KONINKLIJKE FANFARE DE VELDBAZUIN, AFGEKORT : K.F. DE VELDBAZUIN

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE FANFARE DE VELDBAZUIN, AFGEKORT : K.F. DE VELDBAZUIN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 418.015.758

Publication

02/07/2012
ÿþ

uetz In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr.: 418015758

Benaming Koninklijke Fanfare De Veldbazuin vzw

(voluit) :

IIE tII 1IE II( II III I III 'II'

*iziissa3*

(afgekort) : K.F.De Veldbazuin vzw Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerkZetel : Kraaikant 22 3221 Nieuwrode

Neergelegd ter griffie det

Rechtbank van Koo hande.

te Leuven, de i Jill! 2012

DE GRIFFIER,

Griffie

d 71In1 S`IV Waal

Onderwerp akte : Ontslag van bestuurders: Boogaerts Maria en Németh Stefan. Ontslag goedgekeurd op de algemene vergadering van 03.05.2012.

Koninklijke Fanfare De Veldbazuin vzw

Maatschappelijke zetel en secretariaat: Kraaikant 22 te 3221 Nieuwrode - Hofsbeek

Gerechtelijk arrondissement Leuven

Nr. van de vereniging 1569781 ondernemingsnummer 418015758

VZW-statuten

Wijziging en gecoördineerde tekst d.d. 03.05.2012

Naam -- zetel duur  doel:

§ 1. De "Koninklijke Fanfare De Veldbazuin vzw" werd opgericht op het kantoor van Notaris Godfried Van Kerckhoven te Aarschot op 28 december 1977 in akte nummer 17.647. De oprichting verscheen op 2 maart 1978 in het Belgisch Staatsblad, blz, 802, nummer van de vereniging 1569, ondernemingsnummer 418015758. De naam wordt afgekort tot "K.F. De Veldbazuin vzw" en heeft haar zetel te 3221 Nieuwrode  Holsbeek, Kraaikant 22, in het gerechtelijk arrondissement Leuven. Haar duur is onbeperkt en zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Zij ontstond uit de feitelijke vereniging "De Veldbazuin, Fanfaren-Maatschappij van Nieuw-Rhode" die werd opgericht op 15 januari 1906. Op 14 januari 1959 kreeg zij de eretitel "Koninklijk" toegewezen.

§ 2. De vereniging heeft tot doel het aanleren en beoefenen van de muziekkunst in al haar vormen, het bijdragen tot de culturele en artistieke ontwikkeling in het algemeen, het bestendigen van de vriendschapsbanden onder haar leden, liefdadigheid en vermaak. Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendoms- of andere zakelijke rechten uit te oefenen. Zij onthoudt zich van alle politieke streving of actie, filosofische of godsdienstige strekkingen.

Wettelijke leden  toegetreden leden - aanvaarding  voorwaarden - ontslag en uitsluiting:

§ 3. De wettelijke leden (alleen natuurlijke personen worden toegelaten) zijn de muzikanten en de leden van de raad van bestuur. Zij dragen door hun bijzondere bevoegdheid of bedrijvigheid bij tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Het aantal wettelijke leden is onbeperkt, hun aantal is minstens vier en er zijn steeds meer wettelijke leden dan het aantal leden van de raad van bestuur.

§ 4. De toegetreden leden ( alleen natuurlijke personen zijn toegelaten) zijn de ereleden, de leerling-muzikanten, de sympathisanten en de helpers. Zij kunnen, mits naleving van de voorwaarden, deelnemen aan

s.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij vande perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik - ver=7ol_g

r

een aantal activiteiten van de vereniging en worden daarvan op de hoogte gehouden.

§ 5. De aanvaarding van nieuwe leden valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur die beslist mits 213e meerderheid,. Om lid te kunnen worden moet men er zich toe verbinden om de statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging te eerbiedingen.

§ 6. De raad van bestuur bepaalt de mogelijke bijdrage ten laste van de leden.

§ 7. Het staat elk lid vrij om uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur, Een lid dat zijn bijdrage niet tijdig betaalt, wordt geacht onmiddellijk ontslag te nemen.

De uitsluiting van een wettelijk lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering mits meerderheid van minstens 2/3e van de stemmen. De uitsluiting van een toegetreden lid kan door beslissing van de raad van bestuur mits meerderheid van 213e van de stemmen. De leden die tekort komen aan de eer of de goede zeden, die de statuten ernstig overtreden of die hun bijdragen niet hebben betaald, zullen mogen uitgesloten worden, De ontslagnemende of uitgesloten leden en de erfgenamen van een overleden lid hebben geen rechten meer in de vereniging. Zij kunnen evenmin de gestorte bijdragen terugvorderen.

Maatschappelijk bezit:

§ 8. De stichters brengen in de vereniging in: aile bezittingen van de feitelijke vereniging "Koninklijke Fanfare de Veldbazuin". Namelijk: de vlag, instrumenten, muziekpartituren, kasgelden, deposito's, titels en alle andere voorwerpen die zij in eigendom bezit.

Bestuur:

§ 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, handelend als college, met minstens drie bestuurders - zijnde een voorzitter, een secretaris en een kassier- die worden aangesteld volgens een reglement van inwendige orde, goedgekeurd door de algemene vergadering. De raad van bestuur bestaat maximaal uit twaalf bestuurders.

§ 10. De secretaris, kassier en erevoorzitter zijn benoemd voor onbepaalde duur. De andere leden van de raad van bestuur worden benoemd voor vier jaar. Ten einde de continuïteit in de werking te verzekeren, zal de raad van bestuur echter om de twee jaar met (maximaal) de helft der bestuurders vernieuwd worden. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. De vernieuwing van de mandaten zal gebeuren tijdens de algemene vergadering. in het geval dat het mandaat van één of meerdere bestuurders niet ingenomen wordt vormen de resterende verkozenen verder de raad van bestuur met dezelfde bevoegdheden als ware hij voltallig.

§ 11, De raad van bestuur kan zich laten bijstaan door werkgroepen. De raad kan vertegenwoordigers van deze werkgroepen op de vergaderingen uitnodigen, evenwel zonder beslissende stem.

§ 12, Bij ontstentenis van de voorzitter wordt zijn taak in de raad van bestuur overgenomen door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 13. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van minstens twee bestuurders, De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen. In gevat van staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

§ 14, De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of statuten voorbehouden is aan de algemene vergadering, valt onder zijn bevoegdheid. De raad mag namelijk alle roerende en onroerende goederen, nuttig voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, verwerven, in volle eigendom of in vruchtgebruik, overdragen, in pand geven, pachten, huren of verhuren. Onder eigen verantwoordelijkheid mag de raad zijn bevoegdheid , geheel of gedeeltelijk, aan één van de leden van de vzw of een derde, overdragen.

§ 15. De akten die de vereniging binden worden, na goedkeuring door de raad van bestuur, getekend door de voorzitter, hetzij door de drager van een bijzondere opdracht vanwege de raad van bestuur, wiens bestuurders tegenover derden de met dit doel door de raad van bestuur gegeven opdrachten niet zullen moeten verantwoorden.

§ 16. ln alle rechtsvorderingen, zowel ais eiser of als verweerder, zal de vereniging vertegenwoordigd worden door de voorzitter of door een door de raad van bestuur afgevaardigd persoon.

Algemene vergadering:

~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor behouo4n eian het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor- behouden 1,aan h ta Belgisch Staatsblad

A

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

§ 17. Minstens voor 1 mei van elk jaar wordt de statutaire algemene vergadering bijeengeroepen. Zij behandelt mogelijk de verkiezing van de leden van de raad van bestuur en de wijziging van statuten. De raad van bestuur legt er de jaarrekening van het voorgaande kalenderjaar voor ter goedkeuring. Tevens wordt het geactualiseerde register met de wettelijke leden voorgelegd ter inzage.

§ 18. De algemene vergadering wordt daarenboven, naar noodwendigheid, bijeen geroepen na beslissing van de raad van bestuur of wanneer minstens een vijfde van de wettelijke leden het vraagt.

De bijeenroeping van de algemene vergadering wordt gedaan per gewone brief (of via het geregeld verspreide leden informatieblad), minstens acht dagen op voorhand aan elk wettelijk lid , met vermelding van de dagorde. De vergadering mag op eenparig voorstel van de raad van bestuur, ook punten behandelen die niet op de dagorde voorzien waren, uitgezonderd wijzigingen aan de statuten, de rekeningen, de begroting, de uitsluiting van leden of de ontbinding,

§ 19. De algemene vergadering is geldig samengesteld als 2/3e der stemgerechtigde wettelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet behaald is zal een tweede algemene vergadering, ten minste 15 dagen later, ongeacht het aantal aanwezigen, geldig kunnen beslissen. De wettelijke leden mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door andere wettelijke leden mits schriftelijke volmacht. Elk wettelijk lid heeft gelijk stemrecht, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van de stemmen is deze van de voorzitter beslissend. Alle beslissingen worden opgenomen in een verslag, zodat de leden er steeds kennis kunnen van nemen. De beslissingen die derden aangaan zullen meegedeeld worden, indien zij er om vragen, door middel van een door de voorzitter of door twee bestuurders gelijkluidend verklaard uittreksel.

§ 20. De algemene vergadering is bevoegd voor:

a. De wijziging van de statuten;

b. De benoeming en afzetting van de bestuurders,

c, De kwijting aan de bestuurders;

d. De jaarlijkse goedkeuring van de begroting en de rekening;

e. De ontbinding van de vereniging;

f. De uitsluiting van een wettelijk lid.

De restbevoegdheid is toegewezen aan de raad van bestuur.

De documenten en rekeningen ter staving van de dagorden van de algemene vergadering zijn drie dagen voor de

vergadering ter inzage op de maatschappelijke zetel.

§ 21. Voor de algemene vergaderingen, die wijzigingen aan de statuten tot doel hebben, worden de bepalingen van de wet van 27 juni 1927, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 nageleefd.

Ontbinding  liquidatie:

§ 22. De vereniging kan vrijwillig alleen ontbonden worden op de algemene vergadering mits bevestiging door 415e van de aanwezige of vertegenwoordigde wettelijke leden.

§ 23. De wettelijke leden komen overeen dat, zo de vereniging om één of andere reden het voordeel van rechtspersoonlijkheid niet meer zou genieten, ze mogelijk blijft voortbestaan onder de vorm van een feitelijke vereniging.

§ 24, In geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering, te dien einde samengeroepen, één of meerdere vereffenaars aanduiden en hun bevoegdheden bepalen.

§ 25, In aile gevallen van ontbinding zal de algemene vergadering de bestemming bepalen van het bezit van de vereniging. De bestemming moet zo dicht mogelijk blijven bij het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

§ 26. Voor de in onderhavige statuten niet voorziene punten, zal de vereniging en haar leden zich beroepen op de wet van 27 juni 1927, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. De wet dient volledig te worden nageleefd, en de bepalingen, waaraan door onderhavige akte niet uitdrukkelijk wordt afgeweken, worden als afgeschreven beschouwd. De clausules die strijdig zijn met de gebiedende bepalingen van de wet, zullen als niet bestaande worden beschouwd,

Wat de dagelijkse werking van de vereniging betreft, baseren de leden zich op het reglement van inwendige orde voor zoverre de inhoud ervan niet strijdig is met de wet.

Identificatie van de leden van de raad van bestuur:

§ 27.Beëindiging van mandaten vanaf de algemene vergadering van 03.05.2012,

Commissaris Maria Boogaerts nam ontslag op 03.05.2012.

L?.Il~S ~ _ v2rvclg

r--

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

L?a1iS - vervolg

Commissaris Stefan Németh nam ontslag op 03.05.2012.

§ 28.Benoemingen: de algemene vergadering van 03.05.2012 stemt in met de samenstelling van volgende raad van bestuur:

Voorzitter: Secretaris: Kassier: Erevoorzitter: Commissaris:

Joseph Chapelle, insz 540214.339.01

Terheidsehoek 2a 3221 Nieuwrode

benoemd voor de duur van vier jaar, tot de algemene vergadering van het jaar 2015.

Magda Van Criekingen, insz 521025.22622 Kraaikant 22 te 3221 Nieuwrode  Holsbeek, benoemd voor onbepaalde duur.

Begga Surets, insz 600517,372.25,

Veeliedenstraat 49 te 3221 Nieuwrode - Holsbeek,

benoemd voor onbepaalde duur,

Hugo Claes, insz 420523,195.32,

Rodestraat 55 te 3221 Nieuwrode  Holsbeek,

benoemd voor onbepaalde duur,

Lemmens Stijn, insz 830625.355.01,

Veeliedenstraat 49 te 3221 Nieuwrode-Hoslbeek,

benoemd voor de duur van vier jaar, tot de algemene vergadering van het jaar 2013.

Opgemaakt op 03.05.2012 te Nieuwrode  Holsbeek in twee exemplaren.

De voorzitter, De secretaris

Joseph Chapelle Magda Van Criekingen.

Voor-

bhouden

aart heer

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

L

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

à

21/09/2011
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111 Il 11111 11111 ü1 11111 0111 1101 11 11 IlJfllll

*iiisaass"

Voor-behoude aan het Belgiscf Staats bla

1

T~.. ; f,. ~. ç._.~ ri-; ^'Í~4_

.~,'._.~_1ea, .s ~: T:~ ~~ 9 SFP. 20!".e~~-"`' .

Griffie

Koninklijke Fanfare De Veldbazuin vzw

vereniging zonder winstoogmerk

Kraaikant 22 te 3221 Nieuwrode - Holsbeek

418015758

Wijziging en publicatie gecoördineerde tekst d.d. 08.09.2011

VZW-statuten "Koninklijke Fanfare De Veidbazuin vzw"

Opgericht op het kantoor van Notaris Godfried Van Kerckhoven te Aarschot

op 28 december 1977 in akte nummer 17.647.

De oprichting verscheen op 2 maart 1978 in het Belgisch Staatsblad,

blz. 802, nummer van de vereniging 1569

Koninklijke Fanfare De Veldbazuin vzw

Maatschappelijke zeter en secretariaat: Kraaikant 22 te 3221 Nieuwrode - Holsbeek

Gerechtelijk arrondissement Leuven

Nr. van de vereniging 156978 / ondernemingsnummer 418015758

VZW-statuten

Wijziging en gecoördineerde tekst d.d. 08.09.2011

Naam  zetel  duur  doel:

§ 1. De "Koninklijke Fanfare De Veldbazuin vzw" werd opgericht op het kantoor van Notaris Godfried Van; Kerckhoven te Aarschot op 28 december 1977 in akte nummer 17.647. De oprichting verscheen op 2 maart; 1978 in het Belgisch Staatsblad, blz. 802, nummer van de vereniging 1569, ondernemingsnummer 418015758.: De naam wordt afgekort tot "K.F. De Veldbazuin vzw" en heeft haar zetel te 3221 Nieuwrode  Holsbeek, Kraaikant 22, in het gerechtelijk arrondissement Leuven. Haar duur is onbeperkt en zij kan ten allen tijde: ontbonden worden.

Zij ontstond uit de feitelijke vereniging "De Veldbazuin, Fanfaren-Maatschappij van Nieuw-Rhode" die werd' opgericht op 15 januari 1906. Op 14 januari 1959 kreeg zij de eretitel "Koninklijk" toegewezen.

§ 2. De vereniging heeft tot doel het aanleren en beoefenen van de muziekkunst in al haar vormen, het; bijdragen tot de culturele en artistieke ontwikkeling in het algemeen, het bestendigen van de; vriendschapsbanden onder haar leden, liefdadigheid en vermaak. Zij is bevoegd om alle roerende en: onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendoms- of andere; zakelijke rechten uit te oefenen. Zij onthoudt zich van alle politieke streving of actie, filosofische of, godsdienstige strekkingen.

Wettelijke leden  toegetreden leden - aanvaarding  voorwaarden - ontslag en uitsluiting:

Op d:~ ia.atste. Diz. vaí? Luik, Ç. t`ern'Sei en : Rectf? : Naam en haedaníCltted van de IiistfLt?i?er3tereiide notaris, hetzij van xe f3erso(o)n(efî)

bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en na;idtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur

Benaming

(voluit) :

Rechtsvorm :

Zetel :

Ondernemingsnr :

Voorwerp akte :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

§ 3. De wettelijke leden (alleen natuurlijke personen worden toegelaten) zijn de muzikanten en de leden van de raad van bestuur. Zij dragen door hun bijzondere bevoegdheid of bedrijvigheid bij tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Het aantal wettelijke leden is onbeperkt, hun aantal is minstens vier en er zijn steeds meer wettelijke leden dan het aantal leden van de raad van bestuur.

§ 4. De toegetreden leden ( alleen natuurlijke personen zijn toegelaten) zijn de ereleden, de leerling-muzikanten, de sympathisanten en de helpers. Zij kunnen, mits naleving van de voorwaarden, deelnemen aan een aantal activiteiten van de vereniging en worden daarvan op de hoogte gehouden.

§ 5. De aanvaarding van nieuwe leden valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur die beslist mits 2/3e meerderheid.. Om lid te kunnen worden moet men er zich toe verbinden om de statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging te eerbiedingen.

§ 6. De raad van bestuur bepaalt de mogelijke bijdrage ten faste van de leden.

§ 7. Het staat elk lid vrij om uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Een lid dat zijn bijdrage niet tijdig betaalt, wordt geacht onmiddellijk ontslag te nemen.

De uitsluiting van een wettelijk lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering mits meerderheid van minstens 213e van de stemmen. De uitsluiting van een toegetreden lid kan door beslissing van de raad van bestuur mits meerderheid van 2/3e van de stemmen. De leden die tekort komen aan de eer of de goede zeden, die de statuten ernstig overtreden of die hun bijdragen niet hebben betaald, zullen mogen uitgesloten worden. De ontslagnemende of uitgesloten leden en de erfgenamen van een overleden lid hebben geen rechten meer in de vereniging. Zij kunnen evenmin de gestorte bijdragen terugvorderen.

Maatschappelijk bezit:

§ 8. De stichters brengen in de vereniging in: aile bezittingen van de feitelijke vereniging "Koninklijke Fanfare de Veldbazuin". Namelijk: de vlag, instrumenten, muziekpartituren, kasgelden, deposito's, titels en alle andere voorwerpen die zij in eigendom bezit.

Bestuur:

§ 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, handelend als college, met minstens drie bestuurders - zijnde een voorzitter, een secretaris en een kassier - die worden aangesteld volgens een reglement van inwendige orde, goedgekeurd door de algemene vergadering. De raad van bestuur bestaat maximaal uit twaalf bestuurders.

§ 10. De secretaris, kassier en erevoorzitter zijn benoemd voor onbepaalde duur. De andere leden van de raad van bestuur worden benoemd voor vier jaar. Ten einde de continuïteit in de werking te verzekeren, zal de raad van bestuur echter om de twee jaar met (maximaal) de helft der bestuurders vernieuwd worden. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. De vernieuwing van de mandaten zal gebeuren tijdens de algemene vergadering. In het geval dat het mandaat van één of meerdere bestuurders niet ingenomen wordt vormen de resterende verkozenen verder de raad van bestuur met dezelfde bevoegdheden als ware hij voltallig.

§ 11. De raad van bestuur kan zich laten bijstaan door werkgroepen. De raad kan vertegenwoordigers van deze werkgroepen op de vergaderingen uitnodigen, evenwel zonder beslissende stem.

§ 12. Bij ontstentenis van de voorzitter wordt zijn taak in de raad van bestuur overgenomen door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 13. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van minstens twee bestuurders. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

§ 14. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of statuten voorbehouden is aan de algemene vergadering, valt onder zijn bevoegdheid. De raad mag namelijk aile roerende en onroerende goederen, nuttig voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, verwerven, in volle eigendom of in vruchtgebruik, overdragen, in pand geven, pachten, huren of verhuren. Onder eigen verantwoordelijkheid mag de raad zijn bevoegdheid , geheel of gedeeltelijk, aan één van de leden van de vzw of een derde, overdragen.

§ 15. De akten die de vereniging binden worden, na goedkeuring door de raad van bestuur, getekend door de voorzitter, hetzij door de drager van een bijzondere opdracht vanwege de raad van bestuur, wiens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

bestuurders tegenover derden de met dit doel door de raad van bestuur gegeven opdrachten niet zullen moeten verantwoorden.

§ 16. In alle rechtsvorderingen, zowel als eiser of als verweerder, zal de vereniging vertegenwoordigd worden door de voorzitter of door een door de raad van bestuur afgevaardigd persoon.

Algemene vergadering:

§ 17. Minstens voor 1 mei van elk jaar wordt de statutaire algemene vergadering bijeengeroepen. Zij behandelt mogelijk de verkiezing van de leden van de raad van bestuur en de wijziging van statuten. De raad van bestuur legt er de jaarrekening van het voorgaande kalenderjaar voor ter goedkeuring. Tevens wordt het geactualiseerde register met de wettelijke leden voorgelegd ter inzage.

§ 18. De algemene vergadering wordt daarenboven, naar noodwendigheid, bijeen geroepen na beslissing van de raad van bestuur of wanneer minstens een vijfde van de wettelijke leden het vraagt.

De bijeenroeping van de algemene vergadering wordt gedaan per gewone brief (of via het geregeld verspreide ledeninformatieblad), minstens acht dagen op voorhand aan elk wettelijk lid , met vermelding van de dagorde. De vergadering mag op eenparig voorstel van de raad van bestuur, ook punten behandelen die niet op de dagorde voorzien waren, uitgezonderd wijzigingen aan de statuten, de rekeningen, de begroting, de uitsluiting van leden of de ontbinding.

§ 19. De algemene vergadering is geldig samengesteld als 2/3e der stemgerechtigde wettelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet behaald is zal een tweede algemene vergadering, ten minste 15 dagen later, ongeacht het aantal aanwezigen, geldig kunnen beslissen. De wettelijke leden mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door andere wettelijke leden mits schriftelijke volmacht. Elk wettelijk lid heeft gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van de stemmen is deze van de voorzitter beslissend. Alle beslissingen worden opgenomen in een verslag, zodat de leden er steeds kennis kunnen van nemen. De beslissingen die derden aangaan zullen meegedeeld worden, indien zij er om vragen, door middel van een door de voorzitter of door twee bestuurders gelijkluidend verklaard uittreksel.

§ 20. De algemene vergadering is bevoegd voor:

a. De wijziging van de statuten;

b. De benoeming en afzetting van de bestuurders,

c. De kwijting aan de bestuurders;

d. De jaarlijkse goedkeuring van de begroting en de rekening;

e. De ontbinding van de vereniging;

f. De uitsluiting van een wettelijk lid.

De restbevoegdheid is toegewezen aan de raad van bestuur.

De documenten en rekeningen ter staving van de dagorden van de algemene vergadering zijn drie dagen

voor de vergadering ter inzage op de maatschappelijke zetel.

§ 21. Voor de algemene vergaderingen, die wijzigingen aan de statuten tot doel hebben, worden de bepalingen van de wet van 27 juni 1927, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 nageleefd.

Ontbinding  liquidatie:

§ 22. De vereniging kan vrijwillig alleen ontbonden worden op de algemene vergadering mits bevestiging door 4/5e van de aanwezige of vertegenwoordigde wettelijke leden.

§ 23. De wettelijke leden komen overeen dat, zo de vereniging om één of andere reden het voordeel van rechtspersoonlijkheid niet meer zou genieten, ze mogelijk blijft voortbestaan onder de vorm van een feitelijke vereniging.

§ 24. In geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering, te dien einde samengeroepen, één of meerdere vereffenaars aanduiden en hun bevoegdheden bepalen.

§ 25. In alle gevallen van ontbinding zal de algemene vergadering de bestemming bepalen van het bezit van de vereniging. De bestemming moet zo dicht mogelijk blijven bij het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

§ 26. Voor de in onderhavige statuten niet voorziene punten, zal de vereniging en haar leden zich beroepen op de wet van 27 juni 1927, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. De wet dient volledig te worden nageleefd,

Vont-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik (3 - Ve:vo û

en de bepalingen, waaraan door onderhavige akte niet uitdrukkelijk wordt afgeweken, worden als afgeschreven beschouwd. De clausules die strijdig zijn met de gebiedende bepalingen van de wet, zullen als niet bestaande ` worden beschouwd.

Wat de dagelijkse werking van de vereniging betreft, baseren de leden zich op het reglement van inwendige orde voor zoverre de inhoud ervan niet strijdig is met de wet.

identificatie van de leden van de raad van bestuur:

§ 27.Beëindiging van mandaten vanaf de buitengewone algemene vergadering van 08 september 2011:

§ 28.Benoemingen: de buitengewone algemene vergadering van 8 september 2011 stemt in met de samenstelling van volgende raad van bestuur:

Voorzitter: Joseph Chapelle, insz 540214-339.01,

Terheidsehoek 2a 3221 Nieuwrode,

benoemd voor de duur van vier jaar, tot de algemene vergadering van het jaar 2015.

Secretaris: Magda Van Criekingen, insz 521024.226.22

Kraaikant 22 te 3221 Nieuwrode  Holsbeek,

benoemd voor onbepaalde duur.

Kassier: Begga Smets, insz 600517.372.25,

Veeliedenstraat 49 te 3221 Nieuwrode  Holsbeek,

benoemd voor onbepaalde duur.

Erevoorzitter: Hugo Claes, insz 420523.195.32,

Rodestraat 55 te 3221 Nieuwrode  Holsbeek,

benoemd voor onbepaalde duur.

Commissaris: Maria Boogaerts, insz 540413.276.11,

Kraaikant 34 te 3221 Nieuwrode  Holsbeek,

benoemd voor de duur van vier jaar, tot de algemene vergadering van het jaar 2013.

Commissaris: Lemmens Stijn, insz 830625.355.01,

Veeliedenstraat 49 te 3221 Nieuwrode-Hoslbeek,

benoemd voor de duur van vier jaar, tot de algemene vergadering van het jaar 2013.

Commissaris: Németh Stefan, insz 640606.583.41,

Losting 2 te 3221 Nieuwrode-Hoslbeek,

benoemd voor de duur van vier jaar, tot de algemene vergadering van het jaar 2015.

Opgemaakt op 08 september 2011 te Nieuwrode  Holsbeek in twee exemplaren.

De voorzitter, De secretaris

Joseph Chapelle. Magda Van Criekingen.

On de laatste blz. van Luik B vermelden : Rect Naam en hoedar3ighaid van de instrumenterende netarts. ,ietzij van de perso(o)n(ei?; bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwcordígesa Verso . Naam en ha^ndtek2nr;g

29/06/2011
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1

*iio0sao*

ne - - _-! teeditowe. -

~

IR~ ~_~ JUNI 2011 té Leuven, ~" ^'~~~

DE meER.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Benaming Koninklijke Fanfare De Veldbazuin vzw

(voluit) : vereniging zonder winstoogmerk

Rechtsvorm : Kraaikant 22 te 3221 Nieuwrode - Holsbeek 418015758

Zetel : Wijziging en publicatie gecoördineerde tekst d.d. 14.04.2011

Ondernerningsnr VZW-statuten "Koninklijke Fanfare De Veldbazuin vzw"

Voorwerp akte : Opgericht op het kantoor van Notaris Godfried Van Kerckhoven te Aarschot

op 28 december 1977 in akte nummer 17.647.

De oprichting verscheen op 2 maart 1978 in het Belgisch Staatsblad,

blz. 802, nummer van de vereniging 1569



Koninklijke Fanfare De Veldbazuin vzw

Maatschappelijke zetel en secretariaat: Kraaikant 22 te 3221 Nieuwrode - Holsbeek

Gerechtelijk arrondissement Leuven

Nr. van de vereniging 1569781 ondememingsnummer 418015758

VZW-statuten

Wijziging en gecoordineerde tekst d.d. 14.04.2011

Naam  zetel  duur  doel:

§ 1. De "Koninklijke Fanfare De Veldbazuin vzw" werd opgericht op het kantoor van Notaris Godfried Van Kerckhoven te Aarschot op 28 december 1977 in akte nummer 17.647. De oprichting verscheen op 2 maart; 1978 in het Belgisch Staatsblad, blz. 802, nummer van de vereniging 1569, ondememingsnummer 418015758. De naam wordt afgekort tot "K.F. De Veldbazuin vzw" en heeft haar zetel te 3221 Nieuwrode  Holsbeek, Kraaikant 22, in het gerechtelijk arrondissement Leuven. Haar duur is onbeperkt en zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Zij ontstond uit de feitelijke vereniging "De Veldbazuin, Fanfaren-Maatschappij van Nieuw-Rhode" die werd opgericht op 15 januari 1906. Op 14 januari 1959 kreeg zij de eretitel "Koninklijk" toegewezen.

§ 2. De vereniging heeft tot doel het aanleren en beoefenen van de muziekkunst in al haar vormen, het bijdragen tot de culturele en artistieke ontwikkeling in het algemeen, het bestendigen van de: vriendschapsbanden onder haar leden, liefdadigheid en vermaak. Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendoms- of andere; zakelijke rechten uit te oefenen. Zij onthoudt zich van alle politieke streving of actie, filosofische of, godsdienstige strekkingen.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Wettelijke leden  toegetreden leden - aanvaarding  voorwaarden - ontslag en uitsluiting:

§ 3. De wettelijke leden (alleen natuurlijke personen worden toegelaten) zijn de muzikanten en de leden van de raad van bestuur. Zij dragen door hun bijzondere bevoegdheid of bedrijvigheid bij tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Het aantal wettelijke leden is onbeperkt, hun aantal is minstens vier en er zijn steeds meer wettelijke leden dan het aantal leden van de raad van bestuur.

§ 4. De toegetreden leden ( alleen natuurlijke personen zijn toegelaten) zijn de ereleden, de leerling-muzikanten, de sympathisanten en de helpers. Zij kunnen, mits naleving van de voorwaarden, deelnemen aan een aantal activiteiten van de vereniging en worden daarvan op de hoogte gehouden.

§ 5. De aanvaarding van nieuwe leden valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur die beslist mits 2/3e meerderheid.. Om lid te kunnen worden moet men er zich toe verbinden om de statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging te eerbiedingen.

§ 6. De raad van bestuur bepaalt de mogelijke bijdrage ten laste van de leden.

§ 7. Het staat elk lid vrij om uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Een lid dat zijn bijdrage niet tijdig betaalt, wordt geacht onmiddellijk ontslag te nemen.

De uitsluiting van een wettelijk lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering mits meerderheid van minstens 2/3e van de stemmen. De uitsluiting van een toegetreden lid kan door beslissing van de raad van bestuur mits meerderheid van 2/3e van de stemmen. De leden die tekort komen aan de eer of de goede zeden, die de statuten ernstig overtreden of die hun bijdragen niet hebben betaald, zullen mogen uitgesloten worden. De ontslagnemende of uitgesloten leden en de erfgenamen van een overleden lid hebben geen rechten meer in de vereniging. Zij kunnen evenmin de gestorte bijdragen terugvorderen.

Maatschappelijk bezit:

§ 8. De stichters brengen in de vereniging in: alle bezittingen van de feitelijke vereniging "Koninklijke Fanfare de Veldbazuin'. Namelijk: de vlag, instrumenten, muziekpartituren, kasgelden, deposito's, titels en aile andere voorwerpen die zij in eigendom bezit.

Bestuur:

§ 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, handelend als college, met minstens drie bestuurders - zijnde een voorzitter, een secretaris en een kassier - die worden aangesteld volgens een reglement van inwendige orde, goedgekeurd door de algemene vergadering. De raad van bestuur bestaat maximaal uit twaalf bestuurders.

§ 10. De secretaris, kassier en erevoorzitter zijn benoemd voor onbepaalde duur. De andere leden van de raad van bestuur worden benoemd voor vier jaar. Ten einde de continuïteit in de werking te verzekeren, zal de raad van bestuur echter om de twee jaar met (maximaal) de helft der bestuurders vernieuwd worden. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. De vernieuwing van de mandaten zal gebeuren tijdens de algemene vergadering. In het geval dat het mandaat van één of meerdere bestuurders niet ingenomen wordt vormen de resterende verkozenen verder de raad van bestuur met dezelfde bevoegdheden als ware hij voltallig.

§ 11. De raad van bestuur kan zich laten bijstaan door werkgroepen. De raad kan vertegenwoordigers van deze werkgroepen op de vergaderingen uitnodigen, evenwel zonder beslissende stem.

§ 12. Bij ontstentenis van de voorzitter wordt zijn taak in de raad van bestuur overgenomen door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 13. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van minstens twee bestuurders. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

§ 14. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of statuten voorbehouden is aan de algemene vergadering, valt onder zijn bevoegdheid. De raad mag namelijk alle roerende en onroerende goederen, nuttig voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, verwerven, in volle eigendom of in vruchtgebruik, overdragen, in pand geven, pachten, huren of verhuren. Onder eigen verantwoordelijkheid mag de raad zijn bevoegdheid , geheel of gedeeltelijk, aan één van de leden van de vzw of een derde, overdragen.

..l

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

§ 15. De akten die de vereniging binden worden, na goedkeuring door de raad van bestuur, getekend door de voorzitter, hetzij door de drager van een bijzondere opdracht vanwege de raad van bestuur, wiens bestuurders tegenover derden de met dit doel door de raad van bestuur gegeven opdrachten niet zullen moeten verantwoorden.

§ 16. In alle rechtsvorderingen, zowel als eiser of als verweerder, zal de vereniging vertegenwoordigd worden door de voorzitter of door een door de raad van bestuur afgevaardigd persoon.

Algemene vergadering:

§ 17. Minstens voor 1 mei van elk jaar wordt de statutaire algemene vergadering bijeengeroepen. Zij behandelt mogelijk de verkiezing van de leden van de raad van bestuur en de wijziging van statuten. De raad van bestuur legt er de jaarrekening van het voorgaande kalenderjaar voor ter goedkeuring. Tevens wordt het geactualiseerde register met de wettelijke leden voorgelegd ter inzage.

§ 18. De algemene vergadering wordt daarenboven, naar noodwendigheid. bijeen geroepen na beslissing van de raad van bestuur of wanneer minstens een vijfde van de wettelijke leden het vraagt.

De bijeenroeping van de algemene vergadering wordt gedaan per gewone brief (of via het geregeld verspreide ledeninformatieblad), minstens acht dagen op voorhand aan elk wettelijk lid , met vermelding van de dagorde. De vergadering mag op eenparig voorstel van de raad van bestuur, ook punten behandelen die niet op de dagorde voorzien waren, uitgezonderd wijzigingen aan de statuten, de rekeningen, de begroting, de uitsluiting van leden of de ontbinding.

§ 19. De algemene vergadering is geldig samengesteld als 2/3e der stemgerechtigde wettelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet behaald is zal een tweede algemene vergadering, ten minste 15 dagen later, ongeacht het aantal aanwezigen, geldig kunnen beslissen. De wettelijke leden mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door andere wettelijke leden mits schriftelijke volmacht. Elk wettelijk lid heeft gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van de stemmen is deze van de voorzitter beslissend. Alle beslissingen worden opgenomen in een verslag, zodat de leden er steeds kennis kunnen van nemen. De beslissingen die derden aangaan zullen meegedeeld worden, indien zij er om vragen, door middel van een door de voorzitter of door twee bestuurders gelijkluidend verklaard uittreksel.

§ 20. De algemene vergadering is bevoegd voor:

a. De wijziging van de statuten;

b. De benoeming en afzetting van de bestuurders,

c. De kwijting aan de bestuurders;

d. De jaarlijkse goedkeuring van de begroting en de rekening;

e. De ontbinding van de vereniging;

f. De uitsluiting van een wettelijk lid.

De restbevoegdheid is toegewezen aan de raad van bestuur.

De documenten en rekeningen ter staving van de dagorden van de algemene vergadering zijn drie dagen

voor de vergadering ter inzage op de maatschappelijke zetel.

§ 21. Voor de algemene vergaderingen, die wijzigingen aan de statuten tot doet hebben, worden de bepalingen van de wet van 27 juni 1927, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 nageleefd.

Ontbinding  liquidatie:

§ 22. De vereniging kan vrijwillig alleen ontbonden worden op de algemene vergadering mits bevestiging door 4/5e van de aanwezige of vertegenwoordigde wettelijke leden.

§ 23. De wettelijke leden komen overeen dat, zo de vereniging om één of andere reden het voordeel van rechtspersoonlijkheid niet meer zou genieten, ze mogelijk blijft voortbestaan onder de vorm van een feitelijke vereniging.

§ 24. In geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering, te dien einde samengeroepen, één of meerdere vereffenaars aanduiden en hun bevoegdheden bepalen.

§ 25. In alle gevallen van ontbinding zal de algemene vergadering de bestemming bepalen van het bezit van de vereniging. De bestemming moet zo dicht mogelijk blijven bij het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

Voor- . IéhoutUen aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

§ 26. Voor de in onderhavige statuten niet voorziene punten, zal de vereniging en haar leden zich beroepen op de wet van 27 juni 1927, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. De wet dient volledig te worden nageleefd,

" en de bepalingen, waaraan door onderhavige akte niet uitdrukkelijk wordt afgeweken, worden als afgeschreven beschouwd. De clausules die strijdig zijn met de gebiedende bepalingen van de wet, zullen als niet bestaande worden beschouwd.

Wat de dagelijkse werking van de vereniging betreft, baseren de leden zich op het reglement van inwendige orde voor zoverre de inhoud ervan niet strijdig is met de wet.







Identificatie van de leden van de raad van bestuur:

§ 27,Beëindiging van mandaten vanaf de algemene vergadering van 14.04.2011:

Georges Molenberghs, Georges Molenberghs, insz 530429.261.10,

Webbekomstraat 80 te 3290 Webbekom - Diest,

§ 28.Benoemingen: de algemene vergadering van 14 april 2011 stemt in met de samenstelling van volgende raad van bestuur:

Voorzitter:

Secretaris: Magda Van Criekingen, insz 521024.226.22

Kraaikant 22 te 3221 Nieuwrode  Holsbeek,

benoemd voor onbepaalde duur.

Kassier: Erevoorzitter: Ondervoorzitter: Commissaris: Commissaris: Commissaris:

Begga Smets, insz 600517.372.25,

Veeliedenstraat 49 te 3221 Nieuwrode  Holsbeek,

benoemd voor onbepaalde duur.

Hugo Claes, insz 420523.195.32,

Rodestraat 55 te 3221 Nieuwrode  Holsbeek,

benoemd voor onbepaalde duur.

Benjamin Deckers, insz 581224.259.32,

Appelweg 21 te 3221 Nieuwrode  Holsbeek,

benoemd voor de duur van vier jaar, tot de algemene vergadering van het jaar 2011.

Maria Boogaerts, insz 540413.276.11,

Kraaikant 34 te 3221 Nieuwrode  Holsbeek,

benoemd voor de duur van vier jaar, tot de algemene vergadering van het jaar 2013.

Lemmens Stijn, insz 830625.355.01,

Veeliedenstraat 49 te 3221 Nieuwrode-Hoslbeek,

benoemd voor de duur van vier jaar, tot de algemene vergadering van het jaar 2013.

Stefan Németh, insz 640606.583.41

Losting 2 te 3221 Nieuwrode

Benoemd voor de duur van 4 jaar, tot de algemene vergadering van het jaar 2015.

Opgemaakt op 14 april 2011 te Nieuwrode  Holsbeek in twee exemplaren.

De voorzitter, De secretaris

Magda Van Criekingen.

de lag tste b-

Op

lz. da.n luik B veren elders . Recta . Naam er: hoedanigheid van ce instrumentfflende nalans, hetzij van de perso(a)n(en)

bevoegd de vereniging of stichting ten 2anzien van derden te vertegenwoordigen

Verso'. Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE FANFARE DE VELDBAZUIN, AFGEKORT …

Adresse
KRAAIKANT 22 3221 NIEUWRODE

Code postal : 3221
Localité : Nieuwrode
Commune : HOLSBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande