KONINKLIJKE SPORTING CLUB HOEGAARDEN (VERKORT) K.S.C. HOEGAARDEN

Divers


Dénomination : KONINKLIJKE SPORTING CLUB HOEGAARDEN (VERKORT) K.S.C. HOEGAARDEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 432.708.288

Publication

15/10/2014
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111%»111

NEERGELEGD

0 6

Griffie Rechtbank van koophandel te Leuven.

Gante

Onderneminger 432.708.288 Benaming

(voluit) : Koninklijke Sporting Club Hoegaarden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) HOEGAARDEN

Rechtsvorm: VZVV

Zetel: Doelstraat 33, 3320 Hoegaarden

Onderwerp akte : Wijziging benaming, Aanpassing statuten, benoemingen

Ingevolge de fusie met de V.Z.W. Sporting Outgaarden, werden de volgende wijzigingen doorgevoerd bij beslissing van de Algemene Vergadering op 01/07/2014.

Aan de hand van deze onderhandse akte, van de reeds bestaande vereniging zonder winstoogmerk, aangesloten onder het nummer 3264 bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond wordt een naamswijziging en een uitbreiding van de statuten vastgelegd, door fusie met Sporting Outgaarden

Statuten

titel 1: naam, zetel, doel, duur

* De vereniging draagt als naam Sporting Club Hoegaarden-Outgaarden. Afgekort SC Out-Hoegaarden , (SCOF1)

* Het stamnummer bij de KB_V.13. blijft behouden : 3264

* De vereniging is gevestigd te Hoegaarden : Doelstraat 33 te 3320 Hoegaarden, in het Gerechtelijk Arrondissement Leuven. De zetel mag naar elk adres binnen de gemeente worden overgebracht, bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

* De vereniging heeft tot doel de lichamelijke, geestelijke en morele ontwikkeling te bevorderen van haar: ' leden, door het beoefenen van sport. Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht

* De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Titel 2: leden

*Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens vijf bedragen. De ondergetekenden zijn de eerste, werkende Leden. De vereniging telt werkende en niet-werkende Leden. De niet-werkende leden hebben alleen de rechten en verplichtingen die bepaald worden in het huishoudelijke reglement.

*Als lid kan tot de vereniging toetreden eenieder, natuurlijk of rechtspersoon, die door de raad van beheer. als zodanig wordt toegelaten. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van beheer.

*"Elk lid kan veertien dagen voor de Algemene Vergadering zijn ontslag schriftelijk geven aan de secretaris van de Raad van Bestuur of aan de voorzitter indien het ontslagnemende lid de functie van secretaris uitoefent, en pas na de jaarlijkse vergadering uit de vereniging treden.

*De uitsluiting van een lid kan door de Algemene Vergadering en met meerheid van twee derde van de aanwezigen worden uitgesproken. Opgave van reden voor het ontslag is niet vereist Het lid dat ontslag neemt of ontslagen wordt, heeft geen recht op enig deel van het maatschappelijke vermogen. Een uitgetreden of uitgesloten lid kan in geen geval inzage, mededeling of afschrift van rekeningen eisen, evenmin als verzegeling van goederen of het opmaken van een inventaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

" 1..1.,arn an h.nre.te.rbinel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel 3: Raad van Bestuur

* De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van vijf leden die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn afzetbaar door de Algemene Vergadering. De duur van het mandaat der bestuurders is vastgesteld op 4 jaar en zij mogen geen betaalde functies uitoefenen in de vereniging.

* Ingeval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de Algemene Vergadering benoemd en hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

* De uittredende leden van de Raad van Bestuur zijn ambtshalve herkiesbaar en moeten hun kandidatuur niet opnieuw voordragen.

* De Raad van Bestuuur kiest in zijn schoot een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, penningmeester en een commissaris. De Raad van Bestuur benoemt comités en verantwoordelijken die zich onder zijn leiding zullen wijden aan de diverse bedrijvigheden van de vereniging. De leden of verantwoordelijken in deze functie zijn niet noodzakelijk lid van de vereniging. Zowel hun benoeming als afzetting gebeurt enkel door de Raad van Bestuur.

* De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de secretaris op vermet( van de voorzitter of twee bestuurders. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter en vervolgens door de oudste persoon in de Raad van Bestuur.

* De Raad van Bestuur vergadert eenmaal per maand op een door hem vastgestelde dag en is slechts geldig indien er minstens drie bestuurders aanwezig zijn. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of bij diens afwezigheid de stem van de vervanger. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen,

* De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide macht inzake het bestuur van de belangen van de vereniging. Alle niet elders genoemde beslissingen wordt door de Raad van Bestuur genomen.

* Van elke vergadering worden notulen opgemaakt door de secretaris, ondertekend door twee bestuurders en ingeschreven in een daartoe bestemd register.

* De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke of buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van diegene die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

* Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd der de gezamenlijke handtekening van drie bestuurders.

* De Raad van Bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Titel 4 7.. Algemene Vergadering

* De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of bij diens afwezigheid dOor het oudste lid van de aanwezige leden. Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Eik lid kan echter slechts één ander lid vertegenwoordigen* Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

* De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslagen van bestuurders, het uitsluiten van een ander lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen. Aile andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

'De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begrotingen voor het volgend jaar, in de maand juni.

* De Raad van Bestuur is verplicht, wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

* De oproepingen tot de algemene vergadering moeten,om geldig te zijn, worden ondertekend door twee bestuurders of één vijfde van de werkende leden. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, tenminste tien dagen voor de algemene vergadering. Elk onderwerp dat schriftelijkwordt voorgedragen door minstens één twintigste van de werkende leden moet op de agenda worden vermeld. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen slechts worden behandeld voor zover hierom door twee derde van de aanwezige leden wordt verzocht

* Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of zijn vervanger.

* Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige leden. Dit besluit moet door de bevoegde rechtbank worden bekrachtigd.

* Bil ontbinding geiden dezelfde regels als hierboven vermeid.

*Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten. * Een twee derde meerderheid is nodig voor het uitsluiten van een lid.

* Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, welke ondertekend worden door twee bestuurders en opgenomen in een register.

MOD 22

Luik B - Vervolg

Titel 5: begroting en rekeningen

* Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Titel 6: ontbinding en vereffening

Voor-

behouden aan het Belgisch StaatsbIad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

* In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningvoorwaarden. ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging met hetzelfde doel of aan een liefdadige instelling,

* Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Titel 7: algemeenheden

* Indien alle graden van jurisdictie, voorzien in de statuten uitgeput zijn, zullen aile geschillen van sportieve inslag die zouden oprijzen in de schoot van de vereniging, beslecht worden door een scheidsrechterlijk college samengesteld uit drie leden van de rechtscommissie van de Koninklijke Belgische VoetbalBond, afdeling geschillen. De punten van de statuten die strijdig zouden zijn met de reglementen van de Koninklijke Belgische VoetbalBond, worden geacht als zijnde zonder waarde.

Titel verplichte vermeldingen op bondsvlak hoedanigheid als lid van de K.B.V.B.

* De vereniging verbindt er zich toe de statuten, reglementen, richtlijnen en beslissingen van de K.B.V.B., van de FIFA, en de UEFA na te leven. Elke bepaling van onderhavige statuten die strijdig zou zijn met het reglement van de K.B.V.B., van de F.IF.k en de UEFA wordt beschouwd als nietig en van generlei waarde wat hen betreft.

* De vereniging verbindt er zich bovendien toe de principes van loyaliteit, integriteit en van sportieve geest als uitdrukking van de fair-play na te leven.

* Na uitputting van de statutaire procedure worden alle geschillen inzake het bestuur van de vereniging dewelke in haar schoot ontstaan en voortvloeien uit de toepassing van het reglement van de K.B.V.B., ter beslechting voorgelegd aan een scheidsrechterscollege samengesteld uit drie leden van de Rechtscommissie van de K.B.V.B.

* Elk geschil met betrekking tot de FIFA-statuten, -reglementen en -richtlijnen zal aan de arbitrage-instanties die in haar schoot zijn opgericht voorgelegd worden.

Elk hoger beroep tegen een definitieve en dwingende beslissing van de FIFA zal aan de arbitrage van de , TAS (Arbitragecommissie voor de Sport) te Lausanne (Zwitserland) voorgelegd worden.

Titel 9: benoeming bestuurders

ln hoedanigheid van voorzitter: de heer Hoylaerts André;

In hoedanigheid van ondervoorzitter: de heer Keleman Jean-Luc

In hoedanigheid van secretaris en schatbewaarder: de heer Taverniers Eddy

In hoedanigheid van commissaris : de heer Heyvaert Roet

In hoedanigheid van commissaris: de heer Hendriclor Siegmund

Opgemaakt te Hoegaarden, op 1/7/2014.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE SPORTING CLUB HOEGAARDEN (VERKOR…

Adresse
Zetel: Doelstraat 33, 3320 Hoegaarden

Code postal : 3320
Localité : HOEGAARDEN
Commune : HOEGAARDEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande