LOKI

Association sans but lucratif


Dénomination : LOKI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 479.888.890

Publication

14/02/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

_t:;rgriffieder van Koophandel de 0 0FEB. 2014 D F G,4ir6,en,

Griffie

vt *19043297

beha

aai

Bel;

Staa

Ondernemingsar : 479.888.890 Benaming

(voluit) : LOKI

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Wandelaarsstraat 2 3080 Tervuren

Onderwerp akte : Statutenwijziging I Ontslag en benoeming bestuurders

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van 20 oktober 2013:

De vergadering keurt de voorgestelde statutenwijziging goed en aanvaardt de gecoördineerde statuten die thans luiden als volgt:

TITEL 1: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Art. 1.1:

De vereniging draagt de naam vzw Loki.

Art. 1.2:

De vereniging heeft haar zetel te Tervuren, Wandelaarstraat 2, 3080 Tervuren, in het gerechtelijk

arrondissement Leuven.

Art. 1.3:

De vereniging heeft als hoofddoel de lokalen in de Wanderlaarstraat 2 te 3080 Tervuren van en voor

de scoutsgroep St-Hubertus Tervuren en de gidsengroep Hadewych Tervuren te beheren,

Hiertoe mag zij, zij op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel,

De vereniging mag eveneens alle goederen, zowel roerende als onroerende, aankopen bezitten, verkopen en contracten afsluiten.

Art. 1.4:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL 2: LIDMAATSCHAP

Art. 2.1:

Het minimum aantal leden is vastgesteld op 3.

Minstens 50 % van de leden dienen, zo paritair mogelijk vertegenwoordigd, deel uit te maken van de leiding van de scoutsgroep St.-Hubertus Tervuren of de gidsengroep Hadewych Tervuren.

Art, 2.2:

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering op voorstel van

de Raad Van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage kan maximaal 50 EUR bedragen.

Art. 2.3;

De natuurlijke personen, die deel uitmaken van de leiding van de scoutsgroep St.-Hubertus Tervuren en de gidsengroep Hadewych Tervuren en van de Raad van Bestuur van de vereniging zijn automatisch lid van de vereniging.

Wie lid is van de vereniging en om eender welke reden geen deel meer uitmaakt van de leiding van de scouts of gidsen van Tervuren, is vanaf dan automatisch geen lid meer van de vereniging tenzij de betrokkene uitdrukkelijk schriftelijk vraagt aan de voorzitter van de Raad van Bestuur dat hij of zij lid wenst te blijven, en dit ten laatste veertien kalenderdagen na het ontslag, De Raad van Bestuur beslist met een meerderheid van 2/3 der stemmen over deze aanvraag.

De overige natuurlijke personen die lid willen worden van de vereniging dienen hun aanvraag hiertoe schriftelijk te richten aan voorzitter van de de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist met een meerderheid van 2/3 der stemmen over deze aanvraag..

De Raad van Bestuur kan niet gehouden zijn haar beslissing aangaande de al dan niet aanvaarding van een lid te verantwoorden. Tegen deze beslissing staat geen beroep open.

De toetredingsvoorwaarden tot de vereniging zijn

- lid zijn van de leiding of minstens 3 jaar actief lid geweest zijn van de scoutsgroep St-Hubertus Tervuren of

gidsengroep Hadewych Tervuren en de minimumleeftijd van 17 jaar bereikt hebben.

- Ouder zijn van een lid van de scoutsgroep St-Hubertus Tervuren of gidsengroep Hadewych Tervuren

Art. 2.4:

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden, via schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de

Raad van Bestuur. Betaalde lidgelden kunnen niet worden teruggevorderd.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de Algemene Vergadering worden besloten, met een tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde leden en nadat het lid is gehoord, of minstens 14 kalenderdagen ervoor schriftelijk is opgeroepen om gehoord te worden.

Uitgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en geen recht op de door hen aangebrachte goederen. Evenmin kunnen uitgetreden, uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden teruggave of vergoeding van gestorte bedragen van aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

TITEL 3: RAAD VAN BESTUUR

Art. 3.1:

De vzw Loki wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste 3 leden: de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris. Het maximum aantal leden van de Raad van Bestuur is 11. Dit aantal kan in de loop van een boekjaar tijdelijk worden overschreden, waarbij dergelijke situatie op de eerstvolgende Algemene Vergadering zal worden geregulariseerd.

Eén lid van de Raad van Bestuur is de eindverantwoordelijke van de scoutsgroep St-Hubertus Tervuren, een tweede lid is de eindverantwoordelijke van de gidsengroep Hadewych Tervuren.

Elk lid van de Raad van Bestuur oefent zijn 1 haar mandaat kosteloos uit.

De leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering verkozen bij gewone meerderheid, behoudens de eindverantwoordelijken van de scoutsgroep St-Hubertus Tervuren en van de gidsengroep Hadewych Tervuren, die automatisch lid worden. De overige leden van de Raad van Bestuur worden voor een periode van 3 jaar benoemd. Het mandaat is onbeperkt hernieuwbaar.

De verkiezingen worden geleid door de voorzitter van de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur is te allen tijde herkiesbaar en afzetbaar door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid.

Een lid van de Raad van Bestuur dat ontslag wil nemen, blijft zijn functie waarnemen tot de volgende Algemene Vergadering.

De eindverantwoordelijke van de scoutsgroep St.-Hubertus Tervuren en van de gidsengroep Hadewych

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Tervuren, die deze functie niet langer vervullen, blijven principieel lid van de Raad van Bestuur, behoudens ontslag als lid van de Raad van Bestuur of afzetting als lid van de Raad van Bestuur door de Algemene Vergadering.

Ais het aantal leden van de Raad van Bestuur daalt onder het minimum aantal van 3, wordt er binnen de maand een Bijzondere Algemene Vergadering bijeengeroepen die een nieuwe Raad van Bestuur verkiest.

De eindverantwoordelijken van de scoutsgroep St-Hubertus Tervuren en van de gidsengroep Hadewych Tervuren zijn automatisch en jaarlijks alternerend voorzitter en ondervoorzitter van de Raad van Bestuur. Vanaf 1 september van ieder oneven kalenderjaar tot en met 31 augustus van het volgende kalenderjaar is de eindverantwoordelijke van de scoutsgroep St-Hubertus Tervuren voorzitter en de eindverantwoordelijke van de gidsengroep Hadewych Tervuren ondervoorzitter. Vanaf 1 september van ieder even kalenderjaar tot en met 31 augustus van het volgende kalenderjaar is de eindverantwoordelijke van de gidsengroep Hadewych Tervuren voorzitter en de eindverantwoordelijke van de scoutsgroep St-Hubertus Tervuren ondervoorzitter.

De Raad van Bestuur duidt zelf een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester aan,

Art. 3.2:

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Zij kan alle handelingen van beheer en beschikking stellen, voor zover zij niet door de wet bij uitsluiting aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Bij handelingen tot 2.000 EUR, wordt de vereniging geldig verbonden door de handtekening van 1 bestuurder.

Bij handelingen boven de 2.000 EUR, wordt de vereniging geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van 3 bestuurders.

Handelingen die het bedrag van 10.000 EUR overschrijden, moeten de goedkeuring krijgen van de Algemene Vergadering.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun beheer.

TITEL 4: ALGEMENE VERGADERING

Art, 4,1: De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of één plaatsvervanger, door hem/haar aangeduid.

De secretaris van de Algemene Vergadering wordt jaarlijks verkozen door de Algemene Vergadering.

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering, tenzij zijlhij volmacht gekregen heeft. Elk lid kan maximum 1 eigen stem en twee voimachtstemmen hebben.

Art. 4.2:

De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

- de wijziging van de statuten

-de benoeming en afzetting van de leden van de raad van bestuur

-het uitsluiten van een lid

-de goedkeuring van de begroting van de rekeningen

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging

-de aangelegenheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de raad van bestuur.

Art. 4.3:

De Algemene Vergadering wordt ten minste een maai per jaar samengeroepen.

De Algemene vergadering wordt samengeroepen door de Raad van Bestuur. De oproeping van de Algemene Vergadering wordt aan alle leden van de vereniging verstuurd per gewone brief of met de elektronische post en dit ten laatste 7 werkdagen voor de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

De Algemene Vergadering zal geldig kunnen vergaderen indien minstens de helft van de leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd is,

Indien het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, wordt minstens 15 kalenderdagen, doch maximaal 28 kalenderdagen later een nieuwe Algemene Vergadering bijeengeroepen, waarop het aanwezigheidsquorum niet meer geldt.

Behalve in de uitzonderingsgevallen, die in de statuten voorzien zijn, worden beslissingen geldig genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ze wordt in principe georganiseerd in maart waar de afrekening en de begroting worden goedgekeurd. De oproeping moet dag, plaats en uur vermelden alsook de agenda bevatten.

Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering mits een bijzondere volmacht, doch enkel door een ander lid van de vereniging, Deze volmacht dient schriftelijk opgemaakt en ondertekend te warden door de volmachtgever en aan de gevolmachtigde meegegeven of via elektronische post door de volmachtgever, ten laatste 2 dagen voor de Algemene Vergadering, aan de voorzitter en de secretaris van de Algemene Vergadering en aan de gevolmachtigde verstuurd te worden.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens 1/5 van de leden, moet eveneens op de agenda geplaatst worden.Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen warden behandeld wanneer hierom verzocht wordt.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist, De bestuurders zijn bovendien verplicht de Algemene vergadering bijeen te roepen, telkens tenminste 1/5 van de leden daarom verzoekt in een gemotiveerd schrijven waarin de namen van de aanvragende leden opgesomd worden. Dit moet gebeuren binnen de maand na het indienen van het verzoek bij de Raad van Bestuur met opgave van de agenda.

Wordt aan dit verzoek niet voldaan, dan zijn de verzoekers gerechtigd zelf de vergadering te beleggen en bijeen te roepen met opgave van de agenda.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de secretaris of diegene die het verslag maakt en de voorzitter, of iemand die daartoe door hem gemachtigd wordt.

Het verslag van de Algemene Vergadering wordt aan de leden doorgegeven (per brief 1 per mail).

Leden alsook derden die van belang doen blijken, hebben het recht om, op hun kosten en ter plaatse, inzage en / of afschrift van de verslagen van de Algemene Vergadering te vragen, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Elk bezwaar of verzet tegen de verslagen van de Algemene Vergadering dient aan de Voorzitter te worden gericht bij aangetekend schrijven binnen de maand na de verzending van de verslagen.

TITEL 5: BEGROTING EN REKENINGEN

Art. 5.1:

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het kalenderjaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31 augustus van het eerstvolgende jaar.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar en bereidt de begroting van het volgende boekjaar voor. Beide warden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd. Deze Algemene Vergadering vindt plaats in maart.

TITEL 6: STATUTENWIJZIGING, ONTBINDING, VEREFFENING

Art. 6.1:

Elk voorstel tot statutenwijziging of ontbinding van de vereniging dient uit te gaan van de Raad van Bestuur

en dient te worden goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0Q 2.2

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen indien 2/3 van de stemgerechtigde leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd is.

Een beslissing is slechts geldig met een meerderheid van 2/3 der stemmen.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Als op deze Algemene Vergadering niet minstens 2/3 van de werkende leden aanwezig is, zal een nieuwe Algemene Vergadering na minstens 2 en maximaal 4 weken worden samengeroepen, op dezelfde wijze, waarop geldig zal kunnen beslist worden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Statutenwijzigingen worden pas van kracht na vervulling van de publicatievoorwaarden van artikel 26novies van de Wet van 27 juni 1921.

In geval van ontbinding van de vereniging zullen de goederen (roerend of onroerend) aan een vereniging met gelijke doelstellingen, een scouts- of gidsengroep of een andere jeugdbeweging worden overgedragen.

Hierbij krijgen de scoutsgroep St-Hubertus Tervuren en de gidsengroep Hadewych Tervuren evenveel recht, Zij krijgen voorrang op elke andere mogelijke kandidaat.

Bij afwezigheid van de scoutsgroep St-Hubertus en de gidsengroep Hadewijch Tervuren, krijgt Scouts en Gidsen Vlaanderen vzwvoorrang.

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van leden, voor zover het aantal leden niet daalt onder 5, De vereniging kan ontbonden worden door de Algemene Vergadering, die hierover moet beslissen met een 415 meerderheid. De vereniging houdt tevens op te bestaan zodra zowel de scoutsgroep St-Hubertus Tervuren als de gidsengroep Hadewych Tervuren ophouden te bestaan.

In geval van vrijwillige ontbinding, of ten gevolge van het ophouden van bestaan van scoutsgroep St-Hubertus Tervuren en de gidsengroep Hadewych Tervuren, benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden alsmede de wijze van vereffening.

TITEL 7: WET VAN 27 JUNI 1921

Art. 7.1:

Voor al wat niet geregeld is bij statuten en het huishoudelijk reglement wordt verwezen naar de wet van

27 juni 1921.

Tijdens dezelfde algemene vergadering werden volgende bestuurders ontslagen:

1. Ilse Vandenbroeck, Hertenbergstraat 26, 3080 Tervuren

2. Bert Wouters, Lindenberg 61, 3080 Vossem

3. Jan Beddegenoodts, Brusselsesteenweg 168, 3080 Tervuren

4. Marjan De Coster, Rozendalstraat 45, 3080 Tervuren

5. Hannes Deumens, Parelhoenlaan 6, 3080 Tervuren

6. Steven Probst, Trueveld 8, 3080 Tervuren

7. Heleen Vanleeuwe, Onze Lieve Vrouwstraat 15, 3080 Tervuren

8, Luc De Wilder

En vervangen door

1. De huidige eindverantwoordelijke van de scoutsgroep St-Hubertus Tervuren, Wandelaatstraat 2,

3080 Tervuren

2, De huidige eindverantwoordelijke van de gidsengroep Hadewych Tervuren, Wandelaatstraat 2,

3080 Tervuren

3. David Debevere, Leuvensesteenweg 6/4, 3080 Tervuren

4. Els Leonard, Tortelduivenlaan 20, 3080 Tervuren

5. Julie Rousseau, 's Gravenveld 25, 1933 Sterrebeek

6. Marian Tack, Lindeboomstraat 122, 3080 Tervuren

7, Karl Vanderfaeillie, St. Mariastraat 9133, 1080 Brussel

Voor-,r

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

8. Leen Vanderperren, J.B. De Keyzerstraat 75, 1970 Wezembeek-Oppem

9. Jonas Van Sever, Karblokstraat 13, 3080 Tervuren

10. Wim Verbrugghe, Blankaart 39, 3061 Leefdaal

11, Bert Wouters, Blankaert 45, 3061 Leefdaal

Deze hebben onder elkaar aangsteld:

Voorzitter : statutair bepaald, de eindverantwoordelijke van de scouts of gidsen, momenteel Mathias

Gyseten, eindverantwoordelijke van de scoutsgroep St-Hubertus Tervuren

Ondervoorzitter : statutair bepaald, de eindverantwoordelijke van de scouts of gidsen, momenteel Anna-

Rose Hauwaert, eindverantwoordlelijke van de gidsengroep Hadewych Tervuren

Secretaris : Leen Vanderperren

Penningmeester : Wim Verbrugghe en Els Leonard

/A,rWj4s

Luik B - Vervolg

MOD 22

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzif van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LOKI

Adresse
WANDELAARSSTRAAT 2 3080 TERVUREN

Code postal : 3080
Localité : TERVUREN
Commune : TERVUREN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande