MD RP

Association sans but lucratif


Dénomination : MD RP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.410.212

Publication

18/10/2012
ÿþe te

In de bijlagen, bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

nI~~INIII I~~II IIII

" iavae5e*

Benaming : MD RP

NlTEUR bEf QE

1 ~ -10- 2a)tC.. .', . ~^, f;"

Lc~r;;,..~ ..L: ,.,. i" {!'ct.f~L,,sar :'ry~~ t ,

,f 2g12

2

ISCH STAATSBLAD PL GRlrFrER,

Griffie

NI

Rechtsvorm VZW

Zetel : Naamsesteenweg 386 bus 001

3001 Leuven (Heverlee)

Ondememingsnr : 847410 312

212 Voorwem akte : Oprichting

De oprichtingsakte is gedagtekend van 1 april 2012.

1. opgave van de stichters:

1. de heer VAN GENECHTEN, Ivo Alfons 3ozefina (NN 66.03.02-481.90), geboren te Leuven op 02/03/1966, wonende te 3001 Leuven (Heverlee), Naamsesteenweg 386.

2. mevrouw DYCK, Brigitte Magda Albert (NN 60.03.30-210.74), geboren te Antwerpen op 30/03/1960, wonende te 3010 Leuven (Heverlee), Naamsesteenweg 386.

3. de heer VAN GENECHTEN, Yelle Layla, (NN 92.07.09-475.72, geboren te Leuven, op 9 juli 1992, wonende te 3001 Leuven (Heverlee), Naamsesteenweg 386.

2. naam en zetel: MD-RP VZW 3001 Leuven (Heverlee), Naamsesteenweg 386 bus 001, gerechtelijk arrondissement Leuven.

3. minimum aantal bestuurders: drie.

4. doei: De vereniging heeft als doel informatie te bieden aan particuliere personen met betrekking tot Macula Degeneratie (hier verder MD genoemd) en Retinitis Pigmentosa (verder RP genoemd). Hiertoe zal de vereniging kunnen overgaan tot verspreiden van info op diverse wijzen nl. via website, social media, e-mail, infosessies, seminaries en andere activiteiten.

Daarnaast wil de vereniging een platform bieden waar lotgenoten en andere personen elkaar kunnen treffen op sporadische of regelmatige basis en dit via een e-mailforum en ook diverse andere overiegmomenten of gespreksavonden. Naast de informatie-verstrekkende doelstelling en het bieden van een ontmoetings-platform in al zijn variaties, heeft de vereniging ook als doel om informatie te vergaren en te verstrekken rond aile mogelijke hulpverlening rond MD en RP en informatie te verstrekken rond dé verschillende administratieve procedures om een beroep te kunnen doen op de juiste hulpverlening.

Daarnaast kan de vereniging aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten volledig zuilen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging.

5. voorwaarden en formaliteiten betreffende de toetreding en uittreding van leden:

De vereniging telt in hoofdzaak werkende leden , maar kan ook toegetreden leden aanvaarden . Alleen de werkende leden zijn stemgerechtigd lid van de algemene vergadering.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden. De werkende leden worden door de raad van bestuur aanvaard. Verzoeken om toelating als lid dienen te worden gericht aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom over ieder verzoek tot opname als lid. De VZW telt tenminste drie werkende leden. Men is pas werkend lid na aanvaarding door de raad van bestuur.

De toegetreden leden zijn de natuurlijke personen of rechtspersonen die met de werkende leden wensen te sympatiseren , hun werking willen ondersteunen en die de jaarlijkse ledenbijdrage hebben betaald. Door het betalen van het lidmaatschapsgeld zijn deze leden automatisch toegetreden lid van de vereniging. De toegetreden leden die de door hun verschuldigde lidmaatschapsbijdrage niet betalen worden geacht ontslag te nemen.

Op de zetel van de vereniging wordt een lijst bijgehouden waarin aile werkende, alle (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) en alle toegetreden leden van de vereniging naar alfabe-

tische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun woonplaats of maatschappelijke zetel

Op de laatste biz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

;y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik 13 - Vervolg

Alle beslissingen m.b.t. het toetreden, uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden verme:d binnen de acht dagen.

Elk werkend lid kan uit de VZW treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven. Een werkend lid dat ophoudt de activiteiten te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de VZW werd opgenomen , wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval wordt er voorzien in de mogelijkheid tot vervanging van dit werkend lid

De uitsluiting van de werkende leden kan slechts door de algemene vergadering warden uitgesproken volgens de procedure voorzien in art. 12 van de VZW-Wet.

6. bevoegdheden van de algemene vergadering, bijeenroeping en kennisgeving van haar beslissingen:

" De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en af te zetten, de bezoldiging van de commissarissen te bepalen ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de vereniging te ontbinden, leden uit te sluiten, de omzetting van de vereniging in een vennootshap met een sociaal oogmerk goed te keuren en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen. De werkende leden worden tot de gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering opgeroepen minstens acht dagen voor de algemene vergadering door middel van een brief, fax of e-mail die de agenda vermeldt.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een verslag, ondertekend door de voorzitter en een tweede bestuurder van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar de werkende leden deze zullen kunnen inzien.

7.a) bestuur:

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van beheer of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Werden ais bestuurders aangesteld:

Voorzitter: de heer VAN GENECHTEN, Ivo Alfons Jozefina, wonende te 3001 Leuven (lieverlee), Naamsesteenweg 386.

- Ondervoorzitter: mevrouw DYCK, Brigitte Magda Albert, wonende te 3010 Leuven (Heverlee), Naamsesteenweg 386.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit

b) externe vertegenwoordigingsbevoegdheid:

Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks bestuur, moeten worden ondertekend door de voorzitter en/of ondervoorzitter; zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

De rechtsvorderingen, zowel als eisende dan als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd.

8. maximumbedrag bijdragen en stortingen leden: De jaarlijkse ledenbijdrage bedraagt maximaal 300 euro. Deze bijdrage wordt voor 2012 vastgelegd op 50 euro en kan door de raad van bestuur maximaal 2-jaarlijks herzien warden.

9. bestemming van het vermogen bij ontbinding: In geval van vereffening wordt het netto over.

blijvend actief van de vereniging, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doelstelling.

10. duur: de vereniging is voor onbepaalde tijd aangegaan.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

(Get.) Van Genechten Ivo (voorz.).

Tegelijkertijd neergelegd met dit uittreksel:

- een exemplaar van de oprichtingsakte.

Op de laatste blz. van buik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

,

Coordonnées
MD RP

Adresse
NAAMSESTEENWEG 386, BUS 001 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande