LUWAJO TIENEN, AFGEKORT : LUWAJO

Association sans but lucratif


Dénomination : LUWAJO TIENEN, AFGEKORT : LUWAJO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 454.682.748

Publication

02/04/2014
ÿþ Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIIIII

*14072647*

Neergeleod ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

t Leuven, de 21 MM 2014

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 454.682.748

Benaming

(voluit) : Luwajo Tienen

(verkort) : Luwajo

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : 3300 Tienen, Donystraat 8

Onderwerp akte : Verkiezingen en wijziging statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de Algemene Vergadering van 21 februari 2014, hebben de leden van "Luwajo Tienen  VZW", geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, met een algemene meerderheid van stemmen, besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst:

HOOFDSTUK I: Wet  Naam  Zetel  Doel

Artikel 1:

Alle wettelijke bepalingen aangaande de vereniging zonder winstoogmerk (VZW) opgenomen in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 11 maart 1954, 16 maart 1962, 10 maart 1975, 28 juni 1984 en 02 mei 2002, zijn van toepassing op de hiernagenoemde vereniging.

Artikel 2:

De vereniging wordt genoemd: "Luwajo Tienen  VZW (vereniging zonder winstoogmerk)».

Artikel 3:

De zetel van de "Luwajo Tienen  VZW" is gevestigd te 3300 Tienen, Donystraat 8, en wordt beheerst door Belgisch recht.

Gerechtelijk arrondissement: Leuven

Artikel 4:

De vereniging heeft tot doel:

-met uitsluiting van elk winstoogmerk, belangeloos de materiële en financiële belangen te behartigen van de vereniging,

-culturele, sociale en sportieve activiteiten organiseren ten behoeve van haar leden.

Artikel 5:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

4 MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen beheren, of ten dienste stellen.

De vereniging is voor onbepaalde tijd opgericht en kan te allen tijde worden ontbonden.

HOOFDSTUK II: Leden - Inzagerecht

Artikel 6:

De vereniging bestaat uit een raad van bestuur (bestuurders) en een aantal werkelijke leden, die beiden stemrecht hebben op de algemene vergadering.

Artikel 7:

Het aantal werkelijke leden van de VZW mag nooit minder dan drie bedragen.

Indien het aantal geldig verbonden leden minder dan drie bedraagt voldoet de VZW niet meer aan het vereiste minimum. De VZW wordt in dit geval van rechtswege automatisch ontbonden en bezit geen rechtspersoonlijkheid meer. De procedure voor ontbinding dient te worden gestart.

Jaarlijks dient op de algemene vergadering de lijst van de nieuwe leden te worden voorgelegd.

Artikel 8:

Naast de gewone leden kan de VZW beperkt aan derden een bijzonder lidmaatschap toekennen, Deze toegetreden leden kunnen deelnemen aan de werking van de VZW, mits betaling van de

lidgelden, doch hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 9:

Het lidgeld wordt door de raad van bestuur jaarlijks vastgesteld en bekrachtigd door de algemenen vergadering, doch kan nooit meer dan E 100,00 per lid bedragen, Het lidmaatschap is voor een periode van één (1) jaar, beginnend op 1 januari en eindigt op 31 december van het lopende jaar, en is verloren door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Bij het niet betalen van de lidmaatschapsbijdrage, wordt het lid verondersteld automatisch ontslag te nemen.

Artikel 10:

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden.

De uitsluiting van een werkelijk lid, door eenzijdige ontbinding, kan enkel worden beslist door de algemene vergadering.

Artikel 11:

Van alle werkelijke leden zal een register bijgehouden worden, met alle verplichte vermeldingen en wordt bewaard door de raad van bestuur.

Door de inschrijving van een lid in het ledenregister, bewijst dit automatisch zijn lidmaatschap en is hij/zij gebonden door de statuten en alle beslissingen genomen door de organen van de VZW.

MOD 2.2

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12:

Elk werkelijk lid heeft het recht tot inzage van:

-het register van de leden

-alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering

-alle notulen en beslissingen van de raad van bestuur

-alle boekhoudkundige stukken van de VZW

Elk werkelijk tid kan inzage bekomen van deze stukken, mits een schriftelijk verzoek bij één van de leden van de raad van bestuur, en dienen ter zetel van de vereniging worden geraadpleegd. Misbruik van vertrouwelijke gegevens of het maken kopfes wordt niet toegestaan.

HOOFDSTUK III: Bestuur Rechtsgeldigheid

Artikel 13:

Het dagelijkse bestuur van de VZW wordt waargenomen door een raad van bestuur, samengesteld uit werkelijke leden van de vereniging, zonder minder dan drie te bedragen en met een maximum van vijf,

Artikel 14:

De algemene vergadering kiest onder zijn leden de nodige bestuursleden en deze worden aanvaard bij een gewone meerderheid.

Kandidaturen van nieuwe bestuursleden dienen minstens achtenveertig uren vóór de algemene vergadering schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur gemeld te worden.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een periode van drie jaar, doch zijn jaarlijks herkiesbaar. De bestuursfuncties worden door de raad van bestuur verdeeld en bekrachtigd.

Artikel 15:

De leden van de raad van bestuur vervullen hun taken op vrijwillige basis door eenvoudige aanvaarding van hun opdracht en zijn bijgevolg onbezoldigd

Artikel 16:

De algemene vergadering wordt geleid door de voorzitter. Bij diens afwezigheid, zal de afgevaardigde bestuurder deze taak overnemen. Om beslissingen rechtsgeldig te kunnen uitvoeren is minimum een meerderheid van de bestuurders vereist.

Artikel 17:

Bij eventueel ontslag van een bestuurder, wordt door de raad van bestuur tijdelijk in zijn opvolging voorzien tot de volgende algemene vergadering. Deze zal dan zijn/haar definitieve kandidatuur of deze van een tegenkandidaat bekrachtigen.

Artikel 18:

" 3~

L ~ 4 a t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor eventuele geschillen binnen de VZW worden de leden van de raad van bestuur geacht solidair aansprakelijk te zijn . Deze aansprakelijkheid beperkt zich echter tot hun gegeven verantwoordelijkheid binnen het bestuur.

Ter voorkoming van aansprakelijkheidsgeschillen en ter bescherming van de gewone leden en zijn bestuur, zal de VZW een verzekeringspolis 'Burgerlijke aansprakelijkheid Maatschappelijke lasthebbers' afsluiten.

Artikel 19:

De vereniging is rechtsgeldig verbonden tegenover derden, door minstens twee handtekeningen van de leden van de raad van bestuur.

Individuele verbintenissen kunnen worden aangegaan tot een maximum van ¬ 500,- (vijfhonderd euro).

HOOFDSTUK IV: Algemene vergadering

Artikel 20:

De algemene vergadering is samengesteld uit de bestuurders en de andere werkelijke leden, die beiden stemrecht hebben. Er worden besluiten genomen bij een gewone meerderheid van stemmen door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 21:

Enkel de algemene vergadering is bevoegd om;

-statuten te wijzigen

-benoeming/afzetting bestuurders

-goedkeuring en décharge van de jaarrekeningen en de begroting

-in een eventuele uitsluiting van leden te beslissen

-de VZW te ontbinden en de bestemming van het vermogen te bepalen

Artikel 22:

De jaarvergadering van de algemene vergadering grijpt plaats van rechtswege ten zetel van de VZW, tijdens het eerste kwartaal, dit met een gewone schriftelijke uitnodiging of openbare bekendmaking, ten minste acht dagen vóór de jaarvergadering, met vermelding van de dagorde.

Indien de jaarvergadering niet uit ten minste drie leden bestaat, zal deze verschoven warden naar een door de raad van bestuur te bepalen datum.

Voor wijzigingen aan de statuten is in de eerste plaats een aanwezigheidsquorum van minimaal twee derde vereist.

HOOFDSTUK V; Vermogen

Artikel 23:

Financiële uitgaven en/of eventuele verkopen van meer dan ¬ 500,- (vijfhonderd euro)

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOE} 2.2

Luik B - Vervolg

van materiaal in het bezit van de VZW, dienen vooraf voorgelegd te worden aan de raad van bestuur en goedgekeurd te worden bij een gewone meerderheid.

Artikel 24:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Elk jaar, op 31 december, worden de rekeningen van het lopende boekjaar afgesloten door de raad van bestuur en worden ter goedkeuring voorgelegd aan de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 25:

Ingeval van de ontbinding van de VZW zal, op dat ogenblik, door de algemene vergadering een zinvolle en belangeloze bestemming gegeven worden aan het vermogen, na de vereffening van het passief.

BENOEMINGEN

Op de Algemene Vergadering van 21 februari 2014, hebben de leden volgende bestuursfuncties toegewezen aan de volgende personen, allen van de Belgische nationaliteit, die aanvaarden:

1. Voorzitter: VEROEVEREN, Luc (480923-411.67), Withuisstraat 72, 3300 Tienen

2. Afgevaardigd bestuurder en boekhouding: DOPERÉ, Johannes (540626-161.41), Wolmarkt 15, 3300 Tienen

3.Secretaris: VEROEVEREN, Karen (760415-108.96), Aarschotsesteenweg 282, 3300 Tienen

4.Bestuurder: VANDERSTAPPEN, Joseph (470924-335.92), Waaibergstraat 54, 3300 Tienen

5.Bestuurder: SWARTEBROEKX, Frank (650710-335.03), Diestsesteenweg 273, 3300 Tienen

BEËINDIGING

1. STERCKX, Günther (771124-061.40), Groenstraat 13/2, 1800 Vilvoorde

2. HUMBLET, Nicole (630701-350.04), Brusselsesteenweg 105/13, 1190 Vorst

Tevens worden, in het kader van de vrijwillige ontbinding van de vzw, volgende personen als vereffenaars aangeduid, allen van de Belgische nationaliteit, die aanvaarden:

1. VEROEVEREN, Luc (480923-411.67), Withuisstraat 72, 3300 Tienen

2. DOPERÉ, Johannes (540626-161.41), Wolmarkt 15, 3300 Tienen

Aldus opgemaakt te Tienen en goedgekeurd door de leden van de Statutaire Algemene Vergadering van 21 februari 2014, bij een gewone meerderheid van stemmen, conform de statuten.

Tienen, 21 februari 2014.

(get.)

VEROEVEREN, Luc , voorzitter, Withuisstraat 72, 3300 Tienen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/11/2014
ÿþynn MOD2.2

'i: In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie







111111.112111111 11111

GD

2 4 OKT, 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

te Leuven.

l~rklTke

Ondememingsnr : 454.682.748

Benaming

(voluit) : Luwajo Tienen

(verkort) : Luwajo

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : 3300 Tienen, Donystraat 8

Onderwerp akte : Beslissing tot vrijwillige ontbinding



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de Algemene Vergadering van 08 oktober 2014, hebben de leden van "Luwajo Tienen  VZW", geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, met een algemene meerderheid van stemmen, besloten over te gaan tot de vrijwillige ontbinding van de vereniging, en hebben volgend verslag goedgekeurd.

Artikel 1: de vereniging

Luwajo Tienen  VZW (vereniging zonder winstoogmerk)

De zetel van de "Luwajo Tienen  VZW" is gevestigd te 3300 Tienen, Donystraat 8, en wordt beheerst door Belgisch recht.

Gerechtelijk arrondissement: Leuven





Artikel 2: benoeming der vereffenaars

Op de Algemene vergadering van 21 februari 2014 werden volgende personen aangeduid als vereffenaar, allen van Belgische nationaliteit,

1. VEROEVEREN, Luc (480923-411.67), Withuisstraat 72, 3300 Tienen

2. DOPERÉ, Johannes (540626-161.41), Wolmarkt 15, 3300 Tienen

Artikel 3: bepaling van het netto actief

Conform de rekeningen van het boekjaar 2013, neergelegd en goedgekeurd op de Algemene vergadering van 21 februari 2014, werd het netto actief van de vereniging op 31 december 2013 bepaald op 4.105,78 Euro

De vereffenaars hebben kennis genomen van de laatste verachtingen tijdens het boekjaar 2014 van de vereniging, gebaseerd met het oog op de vereffening van de vereniging, en hebben aldus het definitef eindbedrag van het netto actief kunnen bepalen op 3.803,42 Euro (drieduizend achthonderd en drie euro en twee en veertig eurocent.

Artikel 4: bestemming van het netto actief



Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen VPrsn " Naam en hanritekeninn

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Conform de statuten, dient aan het vermogen van de vereniging, na de vereffening van het passief, een zinvolle en belangeloze bestemming gegeven te worden,

De verdeling van het netto actief wordt als volgt bepaald en eenparig goedgekeurd:

1. Artzen zonder vakantie vzw, met zetel te 2800 Mechelen, Rode Kruisplein 16.

Ondernemingsnummer: 488 723 978

Toegewezen som: 1.000 Eur (duizend Euro)

2. Vivir en Amor vzw, met zetel te 8560 Moorsele, Overheulestraat 267.

Ondememingsnummer: 843 632 556

Toegewezen som: 1.000 Eur (duizend Euro)

3, Scouts en Gidsen Museum vzw, met zetel te 3000 Leuven, Sint Geertruiabdij 5.

Ondememingsnummer: 417 544 418

Toegewezen som: 1.803,42 Euro (duizend achthonderd en drie euro en twee en veertig eurocent).

Artikel 5: stopzetting activiteiten, beëindiging functies

Op de Algemene Vergadering van 08 oktober 2014, hebben de leden beslist om definitief alle activiteiten van de vereniging te staken, met onmiddellijke ingang.

Dit heeft voor gevolg dat alle bestuursfuncties eveneens worden neergelegd.

BEËINDIGING

1. VEROEVEREN, Luc (480923-411.67), Withuisstraat 72, 3300 Tienen

2. DOPERÉ, Johannes (540626-161,41), Wolmarkt 15, 3300 Tienen

3. VEROEVEREN, Karen (760415-108.96), Aarschotsesteenweg 282, 3300 Tienen

4. VANDERSTAPPEN, Joseph (470924-335.92), Waaibergstraat 54, 3300 Tienen

5, SWARTEBROEKX, Frank (650710-335.03), Diestsesteenweg 273, 3300 Tienen

Tevens worden, in het kader van de vrijwillige ontbinding van de vzw, volgende personen ontlast van de opdracht tot vereffening van de vereniging:

1. VEROEVEREN, Luc (480923-411.67), Withuisstraat 72, 3300 Tienen

2. DOPERÉ, Johannes (540626-161.41), Wolmarkt 15, 3300 Tienen

Aldus opgemaakt te Tienen en goedgekeurd door de leden van de Algemene Vergadering van 08 oktober 2014, bij een gewone meerderheid van stemmen, conform de statuten.

Tienen, 08 oktober 2014.

(get.) de vereffenaars

VEROEVEREN, Luc , vereffenaar, Withuisstraat 72, 3300 Tienen DOPERÉ, Johannes, vereffenaar, Wolmarkt 15, 3300 Tienen



Op de laatste biz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
LUWAJO TIENEN, AFGEKORT : LUWAJO

Adresse
DONYSTRAAT 8 3300 TIENEN

Code postal : 3300
Localité : TIENEN
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande