JAARMARKTCOMITE GOOIK

Association sans but lucratif


Dénomination : JAARMARKTCOMITE GOOIK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.734.371

Publication

16/06/2011
ÿþLuik B

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

Mffl'

Voor- " behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

f f1111f 111f 11II IIJ1 fl111 11f If f1111 I 11f 1111 fIIf *iioaveae"

n 3 o06- 2OP

BRUSSe

Ondememingsnr : _, q _ c5 ` I"

Benaming

(voluit) : Jaarmarktcomité Gooi k

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Dorpsstraat 67, 1755 Gooik

Onderwerp akte : OPRICHTING VZW

STATUTEN

De ondergetekenden:

Baelde Sylvia, Wijngaardstraat 21, 1755 Gooik

De Bolle Pieter, Rijstraat 9, 9400 Ninove

Gemeentebestuurder Gooik, Koekoekstraat 2, 1755 Gooik, hier vertegenwoordigd door Doomst Michel

Holemans Warre, Zwartschaapstraat 4, 1755 Gooik

Lemaire Luc, Eeckelstraat 21, 1755 Gooik

Lots Jan, Zwartschaapstraat 10, 1755 Gooik

Lots Sandra, Kindekensstraat 10, 1755 Gooik

Neirinckx Sarah, Eeckeistraat 32, 1755 Gooik

Van Beliinghen Marcia, Lindestraat 33a, 1755 Gooik

Van Cutsem Pierrot, Eeckelstraat 14, 1755 Gooik

Van Muylders Martine, Zwartschaapstraat 4, 1755 Gooik

Van Schepdael Bart, Hutselenbergstraat 19, 1755 Gooik

Weeck Veerle, De Limburg Stirumlaan 236/2, 1755 Wemmel

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

TITEL I  Naam, zetel, doel en duur

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd: Jaarmarktcomité Gooik.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1755 Gooik, Dorpsstraat 67 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel het samenhorigheidsgevoel van de Gooikse inwoners te bevorderen,: het volks karakter van de gemeente te behouden en de regionale uitstraling van de gemeente te vergroten. Ze tracht dit doel te realiseren door de organisatie van een jaarmarkt in de gemeente Gooik met onder andere standhouders, dierenprijskampen, animatie, wedstrijden, ... .

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde doelstelling, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij liet $elgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

b

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il  Leden

Artikel 5. De vereniging bestaat uit leden en een raad van bestuur. Er zijn minstens drie leden met alle rechten zoals omschreven in de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen. Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als zodanig wordt aanvaard. De beslissing van de Algemene Vergadering is zonder verhaal en de reden van een gebeurlijke weigering dient niet opgegeven te worden. Bij staking van stemmen over een lidmaatschap is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 6. Een kandidaat lid wordt voorgedragen door een lid van de vzw en wordt aanvaard door een meerderheid van 2/3e van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De stemming is geheim en dient niet gemotiveerd te worden.

Artikel 7. De leden kunnen te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk bij de Raad van Bestuur ingediend worden.

Artikel 8. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering beslist worden met een meerderheid van 2/3e van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De stemming is geheim en dient niet gemotiveerd te worden.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen.

Artikel 9. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Eenieder evenwel, die in naam van de vereniging meewerkt aan akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de vereniging en waarop de naam, rechtsvorm en adres van de zetel niet vermeld staan, kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor aile of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Artikel 10. Er kan geen lidgeld worden gevraagd.

TITEL III  Algemene Vergadering

Artikel 11. De Algemene Vergadering bestaat uit de leden. Elk lid beschikt over één stem en mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 12. De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering

uitgeoefend worden:

-de wijziging van de statuten,

-de benoeming en afzetting van bestuurders,

-de benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval

bezoldiging wordt toegekend),

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

-het opstellen van een huishoudelijk reglement,

-de uitsluiting en aanvaarding van een lid,

-de ontbinding van de vereniging,

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 13. De Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, binnen de eerste 6 maanden na afsluiting van het boekjaar teneinde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopende jaar goed te keuren.

Een buitengewone Algemene Vergadering kan samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de Raad van Bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Oproepingen voor de Algemene Vergadering warden per gewone post of per e-mail verstuurd, ten laatste acht dagen voor de vergadering. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de vergadering. De vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door een door de vergadering aan te duiden bestuurslid.

Artikel 14. Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Artikel 15. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging uitdrukkelijk in de oproeping is vermeld en indien tenminste twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts worden besloten met een meerderheid van vier vijfde van de aanwezigen en/of vertegenwoordigde stemmen.

De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel van de vereniging (zie hierboven).

Artikel 16. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd, en opgenomen wordt in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

TITEL IV  Raad van Bestuur

Artikel 17. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden, gekozen onder de leden van de Algemene Vergadering en bestaande uit o.m. één afgevaardigde van het gemeentebestuur van Gooik. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen voor een termijn van 4 jaar en zijn herkiesbaar, en kunnen te allen tijde door deze worden ontslagen, bij dezelfde meerderheid van stemmen. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 18. De Algemene Vergadering kan uit de bestuurders een voorzitter en een ondervoorzitter kiezen, die gemachtigd zijn de vereniging te vertegenwoordigen conform artikel 19 van de statuten.

De ambtsbeêindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur;

b) door afzetting door de raad van bestuur. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Artikel 19. De Raad van Bestuur handelt als een college. De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist, en wordt door de voorzitter of twee bestuurders bijeen geroepen per gewone post of per e-mail.

De voorzitter zit de vergadering voor; in geval van afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter, of bij gebrek aan ondervoorzitter, door een andere aanwezige bestuurder.

De Raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd, en opgenomen wordt in een bijzonder register.

Artikel 20. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze feitelijk en in rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

M00 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de ondervoorzitter, die alleen kunnen handelen.

Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

TITEL V  Begrotingen, rekeningen

Artikel 21. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

Algemene Vergadering.

TITEL VI  Ontbinding

Artikel 22. In geval van ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen.

De bestemming van de goederen en de waarden, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen toepasselijk.

Aldus opgemaakt op de stichtingsvergadering van 28/04/2011.

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering van Jaarmarktcomité Gooik vzw, met maatschappelijke zetel te 1755 Gooik, Dorpsstraat 67 heeft volgende bestuurders aangesteld:

De Bolle Pieter, Rijstraat 9, 9400 Ninove, geboren te Ninove op 18 september 1977.

Gemeentebestuur Gooik, openbaar bestuur met zeteladres te 1755 Gooik, Koekoekstraat 2,

ondememingsnummer 0207508437 en vertegenwoordigd door Doomst Michel.

Holemans Warre, Zwartschaapstraat 4, 1755 Gooik, geboren te Aarschot op 1 maart 1959.

Lemaire Luc, Eeckelstraat 21, 1755 Gooik, geboren te Ninove op 6 april 1955.

De Raad van Bestuur handelt als een college en bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze feitelijk en in rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De Raad van Bestuur van Jaarmarktcomité Gooik vzw, met maatschappelijke zetel te 1755 Gooik, Dorpsstraat 67 heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd voor vier jaar:

Voorzitter: Holemans Warre, Zwartschaapstraat 4, 1755 Gooik, geboren te Aarschot op 1 maart 1959. Ondervoorzitter: Lemaire Luc, Eeckelstraat 21, 1755 Gooik, geboren te Ninove op 6 april 1955.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd voor de voorzitter of de ondervoorzitter, die alleen kunnen handelen.

Voor echt en waar verklaard, te Gooik, op 28 april 2011.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
JAARMARKTCOMITE GOOIK

Adresse
DORPSSTRAAT 67 1755 GOOIK

Code postal : 1755
Localité : GOOIK
Commune : GOOIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande