JEUGDMUZIEKATELIER PRO MUSICA, AFGEKORT : JMA PRO MUSICA

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDMUZIEKATELIER PRO MUSICA, AFGEKORT : JMA PRO MUSICA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 550.846.073

Publication

28/04/2014 : RUBRIEK OPRICHTING (NIEUWE RECHTSPERSOON, OPENING BIJKANTOOR, ENZ...)
behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

0 -Q

co 0 X 0

M 4304006*

Ondernemingsnr : 0550846073

Benaming

(voluit) : Jeugd Muziek Aterlier Pro Musica

(afgekort) : JMA Pro Musica

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Deboeckstraat (Leopold) 5

1500 Halle

België

Neergelegd

Griffie

O 00 CM

_ço

CO CO

■4—'

-I—'

_ç0

Onderwerp akte : Oprichting

Op de oprichtersvergadering van 23 juni 2013, hebben de oprichters volgende oprichtingsakte met unanimiteit goedgekeurd:

Pro Musica

Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel: Leopold Deboeckstraat 5

1500 Halle

Oprichtingsakte Pro Musica VZW

De ondergetekenden:

1. Hans Gijsens, met woonplaats te Borreweg 37, 1500 Halle geboren te Halle op 24 juni 1990, met rijksregisternummer 90.06.24-087.58

2. Lieselotte Pickaert, met woonplaats te Europalaan 99, 1500 Halle, geboren te Leuven op 6januari 1992, met rijksregisternummer 92.01.06-218.86

3. VZW Ensemble Kreato Halle, met maatschappelijke zetel te 1500 Halle, Leopold Deboeckstraat 5, ingeschreven in de kruispuntbank van ondernemingen onder het nummer 0419.272.503, hierbij vertegenwoordigd door Ine Dereymaeker en Frans Roggen.

(hierna gezamenlijk aangeduid als de "Oprichters")

zijn op 23 juni 2013 overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten en hebben besloten om daartoe unaniem de volgende statuten te aanvaarden:

Artikel 1.
Rechtsvorm - Benaming

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna, "VZW" genaamd) op grand van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (samen met de uitvoeringswetgeving, de "V&S Wet").

De VZW draagt de naam Jeugdmuziekatelier Pro Musica, afgekort JMA Pro Musica.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B -vervolg

Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2.
Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd te 1500 Halle, Leopold Deboeckstraat 5.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen België en de daarmee verband houdende openbaarmakingvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3.
Duur

D) 0 -Q

-I—«

CO 0 X 0

O 00 CM

_Ç0

-i—<

CO CO

-I—'

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4. Doel - Activiteiten

De vereniging heeft tôt doel kinderen en jongeren de kans te bieden om zich spelenderwijs en in een ontspannen

sfeer muzikaal te ontwikkelen.

Tôt de concrète activiteiten waarmee de doelstellingen van de vereniging worden verwezenlijkt, behoren onder meer, doch niet uitsluitend:

het aanbieden van muziek- en orff-initiatie;

samen musiceren, onder meer in een harmonie-ensemble en in een orff-ensemble;

de organisatie van muziekweekends, concertreizen, bijeenkomsten en feesten voor de leden; deelname aan culturele manifestaties; de organisatie van concerten.

De vereniging zal binnen de perken door de wet en het recht gesteld, aile zakelijke verrichtingen mogen doorvoeren die dit doel kunnen bevorderen. In het bijzonder zal de vereniging aile roerende en onroerende goederen, nodig om dit doel te verwezenlijken, in eigendom of vruchtgebruik kunnen bezitten en omtrent deze goederen aile rechten kunnen uitoefenen.

De vereniging kan aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tôt de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

-I—'

Artikel 5.
Werkelijke leden

_ç0

De vereniging dient steeds over het minimum aantal leden te beschikken dat is voorgeschreven door de V&S

Wet.

Elke natuurlijke persoon die het statutair doel ondersteunt, bereid is de statuten na te leven en minstens 18 jaar oud is, kan zich kandidaat stellen om toe te treden als werkelijk lid. De vereniging telt te allen tijde minstens zeven werkelijke leden.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkelijk lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens twee derden van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder bijzondere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkelijk lid.

Werkelijke leden hebben aile rechten en verplichtingen die in de V&S Wet en deze statuten worden beschreven. De Raad van Bestuur kan beslissen dat de werkelijke leden een lidmaatschapsbijdrage dienen te betalen die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximaal honderd euro zal bedragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B -vervolg

Artikel 6.
Toegetreden leden

D) 0 -Q

-I—«

CO 0 X 0

Aile natuurlijke personen die het statutair doel ondersteunen en ingeschreven zijn in één van de afdelingen van de vereniging (dit laatste houdt in, de natuurlijke personen die bij het begin van een lesperiode in één van de afdelingen van de vereniging het inschrijvingsformulier hebben ingediend en het nodige lidgeld hebben betaald), zijn automatisch toegetreden lid.

Natuurlijke personen die niet automatisch toegetreden lid zijn, kunnen zich schriftelijk of mondeling kandidaat stellen bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als toegetreden lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens twee derden van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder bijzondere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven of die hen worden toegekend krachtens een huishoudelijk règlement dat door de Algemene Vergadering is goedgekeurd volgens de gewone quorum- en meerderheidsvereisten

Op voorstel van de Raad van Bestuur kan de Algemene Vergadering volgens de gewone quorum- en meerderheidsvereisten beslissen om op basis van objectief verifieerbare criteria van onderscheid diverse categorieën van toegetreden leden te creëren.

De Raad van Bestuur kan beslissen dat toegetreden leden, of bepaalde categorieën van toegetreden leden een lidmaatschapbijdrage dienen te betalen die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximaal honderd euro zal bedragen.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht. Zij kunnen de algemene vergaderingen bijwonen met raadgevende stem. Hun rechten en plichten kunnen worden gewijzigd door de Algemene Vergadering zonder hun instemming.

Artikel 7.
Ledenregister

00 CM

_Ç0

-i—<

CO CO

-I—'

-I—'

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de werkelijke en toegetreden leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voomamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten aile beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur of de Algemene Vergadering in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Aile leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 8.
Ontslag - Schorsing - Beëindiging van lidmaatschap

_ç0

Zowel werkelijke leden, als toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een gewone brief te richten aan de Raad van Bestuur of door dit mondeling mee te delen aan een lid van de Raad

van Bestuur.

Als een werkelijk lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan zijn lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5e van aile werkelijke leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens een meerderheid van aile werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3e meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden vereist is.

Het werkelijk lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te

worden.

Het lidmaatschap van een werkelijk lid of een toegetreden lid wordt van rechtswege beëindigd indien het betreffende lid niet langer voldoet aan de voorwaarden om werkelijk lid of toegetreden lid te zijn.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B -vervolg

Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Artikel 9. Rechten en verplichtingen leden

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grand van de enkele hoedanigheid van lid.

Geen enkel lid kan de teruggave eisen van de bijdragen die het zou hebben betaald of van andere prestaties die

het zou hebben verstrekt.

Elke werkelijk of toegetreden lid dat ouder is dan 16 jaar is verantwoordelijk voor de aan hem of haar in bruikleen gegeven muziekinstrumenten, muziekpartituren en andere eigendommen van de vereniging.

Tôt en met de leeftijd van 16 jaar valt deze verantwoordelijkheid van de werkelijke en toegetreden leden ten laste van de ouders. Een werkelijk of toegetreden lid dat ophoudt deel uit te maken van de vereniging zal ailes wat de vereniging toebehoort, in een goede staat en op eerste verzoek restitueren aan de vereniging.

D) 0 -Q

Artikel 10.
Algemene Vergadering

-I—«

CO 0 X 0

O 00 CM

_Ç0

-i—<

CO CO

-I—'

-I—'

_ç0

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkelijke leden. De toegetreden leden kunnen de Algemene Vergadering bijwonen met raadgevende stem.

Aile werkelijke leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkelijk lid heeft één stem.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid, door de bestuurder met de hoogste leeftijd.

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tôt de Algemene Vergadering richten.

Artikel 11. Algemene Vergadering - Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

de wijziging van de statuten;de benoeming en de afzetting van de bestuurders;de kwijting aan de bestuurders;de goedkeuring van de begroting en van de rekening;de ontbinding van de vereniging;de uitsluiting van een lid;alle andere bevoegdheden die krachtens de V&S wet of de statuten zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

Artikel 12. Algemene Vergadering - Vergaderingen

De jaarlijkse Algemene Vergadering zal elk jaar vôôr 1 november gehouden worden op de maatschappelijke zetel of een plaats die wordt vermeld in de uitnodiging.

De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar aile werkelijke en toegetreden leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het betreffende lid daartoe het laatst heeft opgegeven aan de secretaris van de vereniging.

De jaarlijkse vergaderingen worden door de Raad van Bestuur of door minstens twee leden van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens twee bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de werkelijke leden minstens veertien dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Raad van Bestuur en op verzoek van minstens twee bestuurders, alsook op verzoek van minstens 1/5 van aile werkelijke leden. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de Buitengewone Algemene Vergadering naar aile werkelijke leden en toegetreden leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het betreffende lid daartoe het laatst heeft opgegeven aan de secretaris van de vereniging.

Ieder lid kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, die noodzakelijkerwijze een ander lid dient te zijn. Elk lid kan maximaal twee volmachten dragen.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. In zijn of haar afwezigheid zal de vergadering voorgezeten worden door de ondervoorzitter of, bij ontstentenis, door de oudste in jaren van de aanwezige werkelijke leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B -vervolg

Artikel 13.
Algemene Vergadering - Quorum en stemming

D) 0 -Q

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de V&S Wet of in deze statuten.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkelijke leden die aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke

leden.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3e van de werkelijke leden, doorgeheime stemming.

Bij staking van stemmen zal de stem van de Voorzitter doorslaggevend zijn.

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkelijke leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de bepalingen van de V&S Wet.

-I—«

Artikel 14.
Raad van Bestuur- Samenstelling

CO 0 X 0

O 00 CM

_Ç0

-i—<

CO CO

-I—'

-I—'

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de VZW. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkelijk lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkelijke leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde werkelijk lid wordt aanvaard, zal de Algemene Vergadering overgaan tôt de benoeming van een derde bestuurder.

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 2 jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de

jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een Voorzitter, Secretaris en Penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien indien door zijn ontslag het aantal bestuurders onder het wettelijk of statutair

minimum valt.

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Artikel 15.
Raad van Bestuur-Vergaderingen, beraadslagingen en beslissing

_ç0

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter telkens als het belang van de VZW het vereist, alsook op verzoek van twee bestuurders.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen, heeft de Voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, een doorslaggevende stem.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkelijke leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in de V&S Wet vastgelegde modaliteiten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B -vervolg

De Raad van Bestuur kan beraadslagen per video- of telefoonconferentie, voor zover aile deelnemers in staat zijn zich uit te drukken en verstaanbaar zijn voor aile andere deelnemers.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk besluit van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tôt schriftelijke besluitvorming over te gaan.

Artikel 16.
Raad van Bestuur - Intern bestuur - Beperkingen

D) 0 -Q

-I—«

De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tôt verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de V&S Wet of onderhavige statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vereniging. Deze bevoegheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 17.
Raad van Bestuur - Externe vertegenwoordigingsmacht

0 X 0

O 00 CM

_Ç0

-i—<

CO CO

-I—'

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als collège de vereniging in aile handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als collège, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders, gezamenlijk handelend. .

Vertegenwoordigingsorganen kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW bij de aan- of verkoop van onroerende goederen. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die gerechtigd zijn om de VZW te vertegenwoordigen kunnen tevens bijzondere lasthebber aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Deze bijzondere lasthebbers verbinden de vereniging slechts binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 18.
Raad van Bestuur - Bekendmakingsvereisten

-I—'

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt overeenkomstig de bepalingen van de

V&S Wet.

Artikel 19.
Raad van Bestuur - Aansprakelijkheid van de bestuurders en dagelijks bestuurder(s)

_ç0

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tôt de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 20.
Commissaris

Indien de VZW daartoe wettelijk is verplicht of indien de Algemene Vergadering beslist met inachtneming van de quorum- en meerderheidsvereisten die gelden voor een statutenwijziging om op vrijwillige basis over te gaan tôt de benoeming van een commissaris, wordt de contrôle op de financiële toestand van de vereniging, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen ten aanzien van de V&S Wet en de statuten, aan één of meer commissarissen opgedragen. Zij worden met inachtneming van de gewone quorum- en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B -vervolg

meerderheidsvereisten benoemd door de Algemene Vergadering onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De Algemene Vergadering bepaalt ook de bezoldiging

van de commissaris.

Artikel 21.
Boekhouding

Het boekjaar begint 1 augustus en eindigt op 31 juli. Het eerste boekjaar begint op datum van de oprichting en neemt een einde op 31 juli 2014.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen en modaliteiten in de V&S Wet.

De jaarrekening wordt bekendgemaakt overeenkomstig het bepaalde in de V&S Wet.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Artikel 22.

Ontbinding en vereffening

D) 0 -Q

-I—«

CO 0 X 0

O 00 CM

_Ç0

-i—<

CO CO

-I—'

-I—'

_ç0

De Algemene Vergadering besluit over de ontbinding van de vereniging op voorstel van de Raad van Bestuur of minimum 1/5 van aile werkelijke leden.

De Algemene Vergadering kan over de ontbinding van de vereniging slechts beraadslagen en beslissen overeenkomstig de quorum- en meerderheidsvereisten die gelden voor een wijziging van het doel van de vereniging. Vanaf de beslissing tôt ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij handelt als een "VZW in vereffening".

Indien het voorstel tôt ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zal omschrijven. Deze beslissing kan worden genomen overeenkomstig de gewone quorum- en meerderheidsvereisten.

In geval van ontbinding en vereffening, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW. Het vermogen kan in elk geval slechts worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel.

Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden bekend gemaakt overeenkomstig het bepaalde in de V&S Wet.

OVERGANGSBEPALINGEN

Verkrijgen rechtspersoonlijkheid

De vereniging zal in toepassing van artikel 3 van de V&S Wet rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van (a) de statuten en (b) de akten betreffende de benoeming van bestuurders en van de personen die gemachtigd zijn om de VZW te vertegenwoordigen in het verenigingsdossier op de griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar de VZW haar zetel heeft.

De Oprichters erkennen dat er niettemin in naam van de vereniging reeds verbintenissen kunnen worden aangegaan vooraleer de vennootschap rechtspersoonlijkheid bezit. De personen die, in welke hoedanigheid ook, dergelijk verbintenissen aangaan, zijn persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk indien de vereniging binnen twee jaar na het ontstaan van de verbintenis geen rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en zij bovendien de verbintenissen niet heeft overgenomen binnen zes maanden na het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid. Verbintenissen overgenomen door de vereniging worden geacht door haar te zijn aangegaan vanaf het ontstaan

van die verbintenissen.

Benoeming bestuurders

De algemene vergadering gehouden op heden heeft tôt bestuurders benoemd:

1) Hans Gijsens, met woonplaats te Borreweg 37, 1500 Halle geboren te Halle op 24 juni 1990.

2) Kristel Dierickx, met woonplaats te Keerstraat 118, 1500 Halle, geboren te Halle op 11 juli 1970.

3) Dries Gremmelprez, met woonplaats te Halleweg 357, 1500 Halle, geboren te Halle op 22 juni

1990

4) Lieselotte Pickaert, met woonplaats te Europalaan 99, 1500 Halle, geboren te Leuven op 6januari

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B -vervolg

1992.

De bestuurders hebben aangesteld:

als voorzitter:

als ondervoorzitter:

als penningmeester:

als secretaris:

Hans Gijsens

Dries Gremmelprez

Kristel Dierickx

Lieselotte Pickaert

D) 0 -Q

-I—«

CO 0 X 0

O 00 CM

_Ç0

-i—<

CO CO

-I—'

-I—'

_Ç0

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JEUGDMUZIEKATELIER PRO MUSICA, AFGEKORT : JM…

Adresse
LEOPOLD DEBOECKSTRAAT 5 1500 HALLE

Code postal : 1500
Localité : HALLE
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande