JODI

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : JODI
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 839.482.441

Publication

03/10/2011
ÿþ Motl 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

2 1 SEP 2Itt

Griffie

BRUSSEL

i *uiiiaeziiiiiiAuieeiii" uu

Vc

baht aar Bel; Staa

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : JODI

839-(+3;.LaLil

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Markt 10 - 1840 Londerzeel

Onderwerp akte : Oprichting

Het blijkt uit een onderhandse akte opgesteld te Londerzeel in drie originelen de dato 30/06/2011 dat er tussen:

- De heer Dirk Larivière, wonende in de Markt 10 te 1840 Londerzeel en

- De heer Joost Robberechts, wonende in de Breestraten 206 te 1785 Merchtem en

- De heer Harry Troch, wonende in de Ebbing 45 te 1840 Steenhuffel,

een vennootschap onder gemeenschappelijke naam is opgericht als volgt :

JODI.

Artikel 1 : benaming

De vennootschap heeft de vorm van een vennootschap onder firma. Zij wordt opgericht onder de benaming "JODI". 0e benaming moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd worden door de vermelding vennootschap onder firma, afgekort VOF.

Artikel 2 : maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 1840 Londerzeel, Markt 10. De zetel kan worden overgebracht naar iedere plaats in België bij beslissing van de zaakvoerder.

De vennootschap mag bijhuizen, agentschappen of verkoopsbureaus oprichten in binnen- en buitenland bij beslissing van de zaakvoerder.

Artikel 3 : doel

De vennootschap heeft tot doel, in eigen naam of in naam van derden, voor eigen rekening of voor rekening van: derden, zowel in binnenland als in buitenland:

Het inrichten van evenementen, fuiven, concerten, T-dansants in eigen naam.

Het inrichten, eventueel in samenwerking met andere verenigingen, van weekendfeesten niet organisatie van optredens (door artiesten).

Het inrichten van modeshows e.d.

TITEL TWEE : KAPITAAL

Artikel 4 : maatschappelijk kapitaal

Er is geen maatschappelijk kapitaal bij de oprichting.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Een inbreng van kapitaal (of een verhoging of vermindering) kan enkel gebeuren mits unanieme instemming van de vennoten.

Artikel 5 : overdracht van aandelen onder de levenden

De aandelen die het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, kunnen slechts worden overgedragen mits unanieme instemming van de vennoten. De overdracht van aandelen kan geen gevolg hebben ten aanzien van de verbintenissen die voor haar openbaarmaking zijn aangegaan.

Artikel 6 : overgang van de aandelen bij overlijden

Bij overlijden van een vennoot wordt de vennootschap verder gezet met de overblijvende vennoten of als er slechts één vennoot rest met alle erfgenamen van de overleden vennoot.

Artikel 7 : toetreding van een nieuwe vennoot

Een nieuwe vennoot kan slechts toetreden met unanieme instemming van alle vennoten, verenigd in algemene vergadering. De nieuwe vennoot zal slechts over rechten en plichten ten aanzien van de vennootschap beschikken vanaf zijn intrede in de vennootschap.

TITEL DRIE : AANSPRAKELIJKHEID VENNOTEN

De vennoten zijn persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

TITEL VIER : BESTUUR EN TOEZICHT

Artikel 8 : benoeming zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één zaakvoerder, vennoot van de vennootschap.

Tot zaakvoerder wordt aangesteld de heer Larivière Dirk, voorgenoemd.

Artikel 9 : bezoldiging

Aan de zaakvoerder kan een vaste of veranderlijke bezoldiging worden toegekend waarvan het bedrag door de algemene vergadering elk jaar wordt vastgesteld en die ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap. De zaakvoerder kan daarenboven de kosten, gemaakt in uitvoering van zijn mandaat, door de vennootschap laten terugbetalen na het overleggen van bewijskrachtige stukken.

De algemene vergadering kan de zaakvoerder toestaan om tijdens het lopende boekjaar voorschotten op zijn bezoldiging op te nemen van de vennootschap.

Bovendien kan de algemene vergadering tantièmes toekennen te nemen uit de beschikbare winst van het boekjaar.

Artikel 10 : dagelijks bestuur

De zaakvoerder wordt belast met het bestuur van de vennootschap, met uitsluiting van de andere vennoten, binnen de perken van het maatschappelijk doel. De zaakvoerder is bevoegd om alle daden van beheer en beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Hij mag zonder dat deze opsomming limitatief is, personeel aanwerven en afdanken, materiaal aankopen, de schuldvorderingen innen, handelseffecten aanvaarden, verzekeringspolissen tekenen, rechtsvorderingen instellen, ....

Hij heeft het recht beleggingen te doen in aandelen, obligaties, e.a.

Wanneer voor de vennootschap wordt gehandeld, moet de zaakvoerder steeds zijn handtekening laten voorafgaan of laten volgen door de vermelding van zijn hoedanigheid, tenzij dit duidelijk blijkt uit het stuk dat wordt ondertekend. De vennootschap wordt door de zaakvoerder vertegenwoordigd in alle handelingen in en buiten rechte.

Artikel 11 : taken van het bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Bij schriftelijke volmacht kunnen welbepaalde taken worden toevertrouwd aan elke persoon die de zaakvoerder daartoe geschikt acht.

Onder schriftelijke volmacht wordt verstaan elke via gangbare communicatiekanalen overgebrachte en op schrift ontvangen volmacht.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder, verbinden de gevolmachtigden de vennootschap binnen de perken van de hen verleende volmacht.

De vennoten oefenen het toezicht uit op de verrichtingen van de vennootschap. Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op alle handelingen van de vennootschap en mag zonder verplaatsing inzage eisen van de boekhouding, de briefwisseling en de notulen van de vennootschap.

Iedere vennoot kan zich voor dit toezicht laten vertegenwoordigen en bijstaan door een wettelijk erkende accountant.

TITEL VIJF : DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12 : jaarvergadering

Ieder jaar, de laatste vrijdag van de maand mei, moet een algemene vergadering (jaarvergadering) worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats vermeld in de bijeenroepingsbrieven. Ingeval voorvermelde dag een wettelijke feestdag is, moet deze algemene vergadering plaats hebben op de eerstvolgende werkdag. Ten allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering bijeengeroepen worden op te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort.

De zaakvoeder moet de jaarvergadering bijeenroepen op de bij de statuten bepaalde datum. De zaakvoerder is verplicht een bijzondere algemene vergadering bijeen te roepen wanneer èèn of meer vennoten dit vragen.

De oproepingsbrieven voor de vergaderingen worden vijftien dagen op voorhand door een bij de post aangetekende brief aan de vennoten verstuurd, behalve zo laatstgenoemden de zaakvoerder ervan vrijstellen.

Onverminderd de regels van de wettelijke vertegenwoordiging, kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een schriftelijk gevolmachtigde vennoot, op voorwaarde dat hijzelf op de gemachtigde de bij de statuten bepaalde formaliteiten heeft vervuld om tot de vergadering te worden toegelaten.

Onder schriftelijke volmacht wordt verstaan elke via gangbare communicatiekanalen overgebrachten en op schrift ontvangen volmacht.

Sterkmaking voor een afwezige vennoot en handelen bij wijze van zaakwaarneming of naamlening is verboden.

De jaarvergadering en de bijzonder algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten, doch mits aanwezigheid van de zaakvoerder. Is de zaakvoerder afwezig, dan kan een tweede algemene vergadering worden belegd, ten vroegste 30 dagen na de eerste algemene vergadering. Deze algemene vergadering beraadslaagt en besluit ook al is de zaakvoerder afwezig.

Artikel 13: algemene vergadering

Een algemene vergadering wordt voorgezeten door de zaakvoerder. De beraadslaging en stemming gebeurt onder leiding van de voorzitter en in overeenstemming met de gebruikelijke regels van een behoorlijke vergadertechniek. De zaakvoerder geeft antwoord op de vragen die hem door de vennoten worden gesteld. De algemene vergadering kan alleen rechtsgeldig beraadslagen en besluiten over punten die in de aangekondigde agenda zijn opgenomen of daarin impliciet zijn vervat. Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts worden beraadslaagd en besloten in een vergadering waarin alle aandelen aanwezig of vertegenwoordigd zijn en mits daartoe met èènparigheid van stemmen besloten wordt.

Een algemene vergadering kan over een statutenwijziging alleen dat rechtsgeldig beraadslagen en besluiten wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er èènparigheid van stemmen is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Onder voorbehoud van de wettelijke beperkingen en behalve in de gevalle voorzien in de wet of in onderhavige statuten worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten is in de vergadering. Onthouding, blanco stemmen en de nietige stemmen worden bij de berekening van de meerderheid verwaarloosd. Bij staking van stemmen worden de voorstellen verworpen.

Van elke algemene vergadering worden tijdens de jaarvergaderingen notulen opgemaakt.

Artikel 14 : vennoot

Iedere vennoot heeft recht op èèn stem.

TITEL ZES : INVENTARIS - JAARREKENING - WINSTVERDELING

Het boekjaar van de vennootschap loopt van èèn januari en eindigd op èènendertig december.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden van de vennootschap afgesloten, en wordt door de zaakvoerder de inventaris en jaarrekening opgemaakt.

Behoudens wanneer het Wetboek van Vennootschappen de opstelling van een jaarverslag niet verplicht, wordt door de zaakvoerder een jaarverslag opgesteld, waarin hij onder meer rekenschap geeft over zijn beleid, commentaar geeft op de jaarrekening, informatie betreffende belangrijke gebeurtenissen na het einde van het boekjaar en informatie omtrent de werkzaamheden van onderzoek en ontwikkeling verstrekt, dit alles overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van alle kosten, nodige voorzieningen en afschrijvingen, vormt de nettowinst van het boekjaar.

Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen, over de bestemming van de nettowinst. Indien de algemene vergadering beslist dividenden uit te keren, dan wordt dit onder de vennoten verdeeld volgens het besluit van de algemene vergadering.

TITEL ZEVEN : ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 15 : ontbinding

De vennootschap blijft na haar ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot de sluiting ervan.

Artikel 16 : aanduiding van een vereffenaar

ln geval van ontbinding van de vennootschap, zal de vereffening gebeuren door toedoen van èèn of meer vennoten, aangeduid door de algemene vergadering, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder van rechtswege vereffenaar.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

Artikel 17 : vereffening

Het eventueel vereffeningsoverschot zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aantal aandelen dat zij bezitten.

TITEL ZEVEN : DIVERSE BEPALINGEN EN SLOTBEPALINGEN

Artikel 18 : eerste boekjaar

Het eerste boekjaar gaat in op datum 01/07/2011 en wordt afgesloten op 31/12/2012.

Artikel 28 : jaarvergadering

De eerste jaarvergadering za! gehouden worden in het jaar 2013.

Opgemaakt te Londerzeel op 30!0612011

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Larivière Dirk Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de per o(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam er handtekening

Coordonnées
JODI

Adresse
MARKT 10 1840 LONDERZEEL

Code postal : 1840
Localité : LONDERZEEL
Commune : LONDERZEEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande