JEUGD EN MUZIEK REGIO LEUVEN, AFGEKORT : J & M LEUVEN

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGD EN MUZIEK REGIO LEUVEN, AFGEKORT : J & M LEUVEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 823.853.365

Publication

11/01/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111155 il Ili 111111151

*13007967*

Voor.

behoude aan het Balgist/

Staatsbic

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van l o p addej CD,12 te Leuven, de!

DE GRIFFIER,

Griffie

ql

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Onderneniingsnr : 0823.853.365

Benaming

(voluit) : Jeugd en Muziek Regio Leuven

(verkort) : J&M Leuven

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Prins de Lignestraat 30, 3001 Heverlee

Onderwerp akte : wijziging van de zetel, wijziging statuten, samenstelling raad van bestuur, aanstelling voorzitter en dagelijks bestuur

Uittreksel notulen Buitengewone Algemene Vergadering van 26/11/2012

WIJZIGING ZETELADRES, WIJZIGING DOEL EN WIJZIGING STATUTEN

De algemene vergadering van 26/11/2012 keurde unaniem een integrale vervanging van de statuten goed. De statuten luiden voortaan ais volgt:

Titel I  Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam 'Jeugd en Muziek Regio Leuven', afgekort 'J&M Leuven'.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd binnen het gerechtelijk arrondissement Leuven te Stadionlaan 2 in 3010 Kessel-Lo.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel in Leuven en de regio rond Leuven de missie van de internationale "Jeugd en Muziek" beweging te verwezenlijken: to enable young people to develop through music across all boundaries door onder de jeugd de muziekcultuur en bijkomend de kunst in het algemeen te verspreiden.

Dit doel houdt onder meer in:

" jongeren in contact brengen met kwaliteitsvolle muziek;

" de belangstelling voor de verschillende muziektradities en de verschillende expressiemiddelen stimuleren.

Hierbij zal een zo groot mogelijke plaats worden gelaten aan het initiatief en het werk van de jongeren zelf, buiten elke overweging van ideologie, politiek, sociale status, ras, godsdienst of taal. De vereniging aanvaardt de principes en regels van de democratie en onderschrijft de bepalingen van het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en van het Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind.

Om dit doel te realiseren kan de vereniging alle activiteiten ontwikkelen en middelen inzetten die tot haar mogelijkheden behoren. Daartoe kan ze onder meer concerten voor kinderen en jongeren, school- en klasconcerten, muziekkampen, musiceerdagen, een jeugdorkest en andere muziekeducatieve activiteiten bevorderen , coördineren en/of organiseren.

De vereniging kan meer algemeen aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel II  Lidmaatschap

Op de laatste blz_ van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De toegetreden leden hebben alleen de rechten en verplichtingen die bepaald worden door het huishoudelijk reglement.

Ais (effectief) lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zat zich bij het nemen van zijn beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De algemene vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als effectief of toegetreden lid.

De raad van bestuur beslist over de toetreding zonder gehouden te zijn zijn beslissingen te motiveren, en zonder dat hierover enig verhaal bestaat.

Het lidgeld wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur maar bedraagt ten hoogste 1000 euro. Dit maximumbedrag wordt gekoppeld aan de index van de consumptieprijzen van november 2009.

Art. 6. De leden van de vereniging zijn verplicht:

" de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven;

.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Art. 7. Het staat elk lid vrij zich uit de vereniging terug te trekken, mits een schriftelijk ontslag gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon

adie de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b.die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen;

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Ontslag en uitsluiting worden voor het overige geregeld conform artikel 12 van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Titel III  Algemene vergadering

Art. 8. De werking van de algemene vergadering wordt integraal geregeld door de desbetreffende artikelen van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002. De algemene vergadering heeft minstens eenmaal per jaar plaats binnen een termijn van zes maanden na afsluiting van het boekjaar. Alle leden worden hierop door de raad van bestuur uitgenodigd per gewone brief. De oproeping dient minstens acht dagen op voorhand te gebeuren. De uitnodiging vermeldt plaats, tijdstip en agenda.

Art. 9. De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

" het wijzigen van de statuten, volgende de bepalingen van art. 8 van de Wet;

" het benoemen en afzetten van de bestuurders;

" het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, indien van toepassing;

" de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

" het uitsluiten van de leden;

" het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

.alle andere bevoegdheden die door de wet of deze statuten aan de Algemene Vergadering worden

voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 22

Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De beslissingen worden bij gewone brief of via online communicatie ter kennis gesteld van de leden en derden. De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid of een lid van de raad van bestuur. Een !id kan slechts één volmacht opnemen.

Art. 10. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter en indien deze afwezig is het oudste, aanwezige effectieve lid.

Art. 11. Behalve in de gevallen door de wet voorzien, is de algemene vergadering geldig samengesteld, welk ook het aantal van de aanwezige leden is.

Titel IV  Raad van Bestuur

Art. 12. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders. Indien de vereniging slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit twee leden. Het aantal bestuurders is steeds kleiner dan het aantal effectieve leden.

De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Ze zijn te allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering. Een bestuurder kan vrijwillig schriftelijk ontslag aanbieden aan de voorzitter. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 13. De raad van bestuur vergadert slechts geldig als de helft +1 van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen als een college: bij eenvoudige meerderheid, onthoudingen inbegrepen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of indien deze afwezig is, de ondervoorzitter en indien deze afwezig is de oudste bestuurder.

Art. 14. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon-, e-mail- of videoconferentie. De regeling inzake oproeping en voorzitterschap en besluitvorming zoals hoger beschreven zijn van overeenkomstige toepassing.

ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per fax of online communicatie die geregistreerd wordt. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

Art. 15. Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register, De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere aksen, worden geldig ondertekend door de secretaris of een andere bestuurder.

Art, 16. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, (...).

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Titel V  Dagelijks Bestuur en vertegenwoordiging

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan drie jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen een één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijk ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

r

, ~ 1 "

r

MOD 2.2

Titel VI  Inzagerecht

Art. 17. Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel VII  Begrotingen  Rekeningen - Controle

Art. 18. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-Wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Art. 19. Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening vanuit het oogpunt van de vzw-Wet en de statuten, worden opgedragen aan één of meer commissarissen. Deze worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Titel VIII -- Huishoudelijk reglement

Art. 20. De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op, waarbij alles kan geregeld worden wat niet in de statuten is voorzien. Het reglement kan door de raad van bestuur steeds gewijzigd worden. Het reglement, en alle wijzigingen eraan, wordt de Algemene Vergadering ter bekrachtiging voorgelegd. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel VI  Ontbinding en vereffening

Art. 21. De vereniging kan zowel op voorstel van de raad van bestuur als van de algemene vergadering, maar enkel bij beslissing van de algemene vergadering worden ontbonden.

Art. 22. In geval van ontbinding van de vereniging, wordt het netto-overblijvend actief na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan een doel dat het best overeenkomt met dat van deze vereniging.

Titel VII  Slotbepalingen

Art. 23. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt verwezen naar de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de gebruiken inzake verenigingen en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

RAAD VAN BESTUUR - ONTSLAG EN BENOEMINGEN

Tijdens de buitengewone algemene vergadering van 26/11/2012 stemden de leden eveneens unaniem in met het ontslag van de onderstaande bestuurders en de aanduiding van 2 nieuwe bestuurders:

De algemene vergadering aanvaardt aansluitend op hun ontslag als lid het ontslag van

Joost Van Kerkhoven, Gerardstraat 7, 1040 Brussel (°22/06/1981, Leuven),

Tine Deckers, Halensebaan 134, 3460 Bekkevoort (°03/09/1980, Leuven) en

Thomas Debaets, Tervuursesteenweg 36, 3001 Heverlee (°11/10/1982, Eeklo) als bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 22

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering duidt

Anne De Man - Baert, M; Thyssenlaan 49, 1780 Wemmel (°2010111969, Gent)

en

Davy De Laeter Stadionlaan 2, 3010 Kessel-Lo r11/04/1977, Genk)

unaniem aan als nieuwe bestuurders. Zij kunnen hun bevoegdheden uitoefenen zoals bepaald in de

statuten van de vereniging.

VOORZITTER EN DAGELIJKS BESTUUR

De algemene vergadering duidt Davy De Laeter aan als voorzitter met de bevoegdheden verbonden aan deze functie zoals bepaald in de statuten. Het dagelijks bestuur met alle bevoegdheden zoals beschreven in de statuten wordt eveneens aan hem opgedragen.

Voor eensluidend uittreksel,

Davy De Laeter

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Coordonnées
JEUGD EN MUZIEK REGIO LEUVEN, AFGEKORT : J &…

Adresse
PRINS DE LIGNESTRAAT 30 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande