KONINKLIJKE TONEELVERENIGING DE VIOLIER, AFGEKORT : K.T. DE VIOLIER

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE TONEELVERENIGING DE VIOLIER, AFGEKORT : K.T. DE VIOLIER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 632.692.990

Publication

03/07/2015
ÿþiNOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Va

behol

ozn

Belgi

StaoU

neErgolegdiarttwogen op

2 4 JUNI 2015

ter griffie van areiftié derlal~dst~,lige vr-1~:nnrl-I^nd2l Brussel

11111111113

Ondememingsnr Benaming OeS . 6<9.2 -,290

(voluit) (verkort) : Koninklijke Toneelvereniging De Violier

Rechtsvorm K.T. De Violier

Zetel Vereniging zonder Winstoogmerk

Onderwerp akte : Verbindingsstraat 50, 1800 Vilvoorde, België

Statuten







HOOFDSTUK 1 OPRICHTENDE LEDEN

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen

Leys KoenBruyneelstraat 26,1820 Steenokkerzeel, 26-05-1973, Belgische nationaliteit

de Jonge Michel Verbindingsstraat 50, 1800 Vilvoorde, 21-06-1958, Nederlandse nationaliteit

Versele KarinVerbindingsstraat 50, 1800 Vilvoorde, 04-12-1959, Belgische nationaliteit

Vandenhoute Anne, Dynastiestraat 37, 1982 Elewijt, 16-07-1960, Belgische nationaliteit

Leys Marc Perksestraat 85, 1800 Vilvoorde, 05-03-1947, Belgische nationaliteit

Vandenhoute Marc, Mechelsesteenweg 408, 1800 Vilvoorde, 29-06-1955, Belgische nationaliteit

Bosmans Marcel, Dynastiestraat 37, 1982 Elewijt, 29-03-1960, Belgische nationaliteit

is overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort vz w.) op te richten, onder de volgende voorwaarden:

HOOFDSTUK 2 - NAAM EN ZETEL

Art. 1. De benaming van de vereniging is `Koninklijke Toneelvereniging De Violier' of afgekort 'K.T, De Violier' en heeft haar zetel te 1800 Vilvoorde, Verbindingsstraat 50. Deze naam moet steeds door de vermelding 'Vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "V.ZW ° worden voorafgegaan of gevolgd.

Art. 2. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel. Alle stukken voorgeschreven door de V.Z.W.-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement

HOOFDSTUK 3 - DOEL

Art. 3. De vereniging heeft tot doel culturele activiteiten te brengen zoals toneel, muziek, uitstappen en feesten.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 5. De leden zullen nimmer aansprakelijk kunnen gesteld worden op hun persoonlijke goederen, om welke reden dan ook. De vereniging is niet verantwoordelijk voor ongelukken die aan effectieve leden, toegetreden leden of niet-leden zouden kunnen voorkomen gedurende al haar activiteiten.

HOOFDSTUK 4 - EFFECTIEVE LEDEN

Art. 6. Het minimum aantal effectieve leden is vastgesteld op vijf.

Art 7. De oprichtende leden zijn automatisch effectief lid. Nieuwe effectieve leden worden door de Raad van Bestuur, op advies van het Dagelijks Bestuur, bij meerderheid van stemmen aanvaard.

À

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11500 2.2

Luik B - Ven.vg

De effectieve leden zijn tot een jaarlijkse bijdrage verplicht, vast te stellen door de Raad van Bestuur. Deze bijdrage mag per jaar de dertig (30) euro niet overschrijden.

Art. 8. Door het storten van de jaarlijkse bijdrage verbindt elk effectief lid zich ertoe zich te houden aan de statuten en het inwendig reglement opgesteld door de Raad van Bestuur in overeenstemming met de wet op De V.Z.W.

Art. 9. Voor het uittreden en uitsluiten der leden zal artikel 12 der wet van 27 juni 1921 toegepast worden.

Art. 10. De Raad van Bestuur kan, op advies van het Dagelijks Bestuur, een effectief lid de titel van erelid van de vereniging toekennen.

HOOFDSTUK 5-TOEGETREDEN LEDEN

Art. 11, Onder een toegetreden lid verstaan we alle leden die zich engageren om gedurende een toneelseizoen mee te werken aan één of meerdere activiteiten.

Art. 12. Het toegetreden lid betaalt het jaarlijkse lidgeld, bepaald door het Dagelijks Bestuur en vermeld in het inwendig reglement van de vereniging.

Art. 13. De in de wet omschreven rechten en plichten van de effectieve leden zijn niet van toepassing op de toegetreden leden.

Art. 14. Bij deelname van de toegetreden leden aan activiteiten, ingericht door de verenging, dienen zij zich te houden aan de statuten, alsook aan het inwendig reglement van de vereniging,

Art. 15. Ingeval van niet naleving der statuten en/of het inwendig reglement kan een "toegetreden lid" zonder beroep ontslagen worden door de Raad van Bestuur, op advies van het dagelijks bestuur en dit bij gewon e meerderheid van stemmen.

Art. 16. De Raad van Bestuur kan, op advies van het Dagelijks Bestuur, een toegetreden lid de titel van erelid van de vereniging toekennen. Een toegetreden erelid heeft geen stemrecht in de algemene vergadering.

HOOFDSTUK ô- ALGEMENE VERGADERING

Art. 17. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

Art. 18. De Algemene Vergadering heeft in haar bevoegdheid:

a) De wijziging en goedkeuring der statuten volgens de pleegvormen van artikel 8 der wet van 27 juni 1921

b) Het benoemen en afzetten der bestuurders.

c) Het ontbinden der vereniging.

d) Het uitoefenen van alle andere machten door de wat of de statuten bepaald.

e) Goedkeuring van de rekeningen en begrotingen.

f) De kwijting aan de bestuurders.

g) De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

h) De uitsluiting van een (effectief) lid. Dit kan beslist worden mits 2/3 van de effectieve leden, aanwezig of vertegenwoordigd is met gewone meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter, of de door hem aangestelde bestuurder, doorslaggevend. Onthoudingen van aanwezige of vertegenwoordigde leden warden aanzien als tegenstem.

Art. 19. De algemene vergadering wordt ten minste eenmaal per jaar bijeengeroepen door de voorzitter of een bestuurder door hem gelast, in gevallen voorzien bij de statuten of op aanvraag van minstens twee vijfde van de effectieve leden. De uitnodiging met melding van dagorde geschiedt persoonlijk per brief of per e -mail, minstens acht dagen vooraf. De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering. De voorzitter of diens gevolmachtigde is verantwoordelijk voor het tijdig versturen van de uitnodiging.

Art. 20. Elk effectief lid mag zich laten vervangen door een effectief medelid mits geschreven volmacht. Het maximum aantal volmachten per effectief lid is beperkt tot één (1).

Waar de wet het niet anders voorziet is de algemene vergadering regelmatig samengesteld, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, onthoudingen van aanwezige of vertegenwoordigde leden worden niet meegeteld.

ln geval van gelijkheid is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt beslissend. Waar de wet het niet verbiedt, mag bij het nemen van beslissingen van de dagorde afgeweken worden.

Als regel geldt de stemming door handopsteken. Een geheime stemming heeft nochtans plaats telkens wanneer het gaat om een beslissing over personen of, in andere gevallen, wanneer de vergadering beslist bij gewone meerderheid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden _ Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voer-

behouden

aan het

Belgisch

ataatsbled

aJ

MOD 22

Luik B- .e.c'p

Art. 21. De dagorde van de jaarlijkse algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur opgesteld, maar moet ook punten opnemen op voorstel van en getekend door minstens 215 van de effectieve leden. De dagorde moet onder meer volgende punten vermelden

a) Overzicht van de toestand en de werkzaamheden van de vereniging gedurende het verlopen werkjaar.

b) De goedkeuring der rekeningen van hetzelfde tijdstip.

c) De kwijting van de bestuurders.

d) De aanvaarding der begroting van het komende werkjaar.

e) Er mogen tijdens de vergadering geen agendapunten worden toegevoegd,

De algemene vergadering zal voorgezeten worden door de voorzitter of, in geval van afwezigheid, door een. ander lid van de Raad van Bestuur, door de voorzitter aangesteld bij geschreven volmacht.

De voorzitter of diens gevolmachtigde is verantwoordelijk voor het goede verloop van de vergadering. Bij ontstentenis van de voorzitter kan de vereniging ook voorgezeten worden door respectievelijk een gevolmachtigde of door de oudste der aanwezige bestuurders.

Ark 22. De beslissingen voor dewelke geen bepaalde manier van bekendmaking wordt voorgesteld, hetzij door de wet, hetzij door de statuten, hetzij door de Raad van Bestuur, worden geboekt in het register der vereniging, waar de effectieve leden ze kunnen nazien. Derde personen, in zover het hen betreft, kunnen een gelijkvormig afschrift bekomen van de voorzitter of de bestuurder door hem belast. Zj mogen ook in het Belgisch Staatsblad gelast zijn en dit volstaat voor aile bekendmakingen.

Art. 23, Wijziging van statuten

2/3 der effectieve leden dient aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. En hiervan dient 2/3 akkoord te gaan met de voorgestelde wijzigingen, onthoudingen worden geteld als tegenstem.

Bij gebrek aan het wettelijk gestelde minimum der aanwezigen en/of gevolmachtigden, wordt een tweede vergadering gehouden, minimum 15 dagen na de eerste, Ongeacht het aantal aanwezigen wordt de beslissing genomen bij 213 meerderheid van stemmen, onthoudingen worden beschouwd als tegenstem.

Art. 24. Wijziging van het doel

2/3 der effectieve leden dient aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. Hiervan dient 4/5 akkoord te gaan met

de voorgestelde wijziging van het doel zoals initieel vastgelegd, onthoudingen worden geteld als tegenstem.

Bij gebrek aan het wettelijk gestelde minimum der aanwezigen en/of gevolmachtigden, wordt een tweede

vergadering gehouden, minimum 15 dagen na de eerste. Ongeacht het aantal aanwezigen wordt de beslissing

genomen bij 4/5 meerderheid van stemmen, onthoudingen worden geteld als tegenstem,

HOOFDSTUK 7 - RAAD VAN BESTUUR

Art. 25, Het bestuur wordt toevertrouwd aan een Raad van Bestuur van minimaal vier (4) en maximaal acht (8) meerderjarige bestuurders, benoemd voor tien (10) jaar in de zetel der vereniging. Uittredende leden zijn herkiesbaar. De bestuurders worden benoemd en afgezet door de Algemene Vergadering in geheime stemming volgens artikel 8 der wet van 27 juni 1921.

Zij duiden onder henzelf een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan, De verkiezing gebeurt bij geheime stemming en bij gewone meerderheid. Voor geldigheid van stemmen dient 314 van de bestuurders aanwezig te zijn. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de uittredende voorzitter doorslaggevend. Onthoudingen van aanwezige en/of vertegenwoordigde leden worden niet meegeteld.

Erevoorzitterschap mag aangeboden worden voor onbepaalde tijd.

Om tot kandidaat-lid van de Raad van Bestuur aangenomen te kunnen worden, moet men ten minste drie jaar onafgebroken lid zijn van de vereniging en gedurende deze periode aan minimum vijftig percent (50%) van de activiteiten hebben deelgenomen.

Art. 28. De uitoefening der bevoegdheden van de Raad van Bestuur gebeurt als college en mits gewone meerderheid van stemmen bij aanwezigheid van minimum de helft van de bestuurders.

Ingeval van gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter of van de door hem aangeduide bestuurder beslissend. Onthoudingen van aanwezige of vertegenwoordigde leden warden niet meegeteld.

Art. 27, De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders zo dikwijls ais het in het belang is van de vereniging.

Art. 28. De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide macht tot het bestuur der zaken van de vereniging. Al wat niet uitdrukkelijk voorbehouden is aan de algemene vergadering, door de wet of de statuten, valt onder zijn bevoegdheid.

Art. 29. De Raad van Bestuur zal waken over de pleegvormen der bekendmaking vereist door artikelen 3, 9, 10 en 11 van de wet van 27 Juni 1921, aangevuld volgens de richtlijnen bepaald door de wet van 2 mei 2002.

Art. 30_ in alle akten die in de bevoegdheid komen van de Raad van Bestuur zal de vereniging vertegenwoordigd worden en verbonden door de gezamenlijke handtekeningen van enerzijds de voorzitter en van anderzijds een bestuurder of van een bd van het dagelijks bestuur.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

? Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2-2

Luik B - Ver.c'.g

Voor de gewone of dagelijkse briefwisseling, kwijtschriften en ontlastingen tegenover openbare besturen, volstaat de handtekening van een bestuurder.

HOOFDSTUK 8 - DAGELIJKS BESTUUR

Art. 31. De Raad van Bestuur is gemachtigd een Dagelijks Bestuur en werkgroepen in het leven te roepen. Hier worden voorstellen uitgewerkt, besproken en ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad van Bestuur.

- De leden van de Raad van Bestuur maken automatisch deel uit van het Dagelijks Bestuur met hetzelfde stemrecht

- Het Dagelijks Bestuur fungeert als een college en alle beslissingen worden genomen door gewone meerderheid van stemmen. Ingeval van gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Onthoudingen van aanwezige of vertegenwoordigde leden worden niet meegeteld_

- De voorzitter, de secretaris en de penningmeester van de Raad van Bestuur beoefenen automatisch dezelfde functies uit in het Dagelijks Bestuur,

- De bevoegdheden van het Dagelijks Bestuur zijn omschreven in het inwendig reglement.

- De uiteindelijke beslissing wordt stilzwijgend aanvaard en/of bevestigd door het college van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur en dit bij gewone meerderheid van stemmen. De Raad van Bestuur dient aanwezig en/of vertegenwoordigd te zijn met minimum vijftig (50) percent van zijn leden. Ingeval van gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Onthoudingen van aanwezige of vertegenwoordigde leden worden niet meegeteld.

- Bijeenroeping van het Dagelijks Bestuur: gebeurt door de secretaris met vermelding van de dagorde, ofwel schriftelijk ofwel per e-mail.

- Van iedere vergadering van het Dagelijks Bestuur wordt een verslag gemaakt door de secretaris of zijn vervanger. Ieder lid ontvangt een exemplaar van het verslag.

- ieder verslag wordt op de eerstvolgende vergadering van het Dagelijks Bestuur besproken en ter goedkeuring voorgelegd. De goedkeuring geschiedt bij gewone meerderheid van stemmen der aanwezige [eden.

- Er kan enkel geldig gestemd worden indien minimum vijftig (50) percent van de leden van het Dagelijks Bestuur aanwezig is.

- Na iedere verkiezing van de Raad van Bestuur, wordt het Dagelijks Bestuur aangeduid door de Raad van Bestuur.

- Het aantal vergaderingen van het Dagelijks Bestuur is minimum vier (4) per jaar.

- Eventuele afzetting van leden van het Dagelijks Bestuur valt onder de bevoegdheid van de Raad van

Bestuur maar op advies van de meerderheid der leden van het Dagelijks Bestuur.

Voorafgaandelijk moet de dagorde van de geplande vergadering schriftelijk aan de leden meegedeeld

warden. Onthoudingen van aanwezige of vertegenwoordigde leden worden geteld als tegenstem.

- Handtekeningen: bevoegdheden

" Gewone briefwisseling naar de leden: volstaat de handtekening van het lid die de bevoegdheid en/of

activiteit verzorgt (begeleidt).

.Tegenover derden: handtekening opsteller + voorzitter (of een door hem aangeduide bestuurder).

- Financiële transacties :

a) voor transacties via bankrekening(en): volstaat de handtekening van de penningmeester

b) voor "cash transacties": volstaan twee handtekeningen van drie: penningmeester, voorzitter, aangestelde bestuurder.

Art. 32. Het inwendig reglement wordt opgesteld en goedgekeurd door de Raad van Bestuur op advies van het Dagelijks Bestuur en dit bij 2/3 meerderheid der stemmen, Onthoudingen van aanwezige of vertegenwoordigde leden worden niet meegeteld.

HOOFDSTUK 9 - JAARLIJKSE REKENINGEN

Art. 33. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december . Op deze datum worden de boeken afgesloten. Het eerste jaar start op 1 september 2015 en eindigt op 31 december 2016.

HOOFDSTUK 10 - ONTBINDING

Art. 34. Er moet 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en 4/5 van de aanwezigen of vertegenwoordigden moeten "voor" de ontbinding stemmen. Onthoudingen van aanwezige of vertegenwoordigde leden worden geteld als tegenstem,

Het vermogen dat na de vereffening van de vzw overblijft wordt geschonken aan een vereniging, stichting of instituut, die een goed doel nastreeft en erkend is door de Belgische Staat

HOOFDSTUK 11-VARIA

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

z Voit-behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD22

Luik B - Vervolg

Art. 35. Alle hierin niet vermelde statuten vallen onder de bepalingen zoals voorzien bij de wet op de V2 .W. van 27 juni 1921, eventueel aangepast ente gewijzigd bij wet van 2 mei 2002,

Art. 36. Worden Vilvoorde: benoemd als eerste bestuurders door de Algemene Vergadering van 24 juli 2014 te

Nummer Naam en voornaam Hoedanigheid

73.05.26-127.79 Leys Koen Voorzitter

58.06.21-115.30 de Jonge Michel Ondervoorzitter

59.12.04-106.30 Versele Karin Secretaris

60.07.16-050.03 Vandenhoute Anne Penningmeester

55.0629-085.48 Vandenhoute Marc Bestuurslid

60.03.29-129.86 Bosmans Marcel Bestuurslid

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 37. Worden benoemd als eerste Dagelijks Bestuur door de Algemene Vergadering van 24 juli 2014 te Vilvoorde;

Nummer Naam en voornaam Hoedanigheid

73.05.26-127.79 Leys Koen Voorzitter

58.06.21-115.30 de Jonge Michel Ondervoorzitter

59.12.04-106.30 Versele Karin Secretaris

60.07.16-050.03 Vandenhoute Anne Penningmeester

47.03.05-065.17 Leys Marc Bestuurslid

55.06.29-085.48 Vandenhoute Marc Bestuurslid

60.03.29-129.88 Bosmans Marcel Bestuurslid

Deze akte is opgemaakt in 9fl originele exemplaren op 24 juli 2014 die overhandigd werden aan de ondergetekenden.

Koen Leys Michel de Jonge Karin Versele Anne Vandenhoute Marc Leys

Marc Vandenhoute Marcel Bosmans

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE TONEELVERENIGING DE VIOLIER, AFG…

Adresse
VERBINDINGSTRAAT 50 1800 VILVOORDE

Code postal : 1800
Localité : VILVOORDE
Commune : VILVOORDE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande