JEUGDHUIS DE VIER BOMEN

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDHUIS DE VIER BOMEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 885.248.724

Publication

06/09/2013
ÿþr, `4 MOD2.0

r,t =' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte



~ ~--

Voor- iu 111111j1uuiuwii799~uu~i~~uu

behouden 313

aan het

Belgisch

Staatsblad

BRUSSEL

2 8 AUG 2013

Griffie

Benaming

(voluit): Jeugdhuis De Vier Bomen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bergstraat 38 3090 Overijse

Ondememingsnr : 885.248.724

Voorwerp akte : BENOENIING(EN),WIJZIGINGEN STATUTEN

De Algemene vergadering van vzw Jeugdhuis De Vier Bomen samengekomen op 01 augustus 2013 heeft akte genomen van :

hemoeming volgende bestuurders :

Depré Yves, veldlaan7, 3090 Overijse(Tombeek) geboren te Ukkel op 19/06/1981

Van den Broeck Sam, Hoge Heide 11, 1560 Hoeilaart geboren te Ukkel op 13/10/1981 Vandermeersschen Stijn, Zavelbergstraat 12 ,3090 Overijse(Tombeek) geboren te Leuven op 18/08/1983

Volgende bestuurders namen ontslag:

Theys Sara, Heurkstraat 33, 3090 Overijse geboren te Leuven op 28/12/1990

Benoeming volgende bestuurders

Rentmeesters Dimitri, Terdellestraat 7A, 1560 Hoeilaart geboren te Etterbeek op 16/09/1982

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en die in functie benoemd:

Voorzitter Vandermeersschen Stijn

Ondervoorzitter: Depré Yves

Secretaris: Van den Broeck Sam

Bestuurslid: Rentmeesters Dimitri

Op de algemene vergadering van 01/08/2013 besliste de algemene vergadering volgende satutenwijziging met de vereiste meerderheid goed te keuren. Hieronder volgt een gecoördineerde versie van de statuten die alle vorige integraal vervangen.

Titel 1: Benaming, zetel en doel

Artikel 1:. De vereniging draagt de naam "Jeugdhuis De Vier Bomen" v.z.w., afgekort als "4bomen",

Artikel 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Bergstraat 38, 3090 Tombeek (Overijse), gelegen in het gerechtelijke arrondissement Brussel. Hij kan bij beslissing van de Raad van Bestuur elders binnen dit gerechtelijk arrondissement worden gevestigd.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

r , ,

K "

MOD 20

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3:. De vereniging heeft als doel de jeugd gezonde ontspanning te bezorgen op cultureel en sociaal gebied. Dit doet zij door vorming, ontmoeting en ontspanning aan te bieden.. Zij kan initiatieven nemen en bevorderen die samenvallen met dit gestelde doel. Zij kan aile onroerende goederen, die voor het verwezenlijken van haar doel nodig zijn, bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom.

Artikel 4: De vereniging is voor onbepaalde tijd opgericht. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. Zie artikel 27 voor verdere informatie.

Titel 2: leden

Artikel 5: De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden, hierna "leden" genoemd, bezitten de volle rechten en plichten beschreven door de wet op de vzw's en de huidige statuten.

De Raad van Bestuur vraagt jaarlijks een bijdrage in de vorm van lidgeld . Het lidgeld mag jaarlijks niet meer dan 20 euro bedragen.

Artikel 6: Elk lid kan uit de vereniging treden door zijn ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur, De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en de meerderheid van twee derde van de stemmen uitgesproken worden, tenzij het lid strafrechterlijke feiten heeft gepleegd waarbij de vereniging schade berokkend werd of op basis van het niet naleven van het binnenhuisreglement. In deze twee laatste gevallen kan de Raad van Bestuur het lid voor bepaalde of onbepaalde termijn cie toegang en deelname aan activiteiten verbieden. Zowel werkend als toegetreden lid dat zijn lidgeld niet betaalt, neemt van rechtswege ontslag, Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld. Een uitgetreden of uitgesloten lid en de rechthebbende van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van de gestorte bijdrage, van aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

Artikel 7: Het aantal leden is onbeperkt, maar mag mag niet kleiner zijn dan 4. De voorwaarde om als lid aanvaard te worden is enige verantwoordelijkheid te dragen bij de werking van de vereniging. Het binnenhuisreglement bepaalt nader deze voorwaarden. De Raad van Bestuur beslist over de aanvaarding van nieuwe leden.

Artikel 8: Al de gebruikers van een door de vereniging beheerd jeugdhuis, die geen werkend lid zijn hebben de hoedanigheid van toegetreden lid. Zij maken geen deel uit van de Algemene Vergadering, Hun rechten en plichten worden vastgesteld in het binnenhuisreglement.

Titel 3: Raad van Bestuur

Artikel 9: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimum drie leden. Deze raad wordt verkozen door de Algemene Vergadering onder de effectieve leden voor een termijn van onbepaalde duur, de leden zijn herkiesbaar maar te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. De leden van de Raad van Bestuur moeten bij hun benoeming de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Het mandaat van een bestuurder is onbezoldigd.

Op grond van ernstige nalatigheid of handelingen tegenstrijdig met het doel kan het lid zijn hoedigheid als lid van de raad van bestuur verliezen.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of door afzettting het aantal bestuurders is teruggevallen onder het wettelijk bepaald minimum, blijven de bestuurders in functie tot vervanging is voorzien.

Artikel 10: De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een Secretaris-Penningmeester. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies uitgeoefend door de ondervoorzitter of door de oudste bestuurder.

Artikel 11: De Raad van Bestuur vergadert op regelmatige basis of op aanvraag van minstens 2 bestuurders.

Deze vergaderingen zijn gesloten vergaderingen. Hij kan slechts geldig beslissen wanneer de meerderheid van de leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Artikel 12: De Voorzitter leidt de bijeenkomsten van de Raad van Bestuur. Samen met de Secretaris-Penningmeester en Ondervoorzitter bereidt hij/zij de bijeenkomsten van de Raad van Bestuur voor en zorgt hij/zij voor de uitvoering. Zij ondertekenen de uitnodigingsbrief

Artikel 13:.De Secretaris-Penningmeester beheert de financiën van het Jeugdhuis, Hij/zij volgt de briefwisseling op, en maakt een schriftelijk verslag van de bijeenkomsten van de Raad van Bestuur

Artikel 14: De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in notulen, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 15: De Raad van Bestuur heeft in zijn bevoegdheden al de handelingen die behoren tot het beheer

van

de vereniging in de ruimste zin genomen, deze zijn onder meer.

'het inrichten van advies en werkgroepen

" het vaststellen van de jaarlijkse bijdrage, het lidgeld

" het aanvaarden van de effectieve leden

'fret opstellen en wijzigen van het binnenhuisreglement

" het recht om de Raad van Bestuur ertoe te machtigen zijn bevoegdheden over te dragen aan derden,

Artikel 16: Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door de raad aangeduide bestuurder,

Bij buitenrechtelijke handelingen is de vereniging geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter, van een ander lid van de raad van bestuur of van een gevolmachtigde, deze laatste kan ook een niet-bestuurder zijn.

Titel 4: Algemene Vergadering

Artikel 17: De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan in het Jeugdhuis. Elk jaar moet een Algemene Vergadering plaatshebben in de loop van de eerste semester Een bijkomende Algemene Vergadering kan bijeen geroepen worden telkens de Raad van Bestuur dit nodig acht of op aanvraag van een vijfde van de effectieve leden.

Artikel 18:. De uitnodiging tot de Algemene Vergadering moet tenminste 8 dagen vooraf gebeuren. Dit kan gebeuren doormiddel van brief, e-mail of bij verschijning in het tijdschrift van de vereniging.

Artikel 19: De Algemene Vergadering beslist over de bevoegdheden die haar wettelijk zijn toegewezen: 'De wijziging van de statuten van de vzw

" De benoeming en de afzetting van de bestuurders

" De goedkeuring van de jaarrekening

" De goedkeuring van de begroting

" De goedkeuring van het jaarverslag

" De goedkeuring van het activiteitenplan

" De vrijwillige ontbinding van de vereniging

" De uitsluiting van effectieve leden en de toegetreden leden

Artikel 20: De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en bij verhindering van deze door de oudste aanwezige bestuurder.

Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht. Deze volmacht moet bij aanvang van de vergadering voorgelegd worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij betwisting van geldigheid kan deze verworpen worden. Geen enkel lid mag meer dan één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 21: De bijeenkomsten van de Algemene Vergadering zijn openbaar. Toegetreden leden bezitten geen stemrecht, maar mogen de vergadering bijwonen.

Artikel 22: In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld, welke ook het getal van de aanwezige of vertegenwoordigde leden zij. Haar beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Alleen de effectieve leden hebben stemrecht, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzifter doorslaggevend. Bij afwijking van het eerste lid van dit artikel geschieden de beslissingen van de Algemene Vergadering, welke wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid of vrijwillige ontbinding van de vereniging meebrengen volgens de bepalingen van statuten, van de wet van 27 juni 1921.

De algemene vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, wanneer 2/3 van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden hiermee akkoord gaan.

Moo 20

Luik B - Vervolg

Artikel 23: De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in notulen -die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris-penningmeester_ Zij warden gepubliceerd in het tijdschrift van het jeugdhuis.

Een uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden verstrekt aan ri Ë elke derde die aantoont dal hij er belang bij heeft.

V6or= 'behouden

aan het Belgisch Staatsblad



Titel 5: Binnenhuisreglement

Artikel 24: Aile interne regels en afspraken staan omvat in het binnenhuisreglement van Jeugdhuis "De Vier Bomen" v.z.w. Dit reglement kan door de Algemene Vergadering warden gewijzigd bij een twee derden meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen

Titel 6: Financiën

Artikel 25: Jeugdhuis "De Vier Bomen" vzw werkt volgens het rekeningstelsel van een VZW en hanteert een enkelvoudige boekhouding.

Het boekjaar van de vereniging l000pt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op, deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd, Het batig saldo vergroot het vermorgen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderzins aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 26: De boekhouding van het jeugdhuis is steeds inkijkbaar door leden en word bij elke bijeenkomst van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur ter inzage voorgelegd.

Titel 7: Ontbinding

Artikel 27: In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid, In geval van ontbinding, wordt het netto overblijvende activa overgemaakt aan een door de algemene vergadering aangeduide vereniging, stichting of inrichting die een soortgelijk doel nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden, Zijn er geen, dan wordt het activa overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Artikel 28 : Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de Wet van 02 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt, Eén exemplaar is bestemd voor neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel en het laatste exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2013 - Annexes du Moniteur belge













De algemene vergadering geeft volmacht aan volgende bestuurders voor het uitvoeren van de administratieve

en financiële verrichtingen van Jeugdhuis De Vier Bomen vzw

Depré Yves

Van den Broeck Sam

Vandermeersschen Stijn

Rentmeesters Dimitri

Alle andere volmachten worden herroepen

Ondergetekende Vandermeersschen Stijn, handelend als voorzitter en bestuurder verklaart dat deze gegevens volledig zijn en naar waarheid opgemaakt te overijse, op 01 augustus 2013,









Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JEUGDHUIS DE VIER BOMEN

Adresse
BERGSTRAAT 38 3090 OVERIJSE

Code postal : 3090
Localité : OVERIJSE
Commune : OVERIJSE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande