KAMPENHOUTSE HONDENSCHOOL, AFGEKORT : K.H.

Association sans but lucratif


Dénomination : KAMPENHOUTSE HONDENSCHOOL, AFGEKORT : K.H.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 459.635.092

Publication

14/08/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

lEI II N I INI I IIV II 11

*12141733*





Ondememingsnr : 0459.635.092

Benaming

(voluit) : Kampenhoutse Hondenschool

(verkort) : K.H.

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Zeypestraat 26B te 1910 Kampenhout

Onderwerp akte : Statuwtsvvijziging

Kampenhoutse Hondenschool

1910 Kampenhout

Identificatienummer; 27024/96

Onderwerp akte: STATUUTSWIJZIGING

Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1, Deze statuten vervangen en vernietigen de voorgaande gepubliceerde statuten en zijn van

toepassing na goedkeuring door de Algemene vergadering op 26 februari 2012,

Art. 2. De vereniging draagt de naam`." Karnpenhoutse Hondenschool

Art. 3. De maatschappelijke zetel van de Kampenhoutse Hondenschool is gevestigd te 1910 Kampenhout,

Zeypestraat 26B.

De terreinen zijn gelegen in het Sportcentrum, Zeypestraat 26, te Kampenhout.

Art. 4. Het hoofddoel van de vereniging is het opleiden van geleiders en honden aan de hand van

theoretisch en praktisch onderricht, op gebied van gehoorzaamheid en agillity, deze conform de sectie 4b van

de K.K.U.S.H.

Hierbij hoort ook het inrichten van wedstrijden.

Art. 5. De vereniging Kampenhoutse Hondenschool is opgericht in het jaar 1996, op 1 juni, voor onbepaalde

duur, door de ondergetekende.

Blommaers, Yves, plaatslager, Sint-Jopweg 3, 3020 Wilsele;

Claessens, Maria, bediende, Sint-Jopweg 3, 3020 Wilsele;

Haesen, Monique, bediende, Motenheidebaan 33, 3191 Boortrneerbeek;

Hasaerts, Johan, lasser, Oudenhovenlaan 79, 3191 Boormeerbeek;

Janssens, Dirk, landbouwer, Hunderveld 3,1910 Kampenhout;

Lauwers, Susanna, bediende, Kleempoeistraat 95, 1980 Zemst;

Machtelinckx, Dalsy, bediende, Stampendonk 8, 3150 Naacht;

Van ' Craen, Paul, bediende, Kleempoelstraat 95, 1980 Zemst; .allen van Belgische nationaliteit,

overeengekomen onder hen en al de personen die er later deel van zullen uitmaken een vereniging zonder

winstoogmerk op te richten.

Art_ 6. De vereniging is aangesloten bij de KKU.S.H. Zij erkent de conventie van 12 januari 1928, die een

herziening inhoudt van het pakt van 6 januari 1908 en aan de basis ligt van de Belgische Kynologische

Vereniging. Zij aanvaart de reglementen in voege en die later vast te stellen en verplicht zich hieraan te

gehoorzamen. Zij verbindt er zich toe elke andere organisatie, niet aangesloten bij de KK.U.S.H. of het F.C.I. ,

noch moreel noch daadwerkelijk te steunen.

BRUS»

0 3 ADliT 2012

Griffie

Leden

Art. 7. Het ledenaantal is onbeperkt en als volgt samengesteld:

Ereleden: met raadgevende stem op algemene vergadering.

Beschermde leden: die de bijdrage betalen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0022

Actieve leden: die eveneens de bijdrage betalen.

Kandidaat-leden: deze betalen eveneens de bijdrage maar hebben geen stemrecht.

De beschermde leden en actieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering. Het statuut van erelid wordt toegekend voor bewezen diensten aan de vereniging, voorgesteld voor de raad van beheer en door de algemene vergadering met meerderheid van stemmen aanvaard. Ereleden betalen geen lidgeld.

De actieve leden betalen een jaarlijkse bijdrage.

De beschermde leden betalen een jaarlijkse bijdragen van minstens het dubbele van het lidgeld van de actieve leden.

Om actief lid te worden moet men minstens twaalf maanden kandidaat-lid zijn en geen bestraffing hebben opgelopen.

Art. 8. Iedereen kan lid worden door een schriftelijke aanvraag tot de secretaris te richten, de kandidaat  leden maken gebruik van het formulier dat door de vereniging ter beschikking werd gesteld.

De aanvraag zal worden voorgelegd aan de beheerraad, die de aanvraag gedurende 12 maanden in beraad houdt en na twaalf maanden de aanvraag aanvaardt of verwerpt. De beheerraad is in het laatste geval niet verplicht haar verwerping te motiveren.

Personen die ai lid zijn van een Kynologische vereniging niet aangesloten bij de K.K.U.S.H. of lid zijn van een of andere buitenlandse vereniging die door de F.C.I. niet erkend wordt, kunnen geen lid worden of blijven van de vereniging. Oud-leden van dergelijke door de K.K.U.S.H. niet erkende verenigingen zullen hun ontslagbrief uit deze vereniging voorleggen. Kopij van deze brieven wordt naar de K,K.t3.S.H. gezonden en door hen bewaard.

Het lidgeld is jaarlijks te voldoen in de maand januari.

De jaarlijkse bijdrage die de leden dienen te betalen, bedraagt maximaal 259 Euro. Binnen dit maximumbedrag zal de beheerraad de jaarlijks te betalen bijdrage vaststellen.

Art. 9. Nieuwe leden betalen bij aansluiting in de eerste helft van het jaar een bijdrage die vastgesteld is door de beheerraad. Vanaf 1 juif wordt dit bedrag gehalveerd. De lidgelden worden hernieuwd tussen

01 en 15 januari.

Art. 10. Bik lid kan altijd uit de vereniging treden; het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de secretaris van de raad van beheer ter kennis worden gebracht Niet voldoen aan de jaarlijkse bijdrage voor 1 februari heeft de uitsluiting uit de vereniging tot gevolg. Uittredende leden hebben geen enkel recht op sociale verwezenlijking.

Art. 11. Elk lid dat handelingen stelt die strijdig zijn met de eerbaarheid of met de belangen van de vereniging kunnen hiervoor gestraft worden. De straffen die de beheerraad kan uitspreken zijn berisping, blaam, vermaning, uitsluiting. De raad van beheer brengt de betrokkene per aangetekend schrijven op de hoogte van de genomen maatregelen. De raad van beheer is in het laatste geval niet verplicht haar genomen maatregelen te motiveren.

Elke persoon door een strafbepaling getroffen, waarvan de uitwerking zich bepaalt tot de kring van de vereniging, die meent dat de beslissing tegen hem of haar genomen de standregelen niet eerbiedigt, heeft recht in hoger beroep te gaan bij de Kynologische raad. Dit beroep is in elk geval ontvangbaar indien de vereniging de uitbreiding van de strafbepaling tot gans de K.K.U.S.H. aanvraagt, De persoon getroffen door een strafbepaling zal hier per aangetekend schrijven verwittigd worden era zal op dezelfde wijze van het recht op hoger beroep in kennis warden gesteld.

Beheerraad

Art. 12, De vereniging wordt bestuurd door een raad van beheer die bestaat uit drie leden. Zij worden verkozen op de algemene vergadering welke elk jaar zal plaats vinden in de maand februari.

Zij zijn verkozen voor de duur van 3 jaar, met jaarlijks een verkiezing voor één van de beheerders volgens beurtrol. Om volwaardig kandidaat ie zijn voor beheerder moet men minstens vierentwintig maanden actief lid zijn, ten minste achtienjaar oud zijn, met uitzondering voor de eerste verkiezing waarvan deze termijn zes maanden actief lid bedraagt. Een kandidaat moet zijn kandidatuur per aangetekend .schrijven richten aan de secretaris van de beheerraad voor 1 januari.

De beheerders worden verkozen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de uitoefening van hun mandaat.

Beheerraadleden die voor het verstrijken van deze termijn hun ontslag indienen, worden verondersteld hun functie verder te blijven waarnemen in het belang van de vereniging, tot hun vervanging kan worden voorzien. De vervanger wordt aangeduid door de beheerraad en bekrachtigd door de eerstvolgende algemene vergadering. De vervanger wordt hierdoor aangesteld voor de normale verdere duur van het mandaat.

De beheerraad kan zich laten bijstaan door commissarissen. Deze commissarissen hebben geen beheersfunctie en zijn dusdanig ook niet verkiesbaar. Zij zijn actieve leden en warden op aanvraag van de beheerraad aangesteld. Zij hebben enkel een raadgevende functie, doch op de algemene vergadering hebben zij als actief lid stemrecht.

Wijzigingen in de raad van beheer worden binnen de maand in de bijlage van het Belgische Staatsblad bekendgemaakt en meegedeeld aan de K.K,t-I.S.H.

Art. 13, De vereniging kiest onder zijn leden een voorzitter, hijlzij Is verantwoordelijk voor de voorruitgang van de vereniging, houdt toezicht op de naleving van de statuten-en de reglementen, leidt vergaderingen en ondertekent de notulen van elke vergadering.

Een secretaris voert de briefwisseling van de vereniging, neemt nota's in het notulenboek, stelt verslagen op nopens activiteiten in de vereniging, waaronder vergaderingen; hijfzij is administratief verantwoordelijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

nraD 2.2

Een penningmeester doet de betáiingen, int de ledenbijdrage, is houder van de kasboeken' "Op' 4 verantwoordelijk voor alle geldverhandelingen. elij/zij maakt jaarlijks een financieel verslag en de kasboeken worden jaarlijks gecontroleerd door een kascommissie.

Aile beheerders en commissarissen zijn onbezoldigd.

De taken van de beheerraad mogen niet worden samengevoegd. Deze beheerders mogen ook niet onder hetzelfde dak wonen.

Art. 14. De raad van beheer kan slechts geldig zetelen indien alle drie beheerders aanwezig zijn. Stemmen bij volmacht is niet toegelaten. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen.

Van elke vergadering worden er notulen gemaakt; zij warden ondertekend door de voorzitter, na voorlezing. Deze notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd register met genummerde en geparafeerde bladen. Tegen de volgende vergadering stelt de secretaris het verslag van de vorige vergadering ter beschikking voor goedkeuring,

Art. 15. De raad van beheer is bevoegd voor aile wettelijke handelingen welke niet voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. De vereniging kan zich enkel binden ten aanzien van derden voor zaken welke zijn goedgekeurd in de beheerraad. De beheerraad vaardigt alle interne reglementen uit die hij nodig acht, doch deze mogen niet in strijdt zijn met de statuten.

Algemene vergadering

Art.16, De algemene vergadering is samengesteld uit kandidaat -, actieve  en beschermde leden, waarvan enkel de actieve leden en beschermde leden stemrecht en/of inspraak hebben. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of door de langste benoemde aanwezige beheerder. Eik lid beschikt over één stem en stemmen bij volmacht is niet toegestaan.

Art.17. De jaarlijkse algemene vergadering wordt door de beheerraad bijeengeroepen in de loop van de maand februari. Plaats, datum, uur en dagorde zuilen vanaf 1 januari ter inzage liggen in het clublokaal gelegen aan het terrein.

De raad van beheer kan, indien nodig een buitengewone vergadering bijeenroepen wanneer hij dit nodig acht. De plaats, datum, uur en dagorde liggen minstens 1 maand op voorhand ter inzage in het clublokaal. Actieve leden hebben het recht voorstellen in te dienen op de dagorde van de jaarlijkse algemene vergadering. Deze voorstenen moeten per aangetekend schrijven aan de secretaris van de beheerraad worden overgemaakt voor 15 december. De beheerraad heeft het recht bij overbelasting een deel van de ingezonden punten weg te laten.

De beheerraad is verplicht een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één vijfde van de stemgerechte leden hierom verzoekt en na een storting van een waarborgsom van 25 Euro per lid. Deze waarborgsom zal aan deze leden worden teruggeven na vaststelling van hun aanwezigheid op de vergadering.

Art.18. Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor volgende punten: het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van beheerders, het goedkeuren van de begroting en rekeningen, het ontbinden van de vereniging en hei bevestigen of verwerpen van genomen strafbepalingen door de beheerraad, Verder is zij bevoegd voor alle zaken welke buiten de bevoegdheid vallen van de beheerraad.

Art.19. In de algemene vergadering worden stemmen aangenomen of verworpen met gewone meerdorheid van de aanwezige stemgerechtigde leden. Bij wijziging van de statuten of ontbinding van de vereniging Is de stemmen aangenomen of verworpen bij tweederde meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden. Stemming over personen is steeds geheim of bij opgeheven stemkaarten.

Rekening en begroting

Art.20. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, In afwijking loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting tot 31 december.

Art.21. De raad van beheer bereidt de rekeningen en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art.22. Op de jaarlijkse algemene vergadering wordt onder de leden een commissie van drie personen aangeduid, welke zal fungeren ais controleur bij stemming en tevens het volgende jaar fungeren als kascontroleur, met uitzondering van het eerste jaar waar men zich als kascontroleur kan opgeven per aangetekend schrijven aan de secretaris van de beheerraad, zodat de beheerraad drie personen kan aanduiden uit de ingezonden kandidaturen. Zij controleren de kasboeken en brengen verslag uit op de algemene vergadering met mogelijke ontlasting van de penningmeester.

Ontbinding, vereffening

Art.23. Behouden de gevallen van gerechtelijke ontbinding moet de procedure onder artikel 18 en 19

gevolgd worden.

Art.24, in geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de schulden,

overgedragen aan een goed. Dit goede doel zal door de algemene vergadering vastgelegd worden,

Het goede doel is VZW VETAS.

Art.25. Voor alles wat niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar het reglement of gebruiken van de

K.K.U.S.H. erti valt onder het beheer van de beheerraad of de algemene vergadering.

M0022

Luik B - Vervolg

a

Mevrouw Ailleen Billiau heeft haar mandaat van ,secretaris neergelegd en ter beschikking gesteld van de club. De vervangen werd aangeduid door de beheerraad.

De Algemene Vergadering van 26 februari 2012 heeft volgende personen verkozen als lid van de raad van

bestuur.

ln de functie van secretaris Nele Breyne - Wespelaarsesteenweg 29 - 3150 Haacht - 26106/1980 - Belg,

De Voorzitter, '

Krista Kerckhoven

De Secretaris,

Nele Breyne

De Penningmeester

Marc Schoevaerts

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden *aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso,: Naam en handtekening

12/08/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffe

t

A -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0459.635.092

Benaming

(voluit) : Kampenhoutse Hondenschool

(verkort) : K.H.

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Zeypestraat 268 te 1910 - Kampenhout

Onderwem akte : Statuutswijziging

Kampenhoutse Hondenschool

1910 Kampenhout

Identificatienummer. 27024/96

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. Deze statuten vervangen en vernietigen de voorgaande gepubliceerde statuten en zijn van

toepassing na goedkeuring door de Algemene vergadering van 27-02-2011.

Art. 2. De vereniging draagt de naam: " Kampenhoutse Hondenschool ".

Art. 3. De maatschappelijke zetel van de Kampenhoutse Hondenschoolen de terreinen zijn gevestigd te

1910 Kampenhout, Zeypestraat 26B.

Art. 4. Het hoofddoel van de vereniging is het opleiden van geleiders en honden aan de hand van

theoretisch en praktisch onderricht, op gebied van gehoorzaamheid, deze conform de sectie 4b van de

K.K.U.S.H.

Hierbij hoort ook het inrichten van wedstrijden.

Art. 5. De vereniging Kampenhoutse Hondenschool is opgericht in het jaar 1996, op 1 juni, voor onbepaalde

duur, door de ondergetekende.

Blommaers, Yves, plaatslager, Sint-Jopweg 3, 3020 Wilsele;

Claessens, Maria, bediende, Sint-Jopweg 3, 3020 Wilsele;

Haesen, Monique, bediende, Molenheidebaan 33, 3191 Boortmeerbeek;

Hasaerts, Johan, lasser, Oudenhovenlaan 79, 3191 Boormeerbeek;

Janssens, Dirk, landbouwer, Hunderveld 3,1910 Kampenhout;

Lauwers, Susanna, bediende, Kleempoelstraat 95, 1980 Zemst;

Machtelinckx, Daisy, bediende, Stampendonk 8, 3150 Haacht;

Van Craen, Paul, bediende, Kleempoelstraat 95, 1980 Zemst; " atien van Belgische nationaliteit,

overeengekomen onder hen en al de personen die er later deel van zullen uitmaken een vereniging zonder

winstoogmerk op te richten.

Art. 6. De vereniging is aangesloten bij de K.K.U.S.H. Zij erkent de conventie van 12 januari 1928, die een

herziening Inhoudt van het pakt van 6 januari 1908 en aan de basis ligt van de Belgische Kynologische

Vereniging, Zij aanvaart de reglementen in voege en die later vast te stellen en verplicht zich hieraan te

gehoorzamen. Zij verbindt er zich toe elke andere organisatie, niet aangesloten bij de K.K.U.S.H. of het F.C.I. ,

noch moreel noch daadwerkelijk te steunen.

Onu e,221

~I 1

0 2 -os- 2011

Griffie

IUII iINjNeI" INS

Leden

Art. 7. Het ledenaantal is onbeperkt en als volgt samengesteld:

Ereleden: met raadgevende stem op algemene vergadering.

Beschermde leden: die de bijdrage betalen

Actieve leden: die eveneens de bijdrage betalen.

Op de laatste blz. van ruik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenina.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Kandidaat-leden: deze betalen eveneens de bijdrage maar hebben geen stemrecht.

De beschermde leden en actieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering. Het statuut van erelid wordt toegekend voor bewezen diensten aan de vereniging, voorgesteld voor de raad van beheer en door de algemene vergadering met meerderheid van stemmen aanvaard. Ereleden betalen geen lidgeld.

De actieve leden betalen een jaarlijkse bijdrage.

De beschermde leden betalen een jaarlijkse bijdragen van minstens het dubbele van het lidgeld van de actieve leden.

Om actief lid te worden moet men minstens twaalf maanden kandidaat-lid zijn en geen bestraffing hebben opgelopen.

Art. 8. Iedereen kan lid worden door een schriftelijke aanvraag tot de secretaris te richten, de kandidaat  leden maken gebruik van het formulier dat door de vereniging ter beschikking werd gesteld.

De aanvraag zal worden voorgelegd aan de beheerraad, die de aanvraag gedurende 12 maanden in beraad houdt en na twaalf maanden de aanvraag aanvaardt of verwerpt. De beheerraad is in het laatste geval niet verplicht haar verwerping te motiveren.

Personen die al lid zijn van een Kynologische vereniging niet aangesloten bij de K.K.U.S.H. of lid zijn van een of andere buitenlandse vereniging die door de F.C.!. niet erkend wordt, kunnen geen lid worden of blijven van de vereniging. Oud-leden van dergelijke door de K.K.U.S.H. niet erkende verenigingen zullen hun ontslagbrief uit deze vereniging voorleggen. Kopij van deze brieven wordt naar de K. K.U.S.H. gezonden en door hen bewaard.

Het lidgeld is jaarlijks te voldoen in de maand januari.

De jaarlijkse bijdrage die de leden dienen te betalen, bedraagt maximaal 250 Euro. Binnen dit maximumbedrag zal de beheerraad de jaarlijks te betalen bijdrage vaststellen.

Art. 9. Nieuwe leden betalen bij aansluiting in de eerste helft van het jaar een bijdrage die vastgesteld is door de beheerraad. Vanaf 1 juli wordt dit bedrag gehalveerd. De lidgelden worden hernieuwd tussen

01 en 15 januari.

Art. 10. Elk lid kan altijd uit de vereniging treden; het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de secretaris van de raad van beheer ter kennis worden gebracht. Niet voldoen aan de jaarlijkse bijdrage voor 1 februari heeft de uitsluiting uit de vereniging tot gevolg. Uittredende leden hebben geen enkel recht op sociale verwezenlijking.

Art. 11. Elk lid dat handelingen stelt die strijdig zijn met de eerbaarheid of met de belangen van de vereniging kunnen hiervoor gestraft worden. De straffen die de beheerraad kan uitspreken zijn berisping, blaam, vermaning, uitsluiting. De raad van beheer brengt de betrokkene per aangetekend schrijven op de hoogte van de genomen maatregelen. De raad van beheer is in het laatste geval niet verplicht haar genomen maatregelen te motiveren.

Elke persoon door een strafbepaling getroffen, waarvan de uitwerking zich bepaalt tot de kring van de vereniging, die meent dat de beslissing tegen hem of haar genomen de standregelen niet eerbiedigt, heeft recht in hoger beroep te gaan bij de Kynologische raad. Dit beroep is in elk geval ontvangbaar indien de vereniging de uitbreiding van de strafbepaling tot gans de K.K.U.S.H. aanvraagt. De persoon getroffen door een strafbepaling zal hier per aangetekend schrijven verwittigd worden en zal op dezelfde wijze van het recht op hoger beroep in kennis worden gesteld.

Beheerraad

Art. 12. De vereniging wordt bestuurd door een raad van beheer die bestaat uit drie leden. Zij worden verkozen op de algemene vergadering welke elk jaar zal plaats vinden in de maand februari.

Zij zijn verkozen voor de duur van 3 jaar, met jaarlijks een verkiezing voor één van de beheerders volgens beurtrol. Om vot,waar^dig kandidaat te zijn voor beheerder moet men minstens vierentwintig maanden actief lid zijn, ten minste achtienjaar oud zijn, met uitzondering voor de eerste verkiezing waarvan deze termijn zes maanden actief lid bedraagt. Een kandidaat moet zijn kandidatuur per aangetekend schrijven richten aan de secretaris van de beheerraad voor 1 januari.

De beheerders warden verkozen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de uitoefening van hun mandaat.

Beheerraadleden die voor het verstrijken van deze termijn hun ontslag indienen, worden verondersteld hun functie verder te blijven waarnemen in het belang van de vereniging, tot hun vervanging kan worden voorzien. De vervanger wordt aangeduid door de beheerraad en bekrachtigd door de eerstvolgende algemene vergadering. De vervanger wordt hierdoor aangesteld voor de normale verdere duur van het mandaat.

De beheerraad kan zich laten bijstaan door commissarissen. Deze commissarissen hebben geen beheersfunctie en zijn dusdanig ook niet verkiesbaar. Zij zijn actieve leden en worden op aanvraag van de beheerraad aangesteld. Zij hebben enkel een raadgevende functie, doch op de algemene vergadering hebben

zij als actief lid stemrecht. y ~!

Wijzigingen in de raad van beheer worden binnen de maand in Sa bijlage van het Belgische Staatsblad bekendgemaakt en meegedeeld aan de KKU.S.H.

Art. 13. De vereniging kiest onder zijn leden een voorzitter, hij/zij is verantwoordelijk voor de voorruitgang van de vereniging, houdt toezicht op de naleving van de statuten en de reglementen, leidt vergaderingen en ondertekent de notulen van elke vergadering.

Een secretaris voert de briefwisseling van de vereniging, neemt not es s ir, het notulenboek, stelt verslagen op nopens activiteiten in de vereniging, waaronder vergaderingen; hij/zij is administratief verantwoordelijk_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Een penningmeester doet de betalingen, int de ledenbijdrage, is houder van de kasboeken en verantwoordelijk voor alle geldverhandelingen. Hij/zij maakt jaarlijks een financieel verslag en de kasboeken worden jaarlijks gecontroleerd door een kascommissie.

Aile beheerders en commissarissen zijn onbezoldigd.

De taken van de beheerraad mogen niet worden samengevoegd. Deze beheerders mogen ook niet onder hetzelfde dak wonen.

Art. 14. De raad van beheer kan slechts geldig zetelen indien alle drie beheerders aanwezig zijn. Stemmen bij volmacht is niet toegelaten. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen.

Van elke vergadering worden er notulen gemaakt; zij worden ondertekend door de voorzitter, na voorlezing. Deze notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd register met genummerde en geparafeerde bladen. Tegen de volgende vergadering stelt de secretaris het verslag van de vorige vergadering ter beschikking voor goedkeuring.

Art. 15. De raad van beheer is bevoegd voor alle wettelijke handelingen welke niet voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. De vereniging kan zich enkel binden ten aanzien van derden voor zaken welke zijn goedgekeurd in de beheerraad. De beheerraad vaardigt aile interne reglementen uit die hij nodig acht, doch deze mogen niet in strijdt zijn met de statuten.

Algemene vergadering

Art.16. De algemene vergadering is samengesteld uit kandidaat -, actieve  en beschermde leden, waarvan enkel de actieve leden en beschermde leden stemrecht en/of inspraak hebben. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of door de langste benoemde aanwezige beheerder, Eik lid beschikt over één stem en stemmen bij volmacht is niet toegestaan.

Art.17. De jaarlijkse algemene vergadering wordt door de beheerraad bijeengeroepen in de loop van de maand februari. Plaats, datum, uur en dagorde zullen vanaf 1 januari ter inzage liggen in het clublokaal gelegen aan het terrein.

De read van beheer kan, indien nodig een buitengewone vergadering bijeenroepen wanneer hij dit nodig acht. De plaats, datum, uur en dagorde liggen minstens I maand op voorhand ter inzage in het clublokaal. Actieve leden hebben het recht voorstellen in te dienen op de dagorde van de jaarlijkse algemene vergadering. Deze voorstellen moeten per aangetekend schrijven aan de secretaris van de beheerraad worden overgemaakt voor 15 december. De beheerraad heeft het recht bij overbelasting een deel van de ingezonden punten weg te laten.

De beheerraad is verplicht een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één vijfde van de stemgerechte leden hierom verzoekt en na een storting van een waarborgsom van 25 Euro per lid. Deze waarborgsom zal aan deze leden worden teruggeven na vaststelling van hun aanwezigheid op de vergadering.

Art.18. Alleen de algemene vergadering le bevoegd voor volgende punten: phet wijzigen van statuten, het benoemen en Ontslaan van beheerders, hei goedkeuren van de begroting an rekeningen, hei ontbinden van de vereniging en het bevestigen of verwerpen van genomen strafbepalingen door de beheerraad. Verder is zij bevoegd voor alle zaken welke buiten de bevoegdheid vallen van de beheerraad.

Art.19. ln de algemene vergadering worden stemmen aangenomen of verworpen met gewone meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden. Bij wijziging van de statuten of ontbinding van de vereniging is de stemmen aangenomen of verworpen bij tweederde meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden. stemming over personen is steeds geheim of bij opgeheven stemkaarten.

Rekening en begroting

Art.20. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. in afwijking loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting tot 31 december.

Art.21. De raad van beheer bereidt de rekeningen en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art.22. Op de jaarlijkse algemene vergadering wordt onder de leden een commissie van drie personen aangeduid, welke zal fungeren als controleur bij stemming en tevens het volgende jaar fungeren als kascontroleur, met uitzondering van het eerste jaar waar men zich als kascontroleur kan opgeven per aangetekend schrijven aan de secretaris van de beheerraad, zodat de beheerraad drie personen kan aanduiden uit de ingezonden kandidaturen. Zij controleren de kasboeken en brengen verslag uit op de algemene vergadering met mogelijke ontlasting van de penningmeester.

Ontbinding, vereffening

Art.23. Behouden de gevallen van gerechtelijke ontbinding moet de procedure onder artikel 18 en 19

gevolgd worden.

Art.24. In geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de schulden,

overgedragen aan een goed. Dit goede doel zal door de algemene vergadering vastgelegd worden.

Het goede doel is VZW Diadys.

Art.25. Voor alles wat niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar het reglement of gebruiken van de

K.K.U.S.H. en valt onder het beheer van de beheerraad of de algemene vergadering.

MOD 2.2

Luik 8 - Vervolg

Identificatienummer 27024/96

Kampenhoutse Hondenschool vzw.

. Verkiezing Raad van Bestuur

De Heer Marc Duplessis heeft op 20-07-2010 zijn mandaat van secretaris neergelegd en ter beschikking gesteld van de club. De vervanger werd aangeduid door de beheerraad.

De algemene vergadering van 27 februari 2011 heeft volgende persoon verkozen als lid van de raad van bestuur.

In de functie van secretaris Alleen Billiau  Torfbroeklaan 5, - 1910 Kampenhout 25-12-1983  Belg,

De voorzitter

Krista Kerkhoven

De secretaris

Billiau Aileen

De penningmeester

Marc Schoevaertsekst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

26/05/2015
ÿþMoD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter t ergelegd/ontvangen op

1 3 ME! 2015

ter griffie van de Nederlandstalige

remietsme emrieflifieiartdel Brussel

11111111,11.1M11111]11

Ondernemingsnr : 0459.635.092

Benaming

(voluit) : Kampenhoutse Hondenschool

(verkort) ; K.H

Rechtsvorm : V.Z.W

Zetel : Zeypestraat 26B te 1910 Kampenhout

Onderwerp akte : Statuutswijziging

Artikel 1. Deze statuten vervangen en vernietigen de voorgaande gepubliceerde statuten en zijn van,

toepassing na goedkeuring door de Algemene vergadering van 22 februari 2015.

Art 2. De vereninging draagt de naam "Kampenhoutse Hondenschool".

Art 3, De maatschappelijke zetel van de Kampenhoutse hondenschool is gevestigd te 1910 Kamepnhout,

Zeypestraat 26B.

De terreinen zijn gelegen in het Sportcentrum, Zeypestraat 26, te Kampenhout.

Art, 4 Het hoofddoel van de vereniging is het opleiden van geleiders en honden aan de hand van theoretisch

en praktisch onderricht, op gebied van gehoorzaamheid en agillity, deze conform de sectie 4B van de

K.K.U.S.H.

Hierbij hoort het inrichten van wedstrijden.

Art. 5. ,De vereniging Kampenhoutse hondenschool is opgericht in het jaar 1996, op 1 juni, voor onbepaalde

duur, door de ondergetekende.

Blommaers Yves, plaatslager, Sint-Jopweg 3, 3020 Wilsele;

Cleessens Maria, bediende, Sint-Jobweg 3, 3020 Wilsele;

Haesen Monique, bediende, Molenheidebaan 33, 3191 Boortmeerbeek;

Hasaerts Johan, lasser, Oudenhovenlaan 79, 3191 Boortmeerbeek

Janssens Dirk, landbouwer, Hunderveld 3, 1910 Kampenhout;

Lauwers Susanna, bediende, Kleempoelstraat 95, 1980 Zemst;

Machtelinckx Daisy, bediende, Stampendonk 8, 3150 Haacht;

Van Craen Paul, bediende, Kleempoelstraat 95, 1980 Zemst;

allen van Belgische nationaliteit, overeengekomen onder hen en al de personen die er later dee! van zullen

uitmaken een verreniging zonder winstoogmerk op te richten.

Art.6. De vereniging is aangelsoten bij de K.K.U.S.H. Zij erkent de conventie van 12 januari 1928 die een

herziening inhoudt van het pakt van 6 januari 1908 en aan de basis ligt van de Belgische Kynologische

Vereniging. Zij aanvaardt de reglementen in voege en die later vast te stellen en verplicht zich hieraan te

gehoorzamen, Zij verbindt er zich toe elke andere organisatie, niet aangesloten bij de K.K.U.S.H. of het F.C.I.

noch moreel noch daadwerkelijk te steunen.

Leden

Art.7 Het ledenaantal is onbeperkt en als volgt samengesteld:

Ereleden: met raadgevende stem op algemene vergadering.

Beschermde leden: die de bijdrage betalen

Actieve leden: die eveneens de bijdrage betalen.

Kandidaat-leden: deze betalen eveneens de bijdrage maar hebben geen stemrecht.

De beschermde leden en actieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering. Het statuut van

erelid wordt toegekend voor bewezen diensten aan de vereniging, voorgesteld voor de raad van beheer en door

de algemene vergadering met meerdereheid van stemmen aanvaard. Ereleden betalen geen lidgeld.

De actieve leden betalen een jaarlijkse bijdrage.

De beschermde leden betalen een jaarlijkse bijdragen van minstens het dubbele van het lidgeld van de

actieve leden.

Om actief lid te worden moet men minstens twaalf maanden kandidaat-lid zijn en geen bestraffing hebben

opgelopen.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(a)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOp2.2

Art 8, Iedereen kan lid warden door een schriftelijke aanvraag tot de secretaris te richten, de kandidaat-leden maken gebruik van het formulier dat door de vereniging ter beschikking werd gesteld,

De aanvraag zal worden voorgelegd aan de beheerraad, die de aanvraag gedurende 12 maanden in beraad houdt en na 12 maanden de aanvraag aanvaardt of verwerpt. De beheerraad is in het laatste geval niet verplicht haar verwerping te motiveren.

Personen die al lid zijn van een Kynologische vereniging niet aangesloten bij de K.K.U.S.H. of lid zijn van een of andere buitenlandse vereniging die door de E.C.I. niet erkend wordt, kunnen geen lid worden of blijven van de vereniging. Oud-leden van dergelijke door de K.K.U.S.H. niet erkende verenigingen zullen hun ontslagbrief uit deze vereniging voorleggen. Kopij van deze brieven worden naar de K.K.U.S.H, gezonden en door hen bewaard.

Het lidgeld is jaarlijks te voldoen in de maand januari.

De jaarlijkse bijdrage die de leden dienen te betalen bedraagt maximaal 250 euro. Binnen dit maximum bedrag zal de beheerraad de jaarlijkse te betalen bijdrage vaststellen,

Art. 9. Nieuwe leden betalen bij aansluiting in de eerste helft van het jaar een bijdrage die vastgesteld is door de beheerraad. Vanaf 1 juli wordt het bedrag gehalveerd. De lidgelden worden hernieuwd tussen 1 en 15 januari.

Art. 10. Elk lid kan altijd uit de vereniging treden: het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de secretaris van de raad van beheer ter kennis worden gebracht, Niet voldoen aan de jaarlijkse bijdrage voor 1 februari heeft de uitsluiting uit de vereniging tot gevolg. Uittredende leden hebben geen enkel recht op sociale verwezenlijking.

Art. 11. Elk lid dat handelingen stelt die strijdig zijn met de eerbaarheid of met de belangen van de vereniging kunnen hiervoor gestraft worden. De straffen die de beheerrraad kan uitspreken zijn berisping, blaam, vermaning, uitsluiting. De raad van beheer brengt de betrokkene per aangetekend schrijven op de hoogte van de genomen maatregelen. De raad van beheer is in het laatste geval niet verplicht haar genomen maatregelen te motiveren.

Elke persoon door een strabepaling getroffen, waarvan de uitwerking zich bepaalt tot de kring van de vereniging, die meent dat de beslissing tegen hem of haar genomen de standregelen niet eerbiedigt, heeft recht in hoger beroep te gaan bij de Kynologische raad. Dit beroep is in elk geval ontvangbaar indien de vereniging de uitbreiding van de strafbepaling tot gans de K.K.U.S.H. aanvraagt. De persoon getroffen door een strafbepaling zal hier per aangetekend schrijven verwittigd worden en zal op dezelfde wijze van het recht op hoger beroep in kennis worden gesteld.

Beheerraad

Art. 12. De vereniging wordt bestuurd door een raad van beheer die bestaat uit drie leden. Zij worden verkozen op de algemene vergadering welke elk jaar zal plaats vinden in de maand februari.

Zij zijn verkozen voor de duur van 3 jaar, met jaarlijks een verkiezing voor één van de beheerders volgens beurtrol Om volwaardig kandidaat te zijn voor beheerder moet men minstens vierentwintig maanden actief lid zijn, ten minste achtten jaar oud zijn, met uitzondering voor de eerste verkiezing waarvan deze termijn zes maanden actief lid bedraagt. Een kandidaat moet zijn kandidatuur per aangetekend schrijven richten aan de secretaris van de beheerraad voor 1 janauri.

De beheerders worden verkozen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de uitoefening van hun mandaat.

Beheerraadleden die voor het verstrijken van deze termijn hun ontslag indienen, worden verondersteld hun functie verder te blijven waarnemen in het belang van de vereniging, tot hun vervanging kan worden voorzien. De vervanger wordt aangeduid door de beheerraad en bekrachtigd door de eerstvolgende algemene vergadering. De vervanger wordt hierdoor aangesteld voor de normale verdere duur van het mandaat.

De beheerraad kan zich laten bijstaan door commissarissen. Deze commissarissen hebben geen beheerfunctie en zijn dusdanig ook niet verkiesbaar. Zij zijn actieve leden en worden op aanvraag van de beheerraad aangesteld. Zij hebben enkel een raadgevende functie, doch op de algemene vergadering hebben zij als actief lid stemrecht.

Wijzigingen in de raad van beheer worden binnen de maand in bijlage van het Belgische Staatsblad bekendgemaakt en meegedeeld aan de K.K.U.S.H.

Art. 13. De vereniging kiest onder zijn leden een voorzitter, hij/zij is verantwoordelijk voor de voorruitgang van de vereniging, houdt toezicht op de naleving van de statuten en de reglementen, leidt vergaderingen en ondertekent de notulen van elke vergadering.

Een secretais voert de briefwisseling van de vereniging, neemt nota's in het notulenboek, stelt verslagen op nopens activiteiten in de vereniging, waaronder vergaderingen, hij/zij is administratief verantwoordelijk.

Een penningmeester doet de betalingen, int de ledenbijdrage, is houder van de kasboeken en verantwoordelijk voor alle geldverhandelingen. Hij/Zij maakt jaarlijks een financieel verslag en de kasboeken worden jaarlijks gecontroleerd door een kascommissie.

Alle beheerders en commissarissen zijn onbezoldigd.

De taken van de beheerraad mogen niet worden samengevoegd_ Deze beheerders mogen ook niet onder hetzelfde dak wonen.

Art. 14. De raad van beheer kan slechts geldig zetelen indien drie beheerders aanwezig zijn. Stemmen bij volmacht is niet toegelaten. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen.

Van elke vergadering worden er notulen gemaakt. Zij worden ondertekend door de voorzitter, na voorlezing. Deze notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd register met genummerde en geparafeerde bladen.

" M0D 2.2

Tegen de volgende vergadering stelt de secretaris het verslag van de vorige vergadering ter beschikking voor goedkeuring.

Art. 15. De raad van beheer is bevoegd voor alle wettelijke handelingen welke niet voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. De vereniging kan zich enkel binden ten aanzien van derden voor zaken welke zijn goedgekeurd in de beheerraad. De beheerraad vaardigt alle interne reglementen uit die hij nodig acht, doch deze mogen niet ín strijdt zijn met de statuten.

Algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge Art. 16. De algemene vergadering is samengesteld uit kandidaat-, actieve- en beschermede leden, waarvan enkel de actieve leden en beschermde leden stemrecht en/of inspraak hebben. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of door de langste benoemde aanwezige beheerder. Elk !Id beschikt over één stem en stemmen bij volmacht is niet toegestaan,

Art. 17. De jaarlijkse algemene vergadering wordt door de beheerraad bijeengeroepen in de loop van de maand februari. Plaats, datum, uur en dagorde zullen vanaf 1 januari ter inzage liggen in het clublokaal gelegen aan het terrein.

De raad van beheer kan, indien nodig een buitengewone vergadering bijeenroepen wanneer hij dit nodig acht. De plaats, datum, uur en dagorde liggen minstens 1 maand op voorhand ter inzage in het clublokaal. Actieve leden hebben het recht voorstellen in te dienen op de dagorde van de jaarlijkse algemene vergadering. Deze voorstellen moeten per aangetekend schrijven aan de secretaris van de beheerraad worden overgemaakt voor 15 december. De beheerraad heeft het recht bij overbelasting een deel van de ingezonden punten weg te laten,

De beheerraad is verplicht een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één vijfde van de stemgerechte leden hierom verzoekt en na een storting van een waarborgsom van 25 euro per lid. Deze waarborgsom zal aan deze leden worden teruggegeven na vaststelling van hun aanwezigheid op de vergadering.

Art, 18. Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor volgende punten: het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van beheerders, het goedkeuren van de begroting en rekeningen, het ontbinden van de vereniging en het bevestigen of verwerpen van genomen strafbepalingen door de beheerraad, Verder is zij bevoegd voor alle zaken welke buiten de bevoegdheid vallen van de beheerraad.

Art. 19. In de algemene vergadering worden stemmen aangenomen of verworpen met gewone meefierheid van de aanwezige stemgerechtigded Leden. Bij wijziging van de statuten of ontbinding van de vereniging is de stemming aangenomen of verworpen bij tweederde meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden. Stemming over personen is steeds geheim of bij opgeheven stemkaarten.

Rekening en begroting

Art. 20 . Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting tot 31 december.

Art. 21. De raad van beheer bereidt de rekeningen en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art. 22. Op de jaarlijkse algemene vergadering wordt onder de leden een commissie van drie personen aangeduid, welke zat fungeren als controlur bij stemming en tevens het volgende jaar fungeren ais kascontroleur, met uitzondering van het eerste jaar waar men zich als kascontroleur kan opgeven per aangetekend schrijven aan de secretaris van de beheerraad, zodat de beheerraad drie personen kan aanduiden uit de ingezonden kandidaturen. Zij controleren de kasboeken en brengen verslag uit op de algemene vergadering met mogelijke ontlasting van de penningmeester,

Ontbinding, vereffening

Art. 23. Behouden de gevallen van gerechtelijke ontbinding moet de procedure onder artikel 18 en 19 gevolgd worden,

Art. 24. Ingeval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een goed doel. Dit goed doel zal door de algemene vergadering vastgelegd worden. Het goede doel is vzw Dyadis.

Art. 25. Voor alles wat niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar het reglement of gebruiken van K.K.U.S.H. en valt onder het beheer van de beheerraad of de elgemen vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KAMPENHOUTSE HONDENSCHOOL, AFGEKORT : K.H.

Adresse
ZEYPESTRAAT 26B 1910 KAMPENHOUT

Code postal : 1910
Localité : KAMPENHOUT
Commune : KAMPENHOUT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande