KONINKLIJKE HARMONIE ST. REMIGIUS HAACHT, AFGEKORT : KHS REMIGIUS

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE HARMONIE ST. REMIGIUS HAACHT, AFGEKORT : KHS REMIGIUS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 555.990.142

Publication

17/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van het adres van de zetel van de vereniging.

(hierna afgekort:  harmonie ).

Artikel 2. Zetel

De zetel van de harmonie is gevestigd te Jennekensstraat 65 3150 Haacht, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen de gemeente Haacht en de daarmee verband houdende openbaarmakingvereisten te vervullen. De algemene vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3. Duur

De harmonie werd opgericht op 1 juli 2014 voor onbepaalde duur.

Artikel 4. Doel

De harmonie stelt zich tot doel:

1. het aanleren en beoefenen van muziek in Haacht en omstreken door het samenbrengen van muzikanten en het samen concerteren met het oog op de beoefening van instrumentale muziek in niet-professioneel verenigingsverband en dit in een streven naar het bereiken van een steeds grotere individuele en collectieve bekwaamheid;

2. het inrichten van alle mogelijke initiatieven ter ondersteuning van de promotie van hafabra en andere vormen van muziekbeoefening;

3. het stimuleren van sociale contacten tussen de leden.

De harmonie kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk 2  Lidmaatschap van de harmonie

Artikel 5. Samenstelling

§ 1. De harmonie is samengesteld uit besturende leden en uit gewone leden.

Gewone leden zijn derden die een nauwe band hebben met de harmonie doordat zij deelnemen aan de uitvoering van muziekstukken en/of meehelpen aan de activiteiten van de harmonie. Zij kwalificeren als toegetreden lid in de zin van artikel 3 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna afgekort:  V&S Wet ) en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

§ 2. Het aantal gewone en besturende leden wordt bepaald in het huishoudelijk reglement. Het aantal besturende leden mag echter nooit minder bedragen dan vier.

Artikel 6. Lidmaatschap gewoon lid

§ 1. Elke natuurlijke persoon die het statutair doel van de harmonie ondersteunt en bereid is haar statuten na te leven, kan zich kandidaat stellen om toe te treden als gewoon lid.

§ 2. De kandidaat richt zijn kandidaatstelling aan de raad van bestuur.

De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid over de aanvaarding van de kandidaat als gewoon lid op haar eerstvolgende vergadering. De vergadering kan discretionair en zonder bijzondere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als gewoon lid.

§ 3. Een gewoon lid kan zich op elk ogenblik uit de harmonie terugtrekken door een schrijven te richten aan de raad van bestuur.

Als een gewoon lid in strijd handelt met het statutair doel van de harmonie of haar moedwillig nadeel bezorgt, kan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

zijn lidmaatschap, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens de helft van alle besturende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering waarbij voor de beslissing een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige besturende leden vereist is. Het gewoon lid van wie de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Wanneer het lidmaatschap als gewoon lid wordt beëindigd, dienen de lidmaatschapsbijdrage en de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend, te worden betaald.

Artikel 7. Lidmaatschap besturend lid

§ 1. Onverminderd de toepassing van artikel 14, worden besturende leden verkozen door de vergadering van de gewone leden, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige gewone leden, met inbegrip van het kandidaat-besturend lid. Alleen gewone leden kunnen zich kandidaat stellen als besturend lid. Gedurende zijn lidmaatschap behoudt het besturend lid zijn hoedanigheid van gewoon lid.

De kandidaat richt zijn kandidaatstelling schriftelijk aan de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Alle musicerende gewone leden dragen tijdens de uitvoering van muziekstukken aangepaste kledij die hen door de harmonie ter beschikking wordt gesteld. De algemene vergadering bepaalt de kledingvoorschriften.

Artikel 8. Ledenregister

Zowel besturende als gewone leden kunnen op de zetel van de harmonie het register van de besturende leden raadplegen, evenals alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur.

Artikel 9. Rechten en plichten van de leden

§ 1. Geen enkel lid kan op grond van de hoedanigheid van besturend lid of gewoon lid enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de harmonie.

§ 3. De raad van bestuur kan beslissen dat gewone leden een lidmaatschapsbijdrage zullen betalen die jaarlijks wordt vastgelegd door de raad van bestuur en die maximum EUR 250 bedraagt.

§ 2. Besturende leden worden gekozen voor een termijn van maximum zes jaar. Om de drie jaar eindigt het lidmaatschap van de helft van de besturende leden.

§ 3. Een besturend lid kan op elk ogenblik zijn lidmaatschap als besturend lid neerleggen door een schrijven te richten aan de raad van bestuur. Het lidmaatschap van een besturend lid kan daarnaast te allen tijde worden beëindigd door de vergadering van de gewone leden die daarover beslist volgens dezelfde quora als voorzien in paragraaf 1.

De beëindiging van het lidmaatschap als gewoon lid brengt van rechtswege de beëindiging van het lidmaatschap als besturend lid met zich. Een persoon wiens lidmaatschap als besturend lid werd beëindigd, blijft evenwel gewoon lid, tenzij ook dit lidmaatschap overeenkomstig artikel 6, §3 werd beëindigd.

Op de zetel van de harmonie wordt door de raad van bestuur een register van de besturende leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, de voornamen, de woonplaats en het rijksregisternummer van de leden.

§ 2. Gewone leden kunnen van de harmonie een muziekinstrument met de nodige toebehoren en muziekwerken in bruikleen ontvangen.

Het lidmaatschap van besturend lid is hernieuwbaar.

Elk gewoon lid is verplicht de ontvangen goederen met de grootste zorg als een goede huisvader te bewaren en bij eventueel ontslag in goede staat aan de harmonie terug te bezorgen.

Hoofdstuk 3  Algemene vergadering

Artikel 10. Samenstelling

De algemene vergadering bestaat uit de besturende leden. Elk besturend lid heeft één stem. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de harmonie of het besturend lid dat hij hiertoe aanwijst.

Artikel 11. Bevoegdheden

§ 1. Met inachtneming van de toepassing van artikel 18, worden de volgende bevoegdheden uitsluitend door de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

algemene vergadering uitgeoefend:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. in voorkomend geval, de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4. de kwijting aan de bestuurders en, in voorkomend geval, de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

6. de ontbinding van de harmonie;

7. de beëindiging van het lidmaatschap van een gewoon of besturend lid;

8. alle andere bevoegdheden die krachtens de V&S Wet of de statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

§ 2. De bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de V&S Wet of door onderhavige statuten aan de raad van bestuur zijn toegewezen, worden uitgeoefend door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12. Vergaderingen

Artikel 13. Quorum en stemming

Artikel 14. Samenstelling

De jaarlijkse algemene vergadering vindt plaats op de eerste maandag van de maand november op de zetel of een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle besturende leden verstuurd.

De vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat minstens veertien dagen door een bestuurder of de meerderheid van de besturende leden wordt aangebracht voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Bijzondere bijeenkomsten in een algemene vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van een bestuurder of de meerderheid van de besturende leden. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle besturende leden verstuurd.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen genomen, behoudens andersluidende bepaling in de V&S Wet of in onderhavige statuten.

§ 1. De harmonie wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat besturend lid is van de harmonie.

§ 2. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Er worden notulen opgesteld en bewaard.

Hoofdstuk 4  Raad van bestuur

De bestuurders worden door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige besturende leden, benoemd onder de gewone leden.

Zolang zij bestuurder zijn, zijn zij tevens besturend en gewoon lid van de harmonie. Artikel 7 is evenwel niet op hen van toepassing.

§ 3. De raad van bestuur komt samen na oproeping door de voorzitter of door een hiertoe aangeduid bestuurder. Hij komt samen zo vaak als nodig voor de belangen van de vereniging. Hij moet samenkomen wanneer de meerderheid van de bestuurders dit verzoekt. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen wanneer minstens de helft van haar leden aanwezig is.

Beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezigen. In geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§ 4. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

bij twee derde meerderheid van de stemmen van alle besturende leden. Indien deze meerderheid niet bereikt wordt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig beraadslaagt en beslist bij twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige besturende leden.

Ieder lid van de raad van bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de algemene vergadering. Een bestuurder is verplicht om na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 15. Vertegenwoordiging

§ 1. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de harmonie in en buiten rechte, alsook ten aanzien van derden eveneens vertegenwoordigd door twee besturende leden die gezamenlijk handelen.

De raad van bestuur kan tevens bijzondere lasthebbers aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Deze bijzondere lasthebbers verbinden de harmonie slechts binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16. Financiering en boekhouding

Artikel 17. Huishoudelijk reglement en interne reglementen

De algemene vergadering of, binnen zijn bevoegdheden, de raad van bestuur, kunnen de statuten aanvullen of verder concretiseren middels een huishoudelijk reglement of, voor specifieke aangelegenheden, interne reglementen. De raad van bestuur zorgt ervoor dat de huishoudelijke en interne reglementen ter kennis worden gebracht van de besturende en gewone leden.

Artikel 18. Wijziging van de statuten

§ 2. De secretaris behartigt de briefwisseling zowel ten aanzien van de gewone en besturende leden van de harmonie als ten aanzien van derden.

§ 1. De harmonie kan onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de harmonie te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

§ 2. Het boekjaar begint op 1 juli en eindigt op 30 juni. Het eerste boekjaar begint op datum van de oprichting en neemt een einde op 30 juni 2015.

§ 1. De algemene vergadering beslist bij twee derde meerderheid van de stemmen van alle besturende leden over de wijzigbaarverklaring van de statuten op voorstel van de raad van bestuur of minstens één vijfde van alle besturende leden. Indien deze meerderheid niet bereikt wordt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig beraadslaagt en beslist bij twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige besturende leden.

§ 2. De vergadering legt hiertoe een omstandig gemotiveerde verklaring af. Deze verklaring wordt integraal opgenomen in de notulen en onverwijld ter kennis gebracht van de besturende en gewone leden.

Naar aanleiding van deze verklaring dienen er nieuwe verkiezingen te worden georganiseerd overeenkomstig artikel 7, §§1-2 en dienen nieuwe bestuurders te worden gekozen overeenkomstig artikel 14, §1. Zolang dit niet is gebeurd, kan de algemene vergadering niet overgaan tot wijziging van de statuten.

Hoofdstuk 5  Overige bepalingen

Daarnaast kan de harmonie fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

De besturende leden zijn herverkiesbaar en de bestuurders zijn herbenoembaar. In afwijking van artikel 7, §3 is het lidmaatschap van de helft van de overeenkomstig voormeld lid nieuw verkozen besturende leden beperkt tot drie jaar.

§ 3. De nieuw samengestelde algemene vergadering beslist over de in de verklaring voorgestelde wijzigingen van statuten. Zij kan alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de besturende leden op de vergadering aanwezig is.

Een wijziging van de statuten kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige besturende leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

de doeleinden waarvoor de harmonie is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige besturende leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de besturende leden aanwezig is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen kan aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige besturende leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 19. Ontbinding en vereffening

§ 1. De algemene vergadering kan de ontbinding van de harmonie alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de harmonie.

Artikel 18 is van overeenkomstige toepassing.

§ 2. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de harmonie steeds dat zij handelt als een "VZW in vereffening".

* * *

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De Oprichters erkennen dat er niettemin in naam van de vereniging reeds verbintenissen kunnen worden aangegaan vooraleer de vennootschap rechtspersoonlijkheid bezit. De personen die, in welke hoedanigheid ook, dergelijk verbintenissen aangaan, zijn persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk indien de vereniging binnen twee jaar na het ontstaan van de verbintenis geen rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en zij bovendien de verbintenissen niet heeft overgenomen binnen zes maanden na het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid. Verbintenissen overgenomen door de vereniging worden geacht door haar te zijn aangegaan vanaf het ontstaan van die verbintenissen.

Indien het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zal omschrijven. Deze beslissing kan worden genomen overeenkomstig de gewone quorum- en meerderheidsvereisten.

In geval van ontbinding en vereffening, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de harmonie. Het vermogen kan in elk geval slechts worden toegekend aan een vzw van Haacht die een gelijkaardig doel als de ontbonden harmonie nastreeft.

Verkrijging rechtspersoonlijkheid

De harmonie zal in toepassing van artikel 3 van de V&S Wet rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van de statuten en de akten betreffende de benoeming van bestuurders en van de personen die gemachtigd zijn om de harmonie te vertegenwoordigen in het verenigingsdossier op de griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar de harmonie haar zetel heeft.

Bij de oprichting van de harmonie treden de Oprichters op als eerste besturende leden. Het lidmaatschap van volgende besturende leden is beperkt tot drie jaar, te rekenen vanaf de datum van oprichting:

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Tina Coen

2. Constant Louis J. Steens

3. François Clement Van Hove

Eerste besturende leden

Benoeming bestuurders

De stichtingsvergadering dd. 1 juli 2014 heeft voor onbepaalde duur tot bestuurders benoemd:

1. Alexander Jozef. F. Van Goolen, woonachtig te Krekelberg 8 3150 Haacht, geboren op 5 mei 1955 te Haacht

2. Paul Victor A. Ceulemans, woonachtig te Breughelwijk 56 3150 Haacht, geboren op 25 juni 1950 te Haacht

3. Magdalena Lucia M. Janssens, woonachtig te Jennekensstraat 65 3150 Haacht, geboren op 27 december 1959 te Haacht

De eerste raad van bestuur dd. 1 juli 2014 heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

- Voorzitter: Alexander Jozef F. Van Goolen

- Secretaris: Paul Victor A. Ceulemans

- Penningmeester: Magdalena Lucia M. Janssens

Coordonnées
KONINKLIJKE HARMONIE ST. REMIGIUS HAACHT, AF…

Adresse
JENNEKENSSTRAAT 65 3150 HAACHT

Code postal : 3150
Localité : HAACHT
Commune : HAACHT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande