HET HUWELIJK

Association sans but lucratif


Dénomination : HET HUWELIJK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.693.907

Publication

09/02/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW Het Huwelijk.

Artikel 2: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen, 3020 Herent, Tildonksesteenweg 42.

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de realisatie, promotie, verkoop, distributie, organisatie van zowel artistiek als pedagogisch werk zich situerende in de wereld van de kunst, theater, muziek, televisie, onderwijs, en dit, niet limitatief, in volgende gebieden:

Cabaret in de meest brede zin van het woord daarin begrepen maar niet limitatief stand up, komische acts, humoristische voorstellingen,...

Theater in de meest brede zin van het woord daarin begrepen maar niet limitatief toneelvoorstellingen, dans, musical, opera,...

Film en televisie in de meest brede zin van het woord daarin begrepen maar niet limitatief het schrijven en ontwikkelen van scenario s, cinematografische werken, kort en langspeelfilms,...

Onderwijs en pedagogie in de meest brede zin van het woord daarin begrepen maar niet limitatief, lesgeven, workshops, coaching, schrijven van vakliteratuur,...

De vereniging kan subsidies verwerven, zowel van de overheden, als van private instellingen, en van private personen, aan sponsoring doen, sponsoring verkrijgen, vertegenwoordigers uitzenden in binnen en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4: De vereniging werd opgericht voor onbepaalde tijd.

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel hierboven omschreven, en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor de verwezenlijking van haar doelen nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

De vereniging kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, zo onder meer, maar niet limitatief, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringen afsluiten, goederen in huur nemen, het vruchtgebruik opnemen van goederen, en dit zowel in het binnen als in het buitenland.

Statuten

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Het Huwelijk

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Tildonksesteenweg 42

*15302409*

Luik B

3020

België

0597693907

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Herent

Griffie

Neergelegd

05-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Leden

Artikel 5: De vereniging telt minimaal 3 werkende leden. De vereniging telt ook niet- werkende leden. De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en de plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het huishoudelijke reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbaar bestuur, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten, en voor zover zij voorgedragen zijn door minstens 2 leden van de vereniging. Een kandidaat lid dient zijn verzoek om lid te worden te richten aan de raad van bestuur en dit per brief, of per fax, of per e-mail. Het kandidaat lid dient onafgezien van zijn verzoek om lid te worden mededeling te doen van de namen van de 2 leden die de toetreding ondersteunen. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding en dient noch de goedkeuring noch de eventuele weigering te motiveren. Tegen de beslissing van de raad van bestuur staat geen beroep open. De vereniging vraagt geen bijdrage van haar leden. Op advies van de Raad van bestuur kan de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid alsnog beslissen dat een bijdrage door de leden betaald zal moeten worden. Alle leden van de vereniging worden opgenomen in het ledenregister.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Algemene vergadering

Artikel 6: Een lid kan altijd uit de vereniging treden. Het ontslag dient met brief, of met fax, of met e-mail aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. De algemene vergadering kan een lid uitsluiten. Vooraleer tot uitsluiting over te gaan wordt het lid met brief, of met fax, of met e-mail uitgenodigd om te worden gehoord door de algemene vergadering. De algemene vergadering kan slechts tot uitsluiting besluiten met eenvoudige meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. Tegen deze beslissing van de algemene vergadering staat geen beroep open.

Artikel 7: De algemene vergadering is samengesteld uit de werken leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald is in de wet van 27/06/1921. Elk werkend lid beschikt over 1 stem. Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan 1 andere werkend lid die het daarbij behorende stemrecht mag uitoefenen. Een werkend lid mag houder zijn van maximaal 1 volmacht.

Artikel 8: De algemene vergadering wordt eenmaal per jaar bijeengeroepen en dit overeenkomstig de wet van 27/06/1921. De vergadering vindt steeds plaats de 1e woensdag van de maand december, om 20:00 uur, op de plaats van de zetel van de vereniging. In gezamenlijk overleg en mits akkoord van alle werkende leden kan de vergadering op een andere dag, een ander uur en een andere plaats gehouden worden. De werkende leden moeten schriftelijk met brief, of met fax, of met e-mail worden opgeroepen tenminste 8 werkdagen voor de vergadering. Bij de oproeping moet de agenda van de vergadering gevoegd worden. De vergadering kan slechts rechtsgeldig vergaderen voor zover 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien deze meerderheid niet gehaald wordt moet een nieuwe vergadering worden samengeroepen, die zal bijeenkomen binnen de maand, plaats, datum en uur te bepalen door de voorzitter van de raad van bestuur. De oproeping voor deze vergadering wordt gedaan met brief, of met fax, of met e-mail. De nieuwe vergadering beslist bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden.

Artikel 9: De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. Het agenda wordt vastgesteld door de Raad van bestuur. Elk lid kan op eenvoudige vraag aan de raad van bestuur verzoeken om agendapunten toe te voegen. De raad van bestuur heeft niet de bevoegdheid deze verzoeken te weigeren of te beperken.

Artikel 10: Indien de vergadering rechtsgeldig kan vergaderen neemt de vergadering beslissingen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Artikel 11: De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de secretaris. Aanwezige, niet werkende leden, kunnen op eenvoudig verzoek ook de notulen voor kennisname ondertekenen.

Artikel 12: De algemene vergadering heeft volgende bevoegdheden:

Zij geeft goedkeuring aan de statuten.

Zij geeft goedkeuring aan een wijziging van de statuten..

Zij benoemt en zij zet de bestuurders af.

Zij verleent kwijting aan bestuurders en commissarissen.

Zij geeft goedkeuring aan begroting en rekeningen.

Zij kan besluiten tot ontbinding van de vereniging.

Zij benoemt de vereffenaar(s) wanneer de vereniging ontbonden wordt.

Zij benoemt de werkende leden.

Raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 13: De vereniging wordt bestuurd door een raad van 3 bestuurders die ook werkend lid van de vereniging moeten zijn. De raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders worden voor onbepaalde duur benoemd. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen. Enkel de algemene vergadering heeft de bevoegdheid een bestuurder te ontslaan. De raad van bestuur kiest uit de leden van de raad van bestuur een voorzitter en een secretaris. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch ook de voorzitter en de secretaris van de algemene vergadering.

Artikel 14: De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kan daden van beschikking stellen met inbegrip, maar niet limitatief, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen, het uitlenen, alle handel zijn bankverrichtingen, het ligt er een hypotheek, met andere woorden kan de raad van bestuur alle daden stellen die noodzakelijk zijn voor een goed beheer van de vereniging. De raad van bestuur kan een bestuurslid aanduiden die al dan niet uitsluitende handtekeningbevoegdheid heeft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Aldus goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering op 29.11.2014, in 2 exemplaren waarvan er 1 bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel te Leuven.

Artikel 15: De raad van bestuur kan een of meer leden machtigen om namens de raad van bestuur de vereniging te vertegenwoordigen met betrekking tot lopende zaken zoals dagelijkse briefwisseling en bankverrichtingen. De gemachtigde kan, mits machtiging van de raad van bestuur, contracten onderhandelen en besprekingen voeren met derden, doch met uitdrukkelijke uitsluiting van het afsluiten van contracten of overeenkomsten tenzij met uitdrukkelijke, schriftelijke, toelating van de raad van bestuur. De gemachtigde kan door de raad van bestuur handtekeningbevoegdheid krijgen.

Artikel 16: De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door 2 bestuurders per brief, of per fax, of per e-mail, minstens 5 kalenderdagen op voorhand, met vermelding van het agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens afwezigheid, door de secretaris, en bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De beslissingen van de raad van bestuur worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen: tenminste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt. Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder die het daarbij behorende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en zij worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris van de vergadering.

Artikel 17: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het 1e boekjaar loopt af vanaf de oprichting tot 31/12/2014. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgende jaar op. Deze worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd en de algemene vergadering spreekt zich uit over de kwijting van de bestuurders.

Artikel 18: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daaraan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de leden van de vereniging.

Artikel 20: Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijft de wet van 27/06/1921 van toepassing.

Begroting en rekeningen

Naam en handtekening van de oprichters,

Maria Busschops Wim Van Caeneghem

Luc Seldeslachts Joren Seldeslachts

Andy Van Kerschaver Thomas Van Caeneghem

AKTE BETREFFENDE DE BENOEMING VAN DE BESTUURDERS

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Onmiddellijk na de oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk  HET HUWELIJK , met zetel te 3020 Herent, Tildonksesteenweg 42, hebben de stichters in een buitengewone Algemene Vergadering beslist dat zij in uitvoering van artikel 12 van de statuten van voormelde vereniging voor de eerste maal als leden van de Raad van Bestuur aanstellen:

Maria Busschops, Toekomststraat 30E, 9220 Hamme, geboren op 3 juli 1949;

Wim Van Caeneghem, Dr. Vandeperrelaan 11, 2110 Wijnegem, geboren op 9 maart 1959;

Luc Seldeslachts, Tildonksesteenweg 38, 3020 Herent, geboren op 11 augustus 1959

De bestuurders hebben aanvaard hun mandaat uit te oefenen met de bevoegdheden bepaald in de artikelen 14 en 15 van de statuten. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen conform artikel 16 van de statuten.

Aldus opgemaakt op 29.11.2014,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Maria Busschops Wim Van Caeneghem

Luc Seldeslachts Joren Seldeslachts

Andy Van Kerschaver Thomas Van Caeneghem

Naam en handtekening van de leden van de Buitengewone Algemene Vergadering,

Coordonnées
HET HUWELIJK

Adresse
TILDONKSESTEENWEG 42 3020 HERENT

Code postal : 3020
Localité : HERENT
Commune : HERENT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande