HOPPERANK

Association sans but lucratif


Dénomination : HOPPERANK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 434.363.921

Publication

03/07/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL 1. - Benaming, zetel, doel, duur, rechtsvorm Artikel 1. De vereniging draagt als naam  Hopperank .

Art. 2. De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 3. De vereniging is gevestigd te 1730 Asse, Gasthuisstraat 7 bus 7 en gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 4. De vereniging heeft tot doel de maatschappelijke redzaamheid van personen met een beperking te bevorderen met het oog op een zo zelfstandig mogelijk functioneren.

Art. 5. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden volgens de rechtsvormen en voorwaarden voorzien door de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

TITEL 2. - Leden

Art. 6. De vereniging bestaat enkel uit effectieve leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijke of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard.

De raad van bestuur kan een kandidaat-lid voorstellen. De toetreding van een kandidaat-lid wordt al dan niet goedgekeurd door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Tijdens deze algemene vergadering dient twee derde van de leden effectief aanwezig te zijn.

Art. 7. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden.

Het ontslag moet bij de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derde van

de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Uittreksels uit de aktes :

Wijziging statuten (vertaling, coördinatie, overige wijzigingen, ...)

Statuten aangenomen op de algemene vergadering van 26 mei 2015:

Ondernemingsnr :

Onderwerp akte : Ontslagen, Benoemingen,Wijziging statuten

*15311238*

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Benaming

(voluit) : Hopperank

Zetel :

0434.363.921

Gasthuisstraat 7 7

België

1730

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Asse

Griffie

Neergelegd

01-07-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art.8. Er wordt vanwege de leden geen enkele bijdrage geëist. Deze gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de vereniging.

TITEL 3 - Raad van bestuur.

Art. 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden verkozen door de

algemene vergadering. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

Art. 10. De kandidaatstelling voor het mandaat van bestuurder dient schriftelijk (per brief of e-mail) gericht tot de raad van bestuur, ten minste acht dagen voor de algemene vergadering die over de benoeming moet beslissen. De kandidaturen die de vergadering, met instemming van de belanghebbenden, door de raad van bestuur of door ten minste één derde van de leden worden voorgedragen, zijn eveneens ontvankelijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 11. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit bekend maken aan de raad van bestuur. Bestuurders kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden.

Bestuurders kunnen maximaal tot 75 jaar hun mandaat uitoefenen. Deze regel gaat in

bij het verstrijken van het volgende mandaat dat een aanvang neemt met de algemene vergadering van 26 mei 2015

Art. 12. Het mandaat van de bestuurders geldt voor een duur van vier jaar. De bestuurders zijn bij afloop van hun mandaat, na vier jaar, automatisch herkiesbaar zonder dit schriftelijk te moeten bevestigen.

Wanneer het mandaat van één of meerdere bestuurders vrij is, vormen de in functie gebleven bestuurders een raad van bestuur die tot op de volgende algemene vergadering de machten bezit van een volledige raad van bestuur.

Art. 13. De personeelsleden van de V.Z.W. kunnen geen lid worden van de raad van bestuur.

Art. 14. Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomst art. 13, 4° lid, W.VZW. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. De raad van besuur verkiest de voorzitter van de vereniging. Deze is tevens voorzitter van de raad van bestuur. De voorzitter vertegenwoordigt Hopperank in haar geheel en heeft er de algemene leiding van. De voorzitter kan werkgroepen samenroepen en voorzitten.

Art. 15. De raad van bestuur wordt opgeroepen door de voorzitter of door de persoon die hiertoe opdracht ontving of wanneer twee van de bestuurders hier schriftelijk om verzoeken. De vergaderingen worden gehouden op dag, uur en plaats die in de oproepingsbrief zijn vermeld. De voorzitter zit de vergadering voor; in geval hij afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. De persoon die de dagelijkse leiding van de V.Z.W. draagt, mag aan de vergadering deelnemen met raadgevende stem.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door melding van het ontslag bij de raad van bestuur. b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig belslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door minstens twee bestuurders.

Art. 16. De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit. Iedere vergadering van de raad van bestuur moet een meerderheid aan bestuurders omvatten.Vooraleer te stemmen wordt eerst gekeken of er een meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing van de raad wordt genomen bij meerderheid van de door de aanwezige bestuurders uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is die van de voorzitter beslissend.

Indien er onvoldoende bestuurders aanwezig zijn, kan er een tweede bijeenkomst van de raad van bestuur samengeroepen worden die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 17. De beraadslagingen en de beslissingen van de raad worden opgenomen in de notulen die te maatschappelijke zetel worden bewaard en ondertekend door de leidende voorzitter en door de verslaggever. De uittreksels of afschriften van die notulen, die aan het gerecht of elders dienen voorgelegd, worden door de voorzitter of door een bestuurder geldig ondertekend.

Art. 18. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet of door onderhavige statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Art. 19. De rechtsvorderingen, als eiser of verweerder, worden namens de vereniging ingesteld of waargenomen door de raad van bestuur overeenkomstig de wet.

Art. 20. De leden van de raad van bestuur zijn, overeenkomstig het gemeen recht, aansprakelijk voor de fouten begaan in de uitoefening van hun mandaat. Ze gaan omwille van hun bestuur geen enkele persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL 4 - Algemene vergadering.

Art. 21. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging en wordt voorgezeten door

de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste der aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel

slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art. 22. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° Het wijzigen van de statuten.

2° De benoeming en afzetting van de bestuurders.

3° De toetreding en uitsluiting van een lid van de vereniging.

4° Het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen.

5° Het ontbinden van de vereniging.

6° De benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

7° De kwijting aan bestuurders en commissarissen

8° De omzetting van de vzw in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

9° Alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art. 23. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar. Dit dient verplicht te gebeuren ten laatste 6 maanden na het afsluiten van het boekjaar, dit is ten laatste 30 juni van het lopende kalenderjaar. Alle leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per e-mail, ten minste acht dagen voor de vergadering. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens één twintigste van de leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Op ieder ogenblik kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of ingeval een vijfde van de leden zulks vraagt.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

De raad van bestuur kan beslissen om een delegatie van het personeel toe te laten op de algemene vergadering.

Art. 24. Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Een wijziging van de statuten kan maar door de algemene vergadering beslist worden bij een aanwezigheidsquorum van twee derde van de leden en een stemmenquorum van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Wanneer voor een statutenwijziging het aanwezigheidsquorum van de leden niet gehaald wordt, kan ten vroegste zestien dagen na de eerste vergadering een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden die met het geldige stemmenquorum zal beslissen ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden. De oproepingsbrief moet de voorgestelde wijziging van de statuten vermelden.

Een wijziging van het doel of de ontbinding van de vereniging kan maar door de algemene vergadering beslist

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

worden bij een aanwezigheidsquorum van twee derde van de leden en een stemmenquorum van vier vijfde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Wanneer voor een wijziging van het doel of de ontbinding van de vereniging het aanwezigheidsquorum van de leden niet gehaald wordt, kan ten vroegste vijftien dagen na de eerste vergadering een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden die met het geldige stemmenquorum zal beslissen ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden.

De oproepingsbrief moet de voorgestelde wijziging van het doel of de ontbinding van de vereniging vermelden.

Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Art. 25. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en secretaris, en opgenomen worden in een bijzonder register.

Uittreksels ervan worden geldig ondertekend door de voorzitter en door de secretaris of door twee bestuurders. De besluiten van de algemene vergadering kunnen door de leden en door belanghebbende derden, ingezien worden op het secretariaat van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Aldus aangenomen op de algemene vergadering van 26 mei 2015,

Wijzigingen inzake raad van bestuur :

Bij beslissing van 26/05/2015 worden de volgende personen tot bestuurder herbenoemd :

DE JONGE Willy, Kastanjelaan 5, 1730 Asse, geboren op 11/08/1937, te Aalst (voor een periode van 4 jaar)

VERTOMMEN Gaby, Smoutberg 44, 1730 Asse, geboren op 13/03/1950, te Asse (voor een periode van 4 jaar)

CROMBÉ Erik, Huttert 22, 1785 Merchtem, geboren op 29/08/1952, te Asse (voor een periode van 4 jaar)

VETSUYPENS Leona, Sportlaan 10, 1740 Ternat, geboren op 10/11/1957, te Ternat (voor een periode van 4 jaar)

VAN HERREWEGHE Vera, Vaal 6 5, 1730 Asse, geboren op 16/08/1961, te Sint-Agatha-Berchem (voor een periode van 4 jaar)

TITEL 5. - Begrotingen, rekeningen.

Art. 26. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het

eerste boekjaar van de dag van de opening tot 31 december.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering.

TITEL 6. - Ontbinding

Art. 27. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebrek daaraan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden en geeft bestemming aan de netto activa van het patrimonium die overgedragen worden aan een vereniging waarvan het doel het best overeenkomt met het doel van de vereniging.

Art. 29. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

OP DE BEECK Nancy, Polleringestraat 45, 1741 Ternat (Wambeek), geboren op 27/01/1967, te Antwerpen (voor een periode van 4 jaar)

De raad van bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld :

Crombé Erik Felix Jules, Huttert 22, 1785 Merchtem, geboren op 29/08/1952, te Asse

De Jonge Willy Benoit Alfons, Kastanjelaan 5, 1730 Asse, geboren op 11/08/1937, te Aalst

Op De Beeck Nancy, Polleringestraat 45, 1741 Ternat, geboren op 27/01/1967, te Antwerpen

Van Herreweghe Vera Anna Francine, Vaal 6 bus 5, 1730 Asse, geboren op 16/08/1961, te Sint-Agatha-

Bergem

Vertommen Gaby, Smoutberg 44, 1730 Asse, geboren op 13/03/1950, te Asse

Vetsuypens Leona Josée, Sportlaan 10, 1740 Ternat, geboren op 10/11/1957, te Ternat

Bevoegdheden van de raad van bestuur :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering heeft op 26 mei 2015 in de statuten de volgende volmachtenregeling bevestigd:

De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door minstens twee bestuurders.

Te Asse, op 26 mei 2015,

De Jonge Willy Op De Beeck Nancy

Bestuurder Bestuurder

Neergelegd door Malisse Thijs, Lasthebber

Coordonnées
HOPPERANK

Adresse
GASTHUISSTRAAT 7, BUS 7 1730 ASSE

Code postal : 1730
Localité : ASSE
Commune : ASSE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande