LEGIO ADVOCATENKANTOOR, AFGEKORT : LEGIO

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LEGIO ADVOCATENKANTOOR, AFGEKORT : LEGIO
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 632.774.847

Publication

30/06/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

door de heer Patrick Van Eecke, die inschrijft op 100 aandelen.

Het geld is bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzondere rekening, onder nummer BE38 7360 1529 7772 bij KBC Bank geopend ten name van de BV E-BVBA  Legio Advocatenkantoor in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling op 25 juni 2015, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

6. De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, die advocaat moeten zijn. Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, dient de zaakvoerder noodzakelijkerwijze de enige vennoot te zijn. Wanneer de zaakvoerder de hoedanigheid van advocaat verliest, kan de vennootschap niet langer het beroep van advocaat uitoefenen. De zaakvoerder wordt benoemd door de algemene vergadering, voor een periode te bepalen door de algemene vergadering en is steeds door haar afzetbaar.De vergoeding van de zaakvoerder zal bepaald worden door de algemene vergadering.

De zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet (of deze statuten) alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

7.De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt gehouden op de eerste woensdag van de maand juni om 14uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is wordt deze jaarvergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

8. Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en loopt tot éénendertig december van elk jaar.

9. Het batig saldo, dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste één twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

10. De zaakvoerder is van rechtswege vereffenaar, met uitzondering van hetgeen voorzien is in artikel 237 W. Venn. De algemene vergadering van de vennootschap in vereffening kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. De vereffenaars moeten noodzakelijkerwijze advocaat zijn. Zij bepaalt hun bevoegdheden, hun vergoeding alsook de wijze van vereffening. De benoeming van de vereffenaars stelt een einde aan de bevoegdheden van de zaakvoerder.

11. Alle geschillen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerder(s), eventuele commissaris(sen) en vereffenaars met betrekking tot de zaken van de vennootschap en de uitvoering van onderhavige statuten, zullen verplichtend geregeld worden bij wijze van arbitrage, voor zover dit niet strijdig is met dwingende wetsbepalingen die voorzien in de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken.

In geval van arbitrage wordt, op verzoek van de meest gerede partij, door de stafhouders van de Ordes van Advocaten waarvan de vennoten deel van uitmaken een arbiter aangesteld, en bij gebreke van akkoord onder hen, door de stafhouder van de Nederlandse Orde van Advocaten te Brussel.

De deontologische beginselen, de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies, de reglementen van de Orden van Advocaten waarvan de zaakvoerder en de vennoten deel van uitmaken, zijn van toepassing op deze vennootschap.

SLOT - en OVERGANGSBEPALINGEN

1. Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar gaat in vanaf de neerlegging van een uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie

en eindigt op 31 december 2015.

2. Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering wordt in het jaar 2016, op de plaats aangewezen in de oproeping.

3. Artikel 60 Wetboek van Vennootschappen

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerder mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zal zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld vóór de ondertekening van de oprichtingsakte.

De comparanten verklaren dat de vennootschap de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 mei 2015.

4. Benoeming van een zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Onmiddellijk hebben de oprichters beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire zaakvoerder, en dit

voor onbepaalde duur:

- de heer Patrick Van Eecke, voornoemd.

Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing door de algemene vergadering.

5. Volmacht

De oprichters verleent aan Buyse, De Vlieger & C° BV BVBA, Accountatns & Belastingconsultenten,

te Brusselsesteenweg 341, 3020 Herent, evenals aan haar bedienden, aangestelden en

lasthebbers, of eenieder erkend ondernemingsloket alle machten om, met mogelijkheid tot

indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Alexis BRUSSELMANS

notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: uitgifte van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

10/10/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 01.06.2016, NGL 30.09.2016 16643-0177-009

Coordonnées
LEGIO ADVOCATENKANTOOR, AFGEKORT : LEGIO

Adresse
STOSBERGSTRAAT 12 3052 BLANDEN

Code postal : 3052
Localité : Blanden
Commune : OUD-HEVERLEE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande