MAREDYS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MAREDYS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 832.333.541

Publication

11/04/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 11.03.2014, NGL 31.03.2014 14084-0122-011
02/05/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 12.03.2013, NGL 24.04.2013 13100-0358-011
09/05/2012 : ME. - JAARREKENING 30.09.2011, GGK 13.03.2012, NGL 02.05.2012 12107-0217-011
03/01/2011
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

*11300005*

Neergelegd

30-12-2010



Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit): MAREDYS

0832333541

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel: 1700 Dilbeek, Zonnekouter 7

Onderwerp akte: OPRICHTING - BENOEMING

Uittreksel uit de akte van oprichting verleden voor notaris Jean-Philippe Lagae te Brussel, op 29 december 2010.

Mevrouw LAUWERS Marianne Stéphanie Marcelle Ghislaine, wonende te 1700 Dilbeek, Zonnekouter 7, heeft een burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht, waarvan de statuten onder meer vermelden wat volgt:

Artikel 1. Vorm - naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een burgerlijke vennootschap met de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Zij draagt de naam  MAREDYS .

Artikel 2. Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1700 Dilbeek, Zonnekouter 7. (...)

Artikel 3. Maatschappelijk doel

De professionele verantwoordelijkheid van elke arts-vennoot is onbeperkt. Deze professionele aansprakelijkheid moet op zulkdanige manier verzekerd worden dat toegelaten wordt om de eventueel veroorzaakte schade te herstellen.

De erelonen worden geïnd in naam en voor rekening van de vennootschap.

De vennootschap heeft als doel de uitoefening van de kunst van het genezen door een of door meerdere praktiserende artsen gemachtigd om het beroep van arts in België uit te oefenen, ingeschreven op het tableau van de Orde der Geneesheren.

De geneeskunde wordt uitgeoefend in naam en voor rekening van de vennootschap.

De vennootschap heeft als doel hen toe te laten een kwalitatieve geneeskunde uit te oefenen met respect van de deontologie, de therapeutische en diagnostische vrijheid, de professionele waardigheid en onafhankelijkheid, door de verbetering en de rationalisering van hun professionele uitrusting, met name:

- door het beheer van een medisch centrum of een medisch kabinet te verzekeren, hierin begrepen de aankoop, de verhuur en het onderhoud van medisch materiaal en van uitrustingsgoederen, de facturatie en de inning van medische erelonen, de ter beschikking stelling van al hetgeen noodzakelijke voor de praktijk van de kunst van het genezen;

- door de creatie, de bouw, de verhuur, de verwerving, de organisatie en de functionering van een medisch centrum of een medisch kabinet van aard om de uitoefening van het beroep van arts te vergemakkelijken, toe te staan;

- door de verdediging van de professionele, morele en materiële belangen van de artsen werkend in het kader van de vennootschap te verzekeren. De vennootschap heeft eveneens als doel het wetenschappelijk onderzoek te begunstigen door activiteiten van recyclage te organiseren en door relaties, noodzakelijk voor de verwezenlijking van haar doel, aan te knopen met alle organismes die dezelfde doelen nastreven.

In het algemeen, kan de vennootschap elke activiteit uitoefenen vatbaar voor het begunstigen van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

verwezenlijking van haar maatschappelijk doel en, middels akkoord van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, op alle mogelijke manieren deelnemen in alle ondernemingen met een identiek, gelijkaardig of samenhangend doel of die van aard is de ontwikkeling van haar eigen activiteit te begunstigen.

De vennootschap zal op een algemene manier alle financiële, roerende of onroerend verrichtingen kunnen vervullen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar maatschappelijk doel verband houden maar die het burgerlijk karakter van de vennootschap en van haar medische roeping niet aantasten. Dit laatste aspect van het maatschappelijk doel is bijkomstig, kan op geen enkele manier leiden tot de ontwikkeling van om het even welke commerciële activiteit en de investeringsmodaliteiten moeten voorafgaandelijk goedgekeurd worden door de vennoten met een meerderheid van minimum twee/derden.

In het bijzonder, waarborgt de vennootschap aan elke arts-vennoot dat hij zijn beroep in alle onafhankelijkheid zal kunnen uitoefenen met respect van de regels m.b.t. het medisch geheim, de diagnostische en therapeutische vrijheid en naar vrije keuze van de patiënt. Elke vorm van commercialisatie van de geneeskunde, rechtstreekse of onrechtstreekse samenspanning, dichotomie en overconsumptie is overbodig.

Artikel 5. Maatschappelijk kapitaal

Bij de oprichting, is het geplaatst kapitaal vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen met stemrecht, zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van een/honderdzesentachtigste (1/186ste) van het maatschappelijk kapitaal.

Inschrijving en volstorting

De oprichter verklaart in geld in te tekenen op de honderd zesentachtig (186) aandelen tegen de prijs van honderd euro (EUR 100,00) per aandeel en deze te hebben volstort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (EUR 12.400,00) door een storting in geld, gedeponeerd op een bijzondere rekening geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij Fortis Bank NV.

Ondergetekende Notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet. Artikel 6. Stortingsplicht

(...) De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt geschorst zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet zijn geschied. (...)

Artikel 8. Ondeelbaarheid van de effecten

De effecten zijn ondeelbaar.

De vennootschap erkent maar één eigenaar voor elk effect, wat de uitoefening van de aan de vennoten toegekende rechten betreft.

Indien het effect toebehoort aan verscheidene eigenaars, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de aan het effect verbonden rechten te schorsen totdat een enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar van het aandeel tegenover de vennootschap.

In geval van splitsing van het eigendomsrecht van een aandeel, dan worden de eraan verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Artikel 10. Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een of meerdere zaakvoerder(s), natuurlijk(e) perso(o)n(en), gekozen onder de vennoten en benoemd door de algemene vergadering. Als de vennootschap maar een vennoot telt, wordt de enige vennoot tot zaakvoerder benoemd voor de hele duur van de vennootschap. In het geval van pluraliteit van vennoten, wordt het mandaat van zaakvoerder herleid tot een duur van maximum zes jaar, desgevallend hernieuwbaar.

Artikel 11. Bevoegdheden

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Hij kan bijzondere machten toekennen aan elke mandataris. De zaakvoerder zal zijn machten niet kunnen toekennen dan aan een dokter in de geneeskunde van zodra het het verrichten van daden in verband met de uitoefening van de Kunst van het Genezen betreft.

Artikel 14. Zitting en bijeenroeping

Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering der vennoten gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping, op de tweede dinsdag van maart, om 18 uur.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag dan wordt de algemene vergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag. (...)

Artikel 17. Beraadslagingen

§ 1. Elke vennoot kan aan ieder andere persoon, al dan niet vennoot, door alle middelen van overdracht, een schriftelijke volmacht geven om zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering en daar in zijn plaats te stemmen. (...)

§ 3. In geval van opsplitsing van het eigendomsrecht van een aandeel tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar(s), worden de eraan verbonden stemrechten door de vruchtgebruiker uitgeoefend.

Artikel 18. Schriftelijke algemene vergadering

§1. De vennoten kunnen, binnen de wettelijke grenzen, eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

§2. Wat de datering van de jaarvergadering betreft, wordt de datum van de door alle vennoten ondertekende beslissing geacht de datum te zijn van de algemene statutaire vergadering, behoudens bewijs van het tegendeel op voorwaarde dat de door alle vennoten ondertekende schriftelijke beslissing 20 dagen voor de statutaire datum, de vennootschap heeft bereikt. Indien er meerdere exemplaren van het voorstel van beslissing werden verstuurd, is de datum van ontvangst van het laatste bepalend voor de datum van de beslissing.

De schriftelijke beslissing, al of niet in meerdere exemplaren, wordt aangevuld met een gedateerde en door minstens één zaakvoerder ondertekende verklaring dat de door alle vennoten ondertekende beslissing ten laatste 20 dagen voor de datum van de algemene statutaire jaarvergadering op de zetel van de vennootschap is toegekomen en alle vereiste handtekeningen draagt.

Indien de laatste schriftelijke beslissing niet is toegekomen uiterlijk binnen 20 dagen voor de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering, dan moet(en) de zaakvoerder(s) de algemene vergadering bijeenroepen.

§3. Wat de datering van de bijzondere algemene vergadering betreft, wordt de datum van de door alle vennoten ondertekende beslissing geacht de datum te zijn waarop de beslissing is toegekomen op de zetel van de vennootschap, behoudens bewijs van het tegendeel. Indien er meerdere exemplaren van voorstel van beslissing werden verstuurd, is de datum van ontvangst van het laatste bepalend.

De schriftelijke beslissing, opgenomen in één of meerdere goedgekeurde voorstellen, moet worden aangevuld met een gedateerde en door minstens één zaakvoerder ondertekende verklaring dat de door alle vennoten ondertekende beslissing op de zetel van de vennootschap is toegekomen op de in deze verklaring gemelde datum en alle vereiste handtekeningen draagt.

Uit het toegezonden voorstel van schriftelijke beslissing moet blijken of bedoeld is dat alle agendapunten als geheel moeten worden goedgekeurd om tot een geldige schriftelijke beslissing te komen, dan wel of voor elk agendapunt afzonderlijk de schriftelijke goedkeuring wordt gevraagd.

§4. Het toegezonden voorstel van schriftelijke beslissing kan bepalen dat de goedkeuring op de zetel van de vennootschap moet toekomen vóór een welbepaalde datum om in aanmerking te komen voor een geldige schriftelijke beslissing. Is de unaniem goedgekeurde schriftelijke beslissing, in één of meerdere exemplaren, niet tijdig toegekomen vóór die datum, dan verliezen de ondertekende goedkeuringen elke rechtskracht.

Artikel 19. Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op een oktober en eindigt op dertig september van ieder jaar.

Artikel 20. Bestemming van de winstréserves

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden minder dan tien procent bedraagt.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Artikel 21. Verdeling van het netto-actief

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoend volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

De vereffenaar, als deze geen arts is, zal zich moeten doen bijstaan door een arts voor het beheer van de medische dossiers, de vragen die het privé-leven van de patiënten betreffen en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

Slot- en (of) overgangsbepalingen

De comparante neemt volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

1. Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar wordt afgesloten op dertig september tweeduizend en elf.

De eerste algemene vergadering heeft plaats in het jaar tweeduizend en twaalf.

2. Benoeming van een zaakvoerder

De vergadering benoemt als niet-statutaire zaakvoerder, voor de duur van de vennootschap:

Mevrouw LAUWERS Marianne, voormeld.

Haar mandaat wordt bezoldigd.

5. Volmachten

De heer Ferdinand Lauwers, wonende te 1700 Dilbeek, Zonnekouter 8, of elke andere door hem

aangewezen persoon, is aangewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap, om alle documenten

te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen bij het sociale verzekeringsfonds van zijn

keuze en met het oog op de inschrijving bij de Kruispunt Bank van Ondernemingen, bij het

ondernemingsloket van zijn keuze, evenals bij alle andere administraties.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van

de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te

ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van

het mandaat waarmee hij belast is.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend: Jean-Philippe Lagae, Notaris.

Neergelegd samen met een uitgifte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MAREDYS

Adresse
ZONNEKOUTER 7 1700 DILBEEK

Code postal : 1700
Localité : DILBEEK
Commune : DILBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande