HERCOS

Société en commandite simple


Dénomination : HERCOS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 835.910.069

Publication

12/05/2011
ÿþ Mod 2.1

L7L.JLW 5 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

llI VII 11111K lll l II II lI 111 Neergelegd ter griffie der Rechtbank van Koo handel te pelsven, de 0 2 M El 2011 DFGeFFIER,

*11071774*

b~

B

St



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0 , b 063

Benaming Hercos

(voluit) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Broekstraat 24, 3370 Boutersem, België

Onderwerp akte : Uittreksel uit oprichtingsakte

Op 22 april 2011 werd te Boutersem de gewone commanditaire vennootschap HERCOS opgericht voor onbepaalde duur door volgende oprichters:

- Luc Dehertogh, woonachtig te 3370 Boutersem, Broekstraat 24, NN 55.04.14213-65.

- Jocelyne Decoster, woonachtig te 3370 Boutersern, Broekstraat 24, NN 58.05.25-170-42

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 3370 Boutersem, Broekstraat 24. Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 5.000 EUR, volstort bij inbreng en verdeeld over 50 gelijke aandelen op naam.

Mevrouw Jocelyne Decoster treedt op als werkend ofbeherend vennoot, zijnde met hoofdelijke aansprakelijkheid in de zin van artikel 202 W. Venn. Zij stortte 2.600 EUR voor 26 aandelen. De heer Luc Dehertogh treedt hierbij op als stille vennoot in de zin van artikel 206 W.Venn. Dit impliceert dat zij enerzijds enkel gehouden is tot het bedrag van haar beloofde inbreng maar dat zij anderzijds geen enkele daad van bestuur (zelfs niet onder volmacht) zal verrichten. Hij stortte 2.400 EUR voor 24 aandelen.

De vennootschap heeft als doel:

- alle activiteiten m.b.thet opwekken, productie, aan- en verkoop van alternatieve energie, zowel actuele als toekomstige vormen van alternatieve energie. De vennootschap kan dit zowel rechtstreeks als onrechtstreeks doen;

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks ofonrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten; - het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardeoanieren. aandelen. obligaties. staatsfondsen:

- het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of-ondernemingen; het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën ofin natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen ofbedrijven, in België ofhet buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, ofvan aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doelte bevorderen. Deze opsomming is niet limitatiefen de termen vermogensbeheer ofadvies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van zes april negentienhonderdvijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen. De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusiefde eigen handelszaak. De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen ofondernemingen. De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks ofonrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel ofwelke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel often dele te vergemakkelij ken.

De aandelen zijn onoverdraagbaar en ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap, behoudens de uitzonderingen zoals opgenomen in deze statuten. Wanneer effecten (aandelen en andere) in onverdeeldheid aan verscheidene personen toebehoren, kan de uitoefening van de daaraan verbonden rechten worden geschorst totdat een enkele persoon daartoe schriftelijk is aangewezen. Hij oefent t.a.v. de vennootschap die rechten uit. Indien de aandelen bezwaard zijn met een vruchtgebruik, komt het stemrecht toe aan de vruchtgebruiker, behoudens verzet van de blote eigenaar. In dat geval wordt de uitoefening van het stemrecht geschorst totdat langs gerechtelijke weg of in onderlinge overeenstemming tussen de vruchtgebruiker en de blote eigenaar of door de medeeigenaars een enkele persoon wordt aangeduid die zal gelden als enige persoon met stemrecht. De comparanten verklaren datzij uitsluitend unaniem kunnen toestaan dat een bijkomende vennoot wordt toegelaten. En dat geval dienen deze statuten dan ook unaniem te worden gewijzigd en zal men overgaan tot creatie van nieuwe bijkomende aandelen van gelijke waarde ter voldoening van de inbreng. Indien een derde wenst toe te treden tot deze vennootschap, dan zal de werkende vennoot de nodige stappen ondernemen om de stille vennoot van dit voornemen op de hoogte te brengen. De stille vennoot zal in geen geval actief optreden in het aanbrengen van een mogelijke vennoot. De vennootschap mag haar eigen aandelen niet verkrijgen noch in pand nemen. In geen geval mag de vennootschap middelen voorschieten, leningen toestaan of zekerheden stellen met het oog op de verkrijging van haar aandelen door derden. In principe is er geen overdracht van aandelen onder de levenden of als gevolg van overlijden mogelijk. Indien een vennoot zijn aandelen wenst over te dragen dan kan dit enkel plaatsvinden op

Voor-

_,behoudan

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-,b~tioudon aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen-bij-het-Belg-Wc-h- Staatsblad- --12105/2011- Annexes d*Moniteur-belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

een wijze zoals deze statuten bepalen en volgens de regels die gelden van het burgerlijk recht en meerbepaald artikel 1690 B.W. inzake overdracht van schuldvordering. Een vennoot mag zonder toestemming van de andere vennoten wel een persoon deelgenoot maken van zijn aandeel doch hij mag deze persoon niet opnemen als lid van de vennootschap zonder de toestemming van de andere vennoten, zelfs niet indien hij de vennootschap beheert. De andere vennoten hebben steeds een voorkooprecht om het deel van de overdragende vennoot op te nemen. Een overdracht van aandelen moet worden bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, welke werkende vennoot moeten zijn. De werkende vennoten worden van rechtswege als zaakvoerder beschouwd. Deze oprichtingsakte bepaalt aldus de benocming van Mevrouw Decoster Jocelyne als zaakvoerder. De werkende vennoot/zaakvoerder staat in voor de vereiste neerlegging en publicatie. De duur van het mandaat van zaakvoerder is onbepaald. Het mandaat is onbezoldigd voorzover geen andersluidende beslissing door de algemene vergadering. Zodra een zaakvoerder niet langer werkend vennoot is, zal dit van rechtswege zijn ambtsbeëindiging van zaakvoerder impliceren.

De jaarvergadering wordt gehouden op de vierde woensdag van juni om 16u. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk van heden tot 31 december 2012.

De oprichters stellen vervolgens DVL Consult BVBA, Vosken 8, 3210 Lubbeek aan om de nodige formaliteiten van deze oprichting inzake btw, directe belastingen, SVF en kbo te verzorgen.

Zaakvoerder

Jocelyne Decoster

Coordonnées
HERCOS

Adresse
BROEKSTRAAT 24 3370 BOUTERSEM

Code postal : 3370
Localité : BOUTERSEM
Commune : BOUTERSEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande