HET GEUZEGENOOTSCHAP

Association sans but lucratif


Dénomination : HET GEUZEGENOOTSCHAP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.074.895

Publication

13/03/2012
ÿþln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

D

voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

11 1Hfl I III I I I INNII INI I

*iaoss~ss*

Gndemerningsnr : -~L- o~ .s" 35

Benaming

(voluit); Het Geuzegenootschap

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetei : Frans Baetensstraat 45, 1750 Lennik (Eizeringen)

Onderwerp akte: Statuten, benoeming raad van bestuur

statuten  benoemingen -- raad van bestuur - gernachtigden

De ondergetekenden,

1. Yves Panneels, Tuitenbergstraat 55, 1750 Lennik (Eizeringen)

2. Dirk Hye, Hans Memlingstraat 4, 2900 Schoten

3. Lydia Uyttenhove, Puttekensveldweg 21, 1750 Lennik (Eizeringen)

4. Kurt Panneels, Frans Baetensstraat 45, 1750 Lennik (Eizeringen)

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, (overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoormerk en de stichtingen), met de hiernavolgende statuten.

Statuten van de vereniging zoals vastgesteld

op 20-02-2012

Titel I Naam - Zetel - Doel - Duur

ARTIKEL 1 - NAAM VAN DE VERENIGING

1.1. De vereniging draagt de naam 'Het Geuzegenootschap'.

1.2. Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", worden voorafgegaan of gevolgd.

1.3. De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat, zoals sub 1.2 aangegeven, en het adres van de zetel van de vereniging moet worden vernield op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

ARTIKEL 2 - ZETEL VAN DE VERENIGING

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1750 Lennik (Eizeringen), Frans Baetensstraat 45, De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel. De bevoegdheid voor een zetelwijziging komt alleen toe aan de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versa : Naam en handtekening.

~

g~~~,~ ~~ : á

1 MRT 202

Griffie

$ijtagen bij- het iteígisrlrStaxtsüiud 13/0312011= Affirëxës'dü Nlóïiïtëür`bélgë

9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

A+10D 22

ARTIKEL 3 - DOEL VAN DE VERENIGING

3.1. De vereniging streeft de volgende doelen na:

- de vereniging wil, zowel in binnen- als buitenland, promotie maken voor de streekproducten van het Pajottenland en voor de ambachtelijk geproduceerde bieren van spontane gisting zoals lambiek, oude geuze en oude kriek en aanverwante bieren

- de vereniging wil de liefhebbers van de streekproducten van het Pajottenland en voor de ambachtelijk geproduceerde bieren van spontane gisting zoals lambiek, oude geuze en oude kriek en aanverwante bieren, met elkaar in contact brengen,

De vereniging kan aile activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen. De vereniging kan tevens administratieve en gerechtelijke procedures voeren om het gestelde maatschappelijk doei te bereiken en te bewaken.

3.2. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen, De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doei, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

ARTIKEL 4 - DUUR VAN DE VERENIGING

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il Lidmaatschap

ARTIKEL 5 - WERKELIJKE EN TOEGETREDEN LEDEN

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkelijke leden. De vereniging kan werkelijke en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke [eden. Werkelijke leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld onder de hoofding 'werkelijke leden' in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. Wanneer het aantal werkelijke leden kleiner Is dan drie of ingeval de omstandigheden het vereisen, dan kan de raad van bestuur op voorstel van de algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een of meer bijkomende werkelijke leden uit de groep toegetreden leden, De wettelijke bepalingen zijn alleen op de werkelijke leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om deel te nemen aan en te genieten van de activiteiten van de vereniging. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven ln een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6 - VOORWAARDEN VOOR LIDMAATSCHAP

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon, die de doelstellingen van de vereniging nastreeft en actief wenst te ondersteunen en die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de werkelijke leden.

ARTIKEL 7 - JAARLIJKS LIDGELD

Er wordt een bedrag van maximaal 250 euro als jaarlijks lidgeld vastgesteld.

ARTIKEL 8 - VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN

De leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven, alsook de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

De leden verbinden er zich formeel toe om zich in hun gedragingen door de bovengenoemde principes te laten leiden en geen daden te stellen of na te laten te stellen welke strijdig zijn met het maatschappelijk doet van de vereniging of die de vereniging of de principes die zij nastreeft op enige wijze schaden.

r "

itdOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 9 - ONTSLAG, UITSLUITING EN SCHORSING VAN EEN LID

9.1. Elk werkelijk lid of toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een gewoon schrijven aan de raad van bestuur.

9.2. Een werkelijk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Voor tot de uitsluiting te besluiten, zal de algemene vergadering het betrokken lid horen. Iedere beslissing tot uitsluiting wordt gemotiveerd. De motivering wordt ter kennis van het betrokken lid gebracht.

9.3. Het lidmaatschap van een werkelijk lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

9.4. Ontslag nemende of uitgesloten werkelijke leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel Ill Raad van Bestuur

ARTIKEL 10 - SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum 3 en maximum 12 bestuurders, die lid van de vereniging zijn. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering, met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, en d'it bij geheime stemming en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar, Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die de bestuurders in het kader van de uitoefening van hun mandaat maken, worden vergoed.

ARTIKEL 11 - DUUR VAN HET MANDAAT

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

ARTIKEL 12 - ORGANISATIE VAN DE RAAD VAN BESTUUR

12.1. De raad van bestuur kan uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester kiezen, samen met elke andere functie die hij noodzakelijk acht. De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Evenwel zal dergelijke verdeling van taken niet tegenwerpelijk zijn aan derden, ongeacht of deze taakverdeling al dan niet openbaar is gemaakt. Het niet naleven van de voornoemde taakverdeling brengt wel de aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder t.a.v. de vereniging in het gedrang.

12.2. De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. Indien beide personen afwezig of verhinderd zijn, kunnen ook andere bestuurders de raad bijeenroepen. De oproepingen gebeuren op schriftelijke wijze (per brief of per e-mail). De oproepingstermijn bedraagt minimum vijf werkdagen, tenzij ingeval van hoogdringendheid, welke moet worden gemotiveerd in de notulen van de desbetreffende vergadering van de raad van bestuur. De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering en in bijlage worden, indien mogelijk, alle stukken toegevoegd welke de bestuurders zullen toelaten om met kennis van zaken deel te nemen aan de vergadering.

De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats aangegeven in de oproeping.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

12.3. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met

a

MpD 2.2

e.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Een gewone meerderheid veronderstelt meer ja- dan neestemmen, onthoudingen hebben dan geen invloed, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

12.4. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een derde om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. ieder persoon mag maximaal 2 volmachten gekregen hebben.

12.5. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders.

12.6. Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden toegevoegd in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

12.7, Indien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dan moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur de beraadslaging en besluitvorming over dat agendapunt aanvat. Deze persoon mag dan ook niet meestemmen en niet mee beraadslagen over dit punt.

ARTIKEL 13 - VERTEGENWOORDIGING VAN DE VERENIGING

13.1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

13.2. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

13.3. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden aan de betrokkene,

13.4. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten aile tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

13.5. De raad van bestuur kan bijzondere volmachtdragers aanstellen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen m.b.t, bijzondere, beperkt opgesomde aangelegenheden. Deze volmachtdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, welke tegenwerpelijk zijn aan derden.

Titel IV Algemene vergadering

ARTIKEL 14 - SAMENSTELLING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

14.1. De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkelijke [eden, Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

14.2. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

14.3. Een werkelijk lid kan zich laten vertegenwoordigen.

14.4. Elk werkelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering en hij of zij mag maximaal 2 volmachten krijgen.

ARTIKEL 15 - BEVOEGDHEDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c.desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het benoemen en het uitsluiten van een werkelijk lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

i.en aile gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

ARTIKEL 16  ORGANISATIE VAN DE ALGEMENE VERGADERING

16.1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de werkelijke leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt. (Dit is binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.)

16.2. Alle werkelijke leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering persoonlijk bij gewone brief of e-mail uitgenodigd op de algemene vergadering. De oproeping tot de algemene vergadering via nieuwsbrief of ledenblad kan gebruikt worden om de toegetreden leden te informeren. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

16.3. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Een twintigste van de leden hebben het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat aile aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden hiermee instemmen en minstens de helft van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

ARTIKEL 17 - MEERDERHEDEN EN AANWEZIGHEIDSQUORUM

17.1. Met uitzondering van de aangelegenheden opgesomd sub 2 en 3, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde werkelijke leden. Een eenvoudige meerderheid veronderstelt meer ja- dan neostemmen, onthoudingen hebben dan geen invloed. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

17.2. In geval van uitsluiting van een werkelijk lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure wcrden nageleefd. Bij de stemming omtrent een uitsluiting van een werkelijk lid, een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

17.3. ingeval op een algemene vergadering niet het vereiste aanwezigheidsquorum wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering van leden worden bijeengeroepen welke geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede algemene vergadering moet minstens vijftien dagen na de eerste algemene vergadering worden gehouden. De door de wet of onderhavige statuten vereiste meerderheid der stemmen blijft onverkort gelden.

ARTIKEL 18 - NOTULEN

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden "voor eensluidend afschrift" ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

*

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Titel V Inzagerecht van de werkelijke leden

ARTIKEL 19 - INZAGERECHT VAN DE WERKELIJKE LEDEN

Behoudens wanneer de vereniging één of meer commissarissen heeft, kunnen alle werkelijke leden op de zetel van de vereniging het register van de werkelijke leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, welke ai dan niet de hoedanigheid van bestuurder hebben, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

De beslissingen van de algemene vergadering worden via brief, e-mail of nieuwsbrief aan de belanghebbende derden meegedeeld.

ARTiKEL 24 - HUISHOt1QELiJK REGLEMENT

De algemene vergadering beslist over het eventuele, door de raad van bestuur voorgestelde, huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel VI Begrotingen - Rekeningen - Controle

ARTIKEL 21 - JAARREKENING  BEGROTING

21,1, Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

21.2. De raad van bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris(sen).

21.3. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, binnen de dertig dagen na goedkeuring bij de Nationale Bank van België.

ARTIKEL 22 - COMMISSARIS(SEN)

22,1, Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

22.2. De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging Zij mogen tér plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en In het algemeen van aile geschriften van de vereniging.

Titel Vil Ontbinding - VereffenIng

ARTIKEL 23 - ONTBINDING VAN DE VERENIGING

23.1. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, indien 213 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot ontbinding van de vereniging wordt uitdrukkelijk opgenomen in de oproepingsbrief die naar de werkelijke leden wordt verzonden, Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Moa 2.2

Luik B - Vervolg

--23.2. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

ARTJKEL 24 - BESTEMMING VAN HET VEREFFENINGSSALDO

In geval van ontbinding warden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen,

ARTIKEL 25 - VZW WET

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd

1. Yves Panneels, Tuitenbergstraat 55,1750 Lennik (Eizeringen), geboren op 05-06-1967 te Ninove

2. Dirk Hye, Hans Memlingstraat 4, 2900 Schoten, geboren op 27-08-1969 te Antwerpen

3. Lydia Uyttenhove, Puttekensveldweg 21, 1750 Lennik (Eizeringen), geboren op 27-02-1942 te Pamel

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht. De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd

Voorzitter : Yves Panneels, Tuitenbergstraat 55, 1750 Lennik (Eineringen)

Secretaris : Dirk Hye, Hans Memlingstraat 4, 2900 Schoten

Penningmeester : Lydia Uyttenhove, Puttekensveldweg 21, 1750 Lennik (Eizeringen)

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de secretaris en de penningmeester afzonderlijke en onbeperkte volmachten.

De algemene vergadering verklaart uitdrukkelijk de verbintenissen over te nemen, die in naam en voor rekening van de vereniging in oprichting werden aangegaan, zodat de vereniging wordt geacht deze vanaf hun ontstaan te zijn aangegaan.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de vergadering der oprichters, gehouden te Lennik (Eizeringen) op 20-02-2012.

(handtekening van alle oprichters)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

Coordonnées
HET GEUZEGENOOTSCHAP

Adresse
FRANS BAETENSSTRAAT 45 1750 LENNIK

Code postal : 1750
Localité : Gaasbeek
Commune : LENNIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande