KARIBUNI, AFGEKORT : KARIBUNI

Association sans but lucratif


Dénomination : KARIBUNI, AFGEKORT : KARIBUNI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 504.983.483

Publication

28/02/2013
ÿþ Mon 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

VI 1111111 11111 I I I I I

1 f? ueei,"x,,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoe anigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de verenigir g, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : o$oLI . 9g 3 . 44g3

Benaming

(voluit) : KARIBUNI VZW

(verkort) : KARIBUNI

Rechtsvoren : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : GROBBE 6, 1730 ASSE

Onderwerp akte : Oprichting

KARIBUNI : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

1. STATUTEN

Tussen ondergetekenden,

1. Harelimana François, geboren te Kanama - Gisenyi op 1/01/1948, wonende te Grobbe 6 1730 AsselBelgië;

2. Mbonimpa Jean Damas, geboren te Maraba Butare op 2210211964, wonende te Lobbensestraat 232 - 3270 Scherpenheuvel/België;

3. Mukamurangira Mélanie, geboren te Bicumbi-Kigail op 1410511956, wonende te Grobbe 14 (bus 6) 1730 AsselBelgië

4. Mukangabo Auréa, geboren te Muhira - Rubavu Gisenyi , op 2410811959, wonende te Grobbe 6  1730 AsselBelgië;

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig

de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de

statuten als volgt luiden:

TITEL I: NAAM-MAATSCHAPPELIJK ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1 - De vereniging wordt Karibuni vzw genoemd.

Artikel 2 - De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen. Heden is hij gevestigd te Grobbe, 6 -1730 Asse, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3- De vereniging Karibuni vzw is opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 4 - De vereniging heeft als doelstelling een klimaat van wederzijds respect en vertrouwen tussen de Afro-Europeanen en autochtonen te stimuleren, in functie van een betere integratie in België.

f 5r i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Daarom wil Karibuni vzw werk maken van:

" Het faciliteren van uitwisseling en communicatie tussen Afrikaanse immigranten en de autochtonen.

" Hulp bieden aan immigrantengezinnen die met psychologische, lichamelijke, materiële of educatieve handicaps geconfronteerd zijn.

" In functie van een betere integratie in de cultuur van het gastland, immigranten ondersteunen in het onderhouden van hun cultuur van oorsprong en hun kinderen de kans geven deze te [eren kennen.

" Activiteiten opzetten om autochtonen en mensen van Afrikaanse origine het fysieke Afrika en de Afrikanen te laten ontdekken en de Afrikanen te helpen om Europa en de Europeanen beter te leren kennen.

" Ontwikkelen van en deelnemen aan vormingsprogramma's die tot doel hebben mensen beter te informeren over de risico's van illegale migratie.

" Strijd voeren tegen de nieuwe vormen van slavernij en mensenhandel.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband

houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende

activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

TITEL Il: LEDEN

Artikel 5 - Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie. De leden van Karibuni vzw zijn de werkende leden en toegetreden leden. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden.

Artikel 6 - Alle natuurlijke en rechtspersonen die de doelstelling van de vereniging onderschrijven kunnen toegetreden leden worden. Voor hun toetreding kunnen nieuwe leden een schriftelijke of een mondeling verzoek richten tot de Raad van Bestuur die met een meerderheid van drie vierde besluit. Het besluit van de Raad van Bestuur moet goedgekeurd worden door de Algemene Vergadering tijdens haar eerstvolgende vergadering. Het besluit van de Algemene Vergadering is soeverein en hoeft niet gemotiveerd te worden.

Artikel 7 - De [eden zijn vrij zich op ieder ogenblijk uit de vereniging terug te trekken door een schrijven gericht aan de Raad van Bestuur.

Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkende lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Artikel 8 - Een lid dat zich schuldig maakt aan een overtreding van de statuten of bepalingen van de wet van 27 juni 1921 kan uitgesloten worden door de Algemene Vergadering met een eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

In afwachting van de beslissing van de Algemene Vergadering kan de Raad van Bestuur het lid schorsen.

Artikel 9 - Het lid van Karibuni vzw dat ontslag neemt of uitgesloten wordt kan geen aanspraken doen over het patrimonium van de vereniging en kan ook nooit teruggave of vergoeding van de gestorte bijdranep of gedane inbrengsteen

eisen. * 1

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

M9D 2.2

Artikel 10 - De bijdrage van de werkende en van de toegetredene leden wordt vastgesteld op 60¬ per jaar of 5¬ per maand.

TITEL III: Algemene Vergadering

Artikel 11 - De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk lid kan onbeperkt een ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 12 - De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

" De goedkeuring van de statuten;

" De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

" De benoeming en afzetting van bestuurders;

" De benoeming en afzetting van commissarissen & het vastleggen van een eventuele bezoldiging;

" Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

" Goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

" De ontbinding van de VZW;

" De benoeming van de vereffenaars, wanneer de VZW ontbonden zal worden;

" De uitsluiting van een lid;

" De omzetting van een VZW in een vennootschap met sociaal oogmerk; 'Het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement.

Artikel 13 - De Algemene Vergadering moet éénmaal per jaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

De Algemene Vergadering wordt tevens door de Raad van Bestuur samengeroepen in de gevallen dat de Raad van Bestuur dit nodig acht. De Raad van Bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum 114 van de werkende leden het vraagt.

De oproeping gebeurt per brief of per e-mail, minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda. De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door 114 van de werkende leden, moet op de agenda worden geplaatst.

Artikel 14 - De Algemene Vergadering kan beraadslagen over aile punten ongeacht het aantal aanwezigen. Bq een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Elk lid heeft één stem.

De voorzitter van de Raad van Bestuur heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de vereniging, uitsluiting van leden of de ontbinding van de vereniging, worden de bijzondere meerderheden toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden hierboven vermeld,

de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

worden de onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens In rekening genomen.

Artikel 15 - De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen. De originele notulen van de Algemene Vergaderingen zijn samengebracht in het notulenboek. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van de algemene vergadering. Derden en toegetreden leden hebben inzage in de notulen van de Algemene Vergadering.

Title IV: DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16 - De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste 3 en ten hoogste 12 leden, benoemd door de Algemene Vergadering. Vanaf het ogenblijk dat de Algemene Vergadering echter vier leden telt, zullen er minstens 3 bestuurders in de Raad van Bestuur zetelen.

Artikel 17 - De Raad van Bestuur kiest een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Artikel 18 - Het mandaat van een lid van de Raad van Bestuur geldt voor drie jaar en is telkens verlengbaar voor eenzelfde termijn. Voor het verstrijken van de termijn worden verkiezingen gehouden. De bestuurders blijven in functie totdat de Algemene Vergadering een nieuwe Raad van Bestuur heeft aangeduid.

Bestuurders die drie maal zonder kennisgeving afwezig zijn op de vergadering van de Raad van Bestuur zullen de verslagen en documenten niet meer ontvangen.

Een niet-gemotiveerde afwezigheid op de drie achtereenvolgende samenkomsten van de Raad van Bestuur is een reden tot afzetting van de desbetreffende bestuurder(s).

Bij voortijdig ontslag van een bestuurder voorziet de Aigmene Vergadering voor de duur van het mandaat in zijn vervanging.

Artikel 19 - De Raad van Bestuur heeft de ruimste bevoegdheid om alle daden van bestuur en beschikking te verrichten die de vereniging aanbelangen en niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Hij mag elke betaling verrichten of ontvangen en die opeisen of kwitantie geven, kosten doen en innen, elke onroerend goed aankopen, ruilen of vervreemden, alsook huren of verhuren, subsidies en toelagen aanvaarden en ontvangen,

legaten en schenkingen aanvaarden en ontvangen en contracten,

overeenkomsten en aannemingen aanvaarden en sluiten.

De Raad van Bestuur kan bepaalde bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders of aan een coordinator van de vereniging.

Artikel 20 - De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

TITEL IV: REKENINGEN, BEGROTING

Artikel 21 - De rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgende boekjaar zullen jaarlijks worden voorgelegd aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. ln afwijking hierop loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van dat zelfde jaar.

Artikel 22 - De Algemene Vergadering benoemt jaarlijks een commissaris die verantwoordelijk is voor de controle op de rekenipgen van de vereniging en geeft zijn verslag

aan de Raad van Bestuur. i"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MO422

TITEL V: ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 23 - Bij de ontbinding van KARIBUNI vzw zal het netto vermogen worden toegewezen aan een werk waarvan het maatschappelijk doel het best overeenstemt met het doel van de vereniging.

TITEL VI: SLOTBEPALINGEN

Artikel 24 - De leden van de Raad van Bestuur doen geen enkele persoonlijke verplichtingen vanwege hun functies, en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat. Het wordt kosteloos uitgeoefend.

Artikel 25 - De vereniging kan contracten sluiten of overeenkomsten uitvoeren, of programma's ondernemen voor een samenwerking met openbare of particuliere instellingen of met andere verenigingen, voornamelijk met die dezelfde doelstellingen naleven.

Artikel 26 - Voor alles wat door deze statuten niet geregend wordt, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Gedaan te Asse op 2810512012

2. NOTULEN ALGEMENE VERGADERING

Aanwezig:

Harelimana François

Mbonimpa Jean Damas

Mukamurangira Mélanie

Mukangabo Auréa

De vergadering werd voorgezeten door Harelimana François de voorzitter van Karibuni vzw

De agenda bestond uit de volgende punten:

1.Presentatie van de ontwerp-statuten;

2.Goedkeuring van de statuten;

3. Verkiezing van de Raad van Bestuur;

4.Opening van de bankrekening en de benoeming (van) persoon (personen) aan (en) om financiële transacties uit te voeren voor rekening van de vereniging en die heeft (hebben), dus de handtekening (en) (s) op de rekening;

Betreffende deze punten werden de volgende beslissingen genomen:

1. Overleg, op alle punten van de ontwerp-statuten en unaniem onderdelen van het project;

2. De statuten van Karibuni VZW met algemene stemmen goedgekeurd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KARIBUNI, AFGEKORT : KARIBUNI

Adresse
GROBBE 6 1730 ASSE

Code postal : 1730
Localité : ASSE
Commune : ASSE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande