JACQUES I. SCHIFFMANN, AFGEKORT : J.I.S.

Divers


Dénomination : JACQUES I. SCHIFFMANN, AFGEKORT : J.I.S.
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 434.559.703

Publication

29/08/2014
ÿþMotl Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatékdebekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte 'eie gf,

nt~n9en

ter grr~ 4 AU~ 20

rechtbank+~º%~ ~ nee 1ÿ

~a tár ~cph~nrt a~aStali

~~' eS ert

- -

op

i





Ondernemingsar : Benaming_ 0434.559.703

(voluit) : (verkort) : JACQUES I. SCHIFFMANN

J.I.S.

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Valkenlaan nummer 32 te 1640 Sint-Genesius-Rode

(volledig adres)

Onderwerp akte : ONTBINDING EN ONMIDDELLIJKE SLUITING VAN DE VEREFFENING-DELEGATIE VAN MACHTEN

Uit het proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering der vennoten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "JACQUES I. SCHIFFMANN", afgekort "J.I.S.", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 1640 Sint-Genesius-Rode, Valkenlaan 32, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder nummer 0434.559.703 opgemaakt voor Meester Gérard INDEKEU, Geassocieerd Notaris met standplaats te Brussel (1050 Brussel), Louizalaan, 126, behorend tot de Burgerlijke Vennootschap onder vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Gérard INDEKEU -- Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR", op tien juni tweeduizend veertien, geregistreerd op het Eerste Registratiekantoor van BRUSSEL 2 op zesentwintig juni daaropvolgend, boek 92 blad 49 vak 16, ontvangen vijftig euro (50 EUR), geïnd door de Ontvanger a.i. B.FOUQUET, Adviseur a.i, blijkt dat de algemene vergadering de volgende beslissingen met eenparigheid van stemmen genomen heeft;

EERSTE BESLISSING

GOEDKEURING VAN DE JAARREKENING VAN DE VENNOOTSCHAP AFGESLOTEN OP 9 JUNI 2014 De vergadering neemt kennis van de jaarrekening van de vennootschap afgesloten op 9 juni 2014 en keurt deze goed.

TWEEDE BESLISSING

KENNISNAM;; VAN DE VERSLAGEN

De vergadering neemt kennis van:

a) het verslag opgemaakt door de zaakvoerder, in overeenstemming met artikel 181 §1 van het Wetboek van vennootschappen, dat het voorstel tot ontbinding van de vennootschap inhoudt; aan dat verslag is een staat van activa en passiva gevoegd, afgesloten op 31 maart 2014, zijnde niet meer dan drie maanden véer de datum van onderhavige vergadering;

b) het verslag van de bedrijfsrevisor, de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DUMORTIER & Co", met kantoor te 1000 Brussel, Park Atrium, Koloniënstraat 11, vertegenwoordigd door de heer Jean-Marie DUMORTIER, bedrijfsrevisor, op datum van 3 juni 2014 in toepassing van artikel 181 §1 van het Wetboek van vennootschappen over de staat waarop het actief en passief van de vennootschap werden samengevat en die werd gevoegd bij het verslag van de zaakvoerder.

De besluiten van dit verslag van de bedrijfsrevisor zijn letterlijk gesteld in de volgende bewoordingen:

"8. BESLUIT

in het kader van de procedure van ontbinding, voorzien door het wetboek van Vennootschappen, heeft de zaakvoerder van de B.V.B,A. « JACQUES I. SCHIFFMANN » een boekhoudkundige staat, afgesloten op 31 maart 2014, opgesteld die, rekening houdend met de vooruitzichten van de vereffening van de vennootschap, een balanstotaal opgeeft van EUR 560.574,73 en een netto-actief van EUR 505.271,62.

Op grond van de controlewerkzaamheden, die wij hebben uitgevoerd overeenkomstig de toepasselijke professionele normen, kunnen wij bevestigen dat deze boekhoudkundige staat op juiste wijze voortvloeit uit de boekhouding van de vennootschap.

Bovendien blijkt eveneens uit de controlewerkzaamheden dat deze staat per 31 maart 2014, de toestand van de vennootschap in het vooruitzicht van de vereffening volledig, getrouw en juist weergeeft, in zoverre de vooruitzichten van de zaakvoerder gerealiseerd kunnen worden door de vereffenaar.

Betreffende de schulden ten aanzien van derden (artikel 108 van de wet van 25 april 2014):

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

-Voorziening betreffende de vereffeningskosten voor een bedrag van EUR 9.000,00. Deze kosten zijn nog niet betaald en de nodige gelden om deze te voldoen werden niet geconsigneerd.

-Voorziening voor belastingen voor de periode 01.01.2014-31.03.2014 voor een bedrag van EUR 43.673,95. 'Dit bedrag is nog niet betaald en de nodige gelden om deze te voldoen werd niet geconsigneerd.

-Schuld van EUR 2.629,16 bij de Administratie van de B.T.W. Deze schuld werd betaald door de

Vennootschap dd. 22 april 2014.

Brussel, 3 juni 2014

C.V.B.A. DUMORTIER & Co

Vertegenwoordigd door Jean-Marie DUMORTIER

Bedrijfsrevisor"

DERDE BESLISSING

ONTBINDING EN SLUITING VAN DE VEREFFENING

De vergadering beslist om de vennootschap overeenkomstig artikel 184 § 5 van het Wetboek van vennootschappen te ontbinden en dit vanaf de dag van de akte.

De enige vennoot, voornoemd en vertegenwoordig zoals hierboven vermeld, verklaart en verduidelijkt dat na de voorlegging van de staat van activa en passiva afgesloten op 31 maart 2014 dat naast

-de fiscale schulden ten bedrage van 43.673,95 EUR, die de kosten inherent aan de nog te betalen inkomstenbelasting vertegenwoordigen, en

-de vereffeningskosten ten bedrage van 9.000,00 EUR,

de staat van activa en passiva geen andere openstaande schulden aangeeft.

Voormelde kosten zijn nog niet betaald en de nodige gelden om die te voldoen werden niet geconsigneerd. Mevrouw Anne SCHIFFMANN, wonende te Ukkel (1180 Brussel), Klipveldstraat, 17, verklaart echter dat ze deze kosten overneemt in haar hoedanigheid van enige vennoot van de Vennootschap.

Bijgevolg, met oog op de definitieve rekeningen van de vennootschap, beslist de vergadering om geen vereffenaar te benoemen, de rekeningen goed te keuren en het netto actief te verdelen. Daaropvolgend beslist de vergadering om de vereffening onmiddellijk te sluiten en de definitieve ontbinding en sluiting van de vereffening van de vennootschap vast te stellen.

Overeenkomstig artikel 195 van het Wetboek van vennootschappen, besluit de vergadering dat de boeken en de bescheiden van de vennootschap zullen bewaard worden door de heer Isidore SCHIFFMANN, wonende te 1640 Sint-Genesius-Rode, Valkenlaan 32, gedurende minimum vijf jaar.

De enige vennoot, mevrouw Anne Judith SCHIFFMANN, voornoemd en vertegenwoordigd zoals voormeld, verbindt zich ertoe alle activa en passiva van huidige vennootschap, dewelke nog niet voorzien zijn in de definitieve rekeningen, en later na de ontbinding, eventueel aan het licht zouden komen, over te nemen; zij zal bijgevolg alle schulden betalen die nog ten laste gelegd kunnen worden van de huidige vennootschap.

VIERDE BESLISSING

TOEKENNING VAN HET ONROEREND GOED AAN DE ENIGE VENNOOT TEN GEVOLGE VAN DE ONTBINDING

De vergadering deelt mee dat in het actief van de vennootschap vijftig percent (50%) in volle eigendom van het onroerend goed, hierna beschreven, is opgenomen. Ten gevolge van de ontbinding van de vennootschap en met het oog op de overschrijving van het onroerend goed op het bevoegde hypotheekkantoor, wordt dit goed toegewezen aan de enige vennoot, mevrouw Anne Judith SCHIFFMANN, voornoemd, reeds eigenares van hetzelfde onroerend goed ten belope van vijftig percent (50%) in volle eigendom. Ten gevolge van deze toewijzing wordt mevrouw Anne Judith SCHIFFMANN, voornoemd, vanaf heden volle eigenaar van het onroerend goed, hierna beschreven.

BESCHRIJVING VAN HET GOED

GEMEENTE UKKEL  vierde kadastrale afdeling

Een huis met aanhorigheden en tuin, op en met grond, gelegen aan de Klipveldstraat 17, met een façade volgens titel van vijf meter vijftig centimeter, met een oppervlakte van een are zevenenveertig centiare zevenenzestig vierkante decimeter (la 47ca 67dm2), gekadastreerd volgens titel en recent kadastraal uittreksel sectie E nummer 81 E 4 met een oppervlakte van een are vijftig centiare (la 50ca).

VIJFDE BESLISSING

BEEINDIGING MANDAAT ZAAKVOERDER

De ontbinding stelt van rechtswege een einde aan het mandaat van de zaakvoerder van de vennootschap,

niet name de heer Isidore SCHIFFMANN, wonende te 1640 Sint-Genesius-Rode, Valkenlaan 32,

ZESDE BESLISSING

KWIJTING ZAAKVOERDER

De vergadering geeft de zaakvoerder kwijting voor de uitcefening van zijn mandaat tot op de dag van de

akte, op basis van de staat van activa en passiva opgemaakt per 31 maart 2014.

ZEVENDE BESLISSING

DELEGATIE VAN MACHTEN

Vuor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

à

De comparant verklaart aan te stellen als bijzonder mandataris van de vennootschap met macht van indeplaatsstelling:

-de notaris en/of elk van zijn medewerkers om de gecoördineerde statuten en de uittreksels van deze akte meer te leggen bij de griffie van de rechtbank van koophandel.

-Mr. Adrien Lanotte en/of enig andere advocaat van het advocatenkantoor CMS DeBacker, met zetel te 1170 Brussel, Terhulpsesteenweg 178, teneinde alle nodige formaliteiten te vervullen die uit deze vergadering voortvloeien, bij de Kruispuntbank voor Ondememingeri en teneinde aile noodzakelijke documenten op te stellen en neer te leggen. Hiertoe mag de mandataris in naam van de vennootschap, aile verklaringen afleggen, alle documenten en stukken ondertekenen en in het algemeen, al hetgene doen dal noodzakelijk is daartoe,

-Mr. Xavier van Aerssen van het bureau Excellium Solution sprl, met zetel te 1180 Brussel, Floréallaan 156, teneinde alle nodige formaliteiten te vervullen die uit deze vergadering voortvloeien, bij de BTW administratie en teneinde alle noodzakelijke documenten op te stellen en neer te leggen. Hiertoe mag de mandataris in naam van de vennootschap, alle verklaringen afleggen, alle documenten en stukken ondertekenen en in het algemeen, al hetgene doen dat noodzakelijk is daartoe.





Voor eensluidend analytisch uittreksel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2014 - Annexes du Moniteur belge E imitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR, Notaris vennoot

Tegelijk hiermee neergelegd: gelijkvormige uitgifte van de akte.











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/02/2013 : ME. - JAARREKENING 31.07.2012, GGK 08.01.2013, NGL 01.02.2013 13022-0232-009
19/07/2012
ÿþ Mod Word 11,1

ro In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



I 11

*iaiaeiie*

musse'

1 el. /®2

Griffie

Voor-

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbia.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0434.559.703

Benaming

(voluit) : S.C.A. JACQUES I. SCHIFFMANN C.V.A.

(verkort) : J.I.S.

Rechtsvorm : Commanditaire Vennootschap op Aandelen

Zetel : Valklaan nummer 32 te 1640 Sint-Genesius-Rode

(volledig adres)

Onderwerp akte : PARTIELE SPLITSING DOOR OPRICHTING VAN DE BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID "SERMESS" OVEREENKOMSTIG ARTIKELEN 677 juncto 674 juncto 742 EN VOLGENDE VAN HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN - WIJZIGING VAN NAAM  KAPITAALVERMINDERING -- OMVORMING IN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEBERKTE AANSPRAKELIJKHEID  WIJZIGING VAN DE DATUM VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING EN VAN HET MAATSCHAPPELIJK BOEKJAAR - STATUTENWIJZIGING - ONTSLAG EN BENOEMING VAN EEN ZAAKVOERDER

Uit het proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de commanditaire vennootschap op aandelen "S.C.A JACQUES L SCHIFFMANN C.V.A.", in 't kort "J.LS.", met maatschappelijke zetel te 1640 Sint-Genesius-Rode, Valklaan nummer 32, ingeschreven in het rechtspersonenregister (Brussel) onder het nummer 0434.559.703, opgemaakt voor Meester Gérard INDEKEU, Geassocieerd Notaris met standplaats te Brussel (1050 Brussel), Louizalaan, 126, behorend tot de Burgerlijke Vennootschap onder vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Gérard INDEKEU  Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR", op achtentwintig juni tweeduizend en twaalf, blijkt dat de algemene vergadering de volgende beslissingen met éénparigheid van stemmen genomen heeft:

EERSTE BESLISSING

PARTIELE SPLITSING VAN DE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP OP AANDELEN "S.C.A JACQUES

I. SCHIFFMANN C.V.A.

De vergadering beslist de commanditaire vennootschap op aandelen "S.C.A JACQUES L SCHIFFMANN C.V.A.", in 't kort "J.I.S,", met maatschappelijke zetel te 1640 Sint-Genesius-Rode, Valklaan nummer 32, ingeschreven in het rechtspersonenregister (Brussel) onder het nummer 0434.559.703, partieel te splitsen ten voordele van de nog op te richten besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "SERMESS

De splitsing zal juridisch van kracht gaan op 01 augustus 2012 om nul uur. De beslissing tot partiële splitsing van de onderhavige vennootschap zal dus worden geschorst tot 01 augustus 2012 zodat de splitsing pas rechtsgevolgen zal hebben vanaf die datum,

Deze splitsing zal worden verwezenlijkt door middel van overdracht aan de op te richten vennootschap "SERMESS" van de in het splitsingsvoorstel en in deze onderhavige akte beschreven bestanddelen. Met name gaat het volgende actief en passief, op basis van een situatie van actief en passief van de te splitsen vennootschap op 31 maart 2012.

De overdracht van de activa en passiva die betrekking hebben op de splitsing bevatten niet alleen deze activa en passiva doch ook de vergunningen, erkenningen, cliënten, boekhouding en andere immateriële en materiële activa dewelke verbonden zijn aan de overgedragen activa en passiva. In het algemeen omvat de overdracht alle rechten, vorderingen, gerechtelijke en buitengerechtelijke vorderingen, administratief verhaal, persoonlijke rechten, zakelijke rechten of andere waarborgen die verbonden zijn aan de overgedragen activa en passiva, waarvan de te splitsen vennootschap geniet of titularis is om gelijk welke reden, tegenover derden, met inbegrip van de overheid.

Er worden geen onroerende goederen of zakelijke rechten overgedragen aan de op te richten vennootschap met uitzondering van het appartement 5.01, de kelder 42 en de parking 24 in een appartementengebouw

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

benoemd "Residentie Venus", gelegen te Vorst (derde afdeling), Jupiterlaan 181/183, gekadastreerd sectiè B nummer 49/M/11 met een oppervlakte van 05 aren 96 centiaren.

De vergadering verklaart uitdrukkelijk dat alle activa of passiva die niet werden opgenomen in de voornoemde lijst, blijven toegekend aan de commanditaire vennootschap op aandelen "S.C.A JACQUES I, SCHIFFMANN C.V.A.".

Vanuit boekhoudkundig oogpunt, bestaat het overgedragen vermogen uit de bestanddelen die zijn opgenomen in het splitsingsvoorstel dat werd opgesteld door het college van zaakvoerders. De netto inbrengwaarde wordt vastgesteld op 514.184,21 euro en wordt verder verantwoord in de verslagen die in overeenstemming met artikel 219 van Wetboek van vennootschappen werden opgesteld door de oprichters van de op te richten vennootschap en de aangestelde bedrijfsrevisor.

Als tegenprestatie voor de overdracht van een gedeelte van de activa en passiva van de te splitsen commanditaire vennootschap op aandelen "S.C.A JACQUES L SCHIFFMANN C.V.A." aan de op te richten vennootschap, zullen er aandelen van de op te richten vennootschap worden toegekend aan de vennoten van de te splitsen commanditaire vennootschap op aandelen "S.C.A JACQUES I. SCHIFFMANN C.V.A.".

De aandelen van de op te richten vennootschap zullen worden toegekend aan de vennoten van de te splitsen commanditaire vennootschap op aandelen "S.C.A JACQUES I. SCHIFFMANN C.V.A." evenredig aan hun rechten in het kapitaal van de te splitsen vennootschap. Voor twee aandelen in het kapitaal van de te splitsen commanditaire vennootschap op aandelen "S.C.A JACQUES I. SCHIFFMANN C.V.A.", zal één aandeel in het kapitaal van de nog op te richten vennootschap worden tcegekend. Er zal geen opleg in geld worden toegekend.

De aandelen van de op te richten vennootschap zullen aandelen op naam zijn en zullen worden toegekend aan de vennoten van de te splitsen commanditaire vennootschap op aandelen "S.C.A JACQUES I. SCHIFFMANN C.V.A. op 01 augustus 2012, het ogenblik van het rechtsgevolg van de huidige partiële splitsing. Elke vennoot die is ingeschreven in het aandelenregister van de te splitsen commanditaire vennootschap op aandelen "S.C.A JACQUES I. SCHIFFMANN C.V.A." op het ogenblik van de partiële splitsing, zal aandelen in de op te richten vennootschap verkrijgen op basis van de 2:1 ruilverhouding zoals hierboven uiteengezet.

De aandelen die worden uitgegeven door de op te richten vennootschap, zullen worden ingeschreven op naam van de respectievelijke vennoten in het aandelenregister van de nog op te richten overnemende vennootschap op 01 augustus 2012, het ogenblik van het rechtsgevolg van de oprichting van deze laatste en deze inschrijving zal worden ondertekend door de wettelijk vertegenwoordigers van de op te richten vennootschap of een lasthebber die hiertoe wordt gemachtigd.

De datum vanaf welke de handelingen van de te splitsen commanditaire vennootschap op aandelen "S.C.A JACQUES I. SCHIFFMANN C.V.A," vanuit boekhoudkundig en fiscaal oogpunt geacht zullen worden te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vennootschap, is 01 augustus 2012, 0h00 (CET).

ANDERE VOORWAARDEN VAN DE SPLITSING.

1, Belastingen die hun oorsprong vinden in de operationele activiteiten van de te splitsen vennootschap die worden overgedragen aan de op te richten vennootschap, die na controle over de voorgaande boekjaren en/of over het boekjaar tot en met 01 augustus 2012 zouden worden ingevorderd, zullen worden gedragen door de op te richten vennootschap, behoudens andere contractuele regelingen daaromtrent.

2. De op te richten vennootschap zal eigenaar worden van alle overgedragen materiële en immateriële activa, rechten, overeenkomsten, vorderingen en schulden die worden overgedragen vanaf het ogenblik van de splitsing.

3. Alle activa en passiva zullen worden overgedragen in de staat waarin zij zich bevinden op het ogenblik van de splitsing. De op te richten vennootschap zal geen recht hebben op het instellen van vorderingen, ongeacht de reden, ten aanzien van te splitsen vennootschap met betrekking tot de staat waarin de overgedragen activa en passiva zich bevinden, behoudens andere contractuele regelingen daaromtrent. De op te richten vennootschap zal zich moeten schikken naar alle wetten en reglementen die toepasselijk zijn op de overgedragen activa en passiva en zal er persoonlijk voor moeten instaan dat het alle vergunningen en erkenningen verkrijgt die nodig zouden zijn na de datum van de splitsing en dit op eigen risico. De te splitsen vennootschap zal binnen haar mogelijkheden, haar volle medewerking verlenen om de op te richten vennootschap in staat te stellen bedoelde vergunningen en erkenningen te bekomen of naar haar te laten overgaan.

4. De op te richten vennootschap zal van de te splitsen vennootschap aile boekhoudkundige archieven en documenten ontvangen die betrekking hebben op de overgedragen activa en passiva.

5. Er is geen personeel in de te splitsen vennootschap.

6. Als gevolg van de splitsing, zal de op te richten vennootschap, en behoudens andere contractuele regelingen daaromtrent, verplicht zijn om met betrekking tot de overgedragen activa en passiva vanaf de datum

van de splitsing (en onder de voorwaarden van de splitsing): (1) alle passiva tegenover derden van de te splitsen vennootschap ten laste te nemen en aile verbintenissen en verplichtingen van de te splitsen vennootschap uitte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

voer,en; (ii) alle akkoorden en verbintenissen na te leven en uit te voeren die de te splitsen vennootschap heeft gesloten of heeft met of ten opzichte van enige derde of haar personeel of management alsook enige andere overeenkomsten of verplichtingen die haar binden om gelijk welke reden; (iii) alle belastingen, taksen, contributies, verzekeringsbijdragen en premies te betalen, en in het algemeen, enige aile gewone of buitengewone lasten te dragen die zouden rusten op de overgedragen activa en passiva.

7. Er worden aan de vennoten van de te splitsen vennootschap geen bijzondere rechten toegekend in het kader van de partiële splitsing, Er worden aan het bestuursorgaan van de te splitsen vennootschap geen bijzondere voordelen toegekend,

TWEEDE BESLISSING

KAPITAALVERMINDERING

De vergadering beslist ten gevolge van voorgestelde partiële splitsing dat het kapitaal vermindert dient te worden ten belope van dertig duizend negenhonderd zesentachtig euro negenenzestig cent (30.986,69 E), onder de opschortende voorwaarde van de oprichting van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "SERMESS", om het maatschappelijk kapitaal te brengen van eenenzestig duizend negenhonderd drieënzeventig euro achtendertig cent (61.973,38 ¬ ) tot dertig duizend negenhonderd zesentachtig euro negenenzestig (30,986,69 ¬ ), zonder vernietiging van de bestaande aandelen,

DERDE BESLISSING

GOEDKEURING VAN DE STATUTEN VAN DE OP TE RICHTEN VENNOOTSCHAP "SERMESS"

Alle vennoten verklaren kennis te hebben genomen van het ontwerp van de oprichtingsakte en de statuten

van de op te richten besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "SERMESS".

VIERDE BESLISSING

WIJZIGING MAATSCHAPPELIJKE NAAM

De vergadering beslist de maatschappelijke benaming van de te splitsen vennootschap te wijzigen in

"JACQUES L SCHIFFMANN", in 't kort "J.I.S.".

De comparanten erkennen te weten dat de benaming van de vennootschap verschillend dient te zijn van deze van elke andere vennootschap, en verklaren kennis te hebben genomen van de voorschriften van artikel 65 van het Wetboek van vennootschappen in dit verband.

VIJFDE BESLISSING

OMVORMING IN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Kennisneming van de verslagen

De vergadering ontslaat de voorzitter van het voorlezen van het verslag door het college van zaakvoerders dat het voorstel tot omvorming van de vennootschap toelicht, in uitvoering van artikelen 778 en 779 van het vennootschapswetboek, en van het verslag door de bedrijfsrevisor, de burgerlijke vennootschap "MOORE STEPHENS  Bedrijfsrevisoren", vertegenwoordigd door de heer Jean-Marie DUMORTIER, Bedrijfsrevisor, kantoorhoudend te 1050 Brussel, Louizalaan 326/32, de dato tweeëntwintig juni tweeduizend en twaalf, over de staat waarop het actief en passief van de vennootschap werden samengevat afgesloten per eenendertig maart tweeduizend en twaalf, hetzij minder dan drie maanden tevoren;

Iedere aanwezige vennoten erkent kennis te hebben genomen van deze beide verslagen. De besluiten van het verslag van de Bedrijfsrevisor, voornoemd, luiden letterlijk als volgt

"We hebben de staat der activa en passiva per 31 maart 2012 van de commanditaire vennootschap op aandelen "SCA JACQUES I. SHCIFFMAN C.V.A." gecontroleerd met het oog op het opstellen van het verslag dat vereist is voor de omvorming van de vennootschap in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

In de agenda van de buitengewone algemene vergadering die de omvorming van de commanditaire vennootschap op aandelen "S.C.A. JACQUES I. SCHIFFMAN C.V.A," zal beraadslagen, is ook een partiele splitsing door oprichting van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid voorzien.

Ten gevolge van de voorgestelde partiële splitsing zal het maatschappelijk kapitaal van de te splitsen vennootschap, en onder opschortende voorwaarde van de oprichting van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid , verminderd worden ten belope van EUR 30.986,69 om het te brengen van EUR 61.973,38 tot EUR 30.986,69 zonder vernietiging van de bestaande aandelen.

ln overeenstemming met de toepasselijke algemeen aanvaarde controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren hebben we een "beperkt onderzoek" uitgevoerd op de staat der activa en passiva. Dit attest is uitsluitend geldig rekening houdend met de beperkte aard van onze controles en mag in geen geval worden gebruikt voor andere doeleinden dan voor de omvorming van de vennootschap.

Onze werkzaamheden zijn er inzonderheid op gericht na te gaan of er enige overwaardering van het netto-actief, zoals dat blijkt uit de staat van activa en passiva per 31 maart 2012 die het college van zaakvoerders van de vennootschap heeft opgesteld, heeft plaatsgehad. Uit onze werkzaamheden, uitgevoerd overeenkomstig de normen inzake het verslag op te stellen bij de omzetting van een vennootschap, is niet gebleken dat er enige

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

ove{waardering van het netto-actief heeft plaatsgehad. Het netto-actief volgens deze staat van EUR 533.675,42 is niet kleiner dan het maatschappelijk kapitaal van EUR 30.986,69, na partiële splitsing.

We benadrukken echter het bestaan van een fiscaal risico gerelateerd aan de foutieve boekhoudkundige verwerking van een meerwaarde gerealiseerd bij de verkoop van een onroerend goed."

Omvorming in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

De vergadering beslist, met kracht vanaf 01 augustus 2012, de vorm van de vennootschap te wijzigen zonder verandering van haar rechtspersoonlijkheid en de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid aan te nemen; de activiteit en het maatschappelijk doel blijven ongewijzigd.

Het kapitaal en de reserves, na de partiële slitsing, blijven dezelfde, zo ook alle activa en passiva, de afschrijvingen, de waardeverminderingen en -vermeerderingen, en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid zal de boeken en de boekhouding die door de commanditaire vennootschap op aandelen werden gehouden voortzetten.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid behoudt het nummer waaronder de commanditaire vennootschap op aandelen ingeschreven is in het Register van Rechtspersonen.

De omvorming is gebaseerd op de staat van het actief en passief van de vennootschap afgesloten per eenendertig maart tweeduizend en twaalf.

Alle verrichtingen die vanaf 01 augustus 2012 zullen worden gedaan door de commanditaire vennootschap op aandelen worden verondersteld verricht te zijn voor de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, inzonderheid voor wat betreft het opmaken van de maatschappelijke rekeningen.

ZESDE BESLISSING

WIJZIGING VAN DE DATUM VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING EN VAN HET

MAATSCHAPPELIJK BOEKJAAR

De vergadering beslist

a) de wijziging van het maatschappelijk boekjaar om het lopende boekjaar af te sluiten op eenendertig december tweeduizend dertien en voortaan het boekjaar te laten lopen van één januari tot eenendertig december van ieder jaar.

b) de wijziging van de datum van de jaarvergadering om deze vast te stellen op de tweede dinsdag van de maand juni om vijftien uur.

ZEVENDE BESLISSING

GOEDKEURING VAN DE STATUTEN VAN DE BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE

AANSPRAKELIJKHEID

UITTREKSELS VAN STATUTEN

Vorm - benaming

De vennootschap heeft de vorm aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid.

Ze draagt de benaming "JACQUES I. SCHIFFMANN".

Maatschappelijke zetel

pe maatschappelijke zetel is gevestigd te 1640 Sint-Genesius-Rode, Vaiklaan nummer 32.

Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft als doel, voor eigen rekening en voor rekening van derden of in samenwerking met derden, de uitoefening van het beroep van expert, technisch raadgever of consultant binnen alle domeinen met betrekking tot de bouw en burgerlijke engineering inzake gebouwen, en alle andere activiteiten verenigbaar met het beroep van expert en burgerlijk Ingenieur inzake gebouwen.

pe vennootschap heeft eveneens als doel de aankoop, overdracht en beheer in de meeste ruime zin, voor eigen rekening, van onroerende goederen of zakelijke onroerende rechten, evenals het beheer in de meeste ruime zin van een roerende vermogen bestaande uit lichamelijke en/of onlichamelijke roerende goederen.

In het algemeen mag de vennootschap alle burgerlijke, commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende operaties verrichten die rechtsreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verbonden zijn met haar doel of die deze zou vergemakkelijken of de realisatie ervan zou ontwikkelen. Zij kan betrokken zijn in alle andere Belgische of buitenlandse ondernemingen of vennootschappen die een gelijkaardig of samenhangend doel hebben door middel van deelneming inschrijving, inbreng, overneming, totale fusie of door elke andere manier.

Al dit zowel in België als in het buitenland

Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op dertig duizend negenhonderd zesentachtig euro negenenzestig (30.986,69 E), vertegenwoordigd door duizend driehonderd vijftig (1.350) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, elk vertegenwoordigend één/duizend driehonderd vijftigste (1/1.350ste) van het maatschappelijk kapitaal.

[ } '

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Winstverdeling

Op de netto winst, na aftrekking van de lasten en delgingen, zal er ten minste vijf percent worden afgenomen met het oog op het aanleggen van een wettelijk reservefonds, deze afname is echter niet meer verplicht wanneer dit fonds één/ tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt. .

Het saldo zal in gelijke mate verdeeld worden onder al de aandelen, onverminderd het recht van de algemene vergadering dit saldo te besteden aan een bijzonder reservefonds, het opnieuw over te dragen of er een volkomen andere bestemming aan te geven.

In geval van ontbinding, na verwezenlijKing van het actief, aanzuivering van het passief of het in consignatie geven van het bedrag nodig om dat te doen, zal het saldo verdeeld worden onder de deelgenoten a rato van de aandelen in ieders bezit.

Indien de aandelen niet in gelijke mate vrijgemaakt worden, zal/zullen de vereffenaar(s) voorafgaandelijk het evenwicht herstellen, hetzij door oproeping van fondsen, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen.

Boekjaar

Het maatschappelijk boekjaar begint op de eerste januari en eindigt op eenendertig december van ieder

jaar.

Gewone algemene vergadering

De jaarlijkse algemene vergadering komt bijeen op initiatief van het bestuur of van de commissarissen op de maatschappelijke zetel of op de plaats vermeld in de oproepingsbrief, tweede dinsdag van de maand juni om vijftien uur.

Mocht die dag een feestdag zijn, dan zal de vergadering plaats hebben op de volgende werkdag op het zelfde uur.

Uitgenomen in de gevallen waarin de wet er anders over beschikt, geeft elk aandeel recht op één stem; de vergadering beslist geldig ongeacht het gedeelte van het vertegenwoordigd kapitaal en de beslissingen worden getroffen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen.

Aanduiding der gemachtigde personen en hun bevoegdheden

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, vennoot of niet, aangesteld door de, algemene vergadering.

De vergadering die ze aanstelt bepaalt hun aantal, de duur van hun mandaat, hun bezoldiging en, indien er verschillende zijn, hun bevoegdheid.

Wanneer er slechts één zaakvoerder is, worden alle aan de zaakvoerders verleende bevoegdheden aan deze laatste toevertrouwd.

Wanneer er verschillende zaakvoerders zijn, vormen zij samen het college van zaakvoerders. In dit geval, heeft ieder zaakvoerder de bevoegdheid om alleen te handelen in naam van de vennootschap en vertegenwoordigt hij de vennootschap jegens derden en in rechte; hij mag in naam van de vennootschap alle daden van beheer of beschikking stelten; al hetgeen door de wet of door deze statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden wordt aan de algemene vergadering valt onder zijn bevoegdheid.

Elke zaakvoerder wordt er toe gemachtigd onder zijn verantwoordelijkheid bijzondere lasthebbers aan te stellen voor welbepaalde opdrachten.

ACHTSTE BESLISSING.

BEVOEGDHEIDSDELEGATIE

De vergadering verleent de bevoegdheid aan elke zaakvoerder alsook aan Meester Adrien LANOTTE en/of enige andere advocaat van het advocatenkantoor CMSDebacker, met kantoren te Terhulpsesteenweg 178, 1170 Brussel, om ieder individueel handelend met macht van indeplaatsstelling, tussen te komen bij de oprichting van de begunstigde vennootschap "SERMESS" met oog op het omschrijven van het overgemaakte patrimonium in overeenstemming met deze akte, het toekennen van de aandelen in de op te richten vennootschap overeenkomstig de voormelde vastgestelde ruilverhouding, het vaststellen van de overdrachtsvoorwaarden en om de hypotheekbewaarder te ontslaan van zijn ambtshalve inschrijvingsverplichting.

NEGENDE BESLISSING,

ONTSLAG EN BENOEMING VAN ZAAKVOERDERS

De vergadering verleent eervol ontslag aan de heer Jacques SCHIFFMANN en mevrouw Isadora SZYSTER, voornoemd als beherende-vennoot en zaakvoerder van de vennootschap en dit met ingang dd. 01 augustus 2012, De vergadering dankt de heer SCHIFFMANN en mevrouw SZYSTER voor de verdienstelijke uitoefening van hun mandaat.

De vergadering besluit daarop de heer Jacques SCHIFFMANN, voornoemd, te benoemen als niet-statutaire zaakvoerder van de vennootschap en dit met ingang dd. 01 augustus 2012. Het mandaat is onbezoldigd.

Overeenkomstig artikel 12 van de statuten is de vennootschap geldig vertegenwoordigd in aile akten, daarin begrepen die waarbij een openbaar of ministerieel ambtenaar tussenkomt en in rechte en buiten rechte door één zaakvoerder,

ra

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

`MENDE BESLISSiNG.

BEVOEGDHEIDSDELEGATIE

De vergadering besluit aan te stellen als bijzondere lasthebbers van de vennootschap, ieder individueel

handelend met macht van substitutie

- elke zaakvoerder; en

- Meester Adrien LANOTTE en/of enige andere advocaat van het advocatenkantoor CMSDebacker, met

kantoren te Terhulpsesteenweg 178, 1170 Brussel

ten einde over te gaan de wijziging van de inschrijving van de onderhavige vennootschap in de Kruispuntbank van Ondernemingen en bij de BTW-administratie. Te dien einde mag de lasthebber, in naam van de vennootschap, alle verklaringen afleggen, alle documenten en stukken ondertekenen en, in het algemeen, het nodige ondernemen bij elke administratie en vennootschap.

De uitgiften en uittreksels worden afgeleverd vóár registratie der akte enkel met het oog op de neerlegging ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Voor eensluidend analytisch uittreksel

Gérard INDEKEU, Notaris vennoot

Tegelijk hiermee neergelegd; gelijkvormige uitgifte van de akte, volmachten, verslag door de bedrijfsrevisor, de burgerlijke vennootschap "MOORE STEPHENS  Bedrijfsrevisoren" in uitvoering van artikel 777 van het vennootschapswetboek, gecoordineerde statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

30/05/2012
ÿþMod Ward tt.t

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





be BRUffll

a t16 MLfe12

B

Sti

lI

*12096266"

Ondernemingsnr : 0434559703

Benaming

(voluit) : Jacques I. Schiffmann

(verkort) :

Rechtsvorm : Commanditaire Vennootschap op Aandelen

Zetel : valklaan,32,1640 Sint-Genesius-Rode

(volledig adres)

Onderwerp akte : neerlegging voorstel tot partiële splitsing

Neerlegging van een voorstel tot partiële splitsing op 16 mei 2012 bij de griffie van de Rechtbank van koophandel van Brussel goedgekeurd door de zaakvoerder op 14 mei 2012.

Op 14 mei 2012, heeft de zaakvoerder van JACQUES I. SCHIFFMANN SCA, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen onderhavig voorstel tot partiële splitsing door oprichting van een nieuwe vennootschap opgesteld.

De deelnemende vennootschappen aan deze partiële splitsing zijn: Aan de ene kant,

De commanditaire vennootschap op aandelen JACQUES I. SCHIFFMANN, waarvan de maatschappelijke zetel is gevestigd te 1640 Sint Genesius-Rode, Valklaan 32, ingeschreven bij de Kruispuntbank der Ondernemingen onder het nummer 0434.559.703, opgericht volgens een akte opgesteld door notaris Gilberte Raucq te Brussel op 14 juni 1988 en gepubliceerd in het Belgische Staatsblad onder nummer 880708-22.

Hierna de "Gesplitste Vennootschap" genoemd,

Vertegenwoordigd overeenkomstig artikel 13 van de statuten door haar zaakvoerder, met name de heer Jacques Isidore Isaac Schiffmann,

En aan de andere kant,

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid SERMESS, waarvan het maatschappelijke zetel gevestigd zal zijn te 1180 BRUSSEL, 38 Papenkasteel ;

Op te richten volgens een akte te verlijden voor notaris Gérard lndekeu te Brussel ;

Hierna de "Begunstigde Vennootschap" genoemd.

I. Voorafgaande

De Gesplitste Vennootschap heeft als voornaamste activiteiten de technische advisering en expertise binnen de bouw- en engineering sector.

De voornaamste activa van de Gesplitste Vennootschap zijn roerende goederen, een effectenportefeuille en liquiditeiten.. Het maatschappelijke kapitaal van de Gesplitste Vennootschap is gelijkelijk gehouden door twee natuurlijke personen,

Op de laatste b1z, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het is overwogen de Gesplitste Vennootschap te splitsen en een deel van het vermogen bestaande uit een appartement in het gebouw « Résidence Venus », liquiditeiten en effecten over te brengen naar een op te richten vennootschap, Deze vennootschap zal een zuiver vermogensrechtelijke doel hebben.

Na de splitsing zal de Gesplitste Vennootschap haar hoofdactiviteiten voortzetten, zijnde de adviesverlening binnen de bouw- en engineering sector. Zij zal binnen haar vermogen het gebouw « maison Klipveld » behouden evenals effecten en liquiditeiten.

II.Juridische vorm, benaming, maatschappelijke doel en maatschappelijke zetel van vennootschappen die deelnemen aan de splitsing

1,Gesplitste Vennootschap

De commanditaire vennootschap op aandelen JACQUES L SCHIFFMANN, met maatschappelijke zetel gevestigd te 1640 Sint-Genesius-Rode Valklaan 32, heeft als maatschappelijke doel (artikel 4 van haar statuten)

« De vennootschap heeft als doel, voor eigen rekening en voor rekening van derden of in samenwerking met derden, de uitoefening van het beroep van expert, technisch raadgever of consultant binnen aile domeinen met betrekking tot de bouw en burgerlijke engineering inzake gebouwen, en alle andere activiteiten verenigbaar met het beroep van expert en burgerlijk ingenieur inzake gebouwen.

De vennootschap heeft eveneens als doel de aankoop, overdracht en beheer in de meeste ruime zin, voor eigen rekening, van onroerende goederen of zakelijke onroerende rechten, evenals het beheer in de meeste ruime zin van een roerende vermogen bestaande uit lichamelijke en/of onlichamelijke roerende goederen.

In het algemeen mag de vennootschap alle burgerlijke, commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende operaties verrichten die rechtsreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verbonden zijn met haar doel of die deze zou vergemakkelijken of de realisatie ervan zou ontwikkelen. Zij kan betrokken zijn in alle andere Belgische of buitenlandse ondernemingen of vennootschappen die een gelijkaardig of samenhangend doel hebben door middel van deelneming inschrijving, inbreng, overneming, totale fusie of door elke andere manier.

Al dit zowel in België ais in het buitenland ».

2.Begunstigde Vennootschap

De Begunstigde Vennootschap zal, ten gevolge van haar oprichting, volgende maatschappelijke doel hebben:

« De vennootschap heeft als doel alle onroerende operaties in België en in het buitenland. Zij kan met name elke onroerende goed aankopen, bewaren, verkopen, in huur nemen of geven, bouwen, ontwikkelen en beheren.

De vennootschap heeft eveneens als doel alle investeringen en financiële beleggingen. Zij kan met name elke financiële activa aankopen, bewaren en overdragen of betrokken zijn mits alle middelen en enige mandaat uitoefenen binnen elke onderneming ongeacht haar doel De vennootschap kan eveneens alle administratieve, technische, commerciële of financiële diensten aanbieden aan derden, met name aan ondernemingen waarin zij betrokken is.

Zij mag alle roerende, onroerende, financiële, commerciële en industriële operaties uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden zijn met haar maatschappelijke doel, die van aard zijn haar vermogen te bevorderen of benutten

Zij kan met name betrokken zijn mits alle middelen en aile mandaten uitoefenen binnen de ondernemingen die hetzelfde, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben».

III.Rapport inzake overdracht van aandelen - Verdeling

Door middel van de notariële acte van splitsing, zal de algemene vergadering van de Gesplitste Vennootschap de oprichting en statuten van de Begunstigde Vennootschap goedkeuren, waaronder inbegrepen de oprichting van 662 aandelen die het integrale maatschappelijke kapitaal van de Begunstigde Vennootschap vertegenwoordigen (hierna de « Nieuwe Aandelen »).

Tegenover de inbreng aan de Begunstigde Vennootschap van de Overgedragen Activa en Passiva, gewaardeerd op een totaal bedrag van 514,184,21 Euro, worden de Nieuwe Aandelen toegekend aan de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

vennoten van de Gesplitste Vennootschap. Deze waardebepaling komt overeen met de boekhoudkundige netto waarde van de overgedragen activa zoals vermeld in de boekhoudkundige situatie gesloten op 31 maart 2012.

Ten gevolge van de splitsing zal een kapitaalvermindering plaatsnemen voor de Gesplitste Vennootschap. Deze vermindering zal EUR 30.986,69 bedragen en gaat niet gepaard zijn met een vermindering van het aantal maatschappelijke aandelen.

Twee aandelen gehouden in de Gesplitste Vennootschap geven recht op één aandeel binnen de Begunstigde Vennootschap.

Na deze inbreng en rekening houdend met de structuur van de eigen vermogen van de Gesplitste Vennootschap zal het maatschappelijke kapitaal van de Begunstigde Vennootschap 30.986,69 Euro bedragen en de reserves 49,045,73 Euro, samen een bedrag van 514.184,21 Euro., Het maatschappelijke kapitaal van de Begunstigde Vennootschap zal vertegenwoordigd zijn door 662 maatschappelijke aandelen.

Geen enkele betaling in geld zal worden toegekend.

IV.Gevolgen van de splitsing  Schorsing termijn

De splitsing zal juridisch van kracht gaan op 1 augustus 2012. Aangezien de algemene vergadering van de aandeelhouders zal samenkomen vóór 1 juli 2012 om zich uit te spreken over de splitsing, zal het worden voorgesteld om de beslissing van de algemene vergadering van de Gesplitste Vennootschap te schorsen tot 1 augustus 2012 zodat-de splitsing pas rechtsgevolgen zal hebben vanaf die datum

V.Modaliteiten van de uitgave van de Nieuwe Aandelen

De Nieuwe Aandelen zullen toegekend zijn aan de vennoten van de Gesplitste Vennootschap binnen de 5 dagen na de uitvoering van de splitsing.

De zaakvoerder van de Begunstigde Vennootschap zal een aandeelhoudersregister opstellen waarin volgende informatie zullen worden opgenomen:

-De identiteit van de vennoten van de Begunstigde Vennootschap ;

-Het aantal aandelen toegekend aan elke vennoot ;

-De datum van de partiële splitsing.

VI.Datum waarop de Nieuwe Aandelen recht geven op deelname aan de winsten

De Nieuwe Aandelen geven recht op deelname aan de winsten van de Begunstigde Vennootschap vanaf 1 augustus 2012.

VII.Boekhouding  Operaties verwezenlijkt voor rekening van de Begunstigde Vennootschap

Alle akten en operaties met betrekking tot de Overgedragen Activa en Passiva worden boekhoudkundig en ten gevolge van de splitsing geacht te zijn verricht voor rekening van de Begunstigde Vennootschap vanaf 1 augustus 2012, datum van de splitsing.

VIII.Speciale Rechten

Geen enkele vennoot van de Gesplitste Vennootschap behoudt speciale rechten.

IX.Vergoeding van de bedrijfsrevisor

De zaakvoerder van de Gesplitste Vennootschap beslist om artikels 734 en 749 van het Wetboek van vennootschappen toe te passen volgens dewelke er kan verzaakt worden aan het opstellen van een schriftelijke verslag van de commissaris, de bedrijfsrevisor of een boekhoudkundig expert betreffende het splitsingsvoorstel indien alle vennoten en aile houders van effecten waaraan stemrecht in de algemene vergadering is verbonden afzien tijdens een uitdrukkelijke stemming in de algemene vergadering die over de partiële splitsing moet besluiten, Als gevolg wordt er geen enkele vergoeding toegekend aan de bedrijfsrevisor voor het opstellen van een verslag in het kader van de partiële splitsing.

X.Bijzondere voordelen voor de zaakvoerders

Geen enkel bijzonder voordeel word toegekend aan de zaakvoerders van de Gesplitste Vennootschap of de Begunstigde Vennootschap.

3

4 3

tt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Xl.Omschrijving en verdeling van de over te dragen elementen van actieve en passieve vermogen

De actieve en passieve toestand van de Gesplitste Vennootschap (voor de splitsing) op 31 maart 2012 wordt hernomen in kolom A.

De overgedragen activa en passiva zijn hieronder hemomen in de kolom « Begunstigde Vennootschap» (kolom B),

Activa GESPLITSTE VENNOOTSCHAP BEGUNSTIGDE GESPLITSTE VENNOOTSCHAP (na splitsing)

(voor splitsing) (voor splitsing)

Vaste activa 313.566 171.785,18 141.781

W. Materiële vaste activa 313.566 171,785,18 141.781

A,

B.Terreinen en gebouwen 313.256 171.785,18 141,471

Installaties, machines en uitrusting 310 310

C.Meubilair en rollend materieel 0 0

Vlottende Activa 756.771 363.418,63 393.352

VII.Vorderingen op ten 36.361 hoogste één jaar 0,00 36,361

A.Handelsvorderingen 2.906 0,00 2.906

B. Overige vorderingen 33.455 0,00 33.455

Vordering partiële splitsing 0

Vlil, Geldbeleggingen 197.142 49.285,61 147,857

IX. Liquide middelen 523.268 314.133,02 209,135

X.Overlopende rekeningen 0 0,00 0

Totaal activa 1.070.337 535.203,81 535.133,02

Passiva GESPLITSTE VENNOOTSCHAP BEGUNSTIGDE GESPLITSTE VENNOOTSCHAP

(voor splitsing) VENNOOTSCHAP (na splitsing)

Eigen vermogen 1.047,860 514.184 533.675

I. Kapitaal 61.973 30.987 30.987

III. Herwaarderingsmeerwaarden 113.535 0 113.535

IV. Reserves 55.243 52.144 3.099

A.Wettelijke reserve 6.197 3,099 3.099

C.Belastingvrije reserves 49.046 49.046 0

V.Overgedragen resultaat 817.108 431.053 386.055

Voorzieningen en

uitgestelde belastingen 21,020 21,020 0

e y 8

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

B.Uitgestelde belastingen 21.020 21.020 0

Schulden 1.458 0 1.458

1X.Schulden op ten hoogste één jaar 1.458 0 1.458

C.Handelsschulden 1.439 0 1.439

E.Fiscale, bezoldigings- of sociale schulden 19 0 19

Schuld partiële splitsing 0

Totaal passiva 1.070.337 535.204 535.133

De behouden activa en passiva zijn hernomen in kolom C..

De inbreng zal worden uitgevoerd in netto boekhoudkundige waarde hernomen uit de situatie van activa en passiva op 31 maart 2012 overeenkomstig de boekhouding van de Gesplitste Vennootschap,

De activa en passiva, verborgen of andere, die niet hernomen zijn in de limitatieve lijst van behouden activa en passiva zullen worden overgedragen naar de Begunstigde Vennootschap.

>CL Informatie

Met het oog op de realisatie van bovenvermelde partiële splitsing overeenkomstig de wettelijke en statutaire bepalingen zullen de zaakvoerder van de Gesplitste Vennootschap en de oprichters van de Begunstigde Vennootschap alle nodige informatie uitwisselen zoals bepaald in het Wetboek van vennootschappen en in de Statuten.

X11.Neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel - Bevoegdheden

De zaakvoerder van de Gesplitste Vennootschap besluit om bijzondere volmacht te verlenen aan Meester Stéphane Collin en/of Meester Adrien Lanotte en/of Meester Valentine Canivet en/of enige andere advocaat van het advocatenkantoor CMS DeBacker kantoorhoudende te Terhulpsesteenweg 178 te 1170 Brussel, elk van hen met de macht om alleen te handelen teneinde het partiële splitsingsvoorstel evenals alle vereiste documenten neer te leggen bij de griffie van de Rechtbank van koophandel van Brussel en om alle nodige formaliteiten te vervullen die vereist zijn voor de publicatie in het Belgische Staatsblad van de hierboven genomen beslissingen en om alle documenten in te vullen en uitvoeren die vereist zijn voor enige wijziging bij de Kruispuntbank der Ondernemingen.

Adrien Lanotte

Lasthebber

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan hete,

..Belgisch

Staatsblad

30/05/2012
ÿþa` a

l Copie à publier aux annexes du Moniteur belge MOD WORD 11.1

après dépôt de l'acte au greffe

BRWtee

~1 é ~ ~l 2011i

Gre e

Uh1IHlI*1 I2I0I9 6 11111124191+IM

R~ Mc

N° d'entreprise ; 0434559703

Dénomination

(en entier) : JACQUES I. SCHIFFMANN

(en abrégé) ;

Forme juridique : Société en Commandite par actions

Siège : 32 Valklaan, 1640 Rhode-Saint-Genèse

(adresse complète)

Oblet(s) de l'acte :Dépôt d'une projet de scission partielle

Dépôt d'un projet de scission partielle le 16 mai 2012 au greffe du Tribunal de commerce de Bruxelles approuvé par le gérant le 14 mai 2012.

Le 14 mai 2012, le gérant de JACQUES I. SCHIFFMANN SCA a, conformément aux dispositions du Code des Sociétés, établi le présent projet de scission partielle par constitution d'une société nouvelle.

Les sociétés participantes à la scission partielle sont :

D'une part,

La société en commandite par actions JACQUES I. SCHIFFMANN, dont le siège social est établi à 1640 Rhode-Saint-Genèse, Valklaan 32, inscrite à la Banque Carrefour des Entreprises sous le numéro d'entreprise 0434.559.703, constituée suivant un acte reçu par le notaire Gilberte Raucq à Bruxelles, le 14 juin 1988 et publié aux annexes du Moniteur Belge sous le numéro 880708-22.

Ci-après la "Société Scindée",

Ici représentée conformément à l'article 13 des statuts par son gérant, à savoir Monsieur Jacques Isidore Isaac Schiffmann,

Et d'autre part,

La société privée à responsabilité limitée SERMESS, dont le siège social sera établi à 1180 BRUXELLES,38 Papenkasteel ;

A constituer suivant un acte à passer devant le notaire Gérard lndekeu à Bruxelles ;

Ci-après la "Société Bénéficiaire".

1.Considérations préalables

La Société Scindée a pour activités principales la consultance et l'expertise technique dans le secteur de la construction et de l'ingénierie.

Les actifs principaux de la Société Scindée sont des immeubles, un portefeuille titres et des liquidités. Le capital social de la Société Scindée est détenu par parts égales par deux personnes physiques

ll est envisagé de scinder la Société Scindée et de transférer à une société à constituer une partie du patrimoine composée notamment d'un appartement dans l'immeuble « Résidence Venus », de liquidités et de titres. Cette société aura un objet purement patrimonial.

Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de fa personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter la personne morale à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Suite à la scission, fa Société Scindée continuera ses activités principales, à savoir le conseil et la consultance dans fe secteur de la construction et de l'ingénierie. Elle gardera dans son patrimoine l'immeuble « maison Klipveld » ainsi que des titres et des liquidités.

11.Formejuridique, dénomination, objet social et siège social des sociétés participant à la scission 1.Société Scindée

La société en commandite par actions JACQUES I. SCH1FFMANN, dont le siège social est établi à 1640 Rhode-Saint-Genèse Valklaan 32, a pour objet social (article 4 de ses statuts)

« La société a pour objet l'exercice, pour son propre compte ou pour le compte de tiers ou en collaboration avec des tiers, de la profession d'expert, de conseiller technique ou de consultants, dans tous les domaines en rapport avec ia construction et l'ingénierie civile en matière de bâtiment, et de toutes activités compatibles avec la profession d'expert et d'ingénieur civil en bâtiments,

La société a également pour objet l'acquisition, l'aliénation et la gestion au sens large, pour son propre compte, de biens immeubles ou de droits réels immobiliers, ainsi que la gestion au sens large d'un patrimoine mobilier composé de biens mobiliers corporels et/ou incorporels.

D'une manière générale, la société peut accomplir toutes opérations civiles, commerciales, industrielles, financières, mobilières ou immobilières se rapportant directement ou indirectement, en tout ou en partie, à son objet ou qui seraient de nature à en faciliter ou en développer fa réalisation. Elle peut notamment s'intéresser dans toutes autres entreprises ou sociétés belges ou étrangères ayant un objet analogue ou connexe au sien, sous forme de participation, de souscription, d'apport, d'absorption, de fusion totale ou partielle ou de toute autre manière,

Tout ceci tant en Belgique qu'à l'étranger ».

2.Société Bénéficiaire

La Société Bénéficiaire aura, suite à sa constitution, pour objet social :

« La société a pour objet toutes opérations immobilières, en Belgique et à l'étranger. Elle pourra notamment acquérir, détenir, céder, prendre ou donner en location, construire, développer et gérer tous immeubles.

La société a également pour objet tous investissements et placements financiers, Elle pourra notamment acquérir, détenir et céder tous actifs financiers, ou s'intéresser par toutes voies et exercer tous mandats dans toutes entreprises quel que soit leur objet. La société pourra également offrir tous services de nature administrative, technique, commerciale ou financière à des tiers, et notamment aux entreprises dans lesquelles elle aurait un intérêt.

Elle pourra faire toutes opérations mobilières, immobilières, financières, commerciales et industrielles se rapportant directement ou indirectement à son objet social, de nature à le favoriser, ou de nature à mettre en valeur son patrimoine,

Elle pourra notamment s'intéresser par toutes voies et exercer tous mandats dans des entreprises ayant un objet similaire, analogue ou connexe au sien»

ll1.Rapport d'échange des actions - Répartition

Par l'acte notarié de scission, l'assemblée générale de ia Société Scindée approuvera ia constitution et les statuts de la Société Bénéficiaire, en ce compris la création de 662 parts représentant l'intégralité du capital social de la Société Bénéficiaire (ci-après les « Nouvelles Parts »).

En contrepartie de l'apport à la Société Bénéficiaire des Actifs et Passifs Transférés, évalué à un montant total de 514.184,21 Euros, les Nouvelles Parts seront attribuées aux associés de ia Société Scindée, Cette valorisation correspond à la valeur nette comptable des actifs transférés telle que ressortant de la situation comptable arrêtée au 31 mars 2012,

En conséquence de fa scission, une réduction de capital social de la Société Scindée interviendra. Cette réduction sera d'un montant d'EUR 30.986,69 et ne sera pas accompagnée d'une réduction du nombre de parts sociales.

Deux parts détenues dans la Société Scindée donnera droit à une part dans la Société Bénéficiaire.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Suite à cet apport et en tenant compte de la structure des fonds propres de la Société Scindée, le capital social de la Société Bénéficiaire s'élèvera à 30.986,69 Euros et les réserves à 483.197,52 Euros, ensemble un montant de 514.184,21 Euros. Le capital social de la Société Bénéficiaire sera représenté par 662 parts sociales.

Aucune soulte en espèce ne sera attribuée.

IV.Effet de la scission  Terme suspensif

La scission prendra effet juridiquement le ler août 2012. Dès lors que l'assemblée générale des associés devant se prononcer sur la scission sera réunie à une date antérieure au 1er août 2012, il sera proposé d'assortir la décision de l'assemblée générale de la Société Scindée d'un terme suspensif au ler août 2012 afin que la scission produise ses effets juridiques à cette date,

V.Modalités de remise des Nouvelles Parts

Les Nouvelles Parts seront attribuées aux associés de la Société Scindée dans les 5 jours de la réalisation de la scission.

Le gérant de la Société Bénéficiaire établira un registre des associés dans lequel ils reprendra les informations suivantes :

-l'identité des associés de fa Société Bénéficiaire ; -le nombre de parts attribuées à chaque associé ; -la date de la scission partielle.

VI.Date à partir de laquelle les Nouvelles Parts donnent droit de participer aux bénéfices

Les Nouvelles Parts donnent le droit de participer aux bénéfices de la Société Bénéficiaire à partir du ler août 2012.

Vil.Comptabilité  Opérations accomplies pour le compte de la Société Bénéficiaire

Tous les actes et opérations posés concernant les Actifs et Passifs Transférés seront considérés, du point de vue comptable et en raison de la scission partielle, comme accomplis pour le compte de la Société Bénéficiaire à partir du ler août 2012, date d'effet de la scission,

Vill.Droits Spéciaux

Aucun associé de la Société Scindée ne détient de droits spéciaux.

IX.Rémunération du réviseur d'entreprises

Le gérant de la Société Scindée décide d'appliquer les articles 734 et 749 du Code des Sociétés selon lesquels il peut être renoncé à un rapport écrit du commissaire, du réviseur d'entreprises ou d'un expert comptable externe sur le projet de scission, si tous les associés et tous les porteurs de titres conférant un droit de vote à l'assemblée générale y renoncent lors d'un vote exprès à l'assemblée générale statuant sur la scission partielle. Par conséquent, aucune rémunération ne sera attribuée au réviseur d'entreprises pour l'établissement d'un rapport dans le cadre du projet de scission partielle,

X.Avantages particuliers aux gérants

Il n'y a pas d'avantages spéciaux accordés aux gérants de la Société Scindée ou de la Société Bénéficiaire.

XI.Description et répartition des éléments du patrimoine actif et passif à transférer

La situation active et passive de la Société Scindée (avant scission) au 31 mars 2012 est reprise dans la colonne A.

Les actifs et passifs transférés sont repris dans la colonne « Société Bénéficiaire » (colonne B),

Actif SOCIETE SOCIETE SOCIETE

SCINDEE BENEFICIAIRE SCINDEE

(avant (après

scission) scission)

9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Actifs immobiliés 313.566 171.785,18 141.781

III. Immobilisations corporelles 313.566 171.785,18 141.781

A. Terrains et constructions 313.256 171.785,18 141.471

B. Installations, machines et outillage 310 310

C. Mobilier et matériel roulant 0 0

Actifs circulants 756.771 363.418,63 393.352

VII. Créances à un an au plus 36.361 0,00 36.361

A. Créances commerciales 2.906 0,00 2.906

B. Autres créances 33.455 0,00 33.455

Créance scission partielle

VIII. Placements de trésorerie 197.142 49.285,61 147.857

IX. Valeurs disponibles 523.268 314.133,02 209.135

X. Comptes de régularisations 0 0,00 0

Total actif 1.070.337 535.203,81 535.133,02

Passif SOCIETE SCINDEE SOCIETE SOCIETE SCINDEE

Capitaux propres 1.047.860 BENEFICIAIRE 533.675

I. Capital 61.973 514.184 30.987

III. Plus-value de réévaluation 113.535 30.987 113.535

0

IV. Réserves 55.243 52.144 3.099

A. Réserve légale 6.197 3.099 3.099

C. Réserve immunisée 49.046 49.046 0

V. Résultat reporté 817.108 431.053 386.055

Provisions et impôts différés 21.020 21.020 0

B. Impôts différés 21.020 21.020 0

Dettes 1.458 0 1.458

IX. Dettes à un an au plus 1.458 0 1.458

C. Dettes commerciales 1.439 0 1.439

E. Dettes fiscales, salariales et sociales 19 0 19

Dette scission partielle 0

Total passif 1.070.337 535.204 535.133

è '

b

Réservé

au

Moniteur

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Les actifs et passifs conservés sont repris dans la colonne C.

L'apport sera fait à la valeur nette comptable résultant de [a situation active et passive au 31 mars 2012 conformément à la comptabilité de la Société Scindée.

Les actifs et les passifs, latents ou autres, qui ne sont pas repris dans la liste exhaustive des actifs et passifs conservés seront transférés à la Société Bénéficiaire.

XI.Information

Afin de réaliser la scission partielle susmentionnée conformément aux dispositions légales et statutaires, le gérant de la Société Scindée et les fondateurs de la Société Bénéficiaire, se transmettront toute information utile, de la manière déterminée par le Code des Sociétés et des Statuts.

XII.Dépôt au greffe du tribunal de commerce - Pouvoirs

Le gérant de la Société Scindée donne pouvoir spécial à Me. Stéphane Collin, et/ou Me Adrien Lanotte et/ou Me Valentine Canivet et/ou tout autre avocat du bureau d'avocats CMS DeBacker dont les bureaux sont situés Chaussée de La Hulpe 178 à 1170 Bruxelles, chacun pouvant agir seul, afin de déposer [e projet de scission partielle et l'ensemble des documents requis au greffe du tribunal de commerce de Bruxelles ainsi que de faire l'ensemble des formalités nécessaires à [a publication au Moniteur belge des décisions dont question ci-dessus ainsi que compléter et exécuter l'ensemble des documents nécessaires aux modifications à intervenir auprès de la Banque Carrefour des Entreprises.

Fait à Bruxelles, le 14 mai 2012 en quatre exemplaires, dont deux sont destinés à être déposés au greffe et deux autres à être conservés aux sièges de la Société Scindée et de la Société Bénéficiaire.

Adrien Lanotte

Mandataire

Volet B - Suite

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter la personne morale à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

02/04/2012 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.07.2011, APP 10.01.2012, DPT 30.03.2012 12074-0206-009
01/04/2011 : BL506799
09/03/2010 : BL506799
03/02/2009 : BL506799
04/03/2008 : BL506799
02/02/2007 : BL506799
15/03/2005 : BL506799
27/02/2004 : BL506799
29/01/2003 : BL506799
30/04/2002 : BL506799
24/03/2001 : BL506799
05/03/2000 : BL506799
24/11/1999 : BL506799
21/11/1997 : BL506799
21/11/1997 : BL506799
01/01/1997 : BL506799
01/01/1995 : BL506799
01/01/1993 : BL506799
01/01/1992 : BL506799

Coordonnées
JACQUES I. SCHIFFMANN, AFGEKORT : J.I.S.

Adresse
VALKLAAN 32 1640 SINT-GENESIUS-RODE

Code postal : 1640
Localité : RHODE-SAINT-GENÈSE
Commune : RHODE-SAINT-GENÈSE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande