INTERNATIONAL CHURCH OF EVANGELICALS IN LEUVEN, AFGEKORT : ICEL

Association sans but lucratif


Dénomination : INTERNATIONAL CHURCH OF EVANGELICALS IN LEUVEN, AFGEKORT : ICEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.519.605

Publication

27/12/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I: NAAM, HISTORISCHE TOELICHTING, ZETEL

Artikel 1, Naam:

De vereniging heet:  International Church of Evangelicals in Leuven vzw , afgekort: ICEL vzw.

Artikel 2, Zetel:

Artikel 3, Historische toelichting:

Ondergetekenden,

Jacobs Jean, wonende te Klein Potestraat 32, 3130 Betekom

Mertens Christophe, wonende te Albrecht Rodenbachstraat 59, 3010 Kessel-Lo

Lichtert Johanna, wonende te Panoramalaan 64, 3012 Wilsele

Gentle Brian, wonende te Lokaertlaan 22, 3080 Tervuren Da Fonseca Sobreira Hugo, wonende te Wijngaardlaan 30, 3010 Heverlee

Siwoku Kehinde, wonende te Droogstraat 39, 3350 Neerlinter

Tang Chiu, wonende te Maria-Theresiastraat 14 bus 7, 3000 Leuven

Verbruggen Peter, wonende te Van Ostaijenlaan 49, 3001 Heverlee

Verklaren bij deze akte op 21 december 2013 een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 en van 2 mei 2002 met de hiernavolgende statuten:

Door het werk van de feitelijke vereniging "International Church of Evangelicals in Leuven" kwam vanaf 1984 een evangelische gemeenschap in de regio Leuven tot stand.

Omwille van de toegenomen verantwoordelijkheid verbonden aan de activiteiten en om aan principes van deugdelijk bestuur beter te kunnen voldoen, werd besloten de juridische, zakelijke en praktische ondersteuning van de activiteiten van de huidige feitelijke vereniging vanaf 1 januari 2014 in een vereniging met rechtspersoonlijkheid onder te brengen.

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Leuven, te 3012 Wilsele, Panoramalaan 64.

Hij kan verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze de regels in acht neemt zoals beschreven in deze statuten

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : International Church of Evangelicals in Leuven vzw

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13308209*

(afgekort) : ICEL vzw

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Panoramalaan 64

0543519605

3012

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Leuven (Wilsele)

Griffie

Neergelegd

21-12-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

TITEL II: GRONDSLAG, DOEL, ACTIVITEITEN, MIDDELEN, DUUR

Artikel 4, Grondslag:

De vereniging neemt als grondslag de Bijbel en de christelijke geloofstraditie zoals deze onder andere vorm kreeg in de Apostolische Geloofsbelijdenis. Als Evangelische Kerk sluit de vereniging aan bij de geloofsverklaring van de World Evangelical Alliance.

Artikel 5, Doel:

De vereniging ondersteunt praktisch, zakelijk en juridisch de kerkelijke activiteiten van ICEL. Binnen het kader van de door de overheid erkende protestants-evangelische eredienst wil zij een wettelijk kader bieden voor de activiteiten die deze eredienst kenmerken of er direct mee samenhangen. Daarnaast wil zij de maatschappelijke betrokkenheid die uit haar grondslag voortvloeit voor christenen en geïnteresseerden bevorderen en alle initiatieven ontwikkelen die daaraan bijdragen.

Artikel 6, Activiteiten:

Artikel 7, Middelen:

Artikel 8, Duur:

TITEL III: LEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

De activiteiten zijn deze die horen bij een christelijke eredienst erkend door de Belgische overheid. Daarnaast kan de vereniging ook studiedagen, festiviteiten, pastorale hulpverlening, uitstappen, bezinningsweekends, en jongeren- en jeugdwerking organiseren.

De activiteiten kunnen zowel het karakter van vrijwilligerswerk dragen als dat van betaalde dienstverlening of een handelsdaad aannemen, op voorwaarde dat zij rechtstreeks of onrechtstreeks gericht blijven op het realiseren van het statutaire doel.

De activiteiten met een handelskarakter moeten ten opzichte van de hoofdactiviteiten van ondergeschikte orde zijn, en de winst wordt uitsluitend gebruikt ter realisatie van de hoger vermelde doelen.

De opsommingen in dit artikel zijn ten voorbeeld gegeven en kunnen in geen geval beperkend geïnterpreteerd worden.

Artikel 9, Soorten leden:

De vereniging heeft gewone en toegetreden leden.

Artikel 10: Gewone leden:

Voor het realiseren van het statutaire doel kan de vereniging alle bijdragen, schenkingen, legaten en rechten van materiële of immateriële aard vanwege leden en van derden in ontvangst nemen.

Zij kan alle roerende en onroerende, materiële en immateriële goederen nodig voor de verwezenlijking van haar doel huren, huurkopen, in vruchtgebruik nemen, beheren en in volle eigendom bezitten.

Zij kan goederen en diensten kopen en verkopen, op voorwaarde dat hun materiële en immateriële waarde de grondslag en de doelstellingen van de vereniging geen geweld aandoen en dat het netto-overblijvend resultaat volledig ten goede komt aan de verwezenlijking van de doelstellingen.

Zij kan personeel in dienst nemen.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan te allen tijde ontbonden worden.

Uitsluitend de gewone leden dragen de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering en de wettelijke bepalingen terzake. Het zijn natuurlijke of rechtspersonen, die met vermelding van de wettelijk vereiste gegevens opgenomen zijn in het ledenregister van de vereniging. Gewone leden kunnen alle rechten en verplichtingen uitoefenen zodra zij als gewoon lid aanvaard zijn. Zij kunnen met één stem deelnemen aan de besluitvorming in elke Algemene Vergadering.

Alle gewone leden hebben dezelfde rechten en plichten  ongeacht of het gaat om een natuurlijke persoon of een rechtspersoon.

Het aantal gewone leden is onbeperkt, maar mag niet minder zijn dan drie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De oprichters zijn de eerste gewone leden.

Artikel 11, Toegetreden leden:

Toegetreden leden zijn personen die uitsluitend aangesloten zijn om te genieten van de activiteiten van de vzw.

Hun lidmaatschap, rechten en plichten worden bepaald door de Raad van Bestuur volgens de aard van de specifieke activiteiten. Deze rechten en verplichtingen worden ingeschreven in het huishoudelijk reglement.

Toegetreden leden kunnen geen stemrecht, noch aanwezigheids- noch spreekrecht in de Algemene Vergadering uitoefenen. Zij kunnen daartoe ook niet gevolmachtigd worden door een gewoon lid.

De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten als bijzondere categoriën van toegetreden leden. Hun rechten en plichten worden eveneens vermeld in het huishoudelijk reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12, Begin lidmaatschap:

Artikel 13, Einde lidmaatschap:

Artikel 14, Aanspraken op het vermogen:

Ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon kan zijn kandidatuur stellen om als gewoon lid tot de vereniging toe te treden. Wie zijn kandidatuur stelt, dient daarvoor schriftelijk een aanvraag in bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Met deze aanvraag verklaren de kandidaten uitdrukkelijk dat ze akkoord gaan met de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

De Raad van Bestuur stelt op grond van de procedure omschreven in het huishoudelijk reglement de weerhouden aanvragen voor aan de Algemene Vergadering, die de kandidaat-leden aanvaardt.

Noch de Raad van Bestuur noch de Algemene Vergadering kunnen verplicht worden zich te verantwoorden over de uitslag van die beraadslagingen.

Gewone leden kunnen hun lidmaatschap te allen tijde beëindigen door hun ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur. Het lidmaatschap wordt eveneens beëindigd bij overlijden van het lid of bij uitsluiting door de Algemene Vergadering.

Zowel gewone leden als toegetreden leden worden geacht ontslag te nemen als zij de nauwe voeling verliezen met de activiteiten van de vereniging door gedurende twaalf maanden niet aan de activiteiten of aan de georganiseerde beraadslagingen en stemmingen deel te nemen.

Elk lid kan uitgesloten worden als diens levenswijze of activiteiten niet meer beantwoorden of afbreuk doen aan het doel of aan de goede naam van de vereniging en haar getuigenis schaden.

De levensstijl van de leden dient in overeenstemming te zijn met de waarden en principes die uit de grondslag en de doelstellingen van de vereniging voortvloeien.

De criteria en de te volgen procedures voor ontslag en uitsluiting zijn vastgelegd in het huishoudelijk reglement. De Algemene Vergadering neemt het besluit tot uitsluiting op voordracht van de Raad van Bestuur en volgens de bepalingen van artikel 19.

Noch de Raad van Bestuur noch de Algemene Vergadering kunnen verplicht worden zich te verantwoorden over de uitslag van deze beraadslagingen.

Leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Zowel bij hun ontslag, overlijden als uitsluiting kunnen zij noch hun rechtsopvolgers enige aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, evenmin als de teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Uitzondering hierop zijn de leningen als er op dat ogenblik een schriftelijke terugbetalingovereenkomst tussen de betrokkene en de vereniging bestaat. In zulke gevallen zal het contract de voorziene uitvoeringsvoorwaarden behouden.

Artikel 15, Diversen:

De leden van de vereniging kunnen niet verplicht worden tot het betalen van enige bijdrage. Zij hebben geen persoonlijke aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16, Bevoegdheid:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De Algemene Vergadering is het hoogste gezag van de vereniging en bestaat uit de gewone leden van de vereniging.

Toegetreden leden kunnen de vergadering alleen bijwonen indien zij daarvoor door de Raad van Bestuur uitgenodigd worden. Zij hebben slechts spreekrecht als hun dat specifiek verleend wordt. Zij kunnen geen stem in de Algemene Vergadering uitbrengen, noch daartoe gevolmachtigd worden door een gewoon lid.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd de statuten te wijzigen; de bestuurders en de commissarissen te benoemen en af te zetten en hun eventuele bezoldiging te bepalen; de rekeningen en de begrotingen goed te keuren; kwijting te verlenen aan bestuurders en de commissarissen; de vereniging te ontbinden; leden uit te sluiten; het huishoudelijk reglement goed te keuren en te wijzigen; de vereniging naar een andere rechtspersoon om te vormen; alle andere gevallen volgens de verplichtende bepalingen van deze statuten of de wetgever.

Al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de bevoegdheid van de Raad van Bestuur bepaald door de wet of door de statuten, behoren eveneens tot het gezag van de Algemene Vergadering.

Artikel 17: Bijeenroeping:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Indien één vijfde van de gewone leden per aangetekend schrijven een lijst van te behandelen agendapunten aan de Raad van Bestuur indient en verzoekt daarvoor een Algemene Vergadering samen te roepen, wordt binnen de eenentwintig dagen na datum van dit verzoekschrift die Algemene Vergadering bijeengeroepen. Deze gaat uiterlijk op de veertigste dag na datum van dit verzoekschrift door en heeft op de dagorde de ingediende agendapunten.

Al de gewone leden moeten worden uitgenodigd.

De oproeping vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering, evenals de dagorde zoals die vastgelegd is door de Raad van Bestuur. Samen met de oproeping en de dagorde wordt de informatie nodig voor een behoorlijke besluitvorming ter beschikking van de gewone leden gesteld.

De oproeping, dagorde en bijhorende documenten worden ten minste tien dagen voor de vergadering aan elk gewoon lid overhandigd of verstuurd per gewone post, elektronische post, per fax of met enig ander communicatiemiddel dat toelaat de documenten schriftelijk te reproduceren.

Elk schriftelijk voorstel, ondertekend door ten minste een twintigste van de gewone leden wordt op de agenda geplaatst, als dit tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter of zijn vervanger overhandigd is.

Artikel 18: Vergaderprocedures:

De Algemene Vergadering komt elk jaar samen voor 31 mei en verder zo vaak de belangen van de vereniging dit vereisen.

De Algemene Vergadering is wettig samen en kan enkel geldig beslissen als minstens de helft van alle gewone leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de vice-voorzitter.

De vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de dagorde voorkomen of die niet volgens de bepalingen van artikel 16 aan de dagorde werden toegevoegd, indien een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen daarmee akkoord gaat.

Een gewoon lid dat niet aanwezig kan zijn, mag een schriftelijke volmacht tot stemming geven aan een ander gewoon lid om zich te laten vertegenwoordigen met het recht van substitutie.

Deze volmachten worden aan het begin van de vergadering aan de secretaris van de Raad van Bestuur overhandigd. Een gewoon lid kan behalve zijn eigen stem slechts één volmachtstem uitbrengen. Rechtspersonen die gewoon lid zijn, kunnen zich alleen laten vertegenwoordigen door een of meer van hun bestuurders die onder elkaar beslissen wie van hen het stemrecht van hun vereniging uitoefent.

De voorzitter of bij diens afwezigheid de vice-voorzitter leidt de vergadering en neemt daarom niet deel aan de stemmingen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend. De Algemene Vergadering stemt altijd bij handopsteking, behalve over personen over wie zij altijd beslist middels een geheime stemming. Indien een van de aanwezige leden daarom verzoekt, moet de Algemene Vergadering ook in de andere gevallen tot een geheime stemming overgaan.

Personen met een mandaat en bezoldigde werknemers die tevens deel uitmaken van de Algemene Vergadering, nemen geen deel aan de beraadslagingen en stemmingen over zichzelf, over andere werknemers of over onderwerpen waar zij zelf direct bij betrokken zijn.

Artikel 19: Gewone besluitvorming:

Met uitzondering van de speciale meerderheden vermeld in artikel 19, beslist een gewone Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, door de ja-

stemmen af te wegen tegen de nee-stemmen en zonder rekening te houden met de onthoudingen.

Artikel 20: Buitengewone besluitvorming:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Een buitengewone Algemene Vergadering besluit steeds met een absolute meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, door de ja-stemmen af te wegen tegen de som van de nee-stemmen en de onthoudingen.

Voor de volgende besluitvorming gelden bijzondere regels:

1. De benoemingen en afzettingen van bestuurders, en de uitsluiting van een lid vereisen een twee derden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De uitsluiting van een lid zal expliciet op de agenda vermeld worden. Het betreffende lid zal worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21, Verslagen, publicaties en uittreksels:

Artikel 22, Samenstelling en mandaten:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minimum drie leden. Indien de Algemene Vergadering bestaat uit drie gewone leden, bestaat de Raad van Bestuur uitzonderlijk uit twee leden.

2. Met verwijzing naar de wettelijke bepalingen is voor de wijziging van de statuten, voor de wijziging van de doelstelling en voor de ontbinding van de vereniging in eerste zitting de aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden van de gewone leden vereist. Twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen dienen de wijziging van de statuten goed te keuren. Voor de wijziging van de doelstelling en voor de ontbinding van de vereniging is de goedkeuring van vier vijfden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen vereist. Indien in eerste zitting onvoldoende stemmen aanwezig en vertegenwoordigd zijn, kan na minstens vijftien dagen een tweede vergadering gehouden worden zoals bepaald in artikel 16 en 17. Deze beslist geldig ongeacht het aantal aanwezigen, maar met behoud van de vereiste stemmingsmeerderheden.

Een buitengewone Algemene Vergadering heeft eveneens de bevoegdheden van een gewone Algemene Vergadering. In voorkomend geval, zijn de bepalingen van artikel 18 van toepassing op die agendapunten waarvoor normalerwijze de samenroeping van een gewone Algemene Vergadering en de stemming met een gewone meerderheid volstaan.

Uiterlijk 30 dagen na deze neerlegging wordt bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad: de statutenwijziging bij uittreksel, de besluiten van de ontbinding van de vereniging, de benoeming of afzetting van de bestuurders, commissarissen en gevolmachtigden.

De notulen van de Algemene Vergadering worden opgetekend in een register of op losse bladen, bijeengehouden in een kaft, voorzien van een volgnummer en bijgehouden op het secretariaat van de vereniging. Zij worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris en door de gewone leden die hierom verzoeken.

Dit register van de verslagen kan op het secretariaat van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering

TITEL V: RAAD VAN BESTUUR

Volgens de procedures bepaald in het huishoudelijk reglement wordt de functionering van elke bestuurder periodiek geëvalueerd en wordt er gevolg gegeven aan de besluiten die daaraan verbonden worden.

Hun mandaat kan te allen tijde door een besluit van de Algemene Vergadering beëindigd worden.

Een bestuurder kan enkel vrijwillig ontslag nemen door dit schriftelijk mee te delen aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij daardoor het minimumaantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dat geval, roepen de overblijvende bestuurders binnen de drie maanden een Algemene Vergadering bijeen die in diens vervanging voorziet en hem daarvan schriftelijk in kennis stelt.

Iedere statutenwijziging, de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging, de besluiten aangaande ontbinding van de vereniging, aangaande de benoeming of afzetting van de bestuurders, commissarissen en gevolmachtigden zullen neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

De bestuurders worden voor onbepaalde duur door de Algemene Vergadering benoemd op basis van kwalificaties die in het huishoudelijk reglement zijn opgenomen. .

De mandaten worden in de regel niet vergoed.

In het geval van het verstrijken van het mandaat, overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid wordt het mandaat automatisch beëindigd.

Artikel 23, Functies:

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een vice-voorzitter, een secretaris, een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Alle functies behalve die van voorzitter mogen tot maximaal twee functies gecombineerd worden.

Indien de Raad van Bestuur is samengesteld uit twee bestuurders, vervalt de verplichting om de functies te

verdelen zoals vermeld in de voorgaande paragraaf van dit artikel.

penningmeester en elke andere functie die nodig geacht wordt voor haar goede werking.

Artikel 24, Vergaderingen:

De Raad van Bestuur vergadert minstens een keer per jaar, op verzoek van de voorzitter of op vraag van twee bestuurders.

De schriftelijke oproeping vermeldt: datum, uur en plaats van de vergadering evenals de dagorde en is ondertekend door wie de vergadering bijeenroept.

Zij worden ten minste één week voor de vergadering aan elke bestuurder overhandigd of verstuurd per gewone post, elektronische post, per fax of met enig ander communicatiemiddel dat toelaat de documenten schriftelijk te reproduceren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 25, Besluitvorming:

Artikel 26, Verslagen:

Artikel 27, Bevoegdheden:

De Raad van Bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij heeft de meest uitgebreide macht om alle beheersdaden te stellen, met uitzondering van wat de Wetgever uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering heeft voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Zowel bestuurders als Raad van Bestuur treden steeds op als college.

De Raad van Bestuur kan alleen geldig beslissen als de meerderheid van de bestuurders aanwezig is en de beslissingen genomen worden met een twee derden meerderheid van de aanwezige bestuurders.

In geval van staking van stemmen wordt het punt voor een definitieve beslissing verwezen naar de eerstvolgende vergadering. Indien zich opnieuw een staking van stemmen voordoet, is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend.

De notulen van de vergadering worden opgetekend in een register of op losse bladen bijeengehouden in een kaft, voorzien van een volgnummer en bijgehouden op het secretariaat van de vereniging.

Zij worden ondertekend door alle bestuurders die aanwezig waren op de vergadering.

De uittreksels en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kan de vice-voorzitter met een andere bestuurder deze documenten geldig ondertekenen.

Hij is tevens bevoegd personeel in dienst te nemen, hun bezoldiging te bepalen en hen te ontslaan.

Voor alle administratieve handelingen volstaat de handtekening van de voorzitter of de secretaris of die van een persoon die daartoe gemachtigd is door de Raad van Bestuur. De vereniging is door deze handtekeningen wettelijk gebonden. Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten tegenover derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Voor het financiële en materiële beheer volstaat de enkele handtekening van de penningmeester of die van de voorzitter. Het financiële en materiële beheer wordt uitgevoerd volgens de bepalingen ter zake in het huishoudelijk reglement.

De vergaderingen kunnen uitzonderlijk telefonisch of via een ander telecommunicatiesysteem verlopen. In dat geval dient binnen de acht dagen een volledig verslag aan alle bestuurders bezorgd te worden. De bestuurders die aan deze vergadering op afstand hebben deelgenomen, dienen het verslag uitdrukkelijk en schriftelijk te bekrachtigen.

De Raad van Bestuur beraadslaagt en besluit te allen tijde als college.

Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de vice-voorzitter.

Voor alle andere handelingen dient de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering bijeen te roepen voor een bindend advies dienaangaande.

Artikel 28, Verenigingsdocumenten:

De Raad van Bestuur maakt een ontwerp van huishoudelijk reglement, formuleert voorstellen voor eventuele latere wijzigingen en legt die ter bekrachtiging voor aan de Algemene Vergadering. Die dient deze goed te keuren

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

met een twee derden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

De Raad van Bestuur houdt een register van het actuele ledenbestand bij, verzorgt de wettelijk verplichte

publicaties en de neerleggingen van documenten zoals bepaald door de wet.

Artikel 29, Dagelijks bestuur:

De Raad van Bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging in opdracht geven aan een of meer door haar aangestelde personen  al dan niet lid van de vereniging - of aan een dagelijks bestuur, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit beheer verbonden.

Zij stelt de bevoegdheden vast volgens de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

De Raad van Bestuur beslist daartoe bij twee derden meerderheid en indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

Het mandaat van deze gemachtigde personen wordt beëindigd, als de gemachtigde zelf vrijwillig schriftelijk zijn ontslag indient bij de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het boekjaar loopt van 01 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de stichtingsdatum tot 31 december van datzelfde kalenderjaar.

Op grond van een actueel beleidsplan stelt de Raad van Bestuur de jaarrekening en de balans van het afgelopen jaar op, evenals de begroting van het volgend jaar. Zij legt die ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering zal op vraag van de Raad van Bestuur en op grond van deze documenten kwijting verlenen voor het gevoerde beleid. Daarvoor is een stemming met een gewone meerderheid vereist.

Artikel 30, Boekjaar:

Artikel 31, Ontbinding:

Zowel bij vrijwillige als bij rechterlijke ontbinding, op welk ogenblik en door welke oorzaak zij zich ook voordoet, wijst de Algemene Vergadering het netto overblijvend actief toe aan een of meer verenigingen met een belangenloze doelstelling en waarvan het doel zo nauw mogelijk aansluit bij dat van de huidige vereniging, of die zich verbinden ze te zullen voeren in België of in het buitenland.

Van de effectieve ontbinding zal het besluit daartoe, de benoeming en de beëindiging van de mandaten van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Binnen de 30 dagen na die neerlegging zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de beëindiging van de mandaten van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Artikel 32, Diversen:

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten werd voorzien, wordt verwezen naar de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en naar het huishoudelijk reglement van de vereniging.

TITEL VI: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

TITEL VII: ONTBINDING, VEREFFENING, SLOTBEPALINGEN

De Raad van Bestuur kan met een twee derden meerderheid en in aanwezigheid van de meerderheid van de bestuurders besluiten het mandaat te beëindigen. Die beslissing wordt door de raad van bestuur binnen de zeven kalenderdagen door een aangetekend schrijven aan de betrokkene meegedeeld.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit, naargelang wat besloten wordt door de Raad van Bestuur en gepubliceerd is bij de benoeming in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Opgemaakt en aangenomen op de Algemene Vergadering van 21 december 2013. Leuven, 21 december 2013

Bij vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt de bevoegdheden en de voorwaarden voor de vereffening.

Voor echt verklaard en ondertekend:

De stichters:

Jacobs Jean,

Mertens Christophe,

Lichtert Johanna,

Gentle Brian,

Da Fonseca Sobreira Hugo,

Siwoku Kehinde,

Tang Chiu,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Verbruggen Peter.

Coordonnées
INTERNATIONAL CHURCH OF EVANGELICALS IN LEUV…

Adresse
PANORAMALAAN 64 3012 WILSELE

Code postal : 3012
Localité : Wilsele
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande