KROTROCK WOLVERTEM

Association sans but lucratif


Dénomination : KROTROCK WOLVERTEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.638.064

Publication

10/06/2011
ÿþ MOD 2.2

Luik B I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behoude

aan het

Belgisci

Staatsbia

" 11087385*

8êb_5-8 m

3 11  05m 2011 f ~

IflUE!ffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : VZW Krotrock Wolvertem

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Brussegemsesteenweg 17 B 1861 Wolvertem

Onderwerp akte : Aanvraag tot oprichting VZW

Statuten:

VZW Krotrock Wolvertem Brussegemsesteenweg 17B 1861 Wolvertem

De ondergetekende eerste en oprichtende leden hebben op datum van 31 januari 2011 unaniem besloten tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan de statuten als volgt luiden:

I Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

Artikel 1: rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd de wet op de vzw).

Artikel 2: naam

De vzw draagt de naam "Krotrock Wolvertem°

Artikel 3: zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1861 Meise-Wolvertem, Brussegemsesteenweg nr 176 gelegen in het gerechtelijke arrondissement Brussel en kan op eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur verplaatst worden.

Artikel 4: duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5: doel en activiteiten

De vereniging heeft tot doel goedkoper en gezellige festivals aan te bieden aan een breed publiek van alle leeftijden. Ook zijn er rally's in het voorjaar. Dit zijn voorrondes waarvan de winnaar mag

optreden op Krotrock.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Inren " Nlanm a... henrlIalroninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

q,4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vzw mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten, binnen de grenzen van wat wettelijk . toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

,.~

fl Leden, bijdrage

Artikel 6: definities

De vzw bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering.

Artikel 7: effectieve leden

Er zijn minstens drie effectieve leden die alle rechten en plichten hebben zoals omschreven in de wet op de vzw.

De volgende oprichters zijn de eerste effectieve leden:

-Sven Van Ossel Brussegemsesteenweg 17 B 1861 Wolvertem. Geboren te Vilvoorde op 30/05/1988

-Jan Verrezen Heidestraat 24 1861 Wolvertem. Geboren te Mechelen op 04/02/1988

-Michael Toye Kerkstraat 151 1851 Huurbeek. Geboren te Jette op 24/02/1988

- Sebastian Toye Pellenbergveld 11 1850 Grimbergen. Geboren te Jette op 15112/1990

-Thomas Vastenavondt Brussegemsesteenweg 7 1861 Wolvertem. Geboren te Vilvoorde op 01/09/1986

Artikel 8: aanvaarding van kandidaat-effectieve leden

De kandidaat-effectieve leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen.

De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Het kandidaat-effectief lid moet de leeftijd. van achttien jaar bereikt hebben op de dag van de Algemene

Vergadering. `

\\T"

Artikel 9: bijdrage"

,

Effectieve leden en tbégetreden leden betalen geen lidmaatschapsbijdrage.

Het aantal. toegetreden leden kan beperkt worden door de Raad van Bestuur.

Enkel de effectieve leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

"

Artikel 10: ontslag

Elk effectief lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal twee maand na dit schrijven ingaan.

Het lidmaatschap van effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning; effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen binnen de gestelde termijn van de aanmaning worden geacht ontslagnemend te zijn.

Artikel 11: beëindiging van het lidmaatschap

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2 ,` d

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de uitgebrachte stemmen uitgesproken worden.

De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met èen gewone meerderheid van de stemmen.

De Raad van Bestuur mag, tot beslissing terzake van de Algemene Vergadering, de effectieve leden schorsen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een emstige inbreuk op de statuten, op het huisreglement of op de wetten van openbare orde en goede zeden.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswegen ingeval het lid overlijdt of onbekwaam wordt gesteld. Artikel 12: rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens V het lidmaatschap, bij het beëindigen van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij

ontbinding van de vzw. enz. -

III De Algemene Vergadering

Artikel 13: samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden en de aanwezige, toegetreden leden.

Alleen effectieve leden beschikken over één stem. De toegetreden leden worden niet meegeteld voor de noodzakelijke quota.

De effectieve leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid, voorzien van een schriftelijke volmacht.

Iedere mandataris mag echter slechts houder zijn van één volmacht.

Artikel 14: bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging, kwijting geven aan de bestuurders en commissarissen, goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen, ontbinden van de vereniging, uitsluiten van een effectief lid en de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Voomoemde commissarissen kunnen geen leden zijn van de Raad van Bestuur, ze moeten de leeftijd van zestien jaar hebben bereikt op de dag van de Algemene Vergadering waarop ze benoemd worden en zich schriftelijk kandidaat hebben gesteld bij de Raad van Bestuur.

Op de algemene vergadering worden geen beslissingen genomen aangaande de werking van de dub, wel mogen er voorstellen ingediend worden.

Artikel 15: vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar, zijnde tijdens het laatste kwartaal van het kalenderjaar.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of in geval van diens belet of afwezigheid, door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige beheerders in deze volgorde.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door tenminste één twintigste van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

De uitnodiging wordt minimum 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per brief of email.

De oproeping bevat de agendapunten.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2 e

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen op de Algemene Vergadering als punt toegevoegd worden mits akkoord van twee derden van de aanwezige effectieve leden.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengenièpen op verzoek van minstens één vijfde van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 8-dagen voorafgaand aan de datum van deze Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd.

."

Artikel 16: quorum en stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve.;

re-

leden.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diens vervanger.

De wijziging van de statuten vereist twee derden aanwezigheid van de effectieve leden en twee derden van de stemmen van de aanwezige effectieve leden.

De wijziging van het doel en de ontbinding van de vereniging vereisen twee derden aanwezigheid van de effectieve leden en twee derde van de stemmen van de aanwezige leden.

Ingeval op de eerste vergadering de aanwezigheidsvereiste niet bereikt wordt, moet er een tweede vergadering. bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Deze tweede vergadering moet minimum vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden of door vier vijfden van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden als het om een wijziging van het doel of een

ontbinding van de vereniging gaat.

Artikel 17: inzagerecht

De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en deze leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

IV De Raad van Bestuur

Artikel 18: samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimum vier personen die lid zijn van de vereniging en aangeduid (benoemd) worden door de Algemene Vergadering. Wet aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden, zijnde de effectieve leden die de algemene vergadering vormen.

De zo samengestelde Raad van Bestuur kiest op de eerstvolgende bestuursvergadering na de algemene vergadering onder zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en alle functies die zij nodig acht; verschillende functies zijn combineerbaar, behalve deze van voorzitter en ondervoorzitter. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Artikel 19: voorwaarden

De kandidaat-bestuurders moeten hun kandidatuur minimum zeven dagen voor de datum van de Algemene Vergadering schriftelijk indienen bij de Raad van Bestuur.

Om tot bestuurder te kunnen verkozen worden, moet men voldoen aan de volgende voorwaarden: - effectief lid zijn van de vereniging of stichtend lid zijn

- de leeftijd van achttien jaar bereikt hebben op de dag van de algemene vergadering waarop ze benoemd worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2 '

.;I

Artikel 20: benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor onbepaalde duur. -" -

De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en te allen tijd afzetbaar door de Algemene Vergadering.

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn - " vervanging voorzien voor de nog lopende periode. In tussentijd kan de Raad van Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

Artikel 21: vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De voorzitter, de secretaris of twee bestuurders roepen de raad van bestuur samen.

De voorzitter zit de vergadering voor, of in geval van diens belet of afwezigheid, de ondervoorzitter" of de oudste van de aanwezige bestuurders in deze volgorde.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden.

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden.

Artikel 22: bevoegdheden

De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide volmachten voor het besturen van de vereniging.

Hij vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij kan alle handelingen van bestuur én beschikking, stellen voorzover zij niet door de wet bij uitsluiting aan de Algemene Vergadering zijn voorbehoûiden.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat ook lesgevers en raadgevende leden die zetelen in één van de door hem opgerichte besturen. Hij bepaalt hun taken en werkzaamheden.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huisreglementen uit die hij nodig acht .

Artikel 23: vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college kan de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd worden door één of meer personen, al dan niet bestuurders, die desgevallend gezamenlijk optreden.

De bevoegdheid van deze perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

Artikel 24: bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging alsook de aanstelling en afzetting van vertegenwoordigers die geen bestuurders zijn, worden openbaar gemaakt door de neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd voor de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet blijken of de personen de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college vertegenwoordigen en verbinden.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

V Begroting en rekeningen

Artikel 25

Ieder jaar op de laatste dag van september wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgende jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en

de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. -

De Algemene Vergadering moet het financiële jaarverslag binnen de zes maand na het afsluiten.van het boekjaar bespreken en neerleggen in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

De boekhouding wordt gevoerd in overeenstemming met het bepaalde in artikel 17 vande wet op de vzw én de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Vl Ontbinding en vereffening

Artikel 26

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zijde opdracht omschrijft.

ln geval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgische Staatsblad.

Opgemaakt te Meise-Wolvertem

Bestuurders:

Van Ossel Sven (voorzitter) - Brussegemsesteenweg 17B 1861 Wolvertem - Geboren te Vilvoorde op 30/05/1988

Toye Michael (materiaalmeester) - Kerkstraat 151 1851 Humbeek - Geboren te Jette op 24/02/1988

Toye Sebastian (ondervoorzitter) - Pellenbergveld 11 1850 Grimbergen - Geboren te Jette op 15/12/1990

Vastenavondt Thomas (secretaris) - Brussegemsesteenweg 7 1881 Wolvertem - Geboren te Vilvoorde op 01/09/1986

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aanhet Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KROTROCK WOLVERTEM

Adresse
BRUSSEGEMSESTEENWEG 17B 1861 WOLVERTEM

Code postal : 1861
Localité : Wolvertem
Commune : MEISE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande