IMPULS

Association sans but lucratif


Dénomination : IMPULS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 463.571.611

Publication

06/01/2014
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voo III

behou,

aan h

Belgis

Staatst





" 1900 710*



k3SEt

2 h DEC, 2013

Griffie

Ondernemingsar : 0463.571.611

Benaming

(voluit) IMPULS



(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Binnenweg 6, 1982 Weerde

Onderwerp akte : HERBENOEMING RAAD VAN BESTUUR



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2014 - Annexes du Moniteur belge









RAAD VAN BESTUUR op 04/10/2013

De Algemene Vergadering heeft overeenkomstig de statuten de benoeming goedgekeurd tot vast lid van Impuls vzw van REYNAERTS MARITA, persoon op rust, Mechelsesteenweg 264, 2820 Bonhelden, Geb, te Landen op 0410611948.



Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter en / of de secretaris onbeperkte en afzonderlijke volmacht.

Voor alle financiële verplichtingen hebben de voorzitter en / of de schatbewaarder onbeperkte en ' afzonderlijke volmacht voor een onbeperkt bedrag.



Opgemaakt te Weerde op 4 oktober 2013

(Get.) Pauwels, Saskia, Voorzitter, (Get.) Maeckelberghe, Sandra, Secretaris











Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/03/2012
ÿþMOD2.2

11

*12059844"

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akt! !ér tlfSle

-8 -03- 2012

GRIFFIE RECHTBANK van KOOPHANDEL te MECHELEN

Griffie

Ondernemingsnr 0463.571.611

Benaming

(voluit) : IMPULS

(vel kolf)

Rechtsvorm VZW

Zetel . 1-lombeeksesteenweg 121, 2800 Mechelen

Onderwerp akte ; NIEUWE STATUTEN - WIJZIGING ZETEL - WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR

Beslissing van de Algemene Vergadering op 26 oktober 2011

TITEL I : Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam : IMPULS

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Binnenweg 6, 1982 Weerde.

Hij kan slechts verplaatst warden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht

neemt, vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

Art. 3. Het gerechtelijk arrondissement is : Brussel

Art.4. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de danskunst in al zijn kunstvormen en -expressies, vooral jazzdans, hiphop, tap, klassiek, musical enz.... Zij kan hiertoe o.a. [essencycli, seminaries, follow-ups en cursussen organiseren.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook , doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II : Leden.

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld op de alfabetische ledenlijst die wordt bijgehouden op de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. De wettelijke bepalingen zijn alleen op effectieve leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen' van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement,

Art. 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk warden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met deze term lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de toegetreden leden.

Art 7. De raad van bestuur kan door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Op de laatste biz. van Luk e vermelden . Rada Naam an hoedanigheid van de utsirumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(on) bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verjo : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 8. De maximum bijdrage van de effectieve leden bedraagt 25000 Euro.

Art. 9. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Art.10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III Raad van Bestuur

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste twee leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging.

Art, 12. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur (wijziging 17/02/2000)

Art. 13. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van bestuur worden zo snel mogelijk, nadat hiertoe is besloten, ingediend op de griffie van de rechtbank van koophandel, ter publicatie.

Art. 14. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien. Het vrijwillig ontslag wordt ingediend dmv. een schrijven, gericht aan een effectief lid van de vereniging,

Art. 15. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke

functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of

afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 16. De raad van bestuur, dat aldus beraadslaagt als een college, kan slechts geldig beslissen Indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de vocrzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 17. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels, die moeten worden overgelegd, en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze dokumenten geldig ondertekenen.

Art. 18. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldiging.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig acht, een afgevaardigde bestuurder of direkteur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover bpost, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Art. 19. Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

TITEL IV : Algemene Vergadering

Art. 20. De algemene vergadering Is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid cp de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

r

,

,

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MM 2.2

4 " Art. 21. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen

en het ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

De algemene vergadering is tevens wettelijk bevoegd voor de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 22. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar.

Art. 23. Deze algemene vergadering gaat door in de loop van het eerste kwartaal.

Art. 24. De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit bij aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Art. 25. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of bij aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

Art. 26. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

Art. 27. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat moment de vergadering voorzit.

Art. 28. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten, indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3e van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering, die minstens vijftien dagen plaats heeft na de eerste vergadering, een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vergadering kan slechts met een eenparigheid van stemmen worden besloten.

Art. 29. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze voor een doelswijziging vereist. De reden moet voldoende precies omschreven worden.

Art. 30. Een meerderheid van 2/3e der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiten van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 31. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee beheerders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V : Rekeningen en Begrotingen

Art. 32. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni (deze wijziging gaat in vanaf 01/07/2005). De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor.

Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Art. 33. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er bovendien 4/5e meerderheid akkoord gaat om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

MOD 2.2

Luk B - Vervolg

Is geen 213e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een ' tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die minstens vijftien dagen plaats heeft na de eerste vergadering en die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar mits een 4/5e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Art. 34. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, in zeven exemplaren, waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt, Drie exemplaren zijn bestemd voor de griffie van de rechtbank van koophandel en het laatste exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

1982 Weerde, 26 oktober 2011.

(Get.) Ceuppens, Kristel; Van der Borght, Walter; Hanssens,

Jaklin.



Voor

+t aan I~p~ 6etgisch Staatsblad









RAAD VAN BESTUUR op 26/10/2011

De Algemene Vergadering heeft overeenkomstig de statuten de benoeming goedgekeurd van WiJFFELS VEERLE, bediende, Beekveldstraat 14, 1980 Zemst, Geb. te Gent op 28/01/1956 en MAECKELBERGHE SANDRA, onthaalmoeder, Brusselsesteenweg 75, 1980 Zemst,

Geb. te Vilvoorde op 20/09/1970 en het ontslag aanvaard van LUNDSTROEM IRIS, bediende, Wupstraat 37, 2812 Muizen, Geb. te Meohelen op 12/09/1966.

De Algemene Vergadering heeft onder elkaar aangesteld tot

Voorzitter : PAUWELS SASKIA, Bestuurslid

Ondervoorzitter : VAN DER BORGHT WALTER, Raad van Bestuur

Schatbewaarder : WIJFFELS VEERLE, Bestuurslid

Secretaris : MAECKELBERGHE SANDRA, Bestuurslid

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter en / of de secretaris onbeperkte en afzonderlijke volmacht.

Voor alle financiële verpliohtingen hebben de voorzitter en I of de schatbewaarder onbeperkte en afzonderlijke volmacht voor een onbeperkt bedrag.

Opgemaakt te 1982 Weerde op 26 oktober 2011.

Pauwels Saskia, Voorzitter

Op de laatsle hlz. van i_ nik E3 vermelden " eçta " Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) hevoind de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Varna . Naam on handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
IMPULS

Adresse
BINNENWEG 6 1982 WEERDE

Code postal : 1982
Localité : Weerde
Commune : ZEMST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande