KINDERDORP

Association sans but lucratif


Dénomination : KINDERDORP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.986.732

Publication

13/03/2012
ÿþ MOd 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

2 9 FEB 2012

Griffie

flhJIItIIJUHhi1Jllh1IItI Iii 1IW~

~iZ~5.05~"

Vo( behor aan Belg Staal!

Ondernemingsnr : 0409.986.732

Benaming

(voluit) : KINDERDORP

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 1560 Hoeilaart, Ten Trappenstraat 22

Onderwerp akte : Benoeming bestuurders - Wijziging doel - Statutenwijziging - Raad van Bestuur

Er blijkt uit een proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van de vzw Kinderdorp, gehouden op 17 februari 2012, dat de algemene vergadering volgende beslissingen heeft genomen

1- het aantal bestuurders vast te stellen op zes,. Werden benoemd tot deze functie, voor de duur van drie

jaar met ingang van 17,02.2012, de heren :

-De Kock Danny, wonende te 3090 Overijse, Herfstraat 77

-Deno Maurice, wonende te 3050 Oud-Heverlee, Waversebaan 161

-Gutschoven Karel, wonende te 3010 Kessel-Lo, Wijnbergenstraat 78

-Van Assche Willem, wonende te 3090 Overijse, Egidiuslaan 10

-Van Hollebeke Raoul, wonende te 3053 Haasrode, Bovenbosstraat 114

Vermeire Theo, wonende te 1560 Hoeilaart, Kasteelstraat 1.

2- Wijziging van het doel van de vereniging, als volgt:

"De vereniging heeft als doel het bevorderen van het welzijn van jongeren in de meest brede zin, en de

terbeschikkingstelling van middelen om dit doel te bereiken"

3- Aanpassingen van de statuten aan de bepalingen van de wet van 2 mei 2002 en vaststelling van een nieuwe tekst van de statuten als volgt :

"HOOFDSTUK I.- Naam, zetel, doel, duur.

Art 1. De vereniging wordt genoemd "Kinderdorp", en heeft haar zetel te 1560 Hoeilaart, Ten Trappenstraat 22. De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel,

Art 2. De vereniging heeft als doel het bevorderen van het welzijn van jongeren in de meest brede zin, en de terbeschikkingstelling van middelen om dit doel te bereiken.

Art 3. De vereniging is voor onbepaalde tijd opgericht. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden. HOOFDSTUK II.  Leden van de vereniging, aanneming, ontslag, verplichtingen,

Art 4. Het aantal leden mag niet minder dan vier bedragen. Het aantal leden moet steeds hoger zijn dan het

aantal bestuurders.

Het aanvaarden van de leden wordt door de raad van bestuur beslist.

Art 5. De ontslagnemingen en uitsluitingen van de leden geschiedt overeenkomstig artikel 12 der wet,

Het lidmaatschap eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art 6, De bijdrage der leden wordt door de raad van bestuur vastgesteld zonder evenwel meer dan 12,50 euro per jaar te mogen bedragen.

Art 7. De door huidige vereniging aangegane verbintenissen kunnen geen aanleiding geven tot persoonlijke verplichtingen in hoofde der leden.

HOOFDSTUK III,  Algemene vergadering.

Art 8. Tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren de beslissingen voorzien bij artikel 4 en

12, alinea 2, van de wet,

De Algemene Vergadering alleen is bevoegd voor:

1.De wijziging van de statuten

2.De benoeming en afzetting van de bestuurders

3.De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

4.De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5.De goedkeuring van de begroting en de rekening

6.De ontbinding van de vereniging

7,De uitsluiting van een lid

8.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art 9, Er moet tenminste elk jaar een algemene vergadering gehouden worden in de loop van het eerste semester van het jaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgend jaar. De vergadering beslist tevens over de decharge te verlenen aan de bestuurders.

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur samengeroepen door middel van een eenvoudige omzendbrief, ten laatste acht dagen voor de vergadering. Alle leden worden opgeroepen en de oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

Een algemene vergadering kan tevens worden gehouden op electronische wijze, In dat geval wordt door de raad van bestuur een voorstel van proces-verbaal met de bijlagen electroniisch verstuurd naar de leden, en kunnen dezen hun akkoord met het voorstel betuigen via electronische drager, te verzenden naar de Voorzitter van de raad van bestuur, uiterlijk twee werkdagen voor de datum vastgesteld vcor de algemene vergadering. De instemming met de inhoud van het proces-verbaal zal aan het proces-verbaal van de vergadering worden aangehecht.

Art 10. De vergadering kan ook beraadslagen over aangelegenheden die niet op de agenda werden ingeschreven, indien bij de aanvang van de vergadering de algemene vergadering zich erbij aansluit. Deze bepaling geldt niet ingeval van electronisch gehouden vergadering.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezigen. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Besluiten in verband met statutenwijzigingen, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de wettelijke voorwaarden in acht worden genomen,

HOOFDSTUK IV, Bestuur.

Art 11. De raad van bestuur bestaat uit minstens drie leden, en wordt voor een duur van drie jaar door de algemene vergadering benoemd. Hij beschikt over de meest uitgebreide machten. Hij vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

In die zin kan hij ondermeer alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijtschrift geven of eisen; alle inbewaringgeving doen en ontvangen; alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, verwisselen of vervreemden zowel kosteloos ais onder bezwarende voorwaarden, bijvoorbeeld schenkingen en legaten aanvaarden evenals huren of verhuren, zelfs voor langer dan negen jaar; alle private of officiële subsidies en tegemoetkomingen aanvaarden; alle contracten en verkopingen en ondernemingen aannemen en sluiten; alles subrogaties en borgstellingen toestaan of aanvaarden; toestemmen in hypotheken op de onroerende goederen van de vereniging; uit verplichtingen voortspruitende rechten afstand doen, zelfs kosteloos, evenals van alle zakelijke of persoonlijke waarborgen; handlichting geven, voor of na betaling, van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, beslagleggingen of andere beletselen; pleiten als eiser of verweerder voor alle rechtsmachten, en uitvoeren of doen uitvoeren van alle beslissingen; dading treffen; compromis aangaan; kortom, alles doen wat voor de vereniging nuttig kan zijn.

Art 12. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur van de vereniging toevertrouwen aan één van zijn leden of aan een derde, al dan niet lid van de vereniging,

e ,. MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art 13. Aile verrichtingen en daden die buiten het dagelijks bestuur vallen en de vereniging verbinden worden ondertekend, behalve bijzondere volmacht van de raad, door twee bestuurders die in ieder geval ten opzichte van derden hun macht niet zullen te verantwoorden hebben.

Art 14. Omwille van hun opdracht en functie gaan de bestuurders geen enkele persoonlijke verbintenis aan. Zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat, hetwelk kosteloos uitgeoefend wordt,

Art 15. De raad van bestuur treft zijn beslissingen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van het aantal leden van de raad. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of bij ontstentenis, van het oudste lid in ouderdom, doorslaggevend.

De raad zal geldig beraadslagen indien de helft der leden plus één aanwezig is. ledere bestuurder beschikt over één stem.

Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

HOOFDSTUK V,- Ontbinding, vereffening.

Art 16. Na de ontbinding van de vereniging zal haar bezit toevertrouwd worden aan een werk met gelijk doel en voorwerp als deze van de huidige vereniging, een vrij werk met christelijke inspiratie, hetwelk door de algemene vergadering wordt aangeduid. Bij gebrek aan een beslissing door de algemene vergadering op dit punt, binnen de drie maanden na de ontbinding, wordt over deze bestemming beslist door de aartsbisschop van Mechelen-Brussel, of bij ontstentenis van deze, door hem of diegene die volgens de regelen der katholieke hiërarchie op dat ogenblik het wettig hoofd van het aartsbisdom is.

Art 17. Voor al hetgeen wat door de statuten niet wordt geregeld zal de wet van 27 juni 1921, zoals later gewijzigd, van toepassing zijn, en voor al hetgeen tegenstrijdig zou zijn met de wetsbepalingen van openbare orde, wordt dit aanzien ais niet geschreven."

Onmiddellijk daarna is de raad van bestuur bijeengekomen en heeft besloten als Voorzitter te benoemen, de heer Theo Vermeire, voornoemd,

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd :

- proces-verbaal van 17 februari 2012

Theo Vermeire, Voorzitter van de Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
KINDERDORP

Adresse
TEN TRAPPENSTRAAT 22 1560 HOEILAART

Code postal : 1560
Localité : HOEILAART
Commune : HOEILAART
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande