HONDENSCHOOL HOGEROP

Association sans but lucratif


Dénomination : HONDENSCHOOL HOGEROP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 501.624.513

Publication

17/11/2014
ÿþ" - - MgD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

!MIN N

Griffie Rerhthank van Koophandel

te

4l' 1i

Ondememingsnr 0501.624.513

Benaming

(voluit) : Vereniging zonder winstoogmerk Hondenschool Hogerop

{verkort) VZW Hondenschool Hogerop

Rechtsvorm Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel . Hogenstraat 31 - 3450 Geetbets

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur.

Wijziging mandaat van bestuurslid te publiceren in het bijvoegsel van het Belgische Staatsblad.

De leden van de vereniging zonder winstoogmerk Hondenschool Hogerop, Hogenstraat 31 - 3450 Geetbets, samen in de gewonde vergadering te Geetbets op 6 juni 2014 hebben benoemd tot lid van de Raad van Bestuur - penningmeester Roggen Kimberly, verpleegster, wonende te Kalkstraat 1A - 3450 Geetbets ter vervanging van Hilde De Lahaye, ontslagnemend bestuurder - penningmeester, bediende, wonende te Geethets - Overbeekstraat 35.

Geetbets, 8 augustus 2014.

Herman Mathues voorzitter VZVV Hondenschool Hogerop

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen verso Naam en handtekening.

10/12/2012
ÿþ ;Tao,"

In de bijlagen hij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der Rechtbank van Koophande,

te Leuven, d e 2 9 2012 DE GRIFFIER,

Griffie

1 199223*

Vc bekt iii

aar Bolt Staal

i





Ondernemingsnr.: 050A. Gnu. ~JI~

Benaming Vereniging zonder winstoogmerk Hondenschool Hogerop (voluit) :

(afgekort) : V.Z.W. Hondenschool Hogerop

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hogenstraat 31 3450 Geetbets

Onderwerp akte : Oprichting

Hondenschool Hogerop

Hogenstraat 31

3450 Geetbets

Vereniging zonder winstoogmerk

STATUTEN

De hierna genoemde personen

 Mathues Herman, wonende te 3450 Geetbets, Hogenstraat nr 30  Mario Langen, wonende te 3450 Geetbets, Dennenbosstraat nr 3  Hilde De Lahaye, wonende te 3450 Geetbets, Overbeekstraat 35  Els Foriers, wonende te 3440 Zoutleeuw, Schipstraat 67A  Karel Peeters, wonende te 3560 Lummen, Pannewinningstraat 4

allen van Belgische nationaliteit zijn overeengekomen een vereniging zonder winstcogstmerk te stichten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 onder volgende voorwaarden:

Titel I Benaming, Maatschappelijke zetel.

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam " Vereniging zonder winstoogmerk Hondenschool Hogerop", afgekort VZW Hondenschool Hogerop. De vereniging behoudt zich het recht voor om in alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging, de verkorte naam " VZW Hondenschool Hogerop", te gebruiken.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechterlijk arrondissement Leuven.

3450 Geetbets, Hogenstraat 31.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

De zetel kan bij beslissing van de Raad van Bestuur worden verplaatst.

Titel Il Doel

Art 3

De vereniging heeft tot doel hondenliefhebbers nader tot elkaar te brengen en de bevordering van de hondensport in het algemeen.

Daartoe behoren o.m het opleiden en africhten van honden en het verzorgen van gehoorzaamheidsprogramma's en agility. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen en alle beschikbare middelen aanwenden die dit doel kunnen bevorderen.

De vereniging mag hiertoe alle nodige diensten inrichten. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstelling te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in -en samenwerken met - alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Art 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur

Titel III Vennoten

Art 5

De vereniging telt actieve leden en toetredende leden.

Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste 3 bedragen.

Art6

De actieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen

De actieve leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

Tot de vereniging kan als actief lid toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur aanvaard wordt. De Raad van Bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

Iedereen kan toetredend lid worden door een aanvraag tot de secretaris te richten die deze op zijn beurt aan de Raad van Bestuur zal voorleggen. De Raad van Bestuur onderzoekt de aanvraag, aanvaardt of verwerpt ze en is in het laatste geval niet verplicht haar verwerping te motiveren.

Toegetreden leden hebben alleen de rechten en verplichtingen die worden bepaald in het huishoudelijk reglement. Bijzonder voorwaarden kunnen aan het lidmaatschap worden gesteld. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de actieve leden.

Art 7

De actieve leden en toegetreden leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk ontslag te geven aan de Raad van Bestuur.

Wordt als ontslagnemend geacht, het effectief lid of toegetreden lid dat de verschuldigde bijdrage niet betaalt binnen de maand na het verzenden van de

.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

.1

Op de laatste blz. ven Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aas het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

iasrS-` rvo'

uitnodiging tot betaling.

Het lidmaatschap van de actieve leden neemt van rechtswege een einde door het overlijden van het lid.

Tot uitsluiting van een actief lid kan alleen door de Algemene Vergadering worden besloten met twee/derden meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat de belanghebbende werd gehoord en de nodige inlichtingen heeft verstrekt. Deze laatste zal per aangetekend schrijven hiertoe worden uitgenodigd

De Raad van Bestuur mag, tot de beslissing van de volgende Algemene

Vergadering, de leden schorsen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten, het huishoudelijk reglement of op de wetten in verband met de eer of de wellevendheid.

Art 8

Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbende van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit.

Titel 1V Bijdragen.

Art 9

De jaarlijkse bijdrage van de leden bedraagt maximum ¬ 50. De Raad van Bestuur stelt jaarlijks het lidgeld vast. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Titel V Raad van Bestuur

Art 10

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering voor onbepaalde duur, zijn ten allen tijde door haar afzetbaar en worden gekozen onder de leden van de Algemene Vergadering. Benoeming, ontslag en afzetting eik hernieuwen van het mandaat van een bestuurder wordt binnen een maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad openbaar gemaakt.

Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopig bestuurder benoemd. Deze benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur en loopt tot de volgende Algemene Vergadering die ze al of niet bevestigt.

Art 11

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter, de secretaris of twee bestuurders roepen de raad bijeen.

De oproepingen moeten tenminste drie dagen voor de datum van de vergadering gebeuren per brief, fax of email.Bij hoogdringendheid kan hiervan worden afgeweken en kunnen bijeenroepingen op kortere termijn gehouden worden.

De voorzitter vertegenwoordigt de vereniging en leidt de vergaderingen. Bij zijn belet wordt de vergadering voorgezeten door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder. De secretaris voert de administratieve opdrachten van de Raad van bestuur uit. Hij ondertekent de door de wet verplichte stukken. De penningmeester doet de boekhouding en stelt de rekeningen en de begroting op.

De Raad vergadert slechts geldig indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van het oudst

Op de laatste blz. van Luik e vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

54

00 2

I?ik -1~ 'fit

aanwezige lid. Behoudens andersluidende vermelding in het verslag worden de beslissingen geacht in consensus te zijn genomen.

Een bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen door een gedateerde schriftelijke volmacht, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter of de secretaris van de vergadering. Bij ontstentenis kunnen 2 andere beheerders deze documenten ondertekenen.

Art 12

De Raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan een of meer van zijn leden of zelfs aan derden.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

De bestuurders nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Bestuurders kunnen ten allen tijde ontslag nemen door dit schriftelijk te melden aan de secretaris of de voorzitter.

Titel VI De Algemene Vergadering

Art 13

De Algemene Vergadering is de soevereine macht der vereniging en samengesteld uit alle actieve leden die aan de statutaire verplichtingen voldaan hebben, en ze heeft tot opdracht:

- de bestuurders te benoemen of af te zetten alsook hun aantal te bepalen; de kandidaturen voor de Raad van Bestuur moeten op de zetel der vereniging toekomen minstens tien dagen voor de Algemene Vergadering

jaarlijks de rekeningen en begrotingen goed te keuren of te verwerpen; door de goedkeuring der rekeningen door de Algemene Vergadering wordt aan de bestuurders ontheffing verleend van hun verantwoordelijkheid

- de statuten te wijzigen mits naleving van de bestaande wetgeving.

- de vereniging te ontbinden of te fusioneren.

- de uitsluiting en de aanvaarding van nieuwe effectieve leden.

- de bevoegdheden uit te oefenen die haar door de wet of de statuten zijn toegekend.

- de Algemene Vergadering is tevens wettelijk bevoegd voor de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art 14

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

eau het

Belgisch

Staatsblad

Voor- Luik  vermg

behouden meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde actieve leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter der vergadering.

aart het Art 15

Belgisch De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit eist.

Staatsblad Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt. ln dit laatste geval dient de raad van beheer binnen de maand gevolg te geven aan het verzoekschrift



De leden worden door middel van een gewoon schrijven, per fax of per email opgeroepen voor de Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur. De oproepingsbrief dient de leden tenminste acht dagen voor de vergadering te bereiken. De postdatum geldt als bewijs.

Art 16

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en bij diens afwezigheid door de oudste bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een gedateerde schriftelijke volmacht. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen

De algemene vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

De oproepingsbrief bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter.

Elk voorstel dat ondertekend wordt door een vijfde van de actieve of toetredende leden dient eveneens op de agenda te warden geplaatst.

Alle actieve leden hebben op de Algemene vergadering gelijk stemrecht

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde actieve leden, hoe groot het aantal aanwezigen ook zij. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter der vergadering

Art 17

Zij moet minstens éénmaal per jaar, ten laatste binnen zes maanden na afsluiting van het boekjaar, warden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en begroting en van het beleid van de bestuurders.

Al de actieve leden moeten worden opgeroepen tenminste acht dagen voor de vergadering.

Dit geschiedt bij gewone brief, per fax of e-mail die de agenda vermeldt. Art 18

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk

Art19

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

tÉervolg

Iedere wijziging van de statuten moet gepubliceerd worden binnen de maand in het bijvoegsel

van het Belgisch Staatsblad.

Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de herroeping van bestuurder.

Art 20

Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, en opgenomen worden in een bijzonder register.

Dit register wordt bewaard op de maatschappelijk zetel waar alle leden er inzage kunnen van nemen.

Titel VII Huishoudelijk reglement

Art 21

Een eventueel huishoudelijk reglement kan door de Raad van Bestuur worden vastgesteld.

Titel VII Diverse bepalingen.

Art 22

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur sluit de rekeningen voor het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor.

Art 23

In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk zal na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, de activa worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Art 24

Voor alles wat niet werd voorzien in onderhavige statuten, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Aldus opgesteld te Geetbets op 12/11/2012

En ondertekend door de stichtende leden.

lai t"

" Voorbehouden adihet Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
HONDENSCHOOL HOGEROP

Adresse
HOGENSTRAAT 31 3450 GEETBETS

Code postal : 3450
Localité : GEETBETS
Commune : GEETBETS
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande