JOHAN GROOTAERS ERFGOEDEXPERTISE

Société en commandite simple


Dénomination : JOHAN GROOTAERS ERFGOEDEXPERTISE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 845.879.887

Publication

27/11/2012
ÿþ~

~

Modal

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

be a B sa

1j1 I







Neergelegd tel- gnffre der

Rechtbank van Koophancie

te Leuven, de 1 5 NOV. 2,112

DE GRIFFIER,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0845.879.887

Benaming

(voluit) : JOHAN GROOTAERS ERFGOEDEXPERTISE

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : FONTEINSTRAAT 38 , 3050 OUD-HEVERLEE

Onderwerp akte : DOEL - STATUTEN (VERTALING, COORDINATIE, OVERIGE WIJZIGINGEN,

Uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering dd 29 september 2012 gehouden op de maatschappelijke zetel blijkt dat

Zijn aanwezig :

De Heer Grootaers Johan, beherend vennoot

Mevrouw Muller Nirupa, stille vennoot

Vertegenwoordigde aandelen 1001100

De vergadering wordt geopend onder het voorzitterschap van de heer Grootaers Johan. Mevrouw M6ller, Nirupa fungeert als secretaris.

De aanwezige vennoten bevestigen uitdrukkelijk dat zij binnen de in de wet voorziene termijn op de hoogte werden gebracht van de datum van deze algemene vergadering. Zij gaan met eenparigheid van stemmen akkoord met de wijze van bijeenroeping en de datum op dewelke deze algemene vergadering plaats heeft.

Gezien aile vennoten aanwezig zijn, is de vergadering geldig samengesteld en kan zij op een geldige manier beraadslagen.

Eerste besluit - Doelwijziging

De vergadering besluit het doel van de vennootschap te wijzigen door schrapping van artikel 3 van de statuten en toevoeging van onderstaande tekst

" Artikel 3: Doel.

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland:

- Erfgoedontwerp, erfgoedadvies, erfgoedonderzoek, werfopvolging, kennisontsluiting, laboratoriumanalysen en proefrestauraties met betrekking tot roerend en onroerend erfgoed, monumenten en gebouwen in binnen- en buitenland.

overige zakelijke dienstverlening en verstrekken van technisch advies.

- de aankoop, de verkoop, de verbouwing, de huur, de onderhuur, de financieringshuur, de leasing, de concessie en de uitbating, onder gelijk welke vorm, van alle roerende en onroerende goederen, die rechtstreeks' of onrechtstreeks betrekking hebben op de bedrijvigheid van de vennootschap.

- het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, know-how en aanverwante immateriële duurzame activa.

- het beheren, beleggen en exploiteren van de roerende en onroerende activa van de vennootschap.

- het uitvoeren van alle werken, studies en managementdiensten van administratieve, technische, commerciële en financiële aard, voor rekening van ondernemingen waarvan zij aandeelhouder is of voor rekening van derden.

De vennootschap mag in het algemeen, in België en in het buitenland, voor eigen rekening en voor rekening van derden, alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende verrichtingen verwezenlijken die rechtstreeks of onrechtstreeks haar onderneming kunnen uitbreiden of bevorderen."

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Tweede besluit - Bezoldiging zaakvoerder

De vergadering besluit dat het mandaat van Grootaers Johan ais zaakvoerder bezoldigd is.

Stemming

Alle voorafgaande beslissingen werden genomen met unanimiteit van stemmen.

De punten van de dagorde zijn hierbij afgehandeld en de voorzitter heft de algemene vergadering op, waarvan proces-verbaal te Oud-Heverlee op 29 september 2012.

Voor waar en echt verklaard,

i

v '

Voor-

kepiriin

Zan het

Belgisch

Staatsblad

Grootaers Johan

Beherend vennoot

Tegelijkertijd hierbij neergelegd:

- verslag van de buitengewone algemene vergadering dd 29 september 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/05/2012
ÿþ Mot Word 11 1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111111111 IN II

*12094139*

Neergelegd ter griffie der Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 1 1 MEI 2012 DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr Benaming

(voluit)

(verkort) .

r

Johan Grootaers Erfgoedexpertise Comm V

Bijlagen bij-het Belgisch Staatsblad -24f05f20i2 _ Annexes' -du Minitëür bëlg

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Fonteinstraat 38 te 3050 Oud-Heverlee

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting vennootschap.

Grootaers Johan Erfgoedexpert

Gewone commanditaire vennootschap

Te 3050 Oud-Heverlee, Fonteinstraat 38

Titel 1-- oprichting

I. Tussen de ondergetekenden :

1. Mijnheer Grootaers Johan, wonende te Oud-Heverlee, Fonteinstraat 38 geboren te Leuven op 24 november 1955, verder vernoemd als ` beherend vennoot' , sub 1

2. Mevrouw Moeller Nirupa, wonende te Oud-Heverlee, Fonteinstraat 38 geboren te Essen op 11 april 1954, verder vernoemd als' stille vennoot', sub 2

werd op 30 april 2012 een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap opgericht.

De ondergetekenden verklaren en erkennen dat een vermogen van honderd euro (100,00), vertegenwoordigd door honderd ( 100) aandelen, in contanten is ingebracht.

Il. Inschrijving op en afbetaling der aandelen :

Op gezegde aandelen wordt als volgt in contanten ingeschreven door:

1. Ondergetekende sub 1 op achtennegentig (98) aandelen, waarvoor hij een participatie in het vermogen van de vennootschap in verhouding tot zijn inbreng bekomt, hetzij achtennegentig honderdste van het vermogen van de vennootschap.

2. Ondergetekende sub 2 op twee ( 2) aandelen, waarvoor hij een participatie in het vermogen van de vennootschap in verhouding tot haar inbreng bekomt, hetzij twee honderdste van het vermogen van de vennootschap.

Ondergetekenden verklaren dat gezegd bedrag van honderd euro volgestort is.

IIl. Aanwijzing van de stille en commanditaire vennoten :

De ondergetekende sub 1 is commanditair vennoot. Hij is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle

verbintenissen van de vennootschap.

Op de laatste blz van l_vik B vermelden Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

De ondergetekende sub 2 is stille vennoot. Haar aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van haar inbreng zoals hiervoor is vastgesteld.

Titel I I -- statuten

De ondergetekenden verklaren de statuten van de vennootschap als volgt vast te stellen:

Artikel 1 : Maatschappelijke naam  vennoten

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm aanneemt van een gewone commanditaire vennootschap onder de naam Grootaers Johan Erfgoedexpert.

Artikel 2 : Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Oud-Herlee, 3050, Fonteinstraat nr. 38. De zaakvoerder kan, zonder statutenwijziging, de zetel verplaatsen binnen het Vlaamse gewest en het Brussels hoofdstedelijk gewest. Daarbuiten kan de zetel slechts worden verplaatst bij eenparigheid van alle vennoten en met inachtneming van de regels gesteld voor een wijziging van de statuten.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel:

-De organisatie van boekhoudingdiensten en raadgeving daaromtrent;

-Het openen, het houden, het centraliseren en het sluiten van boekingen, geschikt voor het opmaken van de rekeningen;

-Het bepalen van de resultaten en het opmaken van de jaarrekening in de door de wet bepaalde vorm; -Het belastingadvies, bijstand en vertegenwoordiging van belastingplichtigen;

-Juridische adviesverlening in het bijzonder wat betreft de oprichting en vereffening van vennootschappen; -Studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake financiële, handels, fiscale en sociale aangelegenheden;

-Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap en voor zover die verrichtingen in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroep van boekhouder;

-Het deelnemen in, het voeren van beheer over, de functie van bestuurder uitoefenen en het financieren en samenwerken met andere ondernemingen, vennootschappen en rechtspersonen waarvan de activiteiten verband houden met artikel 49 van de wet van 22 april 1999.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en alle andere verbintenissen, voor haarzelf en zelfs voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft en voor zover deze verrichtingen in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroep van boekhouder.

Zij kan de functie van vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur en begint te werken op datum van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een algemene vergadering van vennoten met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

Artikel 5 : Kapitaal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het vermogen van de vennootschap bedraagt honderd ( 100,00) euro, en is verdeeld in honderd aandelen van één euro elk. De aandelen zijn op naam en worden ingeschreven in een daartoebestemd register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap. Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 6 : Overdracht van een aandeel

Een participatie in de vennootschap van een beherende vennoot mag, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met goedvinden van 4/5 van de stemmen van de beherende vennoten en met instemming van ten minste twee derden meerderheid van de stille vennoten.

Een participatie in de vennootschap van een stille vennoot moet eerst aangeboden worden aan de beherende vennoten, die gedurende een termijn van tenminste één maand van een voorkooprecht genieten. Oefenen zij dit recht niet uit, dan kan de participatie vrij overgedragen worden of overgaan aan een stille vennoot, aan zijn echtgenoot of erfgenamen in rechte lijn. In andere gevallen is de eenparige goedkeuring vereist van de beherende vennoten en de gewone meerderheid van de stille vennoten. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

Artikel 7 : Waarde van de participatiebewijzen en hun betaling

De verkoopprijs van een participatiebewijs is gelijk aan de werkelijke waarde ervan op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige in gemeen overleg aangewezen of, bij gebreke aan overeenstemming, door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarin de zetel van de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de deskundige staat geen enkel rechtsmiddel open. De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

Artikel 8 : Vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte.

De zaakvoerder mag zijn machten voor bepaalde handelingen overdragen aan derden. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Aan een stille vennoot mag geen volmacht worden gegeven.

Aan de zaakvoerder kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een vaste wedde worden toegekend waarvan het bedrag jaarlijks door de algemene vergadering wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de vennootschap.

De voorgaande paragraaf is slechts van toepassing in zoverre de vertegenwoordiging van de vennootschap betreffende boekhoudwerkzaamheden voor derden, zoals opgenomen in artikel 49 van de Wet van 22 April 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, enkel worden toegekend aan één of meerdere personen die gerechtigd zijn de boekhoudactiviteiten uit te oefenen.

Artikel 9 : intern bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder die geen stille vennoot mag zijn.

Tot zaakvoerder  beherende vennoot wordt voor de duur van de vennootschap aangesteld Grootaers Johan. De zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor, volgens de wet, alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

Artiket 10 : Rechten en verplichtingen van vennoten

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zicht niet mengen in de zaken van de vennootschap, evenwei hebben zij het recht op de maatschappelijke zetel kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap onverminderd de toepassing van de Wet op commissaris revisor.

Artikel 11 : Algemene Vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten.

De jaarvergadering heeft plaats elke laatste vrijdag van de maand juni te 19h00. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag, zelfde uur.

De beherende vennoten, de zaakvoerder of de commissarissen  revisoren zullen de algemene vergadering op de maatschappelijke zetel of in elke andere plaats bepaald bij gemeenschappelijk akkoord, kunnen bijeenroepen telkens zij het nuttig oordelen voor de vennootschap.

De beherende vennoten en de zaakvoerder zijn verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de tien dagen na een daartoe strekkend verzoek van één of meerdere stille vennoten die alleen of gezamenlijk ten minste één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Gezegd verzoek dient te gebeuren bij aangetekend schrijven met opgave van de te behandelen onderwerpen gericht aan één van de beherende vennoten of zaakvoerders.

De vennoten worden uitgenodigd tot de algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief ten minste acht dagen voor de vergadering aangetekend verzonden naar hun adres zoals dit in het vennotenregister is vermeld. De oproeping vermeldt de datum, uur, plaats en agenda van de algemene vergadering.

De algemene vergadering kan niet geldig beraadslagen noch besluiten dan wanneer alle beherende vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn en minstens de meerderheid der stille vennoten.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de statuten evenwel alsook voor het aannemen van nieuwe vennoten, is een 4/5 meerderheid van de beherende vennoten en een besluit genomen met drie vierden van de stille vennoten vereist.

De algemene vergadering der vennoten is bevoegd om te beraadslagen en besluiten te nemen over:

-de vaststelling van de jaarrekening;

-de bestemming van het resultaat;

-de wijziging der statuten;

-de benoeming en het ontslag van en de decharge aan de zaakvoerder;

-de vaststelling van de vergoeding van de zaakvoerder evenals het instellen van de

vennootschapsvordering tegen hem.

Artikel 12 : Stemrecht

Elk participatiebewijs geeft recht op één stem.

Artikel 13 : Boekjaar -- Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maakt de zaakvoerder de

inventaris op, alsmede de jaarrekening.

Artikel 14 : Verdeling van het resultaat en het liquidatiesaldo

Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken maakt de zuivere winst van vennootschap uit.

De algemene vergadering van de vennoten beslist jaarlijks over de bestemming van dit saldo van de winst. De winst- en liquidatiesaldoverdeling zal gebeuren in functie van de deelname in het vermogen van de vennootschap.

Artikel 15 : Woonstkeuze

Iedere vennoot en zaakvoerder die in het buitenland woont of wiens woonplaats onbekend is, wordt geacht voor gans de duur van zijn functie woonplaats te hebben gekozen in de zetel der vennootschap waar aile kennisgevingen en betekeningen betreffende de zaken van de vennootschap hem geldig kunnen worden gedaan.

Artikel 16

Voor al wat niet uitdrukkelijk is geregeld in onderhavige statuten wordt verwezen naar de vennootschapswet.

Titel Ili  Aanvullende bepalingen

9.Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op éénendertig december tweeduizend en twaalf.

2.De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend en dertien.

3.De hoger genoemde statutaire zaakvoerder verklaart zijn mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn

door enige maatregel die zich tegen de aanvaarding ervan verzet. Het mandaat van zaakvoerder zal

onbezoldigd zijn.

4.De oprichters verklaren dat de vennootschap bij toepassing van art. 60 van het Wetboek van

vennootschappen de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn

aangegaan onder opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel van huidige akte ter griffie van de rechtbank van koophandel.



Z Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad









WAARVAN AKTE

Verleden te Leuven op 30 april 2012

Na voorlezing heeft de verschijner deze akte ondertekend.

Beherend vennoot

Grootaers Johan Tekst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad = 24/05/2012 - Annexes du'Mdnifëûr belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto ' Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JOHAN GROOTAERS ERFGOEDEXPERTISE

Adresse
FONTEINSTRAAT 38 3050 OUD-HEVERLEE

Code postal : 3050
Localité : OUD-HEVERLEE
Commune : OUD-HEVERLEE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande