LE COMPTOIR DE LA PROVENCE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LE COMPTOIR DE LA PROVENCE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 890.596.887

Publication

26/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 19.06.2014, NGL 18.07.2014 14334-0264-015
29/09/2014
ÿþMort Word 11.1

[II 1:3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

1 18 SEP, 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

ta Leuv.9.4-3...." "

1-1.11-ffso

Ililir[10M1.11M111111111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0890.596.887

Benaming

(voluit) : LE COMPTOIR IDE LA PROVENCE

(verkort) :

Rechtsvorm: Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel: Nieuwe Dijkstraat 105 te 3290 'lest (Schaffen)

(volledig adres)

Onderwerp akte STATUTENWIJZIGING: KAP1TAALVERHOGING ARTIKEL 537 W1B92

Er blijkt uit een akte, verleden voor notaris Baudouin VERELST, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap met rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Vereist & Lenaerts", geassocieerde notarissen, met zetel te 3545 Halen op 26 maart 2014 dat de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders beslist heeft:

EERSTE BESLISSING

De algemene vergadering legt aan ondergetekende notaris de beslissing van de algemene vergadering op datum van eenendertig december tweeduizend dertien voor waarin beslist werd om een dividend uit te keren in toepassing van artikel 537, eerste lid WIB92

Er werd besloten tot uitkering van een bruto dividend ten bedrage van honderd en tweeduizend tweehonderd tweeëntwintig euro tweeëntwintig eurocent (¬ 102.222,22), aan te rekenen op de beschikbare reserves. Deze dividenduitkering kadert in de overgangsregeling voorzien in artikel 537 WIB92, welke het mogelijk maakt om reserves uit te keren tegen inhouding van 10% roerende voorheffing op voorwaarde dat de netto dividenden onmiddellijk warden geïncorporeerd in het kapitaal Na inhouding van de roerende voorheffing blijft een netto dividend ten bedrage van tweeënnegentigduizend euro (E 92.000,00) ter beschikking. De vennoten hebben besloten het aldus verkregen netto dividend in te brengen in kapitaal onder voorwaarden voorzien in artikel 537 WIB92. Gelet op het feit dat de vennootschap niet over voldoende liquide middelen beschikt om het dividend uit te keren in speciën werd besloten het te boeken op rekening-courant ten gunste van de vennoten. De kapitaalverhoging vindt derhalve plaats door middel van een inbreng in natura van voormeld vorderingsrecht op het toegekende dividend.

TWEEDE BESLISSING

De voorzitter doet lezing van het bijzonder verslag van de zaakvoerder opgemaakt op eenendertig december tweeduizend dertien en het verslag van de bedrijfsrevisor aangaande de kapitaalverhoging door inbreng in nature overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen. Het verslag van de bedrijfsrevisor werd opgesteld door de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "IRA NICOLAIJ BEDRIJFSREVISOR" met maatschappelijke zetel te 3800 Sint-Truiden, Kortenbosstraat 156, vertegenwoordigd door Ira NICOLAIJ, bedrijfsrevisor en opgesteld op eenentwintig maart tweeduizend veertien.

Het besluit van dit verslag luidt als volgt:

"In verband met de geplande kapitaalverhoging bij de BVBA LE COMPTOIR DE LA PROVENCE met zetel te 3290 Diest (Schaffen), Nieuwe Dijkstraat 105, werd het dossier van de inbreng in natura, bestaande uit netto dividendvorderingen voor een totaal bedrag van 92.000,00 EUR, welke ontstaan zijn ingevolge de tussentijdse dividenduitkering d.d. 31 december 2013, gecontroleerd overeenkomstig de geldende controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren

I3ij het beëindigen van mijn controlewerkzaamheden, ben ik van oordeel dat, mits naleving van de overige door artikel 537 WIB 1992 gestelde voorwaarden inzake dividenduitkering en kapitaalvermindering:

-de beschrijving van de inbreng in nature beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

-het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de over te dragen bestanddelen en voor de bepaling van de ais tegenprestatie verstrekte vergoeding;

-de toegepaste methode van waardering in het geheel genomen en ander normale omstandigheden bedrijfseconomisch verantwoordt is en leidt tot een inbrengwaarde van 92.000,00 EUR. De waardering is gebaseerd op de nominale waarde van de in te brengen vorderingen;

-voor de volledigheid wens ik op te merken dat er geen compensatie met de bestaande debet rekening courant plaatsvindt;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

-er worden geen nieuwe aandelen uitgereikt als tegenprestatie. De fractiewaarde van de 100 bestaande aandelen zal evenwel stijgen van 250,00 EUR per aandeel tot 1.170,00 EUR per aandeel.

Ik wil er tenslotte wel aan herinneren dat mijn opdracht niet bestaat in een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

Sint-Truiden, 21 maart 2014.

Voor BVBA IRA NICOLAJJ BEDRIJFSREVISOR,

NICOLAIJ ira,

bedrijfsrevisor."

Een origineel van het verslag van de bedrijfsrevisor en van het bijzonder verslag van de zaakvoerder zal samen met een uitgifte van deze akte worden neergelegd bij de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

DERDE BESLISSING

De algemene vergadering beslist om het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van tweeënnegentigduizend euro (¬ 92.000,00), om het kapitaal van de vennootschap te brengen van vijfentwintigduizend euro (E 25.000,00) op honderd zeventienduizend euro (¬ 117.000,00) door inbreng in nature van rekening couranten ten bedrage van tweeënnegentigduizend euro (E 92.000,00) gecreëerd in het kader van voormelde dividenduitkering, zonder creatie van nieuwe aandelen maar met een stijging van de fractiewaarde per aandeel van tweehonderd vijftig euro (E 250,00) naar duizend honderd zeventig euro (¬ 1.170,00) per eandeel.

Beschrijving van de inbreng in nature:

De kapitaalverhoging geschiedt voor een netto bedrag van tweeënnegentigduizend euro (¬ 92.000,00) door inbreng in nature van de vordering in rekening courant van de vennoten op de vennootschap als volgt

-De heer VERLIES Peter, voornoemd, die na voorlezing te hebben gehoord van al wat voorafgaat, verklaart volledig op de hoogte te zijn van de statuten van de vennootschap en verklaart met zijn netto aandeel in voormeld uitgekeerd dividend, te weten tweeëntachtigduizend achthonderd euro (¬ 82.800,00), te willen intekenen op voormelde kapitaalverhoging door inbreng van de credit rekening courant op zijn naam ln voormelde vennootschap zoals beschreven in het verslag van de bedrijfsrevisor en op heden nog openstaat voor tenminste hetzelfde bedrag.

-De Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "LA PROVENCE", voornoemd, die na voorlezing volledig op de hoogte te zijn van de statuten van de vennootschap en verklaart met haar netto aandeel in voormeld uitgekeerd dividend, te weten negenduizend tweehonderd euro (E 9.200,00), te willen intekenen op voormelde kapitaalverhoging door inbreng van de credit rekening courant op haar naam in voormelde vennootschap zoals beschreven in het verslag van de bedrijfsrevisor en op heden nog openstaat voor tenminste hetzelfde bedrag.

De inbrengers verduidelijken nogmaals dat voormeld ingeboekt credit saldo van de door hen aangehouden rekening couranten tot stand is gekomen ten gevolge van het tussentijds dividend toegekend door de bijzondere algemene vergadering van eenendertig december tweeduizend dertien.

Ingevolge onderhavige inbreng wordt het netto bedrag van voorschreven dividenduitkering onmiddellijk in het kapitaal opgenomen met toepassing van artikel 537, eerste lid WIB92.

Vergoeding voor de inbreng

Ais vergoeding voor deze inbreng in nature worden er geen nieuwe aandelen gecreëerd maar zal de fractiewaarde per aandeel stijgen van tweehonderd vijftig euro (E 250,00) naar duizend honderd zeventig euro (¬ 1.170,00) per aandeel.

De honderd bestaande aandelen zijn toegewezen als volgt

-de heer VERLIES Peter, voornoemd, negentig (90) aandelen

-de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "LA PROVENCE", voornoemd, tien (10) aandelen.

VIERDE BESLISSING

De algemene vergadering stelt vast dat voormelde kapitaalverhoging verwezenlijkt is en dat het kapitaal van de vennootschap daadwerkelijk gebracht is op honderd zeventienduizend euro (¬ 117,000,00) en is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen.

VIJFDE BESLISSING

De algemene vergadering beslist om de statuten van de vennootschap aan te passen aan de hiervoor genomen beslissingen en artikel vijf van de statuten te wijzigen als volgt

"Artikel vijf:

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt honderd zeventienduizend euro (¬ 117.000,00) en is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder nominale waarde. De aandelen van de vennootschap moeten op naam zijn. De titel van elke vennoot zal alleen blijken uit het aandelenregister dat op de zetel van de vennootschap gehouden wordt en dat de aanwijzing vermeldt van elke vennoot en het aantal aandelen dat hij bezit, evenals de deelnemingsbewijzen op naam van de vennoten, uittreksels uit genoemd register en door de zaakvoerder(s) ondertekend. Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend."

ZESDE BESLISSING

Met algemeenheid der stemmen besluit de algemene vergadering aan de zaakvoerder en ondergetekende notaris de nodige machten te verlenen voor de opmaak en neerlegging van de coördinatie van de statuten en besluit de algemene vergadering met algemeenheid der stemmen de nieuwe statuten aan te nemen als gevolg van de voormelde beslissingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbiad

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte, verslag van de zaakvoerder, verslag van de bedrijfsrevisor en de gecoördineerde tekst der statuten.

Getekend: Baudouin VERELST, geassocieerd Notaris te Halen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/10/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 20.06.2013, NGL 26.09.2013 13605-0416-015
04/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 21.06.2012, NGL 28.08.2012 12472-0391-013
03/11/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 16.06.2011, NGL 25.10.2011 11589-0126-013
06/09/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 17.06.2010, NGL 30.08.2010 10490-0153-012
31/08/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 18.06.2009, NGL 25.08.2009 09641-0018-011
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 16.06.2016, NGL 30.08.2016 16542-0036-014

Coordonnées
LE COMPTOIR DE LA PROVENCE

Adresse
NIEUWE DIJKSTRAAT 105 3290 DIEST

Code postal : 3290
Localité : DIEST
Commune : DIEST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande