LEERPLUS, AFGEKORT : LEER +

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : LEERPLUS, AFGEKORT : LEER +
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 844.908.206

Publication

13/04/2012
ÿþRechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Langeveld 151, 3220 Holsbeek

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Mevrouw BILLEN Nathalie, wonende te Langeveld 151, 3220 Holsbeek, geboren op 3 januari 1975, samenwonend met Dominique Reumers en

mevrouw BEKE Jo, wonende te Oude Tervuursebaan 29, 3060 Bertem, geboren op 3 april 1974, gescheiden sinds 31 augustus 2007 gaan over tot oprichting van een vennootschap onder firma.

Artikel 1: Naam en plaats van vestiging

De vennootschap draagt de naam Leer + en is gevestigd te Langeveld 151, 3220 Holsbeek. De vennootschap kan elders nevenvestigingen hebben.

Artikel 2: Doel

De vennootschap heeft ten doel het voor gezamenlijke rekening exploiteren van begeleiden en advies geven aan scholen & ouders voor studiebegeleiding van leerlingen en al hetgeen daartoe behoort en daarmee in verband staat in de ruimste zin van het woord.

Artikel 3: Duur en opzegging

De vennootschap is met ingang van 1 april 2012 voor onbepaalde tijd aangegaan. leder van de vennoten heeft het recht de vennootschap door opzegging te beëindigen. Dit dient te geschieden bij aangetekende brief aan de andere vennoten, met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden en niet anders dan tegen het einde van het boekjaar.

Artikel 4: Inbreng

" Door ieder van de vennoten wordt ingebracht zijn kennis, arbeid en vlijt, relaties en vergunningen voor zover deze op de door de vennootschap te drijven onderneming betrekking hebben.

" Met onderling goedvinden kunnen door de vennoten meer geld enlof goederen in de vennootschap worden ingebracht,

" Het vermogen van de vennootschap bedraagt 1.000,00 ¬ .

Artikel 5: Bevoegdheid

" ledere vennoot is bevoegd voor de vennootschap te handelen en te tekenen, gelden voor haar uit te geven en te ontvangen, de vennootschap aan derden en derden aan de vennootschap te verbinden, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de vergadering van de vennoten bevcegd is.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mod word 11.1

r '" J

~

~

~~' ~

A

J

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Rechtbank van KooprranaO, 2 APR. 2012 te Leuven, de

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : (verkort) :

8u11 g08 4r6

LEERPLUS

Leer +

1111111111111111

*12073261*

111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

" Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de vergadering van de vennoten mits eenparigheid.

" De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

" leder vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

" Een vergadering van de vennoten 'jaarvergadering" genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de 1 ste donderdag van de maand juni, om 18 uur.

" De eerste gewone algemene vergadering wordt gehouden in tweeduizend dertien.

" Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten. De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap. De oproeping geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste vijftien dagen voor de vergadering.

De vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten terzake van:

" De vaststelling van de jaarrekening

" De bestemming van het resultaat

" De wijziging van de statuten

" De benoeming en ontslag van de zaakvoerder, de vaststelling van zijn safaris

Elke vennoot heeft recht op één stem,

In de vergadering worden besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, bij wijziging van de statuten is unanimiteit vereist. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt.

Artikel 6: Samenwerking

De vennoten verdelen hun werkzaamheden in onderling overleg, Zij verbinden zich jegens elkaar om geen handelingen te verrichten waartegen één van hen zich uitdrukkelijk heeft verzet.

Artikel 7: Boekjaar, balans en winst- en verliesrekening

" Het boekjaar van de vennootschap loopt van één januari tot en met eenendertig december.

" Het eerste boekjaar loopt tot eenendertig december tweeduizend dertien.

" Na afloop van elk boekjaar, alsmede bij het einde van de vennootschap in de loop van enig boekjaar, worden de boeken van de vennootschap afgesloten en wordt een balans en winst- en verliesrekening (hierna jaarrekening) opgemaakt. De vennoten tekenen deze ten bewijze van goedkeuring en van onderlinge décharge binnen zes maanden na afloop van het boekjaar, of, ingeval de vennootschap eindigt, binnen drie maanden na het einde van de vennootschap.

Artikel 8: Berekening winst/verlies en verdeling

" Ter berekening van het jaarlijkse bedrijfsresultaat van de vennootschap worden van de bruto-inkomsten afgetrokken alle verliezen, bedrijfskosten en afschrijvingen, een en ander bepaald overeenkomstig algemeen aanvaarde waarderings- en resultaatsbepalingsgrondslagen.

.De afschrijvingen op goederen worden zoveel mogelijk bepaald op ten minste het bedrag, dat fiscaal toelaatbaar en bedrijfseconomisch wenselijk is.

.In de dan nog resterende winst, respectievelijk het verlies, berekend op grond van hetgeen eerder in dit artikel is bepaald, zullen de vennoten ieder voor vijftig procent (50%) delen. (andere verdeling is mogelijk)

Artikel 9; Opname winstaandeel

.Voor zover dit de bedrijfsvoering en financiering van de vennootschap niet in gevaar brengt, is ieder der vennoten bevoegd om als voorschot op het hem toekomende winstaandeel uit de vennootschap wekelijks of maandelijks een bedrag uit de kas van de vennootschap op te nemen, waarvan de omvang door de vennoten in onderling overleg wordt vastgesteld.

" Indien bij de vaststelling van de jaarstukken blijkt dat een vennoot meer dan het hem toekomende winstaandeel heeft opgenomen, is hij gehouden het teveel genoten binnen een maand na constatering hiervan te restitueren,

t

" ~ ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10: Einde vennootschap

De vennootschap eindigt:

a:indien de vennoten daartoe in onderling overleg besluiten en wel op het door hen bij dat besluit te bepalen tijdstip. Dit besluit moet schriftelijk worden vastgelegd en ondertekend;

b:door opzegging door een van de vennoten, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3;

c:door overlijden, ondercuratelestelling, faillissement, toepassing van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen of aanvraag tot surséance van betaling of het verlies van het vrije beheer over zijn vermogen om welke reden ook van een van de vennoten;

d:indien één der vennoten zijn recht op onmiddellijke ontbinding van de vennootschap inroept vanwege het feit dat de andere vennoot één of meer van de bepalingen van deze overeenkomst overtreedt, niet nakomt of niet behoorlijk nakomt;

Artikel 11: Liquidatie

" Indien de vennootschap eindigt door opzegging, danwel in onderling overleg, zullen de zaken der vennaatschap za spoedig magelljk doos de vennoten warden geliquideerd, tenzij fret bedrtijf wordt voortgezet op de manier zoals hierna vermeld in artikel 12,

" Bij het eindigen der vennootschap is ieder van de vennoten in het vermogen van de vennootschap gerechtigd, voor de bedragen waarvoor hij in de boeken der vennootschap is gecrediteerd, vermeerderd of verminderd met zijn aandeel in de winst of het verlies, gemaakt of geleden blijkens de overeenkomstig artikel 7 opgemaakte jaarrekening.

" Op de na het eindigen der vennootschap op te maken balans zullen, tenzij schriftelijk onderling anders wordt overeengekomen, de activa worden gewaardeerd tegen de werkelijke waarde (of: de door de vennoten geschatte waarde).

" in de liquidatiewinst of het liquidatieverlies, casu quo de meerwaarde of de minderwaarde (één en ander indien van toepassing) zal door ieder der vennoten, met toepassing van de onder de artikelen 8 weergegeven winstverdeling worden deelgenomen.

Artikel 12: Voortzetting, overname en verblijven

'Indien de vennootschap eindigt bestaat een recht tot voortzetting van het bedrijf van de vennootschap en

wel:

a:ln het geval als bedoeld in artikel 10 sub b voor de niet-opzeggende vennoot;

c:ln een geval als bedoeld in artikel 10 sub c voor de overige vennoot;

d:ln geval van ontbinding overeenkomstig het bepaalde in artikel 10 sub d voor de vennoot die met recht de

ontbinding heeft/hebben ingeroepen.

" De vennoot die aldus de zaken der vennootschap voortzet, dient zijn verlangen daartoe binnen drie maanden na het eindigen der vennootschap schriftelijk te kennen geven aan de andere vennoot of diens rechtverkrijgenden, op straffe van verval van het recht.

" De vennoten geven elkaar over en weer onherroepelijk volmacht om namens de volmacht- gever of diens rechtsopvolger(s) mee te werken aan de voor de overgang van het verbleven noodzakelijke levering.

" De vennoot die de zaken van de vennootschap voortzet (daaronder begrepen verblijven/overname) is dan verplicht tot uitkering aan de uittredende vennoot of diens rechtverkrijgenden van het bedrag dat aan deze toekomt, overeenkomstig het in artikel 14 bepaalde, blijkens de daar bedoelde jaarrekening.

" Deze uitkering zal echter niet anders kunnen worden gevorderd dan in 12 gelijke maandelijkse termijnen, waarvan de eerste zal verschijnen twee maanden na de dag van beëindiging van de vennootschap. Een en ander onverminderd dadelijke algehele opeisbaarheid ingeval van overlijden, faillissement, toepassing Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen, aanvraag van surséance van betaling, bij verzuim van de prompte voldoening door of ondercuratelestelling van de tot uitkering verplichte vennoot alsmede bij vervreemding door deze van de voortgezette onderneming.

'Van het niet uitgekeerde bedrag zal een rente worden vergoed gelijk aan de voor dat jaar geldende wettelijke rente (eventueel een vast percentage overeenkomen).

Artikel 13: Toetreding

Toetreding van nieuwe vennoten zal alleen zijn toegestaan met schriftelijke toestemming van alle vennoten.

Voor al wat niet in deze statuten is voorzien, gelden de wettelijke bepalingen.

` '111

h "

Beide comparanten verklaren als volgt te participeren in het vermogen van de vennootschap;

Mevrouw Beke Jo, voor 500,00 ¬ of 10 deelbewijzen.

Mevrouw Billen Nathalie, voor 500,00 ¬ of 10 deelbewijzen.

Artikel 14: aanstelling

Worden als zaakvoerder aangevoerd, BILLEN Nathalie, wonende te Langeveld 151, 3220 Holsbeek en BEKE Jo, wonende te Oude Tervuursebaan 29, 3060 Bertem,

Aldus overeengekomen en in drievoud opgemaakt en ondertekend op 30 maart 2012 te Holsbeek,

Beke Jo Billen Nathalie

zaakvoerder zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
LEERPLUS, AFGEKORT : LEER +

Adresse
LANGEVELD 151 3220 HOLSBEEK

Code postal : 3220
Localité : HOLSBEEK
Commune : HOLSBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande