KONINKLIJKE FANFARE DE VRIJE BELGEN

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE FANFARE DE VRIJE BELGEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.345.260

Publication

04/04/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Bodegemstr 335 te 1700 Dilbeek

Onderwerp akte : Wijziging statuten en Raad van Bestuur! Wijziging zetel

Op 2 maart 2012 heeft de Algemene Vergadering van de v.z.w. Koninklijke Fanfare De Vrije Belgen bij aanwezigheid van meer dan twee derde van de leden en bij éénparigtº%eiid van stemmen besloten de statuten zoals gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 27 juli 2000 te vervangen door de volgende statuten:

HOOFDSTUK 1: Naam -- Rechtsvorm  Zetel  Doel -- Duur

Artikel 1

De vereniging neemt als naam: "Koninklijke Fanfare De Vrije Belgen v.z.w.".

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een

vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gelegen te 1700 Dilbeek, Drie Hofveldenlaan 37 in het

gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doel het behartigen en bevorderen van het muziek- en cultuurleven.

De vereniging mag aile handelingen stellen die direct of indirect kaderen in haar doelstellingen. Ze mag hiertoe alle nodige en nuttige diensten verrichten, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doelstellingen.

De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te. verwezenlijken. Zij mag deelnemen in en samenwerken met alle verenigingen en ondernemingen die voor dei realisatie van haar doelstellingen wenselijk en nuttig zijn,

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK 2: Leden

Artikel 5

De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden.

De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend

toe aan de werkende leden die de doelstellingen van de vereniging onderschrijven.

De v.z.w. telt ten minste 4 werkende leden.

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon die door de Raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. De aanvraag kan mondeling of schriftelijk gebeuren aan een lid van de Raad van bestuur. De Raad van bestuur beslist met een eenvoudige meerderheid, ongeacht het aantal aanwezigen, over de. aanvaarding van een nieuw lid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

I~II~~IV~IN~YN~V~~IW

*1206848

BRUSSEL m~PP "

C',ÈCYy I~ `

Griffie

Ondernemingsnr : 472.345.260

Benaming

(voluit) : Koninklijke Fanfare De Vrije Belgen v.z.w.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2,2

Om werkend lid te worden moet men bovendien meerderjarig zijn (+18 jaar) en regelmatig deelnemen aan de repetities, uitstappen en/of andere organisaties van onze vereniging.

Onder de term regelmatig moet worden verstaan dat het werkende lid aan minstens de helft van de repetities, uitstappen en/of andere organisaties van onze vereniging deelneemt. Gevallen van overmacht worden gelijk gesteld aan deelname,

Om toegetreden lid te worden moet men zich inschrijven in de muziekschool verbonden aan onze vereniging of als minderjarige regelmatig deelnemen aan repetities, uitstappen en/of andere organisaties van onze vereniging,

Artikel 7

Werkende leden zijn geen ledenbijdrage verschuldigd; wel kan de Raad van bestuur zo hij het nodig oordeelt, oproepen tot het storten van een bijdrage.

Werkende leden dragen jaarlijks bij tot een ledenbijdrage. Het bedrag van de ledenbijdrage wordt jaarlijks vastgelegd bij de eerste bestuursvergadering van het nieuwe kalenderjaar, en aan de algemene jaarlijkse vergadering voorgelegd. De basis ter bepaling van het bedrag is de financiele toestand van de vereniging.

Een ledenbijdrage is definitief en onherroepelijk verworven door de vereniging, ongeacht het verdere lidmaatschap aan de vereniging.

Artikel 8

Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het verzenden van een schrijven (brief, fax, email, of enig andere drager onder welke voor ook) aan de voorzitter van de Raad van bestuur, of handelingen die de wens aangeven om hun lidmaatschap te beëindigen (vb inleveren van kostuum, instrument, ...). Een werkend lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Op vraag van het betrokken lid, wordt het voorafgaand gehoord. De beslissing gebeurt bij geheime stemming en moet niet gemotiveerd worden.

Het betrokken lid wordt van deze beslissing per aangetekend schrijven in kennis gesteld binnen de 8 dagen na de bewuste Algemene Vergadering. Het ontslag gaat in vanaf de beslissing van de Algemene Vergadering. Tot de Algemene Vergadering een beslissing heeft genomen wordt het lid geschorst.

Artikel 9

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel In het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengsten.

Leden die niet meer tot de vereniging behoren kunnen geen rechten (laten) uitoefenen op materiële of immateriële goederen (foto's, opnames, creaties van welke aard ook, ...) die een mogelijk verband kunnen leggen met hun persoon. De vereniging mag deze goederen verder gebruiken zonder een voorafgaande toestemming.

HOOFDSTUK 3: Raad van Bestuur

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van bestuur van tenminste drie werkende leden. Zij worden

benoemd door de Algemene Vergadering op voordracht van de Raad van bestuur en zijn te allen tijde afzetbaar

door deze. Zij oefenen hun mandaat gratis uit. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een

bestuurder worden binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Artikel 11

De bestuurders worden voor onbepaalde duur aangesteld.

Zij kunnen ontslag nemen door dit schriftelijk (per brief, fax of e-mail, of enig andere drager onder welke vorm ook) te melden aan de voorzitter van de Raad van bestuur. Dit ontslag gaat in vanaf de datum van ontvangst van het schrijven.

De afzetting van een bestuurder behoort tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering op voordracht van de Raad van bestuur.

De beslissing tot uitsluiting moet genomen worden met een twee derden meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De beslissing tot afzetting moet niet gemotiveerd zijn. Op zijn vraag kan de betrokken bestuurder voorafgaandelijk gehoord worden. De beslissing gaat in op de dag van de Algemene Vergadering,

De betrokken bestuurder wordt van deze beslissing per aangetekend schrijven verwittigd binnen de 8 dagen na de bewuste Algemene Vergadering.

Wanneer door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat er regelmatig (maximum 3 maanden) in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12

De Raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een

penningmeester, een feestleider of enige andere functionaris,

De voorzitter zit de vergaderingen voor. In geval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten

door de oudste ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mop zz

De Raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee leden van de Raad. De oproepingsbrief behelst de agenda.

De Raad van bestuur kan slechts geldig beslissen als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is, Elke bestuurder beschikt over slechts één stem. Elke bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een ander bestuurder. Eén bestuurder kan maximum 1 volmacht hebben. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid; bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt.

Van elke vergadering wordt een verslag opgesteld, dat tijdens de eerstvolgende vergadering van de Raad van bestuur dient goedgekeurd.

De werkende leden kunnen inzage vragen van deze verslagen door een schrijven te richten aan de voorzitter van de Raad van bestuur.

Artikel 13

De Raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

Voor gerechtelijke handelingen kan de Raad van bestuur een bestuurslid volmachten verlenen. Enkel bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Deze gevolmachtigde is bevoegd voor alle gerechtelijke handelingen, zonder uitzondering.

De Raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit zo hij dit nodig acht.

De Raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een Dagelijks Bestuur. De Raad van bestuur stelt hiertoe 3 bestuursleden aan, belast o.m. met de geldige handtekening tegenover het bestuur der postcheques, banken, spaarkassen en andere financiële instellingen.

Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van bestuur.

Artikel 14

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Tegenover derden zijn dezen niet gehouden te doen blijken van enig besluit of van enige machtiging; tegenover de vereniging blijven zij evenwel aansprakelijk ook op hun persoonlijk vermogen, zelfs voor lichte schuld.

HOOFDSTUK 4: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15

De Algemene Vergadering bestaat uit alle aangesloten werkende leden die hun ledenbijdrage hebben volgestort voor het lopende boekjaar en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een werkend lid kan zich door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering waarbij één werkend lid evenwel slechts één volmacht kan hebben.

Elk werkend lid beschikt over één stem in de Algemene Vergadering.

Artikel 16

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1.statutenwijziging

2.benoeming en afzetting van leden van de Raad van Bestuur

3.goedkeuring van begrotingen en rekeningen

4.vrijwillige ontbinding

5.uitsluiting van aangesloten leden.

Artikel 17

De Algemene Vergadering wordt tenminste éénmaa) per jaar gehouden voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgende jaar. Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar. In afwachting van die vergadering mag de Raad van bestuur, per maand, één twaalfde uitgeven van de ontwerpbegroting.

Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de aangesloten werkende leden daarom verzoeken. Het verzoek wordt gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, en omvat de omstandige beschrijving van de verschillende agendapunten die op de buitengewone algemene vergadering ter sprake moeten komen volgens de veixoekers.

Oproepingen voor Gewone en Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen slechts geldig zijn onder de handtekening van de voorzitter of van de secretaris of van twee bestuurders. Zij worden verstuurd per gewone

brief of mail, of enig andere drager onder welke vorm ook, ten laatste 8 dagen vóár de vergadering. De

oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de agenda. Deze wordt bepaald door de Raad van bestuur;

--e

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

maar één twintigste van de aangesloten werkende leden hebben het recht punten op de agenda te plaatsen. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 18

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of degene die hemlhaar vervangt, doorslaggevend.

In geval van wijziging van statuten, van uitsluiting van een lid of van ontbinding van de vereniging zal de in de wet voorgeschreven procedure gevolgd worden.

Artikel 19

Van de beslissingen van de Algemene Vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door

de secretaris of een bestuurder en bewaard worden in het interne dossier van de vereniging op de

maatschappelijke zetel.

Een afschrift van de notulen wordt ter inzage van de leden opgehangen ter beschikking gesteld in het

repetitielokaal van onze vereniging.

Derden die van een belang doen blijken, hebben recht om inzage en/of afschrift

van de notulen te vragen, Dit dient te gebeuren door middel van een brief gericht aan de zetel van de vzw,

De Raad van bestuur zal in de eerstvolgende vergadering hierover beslissen.

HOOFDSTUK 5: FINANCIEEL BELEID

Artikel 20

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste

boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van dat jaar.

De Raad van bestuur maakt de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgend

boekjaar op en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De Raad van bestuur is verantwoordelijk voor de openbaarmaking van de jaarrekening, conform de

wettelijke bepalingen.

HOOFDSTUK 6: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 21

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan tot ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering op de wijze zoals bepaald in de wet van 27 juni 1921,

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, een of meerdere vereffenaars.

Artikel 22

Welke ook de oorzaak van de ontbinding is, wordt de bestemming van de netto-activa bepaald door de

Algemene Vergadering, waarbij de vereffenaars voorstellen kunnen indienen,

Artikel 23

Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt geregeld volgens de wet betreffende de

verenigingen zonder winstoogmerk.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering gehouden te Sint Martens-Bodegem op vrijdag 2 maart 2012.

Ingevolge de Algemene Vergadering van 2 maart 2012 is de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

Benoeming van bestuurders

Vanacker Roel, Brusselstraat 775, 1700 Sint-Martens-Bodegem

Van der Borght Francis, Kervijnstraat 33,1755 Oetingen

Cautaetts Tom, Tenbroekstraat 166, 1700 Sint-Martens-Bodegem

Herbenoeming van bestuurders

De Valok Bart, Bodegemstraat 170, 1740 Temat,

Van der Perren Linda, Kauwenlaan 25,1700 Dilbeek,

Van Droogenbroeck Eva, Molenstraat 86, 1700 Sint-Martens-Bodegem,h

De Strycker Pierre, Molenstraat 103, 1700 Sint-Martens-Bodegem,

Steenwegen Rudolf, Molenstraat 73, 1700 Sint-Martens-Bodegem,

Van Den Haute Dirk, Molenstraat 111A, 1700 Sint-Martens-Bodegem,

Van Malderen Francis, Sint-Martinusstraat 63, 1700 Sint-Martens-Bodegem,

MOD 22

Luik B - Vervolg

Ontslag van bestuurders

Vanhee Frederik, Molenvijver 9, 1700 Sint-Martens-Bodegem,

Leysens Jozef, Wijmenier2, 1700 Sint-Martens-Bodegem,

De Greef Goedele , Tenbroekstraat 166, 1700 Sint Martens-Bodegem,

Bossuyt Guido, Bodegemstraat 335, 1700 Sint-Martens-Bodegem,

Verlie Jules, Wolsemstraat 148, 1700 Sint Martens-Bodegem,

Deze bestuursleden zijn voor onbepaalde termijn benoemd.TekstTekst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

, voor`' behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
KONINKLIJKE FANFARE DE VRIJE BELGEN

Adresse
BODEGEMSTRAAT 335 1700 DILBEEK

Code postal : 1700
Localité : DILBEEK
Commune : DILBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande