LANDBOUWKRING, AFGEKORT : LBK

Association sans but lucratif


Dénomination : LANDBOUWKRING, AFGEKORT : LBK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 882.914.784

Publication

12/09/2014
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging van de akte ter griffie

Voor- III III U II U 11111 UI

behoude *14169276*

aan het

Belgiscl

Staatsble

II



- - -

Griffie Rechtbank van Koophandel te Leuven.

Ondememingsnr : 882.914.784

Benaming

(voluit) : Landbouwkring

(verkort) : LBK

Rechtsvorm VZW.

Zetel: Waversebaan 12 3001 Heverlee

Onderwerp akte: Statuten Landbouwkring

Wijziging van de statuten van de landbouwkring, zoals goedgekeurd door de algemene vergadering op 7 oktober 2013:

LANDBOUWKRING vzw

KU LEUVEN

Waversebaan 12

3001 Heverlee

tel. 0485 59 78 96

e-mail. Ibk@landbouwkring.be

KBC: 734-3323205-91

Argenta: BE66 9731 1443 1843

Ondernemingsnr.: 882 914 784

TITEL I

Naam, oprichters, zetel, doel, lidgeld.

Artikel 1

§1 De vereniging wordt opdericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk en de stichting, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna "V&S-wet" genoemd).

§2. De vereniging draagt de naam "Landbouwkring", afgekort "LB K". Die naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting '11/ZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

§ 3 De vereniging werd opgericht te Heverlee op 24/07/2006 door

Caron Korneal - Oude Provenstraat 61, 8978 Watou, geboren te leper op 1510411985, Belg

De Roover Stefanie Pleinstraat 124, 3001 Heverlee, geboren te Leuven op 25/09/1985, Belg Lauwers.Thomas - Eksterveldlaan 35, 2820 Bonheiden, geboren te Leuven op 22/09/1985, Belg

Nieuwdorp Annelore Kasteelstraat 124, 1853 Strombeek-Bever, geboren te Leuven op 01/03/1985, Belg van der Krogt Jo-Anne - Kuitegemstraat 71, 2890 Sint-Amands, geboren te Whakatane op 10/05/1984, Nederlander

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Waversebaan 12, 3001 Heverlee, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De Raad van Bestuur kan bij eenvoudige beslissing de plaats van vestiging verplaatsen binnen dat gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3 A

Op de laatste blz. van Luik Fa vernielden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§1. De vereniging heeft tot doel, als faculteitskring van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven, een aanvulling te verschaffen op de universitaire vorming van de student bio-ingenieur bij het opgelegde programma van de universiteit, in deze hoedanigheid is zij onder meer organisator van tal van ontspannende, sportieve, sociale, culturele en maatschappelijk vormende activiteiten. Ze zal er naar streven goede banden te onderhouden met andere faculteitskringen. Verder beoogt zij op onderwijskundig Vlak de belangen van de leden te behartigen en de studentenvertegenwoordiging in de bestuursorganen van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen te verzekeren,

§2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het doel, en mag daartoe aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen; kortom aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar maatschappelijk doel rechtvaardigen.

Zij mag ook haar medewerking verlenen aan alle verenigingen, kringen of instellingen die een gelijkaardig doel ais het hare nastreven.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden zoals bepaald

in artikel 26.

TITEL Il

Leden

Artikel 5

§1. Naast effectieve leden kent de vereniging nog toegetreden leden, ook steunende leden genoemd. Deze zijn houder van een lidkaart.

§2. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten staan beschreven.

§3, Het lidgeld wordt bij het begin van het werkingsjaar vastgelegd, met een maximum van EUR 100,-.

Artikel 6

Steunende Leden

Elke student van de faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen kan steunend lid worden door aan volgende

voorwaarden te voldoen:

1. Alle natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO

stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-

Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven.

2.1-let inschrijvingsformulier volledig invullen.

lidgeld betalen,

4.De statuten van de VZW te aanvaarden.

Het lidmaatschap neemt aanvang als bovenstaande voorwaarden voldaan zijn en eindigt met het begin van

het volgend academiejaar van de KU Leuven.

'Artikel 7

Effectieve Leden

§1, Het aantal effectieve leden Is onbeperkt, maar moet ten minste elf bedragen. De effectieve leden zijn titularis van alle rechten en plichten die in de V&S-wet aan leden worden toegekend. Het effectief lidmaatschap is gratis.

§2. Slechts natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de KU Leuven kunnen effectief lid van de vereniging zijn. Naar deze studenten zef in wat volgt verwezen worden met de term "studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen", Ns een effectief lid tijdens zijn lidmaatschap ophoudt aan deze voorwaarde te voldoen, wordt zijn lidmaatschap automatisch beëindigd,

§3. De effectieve leden worden verkozen zoals bepaald in ait 9. De geldig samengestelde Algemene Vergadering kan bijkomende effectieve leden aannemen en uitsluiten.

Artikel 8

§1. Indien door de Algemene Vergadering aan een persoon het effectief lidmaatschap van de vereniging wordt aangeboden, neemt zijn lidmaatschap aanvang op het moment dat die persoon het lidmaatschap

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

aanvaardt. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege om middernacht op de eerstvolgende 15e juli na aanvaarding. Indien de Algemene Vergadering op de 15e juli een persoon als effectief lid tot de vereniging toelaat, dan eindigt dat lidmaatschap diezelfde dag om middernacht Het werkingsjaar van het Dagelijks Bestuur loopt samen met het effectief lidmaatschap.

§2. Het lidmaatschap wordt beëindigd door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief of een e-mail, geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een effectief lid is gebonden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen en het ontslag gaat pas in van zodra redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien. Het ontslag zal in het register van de leden worden ingeschreven.

§3. Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging en kunnen betaalde bedragen niet terugvorderen

Artikel 9

§1. Het Dagelijks Bestuur is verplicht elk jaar in de periode tussen 1 april en het einde van ditzelfde academiejaar verkiezingen te organiseren ter verkiezing van de in het intern reglement bepaalde effectieve leden van het volgende werkjaar. Op deze verkiezingen zijn aile natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven.

Echter de effectieve leden die voor het jaarpresidium worden verkozen, worden verkozen volgens artikel 10 van het intern reglement.

§2. De precieze modaliteiten van de verkiezingen moeten worden vastgelegd in een specifiek kiesreglement De Algemene Vergadering keurt het kiesreglement goed op voorstel van de Raad van Bestuur. Het Dagelijks Bestuur moet het kiesreglement openbaar maken op de website van de Landbouwkring vzw. Een aankondiging hiervan dient te verschijnen in een papieren publicatie, die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen gesteld wordt. Vanaf twee weken voor de verkiezingen te.m. de afloop van de jaarlijkse verkiezingen mag het reglement geen wijzigingen ondergaan.

§3. Het kiesreglement dient in elk geval te specificeren op welke manier bepaald wordt welke kandidaten de verkiezingen hebben gewonnen. De verkozen kandidaten worden op de 15e juli volgend op de dag van de verkiezingen om middernacht van rechtswege effectief lid van de vereniging. Hun lidmaatschap eindigt precies één jaar later. Aan de leden wordt kenbaar gemaakt welke kandidaten verkozen zijn een dag na de verkiezingen.

Artikel 10

De Raad van Bestuur dient er op toe te zien dat de bepalingen van artikel 9 correct uitgevoerd worden

TITEL III

De algemene vergadering.

Artikel 11

De Algemene Vergadering bestaat uit de effectieve leden. Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Elk effectief lid heeft één stem. De steunende leden hebben enkel spreekrecht, geen stemrecht.

De effectieve leden zijn de leden van het Dagelijks Bestuur, 2 leden per bachelorfase en 10 Uitgetreden Dagelijks Bestuursleden. De effectieve leden van het Dagelijks Bestuur worden verkozen zoals gespecificeerd in het klesreglement De 2 leden per bachelorfase dienen steunend lid te zijn van de VZW, deel uit te maken van het presidium en minstens 50 studiepunten op te nemen in hun respectievelijke bachelorfase. Ook mogen ze niet behoren tot het Dagelijks Bestuur. De 10 Uitgetreden Dagelijks Bestuursleden zijn samengesteld als volgt:

- 5 Dagelijks Bestuursleden uit de vorige Raad van Bestuur. indien zij hun lidmaatschap niet opnemen, dienen ze vervangen te worden door een Dagelijks Bestuurder van het afgelopen jaar, voorgedragen door de Raad van Bestuur.

- 5 andere Uitgetreden Dagelijks Bestuurders, die zetelen in de Algemene Vergadering voor een periode van 3 jaar. Zij kunnen hun kandidatuur indienen bij de Raad van Bestuur, die hen dan voordraagt aan de e.erstvolgende Algemene Vergadering, die hun kandidatuur dan kan goedkeuren. De Algemene Vergadering kan hen uitsluiten van het lidmaatschap op eender welk moment bij een tweemaal afwezigheid op een Algemene Vergadering per academiejaar, waarbij ze geen volmacht hebben doorgegeven aan een ander Uitgetreden Dagelijks Bestuurslid die niet zetelt in de Algemene Vergadering.

In het intern reglement van Landbouwkring VZW worden de modaliteiten van het effectief lidmaatschap verder gespecifieerd.

De algemene vergadering bekrachtigt zijn eigen samenstelling op een algemene vergadering van het eerste semester van het academiejaar.

"

MOD 2.2

Artikel 12

Conform de V&S-wet beschikt de Algemene Vergadering over de volgende bevoegdhedem

.1. de wijziging van de statuten;

.2. de benoeming en afzetting van de bestuurders en Dagelijks Bestuurders;

.3. de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

.4. de kwijting aan de bestuurders, de Dagelijks Bestuurders en de commissarissen;

.5. de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

.8. de ontbinding van de vereniging;

-7. de uitsluiting van een effectief lid;

.8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

.9. alle gevallen waarin de statuten dit vereisen

Artikel 13

§1. De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen gehouden worden op de plaats, de dag en het uur vermeld in de uitnodiging. De uitnodiging wordt ten minste 8 dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering verstuurd per e-mail of per post naar alle effectieve leden. De Voorzitter van de Algemene Vergadering moet de aankondiging ook openbaar maken in een papieren publicatie die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen gesteld wordt.

§2. De vergaderingen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Algemene Vergadering. Aan de oproepingsbrief wordt de agenda toegevoegd, goedgekeurd door de Raad van Bestuur.

§8, Bijzondere bijeenkomsten in de Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Vergadering of op verzoek van ten minste 1/5 van de effectieve leden.. De uitnodiging wordt ten minste 8 dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering naar aile effectieve leden per e-mail of per post verstuurd. De Voorzitter van de Algemene Vergadering moet de aankondiging ook openbaar maken in een papieren publicatie die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-I n genieurswetenschappen gesteld wordt.

Artikel 14

§1. De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen, indien minstens de helft van de effectieve leden aanwezig zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, tenzij de V&S-wet of deze statuten uitdrukkelijk anders vereisen. Stemming gebeurt bij handopsteking of, indien ten minste 1/3 van de effectieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn op verzoek, door geheime stemming. Over personen wordt steeds geheim gestemd,

§2. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter gekozen door de Raad van Bestuur en in diens afwezigheid door de gekozen ondervoorzitter op de eerste Raad van Bestuur van het werkingsjaar. Indien de ondervoorzitter eveneens afwezig is, wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door een aanwezige bestuurder, door zijn collega- bestuurders aangeduid.

Artikel 16

§1. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging na uitdrukkelijke vermelding van de wijzigingen in de oproeping, in een vergadering, die voldoet aan een quorum van 2/3 van de effectieve leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn, indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

§2. De Algemene Vergadering kan besluiten tot de uitsluiting van een effectief lid met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, Op de vergadering die over uitsluiting beraadslaagt en beslist dient 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

§3. De effectieve leden die lid zijn van het Dagelijks Bestuur kunnen zich op de Algemene Vergadering !aten vertegenwoordigen door een steunend lid dat tot zijn werkgroepen behoort. De effectieve leden per' bachelorfase kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een steunend lid dat tot zijn bachelorfase behoort en voldoet aan de voorwaarden zoals gespecifieerd in artikel 11. De effectieve leden die behoren tot de Uitgetreden Dagelijks Bestuursleden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander Uitgetreden Dagelijks Bestuurslid die voldoet aan de voorwaarden gespecifieerd in artikel 11.

§4, Van elke vergadering worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter van de Algemene Vergadering, en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

§5. Verdere modaliteiten i.v.m. de vergaderingen van de Algemene Vergadering worden aangevuld door een intern reglement.

TITEL IV

De Raad van Bestuur

Artikel 16

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste twaalf en ten

hoogste zestien leden. De raad van bestuur is samengesteld als volgt:

1 Voorzitter van het Dagelijks Bestuur (Preses), ondervoorzitter (vice-preses), de penningmeester, de

logistiekverantwoordelijke en de activiteitenverantwoordelijke.

20 Minimum zeven en maximaal tien Uitgetreden Dagelijks Bestuurders. Deze worden voorgedragen door

de vorige Raad van Bestuur.

3° Een lid van de Raad van Bestuur van Landbouwvrienden VZW die niet tot 1° behoort

§2, De voorzitter en de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur worden verkozen op de eerste Raad van Bestuur van het nieuwe werkingsjaar. Indien de ondervoorzitter eveneens afwezig is, wordt de raad van bestuur voorgezeten door een aanwezige bestuurder door zijn collega-bestuurders aangeduid, De Penningmeester van de Raad van Bestuur is de Penningmeester van het Dagelijks Bestuur,

§3. Indien een persoon door de Algemene Vergadering tot bestuurder van de vereniging wordt benoemd, neemt zijn mandaat aanvang op het moment dat de Algemene Vergadering het besluit tot benoeming neemt. Het mandaat eindigt van rechtswege om middernacht op de eerstvolgende 16e juli na dat moment. Indien de Algemene Vergadering op de 15e juli een persoon tot bestuurder van de vereniging benoemt, dan eindigt dat mandaat diezelfde dag om middernacht.

Artikel 17

Bestuurders kunnen ontslag nemen door een gewone ontslagbrief of e-mail, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien,

Artikel 18

§1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of twee andere bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de plaats die in het oproepingsbericht wordt vermeld. Zij vergadert minstens vier keer per jaar.

§2. De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig is. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit ais college. Bij staking van stemmen is de stem van de persoon die de vergadering voorzit doorslaggevend.

§3. Van elke vergadering worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modalitelten,

§4. Elk lid van de Raad van Bestuur heeft 1 stem. Deze kan niet worden doorgegeven met behulp van een volmacht.

Artikel 19

§1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat tegenstrijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor de Raad van Bestuur een besluit neemt.

§2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

§3. Voorvermelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt doorgaans gelden voor soortgelijke verrichtingen,

§4. Indien een bestuurder zich verkiesbaar stelt, verwijdert hij zich uit de vergadering indien er een beraadslaging plaatsvindt die betrekking heeft op de controle op de verkiezingen of de bespreking van het verkiezingsresultaat.

Artikel 20

§1, De Raad van Bestuur heeft de macht om al de daden van beheer of van beschikking te stellen die de vereniging aanbelangen.

§2. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders. De bevoegdheid van die personen wordt precies afgebakend door de Raad van

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden Ingetrokken. De overdracht kan geen betrekking hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 21

§1. De interne beslissingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur gebeurt collegiaal, de externe vertegenwoordigingsmacht gebeurt gezamenlijk, door middel van twee handtekeningen.

§2. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur ais college, wordt ten aanzien van derden de vereniging verbonden door de handtekening van één willekeurige bestuurder. De bestuurders moeten ten opzichte van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

§3. De Raad van Bestuur kan niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen en rechtshandelingen stellen die verband houden met het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De toestemming van de Algemene Vergadering is eveneens vereist voor handelingen die te maken hebben met het hypothekeren, met het lenen en uitlenen van financiële middelen, voor om het even welke termijn en niet het opheffen van hypotheken. Voor aankopen of financiële engagementen die de waarde van 5000 euro overstijgen is eveneens de uitdrukkelijke toestemming van de Algemene Vergadering vereist, evenals voor tekenen van contracten die een duur hebben van meer dan één jaar. Deze bevoegdheidsbeperkingen zijn niet tegenwerpelijk aan derden, zelfs niet nadat zij openbaar gemaakt zijn. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

§4. Het doel en de bevoegdheden van de Raad van Bestuur zijn:

- Toezicht houden op de naleving van de wettelijke en statutaire bepalingen, evenals deze uit het Intern

Reglement.

- Het opvolgen, evalueren en bijsturen waar nodig van het financieel beleid, hiervoor wordt elke Raad van

Bestuur een financieel overzicht door de Penningmeester aan de Raad van Bestuur voorgesteld.

Opstellen en opvolgen van een langetermijn visie en daarbijhorend beleid.

- Het opstellen en opvolgen van het beleid en budget van het werkingsjaar.

- Voorbereiden van de AV

- Het maken van aanbevelingen naar de andere organen binnen Landbouwkring VZW toe;

Voor het opstellen en opvolgen van het beleid en het budget van het werkingsjaar laat de Raad van Bestuur

de mogelijkheid aan het Dagelijks Bestuur om voorsteilen te doen.

De Raad van Bestuur krijgt aile bevoegdheden die er door wet of statuten aan worden toegekend. De Raad

van Bestuur en enkel deze is bevoegd inzake het financieel beleid.

Artikel 22

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in elk geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

TITEL V

Het Dagelijks Bestuur.

Artikel 23

§1. De dagelijkse werking van de vzw wordt verzorgd door het Dagelijks Bestuur. Haar bevoegdheid geldt voor één jaar dat loopt van van 16 juli tot 15 juli middernacht het daarop volgende jaar.

§2. Het Dagelijks Bestuur wordt verkozen tijdens de jaarlijkse verkiezingen conform het kiesreglement. De samenstelling van het Dagelijks Bestuur bestaat minimaal uit:

1° de preses, verder vernoemd ais voorzitter van het Dagelijks Bestuur.

2° een vice-preses (ondervoorzitter), penningmeester, secretaris, onderwijsverantwoordelijke, B.R. verantwoordelijke, cursusdienstverantwoordelijke en een logistiekverantwoordelijke. Voor de verdere samenstelling wordt verwezen naar het intern reglement.

§3. Tot zijn bevoegdheid behoort alles wat de dagelijkse werking van de vereniging aanbelangt.

Daarnaast beschikt het Dagelijks bestuur over alle bevoegdheden die door deze statuten niet uitdrukkelijk

aan de Raad van Bestuur en/of de Algemene Vergadering worden toegekend..

TITEL VI

Diverse bepalingen

Artikel 24

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§1. De bestuurders en Dagelijks Bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en deze statuten zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur,

§2 Aansluitend bij de statuten van Landbouwkring vzw is een intern reglement van Landbouwkring vzw opgesteld waarin aanvullende modaliteiten zijn opgenomen, in geval van tegenstrijdigheid prevaleren de statuten.

Artikel 25

§1. Het boek- en werkjaar begint op 16 juli tot 15 juli van het jaar erna. In uitzonderlijke gevallen kan gebruik gemaakt warden van een verlengd boekjaar. De toestemming hiervoor wordt gegeven door de Algemene Vergadering.

§2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

§3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 van de V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

§4. De Raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaand boekjaar alsook een voorstel van begroting voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 26

§1. Tot ontbinding van de vereniging zal worden overgegaan door de Algemene Vergadering, die samengeroepen dient te worden volgens de bepalingen van artikel 15 van deze statuten.

§2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid die door de V&S-wet vereist zijn. Vanaf de beslissing tot de ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de V&S-wet.

§3. Ingeval van vereffening of ontbinding dient het netto actief van het maatschappelijk bezit na aanzuivering van de schulden te worden overgemaakt aan een vzw niet een gelijkaardig doel. Deze wordt gekozen door de Algemene Vergadering met 2/3 van de uitgebrachte stemmen.

§4. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de eventuele benoeming en de ambtsbeëindiging van vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de Bijiagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent

Artikel 27

Alle steunende, effectieve leden en bestuurders doen dit op vrijwillige basis en zijn dus onbezoldigd. Persoonlijke onkosten worden niet vergoed, tenzij er vooraf een goedkeuring is van het Dagelijks Bestuur.

Artikel 28

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld is de V&S-wet van toepassing.

Gewijzigd op 7 oktober 2013 door de Algemene Vergadering van Landbouwkring vzw.

Bij beslissing van de verkiezingen op 8 mei 2014 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 8 mei 2014 worden de volgende personen onslagen uit de Raad Van Bestuur;

Christaf Van den Sande, Rerum Novarumlaan 4, 2830 Tisselt, geboren te Duffel op 24/03/1992, Belg

Bij beslissing van de verkiezingen op 8 mei 2014 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 8 mei 2014 bestaat de Raad Van Bestuur vanaf heden uit:

Senne Hermans, Molenstraat 19, 1670 Pepingen, geboren te Halle op 01/10/1993, Belg

Jan De Samber, Acaciastraat 57, 3920 Lommel, geboren te Leuven op 05/08/1993, Belg

Flans Kerkhofs, Neernovenstraat 17, 3670 Meeuwen-Gruitrode, geboren te Genk op 31/03/1993, Belg

Dries Descamps, Platte Lostraat 17, 3010 Kessel-Lo, geboren te Leuven op 19/09/1993, Belg

Peter Baeyens, Sint-Sebastiaansstraat 21, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, geboren te Etterbeek op 09/09/1993,

Belg

Hannes Van Eynde, Einclekens 82, 2440 Geel, geboren te Geel op 25/05/1992, Belg

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Carlo Bossaert, Dorpsstraat 93, 3440 Zoutleeuw, geboren te Leuven op 12/03/1992, Belg

Simon Pattyn, Ter Priemstraat 36, 8780 Oostrozebeke, geboren te Izegem op 22/02/1992, Belg

Matthias Van den Bergh, Emblemseweg 38, 2520 Broechem, geboren te Lier op 03/02/1992, Belg

Sander deuren, CeIestljnenlaan 79, 3001 Heverlee, geboren te Tongeren op 28/08/1991, Belg

Ben Van de Voorde, ljzermolenstraat 143, bus 11, 3001 Heverlee, geboren te Duffel op 06/10/1998, Belg

Bij beslissing van de verkiezingen op 8 mel 2014 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 8 mei 2014 worden de volgende personen ontslagen tilt het dagelijks bestuur

Van Eyncle Hannes, Voorzitter

Bossaert Cado, Onder-Voorzitter

Bij beslissing van de verkiezingen op 8 mei 2014 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 8 mei 2014 bestaat het dagelijks bestuur vanaf heden uit:

Gewijzigd op 8 mei 2014 door de Algemene Vergadering van Landbouwkring v-zw«.

Hermans Senne, Voorzitter

De Samber Jan, Onder-Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

23/08/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

d i

in





*13131





Neergelegd ter griffie der Rechtbank van Koophandel te Leuven, de 1 3 A, 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsar. 882.914.784

" Benaming

(voluit) : Landbouwkring

(verkort) : LBK

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Waversebaan 12 3001 Heverlee

Onderwem akte : Statuten Landbouwkring

Wijziging van de statuten van de landbouwkring, zoals goedgekeurd door de algemene vergadering op 21 april 2013:

TITEL I

Naam, oprichters, zetel, doel, lidgeld.

Artikel 1

§1. De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzvd' genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de' vereniging zonder winstoogmerk en de stichting, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna "V&S-wet" genoemd).

§2. De vereniging draagt de naam "Landbouwkring", afgekort "LBK`. Die naam moet voorkomen in alle

akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de,

vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door:

de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

§ 3 De vereniging werd opgericht te Heverlee op 24/07/2006 door

Caron Kortreel - Oude Provenstraat 51, 8978 Watou, geboren te leper op 16/04/1985, Belg

De Roover Stefanie - Pleinstraat 124, 3001 Heverlee, geboren te Leuven op 25/09/1985, Belg

Lauwers Thomas- Eksterveldlaan 35, 2820 Bonheiden, geboren te Leuven op 22/09/1985, Belg

Nieuwdorp Annelore - Kasteelstraat 124, 1853 Strombeek-Bever, geboren te Leuven op 01/03/1985, Belg

van der Krogt Jo-Anne - Kuitegemstraat 71, 2890 Sint Amands, geboren te Whakatane op 10/05/1984,:

Nederlander

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Waversebaan 12, 3001 Heverlee, gelegen in het gerechtelijk: arrondissement Leuven. De Raad van Bestuur kan bij eenvoudige beslissing de plaats van vestiging. verplaatsen binnen dat gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

§1. De vereniging heeft tot doel, als faculteitskring van de Faculteit Bio-lngenieurswetenschappen van de KU Leuven, een aanvulling te verschaffen op de universitaire vorming van de student bio-ingenieur bij het: opgelegde programma van de universiteit, in deze hoedanigheid is zij onder meer organisator van tal van' ontspannende, sportieve, sociale, culturele en maatschappelijk vormende activiteiten. Ze zal er naar streven goede banden te onderhouden met andere faculteitskringen. Verder beoogt zij op onderwijskundig vlak de; belangen van de leden te behartigen en de studentenvertegenwoordiging in de bestuursorganen van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen te verzekeren.

§2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het, doel, en mag daartoe aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of

.onrechtstreeks bijdragen. _ , . , _ .. .. .... .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen; kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar maatschappelijk doel rechtvaardigen.

Zij mag ook haar medewerking verlenen aan alle verenigingen, kringen of instellingen die een gelijkaardig doel als het hare nastreven.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden zoals bepaald

in artikel 26.

TITEL Il

Leden

Artikel 5

§1. Naast effectieve leden kent de vereniging nog toegetreden leden, ook actieve leden genoemd. Deze zijn houder van een lidkaart,

§2. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten staan beschreven.

§3. Het lidgeld wordt bij het begin van het werkingsjaar vastgelegd, met een maximum van EUR 100,-.

Artikel 6

Actieve Leden

Elke student van de faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen kan actief lid worden door aan volgende

voorwaarden te voldoen:

1. Alle natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO

stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-

Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven.

2.Het inschrijvingsformulier volledig invullen.

3.1-let lidgeld betalen.

4.De statuten van de VZVV te aanvaarden.

Het lidmaatschap neemt aanvang als bovenstaande voorwaarden voldaan zijn en eindigt met het begin van

het volgend academiejaar van de KU Leuven.

Artikel 7

Effectieve Leden

§1. Het aantal effectieve Eeden is onbeperkt, maar moet ten minste elf bedragen. De effectieve leden zijn titularis van alle rechten en plichten die in de V&S-wet aan leden worden toegekend. Het effectief lidmaatschap is gratis.

§2, Slechts natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven kunnen effectief lid van de vereniging zijn. Naar deze studenten zal in wat volgt verwezen worden met de term "studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen". Als een effectief lid tijdens zijn lidmaatschap ophoudt aan deze voorwaarde te voldoen, wordt zijn lidmaatschap automatisch beëindigd.

§3. De effectieve leden worden verkozen zoals bepaald in art, 9. De geldig samengestelde Algemene Vergadering kan bijkomende effectieve leden aannemen en uitsluiten.

Artikel 8

§1. Indien door de Algemene Vergadering aan een persoon het effectief lidmaatschap van de vereniging wordt aangeboden, neemt zijn lidmaatschap aanvang op het moment dat die persoon het lidmaatschap aanvaardt. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege om middernacht op de eerstvolgende 31ste juli na aanvaarding. Indien de Algemene Vergadering op de 31ste juli een persoon als effectief lid tot de vereniging toelaat, dan eindigt dat lidmaatschap diezelfde dag om middernacht.

§2. Het lidmaatschap wordt beëindigd door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief of een e-mail, geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, Een effectief lid is gebonden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervuilen en het ontslag gaat pas in van zodra redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien. Het ontslag zal in het register van de leden worden ingeschreven.

§3. Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging en kunnen betaalde bedragen niet terugvorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 9

§1. Het Dagelijks Bestuur is verplicht elk jaar in de periode tussen 1 april en het einde van ditzelfde academiejaar verkiezingen te organiseren ter verkiezing van de in het intern reglement bepaalde effectieve leden van het volgende werkjaar. Op deze verkiezingen zijn alle natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven.

Echter de effectieve leden die voor het jaarpresidium worden verkozen, worden verkozen volgens artikel 10 van het intern reglement.

§2. De precieze modaliteiten van de verkiezingen moeten worden vastgelegd in een specifiek kiesreglement. De Algemene Vergadering keurt het kiesreglement goed op voorstel van het Dagelijks Bestuur. Het Dagelijks Bestuur moet het kiesreglement openbaar maken op de website van de Landbouwkring vzw. Een aankondiging hiervan dient te verschijnen in een papieren publicatie, die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen gesteld wordt Vanaf twee weken voor de verkiezingen t.e.m. de afloop van de jaarlijkse verkiezingen mag het reglement geen wijzigingen ondergaan.

§3. Het kiesreglement dient in elk geval te specificeren op welke manier bepaald wordt welke kandidaten de verkiezingen hebben gewonnen. De verkozen kandidaten worden op de 31ste juli volgend op de dag van de verkiezingen om middernacht van rechtswege effectief lid van de vereniging. Hun lidmaatschap eindigt precies één jaar later. Aan de leden wordt kenbaar gemaakt welke kandidaten verkozen zijn een dag na de verkiezingen.

Artikel 10

De Raad van Bestuur dient er op toe te zien dat de bepalingen van artikel 9 correct uitgevoerd worden.

TITEL III

De algemene vergadering.

Artikel 11

De Algemene Vergadering bestaat uit de effectieve leden. Aile effectieve leden hebben gelijk stemrecht Elk effectief lid heeft één stem. De actieve leden hebben enkel spreekrecht, geen stemrecht. In het intern reglement van landbouwkring VZW worden de modaliteiten van het effectief lidmaatschap verder gespecifleerd.

De algemene vergadering bekrachtigt zijn eigen samenstelling op een algemene vergadering van het eerste semester van het academiejaar.

Artikel 12

Conform de V&5-wet beschikt de Algemene Vergadering over de volgende bevoegdheden:

.1. de wijziging van de statuten;

.2. de benoeming en afzetting van de bestuurders en Dagelijks Bestuurders;

" 3. de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

" 4. de kwijting aan de bestuurders, de Dagelijks Bestuurders en de commissarissen;

" 5. de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

" 6. de ontbinding van de vereniging;

" 7. de uitsluiting van een effectief lid;

" 8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

" 9. alle gevallen waarin de statuten dit vereisen

Artikel 13

§1. De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen gehouden worden op de plaats, de dag en het uur vermeld in de uitnodiging. De uitnodiging wordt ten minste 8 dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering verstuurd per e-mail of per post naar alle effectieve leden. De Voorzitter van de Raad Van Bestuur moet de aankondiging ook openbaar maken in een papieren publicatie die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen gesteld wordt.

§2. De vergaderingen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Aan de oproepingsbrief wordt de agenda toegevoegd waarin elk punt is opgenomen dat door ten minste één effectief lid werd aangebracht.

§3. Bijzondere bijeenkomsten in de Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste 115 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt ten minste 8 dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden per e-mail of per post verstuurd. De Voorzitter van de Raad Van Bestuur moet de aankondiging ook openbaar maken in een papieren publicatie die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen gesteld wordt

§4. De Algemene Vergadering kan punten buiten de agenda bespreken en goedkeuren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD Z2

Artikel 14

§1. De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen, indien minstens de helft van de effectieve leden aanwezig zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, tenzij de V&S-wet of deze statuten uitdrukkelijk anders vereisen. Stemming gebeurt bij handopsteking of, indien ten minste 1/3 van de effectieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn op verzoek, door geheime stemming. Over personen wordt steeds geheim gestemd.

§2. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en in diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Indien de ondervoorzitter eveneens afwezig is, wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door een aanwezige bestuurder, door zijn collega- bestuurders aangeduid.

Artikel 15

§1. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging na uitdrukkelijke vermelding van de wijzigingen in de oproeping, in een vergadering, die voldoet aan een quorum van 2/3 van de effectieve leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering warden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn, indien ze wordt goedgekeurd door 2i3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

§2. De Algemene Vergadering kan besluiten tot de uitsluiting van een effectief lid met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Op de vergadering die over uitsluiting beraadslaagt en beslist dient 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

§3. De effectieve leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een actief lid dat tot een der werkgroepen/jaarpresidia behoort.

§4. Van elke vergadering worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

§5. Verdere modaliteiten i.v.m. de vergaderingen van de Algemene Vergadering worden aangevuld door een intern reglement. De Algemene Vergadering beslist over dat intern reglement bij dezelfde voorwaarden als

§1.

TITEL IV

De Raad van Bestuur

Artikel 16

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste zeven en ten hoogste tien leden. De raad van bestuur is samengesteld ais volgt:

1° De voorzitter (preses), ondervoorzitter (vice-preses), de penningmeester, de logistiekverantwoordelijke en de activiteitenvera ntwoord elij ke.

2° Minimum twee en maximaal vijf Uitgetreden Dagelijks Bestuurders. Deze worden voorgedragen door de voorzitter Raad van Bestuur.

§2. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van het Dagelijks Bestuur en in diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Indien de ondervoorzitter van het Dagelijks Bestuur eveneens afwezig is, wordt de raad van bestuur voorgezeten door een aanwezige bestuurder door zijn collega-bestuurders aangeduid.

§3. Indien een persoon door de Algemene Vergadering tot bestuurder van de vereniging wordt benoemd, neemt zijn mandaat aanvang op het moment dat de Algemene Vergadering het besluit tot benoeming neemt. Het mandaat eindigt van rechtswege om middernacht op de eerstvolgende 31ste juli na dat moment indien de Algemene Vergadering op de 31ste juli een persoon tot bestuurder van de vereniging benoemt, dan eindigt dat mandaat diezelfde dag om middernacht,

Artikel 17

Bestuurders kunnen ontslag nemen door een gewone ontslagbrief of e-mail, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien.

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 18

§1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of twee andere bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de plaats die in het oproepingsbericht wordt vermeld. Zij vergadert minstens één keer per jaar.

§2. De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig is. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Bij staking van stemmen is de stem van de persoon die de vergadering voorzit doorslaggevend.

§3. Van elke vergadering worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K. van 27juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 19

§1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat tegenstrijdig Is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor de Raad van Bestuur een besluit neemt.

§2, De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft,

§3. Voorvermelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt doorgaans gelden voor soortgelijke verrichtingen.

§4. indien een bestuurder zich verkiesbaar stelt, verwijdert hij zich uit de vergadering indien er een beraadslaging plaatsvindt die betrekking heeft op de controle op de verkiezingen of de bespreking van het verkiezingsresultaat.

Artikel 20

§1. De Raad van Bestuur heeft de macht om al de daden van beheer of van beschikking te stellen die de vereniging aanbelangen.

§2. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders. De bevoegdheid van die personen wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken. De overdracht kan geen betrekking hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 21

§1. De interne beslissingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur gebeurt collegiaal, de externe vertegenwoordigingsmacht gebeurt gezamenlijk, door middel van twee handtekeningen.

§2. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt ten aanzien van derden de vereniging verbonden door de handtekening van één willekeurige bestuurder. De bestuurders moeten ten opzichte van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

§3. De Raad van Bestuur kan niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen en rechtshandelingen stellen die verband houden met het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De toestemming van de Algemene Vergadering is eveneens vereist voor handelingen die te maken hebben met het hypothekeren, met het lenen en uitlenen van financiële middelen, voor om het even welke termijn en met het opheffen van hypotheken. Voor aankopen of financiële engagementen die de waarde van 5000 euro overstijgen is eveneens de uitdrukkelijke toestemming van de Algemene Vergadering vereist, evenals voor tekenen van contracten die een duur hebben van meer dan één jaar. Deze bevoegdheidsbeperkingen zijn niet tegenwerpelijk aan derden, zelfs niet nadat zij openbaar gemaakt zijn. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 22

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in elk geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel ais college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

TITEL V

Het Dagelijks Bestuur.

Artikel 23

q

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§1. De dagelijkse werking van de vzw wordt verzorgd door het Dagelijks Bestuur. Haar bevoegdheid geldt voor één jaar dat loopt van 1 augustus tot 31 juli middernacht het daarop volgende jaar.

§2. Het Dagelijks Bestuur wordt verkozen tijdens de jaarlijkse verkiezingen conform het kiesreglement. De samenstelling van het Dagelijks Bestuur bestaat minimaal uit,

1° de preses, verder vernoemd als voorzitter van het Dagelijks Bestuur.

2° een vice-preses (ondervoorzitter), penningmeester, secretaris, onderwijsverantwoordelijke, B.R. verantwoordelijke, cursusdienstverantwoordelijke en een logistiekverantwoordelijke. Voor de verdere samenstelling wordt verwezen naar het intern reglement.

§3. Tot zijn bevoegdheid behoort alles wat de dagelijkse werking van de vereniging aanbelangt.

Daarnaast beschikt het Dagelijks bestuur over alle bevoegdheden die door deze statuten niet uitdrukkelijk

aan de Raad van Bestuur en/of de Algemene Vergadering worden toegekend.

TITEL VI

Diverse bepalingen

Artikel 24

§1. De bestuurders en Dagelijks Bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en deze statuten zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

§2 Aansluitend bij de statuten van Landbouwkring vzw is een intern reglement van Landbouwkring vzw opgesteld waarin aanvullende modaliteiten zijn opgenomen, in geval van tegenstrijdigheid prevaleren de statuten.

Artikel 25

§1. Het boek- en werkjaar begint op 1 augustus en eindigt op 31 juli van het jaar erna. In uitzonderlijke gevallen kan gebruik gemaakt worden van een verlengd boekjaar. De toestemming hiervoor wordt gegeven door de Algemene Vergadering.

§2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

§3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 van de V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

§4. De Raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaand boekjaar alsook een voorstel van begroting voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 26

§1. Tot ontbinding van de vereniging zal worden overgegaan door de Algemene Vergadering, die samengeroepen dient te worden volgens de bepalingen van artikel 15 van deze statuten.

§2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid die door de V&S-wet vereist zijn. Vanaf de beslissing tot de ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de V&S-wet.

§3. Ingeval van vereffening of ontbinding dient het netto actief van het maatschappelijk bezit na aanzuivering van de schulden te worden overgemaakt aan een vzw met een gelijkaardig doel. Deze wordt gekozen door de Algemene Vergadering met 2/3 van de uitgebrachte stemmen.

§4. Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de eventuele benoeming en de ambtsbeëindiging van vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Artikel 27

Alle actieve, effectieve leden en bestuurders doen dit op vrijwillige basis en zijn dus onbezoldigd. Persoonlijke onkosten worden niet vergoed, tenzij er vooraf een goedkeuring is van het Dagelijks Bestuur.

Artikel 28

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld is de V&S-wet van toepassing.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik ira - Vervolg

Bij beslissing van de verkiezingen op 9 mei 2013 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 9 mei 2013 worden de volgende personen onslagen uit de Raad Van " Bestuur:

MOA 2.2

Lennart Hermans, White Chateaustraat 7, 8900 leper, geboren te leper op 20/03/1992, Belg

Bob Cavents, Mermansstraat 23, 2300 Turnhout, geboren te Turnhout op 17/05/1991, Belg

Emma Strubbe, Veldegemsestraat 52, 8210 Veldegem, geboren te Torhout op 22/11/1991, Belg

Wim Buyens, Stenenstraat 56, 2460 Lichtaagt, geboren te Turnhout op 17/02/1991, Belg

Helena Van Cauwenberge, Lt. Jacobsstraat 27, 1750 Lennik, geboren te Ninove op 17/08/1991, Belg

Bij beslissing van de verkiezingen op 9 mei 2013 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de . Algemene Vergadering van donderdag 9 mei 2013 bestaat de Raad Van Bestuur vanaf heden uit:

Hannes Van Eynde, Eendekens 82, 2440 Geel, geboren te Geel op 25/05/1992, Belg

Carlo Bossaert, Dorpsstraat 93, 3440 Zoutleeuw, geboren te Leuven op 12/03/1992, Belg

Simon Pattyn, Ter Priemstraat 36, 8780 Oostrozebeke, geboren te Izegem op 22/02/1992, Belg

Christof Van den Sande, Rerum Novarumlaan 4, 2830 Tisselt, geboren te Duffel op 24/03/1992, Belg

Matthias Van den Bergh, Emblemseweg 38, 2520 Broechem, geboren te Lier op 03/02/1992, Belg

Bij beslissing van de verkiezingen op 9 mei 2013 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 9 mei 2013 worden de volgende personen ontslagen uit het dagelijks , bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge Hermans Lennart, Voorzitter

Cavents Bob, Onder-Voorzitter







Bij beslissing van de verkiezingen op 9 mei 2013 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 9 mei 2013 bestaat het dagelijks bestuur vanaf heden uit





Gewijzigd op 9 mei 2013 door de Algemene Vergadering van Landbouwkring vzw.

Van Eynde Hannes, Voorzitter

Bossaert Carlo, Onder-Voorzitter



























Op de laatste blz. van Luilç 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/09/2012
ÿþMOD 2.2

t In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 882.914.784

Benaming

(voluit) : Landbouwkring

(verkort) : LBK

Rechtsvorm : VZW

Zetel : waversebaan 12 3001 Heverlee

Onderwerp akte : Statuten Landbouwkring

Wijziging van de statuten van de landbouwkring, zoals goedgekeurd door de algemene vergadering op 19 april 2012:

TITEL I

Naam, oprichters, zetei, doe[.

Artikel 1

§1. De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk en de stichting, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna "V&S-wet" genoemd).

§2. De vereniging draagt de naam "Landbouwkring", afgekort "LBK". Die naam moet voorkomen In alle

akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de

verenlging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door

de afkorting "VZIM', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel,

§ 3 De vereniging werd opgericht te Heverlee op 24/07/2006 door

Caron Komeel - Oude Provenstraat 51, 8978 Watou, geboren te Ieper op 15104/1985, Belg

De Roover Stefanie - Pleinstraat 124, 3001 Heverlee, geboren te Leuven op 25/09/1985, Belg

Lauwers Thomas - Eksterveldlaan 35, 2820 Bonheiden, geboren te Leuven op 22/09/1985, Belg

Nieuwdorp Annelore - Kasteelstraat 124, 1853 Strombeek-Bever, geboren te Leuven op 01/03/1985, Belg

van der Krogt Jo-Anne - Kuitegemstraat 71, 2890 Sint-Amands, geboren te Whakatane op 10/05/1984,:

Nederlander

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Waversebaan 12, 3001 Heverlee, gelegen In het gerechtelijke arrondissement Leuven. De Raad van Bestuur kan bij eenvoudige beslissing de plaats van vestiging, verplaatsen binnen dat gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

§1. De vereniging heeft tot doel, ais faculteitskring van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de' Katholieke Universiteit te Leuven, een aanvulling te verschaffen op de universitaire vorming van de student bioingenieur bij het opgelegde programma van de universiteit, in deze hoedanigheid is zij onder meer organisator', van tal van ontspannende, sportieve, sociale, culturele en maatschappelijk vormende activiteiten. Ze zal er naar; streven goede banden te onderhouden met andere faculteitskringen. Verder beoogt zij op onderwijskundig vlak; de belangen van de leden te behartigen en de studentenvertegenwoordiging in de bestuursorganen van de' Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen te verzekeren.

§2. De vereniging mag aile rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het', doel, en mag daartoe alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

bel

a~

Be Sta

JE

ifONITEUR

2 7 -08-

GISCH ST/

11111enlpiqq11111

c [elegd ter griffie der

Rechtbankven Koophandel

2B Leuven, de,A

q-1=,1)

1=,gj,

DE GRIFFIER,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

. MOD 2.2

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen; kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar maatschappelijk doel rechtvaardigen.

Zij mag ook haar medewerking verlenen aan alle verenigingen, kringen of instellingen die een gelijkaardig doel als het hare nastreven.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden zoals bepaald

in artikel 26,

TITEL Il

Leden

Artikel 5

§1. Naast effectieve leden kent de vereniging nog toegetreden leden, ook actieve leden genoemd. Deze zijn

houder van een lidkaart.

§2, De toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten staan beschreven.

Artikel 6

Actieve Leden

Elke student van de faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen kan actief lid worden door aan volgende

voorwaarden te voldoen:

1. Aile natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO

stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-

Ingenieurswetenschappen van de K.U,Leuven.

2.Het inschrijvingsformulier volledig invullen.

3.Het Lidgeld betalen.

4.De statuten van de VZW te aanvaarden.

Het lidmaatschap neemt aanvang als bovenstaande voorwaarden voldaan zijn en eindigt met het begin van

het volgend academiejaar van de K.U.Leuven.

Artikel 7

Effectieve Leden

§1. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet ten minste elf bedragen. De effectieve leden zijn titularis van aile rechten en plichten die in de V&S-wet aan leden worden toegekend. Het effectief lidmaatschap is gratis.

§2. Slechts natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van de K.U.Leuven kunnen effectief lid van de vereniging zijn. Naar deze studenten zal in wat volgt verwezen worden met de term "studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen". Als een effectief lid tijdens zijn lidmaatschap ophoudt aan deze voorwaarde te voldoen, wordt zijn lidmaatschap automatisch beëindigd.

§3. De effectieve leden worden verkozen zoals bepaald in art. 9. De geldig samengestelde Algemene

Vergadering kan bijkomende effectieve leden aannemen en uitsluiten.

Artikel 8

§1. Indien door de Algemene Vergadering aan een persoon het effectief lidmaatschap van de vereniging wordt aangeboden, neemt zijn lidmaatschap aanvang op het moment dat die persoon het lidmaatschap aanvaardt. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege om middernacht op de eerstvolgende 31ste juli na aanvaarding. Indien de Algemene Vergadering op de 31ste juli een persoon ais effectief lid tat de vereniging toelaat, dan eindigt dat lidmaatschap diezelfde dag om middernacht.

§2. Het lidmaatschap wordt beëindigd door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief of een e-mail, geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een effectief lid is gebonden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen en het ontslag gaat pas in van zodra redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien. Het ontslag zal in het register van de leden worden ingeschreven.

§3. Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging en kunnen betaalde bedragen niet terugvorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 9

§1, Het Dagelijks Bestuur is verplicht elk jaar in de periode tussen 1 april en het einde van ditzelfde academiejaar verkiezingen te organiseren ter verkiezing van de in het intern reglement bepaalde effectieve leden van het volgende werkjaar. Op deze verkiezingen zijn aile natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van de K.U.Leuven.

Echter de effectieve leden die voor het jaarpresidium worden verkozen, worden verkozen volgens artikel 10 van het intern reglement.

§2. De precieze modaliteiten van de verkiezingen moeten worden vastgelegd in een specifiek kiesreglement. De Algemene Vergadering keurt het kiesreglement goed op voorstel van het Dagelijks Bestuur. Het Dagelijks Bestuur moet het kiesreglement openbaar maken op de website van de Landbouwkring vzw. Een aankondiging hiervan dient te verschijnen in een papieren publicatie, die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen gesteld wordt. Vanaf twee weken voor de verkiezingen t.e.m, de afloop van de jaarlijkse verkiezingen mag het reglement geen wijzigingen ondergaan.

§3. Het kiesreglement dient in elk geval te specificeren op welke manier bepaald wordt welke kandidaten de verkiezingen hebben gewonnen. De verkozen kandidaten worden op de 31ste juli volgend op de dag van de verkiezingen om middernacht van rechtswege effectief lid van de vereniging. Hun lidmaatschap eindigt precies één jaar later. Aan de leden wordt kenbaar gemaakt welke kandidaten verkozen zijn een dag na de verkiezingen.

Artikel 10

De Raad van Bestuur dient er op toe te zien dat de bepalingen van artikel 9 correct uitgevoerd worden.

TITEL Ill

De algemene vergadering.

Artikel 11

De Algemene Vergadering bestaat uit de effectieve leden. Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Elk effectief lid heeft één stem. De actieve leden hebben enkel spreekrecht, geen stemrecht, In het intern reglement van landbouwkring VZW worden de modaliteiten van het effectief lidmaatschap verder gespecifieerd.

De algemene vergadering bekrachtigt zijn eigen samenstelling op een algemene vergadering van het eerste semester van het academiejaar.

Artikel 12

Conform de V&S-wet beschikt de Algemene Vergadering over de volgende bevoegdheden:

.1. de wijziging van de statuten;

.2. de benoeming en afzetting van de bestuurders en Dagelijks Bestuurders;

" 3, de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

" 4. de kwijting aan de bestuurders, de Dagelijks Bestuurders en de commissarissen;

" 5. de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

" 6. de ontbinding van de vereniging;

" 7. de uitsluiting van een effectief !id;

.8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

" 9. alle gevallen waarin de statuten dit vereisen

Artikel 13

§1, De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen gehouden worden op de plaats, de dag en het uur vermeld in de uitnodiging. De uitnodiging wordt ten minste 8 dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering verstuurd per e-mail of per post naar alle effectieve leden. De Voorzitter van de Raad Van Bestuur moet de aankondiging ook openbaar maken in een papieren publicatie die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-lngenieurswetenschappen gesteld wordt.

§2. De vergaderingen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Aan de oproepingsbrief wordt de agenda toegevoegd waarin elk punt is opgenomen dat door ten minste één effectief lid werd aangebracht.

§3. Bijzondere bijeenkomsten in de Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt ten minste 8 dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering naar aile effectieve leden per e-mail of per post verstuurd. De Voorzitter van de Raad Van Bestuur moet de aankondiging ook openbaar maken in een papieren publicatie die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen gesteld wordt.

§4. De Algemene Vergadering kan punten buiten de agenda bespreken en goedkeuren.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14

§1. De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen, indien minstens de helft van de effectieve leden aanwezig zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, tenzij de V&S-wet of deze statuten uitdrukkelijk anders vereisen. Stemming gebeurt bij handopsteking of, indien ten minste 1/3 van de effectieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn op verzoek, door geheime stemming. Over personen wordt steeds geheim gestemd.

§2. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en in diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Indien de ondervoorzitter eveneens afwezig is, wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door een aanwezige bestuurder, door zijn collega- bestuurders aangeduid.

Artikel 15

§1. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging na uitdrukkelijke vermelding van de wijzigingen in de oproeping, in een vergadering, die voldoet aan een quorum van 2/3 van de effectieve leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn, indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

§2. De Algemene Vergadering kan besluiten tot de uitsluiting van een effectief lid met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Op de vergadering die over uitsluiting beraadslaagt en beslist dient 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

§3. De effectieve leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een actief lid dat tot een der werkgroepenraarpresidia behoort.

§4. Van elke vergadering worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten,

§5. Verdere modaliteiten 1.v.m. de vergaderingen van de Algemene Vergadering worden aangevuld door een intern reglement. De Algemene Vergadering beslist over dat intern reglement bij dezelfde voorwaarden als

§1.

TITEL IV

De Raad van Bestuur

Artikel 16

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste zeven en ten hoogste tien leden. De raad van bestuur is samengesteld als volgt:

1° De voorzitter (preses), ondervoorzitter (vice-preses), de penningmeester, de sportverantwoordelijke en de activiteitenverantwoordelijke.

2° Minimum twee en maximaal vijf Uitgetreden Dagelijks Bestuurders. Deze worden voorgedragen door de Raad van Bestuur.

§2. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van het Dagelijks Bestuur en in diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Indien de ondervoorzitter van het Dagelijks Bestuur eveneens afwezig is, wordt de raad van bestuur voorgezeten door een aanwezige bestuurder door zijn collega-bestuurders aangeduid.

§3. Indien een persoon door de Algemene Vergadering tot bestuurder van de vereniging wordt benoemd, neemt zijn mandaat aanvang op het moment dat de Algemene Vergadering het besluit tot benoeming neemt. Het mandaat eindigt van rechtswege om middernacht op de eerstvolgende 31ste juli na dat moment. Indien de Algemene Vergadering op de 31ste juli een persoon tot bestuurder van de vereniging benoemt, dan eindigt dat mandaat diezelfde dag om middernacht.

Artikel 17

Bestuurders kunnen ontslag nemen door een gewone ontslagbrief of e-mail, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 18

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of twee andere bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de plaats die in het oproepingsbericht wordt vermeld. Zij vergadert minstens één keer per jaar,

§2. De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig is. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Bij staking van stemmen is de stem van de persoon die de vergadering voorzit doorslaggevend.

§3. Van elke vergadering worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 19

§1. indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat tegenstrijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor de Raad van Bestuur een besluit neemt.

§2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

§3. Voorvermelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt doorgaans gelden voor soortgelijke verrichtingen.

§4. Indien een bestuurder zich verkiesbaar stelt, verwijdert hij zich uit de vergadering indien er een beraadslaging plaatsvindt die betrekking heeft op de controle op de verkiezingen of de bespreking van het verkiezingsresultaat.

Artikel 20

§1. De Raad van Bestuur heeft de macht om al de daden van beheer of van beschikking te stellen die de vereniging aanbeiangen.

§2. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders. De bevoegdheid van die personen wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken. De overdracht kan geen bétrekking hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 21

§1. De interne beslissingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur gebeurt collegiaal, de externe vertegenwoordigingsmacht gebeurt gezamenlijk, door middel van twee handtekeningen.

§2, Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als collage, wordt ten aanzien van derden de vereniging verbonden door de handtekening van één willekeurige bestuurder. De bestuurders moeten ten opzichte van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

§3, De Raad van Bestuur kan niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen en rechtshandelingen stellen die verband houden met het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De toestemming van de Algemene Vergadering is eveneens vereist voor handelingen die te maken hebben met het hypothekeren, met het lenen en uitlenen van financiële middelen, voor om het even welke termijn en met het opheffen van hypotheken, Voor aankopen of financiële engagementen die de waarde van 5000 euro overstijgen is eveneens de uitdrukkelijke toestemming van de Algemene Vergadering vereist, evenals voor tekenen van contracten die een duur hebben van meer dan één jaar. Deze bevoegdheidsbeperkingen zijn niet tegenwerpelijk aan derden, zelfs niet nadat zij openbaar gemaakt zijn. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 22

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in elk geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

TITEL V

Het Dagelijks Bestuur,

Artikel 23

§1, De dagelijkse werking van de vzw wordt verzorgd door het Dagelijks Bestuur. Haar bevoegdheid geldt voor één jaar dat loopt van 1 augustus tot 31 juli middernacht het daarop volgende jaar.

Mon 2.2

t ~ 11.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

§2. Het Dagelijks Bestuur wordt verkozen tijdens de jaarlijkse verkiezingen conform het kiesreglement. De samenstelling van het Dagelijks Bestuur bestaat minimaal uit:

1° de preses, verder vernoemd als voorzitter van het Dagelijks Bestuur.

2° een vice-preses (ondervoorzitter), penningmeester, secretaris, onderwijsverantwoordelijke, B.R. verantwoordelijke, cursusdienstverantwoordelijke en een logistiekverantwoordelijke. Voor de verdere samenstelling wordt verwezen naar het intern reglement.

§3. Tot zijn bevoegdheid behoort alles wat de dagelijkse werking van de vereniging aanbelangt.

Daarnaast beschikt het Dagelijks bestuur over aile bevoegdheden die door deze statuten niet uitdrukkelijk

aan de Raad van Bestuur en/of de Algemene Vergadering worden toegekend.

TITEL VI

Diverse bepalingen

Artikel 24

§1. De bestuurders en Dagelijks Bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en deze statuten zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

§2 Aansluitend bij de statuten van Landbouwkring vzw is een intern reglement van Landbouwkring vzw opgesteld waarin aanvullende modaliteiten zijn opgenomen, in geval van tegenstrijdigheid prevaleren de statuten.

Artikel 25

§1 Het boek- en werkjaar begint op 1 augustus en eindigt op 31 juli van het jaar erna. In uitzonderlijke gevallen kan gebruik gemaakt worden van een verlengd boekjaar. De toestemming hiervoor wordt gegeven door de Algemene Vergadering.

§2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

§3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 van de V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

§4. De Raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaand boekjaar alsook een voorstel van begroting voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 26

§1. Tot ontbinding van de vereniging zal worden overgegaan door de Algemene Vergadering, die samengeroepen dient te warden volgens de bepalingen van artikel 15 van deze statuten.

§2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid die door de V&S-wet vereist zijn. Vanaf de beslissing tot de ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de V&S-wet.

§3, Ingeval van vereffening of ontbinding dient het netto actief van het maatschappelijk bezit na aanzuivering van de schulden te worden overgemaakt aan een vzw met een gelijkaardig doel. Deze wordt gekozen door de Algemene Vergadering met 2/3 van de uitgebrachte stemmen.

§4. Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de eventuele benoeming en de ambtsbeëindiging van vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Artikel 27

Alle actieve, effectieve leden en bestuurders doen dit op vrijwillige basis en zijn dus onbezoldigd. Persoonlijke onkosten worden niet vergoed, tenzij er vooraf een goedkeuring is van het Dagelijks Bestuur.

Artikel 28

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld is de V&S-wet van toepassing.

~ a

Voor. r behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Anke Van den Bergh, Bovenweg 22, 1980 Zemst, geboren te Mortsel op 23/09/1990, Belg Simon Eyers, Desselhaegenstraat 55, 3300 Tienen, geboren te Leuven op 02/11/1990, Belg Elke Smets, Viierbeekstraat 27, 3052 Bianden, geboren te Leuven op 17/09/1990, Belg Aurelle Basiç, Speelhofstraat 18, 3290 Diest, geboren te Diest op 8/6/1990, Belg

Free De Schouwer, Jeugdsquare 3, 3210 Linden, geboren te Leuven op 10/09/1990, Belg

Bij beslissing van de verkiezingen op lb mei 2012 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 10 mei 2012 worden de volgende personen onslagen uit de Raad Van Bestuur:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bij beslissing van de verkiezingen op 10 mei 2012 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 10 mei 2012 bestaat de Raad Van Bestuur vanaf heden uit:

Lennart Hermans, White Chateaustraat 7, 8900 laper, geboren te leper op 20103/1992, Belg

Bob Cavents, Mermansstraat 23, 2300 Turnhout, geboren te Turnhout op 17/05/1991, Beig

Emma Strubbe, Veldegemsestraat 52, 8210 Veldegem, geboren te Torhout op 22/11/1991, Belg

Wim Buyens, Stenenstraat 56, 2460 Lichtaart, geboren te Tumhout op 1710211991, Belg

Helena Van Cauwenberge, Lt. Jacobsstraat 27, 1750 Lennik, geboren te Ninove op 17108/1991, Belg

Bij beslissing van de verkiezingen op 10 mei 2012 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 10 mei 2012 worden de volgende personen ontslagen uit het dagelijks bestuur:

Van den Bergh Anke, Voorzitter

Eyers Simon, Onder-Voorzitter

Bij beslissing van de verkiezingen op 10 mei 2012 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 10 mei 2012 bestaat het dagelijks bestuur vanaf heden uit:

Gewijzigd op 10 mei 2012 door de Algemene Vergadering van Landbouwkring vzw.

Hermans Lennart, Voorzitter

Cavents Bob, Onder-Voorzitter

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

26/08/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Il1 lI1 t11l tI1I I ltlI tI1 Ifl II II

*11131190*

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Nee.-44.~..4nes.~ád ter griffie

i30wl;ibsni( van i:oaphaeci

t0 1, zDuven, ALio.

DE GP.tFF1 Pr,

Griffie

C1D

e TITEL I

,o Naam, oprichters, zetel, doel.

Artikel 1

§1. De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk en de stichting, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals dgewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16januari 2003(hierna "V&S-wet"

genoemd).

§2. De vereniging draagt de naam "Landbouwkring", afgekort "LBK". Die naam moet voorkomen in alle

1-1 akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

§ 3 De vereniging werd opgericht te Heverlee op 24/07/2006 door

N Caron Korneel - Oude Provenstraat 51, 8978 Watou, geboren te Ieper op 1510411985, Belg De Roover Stefanie - Pleinstraat 124, 3001 Heverlee, geboren te Leuven op 25/09/1985, Belg

fcs Lauwers Thomas - Eksterveldlaan 35, 2820 Bonheiden, geboren te Leuven op 22/09/1985, Belg

Nieuwdorp Annelore - Kasteelstraat 124, 1853 Strombeek-Bever, geboren te Leuven op 01103/1985, Belg van der Krogt Jo-Anne - Kuitegemstraat 71, 2890 Sint-Amands, geboren te Whakatane op 10/05/1984, Nederlander

z

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Waversebaan 12, 3001 Heverlee, gelegen in het gerechtelijk

;a arrondissement Leuven. De Raad van Bestuur kan bij eenvoudige beslissing de plaats van vestiging

verplaatsen binnen dat gerechtelijk arrondissement.

=

Artikel 3

P

§1. De vereniging heeft tot doel, als faculteitskring van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van de Katholieke Universiteit te Leuven, een aanvulling te verschaffen op de universitaire vorming van de student bioingenieur bij het opgelegde programma van de universiteit, in deze hoedanigheid is zij onder meer organisator van tal van ontspannende, sportieve, sociale, culturele en maatschappelijk vormende activiteiten. Ze zal er naar streven goede banden te onderhouden met andere faculteitskringen. Verder beoogt zij op onderwijskundig vlak de belangen van de leden te behartigen en de studentenvertegenwoordiging in de bestuursorganen van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen te verzekeren.

§2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het doel, en mag daartoe alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 882.914.784

Benaming

(voluit) : Landbouwkring

(verkort) : LBK

Rechtsvorm : VZW

Zetel : waversebaan 12 3001 Heverlee

Onderwerp akte : Statuten Landbouwkring

Wijziging van de statuten van de landbouwkring, zoals goedgekeurd door de algemene vergadering op 19 mei 2011:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen; kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar maatschappelijk doel rechtvaardigen.

Zij mag ook haar medewerking verfenen aan alle verenigingen, kringen of instellingen die een gelijkaardig doel als het hare nastreven.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden zoals bepaald

in artikel 26.

TITEL I l

Leden

Artikel 5

§1. Naast effectieve leden kent de vereniging nog toegetreden leden, ook actieve leden genoemd. Deze zijn houder van een lidkaart.

§2. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten staan beschreven.

Artikel 6

Actieve Leden

Elke student van de faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen kan actief lid worden door aan volgende

voorwaarden te voldoen:

1. Alle natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO

stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-

Ingenieurswetenschappen van de K.U.Leuven.

2.Het inschrijvingsformulier volledig invullen.

3.Het lidgeld betalen.

4.De statuten van de VZW te aanvaarden.

Het lidmaatschap neemt aanvang als bovenstaande voorwaarden voldaan zijn en eindigt met het begin van

het volgend academiejaar van de K.U.Leuven.

Artikel 7

Effectieve Leden

§1. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet ten minste elf bedragen. De effectieve leden zijn titularis van alle rechten en plichten die in de V&S-wet aan leden worden toegekend. Het effectief lidmaatschap is gratis.

§2. Slechts natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de K.U.Leuven kunnen effectief lid van de vereniging zijn. Naar deze studenten zal in wat volgt verwezen worden met de term "studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen". Als een effectief lid tijdens zijn lidmaatschap ophoudt aan deze voorwaarde te voldoen, wordt zijn lidmaatschap automatisch beëindigd.

§3. De effectieve leden worden verkozen zoals bepaald in art. 9. De geldig samengestelde Algemene

Vergadering kan bijkomende effectieve leden aannemen en uitsluiten.

Artikel 8

§1. Indien door de Algemene Vergadering aan een persoon het effectief lidmaatschap van de vereniging wordt aangeboden, neemt zijn lidmaatschap aanvang op het moment dat die persoon het lidmaatschap aanvaardt. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege om middernacht op de eerstvolgende 31ste juli na aanvaarding. Indien de Algemene Vergadering op de 31ste juli een persoon als effectief lid tot de vereniging toelaat, dan eindigt dat lidmaatschap diezelfde dag om middernacht.

§2. Het lidmaatschap wordt beëindigd door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief of een e-mail, geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een effectief lid is gebonden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen en het ontslag gaat pas in van zodra redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien. Het ontslag zal in het register van de leden worden ingeschreven.

§3. Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging en kunnen betaalde bedragen niet terugvorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 9

§1. Het Dagelijks Bestuur is verplicht elk jaar in de periode tussen 1 april en het einde van ditzelfde academiejaar verkiezingen te organiseren ter verkiezing van de in het intern reglement bepaalde effectieve leden van het volgende werkjaar. Op deze verkiezingen zijn alle natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van de K.U.Leuven.

Echter de effectieve leden die voor het jaarpresidium worden verkozen, worden verkozen volgens artikel 10 van het intern reglement.

§2. De precieze modaliteiten van de verkiezingen moeten worden vastgelegd in een specifiek kiesreglement. De Algemene Vergadering keurt het kiesreglement goed op voorstel van het Dagelijks Bestuur. Het Dagelijks Bestuur moet het kiesreglement openbaar maken op de website van de Landbouwkring vzw. Een aankondiging hiervan dient te verschijnen in een papieren publicatie, die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen gesteld wordt. Vanaf twee weken voor de verkiezingen t.e.m. de afloop van de jaarlijkse verkiezingen mag het reglement geen wijzigingen ondergaan.

§3. Het kiesreglement dient in elk geval te specificeren op welke manier bepaald wordt welke kandidaten de verkiezingen hebben gewonnen. De verkozen kandidaten worden op de 31ste juli volgend op de dag van de verkiezingen om middernacht van rechtswege effectief lid van de vereniging. Hun lidmaatschap eindigt precies één jaar later. Aan de leden wordt kenbaar gemaakt welke kandidaten verkozen zijn een dag na de verkiezingen.

Artikel 10

De Raad van Bestuur dient er op toe te zien dat de bepalingen van artikel 9 correct uitgevoerd worden.

TITEL III

De algemene vergadering.

Artikel 11

De Algemene Vergadering bestaat uit de effectieve leden. Aile effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Elk effectief lid heeft één stem. De actieve leden hebben enkel spreekrecht, geen stemrecht. In het intern reglement van landbouwkring VZW worden de modaliteiten van het effectief lidmaatschap verder gespecifieerd.

De algemene vergadering bekrachtigt zijn eigen samenstelling op een algemene vergadering van het eerste semester van het academiejaar.

Artikel 12

Conform de V&S-wet beschikt de Algemene Vergadering over de volgende bevoegdheden:

" 1. de wijziging van de statuten;

" 2. de benoeming en afzetting van de bestuurders en Dagelijks Bestuurders;

" 3. de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

" 4. de kwijting aan de bestuurders, de Dagelijks Bestuurders en de commissarissen; .5. de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

" 6. de ontbinding van de vereniging;

" 7. de uitsluiting van een effectief lid;

" 8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

" 9. alle gevallen waarin de statuten dit vereisen

Artikel 13

§1. De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen gehouden worden op de plaats, de dag en het uur vermeld in de uitnodiging. De uitnodiging wordt ten minste 8 dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering verstuurd per e-mail of per post naar alle effectieve leden. De Voorzitter van de Raad Van Bestuur moet de aankondiging ook openbaar maken in een papieren publicatie die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen gesteld wordt.

§2. De vergaderingen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Aan de oproepingsbrief wordt de agenda toegevoegd waarin elk punt is opgenomen dat door ten minste één effectief lid werd aangebracht.

§3. Bijzondere bijeenkomsten in de Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt ten minste 8 dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden per e-mail of per post verstuurd. De Voorzitter van de Raad Van Bestuur moet de aankondiging ook openbaar maken in een papieren publicatie die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen gesteld wordt.

§4. De Algemene Vergadering kan punten buiten de agenda bespreken en goedkeuren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14

§1. De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen, indien minstens de helft van de effectieve leden aanwezig zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, tenzij de V&S-wet of deze statuten uitdrukkelijk anders vereisen. Stemming gebeurt bij handopsteking of, indien ten minste 1/3 van de effectieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn op verzoek, door geheime stemming. Over personen wordt steeds geheim gestemd.

§2. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en in diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Indien de ondervoorzitter eveneens afwezig is, wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door een aanwezige bestuurder, door zijn collega- bestuurders aangeduid.

Artikel 15

§1. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging na uitdrukkelijke vermelding van de wijzigingen in de oproeping, in een vergadering, die voldoet aan een quorum van 2/3 van de effectieve leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn, indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

§2. De Algemene Vergadering kan besluiten tot de uitsluiting van een effectief lid met een meerderheid van 213 van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Op de vergadering die over uitsluiting beraadslaagt en beslist dient 213 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

§3. De effectieve leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een actief lid dat tot een der werkgroepen/jaarpresidia behoort.

§4. Van elke vergadering worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

§5. Verdere modaliteiten i.v.m. de vergaderingen van de Algemene Vergadering worden aangevuld door een intern reglement. De Algemene Vergadering beslist over dat intern reglement bij dezelfde voorwaarden ais §1.

TITEL IV

De Raad van Bestuur

Artikel 16

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste zeven en ten hoogste tien leden. De raad van bestuur is samengesteld als volgt:

1° De voorzitter (preses), ondervoorzitter (vice-preses), de penningmeester, de log istiekverantwoordelijke en de activiteitenverantwoordelijke.

20 Minimum twee en maximaal vijf Uitgetreden Dagelijks Bestuurders. Deze worden voorgedragen door de Raad van Bestuur.

§2. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van het Dagelijks Bestuur en in diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Indien de ondervoorzitter van het Dagelijks Bestuur eveneens afwezig is, wordt de raad van bestuur voorgezeten door een aanwezige bestuurder door zijn collega-bestuurders aangeduid.

§3. Indien een persoon door de Algemene Vergadering tot bestuurder van de vereniging wordt benoemd, neemt zijn mandaat aanvang op het moment dat de Algemene Vergadering het besluit tot benoeming neemt. Het mandaat eindigt van rechtswege om middernacht op de eerstvolgende 31ste juli na dat moment. Indien de Algemene Vergadering op de 31ste juli een persoon tot bestuurder van de vereniging benoemt, dan eindigt dal mandaat diezelfde dag om middernacht.

Artikel 17

Bestuurders kunnen ontslag nemen door een gewone ontslagbrief of e-mail, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 18

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of twee andere bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de plaats die in het oproepingsbericht wordt vermeld. Zij vergadert minstens één keer per jaar.

§2. De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig is. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Bij staking van stemmen is de stem van de persoon die de vergadering voorzit doorslaggevend.

§3. Van elke vergadering worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 19

§1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat tegenstrijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor de Raad van Bestuur een besluit neemt.

§2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

§3. Voorvermelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt doorgaans gelden voor soortgelijke verrichtingen.

§4. Indien een bestuurder zich verkiesbaar stelt, verwijdert hij zich uit de vergadering indien er een beraadslaging plaatsvindt die betrekking heeft op de controle op de verkiezingen of de bespreking van het verkiezingsresultaat.

Artikel 20

§1. De Raad van Bestuur heeft de macht om al de daden van beheer of van beschikking te stellen die de vereniging aanbelangen.

§2. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders. De bevoegdheid van die personen wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken. De overdracht kan geen betrekking hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 21

§1. De interne beslissingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur gebeurt collegiaal, de externe vertegenwoordigingsmacht gebeurt gezamenlijk, door middel van twee handtekeningen.

§2. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt ten aanzien van derden de vereniging verbonden door de handtekening van één willekeurige bestuurder. De bestuurders moeten ten opzichte van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

§3. De Raad van Bestuur kan niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen en rechtshandelingen stellen die verband houden met het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De toestemming van de Algemene Vergadering is eveneens vereist voor handelingen die te maken hebben met het hypothekeren, met het lenen en uitlenen van financiële middelen, voor om het even welke termijn en met het opheffen van hypotheken. Voor aankopen of financiële engagementen die de waarde van 5000 euro overstijgen is eveneens de uitdrukkelijke toestemming van de Algemene Vergadering vereist, evenals voor tekenen van contracten die een duur hebben van meer dan één jaar. Deze bevoegdheidsbeperkingen zijn niet tegenwerpelijk aan derden, zelfs niet nadat zij openbaar gemaakt zijn. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 22

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in elk geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel ais college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

TITEL V

Het Dagelijks Bestuur.

Artikel 23

§1. De dagelijkse werking van de vzw wordt verzorgd door het Dagelijks Bestuur. Haar bevoegdheid geldt voor één jaar dat loopt van 1 augustus tot 31 juli middernacht het daarop volgende jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2. Het Dagelijks Bestuur wordt verkozen tijdens de jaarlijkse verkiezingen conform het kiesreglement. De samenstelling van het Dagelijks Bestuur bestaat minimaal uit:

1° de preses, verder vernoemd als voorzitter van het Dagelijks Bestuur.

2° een vice-preses (ondervoorzitter), penningmeester, secretaris, onderwijsverantwoordelijke, B.R. verantwoordelijke, cursusdienstverantwoordelijke en een logistiekverantwoordelijke. Voor de verdere samenstelling wordt verwezen naar het intern reglement.

§3. Tot zijn bevoegdheid behoort alles wat de dagelijkse werking van de vereniging aanbelangt.

Daarnaast beschikt het Dagelijks bestuur over alle bevoegdheden die door deze statuten niet uitdrukkelijk

aan de Raad van Bestuur en/of de Algemene Vergadering worden toegekend.

TITEL VI

Diverse bepalingen

Artikel 24

§1. De bestuurders en Dagelijks Bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en deze statuten zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

§2 Aansluitend bij de statuten van Landbouwkring vzw is een intern reglement van Landbouwkring vzw opgesteld waarin aanvullende modaliteiten zijn opgenomen, in geval van tegenstrijdigheid prevaleren de statuten.

Artikel 25

§1, Het boek- en werkjaar begint op 1 augustus en eindigt op 31 juli van het jaar erna. In uitzonderlijke gevallen kan gebruik gemaakt worden van een verlengd boekjaar. De toestemming hiervoor wordt gegeven door de Algemene Vergadering.

§2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

§3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 van de V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

§4. De Raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaand boekjaar alsook een voorstel van begroting voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 26

§1. Tot ontbinding van de vereniging zal worden overgegaan door de Algemene Vergadering, die samengeroepen dient te worden volgens de bepalingen van artikel 15 van deze statuten.

§2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid die door de V&S-wet vereist zijn. Vanaf de beslissing tot de ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de V&S-wet.

§3. Ingeval van vereffening of ontbinding dient het netto actief van het maatschappelijk bezit na aanzuivering van de schulden te worden overgemaakt aan een vzw met een gelijkaardig doel. Deze wordt gekozen door de Algemene Vergadering met 2/3 van de uitgebrachte stemmen.

§4. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de eventuele benoeming en de ambtsbeëindiging van vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Artikel 27

Alle actieve, effectieve leden en bestuurders doen dit op vrijwillige basis en zijn dus onbezoldigd. Persoonlijke onkosten worden niet vergoed, tenzij er vooraf een goedkeuring is van het Dagelijks Bestuur.

Artikel 28

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld is de V&S-wet van toepassing.

Bij beslissing van de verkiezingen op 12 mei 2011 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 12 mei 2011 bestaat de Raad Van Bestuur vanaf heden uit

Voor-

behouden

aan het

" Belgisch -Staatsblad

s

mciciz2

Laiik B - Vervolg

berlasing van de verkieZingen op 12 mei 2011 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 12 mei 2011 worden de volgende personen onslagen uit de Raad Van Bestuur.

Pieter-Jan Wittocx, Velkgerstraat 35, 2800 Mechelen, geboren te Mechelen op 2711211989, Belg

Nick Duinslaeger, Pachthofstraat 58, 3191 Haver, geboren te Jette op 13101/1990. Belg

Sam Van Craenenbroeck, hilechelsesteeraiveg 1123, 3020 Herent, geboren te Bonheiden op 22/0811989,

Belg

Jet Bergman, , 3920 Lommel, geboren te Lommel op 17108/1989, Belg

Renske Petré, Kwadeplasstr at 41, 3350 Neertinter, geboren te Asse op 25/07/1989, Belg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Bq beslissing van de verkiezingen op 12 mei 2011 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 12 mei 2011 bestaat de Raad Van Bestuur vanaf heden uit:

Anke Van de Bergh, Bovenweg 22, 1980 Ze st, geboren te Mortsel op 2310911990, Belg Simon Eyers, Desselhaegenstraat 55, 3300 Tienen, geboren te Leuven op 02/1111990, Belg Elke Smets, Vterbeekstraat 27, 3052 Blanden, geboren te Leuven op 17/09/1990, Belg Aurerre Bas+iç, Speelhoistraat 18, 3290 Diest, geboren te Diest op 8/B/1B90, Belg

Free De Schouwer, Jeugdsquare 3.3210 Linden, geboren te Leuven op 10109/1990, Belg

Bq beslissing van de verkiezingen op 12 mei 2011 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 12 mei 2011 worden de volgende personen ontslagen uit het dsgeíijks bestuur

Wiitocc Pieter-Jan, Voorzitter

Duinslaeger Nids, Onder-Voorzitter

Bq beslissing van de verkiezingen op 12 mei 2011 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Afgem ene Vengade[irg van i1Qncdvnc/g 12 uurei 2011 bestaat het dagelijks bestuur vanaf heden teL

Gewijzigd up 12 mei 2011 door de Aigernene ilergadetirrg van 1.arrdbouwkrirag vzw.

Vande Bergh fie, Voorzitter

Eyers Simon, Or Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenw

Verso : Naam en handtekening

09/09/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

3 1 Ale 2015

Qriffie Reentbank van Koophandel

Catiele/en.

Ondernemingsnr : 882.914.784

Benaming

(voluit) : Landbouwkring

(verkort) : LBK

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Waversebaan 12 3001 Heverlee

Onderwerp akte : Statuten Landbouwkring

LANDBOUWKRING vzw

KU LEUVEN

Waversebaan 12

3001 Heverlee

tel. 0485 59 78 96

e-mail. Ibk@landbouwkring.be

KBC: 734-3323205-91

Ondememingsnr.: 882 914 784

TITEL I

Naam, oprichters, zetel, doel, lidgeld.

Artikel 1

§1. De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk en de stichting, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna "V&S-wet" genoemd).

§2. De vereniging draagt de naam "Landbouwkring", afgekort "LBK". Die naam moet voorkomen in alle,

akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de

vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door

de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

§ 3 De vereniging werd opgericht te Heverlee op 24/07/2006 door

Caron Komeel - Oude Provenstraat 51, 8978 Watou, geboren te leper op 15/04/1985, Belg

De Roover Stefanie - Pleinstraat 124, 3001 Heverlee, geboren te Leuven op 2510911985, Belg

LauWers Thomas - Eksterveldlaan 35, 2820 Bonheiden, geboren te Leuven op 2210911985, Belg

Nieuwdorp Annelore - Kasteelstraat 124, 1853 Strombeek-Bever, geboren te Leuven op 01/03/1985, Belg

van der Krogt Jo-Anne - Kuitegemstraat 71, 2890 Sint-Amands, geboren te Whakatane op 10/05/1984,

Nederlander

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Waversebaan 12, 3001 Heverlee, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De Raad van Bestuur kan bij eenvoudige beslissing de plaats van vestiging verplaatsen binnen dat gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

§1, ige vereniging heeft tot doel, als faculteitskring van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven, een aanvulling te verschaffen op de universitaire vorming van de student bio-ingenieur bij het

opgelegde programma van de universiteit, in deze hoedanigheid is zij onder meer organisator van tal van

Op de laatste blz. van LuiK BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ontspannende, sportieve, sociale, culturele en maatschappelijk vormende activiteiten. Ze zal er naar streven goede banden te onderhouden met andere faculteitskringen. Verder beoogt zij op onderwijskundig vlak de belangen van de leden te behartigen en de studentenvertegenwoordiging in de bestuursorganen van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen te verzekeren.

§2. De vereniging mag aile rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het doel, en mag daartoe alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen; kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar maatschappelijk doel rechtvaardigen.

Zij mag ook haar medewerking verlenen aan alle verenigingen, kringen of instellingen die een gelijkaardig doel als het hare nastreven.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden zoals bepaald

in artikel 26.

TITEL Il

Leden

Artikel 5

§1. Naast effectieve leden kent de vereniging nog toegetreden leden, ook steunende leden genoemd. Deze zijn houder van een lidkaart.

§2. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten staan beschreven.

§3. Het lidgeld wordt bij het begin van het werkingsjaar vastgelegd, met een maximum van EUR 100,-.

Artikel 6

Steunende Leden

Elke student van de faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen kan steunend lid worden door aan volgende

voorwaarden te voldoen:

1. Alle natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO

stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-

Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven.

2.1-let inschrijvingsformulier volledig invullen.

3.Het lidgeld betalen.

4.De statuten van de VZW te aanvaarden.

Het lidmaatschap neemt aanvang als bovenstaande voorwaarden voldaan zijn en eindigt met het begin van

het volgend academiejaar van de KU Leuven.

Artikel 7

Effectieve Leden

§1. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet ten minste elf bedragen. De effectieve leden zijn titularis van alle rechten en plichten die in de V&S-wet aan leden worden toegekend, Het effectief lidmaatschap is gratis.

§2. Slechts natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven kunnen effectief lid van de vereniging zijn. Naar deze studenten zal in wat volgt verwezen worden met de term "studenten van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen". Als een effectief lid tijdens zijn lidmaatschap ophoudt aan deze voorwaarde te voldoen, wordt zijn lidmaatschap automatisch beëindigd.

§3. De effectieve leden worden verkozen zoals bepaald in art, 9. De geldig samengestelde Algemene Vergadering kan bijkomende effectieve leden aannemen en uitsluiten.

Artikel 8

§1. Indien door de Algemene Vergadering aan een persoon het effectief lidmaatschap van de vereniging wordt aangeboden, neemt zijn lidmaatschap aanvang op het moment dat die persoon het lidmaatschap aanvaardt. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege om middernacht op de eerstvolgende 15e juli na aanvaarding. Indien de Algemene Vergadering op de 15e juli een persoon als effectief lid tot de vereniging toelaat, dan eindigt dat lidmaatschap diezelfde dag om middernacht, Het werkingsjaar van het Dagelijks Bestuur loopt samen met het effectief lidmaatschap.

M1

` c ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

§2. Het lidmaatschap wordt beëindigd door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief of een e-mail, geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, Een effectief lid is gebonden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen en het ontslag gaat pas in van zodra redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien. Het ontslag zal in het register van de leden worden ingeschreven.

§3. Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging en kunnen betaalde bedragen niet terugvorderen.

Artikel 9

§1. Het Dagelijks Bestuur is verplicht elk jaar in de periode tussen 1 april en het einde van ditzelfde academiejaar verkiezingen te organiseren ter verkiezing van de in het intern reglement bepaalde effectieve leden van het volgende werkjaar. Op deze verkiezingen zijn alle natuurlijke personen die conform het participatiedecreet en het participatiereglement van LOKO stemgerechtigd zijn voor de verkiezingen van de studentenvertegenwoordiging aan de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven.

Echter de effectieve leden die voor het jaarpresidium worden verkozen, worden verkozen volgens artikel 10 van het intern reglement.

§2. De precieze modaliteiten van de verkiezingen moeten worden vastgelegd in een specifiek kiesreglement. De Algemene Vergadering keurt het kiesreglement goed op voorstel van de Raad van Bestuur. Het Dagelijks Bestuur moet het kiesreglement openbaar maken op de website van de Landbouwkring vzw. Een aankondiging hiervan dient te verschijnen in een papieren publicatie, die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen gesteld wordt. Vanaf twee weken voor de verkiezingen t.e.m. de afloop van de jaarlijkse verkiezingen mag het reglement geen wijzigingen ondergaan.

§3. Het kiesreglement dient in elk geval te specificeren op welke manier bepaald wordt welke kandidaten de verkiezingen hebben gewonnen. De verkozen kandidaten worden op de 15e juli volgend op de dag van de verkiezingen om middernacht van rechtswege effectief lid van de vereniging. Hun lidmaatschap eindigt precies één jaar later. Aan de leden wordt kenbaar gemaakt welke kandidaten verkozen zijn een dag na de verkiezingen.

Artikel 10

De Raad van Bestuur dient er op toe te zien dat de bepalingen van artikel 9 correct uitgevoerd warden.

TITEL II!

De algemene vergadering.

Artikel 11

De Algemene Vergadering bestaat uit de effectieve leden. Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Elk effectief lid heeft één stem. De steunende leden hebben enkel spreekrecht, geen stemrecht.

De effectieve leden zijn de leden van het Dagelijks Bestuur, 2 leden per bachelorfase en 10 Uitgetreden Dagelijks Bestuursleden. De effectieve leden van het Dagelijks Bestuur worden verkozen zoals gespecificeerd in het kiesreglement. De 2 leden per bachelorfase dienen steunend lid te zijn van de VZW, deel uit te maken van het presidium en minstens 50 studiepunten op te nemen in hun respectievelijke bachelorfase. Ook mogen ze niet behoren tot Met Dagelijks Bestuur. De 10 Uitgetreden Dagelijks Bestuursleden zijn samengesteld als volgt;

- 5 Dagelijks Bestuursleden uit de vorige Raad van Bestuur. Indien zij hun lidmaatschap niet opnemen, dienen ze vervangen te worden door een Dagelijks Bestuurder van het afgelopen jaar, voorgedragen door de Raad van Bestuur.

- 5 andere Uitgetreden Dagelijks Bestuurders, die zetelen in de Algemene Vergadering voor een periode van 3 jaar. Zij kunnen hun kandidatuur indienen bij de Raad van Bestuur, die hen dan voordraagt aan de eerstvolgende Algemene Vergadering, die hun kandidatuur dan kan goedkeuren. De Algemene Vergadering kan hen uitsluiten van het lidmaatschap op eender welk moment bij een tweemaal afwezigheid op een Algemene Vergadering per academiejaar, waarbij ze geen volmacht hebben doorgegeven aan een ander Uitgetreden Dagelijks Bestuurslid die niet zetelt in de Algemene Vergadering.

In het intern reglement van Landbouwkring VZW worden de modaliteiten van het effectief lidmaatschap verder gespecifieerd.

De algemene vergadering bekrachtigt zijn eigen samenstelling op een algemene vergadering van het eerste semester van het academiejaar.

Artikel 12

L L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Conform de V&S-wet beschikt de Algemene Vergadering over de volgende bevoegdheden:

" 1. de wijziging van de statuten;

.2. de benoeming en afzetting van de bestuurders en Dagelijks Bestuurders;

" 3. de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

" 4. de kwijting aan de bestuurders, de Dagelijks Bestuurders en de commissarissen;

" 5. de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

" 6. de ontbinding van de vereniging;

" 7. de uitsluiting van een effectief lid;

" 8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

" 9. alle gevallen waarin de statuten dit vereisen

Artikel 13

§1. De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen gehouden worden op de plaats, de dag en het uur vermeld in de uitnodiging. De uitnodiging wordt ten minste 8 dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering verstuurd per e-mail of per post naar alle effectieve leden. De Voorzitter van de Algemene Vergadering moet de aankondiging ook openbaar maken in een papieren publicatie die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen gesteld wordt,

§2. De vergaderingen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Algemene Vergadering. Aan de oproepingsbrief wordt de agenda toegevoegd, goedgekeurd door de Raad van Bestuur,

§3. Bijzondere bijeenkomsten in de Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Vergadering of op verzoek van ten minste 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt ten minste 8 dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden per e-mail of per post verstuurd. De Voorzitter van de Algemene Vergadering moet de aankondiging ook openbaar maken in een papieren publicatie die gratis ter beschikking van de studenten van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen gesteld wordt.

Artikel 14

§1. De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen, indien minstens de helft van de effectieve leden aanwezig zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, tenzij de V&S-wet of deze statuten uitdrukkelijk anders vereisen. Stemming gebeurt bij handopsteking of, indien ten minste 1/3 van de effectieve [eden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn op verzoek, door geheime stemming. Over personen wordt steeds geheim gestemd.

§2. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter gekozen door de Raad van Bestuur en in diens afwezigheid door de gekozen ondervoorzitter op de eerste Raad van Bestuur van het werkingsjaar. indien de ondervoorzitter eveneens afwezig is, wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door een aanwezige bestuurder, door zijn collega- bestuurders aangeduid.

Artikel 15

§1. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging na uitdrukkelijke vermelding van de wijzigingen in de oproeping, in een vergadering, die voldoet aan een quorum van 2/3 van de effectieve leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden, De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn, indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

§2. De Algemene Vergadering kan besluiten tot de uitsluiting van een effectief lid met een meerderheid van 213 van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, Op de vergadering die over uitsluiting beraadslaagt en beslist dient 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

§3. De effectieve leden die lid zijn van het Dagelijks Bestuur kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een steunend lid dat tot zijn werkgroepen behoort. De effectieve leden per bachelorfase kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een steunend lid dat tot zijn bachelorfase behoort en voldoet aan de voorwaarden zoals gespecifieerd in artikel 11. De effectieve leden die behoren tot de Uitgetreden Dagelijks Bestuursleden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander Uitgetreden Dagelijks Bestuurslid die voldoet aan de voorwaarden gespecifieerd in artikel 11.

§4. Van elke vergadering worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter van de Algemene Vergadering, en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

§5. Verdere modaliteiten i.v.m, de vergaderingen van de Algemene Vergadering worden aangevuld door een intern reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL IV

De Raad van Bestuur

Artikel 16

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste twaalf en ten

hoogste zestien leden. De raad van bestuur is samengesteld als volgt:

1° Voorzitter van het Dagelijks Bestuur (Preses), ondervoorzitter (vice-preses), de penningmeester, de

logistiekverantwoordelijke en de activiteitenverantwoordelijke.

2° Minimum zeven en maximaal tien Uitgetreden Dagelijks Bestuurders. Deze worden voorgedragen door

de vorige Raad van Bestuur.

3° Een lid van de Raad van Bestuur van Landbouwvrienden VZW die niet tot 1° behoort,

§2. De voorzitter en de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur worden verkozen op de eerste Raad van Bestuur van het nieuwe werkingsjaar. Indien de ondervoorzitter eveneens afwezig is, wordt de raad van bestuur voorgezeten door een aanwezige bestuurder door zijn collega-bestuurders aangeduid. De Penningmeester van de Raad van Bestuur is de Penningmeester van het Dagelijks Bestuur.

§3. Indien een persoon door de Algemene Vergadering tot bestuurder van de vereniging wordt benoemd, neemt zijn mandaat aanvang op het moment dat de Algemene Vergadering het besluit tot benoeming neemt. Het mandaat eindigt van rechtswege om middernacht op de eerstvolgende 15e juli na dat moment. Indien de Algemene Vergadering op de 15e juli een persoon tot bestuurder van de vereniging benoemt, dan eindigt dat mandaat diezelfde dag om middernacht.

Artikel 17

Bestuurders kunnen ontslag nemen door een gewone ontslagbrief of e-mail, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 18

§1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of twee andere bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de plaats die in het oproepingsbericht wordt vermeld. Zij vergadert minstens vier keer per jaar.

§2. De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig is. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college, Bij staking van stemmen is de stem van de persoon die de vergadering voorzit doorslaggevend.

§3. Van elke vergadering worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de In artikel 9 van het K.B. van 27juni 2003 vastgelegde modaliteiten,

§4. Elk lid van de Raad van Bestuur heeft 1 stem. Deze kan niet worden doorgegeven met behulp van een volmacht.

Artikel 19

§1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat tegenstrijdig is niet een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor de Raad van Bestuur een besluit neemt.

§2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

§3. Voorvermelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt doorgaans gelden voor soortgelijke verrichtingen.

§4, indien een bestuurder zich verkiesbaar stelt, verwijdert hij zich uit de vergadering indien er een beraadslaging plaatsvindt die betrekking heeft op de controle op de verkiezingen of de bespreking van het verkiezingsresultaat.

Artikel 20

§1. De Raad van Bestuur heeft de macht om al de daden van beheer of van beschikking te stellen die de vereniging aanbelangen.

§2. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders. De bevoegdheid van die personen wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken. De overdracht kan geen betrekking hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 21

§1. De interne beslissingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur gebeurt collegiaal, de externe vertegenwoordigingsmacht gebeurt gezamenlijk, door middel van twee handtekeningen.

§2. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt ten aanzien van derden de vereniging verbonden door de handtekening van één willekeurige bestuurder. De bestuurders moeten ten opzichte van derden niet doen blikken van enig besluit of enige machtiging.

§3. De Raad van Bestuur kan niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen en rechtshandelingen stellen die verband houden met het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De toestemming van de Algemene Vergadering is eveneens vereist voor handelingen die te maken hebben met het hypothekeren, met het lenen en uitlenen van financiële middelen, voor om het even welke termijn en met het opheffen van hypotheken. Voor aankopen of financiële engagementen die de waarde van 5000 euro overstijgen is eveneens de uitdrukkelijke toestemming van de Algemene Vergadering vereist, evenals voor tekenen van contracten die een duur hebben van meer dan één jaar. Deze bevoegdheidsbeperkingen zijn niet tegenwerpelijk aan derden, zelfs niet nadat zij openbaar gemaakt zijn. Niet-naleving ervan brengt wel de interree aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

§4. Het doel en de bevoegdheden van de Raad van Bestuur zijn:

- Toezicht houden op de naleving van de wettelijke en statutaire bepalingen, evenals deze uit het Intern

Reglement.

- Het opvolgen, evalueren en bijsturen waar nodig van het financieel beleid, hiervoor wordt elke Raad van Bestuur een financieel overzicht door de Penningmeester aan de Raad van Bestuur voorgesteld.

- Opstellen en opvolgen van een langetermijn visie en daarbijhorend beleid. - Het opstellen en opvolgen van het beleid en budget van het werkingsjaar. - Voorbereiden van de AV

- Het maken van aanbevelingen naar de andere organen binnen Landbouwkring VZW toe;

Voor het opstellen en opvolgen van het beleid en het budget van het werkingsjaar laat de Raad van Bestuur

de mogelijkheid aan het Dagelijks Bestuur om voorstellen te doen.

ne Raad van Bestuur krijgt alle bevoegdheden die er door wet of statuten aan worden toegekend. De Raad

van bestuur en enkel deze is bevoegd inzake het financieel beleid,

Artikel 22

Oe benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in elk geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel ais college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

TITEL V

Het Dagelijks Bestuur,

Artikel 23

§1. De dagelijkse werking van de vzw wordt verzorgd door het Dagelijks Bestuur, Haar bevoegdheid geldt voor één jaar dat loopt van van 16 juli tot 15 juli middernacht het daarop volgende jaar,

§2. Het Dagelijks Bestuur wordt verkozen tijdens de jaarlijkse verkiezingen conform het kiesreglement. De samenstelling van het Dagelijks Bestuur bestaat minimaal uit:

1° de preses, verder vernoemd als voorzitter van het Dagelijks Bestuur.

2° een vice-preses (ondervoorzitter), penningmeester, secretaris, onderwijsverantwoordelijke, B.R. verantwoordelijke, cursusdienstverantwoordeiijke en een iogistiekverantwoordelijke. Voor de verdere samenstelling wordt verwezen naar het intern reglement.

§3. Tot zijn bevoegdheid behoort alles wat de dagelijkse werking van de vereniging aanbelangt.

Daarnaast beschikt het Dagelijks bestuur over alle bevoegdheden die door deze statuten niet uitdrukkelijk

aan de Raad van Bestuur en/of de Algemene Vergadering worden toegekend.

TITEL VI

Diverse bepalingen

Artikel 24

§1. De bestuurders en Dagelijks Bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZV1l, Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en deze statuten zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

§2 Aansluitend bij de statuten van Landbouwkring vzw is een intern reglement van Landbouwkring vzw opgesteld waarin aanvullende modaliteiten zijn opgenomen, in geval van tegenstrijdigheid prevaleren de statuten.

Artikel 25

§1, Het boek- en werkjaar begint op 16juli tot 15 juli van het jaar erna. In uitzonderlijke gevallen kan gebruik gemaakt worden van een verlengd boekjaar, De toestemming hiervoor wordt gegeven door de Algemene Vergadering.

§2, De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

§3, De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 van de V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

§4. De Raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaand boekjaar alsook een voorstel van begroting voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 26

§1. Tot ontbinding van de vereniging zal worden overgegaan door de Algemene Vergadering, die samengeroepen dient te worden volgens de bepalingen van artikel 15 van deze statuten.

§2, De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid die door de V&S-wet vereist zijn, Vanaf de beslissing tot de ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de V&S-wet,

§3. Ingeval van vereffening of ontbinding dient het netto actief van het maatschappelijk bezit na aanzuivering van de schulden te worden overgemaakt aan een vzw met een gelijkaardig doel. Deze wordt gekozen door de Algemene Vergadering met 213 van de uitgebrachte stemmen.

§4, Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de eventuele benoeming en de ambtsbeëindiging van vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent,

Artikel 27

Aile steunende, effectieve leden en bestuurders doen dit op vrijwillige basis en zijn dus onbezoldigd. Persoonlijke onkosten worden niet vergoed, tenzij er vooraf een goedkeuring is van het Dagelijks Bestuur.

Artikel 28

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld is de V&S-wet van toepassing.

Gewijzigd op 7 oktober 2013 door de Algemene Vergadering van Landbouwkring vzw.

Bij beslissing van de verkiezingen op 7 mei 2015 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 7 mei 2015 worden de volgende personen ontslagen uit de Raad Van Bestuur:

Jan De Samber, Acaciastraat 57, 3920 Lommel, geboren te Leuven op 05/0811993, Belg

Peter Baeyens, Sint-Sebastiaansstraat 21, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, geboren te Etterbeek op 09/09,1993,

Belg

Hannes Van Eynde, Eindekens 82, 2440 Geel, geboren te Geel op 25/0511992, Belg

Sander Cleuren, Celestijnenlaan 79, 3001 Heverlee, geboren te Tongeren op 28/08/1991, Belg

Ben Van de Voorde, Ijzermolenstraat 143, bus 11, 3001 Heverlee, geboren te Duffel op 06/10/1998, Belg

Simon Pattyn, Ter Priemstraat 36, 8780 Oostrozebeke, geboren te Izegem op 22/02/1992, Belg

Bij beslissing van de verkiezingen op 7 mei 2015 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 7 mei 2015 bestaat de Raad Van Bestuur vanaf heden uit:

Jasper Hendrikx, Rafnusstraat 74A, 3530 Houthalen-Helchteren, geboren te Heusden-Zolder op 13/10/1994, Belg

i

MOA 2.2

Luik B - Vervolg

Katrien Martens, Kleuterweg 23, 3530 Houthalen-Helchteren, geboren te Heusden-Zolder op 08/10/1994,

Belg

Martin Botermans, Kattestraat 28, 2811 Hombeek, geboren te Bonheiden op 23/04/1994, Belg

Sarah Bostoen, Wolvenstraat 30, 9700 Oudenaarde, geboren te Waregem op 23101/1994, Belg

Tom Covens, Brasschaatbaan 10, 2960 Brecht, geboren te Turnhout op 26105/1994, Belg

Senne Hermans, Molenstraat 19, 1670 Pepingen, geboren te Halle op 01/10/1993, Belg

Hans Kerkhofs, Neerhovenstraat 17, 3670 Meeuwen-Gruitrode, geboren te Genk op 31/03/1993, Belg

Dries Descamps, Platte Lostraat 17, 3010 Kessel-Lo, geboren te Leuven op 19/09/1993, Belg

Carlo Bossaert, Dorpsstraat 93, 3440 Zoutleeuw, geboren te Leuven op 12/03/1992, Belg

Matthias Van den Bergh, Emblemseweg 38, 2520 Broechem, geboren te Lier op 03/02/1992, Belg

Niels De Brier, Saffranenbergstraat 22/0102, 3001 Heverlee, geboren te Diest op 25/01/1988, Belg

Bob Cavents, Mermansstraat 23, 2300 Turnhout, geboren te Turnhout op 17/05/1991, Belg

Jef Bergmans, 3920 Lommel, geboren te Lommel op 17108/1989, Belg

Tijl Vanhooren, Herentalsebaan 90, 2520 Ranst, geboren te Mortsel op 24103,1993, Belg

Bij beslissing van de verkiezingen op 7 mei 2015 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 7 mei 2015 worden de volgende personen ontslagen uit het dagelijks bestuur.

Hermans Senne, Voorzitter

De Samber Jan, Onder-Voorzitter

Bij beslissing van de verkiezingen op 7 mei 2015 conform het verkiezingsreglement goedgekeurd op de Algemene Vergadering van donderdag 7 mei 2015 bestaat het dagelijks bestuur vanaf heden uit:

Gewijzigd op 7 mei 2014 door de Algemene Vergadering van Landbouwkring vzw.

Hendrikx Jasper, Voorzitter

Martens Katrien, Ondervoorzitter

I +1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LANDBOUWKRING, AFGEKORT : LBK

Adresse
WAVERSEBAAN 12 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande