MB RALLY SUPPORT

Association sans but lucratif


Dénomination : MB RALLY SUPPORT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.735.748

Publication

22/07/2011
ÿþ . iJ 3 ? In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor- II1l (II1 (II (II1 lui lti IIII 1111 i (III

behouden *11113125

aan het

Belgisch

Steatsblac

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 1 JULI 2011

DE GRIFFIER,

Griffie

Benaming

(voluit) : MB Rally Support

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kortebergstraat 38, 3212 Pellenberg

Ondemerningsnr : ® 83'4. 1'35 . --1-)Li g

Voorwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden

Boon Joke, Kortebergstraat 38, 3212 Pellenberg

Hoomaert Kaat, Breemstraat 25, 1820 Perk

Vranckx Marleen, Kortebergstraat 38, 3212 Pellenberg

Bogaerts Erik, Helstraat 38, 3470 Kortenaken ,

allen van Belgische nationaliteit, komen overeen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan, de statuten als volgt worden vastgesteld :

TITEL I.  Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming " MB Rally Support ". De vereniging zal in. alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging deze benaming; gebruiken.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Kortebergstraat 38, te 3212 Pellenberg, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De Raad van Bestuur is bevoegd om het adres van de maatschappelijke zetel te wijzigen binnen de grenzen van hetzelfde gerechtelijke arrondissement.

Art. 3. De vereniging heeft ais doel haar leden te ontwikkelen op intellectueel, cultureel en sportief gebied,' ontspanning te bezorgen dit alles door het stichten, uitvoeren en beheren van sociale en andere werken. Ze, streeft de verwezenlijking na van dit doel door alle middelen en voornamelijk:

a)Alle activiteiten te ontplooien die te maken hebben met de rallysport in het algemeen.

b)Het herstellen en maken van rallywagens, het zoeken naar sponsors en het verwerven van publiciteit: teneinde in de kosten te voorzien, het organiseren en deelnemen van wedstrijden, de installatie en het leveren! van de nodige apparatuur, zonder dat hierbij een winstoogmerk wordt vooropgesteld.

c)Het inrichten en uitbaten van buffetten, maaltijden en andere vormen van samenkomsten of welke; publicaties ook, in het kader van de dekking van kosten van de vzw.

d)Het huren, verhuren en aanschaffen van in het algemeen alle roerende en onroerende goederen, het in' gereedheid brengen en uitbaten van alle nodige accomodaties.

e)Het inrichten van intellectuele, culturele en sportieve ontmoetingen."

Het werkterrein is tevens onvoorwaardelijk uitbreidbaar naar aangrenzende domeinen. Zij is bevoegd om in; ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel; omschreven in artikel 1 en voor zover de hieruit voortgekomen winsten gebruikt worden om dit doel te bereiken.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch zij wordt van rechtswege ontbonden in. geval van een niet-verwezenlijking van haar statutair doel.

TITEL Il. -- Lidmaatschap

Art. 5. Het aantal moet minstens drie bedragen. De ondergetekende oprichters van de vereniging zijn del eerste leden. De leden dienen tevens door de Raad van Bestuur aanvaard te worden. De toetreding van de; leden sluit een aanvaarding in van de statuten en reglementen van de vereniging. De leden verbinden zich' ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op, enige manier schade toebrengen.

Art. 6. Er wordt door de vereniging lidgeld geëist van de leden. Dit bedrag bedraagt maximaal 150¬ .

Art. 7. De hoedanigheid van lid vervalt door schriftelijk ontslag, overlijden of uitsluiting. De uitsluiting van een; lid kan slechts uitgesproken worden bij beslissing van de algemene vergadering met twee derde van de stemmen.

Art. 8. De leden van de vereniging, evenals de erfgenamen of rechthebbenden van de leden, kunnen geen enkele recht doen gelden op het maatschappelijk vermogen van de vereniging. Zij kunnen evenmin een staat; van rekeningen, noch een verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van zegels, noch een inventaris,'

" noch de teruggave van welk danige inbreng of gestorte bijdrage of van een gift gedaan ten voordele van de:

_yereniging,_eisen of vorderen,.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

TITEL Ili. -- Algemene vergadering

Art. 9. De algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden. Deze leden beschikken in de algemene vergadering over één stem.

Art. 10. De algemene vergadering bezit de bevoegdheden die haar door de wet of huidige statuten zijn toegekend.

Art. 11. De algemene vergadering kiest onder haar leden een voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door het aanwezige lid met de hoogste leeftijd.

Art. 12. Elk jaar wordt minstens één algemene vergadering gehouden in de loop van de maand januari. De leden worden door middel van een gewoon schrijven of via een e-mail opgeroepen voor de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur. De oproepingsbrief dient de leden tenminste 14 dagen voor de vergadering te bereiken en bevat steeds het uur van de vergadering, de plaats en de agenda.

Art. 13. De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden.

Wijziging van de statuten en het doel, vrijwillige ontbinding van de vereniging en uitsluiting van leden kan slechts door de algemene vergadering worden besloten indien twee derden van de leden aanwezig zijn en er bovendien een meerderheid van twee derden van de stemmen bereikt wordt.

Over het wijzigen van de statuten en het doel, de vrijwillige ontbinding en de uitsluiting van leden kan slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda voorkomt en in de uitnodiging werd toegelicht, dit onverminderd hetgeen bepaald is in de wet van 27 juni 1921.

Een lid kan zich laten vertegenwoordigen door een volmacht te verlenen aan een ander lid. Een lid kan niet meerdere leden vertegenwoordigen.

De vergadering kan slechts beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle leden van de vergadering ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Art. 14. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door alle leden die dit wensen.

TITEL IV. -- Bestuur

Art. 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit een voorzitter en een penningmeester.

Art. 16. Aan de bestuurders kan geen vergoeding uitgekeerd worden.

Art. 17. De raad van bestuur heeft de bevoegdheden voor het bestuur van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad van bestuur is bevoegd om alle daden van bestuur te stellen die bijdragen tot het doel van de vereniging en niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Art. 18. Alle handelingen die de vereniging verbinden worden gezamenlijk getekend door de voorzitter en de penningmeester.

Handelingen van dagelijks bestuur, andere dan financiële, kunnen worden gesteld door de voorzitter of de penningmeester afzonderlijk. Hieronder verstaat men o.m. het verzorgen van de dagelijkse briefwisseling, het tekenen namens de vereniging van alle ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank en kas, en dergelijke meer, alsook het uitvoeren van de beslissingen van de raad van bestuur.

Art. 19. De bestuurders gaan, in het raam van hun functie, geen enkele persoonlijke verbintenis aan en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Art. 20. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

TITEL V. -- Ontbinding en vereffening

Art. 21. In geval van ontbinding van de vereniging worden door de raad van bestuur, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, drie bestuurders als vereffenaars benoemd, hun bevoegdheden bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de bezittingen vastgesteld.

Art. 22. De algemene vergadering zal, na aanzuivering van het passief, de bestemming van het batig saldo bepalen. Het netto overblijvende maatschappelijk actief dient besteed te worden aan een werk met een gelijkaardig doel en een gelijkaardige strekking als dat van de onderhavige vereniging.

TITEL VI. -- Begrotingen en rekeningen

Art. 23. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. Uitzonderlijk begint het eerste werkingsjaar op de datum van de oprichting om te eindigen op 31 december 2012.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze voor aan de algemene vergadering.

TITEL VII. -- Slotbepalingen

Art. 26. Voor andere bepalingen die niet uitdrukkelijk in de statuten vermeid werden, blijft de wet van 27 juni 1921 met betrekking tot verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Onmiddellijk na de oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk " MB Rally Support " zijn de oprichters op 06 juni 2011 in buitengewone algemene vergadering bijeengekomen en hebben het volgende besloten : Beraadslaging en stemming

1. De algemene vergadering stelt vast dat de statuten goedgekeurd zijn. De vereniging is daardoor formeel opgericht. De rechtspersoonlijkheid wordt verworven na publicatie van de oprichtingsakte in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

2. De algemene vergadering benoemt Boon Joke tot voorzitter van de algemene vergadering.

3. Bij unanieme beslissing van de algemene vergadering worden tot bestuurders benoemd : Vranckx Marleen, Kortebergstraat 38, 3212 Pellenberg, penningmeester.

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad...

Luik B - Vervolg

Boon Joke, Kortebergstraat 38, 3212 Pellenberg, voorzitter.

Hoomaert Kaat, Breemstraat 25, 1820 Perk, secretaris.

De aangeduide leden verklaren hun mandaat te aanvaarden.

4. De raad van bestuur wordt belast met de publicatie van de oprichtingsakte en de benoeming

van de leden van de raad van bestuur in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

06juni 2011.

4"

Aldus opgemaakt in drie exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen tijdens oprichtingsvergadering, gehouden te Pellenberg op 06 juni 2011.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MB RALLY SUPPORT

Adresse
KORTEBERGSTRAAT 38 3212 PELLENBERG

Code postal : 3212
Localité : Pellenberg
Commune : LUBBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande