MATERIALISE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : MATERIALISE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 441.131.254

Publication

06/06/2014
ÿþMoa Word S1.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i II VII







Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophand.

te Leuven, de 2 7 M E l 2014 DE GRIFFIER,

Griffie

0441.131.254

MATERIALISE

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Technologielaan 15  3001 Heverlee

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) (verkort);

Rechtsvorm :

Zetel

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op.delaatstd

AFSCHAFFING CATEGORIEËN AANDELEN  KAPITAALVERHOGING  AANDELENSPLITSING  UITGIFTE OVERTOEWIJZINGSWARRANTS  MACHTIGING TOEGESTAAN KAPITAAL  MACHTIGING INKOOP EIGEN AANDELEN  AANNEMING NIEUWE TEKST VAN DE STATUTEN  AFSCHAFFING BESTAANDE WARRANTS  UITGIFTE NIEUWE WARRANTS

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door Meester Vincent Vroninks, geassocieerd notaris te Elsene, op 23 april 2014, met als registratievermelding :

'Geregistreerd tweeëndertig blad(en), geen renvooi(en) op het 15=e Registratiekantoor van Brussel 5 op 2 mei 2014, Boek 41, blad 16, vak 2. Ontvangen : vijftig euro (50 ¬ ). De Adviseur a.i. (getekend) : JEANBAPTISTE Françoise."

dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "MATERIALISE", waarvan de zetel gevestigd is te 3001 Heverlee, Technologielaan 15, het volgende heeft besloten:

EERSTE BESLUIT : AFSCHAFFING VAN KLASSEN VAN AANDELEN

De vergadering besluit, onder, en met ingang van, de vervulling van de Opschortende Voorwaarde, alle bestaande; klassen van aandelen van de Vennootschap af te schaffen en alle aandelen op gelijke voet te stellen.

Bijgevolg besluit de vergadering, onder, en met ingang van de vervulling van, de Opschortende Voorwaarde, alle; statutaire bepalingen die deze classificering regelen of emaar verwijzen af te schaffen.

De vergadering bevestigt dat, na de inwerkingtreding van de afschaffing van de klassen van aandelen van de' vennootschap, de warrants en converteerbare obligaties van de vennootschap recht zullen geven om in te schrijven op gewone aandelen van de vennootschap, zonder aanduiding van klasse.

TWEEDE BESLUIT : EERSTE KAPITAALVERHOGING

De vergadering beslist om het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een maximum bedrag van' tweehonderdvijftig miljoen euro (250.000.000,00 EUR) (inclusief eventuele uitgiftepremies), met uitgifte van' nieuwe aandelen van de vennootschap (de "Eerste Kapitaalverhoging") onder de volgende voorwaarden:

a) De nieuwe aandelen moeten worden aangeboden ïn de vorm van American Depositary Shares die deze

aandelen zullen vertegenwoordigen ("ADSs"), aan (i) het publiek in de Verenigde Staten van Amerika en/of (ii) institunele en gekwalificeerde beleggers in de Verenigde Staten van Amerika, België en het buitenland in een private-plaatsing, in het kader van een eerste openbaar aanbod van aandelen-(in de vorm van ADSs) van de Vennootschap met notering van de ADSs op NASDAQ (de "IPO"). Het Plaatsingsyndicaat zal de, mogelijkheid hebben om, na afsluiting van het hierboven omschreven publiek en/of privaat aanbod van aandelen (in de vorm van ADSs), op de aandelen in te schrijven voor rekening van de finale investeerders. bij wie de aandelen zullen worden geplaatst in de vorm van ADSs. Op de nieuw uit te geven aandelen zal dienen te worden ingeschreven in geld, volledig te volstorten.

' b) De uitgifteprijs van de nieuwe aandelen (in de vorm van ADSs) zal vastgesteld worden door de Raad van Bestuur rekening houdend met de hierna bepaalde regels. Bij de vaststelling van de uitgifteprijs kan gebruik' gemaakt worden van een prijsvork die voor de start van de IPO wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur,

' . -.__en.moet_de Raad van.Bestuur rekening ,houden ,met de orders die ontvangen,zijn tijdens een zogenaamde' blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge "bookbuilding" procedure in het kader van de IPO. De finale prijs voor een ADS dat een aandeel vertegenwoordigt, uitgedrukt in USD, zonder rekening te houden met de eventuele aandelensplitsing waarnaar hieronder wordt verwezen (de "Initiële IPO Prijs") mag niet minder bedragen dan 10 USD per ADS.

De raad van bestuur zal gemachtigd zijn om, indien zonder voorafgaande aandelensplitsing de Initiële IPO Prijs gelijk is aan of meer bedraagt dan 20 USD per ADS, het aantal nieuw uit te geven aandelen (op basis van deze Initiële IPO Prijs) te splitsen door elk van deze aandelen om te zetten In een geheel aantal nieuwe aandelen (dergelijk aantal, de "Stock Split Ratio"), en dan zal de Initiële IPO Prijs overeenkomstig worden aangepast (de "Aangepaste Initiële IPO Prijs"). In geval van dergelijke aandelensplitsing, zullen de bestaande aandelen van de Vennootschap eveneens worden gesplitst zoals voorzien in punt 5 van de agenda.

De finale uitgifteprijs per nieuw aandeel (bestaande uit een inbreng in kapitaal en uitgiftepremie) zal gelijk zijn aan de Initiële IPO Prijs, desgevallend na aanpassing zoals voormeld, maar zal worden omgezet in EUR op de datum zoals bepaald door de Raad van Bestuur en die de datum van de verwezenlijking van de Eerste Kapitaalverhoging of enige andere relevante datum véér de datum van de verwezenlijking van de Eerste Kapitaalverhoging, zal zijn, aan de dan geldende wisselkoers, en zal derhalve een bedrag in EUR per nieuw aandeel zijn (de "IPO Prijs").

c) Het aantal nieuw uit te geven aandelen zal worden bepaald als het quotiënt waarvan (i) de teller gelijk is aan het globale bedrag van de ontvangen, in aanmerking komende en aanvaarde inschrijvingen op de aangeboden aandelen (in de vorm van ADSs) in het kader van de IPO, omgezet in EUR aan voormelde wisselkoers, en (ii) de noemer gelijk is aan de IPO Prijs, afgerond naar de lagere eenheid.

d) Overeenkomstig de bepalingen van artikel 584 van het Wetboek van Vennootschappen, indien de Eerste Kapitaalverhoging niet volledig geplaatst is, kan de Eerste Kapitaalverhoging desgevallend niettemin plaatsvinden ten belope van zulk lager bedrag en met uitgifte van zulk lager aantal aandelen in functie van de inschrijvingen die zijn ontvangen en aanvaard. Indien het totaal aantal inschrijvingen het maximum bedrag van de Eerste Kapitaalverhoging overschrijdt, zullen de inschrijvingen gereduceerd worden door de Raad van Bestuur in samenspraak met het Plaatsingsyndicaat, waarbij deze inschrijvingen zelfs mogen gereduceerd worden tot een lager bedrag dan het vooropgestelde maximum bedrag van de Eerste Kapitaalverhoging.

e) Alle nieuwe aandelen zullen gewone aandelen van de Vennootschap zijn, zonder aanduiding van klasse. De aandelen zullen dezelfde rechten en voordelen genieten als, en zullen in aile opzichten, met inbegrip van dividendgerechtigdheid, van gelijkaardige (pari passu) rang zijn als de bestaande en uitstaande aandelen van de Vennootschap op het ogenblik van hun uitgifte (rekening houdend met de afschaffing van klassen van aandelen zoals voorzien in punt 2 van de agenda).

f) De Raad van Bestuur van de vennootschap zal gemachtigd zijn om de verdere voorwaarden en modaliteiten van het aanbod van de nieuwe aandelen te bepalen, daarin inbegrepen het vaststellen en eventueel vervroegd afsluiten van de inschrijvingsperiode. De Raad van Bestuur kan al de bevoegdheden die aan hem zijn toegekend onder dit besluit, geheel of gedeeltelijk delegeren aan een door hem aan te stellen bijzonder comité ("IPO comité").

De vergadering besluit dat het eventuele verschil tussen de inbrengwaarde en het nominaal bedrag van de kapitaalverhogingen zal worden geboekt op een onbeschikbare rekening "Uitgiftepremie", welke rekening in dezelfde mate als het maatschappelijk kapitaal de waarborg van derden zal uitmaken en, behoudens in geval van omzetting in de rekening kapitaal, slechts zal kunnen verminderd of opgeheven worden door een besluit van de algemene vergadering, beraadslagend en stemmend in de voorwaarden vereist zoals voor een kapitaalvermindering.

De vergadering besluit de raad-van bestuur te machtigen om naar aanleiding van de vaststelling van het tot stand komen van de kapitaalverhoging de uitgiftepremie te incorporeren in kapitaal zonder uitgifte van nieuwe aandelen maar door verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

DERDE BESLUIT: OPHEFFING VOORKEURRECHT IN HET KADER VAN DE EERSTE KAPITAALVERHOGING

De vergadering besluit, naar aanleiding van de Eerste Kapitaalverhoging, in het belang van de vennootschap, en overeenkomstig het verstag van de Raad van Bestuur, voormeld sub 2., het voorkeurrecht van de bestaande aandeelhouders op te heffen, ten einde de nieuwe aandelen te kunnen aanbieden zoals uiteengezet in de uitgiftevoorwaarden van de Eerste Kapitaalverhoging.

VIERDE BESLUIT: AANDELENSPLITSING



De vergadering besluit om, indien de Raad van Bestuur zou beslissen om het aantal nieuw uitte geven aandelen in het kader van de Eerste Kapitaalverhoging te splitsen door elk van deze aandelen om te zetten in een nieuw aantal aandelen gelijk aan de Stock Split Ratio, de negen miljoen zevenhonderd achtenzestigduizend veertien (9.768.014) bestaande aandelen van de vennootschap eveneens te splitsen door ieder bestaand aandeel om te zetten in een nieuw aantal aandelen gelijk aan de Stock Split Ratio, onder, en met ingang van, de vervulling van de Opschortende Voorwaarde.

De vergadering bevestigt dat de onderhavige mogelijke aandelensplitsing in aanmerking zal worden genomen voor de bepaling van het aantal aandelen waarop iedere warrant en converteerbare obligatie van de vennootschap recht zal geven.

VIJFDE BESLUIT: UITGIFTE VAN OVERTOEW IJZINGSWARRANTS

De vergadering besluit, onder, en met ingang van, de vervulling van de Opschortende Voorwaarde, over te gaan tot de uitgifte van nieuwe warrants, genaamd "Overtoewijzingswarrants", en de uitgifte- en uitoefenvoorwaarden van de betreffende warrants vast te stellen zoals opgenomen in het verslag van de Raad van Bestuur opgemaakt in uitvoering van artikelen 583, 596 en 598 van het Wetboek van Vennootschappen, voormeld sub 2., en waarvan de voornaamste bepalingen ais volgt luiden:

a) Het aantal warrants zal gelijk zijn aan:

15 % van het globaal aantal aandelen van de Vennootschap die, in de vorm van ADSs, zullen zijn geplaatst bij beleggers als deel van de base offering in het kader van de IPO (d.w.z. zowel (i) de nieuwe aandelen die zullen zijn uitgegeven in het kader van de Eerste Kapitaalverhoging ais (ii) de bestaande aandelen die verkocht zullen zijn door bestaande aandeelhouders in de IPO, in beide gevallen rekening houdend met de afschaffing van klassen van aandelen en de eventuele aandelensplitsing zoals voorzien in punten 2 en 5 van de agenda), afgerond naar de lagere eenheid, en verminderd met het aantal bestaande aandelen waarop door bepaalde aandeelhouders een overtoewijzingsoptie wordt toegekend aan leden van het Plaatsingsyndicaat in het kader van de IPO.

Op het moment van de vervulling van de Opschortende Voorwaarde, zullen de hierboven vermelde aantallen aandelen komen vast te staan, en zal de uitgifte van het aantal warrants berekend volgens bovenvermelde formule automatisch van kracht worden.

b) De Vennootschap kan de warrants, geheel of ten dele, aanbieden aan een of meer leden van het plaatsingsyndicaat dat door de Vennootschap voor de doeleinden van de IPO zal zijn benoemd, zijnde Piper Jaffray & Co, Credit Suisse Securities (USA) LLC, BB&T Capital Markets, Janny Montgomery Scott LLC, Stephens lnc. en KBC Securities USA, Inc. (het "Plaatsingsyndicaat"). De Vennootschap kan zelf de

ó warrants niet uitoefenen en inschrijven op de aandelen uit te geven bij uitoefening van de warrants.

De warrants kunnen door de Raad van Bestuur worden toegekend aan één of meerdere leden van het

co Plaatsingsyndicaat.

vo

o c) ledere warrant geeft recht om bij uitoefening in te schrijven op één nieuw aandeel van de Vennootschap. De warrants kunnen enkel worden uitgeoefend door de leden van het Plaatsingsyndicaat om in te schrijven op nieuwe aandelen van de Vennootschap ter vermindering van een eventuele ongedekte positie van deze leden in de aandelen met betrekking tot het aanbod als gevolg van overtoewijzingen in het kader van de

et

et IPO.

Een houder van de warrants kan aile of slechts een deel van zijn warrants uitoefenen. Indien slechts een

deel van de warrants werden uitgeoefend, blijven de overige warrants bestaan, en kunnen zij worden

uitgeoefend, tot dat de warrants vervallen,

De warrants zullen naakte warrants op naam zijn. De warrants zullen vrij overdraagbaar zijn tussen de leden

I:

van het Plaatsingsyndicaat, tenzij anders werd bepaald door de Raad van Bestuur.

d) De uitoefenprijs van iedere warrant zal gelijk zijn aan de Aangepaste Initiële IPO Prijs, wat derhalve een

bedrag in USD per nieuw aandeel zal-zijn (de "Uitoefenprijs"), Na uitoefening van de warrants zal het

kapitaal van de Vennootschap worden verhoog

--fa)

de Uitoefenprijs zal worden omgezet in EUR op

et de datum zoals bepaald door de Raad van Bestuur en die de datum van de vaststelling van de kapitaalverhoging en de daaruit voortvloeiende uitgifte van de nieuwe aandelen naar aanleiding van de

I: uitoefening van de warrants, of enige andere relevante datum vóór de datum van deze vaststelling, zal zijn, aan de dan geldende wisselkoers, en zal derhalve met een bedrag in EUR worden verhoogd.

e) De warrants kunnen uitgeoefend worden binnen een termijn (de "Uitoefentermijn") die een aanvang neemt op de datum van de eerste notering en die afloopt op de 30ste dag na de datum van het finale prospectus dat in het kader van de IPO zal worden opgesteld. Na afloop van de Uitoefentermijn komen de warrants automatisch te vervallen.

Bijlagen bij hét Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

f) De warrants worden uitgeoefend middels schriftelijke kennisgeving per fax, per e-mail of anderszins door

de houder ervan aan de Vennootschap ter attentie van de voorzitter van de Raad van Bestuur, binnen voormelde Uitoefentermijn. De datum van de kennisgeving zal gelden als de datum van uitoefening van de warrants. Overeenkomstig Artikel 591 van het Wetboek van Vennootschappen zullen de kapitaalverhoging en de daaruit voortvloeiende uitgifte van aandelen naar aanleiding van de uitoefening van de warrants worden vastgesteld voor notaris. Deze vaststelling kan ten vroegste gebeuren op de datum van de vervulling van de Opschortende Voorwaarde en uiterlijk op de vijfde werkdag na voormelde Uitoefentermijn.

g) Alle nieuwe aandelen uit te geven bij uitoefening van de warrants zullen gewone aandelen van de Vennootschap zijn, zonder aanduiding klasse. De aandelen zullen dezelfde rechten en voordelen genieten als, en zullen in alle opzichten, met inbegrip van dividendgerechtigdheid, van gelijkaardige (pari passu) rang zijn als de aandelen uitgegeven in het kader van de Eerste Kapitaalverhoging op het ogenblik van hun uitgifte.

h) De Raad van Bestuur kan bijkomende uitoefenvoorwaarden opleggen, mits deze niet strijdig zijn met voorgaande uitgifte- en uitoefenvoorwaarden.

ZESDE BESLUIT: KAPITAALVERHOGING

Ten gevolge van de zonet besloten uitgifte van de Overtoewijzingswarrants, besluit de vergadering, op voorwaarde en naarmate van de uitoefening van de Overtoewijzingswarrants, het kapitaal van de vennootschap te verhogen ten belope van het maximumbedrag dat gelijk is aan het aantal door de Overtoewijzingswarrants vertegenwoordigde inschrijvingsrechten, vermenigvuldigd met de toepasselijke inschrijvingsprijs zoals voorzien in de uitgifte- en uitoefenvoorwaarden van deze warrants, door uitgifte van maximum zulk aantal nieuwe aandelen als voorzien in de betreffende uitgifte- en uitoefenvoorwaarden van de warrants, die de rechten zullen hebben zoals voorzien in de uitgifte- en uitoefenvoorwaarden.

De vergadering besluit voorts om, in geval en naarmate van de uitoefening van de Overtoewijzingswarrants, de uitoefenprijs van de warrants te bestemmen op de rekening "Kapitaal" tot beloop van de fractiewaarde van de bestaande aandelen op dat ogenblik, en voor het gebeurlijke saldo op de rekening "Uitgiftepremies" die op dezelfde wijze als het kapitaal de waarborg van derden uitmaakt en waarover, behoudens de mogelijkheid tot omzetting in kapitaal, slechts kan worden beschikt met inachtneming van de voorwaarden gesteld voor wijziging van de statuten.

ZEVENDE BESLUIT: OPHEFFING VOORKEURRECHT 1N HET KADER VAN DE OVERTOEW IJZINGSWARRANTS

De vergadering besluit, naar aanleiding van de uitgifte van de Overtoewijzingswarrants en overeenkomstig het verslag van de Raad van Bestuur in uitvoering van artikel 583, 596 en 598 van het Wetboek van Vennootschappen, voormeld sub 2., het voorkeurrecht van de bestaande aandeelhouders op te heffen, ten einde de nieuwe warrants te kunnen aanbieden aan de leden van het Plaatsingsyndicaat.

ACHTSTE BESLUIT: MACHTIGING TOEGESTAAN KAPITAAL

De vergadering besluit de raad van bestuur te machtigen om het maatschappelijk kapitaal in één of meer malen te verhogen met een maximaal totaal bedrag gelijk aan het bedrag van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap na de vaststelling van de totstandkoming van de Eerste Kapitaalverhoging, en dit overeenkomstig de modaliteiten zoals nader omschreven In het bijzonder verslag van de Raad van Bestuur opgesteld in toepassing van artikel 604 van het Wetboek van Vennootschappen, voormeld sub 4., onder, en met ingang van, de vervulling van de Opschortende Voorwaarde.

NEGENDE BESLUIT: MACHTIGING INKOOP VAN EIGEN AANDELEN

De vergadering besluit de raad van bestuur te machtigen om gedurende vijf jaar te rekenen vanaf de vervulling van de Opschortende Voorwaarde, overeenkomstig artikel 620 en volgende van het Wetboek van vennootschappen en binnen de grenzen die dit artikel voorziet, haar eigen aandelen te verkrijgen tegen een prijs per aandeel die niet lager mag zijn dan 80%, en niet hoger-dan 120 %, van de gemiddelde slotkoersen van de _DSs, die de aandelen van de vennootschap vertegenwoordigen, gedurende een periode van 30 kalenderdagen voorafgaand aan hetzij de datum van inkoop, hetzij de datum van aankondiging ervan.

De vergadering besluit voorts de raad van bestuur te machtigen om, zonder beperking in de tijd, de eigen aandelen van de vennootschap te vervreemden aan een prijs bepaald door de raad van bestuur.

De vergadering besluit dat deze machtigingen tevens zullen gelden voor de verkrijging of vervreemding van de aandelen van de vennootschap door één van haar rechtstreeks gecontroleerde dochtervennootschappen, zoals bedoeld in en binnen de grenzen van artikel 627 van het Wetboek van vennootschappen.

TIENDE BESLUIT: AANNEMING NIEUWE TEKST VAN STATUTEN

De vergadering besluit een nieuwe tekst van de statuten aan te nemen om deze aan te passen aan de voorgaande beslissingen, aan de wettelijke bepalingen die van toepassing zijn op vennootschappen die een openbaar beroep

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

op het spaarwezen hebben gedaan, en aan enkele andere wijzigingen waaronder (i) een opheffing van de beperkingen op de overdracht van de aandelen, (ii) een verhoging van het maximum aantal bestuurders tot elf (11) bestuurders, (iii) de opheffing van de voordrachtsrechten van de verschillende klassen van aandelen voor de benoeming van de leden van de Raad van Bestuur, (iv) de toekenning van een recht aan de Familieaandeelhouders om de meerderheid van de bestuurders voor te dragen zolang de Familieaandeelhouders, rechtstreeks of onrechtstreeks en al dan niet gezamenlijk, 20% of meer van de stemrechten verbonden aan alle uitstaande aandelen van de vennootschap controleren en (v) een machtiging aan de Raad van Bestuur, in het kader van de artikelen 620 en 622, §2, lid 2 van het Wetboek van vennootschappen, om eigen aandelen in te kopen of te vervreemden gedurende een periode van drie jaar te rekenen van de bekendmaking van de wijziging van de statuten zonder voorafgaand besluit van de algemene vergadering wanneer de verkrijging en/of vervreemding noodzakelijk is ter voorkoming van een dreigend ernstig nadeel voor de vennootschap, onder, en met ingang van, de vervulling van de Opschortende Voorwaarde, met uitzondering van (I) de opheffing van de beperkingen op de overdracht van de aandelen, die in werking zef treden op het moment van ondertekening van de Underwriting Overeenkomst, en (ii) de verhoging van het maximum aantal bestuurders tot elf (11) bestuurders, die onmiddellijk in werking zal treden.

Onder voorbehoud van het voorgaande zal de nieuwe tekst als volgt luiden, met dien verstande dat het vermelde aantal aandelen en het vermelde maatschappelijk kapitaal, alsook het toegestaan kapitaal nog geen rekening houdt met de totstandkoming van de Eerste Kapitaalverhoging en bijgevolg aangepast moet worden bij deze totstandkoming om rekening te houden met het aantal aandelen en het maatschappelijk kapitaal na deze totstandkoming van de Eerste Kapitaalverhoging:

"STATUTEN

1. Naam - duur - zetel - doel

ARTIKEL 1: Naam,

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap en draagt de naam "MATERIALISE".

Het is een vennootschap die een openbaar beroep op het spaarwezen doet of heeft gedaan. ARTIKEL 2: Duur.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf 28 juni 1990.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

ARTIKEL 3: Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3001 Heverlee, Technologielaan 15.

De zetel kan zonder statutenwijziging in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest, worden verplaatst bij besluit van de Raad van Bestuur, Zij wordt openbaar gemaakt.

De Raad van Bestuur is bovendien gemachtigd om de statutenwijziging die uit de zetelverplaatsing voortvloeit bij notariële akte te laten vaststellen.

ARTIKEL 4: Doel.

De vennootschap heeft tot doel: het onderzoek, de ontwikkeling en de commercialisatie van additieve manufacturing en aanverwante technologieën en alle dienstverlenings-, engineering en holdingactiviteiten in dit verband. Dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

De vennootschap heeft tevens tot doel:

de aankoop, de verkoop, de ruiling, de bouw, de verbouwing, de valorisatie, de inrichting, de uitbating;-de verhuur, de onderverhuur, het beheer, het onderhoud, de verkaveling, de horizontale verdeling en het plaatsgin onder gedwongen mede-eigendom, de leasing, de prospectie,_ de promotie onder alle vormen, van aile onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten.

het beleggen, het intekenen op, het vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen, verhandelen van alle roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen, al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen of verenigingen, het beheren van deze beleggingen en participaties;

het verlenen van advies, management en andere diensten aan alle verbonden vennootschappen of waarmee een deelnemingsverhouding bestaat, in haar hoedanigheid van bestuurder, vereffenaar of anderszins, de leiding waarnemen van, de controle uitoefenen over diezelfde vennootschappen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële

tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen

of ondernemingen, in België of het buitenland, waarvan het doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het

hare, of van aard is de uitoefening van haar doel te bevorderen,

In de algemene regel mag de vennootschap alle daden stellen van burgerlijke ais commerciële aard,

roerende, onroerende, industriële aard, welke rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in

verband staan met het maatschappelijk doel.

2. Kapitaal

ARTIKEL 5: Kapitaal en aandelen

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt twee miljoen tweehonderdvierendertig duizend

zeshonderdvierendertig euro drieëntachtig cent (2.234.634,83 EUR).

Het is verdeeld in negen miljoen zevenhonderd achtenzestig duizend veertien (9.768.014) aandelen

zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is volledig en onvoorwaardelijk geplaatst en is integraal volgestort.

ARTIKEL 6: Toegestaan kapitaal

a) Bij besluit van de algemene vergadering der aandeelhouders van 23 april 2014, welk besluit in werking zal treden op de dag van bekendmaking van de inwerkingtreding van het besluit in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, werd aan de Raad van Bestuur de bevoegdheid verleend om het maatschappelijk kapitaal, in één of meer malen te verhogen met een maximaal totaal bedrag gelijk aan het bedrag van het maatschappelijk kapitaal na de vaststelling van de totstandkoming van de "Eerste Kapitaalverhoging" waarnaar wordt verwezen in het tweede besluit van de algemene vergadering der aandeelhouders gehouden op 23 april 2014 (de "Eerste Kapitaalverhoging").

De Raad van Bestuur kan de haar verleende bevoegdheid slechts uitoefenen gedurende een periode van vijf (5) jaar te rekenen vanaf de bekendmaking van deze machtiging in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Deze machtiging kan worden hernieuwd overeenkomstig de geldende wettelijke voorwaarden.

b) De kapitaalsverhogingen waartoe krachtens deze machtiging wordt besloten kunnen geschieden overeenkomstig de door de Raad van Bestuur te bepalen modaliteiten zoals:

- door middel van inbreng in geld af in natura binnen de door het Wetboek van Vennootschappen toegestane grenzen,

- door omzetting van reserves en uitgiftepremies,

- met of zonder uitgifte van nieuwe effecten,

door uitgifte van aandelen, met of zonder stemrecht,

door uitgifte van al dan niet achtergestelde converteerbare obligaties,

door uitgifte van warrants (om niet of tegen een bepaalde uitgifteprijs),

door uitgifte van obligaties waaraan warrants of andere roerende waarden zijn verbonden,

- door uitgifte van andere effecten, zoals aandelen in het kader van een aandelenoptieplan.

c) Conform artikel 606 van het Wetboek van Vennootschappen is het de Raad van Bestuur niet toegestaan om de bevoegdheid te gebruiken voor kapitaalverhogingen (i) via inbreng in natura, uitsluitend door een 10 % aandeelhouder, (ii) uitgifte beneden fractiewaarde, (iii) uitgifte van warrants in hoofdzaak bestemd voor één of meer bepaalde personen, andere dan personeelsleden.

d) De Raad van Bestuur wordt tevens bijzonder gemachtigd om, ingeval van een openbaar overnamebod op effecten uitgegeven door de vennootschap, het kapitaal te verhogen onder eender welke vorm, met inbegrip van een kapitaalverhoging waarbij het voorkeurrecht van de aandeelhouders is beperkt of opgeheven, onder de voorwaarden voorzien in artikel 607 van het Wetboek van Vennootschappen.

Deze machtiging-is toegekend voor een periode van drie (3) jaar te rekenen vanaf de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders die werd gehouden op 23 april 2014.

Deze machtiging kan voor eenzelfde termijn worden hernieuwd bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels voor de wijziging van de statuten.

De kapitaalverhogingen waartoe besloten werd in het kader van deze machtiging zullen toegerekend warden aan het resterend deel van het toegestaan kapitaal waarvan sprake is in alinea a).

e) Eventuele uitgiftepremies betaalbaar bij de inschrijving op een kapitaalverhoging binnen het kader van het toegestaan kapitaal, zullen door de Raad van Bestuur geboekt worden op een onbeschikbare rekening "Uitgiftepremies" die in dezelfde mate als het maatschappelijk kapitaal tot waarborg van derden zal strekken en waarover, behoudens de mogelijkheid tot omzetting van deze reserve in kapitaal, slechts

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

kan beschikt worden bij beslissing van de algemene vergadering der aandeelhouders, beraadslagend overeenkomstig de regels van toepassing bij een statutenwijziging.

f) De Raad van Bestuur is tevens gemachtigd om, in het belang van de vennootschap het voorkeurrecht te beperken of op te heffen. Zij kan dit doen ten gunste van één of meer bepaalde personen, zelfs indien die geen personeelsleden zijn van de vennootschap of van haar dochtervennootschappen, mits, onder meer bij uitgifte van warrants, naleving van de wettelijke bepalingen terzake. Zij kan tevens bepalen dat in voorkomend geval bij de toekenning van nieuwe aandelen vooralsnog voorrang wordt gegeven aan de bestaande aandeelhouders.

g) De Raad van Bestuur is gemachtigd, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om de statuten van de vennootschap in overeenstemming te brengen met de beslissingen tot kapitaalverhoging binnen het kader van het toegestaan kapitaal.

ARTIKEL 7: Kapitaalverhoging - voorkeurrecht.

a) Onder voorbehoud van de mogelijkheid van kapitaalsverhoging in het kader van een toegestaan kapitaal door besluit van de Raad van Bestuur kan tot verhoging van het maatschappelijk kapitaal slechts worden besloten door een buitengewone algemene vergadering ten overstaan van notaris, conform de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

b) Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld, genieten de aandeelhouders een voorkeurrecht overeenkomstig artikel 592 en volgende van het Wetboek van vennootschappen en moeten de nieuwe aandelen, de converteerbare obligaties en de warrants eerst aangeboden worden aan de aandeelhouders, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd,

De termijn gedurende dewelke het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend, wordt vastgesteld door de algemene vergadering der aandeelhouders of, desgevallend, door de Raad van Bestuur, en kan niet korter zijn dan vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving,

De Raad van Bestuur kan beslissen dat het geheel of gedeeltelijk niet gebruiken door de aandeelhouders van hun voorkeurrecht, als gevolg heeft dat het proportioneel aandeel van de aandeelhouders, die hun voorkeurrecht reeds hebben uitgeoefend, verhoogt; hij bepaalt ook de wijze van deze inschrijving. De Raad van Bestuur heeft eveneens het recht om, onder de door hem vast te stellen voorwaarden, alle overeenkomsten af te sluiten om de inschrijving op het geheel of een deel van de te plaatsen aandelen te verzekeren.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het voorkeurrecht toe aan de vruchtgebruiker, tenzij anders is overeengekomen. De nieuw verkregen aandelen, converteerbare obligaties en warrants komen hem in volle eigendom toe, mits eventuele vergoeding aan de blote eigenaar voor het uitoefenen van het voorkeurrecht.

Voor in pand gegeven aandelen komt het voorkeurrecht uitsluitend toe aan de eigenaar-pandgever.

In het belang van de vennootschap en met inachtneming van de wettelijke voorschriften terzake, kan de algemene vergadering der aandeelhouders en, in het kader van het toegestaan kapitaal, de Raad van Bestuur, het voorkeurrecht beperken of opheffen.

c) De algemene vergadering der aandeelhouders, of in voorkomend geval de raad van bestuur binnen het toegestaan kapitaal, kan besluiten tot een kapitaalverhoging ten gunste van het personeel, mits inachtneming van de voorschriften van artikel 609 van het Wetboek van Vennootschappen.

d) Ingeval een kapitaalverhoging enige inbreng in natura omvat, maakt een bedrijfsrevisor of een commissaris-revisor een verslag op naast een bijzonder verslag van de Raad van Bestuur, en verder wordt gehandeld naar het voorschrift van artikel 602 van het Wetboek van Vennootschappen, Deze inbreng moet onmiddellijk volgestort worden.

e) Een kapitaalverhoging kan ook door omzetting van reserves. De buitengewone algemene vergadering kan aan de Raad van-Bestuur de bevoegdheid verlenen om binnen de grenzen van het toegestaan kapitaal het kapitaal te verhogen door omzetting van reserves.

f) ln geval de nieuwe aandelen worden uitgegeven met een uitgiftepremie, dient deze onmiddellijk

volledig volgestort te worden op het ogenblik van de inschrijving op de aandelen,

ARTIKEL 8: Kapitaalverminderinq

Tot vermindering van het kapitaal kan worden beslist met inachtneming van de wettelijke

voorschriften ter zake.

3. Aandelen en andere effecten

ARTIKEL 9: Aard van de effecten

De aandelen en de andere effecten van de vennootschap zijn en zullen altijd op naam blijven. Zij

zijn voorzien van een volgnummer.

Op de zetel van de vennootschap wordt een register gehouden voor elke categorie van effecten op naam, hetzij in originele materiële vorm, hetzij in elektronische vorm conform de toepasselijke wetgeving. Het eigendomsrecht van de effecten op naam wordt bepaald door een inschrijving in het register. Indien hierom wordt verzocht, worden van deze inschrijvingen certificaten afgegeven aan de houders van de effecten.

ARTIKEL 10: Niet volgestorte aandelen - Stortinasplicht

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar.

Indien niet-volgestorte aandelen aan verscheidene personen in onverdeeldheid toebehoren, staat ieder van hen in voor de betaling van het gehele bedrag van de opgevraagde opeisbare stortingen.

Bijstorting of volstorting wordt door de raad van bestuur opgevraagd op een door hem te bepalen tijdstip. Aan de aandeelhouders wordt hiervan bij aangetekende brief kennis gegeven met opgave van een bankrekening waarop de betaling, bij uitsluiting van elke andere wijze van betaling, door overschrijving of storting dient te worden gedaan. De aandeelhouder komt in verzuim door het enkel verstrijken van de in de kennisgeving bepaalde termijn en er is aan de vennootschap rente verschuldigd tegen de op dat tijdstip vastgestelde wettelijke rentevoet, vermeerderd met Twee punten.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn gedaan overeenkomstig deze bepaling, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst.

Vervroegde stortingen op aandelen kunnen niet zonder voorafgaande instemming van de raad van bestuur worden gedaan.

te ARTIKEL 11: Ondeelbaarheid van de effecten

11

De effecten zijn ondeelbaar tegenover de vennootschap.

Indien een effect aan verscheidene eigenaars toebehoort, of wanneer meerdere personen gerechtigd zijn in een effect, kunnen zij de aan zulke effecten verbonden rechten slechts uitoefenen door

c een gemeenschappelijk vertegenwoordiger.

X De vennootschap kan de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat een enkele

e persoon is aangewezen als eigenaar van het effect ten aanzien van de vennootschap of als hun b

re gemeenschappelijke vertegenwoordiger.

wr Alle oproepingen, betekeningen en andere kennisgevingen door de vennootschap aan de

e verschillende rechthebbenden op één effect geschieden geldig en uitsluitend, naar gelang het geval, hetzij

d aan de persoon die als eigenaar is aangewezen ten opzichte van de vennootschap, hetzij aan de aangewezen gemeenschappelijke vertegenwoordiger.

ó ARTIKEL 12: Rechtverkriigenden

N

De rechten en verplichtingen blijven verbonden aan een effect, in welke handen het ook overgaat.

De erfgenamen, schuldeisers of andere rechthebbenden van een aandeelhouder kunnen onder vzi

o geen beding tussenkomen in het bestuur van de vennootschap, noch het leggen van zegels op de goederen

I

en waarden van de vennootschap uitlokken, noch de invereffeningstelling van de vennootschap en de

`t verdeling van haar vermogen vorderen.

Zij moeten zich voor de uitoefening van hun rechten houden aan de jaarrekening van de et

et vennootschap en zich schikken naar de besluiten van de algemene vergadering.

CA ARTIKEL 13: Obligaties, warrants en andere financiële instrumenten die recht geven op aandelen

" =1

De vennootschap mag hypothecaire of andere obligaties uitgeven bij beslissing van de Raad van

e Bestuur, die de voorwaarden van de uitgifte zal bepalen.

°' De uitgifte van converteerbare obligaties of van obligaties terugbetaalbaar in aandelen, van warrants of van andere financiële instrumenten die op termijn recht geven op aandelen, kan beslist worden door de algemene vergadering der aandeelhouders, of door de Raad van Bestuur in het kader van het

toegestaan kapitaal. --

e De houders van obligaties of van warrants hebbenhet recht om de algemene vergadering der

Ce aandeelhouders bij te wonen, maar enkel met raadgevende stem.

:r. 3. Verkrijging en vervreemding van eigen effecten

ARTIKEL 14: Verkriiginq en vervreemding van eigen effecten

a) Bij besluit van de algemene vergadering der aandeelhouders van 23 april 2014 werd de raad van bestuur gemachtigd om, overeenkomstig artikel 620 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen en binnen de grenzen die dit artikel voorziet, haar eigen aandelen te verkrijgen tegen een prijs per aandeel die niet lager mag zijn dan 80%, en niet hoger dan 120 %, van de gemiddelde slotkoersen van de American Depository Shares, die de aandelen van de vennootschap vertegenwoordigen, gedurende een periode van 30 kalenderdagen voorafgaand aan hetzij de datum van inkoop, hetzij de datum van aankondiging ervan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Deze bevoegdheid geldt tevens voor de verkrijging van de aandelen van de vennootschap door één van haar rechtstreeks gecontroleerde dochtervennootschappen, zoals bedoeld in en binnen de grenzen van artikel 627 van het Wetboek van Vennootschappen.

ieder aanbod tot verkrijging van de aandelen van de vennootschap moet ten aanzien van alle aandeelhouders onder dezelfde voorwaarden geschieden, overeenkomstig artikel 620, §1, 5° van het Wetboek van Vennootschappen.

Deze machtiging is geldig gedurende vijf jaar te rekenen vanaf de totstandkoming van de Eerste Kapitaalverhoging.

Deze machtiging kan worden verlengd door een besluit van de algemene vergadering en overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

b) Bij besluit van de algemene vergadering der aandeelhouders van 23 april 2014 werd de Raad van Bestuur eveneens gemachtigd om de eigen aandelen van de vennootschap te vervreemden aan een prijs bepaald door de Raad van Bestuur.

Deze machtiging is niet beperkt in de tijd.

Deze machtiging geldt tevens voor de vervreemding van de aandelen van de vennootschap door een van haar rechtstreekse dochtervennootschappen overeenkomstig artikel 627 van het Wetboek van Vennootschappen.

c) Bij besluit van de algemene vergadering der aandeelhouders van 23 april 2014 werd de raad van bestuur ten slotte gemachtigd om, zonder verder besluit van de algemene vergadering der aandeelhouders en overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, aandelen van de vennootschap te verkrijgen of te vervreemden, wanneer deze verkrijging of vervreemding noodzakelijk is ter voorkoming van een dreigend ernstig nadeel voor de vennootschap.

Deze machtiging is toegekend voor een periode van drie jaar te rekenen vanaf de bekendmaking van deze machtiging in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Deze machtiging kan verlengd worden voor periodes van drie jaar door een besluit van de algemene vergadering en overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen,

4. Bestuur en vertegenwoordiging

ARTIKEL 15: Benoeming - Ontslag - Vacature - Bekendmaking

a) De Raad van Bestuur van de vennootschap bestaat uit minstens zeven (7) en maximum elf (11) bestuurders, waarvan minstens drie (3) bestuurders onafhankelijk moeten zijn (in de zin van artikel 526ter van het Wetboek van Vennootschappen).

b) Zolang het totaal van de stemrechten die verbonden zijn aan de aandelen die elk van de Familieaandeelhouders, rechtstreeks of onrechtstreeks en al dan niet gezamenlijk, controleren, 20% of meer uitmaken van alle stemrechten verbonden aan alle uitstaande aandelen van de vennootschap, zullen, op eenvoudig verzoek van een Familieaandeelhouder, hoogstens zes (6) bestuurders uitsluitend benoemd worden op voordracht van een meerderheid van alle Familieaandeelhouders die op de datum van de benoeming minstens 3% van de stemrechten verbonden aan de aandelen van de vennootschap, rechtstreeks of onrechtstreeks, controleren. Het aantal kandidaten dat voorkomt op de voordrachtlijst van de Familieaandeelhouders moet hoger zijn dan het aantal te begeven mandaten dat onderworpen is aan het voordrachtrecht. Indien een bestuurder die werd benoemd op voordracht van de Familieaandeelhouders ontslag geeft of neemt, dan zal zijn vacature uitsluitend kunnen ingevuld worden door een kandidaat die wordt voorgedragen door de meerderheid van de andere bestuurders die benoemd werden op voordracht van de Familieaandeelhouders (zo die er zijn).

Voor doeleinden van dit artikel omvat het begrip "Familieaandeelhouders" de volgende personen: Wilfried Vancraen, Hilde ingelaere en hun verwanten in de eerst graad in neerdalende lijn.

c)-- Wanneer een rechtspersoon wordt benoemd tot bestuurder-dient deze onder haar aandeelhouders, zaakvoerders, bestuurders, leden van het directiecomité of werknemers een vaste vertegenwoordiger aan te stellen die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon-bestuurder.

d) De bestuurders worden benoemd door de algemene aandeelhoudersvergadering.

De duur van hun opdracht mag in elk geval de maximale wettelijke termijn van zes (6) jaar niet

ove rsch rijden.

Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de algemene aandeelhoudersvergadering of de raad van

bestuur die in hun vervanging voorziet.

De bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene aandeelhoudersvergadering worden

ontslagen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Uittredende bestuurders zijn herbenoembaar.

e) Wanneer een plaats van bestuurder openvalt, hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien onder de voorwaarden voorzien in de wet en mits respect van voormelde voordrachtregeling. De eerstvolgende algemene aandeelhoudersvergadering beslist over de definitieve benoeming. De nieuw benoemde bestuurder doet de tijd uit van degene die hij vervangt.

f) De Voorzitter van de Raad van Bestuur zal door de Raad van Bestuur gekozen worden.

g) De benoeming van de leden van de raad en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel van een uittreksel uit het besluit, en van een afschrift daarvan bestemd om in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt, Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vennootschap vertegenwoordigen, de vennootschap ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

ARTIKEL 16: Bijeenroeping van de Raad van Bestuur

a) De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vennootschap het vereist, alsook binnen veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of van de gedelegeerd bestuurder.

Indien de voorzitter binnen voornoemde termijn van veertien dagen na het verzoek van de bestuurders of van de gedelegeerd bestuurder tot bijeenroeping van de raad van bestuur, de raad van bestuur niet heeft bijeengeroepen, zullen de aanvragende bestuurders of de aanvragende gedelegeerde bestuurder geldig de oproepingen kunnen verrichten.

b) De oproepingen vermelden plaats, datum, uur en agenda van de vergadering en worden ten minste twee (2) werkdagen voor de vergadering per brief, telefax of op een andere schriftelijke (eventueel elektronische) wijze verzonden.

c) De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproeping.

d) De regelmatigheid van cie bijeenroeping kan niet worden bestwist indien alle bestuurders aanwezig

of geldig vertegenwoordigd zijn.

ARTIKEL 17: Veraaderinq van de Raad van Bestuur

a) De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter (voor zover er één benoemd is) of de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

b) De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

c) Bestuurders die niet fysiek ter zitting aanwezig kunnen zijn kunnen aan de beraadslaging en stemming deelnemen met behulp van telecommunicatiemiddelen zoals telefoon of videoconferentie op voorwaarde dat alle deelnemers aan de vergadering rechtstreeks kunnen communiceren met alle andere deelnemers, De personen die door zulke technische middelen deelnemen aan een vergadering worden beschouwd als zijnde in persoon aanwezig op deze vergadering.

d) Iedere bestuurder mag volmacht geven aan een andere bestuurder om hem te vertegenwoordigen op een bepaalde vergadering. Zulk mandaat moet het voorwerp uitmaken van een volmacht die de handtekening van de bestuurder (die een digitale handtekening mag zijn zoals gedefinieerd in artikel 1322, §2 van het Burgerlijk Wetboek) draagt en die gemeld moet worden aan de Raad van Bestuur bij eenvoudige brief, telefax of elk andere schriftelijk (eventueel elektronisch) communicatiemiddel. Een bestuurder kan meerdere medeleden van de Raad van Bestuur vertegenwoordigen.

e) De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

f) Van besluiten van de Raad van Bestuur worden notulen gehouden, die worden ondertekend door de Voorzitter en bij diens ontstentenis door de bestuurder die de vergadering voorzit en minstens de meerderheid van-de-aanwezige leden van de raad.

Afschriften en uittreksels worden ondertekend door twee bestuurders of door één gedelegeerd bestuurder,

g) In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders, behoudens voor de vaststelling van de jaarrekening en de aanwending van het toegestaan kapitaal.

ARTIKEL 18: Salaris

Aan de bestuurders kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste bezoldiging worden toegekend waarvan het bedrag door de algemene vergadering elk jaar wordt vastgesteld en dat ten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

laste komt van de algemene kosten van de vennootschap. Bovendien kan de algemene vergadering hun

tantièmes toekennen te nemen uit de beschikbare winst van het boekjaar.

ARTIKEL 19: Belangenconflict

a) Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moeten de voorschriften van artikel 523 van het Wetboek van Vennootschappen worden nageleefd door de betrokken bestuurder, alsook door de Raad van Bestuur in zijn beraadslaging en besluitvorming.

b) Wanneer meerdere bestuurders in deze omstandigheid verkeren en de toepasselijke wetgeving hen verbiedt aan de beraadslaging of de stemming dienaangaande deel te nemen, zal dit besluit geldig kunnen genomen worden door de overblijvende bestuurders, zelfs indien in deze omstandigheid niet meer de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is,

ARTIKEL 20: Intern Bestuur Beperkingen Delegatie van bevoegdheden

a) De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is,

b) Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen.

c) De Raad van Bestuur mag een directiecomité oprichten waarvan de leden binnen of buiten zijn schoot gekozen worden.

Hij bepaalt de machten van dit comité, regelt er de werking van en bepaalt de vergoeding van zijn leden, die op de algemene kosten zal aangerekend worden,

d) De Raad van Bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling, hun opdrachten en hun werking. De leden van dergelijke comités worden aangesteld door de Raad van Bestuur, die tevens de voorwaarden van hun aanstelling, hun ontslag, hun bezoldiging en de duur van hun opdracht bepaalt.

d) De Raad van Bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen aan:

- het directiecomité, indien er één wordt opgericht;

- één of meer leden van de Raad van Bestuur, gedelegeerd bestuurder(s) genoemd ARTIKEL 21: Externe vertegenwoordigingsmacht

a) De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vennootschap in alle handelingen ïn en buiten rechte. Hij handelt door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vennootschap in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk optreden, waarvan minstens één bestuurder aangeduid uit de lijst van kandidaten voorgesteld door de Familieaandeelhouders.

b) Voor wat betreft de bevoegdheden verleend aan het directiecomité wordt de vennootschap geldig in en buiten rechte vertegenwoordigd door twee gezamenlijk handelende leden van het directiecomité.

c) De vennootschap wordt eveneens in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd voor wat het dagelijks bestuur aangaat:

- hetzij door één of meerdere gedelegeerden tot het dagelijks bestuur, die alleen of gezamenlijk handelen in uitvoering van het delegatiebesluit van de raad van bestuur;

hetzij op de wijze bepaald door de Raad van Bestuur, wanneer het directiecomité werd belast met het dagelijks bestuur,

ARTIKEL 22: Blizondere volmachten

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vennootschap vertegenwoordigen- kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen, Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd, De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de bestuurders in geval van overdreven volmacht.

ARTIKEL 23: Verantwoordelijkheid van de bestuurders

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap. Tegenover de vennootschap en tegenover derden zijn de bestuurders verantwoordelijk voor de tekortkomingen die zij in hun bestuur begaan hebben, volgens de toepasselijke voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

5. Toezicht

ARTIKEL 24: Benoeming - bevoegdheid en vergoeding van de commissaris

De controle op de vennootschap is zo nodig opgedragen aan één of meer commissarissen. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zo er geen verplichting tot benoeming van een commissaris voor de vennootschap bestaat, heeft

ieder aandeelhouder individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

De bezoldiging van de commissaris bestaat in een vast bedrag, dat bij aanvang van hun opdracht door de algemene vergadering wordt vastgesteld, onverminderd artikel 134 Wetboek van Vennootschappen. Zij kan niet worden gewijzigd dan met instemming van de partijen. Buiten die bezoldiging mag de commissaris geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vennootschap ontvangen.

6. Algemene vergadering

ARTIKEL 25: Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering

a) De gewone algemene vergadering van aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste dinsdag van de maand juni om tien (10.00) uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, vindt de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag (met uitsluiting van zaterdag) op hetzelfde uur,

b) Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen

Ce wijziging van de statuten inhoudt.

c) Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over

L« enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten, ten overstaan van een notaris.

d) De algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere

ó plaats in België, aangewezen in de oproeping,

X ARTIKEL 26: Bijeenroeping

.0 a) De Raad van Bestuur en iedere eventuele commissaris kunnen zowel een gewone algemene

re vergadering (jaarvergadering) als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

wl Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij de statuten bepaalde dag. De Raad van Bestuur en

e de eventuele commissaris zijn verplicht een bijzondere of buitengewone vergadering bijeen te roepen

d wanneer één of meer aandeelhouders die alleen of gezamenlijk een vijfde van het maatschappelijk kapitaal

vertegenwoordigen, het vragen.

NHet verzoek wordt bij aangetekend schrijven aan de zetel van de vennootschap gestuurd; het moet

de agendapunten opgeven waarover de algemene vergadering dient te beraadslagen en besluiten.

De oproeping tot de dientengevolge te houden algemene vergadering moet worden gedaan binnen

c drie weken na het gedane verzoek.

I

In de oproeping kunnen aan de agendapunten opgegeven door de aandeelhouders, andere

`t onderwerpen worden toegevoegd.

b) De oproepingen tot de algemene vergaderingen vermelden de agenda en worden ten minste vijftien et

et (15) dagen op voorhand, aan de houders van aandelen, obligaties en warrants, aan de houders van

CA certificaten op naam die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, aan de bestuurders en teaan de eventuele commissaris(sen) meegedeeld, bij een ter post aangetekende brief of bij elk ander

te communicatiemiddel, op voorwaarde in dit laatste geval dat de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en

schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een alternatief communicatiemiddel te ontvangen.

De oproepingen worden geacht gegeven te zijn zodra ze verstuurd zijn.

c) De agenda moet de te behandelen onderwerpen bevatten, alsmede de voorstellen tot besluit.

d) Iedere persoon kan aan deze oproeping-verzaken en zal in ieder geval, indien hij aan de vergadering

e deelneemt of er zich laat vertegenwoordigen, worden beschouwd als regelmatig opgeroepen.

et ARTIKEL 27: Toelating tot de algemene vergaderingen - vertegenwoordiging

a) Het recht om deel te nemen aan de algemene vergaderingen en er het stemrecht uit te oefenen is voor de aandeelhouders onderworpen aan de registratie op naam van de aandeelhouder van de eigendom van de aandelen op de derde (3d8) werkdag vóór de datum van de voorgenomen vergadering door hun inschrijving in het aandeelhoudersregister van de vennootschap.

De raad van bestuur mag de deelname aan de algemene vergaderingen onderwerpen aan een vereiste van melding door de aandeelhouder aan de vennootschap (of aan de daartoe door de vennootschap aangestelde persoon) op een door de raad van bestuur te bepalen datum vóór de datum van de voorgenomen vergadering dat hij het voornemen heeft om deel te nemen aan de vergadering met vermelding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

van het aantal aandelen waarmee de aandeelhouder wenst deel te nemen, waarbij deze melding dient te geschieden op de wijze bepaald in de oproeping.

b) Elke aandeelhouder die stemrecht heeft, mag ofwel aan de vergadering deelnemen in eigen

persoon of zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde, al dan niet aandeelhouder.

De volmacht moet schriftelijk gebeuren op de wijze bepaald in de oproeping.

De vennootschap moet de volmacht uiterlijk ontvangen op de datum bepaald door de Raad van

Bestuur zoals vermeld in de oproeping.

e) Alvorens aan de vergadering zelf deel te nemen, moeten de aandeelhouders of hun volmachtdragers de aanwezigheidslijst ondertekenen, met vermelding van (i) de identiteit van de aandeelhouder, (ii) indien toepasselijk, de identiteit van de volmachthouder, en (iii) het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen.

d) De houders van winstbewijzen, aandelen zonder stemrecht, obligaties, warrants, of andere effecten uitgegeven door de vennootschap kunnen de algemene vergadering der aandeelhouders bijwonen in de mate dat de wet hen dit recht en, in voorkomend geval, het recht om er deel te nemen aan de stemming, toekent. Indien zij wensen eraan deel te nemen, zijn zij onderworpen aan dezelfde formaliteiten van toelating, toegang, vorm en kennisgeving van de volmachten, als deze opgelegd aan de aandeelhouders. ARTIKEL 28: Voorzitterschap - bureau

Elke algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter (voor zover er één benoemd is) of het oudste lid in jaren van de Raad van Bestuur.

De voorzitter wijst een secretaris en stemopnemer aan, die geen aandeelhouder behoeft te zijn. Die twee functies kunnen uitgeoefend worden door één persoon. De voorzitter, de secretaris en de stemopnemer vormen samen het bureau.

De voorzitter kan het bureau voor de opening van de zitting samenstellen, en het aldus samengesteld bureau kan tot de verificatie van de machten van de deelnemers voor de opening van de zitting overgaan.

ARTIKEL 29: Verloop van de vergadering

a) De beraadslaging en stemming geschiedt onder leiding van de voorzitter. De bestuurders en eventuele commissaris(sen) geven antwoord op vragen die hen door de aandeelhouders worden gesteld tijdens de vergadering of schriftelijk met betrekking tot hun jaarverslag of de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij nadelig zou zijn voor de zakelijke belangen van de vennootschap of voor de vertrouwelijkheid waartoe de vennootschap of haar bestuurders zich hebben verbonden.

Zodra de oproeping gepubliceerd is, kunnen de aandeelhouders voormelde vragen schriftelijk stellen, voor zover deze aandeelhouders voldoen aan de voorwaarden om tot de vergadering toegelaten te worden en zij hun vragen uiterlijk op de derde (3de) werkdag véôr de datum van de voorgenomen vergadering aan de vennootschap hebben bezorgd op de wijze voorzien in de oproeping.

b) De Raad van Bestuur heeft het recht, tijdens de zitting, elke algemene aandeelhoudersvergadering met drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. Op de volgende vergadering worden de agendapunten van de eerste vergadering waarover geen definitief besluit werd genomen, verder afgehandeld.

c) De algemene vergadering kan niet rechtsgeldig beraadslagen of besluiten over punten die niet in de aangekondigde agenda zijn opgenomen of daarin niet impliciet zijn vervat. Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin aile aandeelhouders

---aanwezig of vertegenwoordigd zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend i_r~ de_potulen van de vergadering. ARTIKEL 30: Stemrecht

a) Elk aandeel geeft recht op één stem.

b) Wanneer één of meer aandelen aan verscheidene personen toebehoren of aan een rechtspersoon met een collegiaal orgaan van vertegenwoordiging, dan kan de uitoefening van de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door een enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden. Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven aile aan de aandelen verbonden rechten geschorst.

c) Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt de uitoefening van het aan dat aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker, tenzij anders overeengekomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

d) Het stemrecht verbonden aan aandelen die in pand gegeven zijn, wordt door de eigenaar-pandgever

uitgeoefend.

ARTIKEL 31: Besluitvorming

a) De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Onthoudingen of blanco stemmen en de nietige stemmen worden bij de berekening van de meerderheid verwaarloosd. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

b) De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris die er een authentiek proces-verbaal van opmaakt. De algemene vergadering kan over een statutenwijziging alleen dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Is het genoemde quorum niet bereikt dan is een nieuwe bijeenroeping volgens artikel 558 van het Wetboek van Vennootschappen nodig; de tweede vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aanwezige of vertegenwoordigde deel van het kapitaal.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen, wanneer zij drie/vierde van de stemmen verbonden aan de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen heeft verkregen. Bij de berekening van de vereiste meerderheid worden de stemmen van degenen die zich onthouden, de blanco stemmen en de nietige stemmen als stemmen tegen beschouwd.

c) Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt, waaraan de aanwezigheidslijst en de eventuele verslagen en volmachten worden gehecht,

De notulen van de algemene aandeelhoudersvergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en door de aandeelhouders die erom verzoeken.

Afschriften en uittreksels worden ondertekend door twee bestuurders of door één gedelegeerd bestuurder.

d) De aandeelhouders kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. De houders van obligaties, warrants of certificaten bepaald in artikel 537 van het Wetboek van Vennootschappen mogen van die besluiten kennis nemen,

7. Inventaris - jaarrekening - reserve - winstverdeling.

ARTIKEL 32: Boekiaar jaarrekening - iaarverslao

a) Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de Raad van Bestuur de inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter zake.

De bestuurders stellen bovendien, in voorkomend geval, een jaarverslag op waarin zij rekenschap geven van hun beleid.

b) Vijftien dagen véér de gewone algemene vergadering, die binnen zes maanden na de afsluiting van het boekjaar moet bijeenkomen, mogen de aandeelhouders in de zetel van de vennootschap kennis nemen van de jaarrekening en de andere stukken vermeld in het Wetboek van Vennootschappen.

c) Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming

over de aan de bestuurders en eventuele commissaris te verlenen kwijting.

ARTIKEL 33: Bestemming van de winst - Reserve

Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de te bestemmen winst van het boekjaar.

Van deze winst wordt ten minste één twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen

totdat deze één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

De-algemene vergadering beslist vrij over de verdere bestemming van het saldo van het resultaat

bij gewone meerde held van stemmen op voorstel van de Raad van Bestuur. "

Overeenkomstig artikel 615 van het Wetboek van Vennootschappen kan de algemene vergadering der aandeelhouders beslissen dit saldo geheel of gedeeltelijk te bestemmen voor de aflossing van het kapitaal door terugbetaling a pari van de door het lot aan te wijzen aandelen.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar artikel 617 van het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL 34: Uitbetaling van dividenden - Interimdividenden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

a) De Raad van Bestuur bepaalt de plaats, het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald.

b) De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren. Deze uitkering mag alleen geschieden op de winst van het lopende boekjaar, in voorkomend geval verminderd met het overgedragen verlies of vermeerderd met de overgedragen winst, zonder onttrekking aan de gevormde reserves en met inachtneming van de reserves die krachtens een wettelijk of statutaire bepaling moeten worden gevormd. Verder wordt gehandeld naar het voorschrift van artikel 618 van het Wetboek van Vennootschappen.

8. Ontbinding - vereffening

ARTIKEL 35: Ontbinding

Tot de vrijwillige ontbinding van de vennootschap kan slechts worden besloten door een

buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders en mits naleving van de wettelijke voorschriften

ter zake.

De vennootschap blijft na ontbinding van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar

vereffening tot aan de sluiting ervan.

ARTIKEL 36: Benoeming en bevoegdheid vereffenaars

a) Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de bestuurders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

b) Wanneer een rechtspersoon tot vereffenaar wordt benoemd, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen. Iedere wijziging van deze aanwijzing moet worden bekend gemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

c) De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

d) De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen en ontslaan. Zij beslist of de vereffenaars, indien er meer zijn, alleen, gezamenlijk, dan wel als college de vennootschap vertegenwoordigen. ARTIKEL 37: Bevoegdheden van vereffenaars

a) De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de algemene vergadering nodig hebben, tenzij die algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen, anders besluit.

b) De vereffenaars leggen in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening, opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, over aan de griffie van de rechtbank van koophandel, conform de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. Vanaf het tweede jaar van de vereffening dient die omstandige staat slechts om het jaar te worden voorgelegd.

c) Elk jaar leggen de vereffenaars aan de gewone algemene vergadering van de vennootschap de uitkomsten van de vereffening voor, met vermelding van de redenen waarom de vereffening niet kon worden voltooid. Elk jaar maken zij tevens de jaarrekening op.

d) De jaarrekening wordt openbaargemaakt met inachtneming van de wettelijke voorschriften ter zake. ARTIKEL 38: Wijze van vereffening

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief, in geld of in effecten, onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten

9. Algemene bepaling 

ARTIKEL 39: Keuze van woonplaats

Alle bestuurders, commissarissen en vereffenaars, wier woonplaats onbekend is, worden geacht

woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en

kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

ARTIKEL 40: Toepasselijk recht

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is bepaald, of voor de wettelijke voorschriften waarvan

in deze statuten niet op geldige wijze zou zijn afgeweken, zijn de voorschriften van het Wetboek van

Vennootschappen en de andere voorschriften van Belgisch recht van toepassing."

ELFDE BESLUIT: AFSCHAFFING BESTAANDE WARRANTS

De vergadering besluit alle uitgegeven maar niet toegekende, of toegekende maar niet aanvaarde of aanvaarde maar niet langer uitoefenbare warrants, uitgegeven bij buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap die plaatsvond op 28 augustus 2001, bij buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap die plaatsvond op 19 juni 2002, bij buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap die plaatsvond op 27 december 2007 of bij buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap die plaatsvond op 28 november 2013, zuiver en definitief af te schaffen.

TWAALFDE BESLUIT: UITGIFTE VAN WARRANTS

De vergadering besluit, onder, en met ingang van, de vervulling van de Opschortende Voorwaarde, over te gaan tot de uitgifte van maximum driehonderdduizend (300.000) nieuwe warrants, (welk aantal, in geval van de aandelensplitsing waarvan sprake is in het vierde voormelde besluit, automatisch zal gesplitst worden door elk van deze warrants om te zetten in een aantal nieuwe warrants dat gelijk is aan de Stock Split Ratio), in het kader van een nieuw warrantplan 2014, en de uitgifte- en uitoefenvoorwaarden van de betreffende warrants vast te stellen zoals opgenomen in het verslag van de Raad van Bestuur opgemaakt in uitvoering van artikelen 583, 596 en 598 van het Wetboek van Vennootschappen, voormeld sub 3.

DERTIENDE BESLUIT: KAPITAALVERHOGING

Ten gevolge van de zonet besloten uitgifte van de warrants, besluit de vergadering, op voorwaarde en naarmate van de uitoefening van de warrants, het kapitaal van de vennootschap te verhogen ten belope van het maximumbedrag dat gelijk is aan het aantal door de warrants vertegenwoordigde inschrijvingsrechten, vermenigvuldigd met de toepasselijke inschrijvingsprijs zoals voorzien in de uitgifte- en uitoefenvoorwaarden van

e deze warrants, door uitgifte van maximum zulk aantal nieuwe aandelen als voorzien in de betreffende uitgifte- en uitoefenvoorwaarden van de warrants, die de rechten zullen hebben zoals voorzien in de uitgifte- en uitoefenvoorwaarden.

De vergadering besluit voorts om, in geval en naarmate van de uitoefening van de warrants, de uitoefenprijs van

e de warrants te bestemmen op de rekening "Kapitaal" tot beloop van de fractiewaarde van de bestaande aandelen op dat ogenblik, en voor het gebeurlijke saldo op de rekening "Uitgiftepremies" die op dezelfde wijze als het kapitaal de waarborg van derden uitmaakt en waarover, behoudens de mogelijkheid tot omzetting in kapitaal, slechts kan worden beschikt met inachtneming van de voorwaarden gesteld voor wijziging van de statuten. VEERTIENDE BESLUIT: OPHEFFING VOORKEURRECHT IN HET KADER VAN DE WARRANTS

De vergadering besluit, naar aanleiding van de uitgifte van de warrants en overeenkomstig het verslag van de Raad van Bestuur in uitvoering van artikel 583, 596 en 598 van het Wetboek van vennootschappen, voormeld sub 3., het voorkeurrecht van de bestaande aandeelhouder op te heffen, ten einde de nieuwe warrants te kunnen aanbieden aan personeelsleden en de huidige bestuurders van de vennootschap en haar dochtervennootschappen,

VIJFTIENDE BESLUIT: VARIA

et

De vergadering bevestigt dat het kapitaal van de vennootschap op heden is verdeeld in negen miljoen

zevenhonderd achtenzestigduizend veertien (9.768.014) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die et

et elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen; dat er daarnaast, rekening houdend met het elfde besluit, er nog vijfenveertigduizend vierhonderdtweeënnegentig (45.492) toegekende, aanvaarde en uitoefenbare warrants, uitgegeven bij buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap die plaatsvond op 27 december 2007, honderdzestienduizend negenhonderd vierenzeventig (116.974) toegekende,

pq aanvaarde en uitoefenbare warrants uitgegeven bij buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap die plaatsvond op 28 november 2013 en duizend (1.000) converteerbare obligaties, bestaan.

De vergadering bevestigt dat de raad van-bestuur van de vennootschap thans tien (10) leden heeft, zijnde: De heer Wilfried VANCRAEN;

- De heer Pol INGELAERE;

- AILANTHUS NV vast vertegenwoordigd door mevrouw Hilde INGELAERE;

- De heer Jos VAN DER SLOTEN;

De heer Marcel DEMEULENAERE;

SNIPER INVESTMENTS NV vast vertegenwoordigd door de heer Bart LUYTEN;

A TRE C CVOA vast vertegenwoordigd door de heer Johan DE LILLE;

De heer Peter LEYS;

De heer Guy WEYNS; en

De heer Jurgen INGELS,

Voor-

' behouden

' aan het Belgisch

" Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

ZESTIENDE BESLUIT: VOLMACHTEN

De vergadering besluit alle machten te verlenen;

1. aan de raad van bestuur,, voor de uitvoering van de genomen besluiten;

;2. aan twee bestuurders van de vennootschap, samen handelend en met bevoegdheid tot indeplaatsstelling;

om in een notariële akte te laten vaststellen dat de voormelde Opschortende Voorwaarde is vervuld en dat de besluiten die zijn genomen onder de voorwaarde van de vervulling van deze Opschortende Voorwaarde zijn verwezenlijkt;

om, voor zover vereist, in een notariële akte te laten vaststellen dat de Underwriting Agreement is ondertekend en dat de besluiten die zijn genomen onder de enkele voorwaarde van ondertekening van de Underwriting Agreement zijn verwezenlijkt;

om, waar van toepassing, overeenkomstig artikel 589 van het Wetboek van vennootschappen, het aantal nieuw uitgegeven aandelen in het kader van de Eerste Kapitaalverhoging, hun volstorting, de bedragen geboekt respectievelijk op de rekening "kapitaal" en de rekening "uitgiftepremies", de verwezenlijking van de kapitaalverhoging, de hoger vermelde aandelensplitsing (met inbegrip met betrekking tot warrants en converteerbare obligaties), de daaruit volgende statutenwijziging en de uitgifte van het aantal ï "Overtoewijzingswarrants" te laten vaststellen;

voor de authentieke vaststelling, in één of meerdere keren, conform artikel 591 van het Wetboek van vennootschappen, van de uitoefening van de "Overtoewijzingswarrants", het aantal nieuw uitgegeven aandelen en hun volstorting, de daaruit voortvloeiende kapitaalverhoging(en) en statutenwijziging; en voor de authentieke vaststelling, in één of meerdere keren, conform artikel 591 van het Wetboek van vennootschappen, van de uitoefening van de "warrants", het aantal nieuw uitgegeven aandelen en hun volstorting, de daaruit voortvloeiende kapitaalverhoging(en) en statutenwijziging,

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

Vincent Vroninks, geassocieerd notaris.

Gelkktldige neerlegging, :

de expeditie van het proces-verbaal met 36 bijlagen

- 29 volmachten;

- de aanwezigheidslijst;

4 verslagen van de raad van bestuur;

- 2 verslagen van de commissaris-revisor,

i"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/06/2014 : LE077324
03/07/2014
ÿþWortf 11,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

N'LERGLLLUD

24 JUNI 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

te Leuven.

Griffie

Voor-

behouden

1_

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0441.131.254

Benaming

(voluk): MATERIALISE

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel: Technologielaan 15, 3001 Leuven

(volledig adres)

Onderwerp akte: BENOEMING BESTUURDERS - GEDELEGEERD BESTUURDER - COIVIMISSAR1S

Uittreksel uit het proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden op 3 juni 2014:

"De algemene vergadering besliste tot de benoeming van de volgende bestuurders, voor een termijn van, , één jaar die zal verstrijken bij de Algemene vergadering van 2015: Op voordracht van de aandeelhouders' Klasse A: Dhr. Wilfried Vancraen, Dhr, Pol Ingebere, Airanthus NV, vast vertegenwoordigd door Mevr. Hilde: Ingelaere, Dhr. Jos Vander Sloten en Dhr. Peter Leys; Op voordracht van de aandeelhouders Klasse B: Dhr., Marcel Demeulenaere; Op voordracht van de aandeelhouders Klasse C: Sniper investments, vast vertegenwoordigd door Dhr Bart Luytem Als onafhankelijk bestuurder in de zin van artikel 524 §4 van het Wetboek van Vennootschappen: A TRE C, vast vertegenwoordigd door Dhr. Johan De Lille, Dhr. Guy Weyns, Dhr. Jurgen Ingels. Aan de heer Wilfried Vancraen blijft het dagelijks bestuur van de vennootschap opgedragen."

Hilde lngelaere Peter Leys

bestuurder bestuurder

_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

18/08/2014 : LE077324
11/03/2014 : LE077324
13/02/2014 : LE077324
23/12/2013 : LE077324
19/12/2013 : LE077324
22/12/2014 : LE077324
12/07/2013 : LE077324
27/06/2013 : LE077324
26/06/2013 : LE077324
29/03/2013 : LE077324
31/01/2013 : LE077324
05/07/2012 : LE077324
27/06/2012 : LE077324
20/07/2011 : LE077324
01/07/2011 : LE077324
01/07/2011 : LE077324
24/05/2011 : LE077324
20/03/2015 : LE077324
20/03/2015 : LE077324
23/07/2010 : LE077324
24/06/2010 : LE077324
24/06/2010 : LE077324
19/10/2009 : LE077324
01/07/2009 : LE077324
24/06/2009 : LE077324
19/06/2009 : LE077324
05/05/2009 : LE077324
05/03/2009 : LE077324
29/10/2008 : LE077324
18/08/2008 : LE077324
02/07/2008 : LE077324
02/07/2008 : LE077324
06/05/2008 : LE077324
07/03/2008 : LE077324
11/12/2007 : LE077324
21/11/2007 : LE077324
17/07/2007 : LE077324
09/07/2007 : LE077324
09/07/2007 : LE077324
05/03/2007 : LE077324
23/02/2007 : LE077324
26/01/2007 : LE077324
10/01/2007 : LE077324
27/11/2006 : LE077324
26/10/2006 : LE077324
25/08/2006 : LE077324
07/08/2006 : LE077324
07/08/2006 : LE077324
18/07/2006 : LE077324
12/07/2006 : LE077324
06/04/2006 : LE077324
12/09/2005 : LE077324
26/07/2005 : LE077324
07/03/2005 : LE077324
04/02/2005 : LE077324
29/06/2004 : LE077324
15/06/2004 : LE077324
18/03/2004 : LE077324
29/12/2003 : LE077324
12/11/2003 : LE077324
27/03/2003 : LE077324
26/03/2003 : LE077324
25/11/2002 : LE077324
22/11/2002 : LE077324
09/09/2015 : LE077324
10/08/2002 : LE077324
15/06/2002 : LE077324
24/05/2002 : LE077324
24/07/2001 : LE077324
30/11/2015 : LE077324
02/04/1999 : LE077324
06/05/1998 : LE77324
01/08/1990 : LEA6216
22/02/2016 : LE077324
24/02/2016 : LE077324
17/05/2016 : LE077324
25/08/2016 : LE077324
30/09/2016 : LE077324
06/10/2016 : LE077324
05/12/2016 : LE077324
30/08/2017 : LE077324
10/10/2017 : LE077324

Coordonnées
MATERIALISE

Adresse
TECHNOLOGIELAAN 15 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande