KATHOLIEK BASIS- EN SECUNDAIR ONDERWIJS TERNAT, AFGEKORT : KBSOT

Association sans but lucratif


Dénomination : KATHOLIEK BASIS- EN SECUNDAIR ONDERWIJS TERNAT, AFGEKORT : KBSOT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.637.244

Publication

16/09/2014
ÿþMOL) 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

neereJcgwentvanen op

05 SEP. 201k

er griffie van de Nederlandstalige

Gdfiie

echtbank van koopnandel Brussel

1--

.... .....

L.

*14170721*

Oricicrnerniagsnr : 0408.637.244

2enarninu

votten) : Katholiek Basis- en Secundair Onderwijs Ternat

(verkon): KBSOT

Rechtsvorm: VZW

zetel: Statiestraat 35- 1740 'remet

Onderwerp aide: Wijziging van vaste vertegenwoordiger van de commissaris

Het bestuursorgaan heeft kennisgenomen van het feit dat de vennootschap KPMG Vies Burg, NV beslist heeft Patrick Van Bourgognie, bedrijfsrevisor, als vaste vertegenwoordiger te laten vervangen door de heer Wim. Heyndriclor, bedriffsrevisor vans?' 31 augustus 2014.

Ludo Longin, voorzitter KBSOT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste Olz. van Luik S vennelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende nolaris, hetzij van de tierso(o)n(en) bcvocgd do vercniging. stiehfing of organisme !en aanzien van dordcn ic vencgcnvloordloen

Verso: Naam en handtekening.

01/07/2013
ÿþMOD 2,2

1 11!., In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

~

b II

0 i







~, ~ ~~ ~~; ~ ~~~~

BRUSSEL

Griffie

Ondememingsnr : 0408.637.244

Benaming

(voluit) : Katholiek Basis- en Secundair Onderwijs Ternat

(verkort) : KBSOT

Rechtsvorm : VZW

Zetel: Statiestraat 35 - 1740 Temat

Onderwerp akte : Aanstelling commissaris

De Algemene Vergadering van 27/02/2012 benoemt BV NV KPMG Vias (1BR Nr: B00402), Hoekstraat Z 1000 Brussel, als commissaris voor een termijn van 3 jaren. Het mandaat zal vervallen na de Algemene Ledenvergadering die de rekeningen van het boekjaar 2014 vaststelt, KPMG Vias duidt de heer Patrick Van Bourgogne (/BR nr. A01906), bedrijfsrevisor van KPMG Vias, aan ais vaste vertegenwoordiger.kst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste b12. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoogd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van dorden ic vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

27/01/2015
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griflle

r

1 5 JAN. 2015

ter griffie van de Nederlandstalige

rechtbank van Ëd81:5handel Brussel

N

15019















-.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

C, º%c': , rlsi ir,gsnr : 0408.637.244

: Katholiek Basis- en Secundair Onderwijs Ternat

(vcrkori) : KBSOT

fcechtsvor'rr : VZW

?glei : Statiestraat 35 -1740 Ternat

C .ii rfe erp akte : Aanstelling commissaris + ontslag bestuurslid van KBSOT

De Algemene Vergadering van 8 december 2014 benoemt BV NV KPMG Vias (1BR Nr. B00402),Bourgetlaan 40, 1130 Brussel, als commissaris voor een termijn van 3 jaren. Het mandaat zal vervallen na de Algemene Ledenvergadering die de rekeningen van het boekjaar 2017 vaststelt. KPMG Vias duidt de heer Wim Heyndrick (IBRnr, A01925), bedrijfsrevisor van KPMG Vias, aan als vaste vertegenwoordiger.

Op de Algemene Vergadering van 29/09/2014 werd het ontslag van de heer Frans Jozef De Geyndt als lid van de Algemene vergadering en als lid van de raad van beheer van KBSOT aangenomen.

op de le2lsle bli val? Luik t3 verraslden : Naam en hoedanigheid var, de instrumanferenda notaris. lteleij van perso(o)n(en)

hcvôcgd da vcrcniGing, siichting of organisme ion eamicn van dcrdcn ie vcrlcgcnwoordigcn

'" JL" ~~S : Neem en hc,]dlettenin,ÿ.

15/02/2011
ÿþ Mao 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

" 1125.10

0408.637.244

13RUSSLL

0 3 -02e 2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Katholiek Basis- en Secundair Onderwijs Ternat

KBSOTBnI

Recht :i ~4rm VZW

eifei Statiestraat 35, 1740 Temat

c_e; ,,.feyx_aY:e Statutenwijziging

De algemene vergadering van 18 januari 2010, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Katholiek Basis- en Secundair Onderwijs Ternat, afgekort: K_B.S.O.T.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Statiestraat 35, 1740 Ternat en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel in christelijk perspectief één of meerdere scholen op te richten en er: de pedagogische leiding van op te nemen; de onderwijsinrichtingen te beheren of het beheer ervan geheel of gedeeltelijk aan anderen te delegeren; alle post- en parascolaire activiteiten te organiseren op cultureel, sportief en sociaal gebied; samen te werken met andere onderwijsinstellingen en/of koepelorganisaties.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vzw KBSOT neemt de verantwoordelijkheid voor het inrichten van onderwijs in de hieronder vermelde

instituten:

- Sint Angela, Statiesstraat 35, 1740 Ternat

- Sint Jozef, Statiestraat 37, 1740 Ternat

- De Brug, Statiestraat 35-37, 1740 Temat.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITELIi:LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat

op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, §1, 3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden

toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een volstrekte meerderheid op voorwaarde dat 2/3 van de leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn. De bestuurders oefenen hun mandaat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de

bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Arnbtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij volstrekte meerderheid op voorwaarde dat 2/3 van de leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn. Dit item moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal tellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

In gevallen waarin de voorzitter dit nodig acht, kan de raad van bestuur instemmen met een voorstel van beslissing van de voorzitter overeenkomstig een schriftelijke procedure.

Bij een schriftelijke procedure wordt het voorstel per brief, fax of e-mail naar alle bestuurders gestuurd. Daarbij wordt vermeld over welke termijn de bestuurders beschikken om hun opmerkingen over het voorstel of de eventuele wijziging ervan mee te delen. Deze termijn kan niet korter zijn dan 24 uur te rekenen vanaf de verzending. Tijdens die termijn kan elke bestuurder om een beraadslaging in de raad van bestuur vragen. Het voorstel is goedgekeurd indien, na verloop van de aangeduide termijn, geen enkele bestuurder wezenlijke opmerkingen heeft gemaakt of wezenlijke wijzigingen heeft voorgesteld of een beraadslaging van de raad van bestuur heeft gevraagd.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, telkens als de belangen van de vereniging dit vereisen. Op verzoek van één derde van de bestuurders moet de raad van bestuur verplicht bijeengeroepen worden.

De oproeping geschiedt via e-mail of bij gewone brief, ten minste acht dagen voor de vergadering verstuurd, en gaat uit van de voorzitter of secretaris of van twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 17

Van elke vergadering warden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ai de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een of meer afgevaardigde bestuurders of directeurs benoemen, die met het dagelijks bestuur worden belast. Deze verzorgen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekenen geldig namens de vereniging tegenover de Post, de banken en aile andere instellingen.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij volstrekte meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij volstrekte meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij volstrekte meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij volstrekte meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

MOD2.2

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen

na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens belet of afwezigheid door de ondervoorzitter of door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 23

Uitsluitend de algemene vergadering is bevoegd voor.

- het wijzigen van de statuten,

e - de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

e

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

ó- de uitsluiting van een lid van de vereniging,

" N

ó - de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, - alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

et

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

et

telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van

" mop het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 25

:rzi De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. ARTIKEL 26

DL

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115 van de

pQ effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn uitgaan van de voorzitter of de secretaris of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per e-mail tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur of bij delegatie door de voorzitter. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vernield. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.

ARTIKEL 29

In gewone gevallen kan de algemene vergadering slechts geldig beraadslagen indien minstens 2/3 van de leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn. De besluiten worden genomen bij volstrekte meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Indien er op de eerste bijeenkomst van de algemene vergadering onvoldoende aanwezigen en/of vertegenwoordigden zijn, kan een tweede bijeenkomst worden samengeroepen met dezelfde agenda die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen en vertegenwoordigden, met een volstrekte meerderheid van de stemmen.

ARTIKEL 30: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeid en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15

kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 32

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 augustus tot 31 juli.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

" " irGGr-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

1

i

Luik B - vervolg

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING ARTIKEL 35

MOD 2.2

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 213 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige, belangenloze doelstelling na overleg met de Congregatie van de Zusters Ursulinen van Tildonk en de Congregatie van de Broeders van de Christelijke Scholen.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt

e te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de

e wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

'_Jp Ci8 ;a a':siv van  ,ÿ_h 1rC.:r?ï@ice^ Recto Naam en hoeCantoheid'dan de i1slrG`:r'.eflieíe!1{ie r,Giarls ',7etz; van de °.îe<'.~^.Oiojn(ei'')

bevoegd da VerPniffiY?Q. stiCi;{!n: of organisme ten aanzien van derden ie vertegenwoordigen

Verso Naam en `ierldipKenlnw

Coordonnées
KATHOLIEK BASIS- EN SECUNDAIR ONDERWIJS TERN…

Adresse
STATIONSSTRAAT 35 1740 TERNAT

Code postal : 1740
Localité : TERNAT
Commune : TERNAT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande