IMAX

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : IMAX
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 871.077.420

Publication

10/06/2013
ÿþri\ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblac

Ondememingsnr : 0871.077.420

Benaming

(voluit) : IMAX

(verkort)

II 13087027*

Neergelegd ter grue der

Rechtbank van UoRphande 2D 3

te Leuven, de

DE GRIFFIER.

Griffie

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Ambachtenlaan 13 te 3294 Diest (Molenstede)

(volledig adres)

Onderwerp akte : Ontbinding - aanstelling vereffenaar

Bij akte ontvangen door Meester Christel MEURIS, geassocieerd notaris te Scherpenheuvel  Zichem op 16 mei 2013, geboekt vier bladen, geen verzendingen te Diest op 21 mei 2013 boek 530, blad 9, vak 17, ontvangen vijfentwintig euro, de Eerstaanw. Inspecteur (get) C. COENEN, werd de buitengewone algemene vergadering gehouden van de naamloze vennootschap "IMAX" waarin met éénparigheid van stemmen volgende beslissingen werden genomen:

EERSTE BESLISSING

De voorzitter geeft lezing van het bijzonder verslag van de raad van bestuur van 24 april 2013, opgesteld overeenkomstig artikel 633 van het Wetboek van vennootschappen, met aangehechte staat van activa en passiva per 31 maart 2013, waaruit blijkt dat het netto-actief van de vennootschap is gedaald tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal. Na kennisname van dit verslag en staat beslist de vergadering oer te gaan tot ontbinding van de vennootschap.

Een exemplaar van dit verslag zal worden neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel, samen met een expeditie van onderhavig proces-verbaal.

De vergadering keurt het verslag en staat goed met eenparigheid van stemmen.

TWEEDE BESLISSING

De voorzitter geeft lezing van het verslag van het bestuursorgaan van 24 april 2013, opgesteld overeenkomstig artikel 181, § 1 van het Wetboek van vennootschappen.

Een exemplaar van dit verslag zal worden neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel, samen met een expeditie van onderhavig proces-verbaal.

De vergadering keurt het verslag goed met eenparigheid van stemmen.

DERDE BESLISSING

De voorzitter geeft lezing van en toelichting omtrent de staat van activa en passiva per 31 maart 2013 en het verslag de dato 24 april 2013 van de burgerlijke besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Robrechts Lenaerts Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door de heer Peter Robrechts, bedrijfsrevisor, kantoorhoudend te 1780 Wemmel, Romeinsesteenweg 1022, b.2, die werd aangesteld als bedrijfsrevisor.

De aanwezigen verklaren voldoende ingelicht te zijn.

Er wordt akte genomen dat de conclusies van het verslag opgemaakt op 24 april 2013, overeenkomstig' artikel 181, § 1 van het Wetboek van Vennootschappen door de heer Peter Robrechts, voornoemd, luiden als volgt:

""In het kader van de procedure tot vereffening voorzien door het vennootschapsrecht, heeft het bestuursorgaan van de NV IMAX een boekhoudkundige staat afgesloten op 31 maart 2013 opgesteld, die' rekening houdend met de vooruitzichten van de vereffening van de vennootschap, een balanstotaal opgeeft van: ¬ 499.324,52 en een netto-passief van ¬ 71.070,66.

Op grond van de controlewerkzaamheden, die wij hebben uitgevoerd overeenkomstig de toepasselijke; professionele normen, kunnen wij bevestigen dat deze boekhoudkundige staat op juiste wijze voortvloeit uit de. boekhouding van de vennootschap.

We hebben evenwel vastgesteld dat bij het opstellen van de boekhoudkundige staat per 31 maart 2013 het bestuursorgaan ervan uit is gegaan dat de vennootschap haar bedrijf zal voortzetten.

Artikel 2B§2 van het K.B. van 30 januari 2001 bepaalt evenwel dat, indien de vennootschap besluit haar bedrijf stop te zetten of indien er niet meer kan van worden uitgegaan dat de vennootschap haar bedrijf zal voortzetten, de waarderingsregels dienovereenkomstig dienen aangepast te worden.

Dit betekent dat de oprichtingskosten volledig moeten worden afgeschreven, voor de vaste en vlottende activa zo nodig tot aanvullende afschrijvingen of waardeverminderingen moet worden overgegaan om de boekwaarde _terug te brengen tot de vermoedelijke realisatiewaarde_ en dat_ een _voorziening_ moet worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

gevormd voor de kosten die verbonden zijn aan de beëindiging van de werkzaamheden, inzonderheid voor de aan het personeel uit te keren vergoedingen.

In het kader van onze auditwerkzaamheden werden, gezien het korte tijdsbestek, geen confirmaties verzonden naar de klanten, de leveranciers, de financiële instellingen, de raadsheren en andere derde partijen.

Naar ons oordeel, omwille van het effect van de toestand vermeld in de voorgaande paragrafen, geeft de boekhoudkundige staat per 31 maart 2013 de toestand van de vennootschap niet op een volledige, betrouwbare en juiste manier weer en zijn wij genoodzaakt een afkeurende verklaring te geven over deze boekhoudkundige staat.

Wij hebben de raad van bestuur gewezen op de naleving van de procedure voorzien in artikel 633 van de vennootschappenwet. In de ontwerpakte van de vereffeningsakte is melding gemaakt van de toepassing van deze procedure.

Er is geen andere informatie die we noodzakelijk achten voor de aandeelhouders of derden.

Opgemaakt te Wemmel, 24 april 2013

Voor de burgerlijke BVBA Robrechts Lenaerts Bedrijfsrevisoren-Réviseurs d' Entreprises

Vertegenwoordigd door

Peter Robrechts

Bedrijfsrevisor."

Een exemplaar van dit verslag zal worden neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel.

De vergadering keurt het verslag en de staat van activa en passiva per 31 maart 2013 goed met eenparigheid van stemmen.

VIERDE BESLISSING

De vergadering beslist dat de naamloze vennootschap ' iMAX", met maatschappelijke zetel te 3294 Molenstede (Diest), Ambachtenlaan 13, vroegtijdig ontbonden wordt, zodat ze vanaf heden nog enkel zal bestaan voor de noodwendigheden van haar vereffening.

De ontbinding stelt van rechtswege een einde aan het mandaat van de bestuurders.

Dit besluit wordt aangenomen met eenparigheid van stemmen.

VIJFDE BESLISSING

De vergadering beslist slechts één vereffenaar aan te stellen, en benoemt tot deze functie de heer Christophe Celis, geboren te Diest op 3 februari 1975, kantoorhoudend te 3290 Diest, Ferdinand Allenstraat 4, hier aanwezig en die verklaart dit mandaat te aanvaarden. Hiertoe verklaart hij bovendien op eer dat hij niet als bewaarder, voogd, bestuurder of rekenplichtige niet tijdig rekening en verantwoording heeft gedaan of niet tijdig heeft afgerekend. Het betreft een bezoldigd mandaat. De bezoldiging van de vereffenaar zal gebeuren overeenkomstig het Koninklijk Besluit van 10 augustus 1988, houdende vaststelling van de regels en barema's tot bepaling van de kosten en erelonen van de curatoren, De bezoldiging van de vereffenaar zal een schuld van de massa zijn. De vereffenaar zal gerechtigd zijn maandelijks, in functie van het alsdan gerealiseerd actief, zijn alsdan verworven erelonen en gemaakte kosten vooraf te nemen van het alsdan gerealiseerd actief. De alsdan verworven erelonen en kosten, op basis van de vermelde principes zullen hem definitief verworven zijn.

De vergadering beslist de maatschappelijke zetel van de vennootschap met ingang van heden te verplaatsen naar 3290 Diest, Ferdinand Allenstraat 4.

ZESDE BESLISSING

De vergadering verleent aan de vereffenaar voor de uitoefening van zijn opdracht de meest uitgebreide bevoegdheden voorzien in artikels 186 en volgende Wetboek van Vennootschappen. Meer bepaald kan de vereffenaar de rechtshandelingen stellen, zonder de machtiging te moeten inwinnen van de algemene vergadering, in de gevallen die door artikel 187 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen voorzien worden.

De vereffenaar heeft de bevoegdheid om de baten van de vennootschap te gelde te maken, om daartoe alle roerende en onroerende goederen openbaar of uit de hand te verkopen, de verkoopprijzen te ontvangen en er kwijting van te geven, termijnen voor betaling toe te staan, aile uitstel en rentevoet te bepalen, aile zakelijke rechten te verzaken, met of zonder betaling opheffing te verlenen van alle inschrijvingen van bevel of beslag, de hypotheekbewaarder te ontslaan van de verplichting om welke reden ook ambtshalve inschrijving te nemen, over te gaan tot de herveiling wegens rouwkoop, of beslag bij niet-betaling vanwege om het even welke schuldenaar= voor alle rechtbanken te dagvaarden en in rechte te verschijnen, alle vonnissen en arresten uit te voeren en te doen uitvoeren, lopende werken voort te zetten en te voltooien, woonplaats te kiezen.

De vereffenaar zal aile derden-lasthebbers mogen aanstellen en hun de macht toekennen die naar zijn oordeel past voor bijzondere en bepaalde doeleinden.

Alle akten van vennootschap in vereffening, zullen geldig ondertekend worden door de vereffenaar die tegenover derden zijn machten niet zal moeten verantwoorden.

De vereffenaar wordt ervan ontslagen inventaris op te maken, en mag zich beroepen op de boeken en bescheiden van de vennootschap.

Wanneer de plaats van vereffenaar vrijkomt door overlijden, ontslagneming of anderszins, za! de algemene vergadering der vennoten in haar eerstkomende zitting tot de benoeming van een andere vereffenaar overgaan. Dit besluit wordt aangenomen met eenparigheid van stemmen.

ZEVENDE BESLISSING

De vergadering duidt de heer Christophe Celis, voornoemd, aan als lasthebber ad hoc teneinde het verzoekschrift tot bevestiging van de benoeming van de vereffenaar in te dienen bij de rechtbank van koophandel te Leuven overeenkomstig artikel 184, § 1 van het Wetboek van vennootschappen.

Dit besluit wordt aangenomen met eenparigheid van stemmen.

ACHTSTE BESLISSING

Ten gevolge van de ontbinding neemt de algemene vergadering ten slotte kennis van het ontslag van de bestuurders.

De vergadering verleent kwijting aan de bestuurders voor het door hen tot op heden waargenomen bestuur, Dit besluit wordt aangenomen met eenparigheid van stemmen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd; het uittreksel, de expeditie, bschikking van de rechtbank van koophandel inzake de benoeming van de vereffenaar, verslag van het bestuursorgaan inzake de ontbinding, verslag van de bedrijfsrevisor inzake de ontbinding, verslag van het bestuursorgaan overeenkomstig artikel 633 W. Venn.

Christel Meuris, gassocieerd notaris te Scherpenheuvel-Zichem.

f

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

30/04/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 26.03.2013, NGL 26.04.2013 13099-0304-017
03/04/2012 : ME. - JAARREKENING 30.09.2011, GGK 27.03.2012, NGL 29.03.2012 12072-0586-017
01/04/2011 : ME. - JAARREKENING 30.09.2010, GGK 22.03.2011, NGL 30.03.2011 11071-0485-017
12/04/2010 : ME. - JAARREKENING 30.09.2009, GGK 23.03.2010, NGL 07.04.2010 10088-0400-016
16/04/2009 : ME. - JAARREKENING 30.09.2008, GGK 24.03.2009, NGL 07.04.2009 09106-0259-015
01/04/2008 : ME. - JAARREKENING 30.09.2007, GGK 25.03.2008, NGL 27.03.2008 08085-0230-016
02/04/2007 : ME. - JAARREKENING 30.09.2006, GGK 27.03.2007, NGL 28.03.2007 07098-3908-016

Coordonnées
IMAX

Adresse
AMBACHTENLAAN 13 3294 MOLENSTEDE

Code postal : 3294
Localité : Molenstede
Commune : DIEST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande