JDB CONSULTING

Société en commandite simple


Dénomination : JDB CONSULTING
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 561.923.770

Publication

17/09/2014
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

I. OPRICHTING

De ondergetekenden zijn onder elkaar overeengekomen om een handelsvennootschap op te richten onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap met als benaming  JDB Consulting , waarvan de zetel zal gevestigd zijn te Lenniksestraat 94, 1755 Gooik.

De heer Jan De Baere, voornoemd, neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde of beherende vennoot voor de duur van de vennootschap. Hij staat hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk in voor alle verbintenissen van de vennootschap.

Mevrouw Birgit Duprez, voornoemd, treedt op als commanditaire of stille vennoot. Zij staat slechts in voor de schulden en verliezen van de vennootschap tot beloop van haar inbreng (of van hetgeen zij beloofd heeft in de vennootschap in te brengen), op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur treft.

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt achttienduizendzeshonderd Euro (18.600,00 Euro) en is verdeeld in honderdzesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Op deze aandelen is ingeschreven door de oprichters, en deze hebben zich onvoorwaardelijk verbonden tot nagemelde inbreng, en wel als volgt:

1. de heer Jan De Baere, voornoemd, schrijft in op drieënnegentig (93) aandelen, dewelke hij volledig volstort door inbreng van een bedrag van honderd Euro (100,00 Euro) per aandeel, hetzij een globaal bedrag van negenduizenddriehonderd Euro (9.300,00 Euro) in geld;

2. mevrouw Birgit Duprez, voornoemd, schrijft in op drieënnegentig (93) aandelen, dewelke zij volledig volstort door inbreng van een bedrag van honderd Euro (100,00 Euro) per aandeel, hetzij een globaal bedrag van negenduizenddriehonderd Euro (9.300,00 Euro) in geld.

Als vergoeding voor hun respectieve inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend:

1. aan de heer Jan De Baere, voornoemd, die aanvaardt: drieënnegentig (93) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, uitgegeven aan de prijs van honderd Euro (100,00 Euro) per aandeel;

2. aan mevrouw Birgit Duprez, voornoemd, die aanvaardt: drieënnegentig (93) aandelen zonder aanduiding van

nominale waarde, uitgegeven aan de prijs van honderd Euro (100,00 Euro) per aandeel.

Vervolgens verklaren de oprichters de statuten van de vennootschap vast te leggen als volgt:

II. STATUTEN

Hoofdstuk I - Naam, zetel, duur, doel

Art. 1 Naam en zetel

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap,

met als naam JDB Consulting.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Lenniksestraat 94, 1755 Gooik.

Op heden, 11 september 2014, zijn bijeengekomen:

1. Jan De Baere, geboren te Lommel op 19 juni 1970, wonende te Lenniksestraat 94, 1755 Gooik

2. Birgit Duprez, geboren te Brussel op 20 mei 1971, wonende te Lenniksestraat 94, 1755 Gooik

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : JDB CONSULTING

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Lenniksestraat 94

*14308149*

Luik B

België

1755

0561923770

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gooik

Griffie

Neergelegd

13-09-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

De zetel kan verplaatst worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel Hoofdstad, zonder dat hiertoe een statutenwijziging vereist is, door een beslissing van de zaakvoerder.

Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 2 Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden. De bepalingen van artikel 39, 3°-5° W. Venn. betreffende de ontbinding en de opzegging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Art. 3 Doel

De vennootschap heeft tot doel:

" Het verlenen van diensten-, advies-, hulp-, en beheersbijstand, met het oog op de bevordering van de de organisatie, de communicatie, de rentabiliteit, de commerciële strategie, de financiën, de productie, de marketing en in het algemeen het management van de opdrachtgevers;

" Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur;

" Het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies;

" Het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie van de ontwikkeling en investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt;

" Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen, bedoeld door de Wet van 6 april 1995;

" Het beheer van een eigen roerend en eigen onroerend vermogen, omvattende onder meer:

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een eigen onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks hiermee in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen.

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een eigen roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van bet geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel. Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten terzake.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan regelementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met vier vijfde meerderheid van stemmen.

Hoofdstuk II  Vennoten, kapitaal en aandelen

Art. 4 Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten: beherende vennoten en stille vennoten.

De beherende vennoot is: Jan De Baere, voornoemd,

Hij is onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle vennootschapsschulden.

De stille vennoot: Birgit Duprez, voornoemd,

Zij is slechts ten belope van haar inbreng aansprakelijk voor de vennootschapsschulden.

Zowel de stille als de beherende vennoten verbinden zich er toe geen zelfstandige activiteiten uit te oefenen die op enige manier concurrerend zijn aan die van de vennootschap.

Art. 5 Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op achtienduizendzeshonderd Euro (18.600,00 Euro) en is vertegenwoordigd door honderdzesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdzesentachtigste (1/186e) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal van de vennootschap is volledig geplaatst en volstort.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Art. 6 Aandelen

Het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen zonder vermelding van de nominale waarde. Elk aandeel moet steeds volledig volstort zijn.

Art. 7 Aandelenregister

De aandelen zijn op naam en voorzien van een volgnummer. Een aandelenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap, dit register bevat:

- de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort;

- de gedane stortingen;

- de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtsverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na overdracht of overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister.

De overdrachten en de overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

Iedere vennoot mag een bewijs van inschrijving vragen op zijn naam. Dit bewijs is een uittreksel uit het register, getekend door een zaakvoerder en het vermeldt het aantal aandelen dat een vennoot heeft in de vennootschap. Art. 8 Overdracht van aandelen

Een deelneming mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met instemming van vier vijfde van de vennoten. De overdracht of de overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de intrinsieke boekwaarde op de dag van de overdracht. De werkelijke waarde wordt bij gebrek aan overeenstemming tussen de partijen vastgesteld door een in onderling overleg aan te stellen deskundige. Bij gebrek aan overeenstemming stelt de voorzitter van de bevoegde rechtbank van eerste aanleg een deskundige aan op verzoek van één der partijen.

Hoofdstuk III  Bestuur en vertegenwoordiging

Art. 9 Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot.

Tot zaakvoerder wordt voor onbepaalde duur benoemd de heer Jan De Baere, voornoemd.

Art. 10 Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder is bevoegd voor alle verrichtingen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap en heeft daartoe alle machten, met uitzondering van de handelingen die door de wet of door de statuten enkel aan de algemene vergadering worden toegekend.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte.

Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij als college optredend de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Enkel bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Hoofdstuk IV - Toezicht

Art. 11 Toezicht

Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de verrichtingen van de vennootschap. Dit houdt in dat hij inzage mag nemen in al de boeken, de briefwisseling, de processen-verbaal en algemeen in al de geschriften van de vennootschap. Hoofdstuk V - Algemene vergadering

Art. 12 Algemene vergadering

De gewone algemene vergadering, ook de jaarvergadering genoemd, zal jaarlijks bijeengeroepen worden op de derde vrijdag van de maand juni, om 18:00 uur, op de maatschappelijke zetel behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging. De vergadering zal op de eerstvolgende werkdag gehouden worden, indien die dag een wettelijke feestdag is.

De agenda van de jaarvergadering omvat minstens: de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst en de kwijting aan de zaakvoerder(s).

Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen voor de vergadering. De vergadering mag geldig beraadslagen en stemmen over aangelegenheden die niet in de agenda voorkomen wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en hiermee akkoord gaan.

Art. 13 Besluitvorming

Er wordt gestemd per aandeel waarbij elk aandeel recht geeft op één stem.

Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de statuten of in geval van ontbinding is vier vijfde meerderheid van de stemmen vereist.

Van elke vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt, deze notulen worden ondertekend door de secretaris en de voorzitter (aangesteld op vergadering).

Het register waarin de notulen worden opgetekend wordt op de zetel van de vennootschap wordt gehouden

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Hoofdstuk VI  Boekjaar, jaarrekening

Art.14 Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Art. 15 Jaarrekening

De rekeningen van de vennootschap zullen jaarlijks opgesteld worden overeenkomstig de wetsbepalingen. Op

het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening op. Op

voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het

resultaat.

Hoofdstuk VI  Ontbinding en vereffening

Art. 16 Ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien zal de vereffening gedaan

worden door één of meer vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering met vier vijfde meerderheid

van de stemmen.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186-190 van het Wetboek van

Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering met vier vijfde meerderheid van stemmen anders besluit.

Het nettovermogen zal worden verdeeld onder de vennoten à rato van het aantal aandelen.

Art. 17 Overlijden van een vennoot

De vennootschap zal niet van rechtswege ontbonden worden wanneer een vennoot komt te overlijden, ze zal

door de overlevende vennoot of vennoten voortgezet worden, samen met, in voorkomende geval, de erfgenamen

in rechte lijn van de overleden vennoot. Deze laatsten laten zich ten aanzien van de vennootschap

vertegenwoordigen door één gevolmachtigde. Indien er minderjarige erfgenamen zijn, zullen die van rechtswege

de hoedanigheid van stille vennoot krijgen.

Ongeacht het voormelde zal de vennootschap toch van rechtswege ontbonden zijn indien er op een bepaald

ogenblik minder dan twee vennoten zijn.

Hoofdstuk VII - Woonplaatskeuze

Art. 18 Adres buitenlandse zaakvoerders en vereffenaars

Ieder in het buitenland verblijvend vennoot, zaakvoerder, commissaris, vereffenaar of maatschappelijk lasthebber

wordt geacht keuze van woonplaats gedaan te hebben in de zetel van de vennootschap, waar alle

mededelingen, aanmaningen en dagvaardingen geldig kunnen geschieden.

III. VERKLARINGEN  OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Aanvang werkzaamheden  Eerste boekjaar

De vennootschap begint te werken op de datum van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Het eerste boekjaar vangt aan bij de oprichting van de vennootschap en zal afgesloten worden op éénendertig

december tweeduizendvijftien.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in de maand juni van het jaar tweeduizendzestien.

Overname verbintenissen

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen worden thans door de

vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van rechtspersoonlijkheid als gevolg van de

neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van

koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

Benoemingen  aanvaardingen

De heer Jan Debaere, voornoemd, verklaart het hem toegekende mandaat van statutaire zaakvoerder te

aanvaarden.

Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd.

Volmacht

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan aan de besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid Eric Strooper - Accountancy & Tax BV ovv BVBA, Vanderveldelaan 48, 1652 Alsemberg,

kantoorhoudende te 3090 Overijse Terhulpensesteenweg 447-449, ingeschreven in het rechtspersonenregister

te Brussel onder nummer 0874.547.842, met mogelijkheid van indeplaatsstelling, om betreffende deze oprichting

alle mogelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap en de eventuele latere

aanvullingen en wijzigingen bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, bij een sociaal verzekeringsfonds, bij de

diensten van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, bij de Federale Overheidsdienst Financiën, andere

administratieve diensten, en de ondertekening van alle latere publicaties in het Belgisch Staatsblad.

Deze volmacht is delegeerbaar.

Eric Strooper - Accountancy & Tax BV ovv BVBA, gevolmachtigde

Eric Strooper, zaakvoerder

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
JDB CONSULTING

Adresse
LENNIKSESTRAAT 94 1755 GOOIK

Code postal : 1755
Localité : GOOIK
Commune : GOOIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande