KONINKLIJKE FILHARMONIE LEEFDAAL (VERKORT) KFL

Divers


Dénomination : KONINKLIJKE FILHARMONIE LEEFDAAL (VERKORT) KFL
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 458.450.308

Publication

25/07/2014
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

1 5 JULI 20111

Griffie Rechtbank van Koophandel Griflfluven.

111111M011111

Ondernemingsnr : 0458.450.308

Benaming

(voluit): Koninklijke Filharmonie Leefdaal

(verkort) : KFL

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Stationsstraat 21, 3370 Boutersem

Onderwerp akte statutenwijziging

Uit de notulen van de algemene vergadering van 16 januari 2013 en van de buitengewone algemene vergadering van 25 juni 2013 blijkt dat de statuten van de vzw volledig werden vervangen ter aanpassing aan de wet van 2 mei 2002,

1. NAAM

Er wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming 'Koninklijke Filharmonie

Leefdaal'.

2. ZETEL

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Leuven, Stationsstraat 21 ln 3370

Boutersem. De zetel van de vereniging kan door een beslissing van de algemene vergadering naar een ander

adres worden overgebracht.

3, MINIMUM AANTAL LEDEN

De verening is samengesteld uit minstens zeven werkende leden.

4. DOEL

De vereniging heeft als doelstelling, met uitsluiting van ieder commercieel winstbejag, en los van elke politieke, religieuze en filosofische overtuiging, het aanleren, het bevorderen en het ontwikkelen van de muziekkunst en de plaatselijke folklore, alsook de inrichting van of de deelneming aan allerlei activiteiten en manifestaties, binnen en buiten de gemeente, die de volksontwikkeling en de culturele ontplooiing in de ruimste zin bevorderen.

De vereniging mag alle materiële en financiële verrichtingen doen, die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doelstellingen of van aard zijn de verwezenlijking ervan te begunstigen. Zij mag ondermeer onroerende en roerende goederen verwerven die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doelstellingen.

5. TOE- EN UITTREDING VAN DE LEDEN

De algemene vergadering is samengesteld uit aile vaste leden.

De vereniging is samengesteld uit minstens zeven werkende leden die stemgerechtigd zijn. De raad van bestuur kan buiten de werkende leden, andere categorieën van niet stemgerechtigde leden, zoals steunende en ereleden erkennen en hun rechten en plichten nader omschrijven in een huishoudelijk reglement.

Degene die om het even welke reden, zijn lidmaatschap verliest, noch zijn erfgenamen, kunnen aanspraak maken op het patrimonium van de vereniging of terugbetaling eisen van de eventueel gestorte bijdragen. Zij mogen noch een verzegeling teweegbrengen, noch om inventaris verzoeken,

Het staat elk lid vrij uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Elk lid dat de door hem verschuldigde bijdrage voor lidmaatschap niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering, en met een twee/derde meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden, uitgesproken worden.

6. ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging en is bevoegd inzake:

- het wijzigen van de statuten

- het benoemen en afzetten van de bestuurders

- het goedkeuren van de begroting en rekening

- het ontbinden van de vereniging

- het uitsluiten van leden

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen verge. " Na-,,m n i-mtriterkirto.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Luik B - Vervolg

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

- alle beslissingen die buiten de perken vallen van de wettelijke of statutaire bevoegdheden van de raad van bestuur.

De gewone algemene vergadering moet elk jaar worden samengeroepen in de loop van de maand januari. Namens de raad van bestuur worden de oproepingsbrieven ondertekend door de voorzitter, of bij ontstentenis door de ondervoorzitter, alsmede door de secretaris, en ten minste 8 dagen voor de samenkomst worden verstuurd naar aile werkende leden. De agenda, opgesteld door de raad van bestuur, wordt in de uitnodiging , vermeld.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur of ingeval een vijfde van de leden zulks vraagt. De statuten bepalen de modaliteiten van deze bijeenroeping. De termijn voor een bijeenroeping is ten minste acht dagen.

Elk stemgerechtigd lig ontvangt een beknopt verslag van de zittingen binnen één maand na de bijeenkomst.

Derden die kennis willen krijgen van beslissingen van de algemene vergadering kunnen hiertoe een aanvraag richten tot de voorzitter van de algemene vergadering. Deze zal discretionair en zonder verdere motivering beslissen over de aanvraag.

7. BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste zeven leden. Zij worden benoemd bij geheime stemming en met gewone meerderheid door de stemgerechtigde leden van de algemene vergadering, met onbeperkte mogelijkheid tot herverkiezing voor telkens drie jaar. In geval van het openvallen van een mandaat van één of meerdere bestuurders, zullen de overblijvende bestuurderds doorgaan met een raad van bestuur te vormen met dezelfde bevoegdheid als de voltallige raad van bestuur tot de eerstvolgende algemene vergadering.

De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen en te beheren, Hij mag namelijk alle onroerende en roerende goederen, nuttig voor de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging, kopen of verkopen, huren of verhuren. Hij bepaalt de dagelijkse werking, houdt toezicht op de rekeningen en bereidt de algemene vergadering voor. Deze opsomming van bevoegdheden heeft geen beperkend karakter, behalve voor de punten vermeld in artikel 4 van de wet van 2 mei 2002, en waarvoor een bijeekomst van de algemene vergadering is vereist,

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte. Hij treedt als eiser of verweerder op in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken, op zijn verantwoordelijkheid, overdragen aan een bestuurder of zelfs een ander persoon die lid is van de vereniging.

De vereniging zal tegenover derden geldig verbonden zijn door de handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur, of bij ontstentenis door twee andere leden van de raad van bestuur, Voor alle manuele bankverrichtingen evenals het electronisch bankieren via internet en bij uitbreiding alle financiële verrichtingen van de vereniging, is de vereniging geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter of de handtekening van de ondervoorzitter of de handtekening van de penningmeester.

8. BIJDRAGE LEDEN

De bijdrage voor het lidmaatschap wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur met een maximum van ¬ 125, De stemgerechtigde leden zijn geen bijdrage verschuldigd voor lidmaatschap verschuldigd en worden niet bezoldigd. De raad van bestuur kan, zo hij het nodig oordeelt, het uitnodigen tot het betalen van een vrijwillige bijdrage,

9. BESTEMMING VERMOGEN

In aile gevallen van ontbinding zal de algemene vergadering, na aanzuivering van de schulden, de bestemming van de netto-activa bepalen. Die bestemming moet zoveel mogelijk aan de doelstelling beantwoorden waarvoor de vereniging werd opgericht.

10. DUUR

De vereniging wordt opgericht voor een onbeperkte duur.

Overgangsbepalingen

Worden aangesteld tot bestuurders van de vereniging, voor drie jaar vanaf 9 juni 2014:

- de heer Patrick Vanaudenhaegen, Stationsstraat 21, 3370 Boutersem, bestuurder en voorzitter

- mevrouw Sandrine Morris, Aarschotsesteenweg 103, 3130 Betekom, bestuurder ondervoorzitter

- mevrouw Jenne Van Cortenberg, Schollenberg 20, 3061 Leefdaal, bestuurderd en penningmeester

mevrouw Lore Demeulenaere, Dorpstraat 66/B0001, 3061 Leefdaal, bestuurder en secretaris.

- de heer Benny Sergeant, wonende te Constant Cludtsstraat 26, 3078 Meerbeek, bestuurder en:

bibliothecaris

mevrouw Ineke Ronsmans, Oude Baan 117, 3060 Bertem, bestuurder en jeugdverantwoordelijke

- de heer Jos Deherdt, Korbeekstraat 30, 3061 Leefdaal, bestuurder en toogverantwoordelijke

- de heer Raymond Overloop, Nollekensstraat 3, 3061 Leefdaal, bestuurder

- de heer Jef Moeys, Blankaart 14, 3061 Leefdaal, bestuurder

- de heer Rudi Ronsmans, Lentedreef 21, 3010 Kessel-Lo, bestuurder

mevrouw Hanne Vancoetsem, Korbeekstraat 17, 3016 Leefdaal, bestuurder.

Voor-behquden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijk hiermee neergelegd

origineel exemplaar van de statuten + gecoördineerde statuten

origineel exemplaar BAV

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen jo: Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE FILHARMONIE LEEFDAAL (VERKORT) K…

Adresse
Zetel: Stationsstraat 21, 3370 Boutersem

Code postal : 3370
Localité : BOUTERSEM
Commune : BOUTERSEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande