IEC4CHANGE

Association sans but lucratif


Dénomination : IEC4CHANGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.273.890

Publication

26/09/2011
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Newgëlegd grlft;ti Flectttbuinlz van Kuo f1;~ri~idl te Leuven, de 1 ~ SEP. ~09!

[)jj:rerokee,

III 1II 11H 11111 I ItI 1 I 111 11 II

'11144987*

Vo beho

aan

Belg Staat

Ondernemingsnr : Benaming ®4,3 g

(voluit) : IEC4Change

(verkort) Rechtsvorm Vereniging Zonder Winstoogmerk Zetel : Dorpsstraat 37, 3050 Oud-Heverlee Onderwerp akte : Oprichtingsstatuten IEC4Change vzw

De ondergetekenden, voortaan 'de oprichters',:

1.BOU MOSLEH, Dima, wonende in de Dorpsstraat 37, 3050 Oud-Heverlee 2.GEORGE, Milton A, wonende in de Ijzerenmolenstraat 154/41, 3001 Heverlee 3.SCATOLINI, Silvio Sergio, wonende in de IJzerenmolenstraat 154/41, 3001 Heverlee 4.SCHORPION, Pieter-Jan, wonende in de Jos De Haeslaan 2, 3001 Heverlee

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002, hierna de vzw-wet genoemd, met de hiernavolgende statuten:

Titel I - Algemene Bepalingen

Artikel 1 - De vereniging draagt als naam "IEC4Change'. Deze naam wordt steeds voorafgegaan of gevolgd: door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw".

Art. 2 - De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht.

Art. 3 - De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Dorpsstraat 37, 3050 Oud-Heverlee,: België, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De zetel kan binnen het gerechtelijk arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Art. 4  §1. De doelen van de vereniging zijn:

- om aan de IEC alumni mogelijkheden aan te bieden om hun verworven kennis en competenties in praktijk' te brengen,

- om als tussenpersoon te fungeren tussen de alumni van de IEC en projecten ten voordele van de duurzame en insluitende ontwikkeling van doelgroepen die onder de Millennium Ontwikkelingsdoelen opgenomen zijn, en

- om educatieve hulp te bieden aan leraars en ontwikkelingswerkers in en uit ontwikkelingslanden om competenties te verwerven die hen in staat moeten stellen hun eigen onderwijs te verbeteren,

- om activiteiten te organiseren en materiaal te ontwerpen die positieve Noord-Zuid betrekkingen bevorderen.

§2. De vereniging zal jaarlijks meerdere projecten uitvoeren om haar doelstellingen te verwezenlijken. Onderzoeksopdrachten worden ook als projecten bezien.

§3. De vereniging kan daarnaast aile activiteiten inrichten of eraan deelnemen die bijdragen tot het, realiseren van haar doelstellingen. De vereniging kan , binnen de grenzen van hetgeen wettelijk toegelaten is, overgaan tot het inrichten van winstgevende activiteiten voor zover deze bijdragen tot het realiseren van het maatschappelijk doel.

Titel il - Leden

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 5 - Het aantal leden is onbeperkt, maar bedraagt minimum drie.

Art. 6 - De vereniging bestaat uit:

Q'Ondersteunende leden

Q'Werkende leden

D Ereleden

Q'De Raad van Bestuur

00e Adviserende Raad

Art. 7 - §1. Ieder lid van de vzw is automatisch een ondersteunend lid.

§2. De ondersteunende leden bieden logistieke en financiële ondersteuning aan de vzw. Ondersteunende leden zijn echter meer dan louter sympathisanten.

§3. Ondersteunende leden dienen meerjarig te zijn en te bewijzen dat ze geen bezwarend strafblad hebben. Van mensen die voor hun beroep reeds hebben moeten aantonen dat zij geen bezwarend stafblad hadden, wordt er geen bijkomen bewijs van zedelijk gedrag meer verwacht

§4. Wie ondersteunend lid wenst te worden, richt een schriftelijk verzoek naar de voorzitter van de vereniging.

§5. Kandidaat-ondersteunende leden worden goedgekeurd door de Raad van Bestuur. Deze goedkeuring geschiedt door de namen van de kandidaat-ondersteunende leden in het register van ondersteunende leden op te nemen.

§6. De secretaris van de vzw informeert nadien alle huidige leden over de toetreding van nieuwe ondersteunende leden.

§7. Alle leden van de vzw dienen jaarlijks lidgeld te bepalen. Voor dit eerste jaar tot de Algemene Vergadering bedraagt het jaarlijks lidgeld EUR 5. Hierna wordt het bedrag door de Algemene Vergadering bepaald.

§8. Wie zijn of haar lidgeld na een tweede aanmaning niet betaald heeft, wordt van rechtswege als ontslagnemend beschouwd.

Art. 8 - §1. De werkende leden zijn diegenen die specifieke taken verrichten of projecten uitvoeren uit naam van de vzw, met inbegrip van de Raad van Bestuur.

§2. a) Taken die aan de vzw toegekend worden, kunnen door de Raad van Bestuur aan één of meerdere werkcommités gedelegeerd worden. Het bewuste werkcommité krijgt daarmee het mandaat om de taak of het project te verwezenlijken.

b) Bij de aanstelling van een werkcommité geeft de Raad van Bestuur de duur van de delegatie of mandaat duidelijk aan.

c).De Raad van Bestuur heeft het recht om op vooraf bepaalde tijdstippen de vooruitgang van de taken of projecten te controleren.

d) Werkcommités zullen bij voorkeur onder de leiding van werkende leden komen te staan.

e) De leden van werkcommités mogen desnoods bezoldigd worden.

f) De leden van de Raad van Bestuur mogen ook deel uitmaken van één of meerdere werkcommités.

§3. Werkende leden, op de Raad van Bestuur na, worden aangesteld door de Raad van Bestuur na het advies van de Adviserende Raad verhoord te hebben. Dit advies wordt serieus overwogen, maar het is niet bepalend.

§4. De leden van de Raad van Bestuur worden aangesteld door de Algemene Vergadering middels directe verkiezingen.

Art. 09 - §1. De ereleden zijn mensen of rechtspersonen die zich onderscheiden hebben op het gebied van het onderwijs of in de ontwikkelingssector en het werk van de vzw moreel, financieel of logistiek ondersteunen.

§2. De Raad van Bestuur kan de voorwaarden voor hun erelidmaatschap en actieve deelneming aan de werkzaamheden van de vereniging bepalen, alsook hun rechten en plichten.

Art. 10 - §1. De Raad van Bestuur bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

§2. De Raad van Bestuur wordt voor de duur van een kalenderjaar verkozen door gewone meerderheid van de jaarlijkse Algemene Vergadering.

§3. De Raad van Bestuur beschikt over alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Indien ze dit wenselijk acht, kan de Raad van Bestuur bepaalde bevoegdheden delegeren.

§4. Wanneer er onoverbrugbare onenigheid ontstaat tussen de leden van de Raad van Bestuur, zal er gestemd worden. Daarvoor is een tweederde meerderheid vereist.

§5. Het mandaat van de leden van de Raad van Bestuur mag herbevestigd worden.

§6. Bij overlijden, afzetting of ontslag van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid op de eerstvolgende Algemene Vergadering.

§7. Het mandaat van Bestuurder is onbezoldigd. Onkosten die tijdens het uitvoeren van het mandaat gemaakt worden, mogen mits goedkeuring van de Algemene Vergadering vergoed worden.

§8. De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur overdragen aan één van zijn leden of een derde. Diens bevoegdheden moeten bepaald worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§9. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Voor dagelijkse handelingen onder een door de Raad van Bestuur te bepalen bedrag volstaat de handtekening van één van hen.

§10. De Raad van Bestuur komt bijeen wanneer het belang van de vereniging dit vereist, dit gebeurt minstens vier maal per jaar. De Raad komt bijeen op uitnodiging van de voorzitter. De uitnodiging wordt verstuurd via gewone brief of via email en vermeldt minstens de datum van de vergadering, de plaats en de agenda.

§11. De besluiten van de Raad van Bestuur worden neergeschreven in de notulen van de vergadering. Deze liggen steeds ter inzage van de leden in de maatschappelijke zetel.

§12. De Raad van Bestuur neemt beslissingen bij absolute meerderheid. De Raad kan slechts geldig vergaderen indien minstens de helft van haar leden aanwezig is. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 11  §1. De Adviserende Raad bestaat uit een oneven aantal leden, minstens drie, wier functie is om de Raad van Bestuur te adviseren.

§2. De Raad van Bestuur dient het advies van de Adviserende Raad aan te vragen en ertoe gehoor te

verlenen:

a)In gevallen van onoverbrugbare inwendige onenigheid tussen de leden van de Raad van Bestuur

b)Vóôr het opzetten van nieuwe internationale projecten

c)Vóór het aanstellen van werkende leden.

§3. Het advies van de Adviserende Raad moet door de Raad van Bestuur serieus overwogen worden, maar het is niet verplichtend. Enkel de jaarlijkse Algemene Vergadering kan verplichtingen in het leven roepen waaraan de Raad van Bestuur zich moet onderwerpen.

Titel III - Algemene Vergadering

Art. 12 - De Algemene Vergadering bestaat uit aile bovenstaande typen leden die op dat moment aanwezig zijn en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de Raad van Bestuur;

" de kwijting aan de bestuurders;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

ede ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een lid;

'de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 13 - §1. De Algemene Vergadering komt op uitnodiging van de voorzitter minstens één keer per jaar samen.

§2. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden aan leden en derden bekend gemaakt via publicatie op de website van de vereniging en door opname in het verslag dat ter inzage ligt in de maatschappelijke zetel.

Art. 14 - Een Bijzondere Algemene Vergadering kan worden samengeroepen op initiatief van de Raad van Bestuur of indien één vijfde van de leden officieel hierom verzoekt.

Art. 15 - §1. De uitnodiging voor de Algemene Vergadering wordt bij gewone brief of via e-mail verstuurd.

§2. De uitnodigingen worden minstens acht kalenderdagen vóór de vergadering verstuurd.

§3. De uitnodiging vermeldt minstens de datum, de plaats en de agenda van de vergadering.

Art. 16 - §1. De Algemene Vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

§2. De Algemene Vergadering beslist bij absolute meerderheid van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 17 - §1. Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door een ander lid. §2. De vertegenwoordiging gebeurt via schriftelijke volmacht.

Titel IV - Diverse Bepalingen

Art. 18 - Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige jeugdvereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 19 - Voor al hetgeen niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

MOS] 2.2

Luik B - Vervolg

Deze statuten werden in twee originele exemplaren opgemaakt op 5 juli 2011 te Leuven.

BOU MOSLEH, Dima

GEORGE, Milton A.

SCATOLINI, Silvio Sergio

SCHORPION, Pieter-Jan

Benoeming bestuurders:

De oprichters van lEC4Change vzw duiden op 5 juli 2011 volgende leden aan als Raad van Bestuur:

" BOU MOSLEH, Dima, geboren te Beiroet (Libanon) op 3 november 1979, wonende in de Dorpsstraat 37, 3050 Oud-Heverlee

" SCHORPION, Pieter-Jan, geboren te Leuven op 7 september 1987, wonende in de Jos De Haeslaan 2, . 3001 Heverlee

" SCATOLINI, Silvio Sergio, geboren te San Marcos Sud (Argentinië) op 17 augustus 1969, wonende in de " Ijzerenmolenstraat 154141, 3001 Heverlee

Deze hebben aangesteld als:

" Voorzitter: BOtJ MOSLEH, Dima

" Penningmeester: SCHORPION, Pieter-Jan

" Secretaris: SCATOLINI, Silvio Sergio

Op de laatste biz. van Lurk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
IEC4CHANGE

Adresse
DORPSSTRAAT 37 3050 OUD-HEVERLEE

Code postal : 3050
Localité : OUD-HEVERLEE
Commune : OUD-HEVERLEE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande