende leden kunnen door de Algemene Vergadering slechts worden uitgesloten bij unamiteit van stemmen, hun eigen stem niet meegerekend.

-Alleen de werkelijke leden bezitten het lidmaatschap in de zin van de Wet: zij hebben aanwezigheids- en stemrecht op de Algemene Vergadering der leden.

Voor de toegetreden leden geldt het volgende:

- hun rechten en plichten wordt bepaald door het reglement van inwendige orde, dat onder de bevoegheid

valt van de Raad van Bestuur. Het bevoegde orgaan kan verschillnde categorieën van leden voorzien, met

verschillende rechten en lidgelden.

-zij kunnen wel deelnemen aan de Algemene Vergadering en hebben nooit stemrecht.

De leden van de Algemene Vergadering kunnen ontslag nemen via brief aan de voorzitter

Artikel 7. De leden hebben geen personnlijke verplichtingen uit hoofde van de verplichting van de vereniging . Er wordt geen enkele jaarlijkse bijdrage van de leden gevraagd.

Artikel 8. De Algemene Vergadering is bevoegd volgens de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

Inzonderheid dient zij te beraadslagen rond volgende materies:

-aanvaarding en uitsluiting van de werkelijke leden

-wijziging van de statuten

-benoeming en afzetting van de bestuurders

-goedkeuren van begroting en rekeningen

-benoeming en afzetten van de commisarissen

-het al of niet bepalen van een bezoldiging van de commissarissen

-kwijting aan bestuurder en commissarissen

-omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-het ontbinden van de vereniging

-en voor alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Artikel 9. Na het afsluiten van het boekjaar wordt de Algemene Vergadering minstens acht dagen voor de vergadering , door de Raad van bestuur, bijeengeroepen bij eenvoudige brief aan alle leden met vermelding van de dagorde.

Elk voorstel dat ondertekend is door ééntwintigste van het op het jongste ledenregister voorkomend aantal leden, moet door de Raad van Bestuur, op de agenda worden geplaatst van de Algemene Vergadering.

Op verzoek van één vijfde van het op het jongste ledenregister voorkomend aantal leden, wordt de Raad van Bestuur, ook verplicht een bijzondere Algemene Vergadering samen te roepen

De Algemene Vergadering funcioneert overeenkomstig de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen . De leden kunnen zich mits volmacht laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering. Elk aanwezig lid kan slechts drager zijn van één volmacht.

De Algemene Vergadering vergadert minstens éénmaal per jaar, voor het einde van het tweede kwartaal. Besluiten van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen. Deze worden in een

register , ondertekend door de voorzitter of zijn vervanger en bewaard op de zetel van de vereniging

De leden en belanghebbende derden hebben recht op inzage op de notulen vanaf uiterlijk één maand na het houden van de Algemene Vergadering.

Artikel 10. De Algemene Vergadering kan enkel beraadslagen over agendapunten zoals door de voorzitter in de uitnodiging werd vermeld. Bijkomende agendapunten kunnen toch rechtsgeldig worden besproken en onderwerp zijn van beslissingen als twee derden van de aanwezige of bij volmacht vertegenwoordigde leden daarmee akkoord gaan.

MOD 2.2

Artikel 11. Behoudens de bij wet voorziene uitzonderingen is de Algemene Vergadering regelmatig samengesteld ais minimaal de helft van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd wordt. Beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen. Indien de vergadering niet geldig kan beraadslagen , beslist een volgende Algemene Vergadering over dezelfde dagorde ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 11 bis. De commisaris wordt benoemd indien dit door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen of door een subsidierende overheid vereist wordt of door de Algemene Vergadering noodzakelijk wordt geacht.

Raad Bestuur

Artikel 12. Verkiezing, ontslag en vervanging van bestuursleden gebeurt door de Algemene Vergadering. Een mandaat in de Raad van Bestuur is voor een periode van 3 jaar. De helft van de mandaten wordt na die periode drie jaar herkiesbaar gesteld. Het mandaat is onbezoldigd .

De Raad van Bestuur vergadert minstens 4 x per jaar. De Raad van Bestuur kan geldig vergaderen bij een gewone meerderheid. Een bestuurder kan zijn ontslag indienen bij de voorzitter dmv een aangetekend schrijven per adres van de maatschappelijke zetel.

Artikel 13. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle daden van bestuur en beschikking overeenkomstig de Wet van 2 mei en latere wetswijzigingen. Ze leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijk akte. Ze heeft eveneens alle bevoegheden die wettelijk en/of statutair niet toekomen aan de Aigmene Vergadering.

De Raad van Bestuur kan bevoegheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan derden.Zo kan de Raad van Bestuur ondermeer het dagelijks bestuur van de vereniging toevertrouwen aan één of meer afgevaardigd bestuurde(s)r die al of niet bezoldigd zijn. Deze aanduiding/benoeming gebeurt bij gewone meerderheid.

Artikel 14. De Raad van Bestuur beslist als een college in meerderheid aanwezig en indien niet, dan bij bij een gewone meerderheid.

e Vermogen

Artikel 15. De Raad van Bestuur is verplicht jaarlijks de rekeningen en balans van het verlopen dienstjaar en de begroting voor het volgend dienstjaar aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering te onderwerpen. Ieder jaar moet op de Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur rekenschap worden gegeven van het beleid in het afgelopen jaar.

ó Diverse bepalingen N

óArtikel 16. De bestuurders nemen in de uitoefening y an hun functie geen enkele persoonlijk verplichting op

ó zich. Zij zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Artikel 17. Alles wat niet in de statuten of in de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzgingen geregeld is, kan de door de Raad van Bestuur geregeld worden in een Intern Reglement dat wel bij de opstelling en telkens wanneer er wijzijngen zijn op eerstvolgende Algemene Vergadering dient worden voorgelegd. De Algemene Vergadering dient dit Intern Reglement bij tweederde meerderheid te aanvaarden.

gelijkwaardig doel aangeduid door de Algemene Vergadering.

DL

Getekende de stichtende leden

Van den Bergh Ragna, Kerkenblokweg 5, 2811 Leest, 15 augustus 1977, Duffel

" ~ Lamberts Louis, Ursene2, 1840 Londerzeel, 16 september 1934, Londerzge Gabriels Wim, Beekstraat 28, 1840 Malderen-Londerzeel, 29 maart 1972, Ree

Artikel 18. Bij ontbinding van de vereniging zal haar bezit overgemaakt worden aan een vereniging met een

CD De Bont Marc, Eeckhout 39, 1840 Londerzeel, 29 september 1958, Malder

et Leysen Karel, Vredestraat 100, 3500 Hasselt, 14 mei 1975, Hasselt

De Borg er Jozef, Brusselse straat 25, 1840 Londerzeel, 9 augustus 1961, Meché.1:e  :- ; ~:

Vranckaert Eddy, Mattestraat 86, 1840 Londerzeel, 28 maart 1963, Dendermonde ~f

Sarens Ronny, Schuurveld, 18, 1840 Londerzeel, 4 mei 1967,Bornem 5É ;. ~~

Van Ranst Willem, Baasrodestraat 61, 9200 Baasrode, 4 september 1975,D- deW end- r s

Roggen Eddie, Stippelstraat 22, 3800 Sint-Truiden, 7 december 1959 To " er'r- Imite Langbeen Frans, Meir 76, 1840 Londerzeel, 16 mei 1947,Steenhuffe . D' Hertefelt Jozef, Pikstraat 57, 1840 Londerzeel, 10 december 1930,Lon.erz Vercauteren Johan, Steenhuffelstraat 10, 1840 Malderen, 28 mei 1979,Wilrijl ,' Van Aken Emest, Handelsstraat 10, 1840 Malderen, 10 juli 1939,Malderen

Voor-

_{ behouden II aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Degenhardt Andre, Zwaluwstraat 126, 1840 Malderen, 11 juli 1950, Malderen Geeraerts Anke, Jozef Vermaesenplein 21, 1840 Malderen, 28 november 2411, A Tierens Eddy, Molenheide 27, 1840 Malderen, 1 april 1962, Londerzeel

Raad van Bestuur

Van den Bergh Ragna, Kerkenblokweg 5, 2811 Leest, 15 augustus 1977

Lamberts Louis, Llrsene2, 1840 Londerzeel, 16 september 1934

Leysen Karel, Vredestraat 100, 3500 Hasselt, 14 mei 1975 Hasselt

De Borger Jozef, Brusselse straat 25, 1840 Londerzeel, 9 augustus 1961

Vranckaert Eddy, Mattestraat 86, 1840 Londerzeel, 28 maart 1963

Roggen Eddie, Stippetstraat 22, 3800 Sint-Truiden, 7 december 1959 Tongeren

Langbeen Frans, Meir 76, 1840 Londerzeel, 16 mei 1947

Van Aken Ernest, Handelsstraat 10, 1840 Malderen, 10 juli 1939

Degenhardt Andre, Zwaluwstraat 126, 1840 Malderen, 11 juli 1950

Geeraerts Anke, Jozef Vermaesenplein 21, 1840 Malderen, 28 november 1979, Antwerpen

Tierens Eddy, Molenheide 27, 1840 Malderen, 1 april 1962

D' Hertefelt Jozef, Pikstraat 57, 1840 Londerzeel, 10 december 1930

Luik B - Vervolg

..... - .......

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrurnenterénde notaris: hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HEIDEMOLEN

Adresse
MOLENHEIDE 27 1840 LONDERZEEL

Code postal : 1840
Localité : LONDERZEEL
Commune : LONDERZEEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande