KINDERDAGVERBLIJF 'T ANEMOONTJE

Association sans but lucratif


Dénomination : KINDERDAGVERBLIJF 'T ANEMOONTJE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 413.354.612

Publication

06/11/2014
ÿþ, MOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0413.354.612

Benaming

(voluit) : Kinderdagverblijf 't Anemoontje

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel : 3012 Wilsele Bosstraat 30 Onderwerp akte : Ontslag bestuurder

Tijdens de algemene vergadering van 14 mei 2014 werd onderstaande wijziging goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Mevrouw lise Vandeput, wonende te Herentsesteenweg 17, 3012 Wilsele neemt ontslag ais bestuurder.

Marc Kayaert

Voorzitter Raad van Bestuur

138J111111

u

~I

S

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

18/06/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank ven Koophandel

te Leuven, de o 7 Mi Z013

DE GRIFFIER,

Griffie

IIIiuiiumniui

*13092483*

ie

be a

sta

Ondernemingsnr : 0413.354.612

Benaming

(voluit) : Kinderdagverblijf 't Anemoontje

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Bosstraat 30, 3012 Wilsele

Onderwerp akte : Wijziging statuten

De Algemene vergadering van 16 april 2013 heeft beslist om de statuten van de vereniging aan te passen als volgt:

" TITEL 1 NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR.

Art 1 De benaming van de vereniging zonder winstoogmerk luidt " Kinderdagverblijf Anemoontje".

Art. 2 De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Leuven, meer bepaald te 3012 Wilsele, Bosstraat 30.

Art. 3

§1 De vereniging heeft tot doel met uitsluiting van eik winstoogmerk, het oprichten en beheren van instellingen en diensten voor kinderopvang, vanuit een christelijke inspiratie en met eerbied voor alle overtuigingen. Zij mag projecten met een gelijkaardig of aanvullend doel organiseren of ondersteunen.

§2 De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§3 De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel,

Art. 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden bij beslissing van de Algemene Vergadering.

TITEL 2 LEDEN, TOETREDING, VERPLICHTINGEN.

Art. 5 Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen.

Art. 6

§1 Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat de doelstelling van de vereniging, zoals omschreven in artikel 3 van de statuten, wordt onderschreven.

§2 Een kandidaat-lid dient zijn aanvraag tot toetreding schriftelijk in bij de Raad van Bestuur. Nieuwe leden worden aanvaard door de Algemene Vergadering op voordracht van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van het kandidaat-lid op haar eerstvolgende vergadering.

§3 De Pastoor van de parochie Sint-Agatha Putkapet of zijn afgevaardigde zijn van rechtswege lid van de vereniging.

Art 7 De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. Zij kunnen wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten. Uitgetreden en uitgesloten leden, noch de rechtsopvolgers van gewezen leden, hebben enig recht op het

vermogen van de vereniging, Zij kunnen ook vrijwillige inbrengen of bijdragen niet terugvorderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

Art. 8 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden. Elk lid kan ten allen tijde vrijwillig uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij gewone brief ter kennis gebracht worden van de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt effectief één maand na dit schrijven. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering uitgesproken worden met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Er is geen quorum (miinimum aantal aanwezigen of vertegenwoordigden) vereist,

Art. 9 De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. TITEL 3 ALGEMENE VERGADERING,

Art. 10 De algemene vergadering bestaat uit aile leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art,11 De algemene vergadering is exclusief bevoegd voor:

-de wijzigingen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen,

-de ontbinding van de vereniging,

-de toetreding en uitsluiting van de leden,

-de kwijting aan de bestuurders,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

-alle gevallen waar de statuten dit vereisen.

Art. 12

§1 De Algemene Vergadering vergadert minstens één maal per jaar en zo dikwijls als de Voorzitter of twee leden van de Raad van Bestuur dit voor de goede werking nodig oordelen. De vergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel of op een plaats vermeld in de oproeping. In de loop van het eerste sem ester van elk burgerlijk jaar wordt een gewone Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar.

§2 Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging, gericht tot de Raad van Bestuur met aanduiding van de agenda.

§3 Aile leden van de Algemene Vergadering worden ten minste acht vrije kalenderdagen voor de vergadering schriftelijk (per fax, email of gewone post tegen ontvangstmelding) opgeroepen met vermelding van de agenda, datum, uur en plaats. De uitnodiging wordt ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur,

§4 De leden kunnen zich bij de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits dit lid in het bezit is van een schriftelijke volmacht, Een lid mag echter niet meer dan één volmacht hebben: elk lid Kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

§5 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door een ander lid, aangeduid door de Voorzitter. De Voorzitter wijst de secretaris aan,

§6 De Algemene Vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. In de Algemene Vergadering mogen beslissingen genomen worden omtrent punten die niet op de agenda staan, mits eenparigheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Hierop vormen echter een uitzondering de beslissingen die betrekking hebben op de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de VZW, de goedkeuring van rekeningen en begroting of de wijziging van de statuten. Dergelijke beslissingen kunnen slechts genomen worden wanneer ze op de agenda zijn ingeschreven.

§7 In gewone gevallen beslist de Algemene Vergadering bij eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Besluiten in verband met statutenwijziging, aanvaarding of uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding van de vereniging kunnen enkel worden genomen bij 2/3 meerderheid in de Algemene Vergadering en mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8-12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, in acht genomen worden, Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§8 Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de Voorzitter en aan alle [eden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de volgende Algemene Vergadering. Het verslag wordt opgenomen in een bijzonder notulenregister. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de Voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders. Leden, alsook derden die belang kunnen doen blijken, hebben recht om inzage en/of afschrift van het verslag te vragen. Daartoe moeten zij een schriftelijk verzoek tot inzage Lichten tot de Raad van Bestuur, met wie zij een datum en uur voor de raadpleging van het register op de zetel van de VZW overeenkomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

TITEL 4 RAAD VAN BESTUUR,

Art 13

§1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur met tenminste drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen. Het aantal bestuurders moet in ieder geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging.

§2 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§3 Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het !id, indien deze een rechtspersoon is. De Pastoor van de parochie Sint-Agatha Putkapel of zijn afgevaardigde zijn van rechtswege !id van de Raad van Bestuur. Indien er in de Raad van Bestuur een Directiecomité, een Bureau of gelijkaardig orgaan opgericht wordt, maakt hij van rechtswege deel uit van dit orgaan.

§4 De bestuurders worden verkozen voor een termijn van zes jaar. Dit mandaat is vemieuwbaar. De bestuurders kunnen ten allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslagen bij gewone meerderheid van stemmen. Ieder lid van de Raad van bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, (vrijwillig) ontslag, of niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarde, dient over zijn eventuele vervanging beslist te worden op de eerstvolgende Algemene Vergadering. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit,

§5 De bestuurders duiden onder elkaar een Voorzitter en een secretaris aan. Zij kunnen ook een ondervoorzitter en een penningmeester aanduiden.

§ 6 De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur alsook hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door opname van de akten tot benoeming en ambtsbeëindiging in het verenigingsdossier dat ter griffie van de rechtbank van koophandel wordt bijgehouden, alsook door een uittreksel uit voormelde akten, bestemd om in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt

Art. 14

§1 De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§2 Aile bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

§3 De Raad van Bestuur kan gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van rechtshandelingen zijn geoorloofd. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden, overeenkomstig de regels van de Lastgeving.

§4 De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Dergelijk collegiaal optreden van de Raad van Bestuur impliceert het optreden van de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordlgingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als collega wordt de VZW in en buiten rechte eveneens geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, die gezamenlijk handelen behoudens wanneer de Raad van Bestuur een afgevaardigde-bestuurder, wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§5 De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

§6 Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer personen. Daarbij dient te worden gespecifleerd of deze personen alleen of gezamenlijk of ais college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordiging van dat bestuur betreft. Tot het dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De benoeming van de leden of van de personen belast met het dagelijks bestuur, alsook hun ambtsbeëindiging, wordt openbaar gemaakt door opname van de akten tot benoeming en ambtsbeëindiging in het verenigingsdossier dat ter griffie van de rechtbank van koophandel wordt bijgehouden, alsook door een uittreksel uit voormelde allen, bestemd om in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Art. 15

§1 De Raad van Bestuur vergadert na oproeping zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, en minstens één maal per jaar.

§2 De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen en voorgezeten door de Voorzitter of door twee bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of op een andere plaats, aangeduid in de

MC}D 2.2

Fr ^

Voort behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik 8 _ Vervolg

oproeping. De oproeping gebeurt schriftelijk (per fax of email of gewone brief tegen ontvangstmelding), ten minste acht vrije kalenderdagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats, agenda.

§3 De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen en besluiten wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over slechts één stem. Een bestuurder mag zich door één andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht ' beschikken. De besluiten van de Raad van Bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen heeft de Voorzitter of de bestuurder die de vergadering voorzit, een doorslaggevende stem.

§4 Van elke Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de Voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Het verslag wordt in een bijzonder notulenregister bewaard. Leden, alsook derden die belang kunnen doen blijken, hebben recht om inzage en/of afschrift van het verslag te vragen. Daartoe moeten zij een schriftelijk verzoek tot inzage richten tot de Raad van Bestuur, met wie zij een datum en uur voor de raadpleging van het register op de zetel ' van de VZW overeenkomen.

Art. 16 De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de VZW. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

TITEL 5 BOEKHOUDING

Art.17 Het boekjaar loopt van 1 Januari tot 31 december.

De Jaarrekening moet worden opgesteld overeenkomstig de schema's van het uitvoeringsbesluit. Een Jaarrekening moet bestaan uit een balans, een resultatenrekening en een toelichting. Binnen 30 dagen na goedkeuring van de cijfers door de Algemene Vergadering moet de jaarrekening neergelegd worden bij de Nationale Bank van België.

Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad stelt de rekeningen vast van het vorige jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering. De goedkeuring van de rekeningen ontlast de bestuurders op het vlak van financiën.

TITEL 6 ONTBINDING

Art.18

§ 1 Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding , slechts besloten worden door de Algemene vergadering, overeenkomstig art 20 e.v. van de wet van 27 juni ' 1927, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en overeenkomstig art 4 van deze statuten. In het ontbindingsbesluit worden één of meer vereffenaars aangeduid. In geval van ontbinding, welke ook de oorzaak is, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief overgedragen aan een andere vereniging met een gelijkaardig doel, door de Algemene Vergadering aangeduid. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden.

§ 2 Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden binnen de maand na de dagtekening ervan neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel, overeenkomstig de bepalingen van de wet. Een rechterlijke beslissing moet slechts worden neergelegd als zij in kracht van gewijsde is gegaan of uitvoerbaar is bij voorraad. AI deze beslissingen dienen eveneens bij uittreksel dat de vermeldingen bevat volgens de wet opgelegd, gepubliceerd te worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en desgevallend het huishoudelijk reglement, van toepassing."

(get.)

Marc Kayaert,

Voorzitter Raad van Bestuur.

Op de laatste biz van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/06/2012
ÿþM04 2.2

? ; 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

.cergelegd ter griffie der Rechtbank van Koophande

te Leuven, de 2 0 JUNI 2012

DE GRIFFIER,

Griffie

Voor-

hehoudet

aan het

Belgisch

Staatsbfa

r

11111!11.111.111.1111111911,1,111111'

iaiisses*

Ondernemingsnr : 0413.354.612

Benaming

(voluit) : Kinderdagverblijf 't Anemoontje

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Bosstraat 30, 3012 Wilsele

Onderwerp akte : Ontslagen - benoemingen Raad van Bestuur

Op de Algemene Vergadering van 23/04/2012 werd het volgende beslist:

Nemen ontslag uit de Raad van Bestuur.

- Mia Van Beveren, Wielewaallaan 58, 3010 Kessel-lo

- Sabine Brouw, Bovenveld 59, 3220 Holsbeek

- Karin Delereu, Berg Bogaertlaan 14, 3012 Wilsele

- Maurice Deno, Waversebaan 161, 3050 Oud-Heverlee

- Diane Ossieur, Aarschotsesteenweg 570, 3012 Wilsele.

Treden toe tot de Raad van Bestuur:

- Liesbet Patteet, De Egdstraat 4A, 3201 Langdorp (bestuurder)

- Jeroen Aussems, Overwinningsstraat 62, bus 12, 3010 Kessel-lo (bestuurder)

- Ilse Vandeput, Herentsesteenweg 17, 3012 Wilsele (bestuurder)

- Marc Kayaert, Lucionplein 8, 8670 Sint-Idesbald (voorzitter Raad van Bestuur)

De Raad van Bestuur is vanaf heden als volgt samengesteld:

- Liesbet Patteet, De Egdstraat 4A, 3201 Langdorp (bestuurder)

- Jeroen Aussems, Overwinningsstraat 62, bus 12, 3010 Kessel-lo (bestuurder)

- Ilse Vandeput, Herentsesteenweg 17, 3012 Wilsele (bestuurder)

- Marc Kayaert, Lucionplein 8, 8670 Sint-Idesbaid (voorzitter Raad van Bestuur)

- de pastoor van de parochie of zijn vertegenwoordiger (zetelt van rechtswege in de Raad van Bestuur)

(get.)

Marc Kayaert, voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
KINDERDAGVERBLIJF 'T ANEMOONTJE

Adresse
BOSSTRAAT 30 3012 WILSELE

Code postal : 3012
Localité : Wilsele
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande