HUISARTSENKRING - HUISARTSEN NOORD, AFGEKORT : HAK - HARNO

Association sans but lucratif


Dénomination : HUISARTSENKRING - HUISARTSEN NOORD, AFGEKORT : HAK - HARNO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 431.815.987

Publication

06/12/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

J1

1111

26 WOV. 2013

Griffie

3tI113!!Jit i

O ndernemingsn r : 0431.815.987

Benaming

(voluit) : Huisartsenkrïng vzw HUISARTSEN NOORD

(verkort) : HARNO

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Karel Trekelsstraat 27, 1800 Vilvoorde

Onderwerp akte : Nieuwe statuten, wijziging raad van bestuur

Uittreksel uit de aktes:

De algemene vergadering van 17/1012013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen:

TITEL I: NAAM  ZETEL  DOEL -- DUUR

ARTIKEL 1: NAAM

1.1 De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: HUISARTSENKRING Huisartsen Noord, afgekort HAK HARNO.

1.2 Zowel de volledige naam als de afkorting kunnen elk afzonderlijk als enige en volledige statutaire benaming van de vereniging worden gebruikt. Alle officiële stukken en akten uitgaande van de vereniging dragen deze benaming, alsook de vermelding van de rechtsvorm en het adres van de vereniging

ARTIKEL 2: ZETEL

2.1 De zetel van de vereniging is gevestigd te Lode Sobrystraat 44, 1800 Vilvoorde en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

2.2 De zetel Kan slechts overgebracht worden naar een ander adres binnen de huisartsenzone, op voorstel van de raad van bestuur, na goedkeuring door de algemene vergadering.

ARTIKEL 3: DOEL

3.1 De vereniging heeft als doel:

-De uitoefening van het huisartsenberoep te vergemakkelijken, te behartigen en te beschermen;

-De huisartsengeneeskunde op een sociaal en wetenschappelijk verantwoorde wijze te bevorderen, zowel curatieve als preventieve geneeskunde, diensten die de continuïteit van de zorgen verzekeren, thuisgezondheidszorg en palliatieve zorgen en met een bijzondere aandacht voor de wettelijke verplichtingen en de regels van de deontologie, zowel van artsen ais van andere beroepen;

-De relaties te bevorderen binnen de huisartsenzone en locoregionaal, tussen de huisartsen onderling en met de geneesheren-specialisten, met de beoefenaars van medische en paramedische beroepen, met de gezondheidswerkers, publieke en private instellingen, organisaties in de gezondheids- en welzijnszorg en de overheid;

-De lokale organisatie en de vertegenwoordiging van de huisartsen op zich nemen en de samenwerking van cie huisartsen met andere beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg, volgens de opdrachten van het KB van 8 juli 2002 tot vaststelling van de opdrachten verleend aan de huisartsenkringen.

3.2 Daartoe:

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

NiOD 2.2

-Treedt de huisartsenkring op ais vertegenwoordiger van de huisartsen van de huisartsenzone

1° Is de huisartsenkring het lokaal aanspreekpunt voor de huisartsen voor het lokale beleid ter implementatie

van het lokale gezondheidsbeleid

2° Kan de huisartsenkring initiatieven nemen ter promotie van de huisartsenwerking en van de

eerstelijnsgezondheidszorg

3° Neemt de huisartsenkring initiatieven ter optimalisatie van de multidisciplinaire samenwerking tussen de

eerstelij nszorgverstrekkers

4° Neemt de huisartsenkring initiatieven om de continuiteit van de zorgen te waarborgen en poogt in het

bijzonder samenwerkingsovereenkomsten met ziekenhuizen af te sluiten

5° Neem de huisartsenkring initiatieven om voor alle patiënten de toegankelijkheid van de

huisartsengeneeskunde binnen haar huisartsenzone te optimaliseren

-Organiseert de huisartsenkring één huisartsenwachtdienst binnen de huisartsenzone, eventueel bestaande

uit meerdere onderdelen

1° De wachtdienst bestaat uit volgende onderdelen:

oDe wachtkring Vilvoorde (zonder de wijken 't Voor en Koningslo)

oDe wachtkring Grimbergen, Beigem, Humbeek

oDe wachtkring Strombeek-Bever + de wijken 't Voor en Koningslo

oDe wachtkring Machelen, Diegem

oDe wachtkring Kampenhout, Steenokkerzeel, Melsbroek en Elewijt (behorende tot Zemst)

oDe wachtkring Meise - Wolvertem

oDe wachtkring Wemmel

2° De huisartsenkring stelt het huishoudelijk reglement van de wachtdienst op, met alle praktische,

organisatorische, wettelijke en deontologische bepalingen, geldend voor alle huisartsen van de huisartsenzone.

-Kan de huisartsenkring initiatieven nemen om de wetenschappelijke navorming te bevorderen, onder andere via voordrachten, studievergaderingen, seminaries, congressen

-Bij de verwezenlijking van hun doel zal de vereniging er op toezien dat de uitvoering ervan niet strijdig is met de Code van de Geneeskundige Plichtenleer

-De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen bezitten of verkrijgen en alle rechtshandelingen verrichten die nuttig of nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel en de vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

ARTIKEL 4: DUUR

4.1 17e vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering,

TITEL II: HUISARTSENZONE

ARTIKEL 5: HUISARTSENZONE

5.1 IDe huisartsenzone bestaat uit het geografisch aaneengesloten gebied van de hierna expliciet vermelde (deel)gemeenten van de huisartsenkring HARNO:

111800 Vilvoorde

2/ 1850 Grimbergen  1851 Humbeek --1852 Beigem

3! 1853 Strombeek-Bever

411830 Machelen  1831 Diegem

511820 Melsbroek  1820 Steenokkerzeel  1910 Kampenhout

611860 Meise 1861 Wolvertem

711780 Wemmel

TITEL IIL LEDEN

ARTIKEL 6; LIDMAATSCHAP - VOORWAARDEN

6.1 Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan werkende en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden, De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. Toegetreden leden moeten huisartsen zijn, ingeschreven op de lijst van de Orde van Geneesheren.

6.2 De raad van bestuur zal op de zetel van de vereniging een ledenregister bijhouden. Kunnen werkend lid zijn en blijven van de vereniging, artsen die voldoen aan de volgende cumulatieve lidmaatschapsvoorwaarden:

1° praktijkvoerend huisarts zijn (dit wil zeggen erkende huisartsen, huisartsen in beroepsopleiding en algemeen geneeskundigen met verworven rechten)

2° met een kabinet uitgerust om huisartsengeneeskunde te beoefenen en gevestigd op een adres binnen de huisartsenzone

3° jaarlijks een lidgeld betalen

4° zich houden aan de wettelijke en de deontologische bepalingen van de statuten en de huishoudelijke reglementen, en die in het bijzonder het huishoudelijk reglement van de wachtdienst onderschrijven, dat voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren en aan de Provinciale Geneeskundige Commissie werd voorgelegd.

6.3 Het verzoek om toelating van een kandidaat werkend lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur. Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon die aan de voorwaarden uit artikel 6.2 voldoet en die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. De toetreding van een kandidaat, die aan alle lidmaatschapsvoorwaarden voldoet, kan niet geweigerd worden.

ARTIKEL 7: ONTSLAG  UITSLUITING - UITTREDING

7.1 Een meerderheid van 2/3e der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde [eden is vereist voor het uitsluiten van een lid, Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien. De raad van bestuur is tevens verplicht zelf het geviseerde lid voorafgaandelijk te horen en vervolgens een omstandig advies aan de algemene vergadering te formuleren.

Tenminste 213e van de leden moeten op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke uitsluiting is bovendien een meerderheid van 213e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

De uitsluiting treedt onmiddellijk in en wordt aan de betrokkenen per aangetekend schrijven meegedeeld.

7.2 Het verlies van één van de voorwaarden uit artikel 6.2, 10 en 2° brengt van rechtswege het verlies van lidmaatschap met zich mee, zonder dat een beslissing tot uitsluiting vereist is.

7.3 Het lid dat in gebreke blijft het lidgeld te betalen (artikel 6.2, 3°), na een schriftelijke aanmaning en een reg ularisatietermijn van één maand, wordt geacht ontslag te nemen en wordt daarvan aangetekend op de hoogte gebracht door de raad van bestuur. Het ontslag treedt onmiddellijk in.

7.4 Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het lidmaatschap neemt een onmiddellijk einde bij het overlijden van het lid.

7.5 Uittredende of uitgestoten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen,

7.6 Binnen de huisartsenkring wordt een verzoeningscommissie opgericht. De samenstelling is als volgt: één [id van de raad van bestuur, bij voorkeur de wachtdienstcoordinator en minstens één [id van ieder wachtdienstonderdeel, voorgedragen door dit wachtdienstonderdeel. Deze samenstelling wordt bekrachtigd door de algemene vergadering. De duur van dit mandaat is beperkt tot maximum 4 jaar en hernieuwbaar. Deze commissie heeft een bemiddelende doch geen sanctionerende bevoegdheid in verband met alle statutaire doelstellingen, in het bijzonder de wachtdienstwerking. De geschillenprocedure, wat betreft de wachtdienstwerking, wordt bepaald door het huishoudelijk reglement van de wachtdienst. Onopgeloste problemen worden geschillen en worden voorgelegd aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, wanneer het deontologische problemen betreft, Andere geschillen worden voorgelegd aan de Provinciaal Geneeskundige Commissie.

7.7 De taken van de wachtdienstverantwoordelijke worden bepaald in het huishoudelijk reglement van de wachtdienst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 8: SAMENSTELLING

8.1 De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

8.2 Toegetreden leden kunnen zonder stemrecht deelnemen aan de algemene vergadering.

ARTIKEL 9: WERKING

9.1 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

9.2 De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan de voorzitter en de secretaris. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

9.3 De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de werkende leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee kalenderdagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen worden behandeld mits het akkoord van 2/3e van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

9.4 De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115e van de werkende leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 21 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten. De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek.

9.5 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door een plaatsvervanger, door de voorzitter aangeduid onder de leden.

ARTIKEL 10: BESLUITVORMING

10.1 In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, tenzij de statuten het anders bepalen. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden buiten beschouwing gelaten, Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht niet te zijn aangenomen.

Bij een verstrengde besluitvorming, voorzien door de wet in het geval van statutenwijziging, uitsluiting lid, of ontbinding van de vereniging, gelden onthoudingen en ongeldige stemmen als een tegenstem.

102 De stemming over personen is geheim, De algemene vergadering kan stemmodaliteiten bepalen en één of meer stemopnemers aanduiden.

10.3 De regelmatig genomen besluiten binden alle werkende leden, ook zij die niet stemmen, die tegenstemmen, of afwezig zijn.

ARTIKEL 11: NOTULEN -- JAARVERSLAG

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

11.1 Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en door de leden die dit wensen in relatie met haar doelstellingen en/of wettelijke opdrachten en wordt gerapporteerd in een jaarverslag.

11.2 De notulen kunnen op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Ze richten daartoe een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur om het moment van raadpleging overeen te komen.

11.3 Afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

TITEL V: RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 12: SAMENSTELLING

12.1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie bestuurders die lid moeten zijn van de vereniging en tevens erkend huisarts zijn. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. in ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

12.2 eventueel een regeling opnemen omtrent voorbehouden mandaten

12.3 Bij de samenstelling van de raad van bestuur kunnen bij voorkeur maximum 2/3e van de mandaten opgenomen worden door personen van hetzelfde geslacht. Indien onmogelijk aan die voorwaarden kan voldaan worden, moet dit gemotiveerd worden in de notulen van de algemene vergadering.

12.4 De raad van bestuur wordt verkozen door de algemene vergadering voor een periode van vier jaar. Tussentijds benoemde bestuurders vervolledigen het lopende mandaat. Het bestuursmandaat is hernieuwbaar, doch maximaal tweemaal ononderbroken.

12.5 Een meerderheid van 2/3e der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de algemene vergadering is vereist voor het afzetten van een bestuurder. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem. Bij afzetting moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet de bestuurder worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien. De raad van bestuur is tevens verplicht zelf de geviseerde bestuurder voorafgaandelijk te horen en vervolgens een omstandig advies aan de algemene vergadering te formuleren.

Tenminste 2/3e van de leden moeten op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke afzetting is bovendien een meerderheid van 2/3e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

De afzetting treedt onmiddellijk in en wordt aan de betrokkenen per aangetekend schrijven meegedeeld.

12.6 Elke bestuurder kan ten allen tijde ontslag nemen. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het mandaat neemt een onmiddellijk einde bij het overlijden van de bestuurder.

12.7 Het mandaat van bestuurder eindigt van rechtswege bij het verlies van de hoedanigheid van werkend lid, welke ook de reden is.

12.8 De bestuurders kunnen geen personeelsleden zijn van de vereniging.

ARTIKEL 13: WERKING

13.1 De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college: De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld.

13.2 De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen, De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0022

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een plaatsvervanger, door de voorzitter aangeduid onder de bestuurders.

ARTIKEL 14: BEVOEGDHEDEN

14.1 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het ai dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

14.2 De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

14.3 Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting noch aansprakelijkheid aangegaan nopens verbintenissen van de vereniging.

ARTIKEL 15: VERTEGENWOORDIGING IN EN BUITEN RECHTE

15.1 Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris of de penningmeester, die alleen kunnen handelen, of door twee bestuurders, die gezamenlijk moeten handelen.

15.2 De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur, of door afzetting door de raad van bestuur.

15.3 De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen. Het dagelijks bestuur wordt omschreven als elke handeling of verrichting van gering belang, die tegelijkertijd spoedeisend is zodat niet kan gewacht worden tot de raad van bestuur samenkomt. Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur. De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur of door afzetting door de raad van bestuur. De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

TITEL VI: LIDGELD  BEGROTING  REKENINGEN

ARTIKEL 16: LIDGELD

16,1 De raad van bestuur bepaalt het jaarlijkse lidgeld, mits goedkeuring door de algemene vergadering. De maximumbijdrage is 150 euro.

16.2 De geldelijke middelen en het vermogen van de vereniging bestaan onder andere uit:

- lidgelden

- giften, schenkingen, legaten, leningen

- inkomsten uit eigen activiteiten

- normale beleggingen van inkomsten

- subsidies, in het bijzonder de financieringen door de overheid (KB 04106120031 BS 26/06/2003)

ARTIKEL 17: BOEKHOUDING

17.1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

17.2 De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VII: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 18: ONTBINDING

18.1 Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en een meerderheid van 4/5e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden. Zijn geen 213e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een meerderheid van 4/5e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden

18.2 In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffening-voorwaarden.

18.3 De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangeloze doelstelling, ter bevordering van de huisartsengeneeskunde.

TITEL VIII: ALGEMEEN

ARTIKEL 19: ORDE  GENEESKUNDIGE COMMISSIE

19.1 De statuten en het huishoudelijk reglement worden vooraf ter nazicht en goedkeuring voorgelegd aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

19.2 Elk lid blijft als geneesheer op deontologisch vlak persoonlijk verantwoordelijk voor zijn daden, zowel tijdens de beoefening van het beroep als voor daden gesteld binnen het kader van de werking van de vereniging.

19.3 Het huishoudelijk reglement van de wachtdienst wordt ter nazicht en ter goedkeuring voorgelegd aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren en aan de Provinciale Geneeskundige Commissie.

ARTIKEL 20: STATUTEN

20.1 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 213e van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 213e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5e van de stemmen worden besloten, Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

ARTIKEL 21

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen toepasselijk.

De algemene vergadering neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurders:

Hanssens Marleen, Brusselsesteenweg 17, 1850 Grimbergen, (ontslag op 18/04/2013)

Houthuys Marleen, Kerktorenstraat 14, 1831 Diegem (ontslag op 1810412013)

Vereertbruggen Joas, Hoogstraat 5, 1861 Wolvertem (ontslag op 18/04/2013)

Verhaeghe Mieke, Luiaardweg 16, 1850 Grimbergen (ontslag op 18/04/2013)

Dewandeler Victor (ontslag op 18/04/2013)

Huylebroeck Marc, I. Meyskensstraat 177, 1780 Wemmel (ontslag op 18/04/2013)

Dewandeler Victor, Strombeeksesteenweg 199, 1800 Vilvoorde, geboren op 2710611952, te Asse (ontslag op

18/04/2013)

De algemene vergadering van 18/04/2013 heeft tot bestuurders benoemd:

Geentjens Pieter, Grotstraat 38, 1880 Ramsdonk, geboren op 1611011985, te Duffel Houthuys Christel, Kerktorenstraat 14, 1831 Diegem, geboren op 0510611962, te Leuven

De raad van bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld:

Buntinx Johan, Haesendonckstraat 40, 1800 Vilvoorde, geboren op 1710811961, te Hasselt De Munck Luc, K. Trekelsstraat 27, 1800 Vilvoorde, geboren op 24/0811955, te Halle

De Schutter Roland, Oppemstraat 15,1861 Wolvertem, geboren op 12/01/1952, te Wolvertem Geeraerts Wilfried, L. Sobrystraat 44, 1800 Vilvoorde, geboren op 24/08/1962, te Vilvoorde Huybrechts Martine, Steenweg op Brussel 1, 1780 Wemmel, geboren op 12/11/1957, te Leuven Van Branteghem Audrey, Aarschotsebaan 65, 1910 Kampenhout, geboren op 0310511953, te Tienen

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

Geentjens Pieter, Grotstraat 38, 1880 Ramsdonk, geboren op 16/10/1985, te Duffel Houthuys Christel, Kerktorenstraat 14, 1831 Diegem, geboren op 05/06/1962, te Leuven

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens aile bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Voor-

- behouden

" " aan het Belgisch Staatsblad

De raad van bestuur van 18/04/2013 heeft onder zijn leden volgende gemachtigde functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Geeraerts Wiilfried, L. Sobrystraat 44, 1800 Vilvoorde, geboren op 24108/1962, te Vilvoorde Secretaris: De Munck Luc, K. Trekelsstraat 27, 1800 Vilvoorde, geboren op 24108/1955, te Halle Penningmeester Geentjens Pieter, Grotstraat 38, 1880 Ramsdonk, geboren op 16/10/1985, te Duffel

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris of de penningmeester, die alleen kunnen handelen, of door twee bestuurders, die gezamenlijk moeten handelen.

Het dagelijks bestuur wordt opgeheven per 18/04/2013. Volgende personen zijn dus geen dagelijks bestuurder meer:

De Munck Luc, K. Trekelsstraat 27, 1800 Vilvoorde, geboren op 24/0811955, te Halle (ontslag op 1810412013)

Hanssens Marleen, Brusselsesteenweg 17, 1850 Grimbergen (ontslag op 1810412013)

Paulussen Victor (ontslag op 18/04/2013)

Te Vilvoorde, 22 r,av-e ~~ clm/13

Geeraerts Wilfried Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HUISARTSENKRING - HUISARTSEN NOORD, AFGEKORT…

Adresse
K. TREKELSSTRAAT 27 1800 VILVOORDE

Code postal : 1800
Localité : VILVOORDE
Commune : VILVOORDE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande