KUNST LEUVEN

Association sans but lucratif


Dénomination : KUNST LEUVEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.195.912

Publication

04/09/2012
ÿþM0D2.2

1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

*izisosoa

ftSeerW elegd ter griffie Qj( Rechtbank van Koophârtd@t

te Leuven, de 2 4 AUG. 212 DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 942

Benaming

(voluit) : KUnST Leuven vzw

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Professor Roger Van Overstraetenplein 1, 3000 Leuven

Onderwerp akte Statuten en samenstelling Raad van Bestuur

De ondergetekenden

De K.U.Leuven, vertegenwoordigd door Mart Buekers,voorzitter van de Commissie Cultuur van de KUL, wonende Kloosterstraat 4 te 3360 Korbeek-lo

De Stad Leuven, vertegenwoordigd door Denise Vandevoort, schepen bevoegd voor cultuur, wonende IJzerenpoortstraat 21 te 3000 Leuven

Dhr.Geert Robberechts, voorzitter van de Cultuurraad, wonende Strijdersstraat 56 te 3000 Leuven Bijeengekomen op 27 april 2012, hebben beslist om de vzw KUnST Leuven op te richten

Preambule:

-In de loop van de voorbije jaren werden er in Leuven verscheidene grote tentoonstellingen gerealiseerd met. ais onbetwist hoogtepunt de Rogier van der Weyden exhibitie die in 2009 plaatsvond naar aanleiding van de! opening van Museum M.

De organisatie van deze projecten lag in handen van de vzw 'Artes', die zowel de financiële als de inhoudelijke opvolging verzekerde via haar Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering. Aangezien de vzw. Artes werd ontbonden is er nood aan een nieuwe structuur waarbinnen grote Leuvense cultuurprojecten kunnen opgezet en opgevolgd worden.

-Door de opstart van het Leuvense Cultuurplatform is een overlegforum ontstaan waarin de universiteit, de. Leuvense hogescholen, de stad en de verschillende cultuurhuizen in gesprek kunnen treden. De missie van het: Leuvens Cultuurplatform bestaat erin de Leuvense Culturele Ruimte vorm te geven via overkoepelende projecten en acties.

HOOFDSTUK I -- Algemene bepalingen

Artikel 1, De vereniging draagt de naam KUnST Leuven.

Artikel 2. De zetel is gevestigd te Professor Van Overstraeten plein 1, 3000 Leuven, gelegen in het, gerechtelijk arrondissement Leuven

Artikel 3. De vzw wordt opgericht met de bedoeling stadsbrede culturele projecten te initiëren en uit te werken waarbij gestreefd wordt naar de inbreng van relevante Leuvense culturele partners en partners van het hoger onderwijs. De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.

Artikel 4. De raad van bestuur kan voorstellen deze statuten te wijzigen, De beslissing tot wijziging wordt genomen door de algemene vergadering. Een statutenwijziging vereist een beraadslaging door de algemene" vergadering in een vergadering die voldoet aan een quorum van 213 van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeen geroepen. Deze tweede vergadering kan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen 'lerso : Istaam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisëh Staatsblad - 04/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

geldig beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet gehouden worden binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering. De statutenwijziging wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door minstens 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel van de vzw, vereist ze een meerderheid van 415 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze meerderheden gelden zowel voor de eerste als voor de tweede algemene vergadering.

Artikel 5. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il -- Interne Organisatie

'Artikel 6. Lidmaatschap

61 De vereniging telt minstens 13 leden.

6.2 Om lid te kunnen worden van de vereniging dient men voorgedragen te worden door K.U.Leuven (vertegenwoordigers K.U.Leuven) of Stad Leuven (vertegenwoordigers Stad Leuven).

6.3 De Raad van Bestuur van de vereniging beslist over de aanvaarding van nieuwe leden. 6.4 De leden van de vereniging zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd.

6.5 Ieder lid kan zich uit de vereniging terugtrekken mits een schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien de voorzitter ontslag wenst te nemen, richt hij de kennisgeving aan de ondervoorzitter van de vereniging. Het ontslag gaat in onmiddellijk na dit schrijven.

6.6 Op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van de leden kan een lid worden uitgesloten uit de vereniging door een beslissing van de Algemene Vergadering. Dergelijke beslissing vereist een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde [eden. Het lid waarvan de beëindiging van lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Artikel 7. De Algemene Vergadering

7.1 De algemene vergadering van de VZW bestaat uit:

- de stad Leuven die in de algemene vergadering van rechtswege wordt vertegenwoordigd door de schepen bevoegd voor cultuur op basis van artikel 195 Gemeentedecreet, en

- de KUL die in de algemene vergadering van rechtswege wordt vertegenwoordigd door de voorzitter van de Commissie Cultuur van de KUL;

- de voorzitter van de cultuurraad, in het geval de persoon die deze functie uitoefent, wordt vervangen door een andere persoon, wordt hij als lid van rechtswege vervangen door de nieuwe voorzitter van de cultuurraad.

- minstens 10 andere leden, van wie de helft verplicht worden voorgedragen door de KUL en de helft door de stad Leuven zonder dat deze leden de stad vertegenwoordigen.

Bij ieder nieuw lid dat wordt voorgedragen door de stad Leuven of de KUL, heeft de andere eveneens het recht een nieuw lid voor te dragen.

7.2 Elk lid van de Algemene Vergadering beschikt over één stem. Een lid dat niet persoonlijk aanwezig kan zijn op de Algemene vergadering, kan zich geldig [aten vertegenwoordigen door een ander lid door middel van een schriftelijke volmacht, ongeacht door wie het lid is voorgedragen. Ieder lid kan slechts één volmacht dragen

7.3 De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

- het wijzigen van de statuten;

- het benoemen van en afzetten van de bestuurders;

- de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen;

- het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

- het uitsluiten van een lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

7.4 De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging dit vereist. Zij doet dit minstens één maal per jaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar. De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer tenminste een vijfde van de leden van de Algemene Vergadering daarom verzoekt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

7.5 De oproepingen tot Algemene Vergaderingen moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. De oproepingen moeten ten laatste drie weken voor de datum waarop de Algemene Vergadering zal plaats vinden aan de leden worden verzonden. Verzending gebeurt via de post.

7,6 De oproepingsbrief vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering en de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk of mondeling wordt voorgedragen door een twintigste van de leden moet eveneens op de agenda warden vernield. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen worden behandeld wanneer een derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd op de vergadering hierom verzoekt.

7.7 De samenkomsten van de Algemene Vergadering worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en bij diens afwezigheid door de ondervaarzitter of door een niet de helft van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden aangeduid lid van de Algemene Vergadering

7,8 Tenzij anders bepaald in deze statuten of de vzw-wet van 27 juni 1921, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

7.9 De besluiten van de Algemene Vergadering worden genotuleerd door de secretaris die een verslag opmaakt en aan alle leden van de vergadering bezorgt. De verslagen worden bewaard in een notulenregister en liggen voor geïnteresseerden ter inzage op de zetel van de vereniging of kunnen worden geraadpleegd via de website van de vereniging. Belanghebbende derden moeten de besluiten van de Algemene Vergadering eveneens kunnen inzien.

ARTIKEL 8. DE Raad van Bestuur

8,1 De Raad van Bestuur is samengesteld uit 12 bestuurders. Het aantal bestuurders moet in ieder geval

steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering onder de effectieve leden van de vereniging.

De K.U.Leuven en de stad Leuven zijn elk van rechtswege in de Raad van Bestuur vertegenwoordigd door respectievelijk de voorzitter van de commissie cultuur van de KUL en de schepen van cultuur van de stad Leuven.

De K.U.Leuven en de stad Leuven dragen, met uitsluiting van hun vertegenwoordiger, elk de helft voor van het aantal leden van de Raad van Bestuur.

8.2 De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering. Iedere bestuurder kan zelf ook ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien de voorzitter ontslag wenst te nemen, richt hij de kennisgeving aan de ondervoorzitter van de vereniging.

8.3 De Raad van Bestuur kan het uitoefenen van haar bevoegdheden van dagelijks bestuur delegeren aan een directiecomité, dagelijks bestuur of een coördinator. De Raad van Bestuur kan verder definiëren wat onder "dagelijks bestuur" valt,

8.4 De voorzitter van de Raad van Bestuur is van rechtswege afwisselend, van jaar tot jaar, de schepen van cultuur van de stad Leuven en de voorzitter van de commissie cultuur van de KUL. De andere is steeds van rechtswege afwisselend, van jaar tot jaar, ondervoorzitter.

De Raad van Bestuur kiest ook een secretaris.

8.5 De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien de helft plus 1 van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Elk lid van de Raad van Bestuur is stemgerechtigd. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Bestuurders die niet persoonlijk op de Raad van Bestuur aanwezig kunnen zijn, kunnen zich bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigden door iedere andere bestuurder. Iedere bestuurder kan slechts over 1 volmacht beschikken.

8.6 In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders.

8,7 Van elke vergadering wordt verslag genomen en dit wordt aan de leden van de Raad van Bestuur bezorgd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

AdOD 2.2

8.8 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging . Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die wettelijk voor de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

8.9 De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vzw, als college, zowel in als buiten rechte.

De Raad van Bestuur treedt op door haar voorzitter en de ondervoorzitter, gezamenlijk optredend.

Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter of de ondervoorzitter worden deze elk vervangen door een

bestuurder, respectievelijk voorgedragen door de stad Leuven en door de K.J.Leuven ter vervanging van de

voorzitter,

8.10 De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig en nuttig acht.

Artikel 9. De financiële organisatie

" Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor, Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd

Artikel 10. Bestemming van het vermogen in geval van ontbinding

10.1 De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht en kan ten alle tijden ontbonden worden.

10.2 Na ontbinding van de vereniging zal haar bezit toevertrouwd worden aan een vereniging met gelijkaardige doelstellingen en missie als de vereniging.

Artikel 11. Huishoudelijk reglement.

Aangelegenheden die door deze statuten niet voorzien zijn, worden geregeld in een huishoudelijk reglement. Dit reglement moet worden goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering in 15 exemplaren waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt. Een exemplaar is bestemd voor de griffie van de rechtbank van koophandel.

Raad van Bestuur

Denise Vandevoort, voorzitter

lJzerenpoortstraat 21, 3000 Leuven

° Stevoort

Belg

RN: 57.12.07-314.78

Martinus Buekers, ondervoorzitter

Kloosterstraat 4, 3360 Korbeek-Lo

° Neerharen

Belg

RN: 55.10.26-139.15

Geert Vanpaemel

Jules Vandenbemptlaan 4, 3001 Leuven

° Leuven

Belg

RN: 55.11.17-281.53

Dirk Vansina

Wijnbergenstraat 63, 3010 Leuven

°Leuven

Belg

RN: 59.12.10-133.17

Norah Karrouche

Rijschoolstraat 261002, 3000 Leuven

°Leuven

Belg

,

MDD 2.2

Luik B - Vervolg

RN: 84.03.13-232.96

Elisabeth Buelens

Riddersstraat 56, 3000 Leuven

° Duffel

RN: 68.06.22-076.55

Maria Josephina Cecilia Wellens, secretaris

Noormannenstraat 28, 3000 Leuven

° Peer

Belg

RN: 550319-238.77

Filip Abraham

Beukenlaan 38, 3001 Heverlee

° Luxemburg

Belg

RN: 59.12.04-329.01

Luc Ponsaerts

Alfons Smetsplein 615, 3000 Leuven

°Sint-Truiden

Belg

RN: 49.0618-119.24

Geert Bouckaert

Heidebergstraat 90, 3010 Leuven

° Veurne

Belg

RN: 58.09.28-04310

Kristien Jacobs

Kapelstraat 64, 3110 Rotselaar

° Hasselt

Belg

RN: 80.06.06-136.48

Jan Frans Maria Van der Stock

Mac Leodplein 10, 2050 Antwerpen

° Deurne (Antwerpen)

Belg

RN: 59.03.21-477.70

Voor eensluidend afschrift

Denise Vandevoort

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) i;evoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
KUNST LEUVEN

Adresse
PROFESSOR ROGER VAN OVERSTRAETENPLEIN 1 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande